Eli mihin paikkaan tämä figuuri sijoittuu
Taipaleen kanava, Varkauden vesireitti
"1962-1967 uutta Taipaleen kanavaa alettiin kunnostamaan ja lisäksi siitä oli tarkoitus tehdä osa Saimaan syväväylää. Koko tämä revohka saatiin tehtyä ilman että tarvittiin katkaista vesi-, maantie- ja rautatieliikenne! Valmistunut suursulku korvasi uittokanavan vanhat sulkukammiot. Nykyisen sulun pituus on 160 metriä, leveys 13,2 ja syvyys 4,35 metriä."
https://retkipaikka.fi/taipaleen-kanava-varkauden-vesireitti/Varkauden kanavien synkkä historiaLähes 300 nälän runtelemaa kanavanrakentajaa menehtyi 1800-luvun puolivälissä. Raaka työ ja kulkutaudit koituivat monen kohtaloksi.
Rakentajia eniten Länsi-SuomestaKymmenisen vuotta rakennettu Saimaan kanava tehtiin reilusti suuremmilla aluksille.
"Varkauden kanavan laajennustyö 1860-luvun puolivälissä koitui monen rakennusmiehen kohtaloksi. Maata koetteli nälänhätä ja työmaalle palkattiin nälästä kärsiviä kansalaisia.
– Itä-Suomesta rakentajia oli vähän, mutta Pohjanmaalta ja Länsi-Suomesta sitäkin enemmän. Ehkä nälänhätä oli siellä pahempi.
Nälkä, heikentynyt vastustuskyky ja raskas työ olivat monelle ylipääsemätön yhdistelmä.
– Työn on täytynyt olla todella raakaa. Koneita ei ollut. Työkaluina olivat lapio ja hakku ja työ oli kaivamista."
https://yle.fi/uutiset/3-5854105Nämä pienet paikat on aina parhaita
Kukkakeitaan tarina
"Musiikkikahvila Kukkakeidas on vuonna 2019 perustettu kolmen siskoksen kahvila. Perustamisvaiheessa Meeri, Eliina ja Eerika olivat 14-, 15- ja 17-vuotiaita. Kahvila toimi kaksi ensimmäistä kesää Kukkakievarin musiikkikahvilana Varkaudessa, Kopolanvirralla. Siellä heillä oli kahvilan pihalla kotieläimiä, he soittivat livemusiikkia ja myivät kesäkukkia.
Kolmantena kesänä eli vuonna 2021 tytöt muuttivat Taipaleen Kanavalle Kanavamuseon kanssa samoihin tiloihin. Sielläkin heillä on pihalla kanoja, pupuja ja lampaita, he soittavat edelleen livemusiikkia sekä myyvät kesäkukkia."
https://kukka-keidas.fi/kukkakievarin-tarina/