Author Topic: Huolestuttavat kaupalliset uutiset  (Read 2455 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« on: 20. 03. 2018 20:08 »
.

Osallistuja pohojammaa haluaa esittää kaupallista kritiikkiä


<a href="http://www.youtube.com/v/-DTWDsvoSPs?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/-DTWDsvoSPs?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=-DTWDsvoSPs

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #1 on: 20. 07. 2018 15:03 »

.

Kauppiaalle tuomio juoksujuoman hakijasta julkaistusta FB-videosta - Poliisikansanedustaja tarjoutuu: ”Jos kauppiaalle sopii, minä voin sakon maksaa”
Tänään klo 15:57

Kauppias oli julkaissut kaupan Facebook-sivuilla kuvan ja videon verekseltään kiinni jääneestä myymälävarkaasta. Virkavapaalla olevan rikosylikonstaapelin, kansanedustaja Mika Raatikaisen mukaan yksityisyydensuoja ulottuu tällaisissa tapauksissa liian pitkälle.Kansanedustaja Mika Raatikainen kertoo olevansa valmis maksamaan vaasalaiskauppiaan saamat sakot.

Poliisin tehtävistä virkavapaalla oleva kansanedustaja Mika Raatikainen (ps) ilmoittautuu vapaaehtoiseksi maksamaan vaasalaiskauppiaan saaman 500 euron sakon.

Vaasalaisen ruokakaupan kauppias sai Pohjanmaan käräjäoikeudessa aiemmin tässä kuussa tuomion yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Kauppias oli ladannut kauppansa Facebook-sivuille kuvan ja videon teini-ikäisestä myymälävarkaasta, joka jäi verekseltään kiinni ja sai poliisilta sakot paikan päällä.

Poika ja hänen äitinsä tekivät Facebook-päivityksestä rikosilmoituksen. Käräjäoikeus tuomitsi kauppiaan maksamaan 500 euron sakot ja lisäksi pojalle 1 500 euron korvaukset. Tuomion perusteista voi lukea Iltalehden aiemmin julkaisemasta jutusta.

Raatikainen kertoo pitävänsä tuomiota juridisesti oikeana. Hänen mukaansa yksityisyydensuoja on kuitenkin "vedetty Suomessa joissakin kohdissa överiksi".

- Onko oikein, että rehellistä liiketoimintaa tekevä kauppias, jolta viedään jotain ja joka laittaa varoitukseksi, että älkää tehkö noin, saa sakkoja ja korvattavaa? Ei minun mielestäni.

Poliisiuransa vuonna 1983 aloittanut Raatikainen kertoo sarjanäpistelijöistä tulleen huoltoasemille ja kaupoille valtava riesa sen jälkeen, kun sakon muuntorangaistus poistettiin vuonna 2008.

- Nykyään näpistelijä voi käytännössä repiä poliisin aseman sakkorangaistuksen ilman seurauksia. Sakkoja pitää olla todella monta, ennen kuin syyttäjä rupeaa niitä ihmettelemään."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807202201086705/

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #2 on: 21. 08. 2018 16:04 »
.

Kaikessa hiljaisuudessa on valmisteltu terveystietojen myymistä - ostopalvelu-hallituksen taholta


Hallitus myisi suomalaisten terveystietoja – Onko luvassa rahasampo vai tietosuojapommi?

Eduskunnan käsittelyssä on laki, joka sallisi kansalaisten sote-tietojen myymisen yrityksille.

Pysyvätkö terveystietomme silloin enää salassa?Terveydenhuolto kerää järjestelmällisesti tietoa sairauksista, hoidoista ja hoitojen toimivuudesta. Hallitus toivoo tienaavansa tällä.

"Kuvitellaanpa, että yrityksen pyörittämä työvoimatoimisto saa käsiinsä asiakkaiden terveystietoja kuten mielenterveysdiagnooseja. Miten helppoa onkaan nyt seuloa A-luokan työnhakijat rupusakista!

Entä jos urheiluseuralle päätyy nuorten geenitietoja? Kenties niistä voidaan päätellä, kenellä on hyvä jääkiekkoilijaperimä ja kuka voi painua kotiin pelaamaan tietokonepelejä.

Jotkut asiantuntijat pelkäävät, että suomalaisten sosiaali- ja terveystietoja päätyy jatkossa tällaisiin outoihin tarkoituksiin. Huolen taustalla on Juha Sipilän (kesk) hallituksen esitys laiksi sote-tietojen toissijaisesta käytöstä. Se on parhaillaan eduskunnassa perustuslakivaliokunnan käsiteltävänä, ja kansanedustajat todennäköisesti äänestävät sen voimaantulosta syksyllä.Juha Sipilän (kesk) hallitus saanee lakiesityksen jo syksyllä eduskunnan äänestettäväksi.

Uusi laki, lempinimeltään toisiolaki, lieventäisi sääntelyä merkittävästi.

Eniten on kritisoitu sitä, että laki sallisi sote-tietojen luovuttamisen kaupalliseen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan.

Käytännössä Suomi myisi kansalaistensa tietoja eteenpäin. Myynnistä vastaisi kansallinen lupaviranomainen, joka toimisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisuudessa. Ostajina olisi monenlaisia koti- ja ulkomaisia yrityksiä, kuten lääketehtaita.

Koska tietoja olisi luvallista käyttää kaupallisiin keksintöihin, onnekkaat yritykset saattaisivat takoa suomalaisten sote-tiedoilla rahaa.

Tieto on firmoille arvokasta

Vaikka lakia sote-tietojen toissijaisesta käytöstä on valmisteltu jo vuodesta 2015, harva kansalainen on kuullutkaan siitä. Asia kuitenkin koskee jokaista suomalaista. Myytävinä olisivat niin yksityisessä kuin julkisessa terveydenhuollossa kerätyt tiedot.

Perheenisä ja yrittäjä Niko Eskelinen, 47, paneutui aiheeseen Seuran pyynnöstä. Eskelinen on ammatiltaan it-asiantuntija. Hän käyttää terveyspalveluja keskimääräistä enemmän, noin kerran kuukaudessa.

”Jos terveystietoni vuotaisivat jonnekin, niistä näkyisi vain asioita, jotka voisin periaatteessa kertoa kenelle tahansa”, hän pohtii.

Eskelinen arvelee, että nuorelle ihmiselle haittaa voisi koitua enemmän, jos tietoja vuotaisi tai niitä hakkeroitaisiin vääriin tarkoituksiin. Hän uskoo, että pahimmassa tapauksessa ”heikompaa ainesta” voitaisiin karsia jo työpaikka- ja opiskelijavalinnoissa.

Eskelinen ei hyväksy tietojen myymistä innovaatiotarkoituksiin. Hänen mielestään hyöty valuisi ennen muuta yrityksille.

”Tieto ei ole valtion tai ministeriön, vaan meidän kansalaisten omaisuutta."

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/terveystietojen-myyminen-voisi-olla-suomen-rahasampo-mureneeko-tietosuoja-jos-toisiolaki-sallii-kansalaisten-tietojen-kauppaamisen/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #3 on: 31. 08. 2019 01:01 »
Postin pääjohtaja tienaa 82 100 euroa kuussa - Kauppalehti kysyi, voisiko hän laskea talkoohengessä omaa palkkaansa

30.8.2019 12:20päivitetty 30.8.2019 12:20Hyvät tienestit. Postin pääjohtaja Heikki Malinen on miljoonan euron mies.

Vielä kaksi vuotta sitten Postilla meni niin hyvin, että se jakoi edellisen vuoden tuloksestaan 35 miljoonan euron lisäosingon. Nyt tilanne on se, että työntekijöiden ansiot alenevat.

"Raakalaskennan tulos on seuraava: Yksi Postin pääjohtaja vastaa 36 Postin perusduunaria.

Posti Groupin pääjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, käy ilmi yhtiön palkkioselvityksestä.

Jos summan jakaa 12:lla, Malisen kuukausipalkaksi tulee 82 100 euroa.

Postityöntekijän keskipalkka kuukaudessa puolestaan on Oikotien Palkkavertailu-palvelun mukaan noin 2 100 euroa.

Posti ilmoitti torstaina, että se siirtää pakettilajittelun työntekijöitä halvemman työehtosopimuksen piiriin.

Postin mukaan asia koskee yli 700 työntekijän työsopimuksia. Uutisen jälkeen satakunta Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työntekijää marssi ulos Tampereen postikeskuksesta.

Postin pääluottamus mies Leo Harra arvioi, että siirto tarkoittaa sitä, että työntekijän palkasta putoaa 30 prosenttia.

Kauppalehti yritti tavoittaa Postin pääjohtaja Malista vastaamaan kysymykseen, voisiko hän laskea omaa noin miljoonan euron vuosipalkkaansa talkoohengessä.

Posti Groupin viestintäosastolta kerrottiin, ettei Malinen anna aiheesta haastattelua."

"Yhtiön uusimmasta tilipäätöksestä käy ilmi, että Posti Groupin kassassa on reippaasti rahaa. Vuoden 2018 lopussa sitä oli 168 miljoonaa euroa.

Kesäkuun lopussa Posti Groupin likvidit varat olivat 160 miljoonaa euroa.

”Entinen pääministeri Juha Sipilä toisti, että tase pitää laittaa töihin. Postissa neuvoa ei ole kuunneltu, koska yhtiössä on noin suuri tuottamaton kassa”, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala sanoo."

Postin pääjohtaja tienaa 82 100 euroa kuussa

Ex-kansanedustaja hurjistui Postille: ”Johtajan palkka 82 000 €/kk – Järki pitää tulla tähän touhuun nyt!”Satu Taavitsainen.

"Valtionyhtiö Postin työntekijöiden keskimääräinen kuukausipalkka on 2 200 euroa, josta 30 prosentin palkanalennus merkitsee 660 euron kuukausittaista laskua tuloissa, laskee entinen kansanedustaja, Postin hallintoneuvoston jäsen Satu Taavitsainen (sd).

Posti ilmoitti torstaina, että yli 700 työntekijän työsopimukset siirtyvät Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin. Satakunta Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työntekijää marssi ulos Tampereen postikeskuksesta sen jälkeen, kun työntekijät saivat tiedon työehtojen heikennyksestä.

Taavitsainen kommentoi yhtiön suunnitelmia Uuden Suomen Puheenvuoron blogissaan.

”Postin päätökset menevät vain hurjempaan suuntaan! Eilen uutisoitiin, että noin 700 työntekijän palkka ja työehdot heikkenevät. Palkat alenevat keskimäärin 30 %, enimmillään jopa 50 %. Samaan aikaan Posti tekee voittoa, maksaa johtajalleen 82 000 e/kk, sekä lisäksi maksaa valtiolle osinkoja 28 miljoonaa euroa”, Taavitsainen ihmettelee.

”Rahaa on mutta palkanmaksuhalukkuus puuttuu Postin johdolta. Sen sijaan Postin johto laittaa suomalaiset veronmaksajat tukemaan Postin alhaisia palkkoja. Postin työntekijöiden palkat eivät riitä elämiseen, joten työntekijät ovat oikeutettuja asumistukeen ja muuhun sosiaaliturvaan ja he myös tarvitsevat sitä välttämättä tullakseen toimeen ja selvitäkseen arjestaan.”

Taavitsainen huomauttaa, että valtio omistaa Postin ja voi halutessaan vaikuttaa sen linjauksiin.

”Valtion ei tarvitse ottaa 28 miljoonaa euroa osinkoa itselleen, vaan voi sanoa Postille, että osinkoa ei tarvitse maksaa, jotta voitte maksaa työntekijöille palkat. Valtio voi leikata johtajien palkkoja määrittelemällä kattotason omiin yhtiöihinsä. Oma mielipiteeni on, että valtionyhtiöiden johtajien palkka ei voi olla suurempi kuin Suomen pääministerin. Nythän Postin johtajan palkka on suurempi kuin tasavallan presidentin!

Taavitsainen toteaa, että Postin työntekijät eivät halua yhteiskunnan tukevan heitä, vaan he haluavat työnantajan maksavan riittävää palkkaa, jolla pystyy elättämään itsensä ja perheensä."

Ex-kansanedustaja hurjistui Postille: ”Johtajan palkka 82 000 €/kk

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #4 on: 04. 10. 2019 12:12 »
Hondan kilpailjat alkaa olla huolestuttavan lähellä, ei ole ihan saavuttaneet mutta ei enää niin kaukana kuin vielä muutama vuosi sitten

Hondan hinnalla saa kolme kloonia, toimivuudessa ei käytännössä eroa joskin esim. käynnistyvyys ei ole yhtä hyvä talvella kuin Hondalla ja omia virityksiä kaasareihin ei tietenkään nyt suositella kuin omalla vastuulla tietenkin

Starterikaasu on hyvä apu talvella mutta saattaa vaatia reiän poraamista ilmansuodattimen suojaluukkuun ellei halua sitä availla toki taas takuuseikat huomioiden, myöskin tuo videolla mainittu seikka että suositellaan käynnistämistä normaali-modessa ei säästökäynnillä sitä ei ole aina kovin selvästi sanottu ohjeissa

Honda eu2000i vs predator 2000 inverter generator

<a href="http://www.youtube.com/v/QeMWPFWHex8?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/QeMWPFWHex8?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=QeMWPFWHex8

« Last Edit: 04. 10. 2019 12:12 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #5 on: 28. 01. 2020 14:02 »
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistäToimitusjohtaja Niklas Skogster esittelee Genanon ilmansuodattimen patentoitua teknologiaa, jolla on torjuttu aiemmin SARS- ja MERS-epidemioiden leviämistä maailmalla.

"Kiinassa ja nyt jo muuallakin maailmalla leviävä koronavirus on aiheuttanut kysyntäpiikin suomalaiselle viruksia tuhoavia ilmanpuhdistimia valmistavalle Genanolle.

– Saimme kiireellisen pyynnön Kiinan valtio-omisteisista sairaaloista. Ensimmäiset erät ilmanpuhdistimia lensivät rahtina Kiinaan torstaina ja varastolta lähtee uusia eriä ensi viikolla, kertoo Genanon operatiivinen johtaja Aleksi Ahti.

Genanon toimitusjohtajan Niklas Skogsterin mukaan tilauksia kiinalaissairaaloista tulee jatkuvasti lisää.

– Kahdessa päivässä on tullut noin toista sataa toimituspyyntöä. Ei nyt ihan miljoonakauppoja, mutta melkein, hän arvioi.

Levisi kamelifarmeilta

Kiinalaissairaaloista osattiin ottaa Genanoon yhteyttä nopealla aikataululla, koska yritys on tehnyt yhteistyötä ja toimittanut laitteita Kiinaan normaaliolosuhteissakin.

Lisäksi sille on kertynyt kansainvälistä kokemusta ja tunnettuutta jo SARS-lintuinfluenssan ja MERS-epidemian vastaisista taisteluista.

– Kamelifarmeilta levinneen MERS-epidemian puhjetessa Saudi-Arabiassa, sikäläiset sairaalat eivät olleet varautuneet niin suureen yhtäkkiseen tartuntapotilaiden määrään. Ilmanpuhdistimiemme avulla Saudi-Arabian sairaalat ja muut terveydenhuollon yksiköt onnistuivat hoitamaan infektoituneet potilaat ilman tartuntariskiä, Skogster selvittää.

Samanlainen työnkuva Genanon ilmanpuhdistimilla on nyt Kiinassa.

– Tämä patentoitu teknologia ei ainoastaan kerää, vaan myös eliminoi ja tappaa kaikki ilmateitse leviävät mikrobit, kuten virukset ja bakteerit. Laitteen keräilyastiaan ei päädy mitään eloperäistä ainetta. Se myös pystyy suodattamaan erittäin pieniä hiukkasia, Skogster toteaa.

Hän ei tiedä Kiinaan nyt lähtevien laitteiden tarkkaa määränpäätä, mutta olettaa niiden päätyvän Wuhaniin, josta koronaepidemian arvellaan lähteneen.

Valmistetaan Mikkelissä

Skogsterin mukaan samanlaista teknologiaa käytetään myös korjaamaan niin sanottujen homekoulujen ja -päiväkotien sisäilmaongelmia.

Genanon ilmanpuhdistimet valmistetaan Mikkelissä.

– Siellä painetaan nyt pitkää viikonloppua, jotta tilaukset saadaan mahdollisimman nopeasti toimitettua."

https://ls24.fi/lannen-media/suomalaisille-ilmanpuhdistimille-ryopsahti-kova-kysynta-kiinassa-jattivaltioon-tilattu-satoja-laitteita-torjumaan-koronaviruksen-leviamista

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #6 on: 31. 03. 2020 14:02 »
Viheraholla järkyttäviä kaupallisia uutisia
(katso tämä video youtubessa)
POSTIKATSAUS SEKÄ ILKIVALTAISET TILAUKSET VEROTUS YHTEISKUNTA

<a href="http://www.youtube.com/v/FGsRWvsW2MU?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/FGsRWvsW2MU?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=FGsRWvsW2MU

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat kaupalliset uutiset
« Reply #7 on: 26. 08. 2021 14:02 »
Kaikki eivät ilmeisesti ole tyytyväisiä Berrnerin taksiuudistukseen

Ay-johtaja kypsyi täysin taksissa saamaansa palveluun: ”On tämä saatu sekaisin”

"Ammattiliitto Pron puheenjohtaja arvostelee voimakkaasti taksissa saamansa palvelun tasoa. Hänen mukaansa kuljettaja ei ymmärtänyt suomea eikä englantia ja lähti ajamaan täysin väärään suuntaan.Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen arvostelee Twitterissä kovasanaisesti saamaansa palvelua taksista.

Malinen ilmaisee voimasanoin olevansa pettynyt siihen, että hänen saamansa taksin kuljettaja ei osaa suomea eikä englantia.

Malinen kertoo tilanneensa kyydin lentokentältä Espooseen, mutta taksikuljettaja onkin lähtenyt ajamaan kohti Helsingin keskustaa.

”Nyt mennään kohti Helsingin keskustaa, edes englantia ei ymmärrä, hokee navigator, navigator”, Malinen tviittaa.
”On tämä saatu sekaisin, ilmeisesti lentokentälle tullut sama touhu kuin rautatientorille”, Malinen tviittaa.

Lopulta Malisen mukaan taksinkuljettaja alkoi osoittaa Maliselle mieltä.

”Sääti sisälämpötilan 15 astetta ja laittoi oman penkinlämmittimen täysille”.

Vuonna 2018 voimaan tullut taksiuudistus on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä laajemminkin. STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainàn mukaan Suomen taksien luotettavuus romahti uudistuksen yhteydessä.

”Kun ala kerran luottamuksen menettää, on sitä hyvin vaikeaa enää saada takaisin”, hän tviittaa."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ay-johtaja-kypsyi-taysin-taksissa-saamaansa-palveluun-on-tama-saatu-sekaisin/5694ad82-2dad-4cfd-b65e-51d29e0f8eba

https://twitter.com/PronMalinen/status/1430505924721053698
« Last Edit: 26. 08. 2021 14:02 by herkkoo »