Author Topic: Silmänpohjatutkimus  (Read 6321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eklu

 • Guest
Silmänpohjatutkimus
« on: 14. 05. 2010 15:03 »
Posti toi taas kutsun silmänpohjatutkimukseen, edellinen noin 2V sitten tehty ja sitä edellinen josta ei kysymälläkään saanut mitään tietoa. Jatkuuko sama kusetus eli jokin ulkopuolinen firma räpsii kuvat ja häipyy, itse kävin yksityisellä jotta sain kaipaamani tiedon. Tutkimus oli huomattavasti edullisempi kuin tämä kunnan tekemä, P.Suksi jotain tästä taannoin kirjoitti mutten löytänyt. Kovasti surraan mihin meidän rahat menee.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #1 on: 14. 05. 2010 17:05 »
Siinä edellisessä Vaasan terveyspalvelun tilaamassa silmänpohjatutkimuksessa kävi niin, että 300 kuvausta oli tilattu ulkopuoliselta tutkimusyksiköltä.  Kutsun kuvaukseen saaneet saivat kirjeen jossa kerrottiiin päivät jolloin kuvaus tapahtuu, sekä tilaamaan itsellensä kuvausaika.  Tilauksia kerrottiin otettavan vastaan näinä ja näinä päivin. 1 tunnin ajan.  Puhelinnumero oli Vaasan kaupungin puhelinkeskukseen josta yhdistettiin tilauspaikkaan. 

 Siinä kävi niin, että ensin jonotit kaupungin keskukseen ja kun pääsit tilauyksikköön, se oli varattu.

Ajan saaneita oli siten vajaa puolet kuvausmäärästä.  Vaasa maksoi kuitenkin koko 300 tilausmäärän mukaisesti.  Kuvauksessa käyneille kerrottiin, että perästä kuuluu, jos on kerrottavaa.  Ei ole otettu yhteyttä, eikä kerrottu hyvää, ei pahaa.

Toivotaan, että nyt olisi otettu oppia virheistä.  En tosin tiedä mimmonen kirje on lähetetty, kun itse en ole kirjettä saanut.  Taidan olla hankala tapaus?

eklu

 • Guest
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #2 on: 14. 05. 2010 19:07 »
Nyt tuli selkeä aika koska silmäni kuvataan, mitään muuta ei tavi tehdä kuin saapua paikalle ja varata tunti aikaa. Varoitettiin haittavaikutuksista mm, aurinkolasit voi auttaa ajamaan autoilevat kotiin joskin vara kuljettaja voi olla hyväksi.

Minä kuten kaikki muutkin kutsun saaneet kuuluvat johonki riskiryhmään, eikö olisi reilua saada jotain tietoa kuvauksen tuloksista edes sitä erikseen pyytäessä. Onko ne vanhat kuvat edes tallessa missään, lisäksi voidaan kuvitella ettei Vaasan kaupunki kuvaa huvikseen ihmisten silmiä vaan ainoastaan niitä joiden silmissä on toden näköisesti jotain vikaa.

Siis rehdisti silmälääkärin lausunto silmänpohjien kunnosta ja niille jotka on kuvattu ennen maininta muutoksista, ei ole paljon pyydetty koska jos niitä ei silmälääkäri tutki ovat kuvat turhia ja jos tutkii niin kommenti asiasta.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #3 on: 14. 05. 2010 21:09 »
Jos kunnan poliitikot hankkivat kuntalaisille suunnattua palvelua kuntalaisten rahoilla tuottamaan jonkin yksityisen, joka syöttää ja juottaa ja rahoittaa vaalit ja kustantaa poliitikot etelään niin sitä ratkotaan median otsikoilla ja käräjillä.

Homman pitää mennä niin, että kuntalainen hankkii yksityistä palvelua, jos kunta ei asiallisessa ajassa pysty palvelua tuottamaan ilman kuukausien jonotusta, niin kunta korvaa kuntalaiselle kelakorvauksen omavastuun.

Kaiken potilastiedon pitää olla julkista tietoa yhdessä tietokannassa, jonka nojalla alan ammattilaiset pystyvät saamaan toisensa markkinoilta, jos kykenevät todistamaan, että toiminta on melkoista puoskarointia ja hoitovirhettä.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #4 on: 15. 05. 2010 06:06 »
Puolueiden ja yksityisten rahoittajien toiminta on melkein rahanpesua. Puolueet valitsevat palveluntuottajaksi yksityisen, joka pyytää kunnalta ylihintaa, joka kierrätetään poliitikkojen vaalirahoitukseen ja kestitsemiseen ja hankintojen rahoittamiseen.

Vaasan Keskussairaalassa virkamies teki yhteistyötä yksityisten tavarantoimittajien kanssa tilaten tuotteita, joita ei toimitettu, mutta jotka veloitettiin. Lopulta toiminnasta sai osansa kyseinen virkamies.

Kuntalaisilla ei ole valinnanvapautta. Virkamiehet ja poliitikot valitsevat palveluntuottajan, joka tuottaa palvelun kuntalaisille, joka suosii vain tätä yhtä palveluntuottajaa. Jostain syystä mallia halutaan toteuttaa. Jostain syystä kelakorvauksen harkinnanvarainen omavastuun korvaaminen kuntalaiselle ei käy. Jos kuntalaisella olisi valinnanvapaus ja kuntalaiselle korvataan harkinnanvaraisesti kelakorvauksen omavastuu niin se suosisi kaikkia markkinoilla toimivia.

Valinnanvapauden pitäisi koskea myös julkisia palveluja.

Virkamiehet ja poliitikot haluavat, että valinta on heillä. Aivan ymmärrettävää.

Yhteiskunnalliset raamit joissa elämme ja joiden mukaan toimimme ovat ihmisen asettamia.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #5 on: 15. 05. 2010 10:10 »
Tuli minullekin kutsu, mutta edellinen silmänpohjatutkimus oli vissiin humpuukia, niin jätän tämän väliin. Jos on ongelmia silmien kanssa, niin silmälääkärit on sitä varten, jotka tutkivat mikä silmässä  on vikana.
Viime kerralla kävin tutkimuksessa ja aika oli määrätty klo 13.00. Kuuntelin 40 minuuttia oven takaa kuuluvaa miehen ja naisen muhinointia ja kun siihen ei meinannut loppua tulla menin lopulta kopistelemaan ovelle, että tehdäänkö sitä silmän pohjatutkimusta ollenkaan ? Onko se vastaanottoaika venäjän vai ruotsin aikaa.
Jessus kun oltiin vihaisia minulle kun kehtasin heidän työrauhaansa häiritä.

Luulisi siitä jotain tietoa annettavan, mutta ei mitään. Kyselin sitä lääkäriltä ja lopulta lopetin kyselemästä
Eli suomeksi sanottuna, koko touhu vaikuttaa ja on humpuukilta. Jätän väliin koko kuvauksen.


Pentti Suksi

eklu

 • Guest
Vs: Silmänpohjatutkimus
« Reply #6 on: 04. 11. 2010 12:12 »
Eipä ole vieläkään tullut mitään tietoa, täähän toimii yhtähyvin kuin labramääräykset ku ei niistäkään kukaan mitään kerro. Kävin muuten eilen terveyskeskuksessa katsomassa mitä musta on kirjattu koneelle ja muutaman kopionki sain, kannattaa käydä tarkistamassa jos on pikkasenkaa syytä olla epäileväinen. Toivottavasti et ylläty.