Author Topic: 81 Skuuppiset Kadar kirja osa 1  (Read 2935 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
81 Skuuppiset Kadar kirja osa 1
« on: 09. 03. 2023 18:06 »
Yli 10 vuotta sitten (nyt 2023) Vaasassa oli erittäin korkeatasoinen peruskoulu joka oli erikoistunut musiikkiin.  Kansan kielellä sitä kutsuttiin musiikkiperuskouluksi.  Siellä kaikki sujui kuin rasvattuna.  Vaasaan tuli monikymmenpäinen japanilainen lapsikuoro.  Suhteita alkoi olla ympäri maailmaa ja odotettavissa oli useita kansainvälisiä musiikkitapahtumia jotka toisivat Vaasalla mahtavat verotulot.  Hyvään sujumiseen oli syynsä sillä musiikinopettajina Onkilahden koululla toimi kolme erittäin innostunutta musiikinopettajaa,  joukossa musiikkitieteiden tohtori.  Samaan aikaan eläkkeelle siirtyvä rehtori oli tyytyväinen sillä kaikki toimi paremmin kuin hyvin.  Hän oli löytänyt tämän hyvän opettajan Unkarista.  Kun rehtori vaihtui, oli uusi rehtori jostain syystä yhteistyökyvytön ja lopputuloksena oli pitkän ajojahdin jälkeen maineikkaan musiikinopettajan laiton irtisanominen.  Irtisanominen todettiin laittomaksi kahdessa oikeusasteessa.  Vaikka laittomasta irtisanomisesta vastuussa ollut henkilö hävisi oikeustaistelun, ei musiikinopettajalla siltikään ole oppilaita.  Kun viranhaltija on tarpeeksi juonikas, näyttäisi hän olevan lain yläpuolella vaikka se on varmasti väärin.  Nyt on kulunut 10-vuotta tapauksesta ja haastattelen oheisella videolla kaltoin kohdeltua musiikkitieteiden tohtori Gyorgy Kadaria.  Videolla selviää, että hän on tehnyt muistelmansa tapahtuneesta kirjoittamalla kirjan.  Kirjaa on toistaiseksi saatavilla vain Porista +358503804063 tai eeva.sinerjoki@gmail.com

Linkki videoon https://youtu.be/9pgNe8TVsQU

Kari Lajunen
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7436
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: 81 Skuuppiset Kadar kirja osa 1
« Reply #1 on: 06. 08. 2023 20:08 »
Valtiokonttori maksaa vaasalaiselle musiikinopettajalle György ”Juri” Kádárille 500 euroa.

"Kádár haki Pohjanmaan poliisilaitokselta syyskuussa 2021 vahingonkorvauksia muun muassa sillä perusteella, että poliisi jätti tutkimatta hakijan tutkintapyynnön ennen jutun vanhenemisaikaa. Korvausvaatimus oli aluksi 218 500 euroa ja sittemmin henkisistä kärsimyksistä 54 500 euroa. Korvausvaatimuksen käsittely siirtyi Valtiokonttorille joulukuussa 2021. Valtiokonttori on virasto, joka hoitaa muun muassa valtion kirjanpitoa ja myöntää kansalaisille rikosvahinkokorvauksia. Kádárin tutkintapyynnöt koskivat muun muassa kunnianloukkauksia. Esitutkinta kesti vuoden ja seitsemän kuukautta.

Se oli tauolla yhteensä yhdeksän kuukautta, koska poliisilaitos priorisoi erään toisen ison rikoskokonaisuuden tutkintaa. Tuolloin yksi esitutkinnassa olleesta kolmesta rikosnimikkeestä ehti vanhentua. Valtiokonttorin mukaan Pohjanmaan poliisilaitos ei pystynyt tekemään esitutkintaa viivytyksettä. Siksi virasto hyväksyi korvausvaatimuksen osittain ja maksaa Kádárille hyvityksenä esitutkinnan kohtuuttomasta kestosta 500 euroa. Kádár on käynyt oikeutta aiemmin, kun Vaasan kaupunki irtisanoi hänet vuonna 2012 musiikinopettajan työstä. Korkein hallinto-oikeus päätti vuonna 2015, että kaupungin päätös irtisanomisesta oli laiton."

https://ilkkapohjalainen.fi/rikokset-ja-onnettomuudet/musiikinopettaja-k%C3%A1d%C3%A1r-haki-valtiokonttorilta-k%C3%A4rsimyksist%C3%A4%C3%A4n-54500-euroa-sai-500-euroa