Author Topic: HOX!  (Read 3943 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7421
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
HOX!
« on: 13. 03. 2017 21:09 »
.

Päivän HOX! Kun soitat kylmästi ruotsinkieliseen palvelunumeroon sinulle vastataan heti ja myös suomeksi näin paljastui ikävästi tahattomasti

Kelan verkkosivujen kautta puhelinaikaa varanneen tamperelaisnaisen onnistui vahingossa kiertää ärtymystä herättäneet jonot, kun hän varasi soittoajan ruotsinkielisestä puhelinpalvelusta. Asioida nainen sai kuitenkin loppujen lopuksi suomeksi

" Nainen varasi puhelinaikaa tilatakseen alaikäisille lapsilleen alaikäisille eurooppalaiset sairausvakuutuskortit. Kelan verkkopalveluissa hän huomasi, että suomenkielisen puhelinajan olisi saanut vasta viikkojen päähän. Ruotsinkielisiä aikoja sen sijaan oli vapaana heti.

Nainen varasi ruotsinkielisen palveluajan ja varautui virkailijan soittoon ruotsinkielisellä lunttilapulla. Yllätys oli iloinen, kun sovittuna ajankohtana yhteyttä ottanut virkailija aloittikin puhelun suomeksi.http://d3ncwv2e9zpfbf.cloudfront.net/24294850-800x_.jpg

Esimerkki 3: Työttömien palvelut

Suomenkielinen palvelunumero:

Jonottamaan ei pääse lainkaan. Puhelimessa sanotaan, että palvelussa on ruuhkaa ja neuvotaan soittamaan myöhemmin uudelleen.

Ruotsinkielinen palvelunumero:

Jonottaminen alkaa kello 9.28.

Jonottaminen päättyy juuri ennen kuin viisari vaihtuu asentoon 9.30.

Virkailija, joka vastaa puhelimeen, puhuu hyvää suomea.

- Yleensä tulee soittaa suomenkieliselle linjalle, jos tiedot ovat olemassa suomeksi, hän ohjeistaa, kun kuulee kysymykseni.

Saan kuitenkin jatkaa asiointia suomeksi.

- Mutta voin puhua kanssasi suomea?

- Kyllä voit.

Testin tulos:

Kaikilla neljällä ruotsinkielisellä palvelulinjalla puhelimeen vastattiin parissa minuutissa, ja asioida sai suomeksi. Sen sijaan yhdessäkään suomenkielisessä palvelunumerossa ei päässyt virkailijan puheille 15 minuutin jonottamisen jälkeen.

Kun Kelan yhteyskeskuksen päällikkö Pirjo Myyry kuulee pienestä testistäni, hän hymähtää.

- Jos ruotsinkielisiä asiakkaita on tällä hetkellä vähemmän, pitää katsoa, onko tarpeen siirtää ruotsinkielellä palvelevat suomenkielisille palvelulinjoille, Myyry kertoo.

Testaamaani konstia Myyry ei pidä pidemmällä tähtäimellä toimivana.

- Ei se oikein ole toimiva. Ruotsinkielisiä asiakkaita on niin vähän, että he tahtovat jäädä jalkoihin.

Toisin sanoen: kun soitan ruotsinkieliseen palvelunumeroon, kiilaan jonossa ruotsia puhuvan asiakkaan.

Kelalla on yli 200 suomenkielistä puhelinvirkailijaa. Ruotsinkielisiä on 35. Periaatteessa kaikki asiakaspalvelijat, jotka vastaavat ruotsinkieliseen palveluun, vastaavat myös suomenkieliseen palveluun. Myyry painottaa, että ruuhkat asiakaspalveluissa vaihtelevat ajankohdan mukaan."

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/jonotusaika-lyheni-vartista-pariin-minuuttiin-talla-konstilla-kiersimme-kelan-hurjat-puhelinjonot-24294489/

.
« Last Edit: 13. 03. 2017 21:09 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7421
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: HOX!
« Reply #1 on: 21. 03. 2017 18:06 »

.

Entisaikaan kaikkien alojen erikoisosaajat keskittivät kaiken osaamisensa ilman ostamiseen Saksasta miljardieuroilla - nyt on suunta kääntynyt Suomesta myydään ilmaa ulkomaille

Miksi tätä ei aikaisemmin keksitty? Pullollinen suomalaista puhdasta ilmaa 17 eurolla

Suomalaisen ilman hinta on nyt määritelty. Eteläpohjalais-lappilainen yritys myy pullotettua ilmaa matkamuistoksi turisteille.Toimitusjohtaja Jouni Aura nauttii pullotetusta eteläpohjalaisesta ilmasta.

"Teuvan Norinkylässä nautiskellaan kauniista kevätpäivästä. Aurinko paistaa ja ilma on raikas – vaikka me tosin nautimme ilmamme pullotettuna.

Toimitusjohtaja Jouni Auran esittelemässä aerosolipullossa on puhdasta eteläpohjalaista ilmaa noin puoleksitoista minuutiksi. Hintaa ilmapullolla on vajaat 17 euroa.

Lappilaista ilmaa saa saman verran kolme euroa kalliimpaan hintaan.

– Pallastunturilla on mitattu Euroopan puhtain ilma. Sillä me perustellaan tämä korkeampi hinta, Jouni Aura sanoo. Aura on ilmaa pullottavan yrityksen toimitusjohtaja.
Mikä tekee Suomesta ainutlaatuisen?

Lively Air on kuuden nuoren perustama yritys, joka pullottaa suomalaista ilmaa. Yritys sai alkunsa vuonna 2016, kun Jouni Aura ja Intiasta kotoisin oleva Rathan Kumar miettivät, mikä tekee Suomesta ainutlaatuisen erityisesti intialaisen tai kiinalaisen silmissä.

– Vastaus oli puhdas luonto. 90 prosenttia maailman väestöstä hengittää saastunutta ilmaa. Me suomalaiset otamme puhtaan ilman joskus itsestäänselvyytenä, koska sitä on kaikkialla Suomessa, Jouni Aura sanoo.

Aura muistaa lukeneensa artikkelin kanadalaisesta ilmaa myyvästä yrityksestä. Artikkelilla on tärkeä rooli yrityksen perustamisessa.

– Joku oli kommentoinut sitä, että ”tähän kaatuu suomalainen yrittäjyys, kun ei ole tarpeeksi pokkaa”, Aura naurahtaa ja sanoo, että tuolla hetkellä haaste oli heitetty ja vastaanotettu."

http://yle.fi/uutiset/3-9511691

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7421
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: HOX!
« Reply #2 on: 29. 01. 2023 11:11 »
PYörien teknologiatkin muuttuneet vuosien varrella syytä aina päivittää tietämystään enempien vahinkojen välttämiseksi

Pyörän tee-se-itse huolto - 10 yleisintä virhettähttps://www.youtube.com/watch?v=bL0wMF-cA6w

http://192.81.221.236/keskustelut/index.php?topic=4123.msg134104#msg134104
« Last Edit: 29. 01. 2023 11:11 by herkkoo »