Author Topic: Asevelikylän asiat  (Read 87048 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #40 on: 22. 04. 2006 19:07 »
CGURUlle tiedoksi. Tässä kaupungissa ei pienten asuinalueiden asioita ( Asevelikylä n. 1000 asukasta) hoideta läheskään samalla innolla kuin isoja alueita( Ristinummi, Palosaari, Gerby jne.) Luonnollisesti poliitikot tekevät mieluummin töitä isoilla alueilla, koska siellä on jaossa paljon ääniä. Yksi syy Asevelikylän aktiivisuuteen on juuri tässä. Toinen on veteraaneilta peritty talkoohenki. On pakko tehdä itse oman alueen hyväksi, koska muut eivät sitä välttämättä tee. Esimerkkejä kylän aktiivisuudesta: Asukasyhdistys teki itse koulun, kun entiset tilat ammattiopistolla menetettiin. Jukolan Rakentajat ry:n hallitus otti jokainen henkilökohtaista lainaa n. 6000 euroa. Jos koulu ei olisi lähtenyt käyntiin, olisimme omasta lompakosta kukin joutuneet maksamaan kyseisen summan. Jalkapallokentän teimme itse talkoilla. Onneksi alkuperäinen asevelikyläläinen Asikainen oli kaivinkoneineen auttamassa. Jäähallin kaukalon vanhat laidat oltiin viemässä kaatopaikalle. Saimme ne ja kunnostimme ja nyt meillä on oma jääkiekkokaukalo. Tenniskentän teimme itse ja se on kesäisin kovassa käytössä. Edvininpolun pääarkkitehdin Edvin Hevonkosken kanssa olemme tehneet talkoilla kuntopolun. Sen lyhyempi osa 700 metriä on kylän talkoomiesten ja kaupunkin koneiden tulos. Kaiken olemme tehneet omasta halustamme talkoilla. Myöhemmin kaupunki on suhtautunut loistavasti kylämme talkoohenkeen.
Olemme lisäksi saaneet kyläämme kyläavustajan, joka toimii jo yhdettätoista vuotta. Hän auttaa kylämme vanhuksia korvauksetta. Lisäksi kyläavustajan kanssa olemme hoitaneet koulumme talonmiestehtävät jo 15 vuotta. Kaupungin ei ole tarvinnut palkata ketään. Valtava säästö kaupungille. Lupasimme hoitaa talonmiehen tehtävät niin kauan kuin rahkeemme riittävät. Tämä kaikki kiitollisuuden osoituksena siitä, että saimme kylämme lapsille koulun.
Kylämme asukkaat ovat saaneet tunnustusta aktiivisuudestaan. Vaasan kaupungin kulttuuripalkinto on jaettu ainakin Edvin Hevonkoskelle, Veikko Siltaselle ja Harry Huhdalle. Kuuluisia asevelikyläläisiä ovat mm. Nokian pääjöhtaja Jorma Ollila sekä runoilija Leif Färding, VPS:n ja maajoukkueen maalivahti Jukka Ollila.
Yliopisto teki aikoinaan tutkimuksen, jossa todettiin, että Sundom ja Asevelikylä pitävät parhaiten huolta asuinalueestaan.
Tähän loppuun sopii tarina, jonka entinen kaupunginjohtaja kertoi kyläläisille kesäjuhlassamme. Kaupunginjohtaja Turunen oli kävelemässä Edvininpolulla ja häntä vastaan tuli alle kouluikäinen poika. Poika kysyi : Mistäs sä tulet? Turunen vastasi , että hän tulee Vaasan kaupungista ja on kaupunginjohtaja. Tähän poika oli sanonut: Jaa vai sieltä, mutta mä oonkin Asevelikylästä. Tervettä itsetuntoa - vai mitä! Historiasta muistuu eräs lause, joka sopii joka kylään." Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki. Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki."
Hyvää kesän alkua kaikille myös CGURUlle. Terv. Veikko Siltanen, Jukolan Rakentajat ry
« Last Edit: 22. 04. 2006 19:07 by venku1 »

CGURU

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #41 on: 22. 04. 2006 21:09 »
- No oma heitto oli nyt kylläkin vitsi, noihin muinaisiin Maarianhamina sekoiluihin vihjaten.
 
- Olen itse syntynyt vanhassa Asevelikylässä Faijan ja naapurien aikanaan rakentamassa nk.
  hypoteekkilaina talossa, josta vaahtosammuttimen kokoisena tuli lähtö kohtalon oikusta,
  johon itse ei voitu vaikuttaa.

- Talo on siellä edelleen ja arvostusta nautitaan edelleen.

- Ehkä olemme muinoin tavanneet Franzin kaupan edessä, minä tosin vaunuissa,
  joten siteitä on täälläkin.

- Asevelikylä varsinkin historian osalta, on itselle tärkeämpää, kuin sen nykyinen tila,
  joskin talkoohengen nimeen vannominen on lähellä sydäntä, paitsi Pikipruukin osalta.

- Toivotan edelleen onnea kylähengen osalta, joskin epäolen digisukupolven kiinnostusta,
  yhä etäisempään historiaan viitaten ja jota globaalimpien kotisivujen puutekin jo tukee.

   Että timmottiis.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #42 on: 22. 04. 2006 21:09 »
Olisi se mukavaa kun Veikko Siltanen valtuutettuna hoitaisi koko Vaasan kaupungin asioita yhtä aktiivisesti kuin Asevelikylän. Mutta toisaalta Veikko sinun aktiivisuus Asevelikylän osalta johtuu juuri siitä, että asut Asevelikylässä ja haalit äänesi juuri sieltä. Tuntuu melko itsekkäältä toimintanne, kun haluatte niin erottautua muista Vaasan kaupungin osa-alueista.
Sehän on itsestään selvää, että pienet asuinalueet pitävät paremmin huolta ympäristöstään ja asioistaan.

Me maksetaan veroja ja valitaan valtuutettuja sitä varten, että kaikkien Vaasalaisten asiat tulee hoidettua. On todella alentavaa, että pitää kerjätä itsestään selviin asioihin, mm. sotaveteraaneille, jotka ovat täysin syyttömiä kohtaloonsa. Toisaalta on myös tuomittavaa, että jotkut poliittiset suuntaukset tekevät veteraanien siivellä ja avulla politiikkaa.venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #43 on: 23. 04. 2006 10:10 »
CGURUlle, jos sinulla ei ole Asevelikylän historiikkiä, niin se sinun on ostettava ehdottomasti. Samoin Asevelikylän valssi, jonka sanoitus kertoo nimenomaan Asevelikylän lasten lapsuudesta ja nuoruudesta. Tietenkin asevelihintaan.
Reino Kolmoselle. Meitä valtuutettuja on Asevelikylässä 5. Jos emme pysty pitämään takapihojamme kunnossa, miten sitten koko muuta Vaasaa.
Itselläni sattuu olemaan kaksoisrooli, joten asukasyhdistyksen puheenjohtajana minun ainoa tehtäväni on katsoa Asevelikylän etua. Valtuutettuna sotaveteraanien asiat ovat lähinnä sydäntäni. Johtuneeko siitä, että olen asunut vuodesta 1950 lähtien ,opiskeluaikaa ja 10 vuoden työputkea  lukuun ottamatta Asevelikylässä, jossa asui vain veteraaneja. Veteraaneja oli kylässä alkuaan yli 200. Nyt näitä kunniakansalaisia on jäljellä enää 16.
« Last Edit: 23. 04. 2006 10:10 by venku1 »

P. Wirtanen

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #44 on: 25. 04. 2006 21:09 »
Tässä kaupungissa ei pienten asuinalueiden asioita ( Asevelikylä n. 1000 asukasta) hoideta läheskään samalla innolla kuin isoja alueita( Ristinummi, Palosaari, Gerby jne.) Luonnollisesti poliitikot tekevät mieluummin töitä isoilla alueilla, koska siellä on jaossa paljon ääniä.
Asun Gerbyn alueella, mutta äänestin Asevelikylässä asuvaa ehdokasta. Uskon hänen ajavan myös minun asuinalueen asioita. En usko tuohon äänten kalasteluun, vaan asioiden prorisointiin. Gerby-Västervikissä on 10 kertaa enemmän asukkaita kuin Asevelikylässä, kyllä tänne pitääkin satsata enemmän kuin pyssykylään.

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #45 on: 26. 04. 2006 08:08 »
Olet PWirtanen aivan oikeassa. Ymmärrän hyvin, että jos kaupunki paallystää jonkin tien niin on tietenkin ymmärrettävää, että tie jota käytetään kymmenen kertaa enemmän on järkevää päällystää ensin. Mutta siinä se villakoiran ydin piileekin. Jos asuinalueesi sattuu olemaan pieni kuten Asevelikylä, Purola jne, on sen alueen tiet hiekkapintaisia, kuten Purolassa vieläkin. Isoilla asuinalueilla on tiet samassa ajassa jo päällystetty kahteen kertaan. Tätä olen purnannut mielessäni ja ääneenkin. Tilanne muuttuisi, jos kaupungilla olisi varaa satsata enemmän teiden kunnossapitoon. Mutta kun ei ole.

P. Wirtanen

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #46 on: 28. 04. 2006 21:09 »
Asevelikylän idylliin sopii hiekkatiet paremmin kuin asfaltti, mutta eihän se saisi olla veruke, jos muualle laitetaan asfaltit. Reilu peli kaikkia kuntalaisia kohtaan, sitä valtuutetuilta odotetaan.
On täällä Gerby-Västervik'ssä myös paljon hiekkateitä. Tuskin niitäkään asfaltoidaan lähivuosina. En ole pitkään aikaan käynyt Asevelikylässä, eikö siellä toisiaankaan ole asfatoitu? Jotenkin on jäänyt erilainen muistikuva.

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #47 on: 29. 04. 2006 07:07 »
Asevelikylän tiet päällystettiin joitakin teitä lukuunottamatta muutama vuosi sitten. Kiemuratien jatke, Isonkiventie ja Hiidenkiventie ovat päällystämättä. Lähinaapuri Purola sen sijaan on lähes kokonaan päällystämättä. Klara vappen!

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #48 on: 03. 05. 2006 11:11 »
 Jukolan Rakentajat ry:n hallituksen kokous sunnuntaina 7.5.2006 klo 18.00  Jukoboxissa. Asioina mm. kirpputori, ym kesätapahtumat Asevelikylässä. Puheenjohtaja

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylä 60 vuotta
« Reply #49 on: 09. 05. 2006 21:09 »
Asevelikylä täyttää 60 vuotta 5.6.2006. Juhlapäivää vietetään 10 6.2006 Asevelikylän Jukolan puistossa. Tapahtumia mm. juhlavuoden kirpputori klo 10-18. pöytäpaikka 2€. Paikalla haitarinsoittoa kyykänpeluuta. Kaikille ilmaiset pullakahvit. Tarjolla myös makkaraa, mehua yms. Mahdolliset muistamiset koulun takana olevassa leikkipuistosssa kahvipannun luona klo 12 - 14. Tervetuloa koko Vaasa. jukolan Rakentajat ry
« Last Edit: 16. 05. 2006 20:08 by venku1 »

venku1

 • Guest
Re: Kirpputori Asevelikylässä
« Reply #50 on: 04. 06. 2006 20:08 »
Ensi lauantaina kirpputori Asevelikylässä koulun takana olevassa Jukolan puistossa. Tarjolla myös makkaraa, pullakahvit ja mehua. Paikalla mahdollisuus pelata karjalaisten suosimaa kyykänpeliä. Kirppis on auki 10.6. 2006 kello 10 - 18. Tervetuloa myymään ja ostamaan . Paikkavaraukset Anja Paksu         puh. 040-5239466
Jukolan Rakentajat ry tarjoaa kaikille ilmaiset pullakahvit juhlavuoden kunniaksi.
« Last Edit: 07. 06. 2006 20:08 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re: Kesäjuhlat Asevelikylässä
« Reply #51 on: 12. 06. 2006 15:03 »
Taas on Asevelikylän kesäjuhlien aika. Heinäkuun 21. päivä perjantaina Edvininpolun sillalla tavataan. Saa nähdä lyödäänkö toissa vuoden yleisöennätys. Eino Grön veti tuolloin ennätysyleisön. Ja muistattehan juhliin on kaikilla vapaa pääsy. Pientä jännitystä on ilmassa. Kuka mahtaa olla laulusolistina tänä vuonna. Kesäterveisin 60-vuotias Jukolan Rakentajat ry

venku1

 • Guest
Re: Kesäjuhlat Asevelikylässä
« Reply #52 on: 29. 06. 2006 07:07 »
Kesäjuhlat Asevelikylässä

Jukolan Rakentajat ry:n juhlatoimikunta kokous maanantaina 10.7.2006 Jukoboxissa kello 19.00. Asia: Kesäjuhlat perjantaina 21.7. Huom! musiikista vastaa Klaus Koivula ja vierailevana tähtenä tangon taituri Esko Rahkonen.

Puheenjohtaja
« Last Edit: 29. 06. 2006 07:07 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re: Kesäjuhlat Asevelikylässä
« Reply #53 on: 30. 06. 2006 23:11 »
Musiikista vastaa vaasalainen Klaus Koivula ja vierailevana laulusolistina Esko Rahkonen. Edellisvuosien tapaan tarjoamme veteraaneille ilmaiset pullakahvit.
« Last Edit: 02. 07. 2006 19:07 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re: kesäjuhlat Asevelikylässä
« Reply #54 on: 17. 07. 2006 19:07 »
Kesäjuhlat alkavat Edvininpolulla klo 18.30 perjantaina 21.7.2006. Tanssimusiikista ja laulusta pitävät huolen vaasalainen Klaus Koivula ja vieraileva tähti on Esko Rahkonen. Ohjelmaa koko perheelle ja lapsille ratsastusta. Tervetuloa nauttimaan Suomen kesästä hyvien ystävien seuraan. Juhlan järjestää Jukolan Rakentajat ry

venku1

 • Guest
Re:kesäjuhlat Asevelikylässä
« Reply #55 on: 20. 07. 2006 07:07 »
Perinteiset kesäjuhlat alkavat klo 18.30 Edvininpolulla. Juhlapuhe kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Håkan Nordman. Paikalla myös Margit Sellberg juhlistamassa Vaasa 400 vuotta ja Asevelikylä 60 vuotta.
Musiikista vastaavat Klaus Koivula ja Esko Rahkonen.
Illan tanssipari palkitaan. Saappaanheiton epävirallinen Vaasan mestaruuskilpailu. Tarkkakätisille tikanheittoa ja lapsille ratsastusta. Arpajaisissa hyvät palkinnot. Tlaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa! Jukolan Rakentajat ry
« Last Edit: 20. 07. 2006 12:12 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re: Jälkipyykkiä kesäjuhlista
« Reply #56 on: 25. 07. 2006 11:11 »
Kesäjuhat onnistuivat mainiosti. Esko Rahkonen otti yleisönsä ja Klaus Koivula sai ihmiset tanssimaan. Yleisöä oli jälleen runsaasti ja siitä kiitos. Nämä siltatanssit tai lavatanssit ovat ainoat laatuaan Vaasassa. Lisäksi kylä vietti 60- vuotisjuhliaan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Håkan Nordmanin puhe oli hyvä ja sai ansaitut aplodit. Vasabladet oli mukana juhlissa ja ymmärsi vaasalaisen tapahtuman arvon. Valitettavasti muita lehtiä ei ollut paikalla. Kuvaako tämä asennetta vaasalaisia kohtaan! Lehdille lähetettiin etukäteen tarkat tiedot kylän historiasta samoin oli kuuleemma Nordman lähettänyt oman puheensa lehdille etukäteen. No se siitä juhlat onnistuivat hyvin ja sehän oli tärkeintä.
Kesäterveisin  Jukolan rakentajat - Jukolas byggare ry

venku1

 • Guest
Re: Vaasan Marssi
« Reply #57 on: 02. 08. 2006 21:09 »
Vaasan Marssi, toimitsijat paikalle Edvininpolulle sunnuntaina 13.8.2006 kello 8.00
Jukolan Rakentajat ry, puheenjohtaja

venku1

 • Guest
Re: Hyökkäys Asevelikylän lapsia vastaan
« Reply #58 on: 29. 08. 2006 11:11 »
Varhaiskasvatus - ja opetuslautakunta esittää keskiviikon kokouksessaan, että Asevelikylän lapset siirtyisivät Teeriniemen kouluun ja Teeriniemen esikoululaiset muuttaisivat Asevelikylän koulun tiloihin. Ajatus on täysin mieletön. Asevelikylän koulussa on tällä hetkellä molemmilla luokilla 20 oppilasta, enemmän kuin monella muulla koululla Vaasassa. Purolan asuinaluetta aletaan rakentaa kahden vuoden sisällä. Oppilaita tulee siis riittämään.
Toimintatapa on erittäin surkea, sillä koulun rehtorilta ei ole kysytty mitään eikä rakennuksen omistajaan Jukolan Rakentajat ry:hyn ole otettu yhteyttä. Vuokrasopimuksessa lukee, että kiinteistö on vuokrattu koulukäyttöön. !5 vuotta olemme tehneet ilmaiseksi talonmiestehtävät koululla lastemme takia. Selväähän on, että talkootyö loppuu välittömästi. Selvää on, ettei ole Asevelikylän lasten syy, jos kaupunki ei ole osannut mitoittaa oikein alle kouluikäisten määrää.
Koittakaapa ehdottaa, että siirretään vaikkapa Sundomin koulun lapset Keskuskouluun, että sinne voitaisiin sijoittaa tilalle esikoululaisia, niin jokainen ymmärtää, ettei tulisi ikinä onnistumaan.
Koulurauha julistettiin tänä vuonna Vaasasta, mutta eipä näytä olevan merkitystä ainnakaan Asevelikylän koulun kohdalla.  Koulurauhaterveisin Veikko Siltanen, Jukolan Rakentajat ry

Offline Vapaudenpatsas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 575
  • View Profile
Re: Hyökkäys Asevelikylän lapsia vastaan
« Reply #59 on: 29. 08. 2006 13:01 »
Varhaiskasvatus - ja opetuslautakunta esittää keskiviikon kokouksessaan, että Asevelikylän lapset siirtyisivät Teeriniemen kouluun ja Teeriniemen esikoululaiset muuttaisivat Asevelikylän koulun tiloihin.

Loogista!

Tähän ei eläin pysty!
« Last Edit: 29. 08. 2006 15:03 by Vapaudenpatsas »

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän koulu
« Reply #60 on: 29. 08. 2006 20:08 »
Olet aivan oikeassa vapaudenpatsas. mikään eikä kukaan ole niin viisas kuin ihminen. Tietenkin jos kaikki oppilaat vaihtaisivat toisiin kouluihin saataisiin vaihtelua aikaan.

venku1

 • Guest
Re: Järki voitti
« Reply #61 on: 31. 08. 2006 08:08 »
Mieletön suunnitelma Asevelikylän koulun siirtämisestä Teeriniemen koulun yhteyteen ja Teeriniemen esikoululaisten siirtäminen Asevelikylän koulun tikoihin on nyt lopullisesti haudattu. Kiitos ansiokkaasta asian ajamisesta Leena Hallasmaalle. Jukolan Rakentajat ry

Offline Jashin

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 111
  • View Profile
Re: Hiidenkiventie
« Reply #62 on: 12. 09. 2006 13:01 »
Joku älypää kaupungin virastosta muutti yllättäen Hiidenkiventien mutkan uusien talojen kohdalta pyörätieksi. Nyt joudumme kiertämään Isonkiventien kautta autolla Prismaan. Tie on ainoa päällystämätön alueella. Järki hoi !

Offline pyssy

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #63 on: 12. 09. 2006 21:09 »
Samaa outoa pyörätietä itsekkin olen ihmetellyt. Siinä ei ole kyllä järkeä käytetty lainkaan, tai sitten  "HERRA" kaavoittaja asuu talossa joiden ohi pyörätie kulkee. Nythän liikenne ohjautuu aivan turhan pitkää reittiä pitkin jopa kiemuratien kautta. Tien leveys olisi kyllä riittänyt normaaliksi tieksi. Nythän talot tavallaan saivat ilmaiseksi suuremmat tontit kun tietä kavennettiin.

venku1

 • Guest
Hiidenkiventie
« Reply #64 on: 13. 09. 2006 06:06 »
Hiidenkiventien muuttaminen pyörätieksi aiheuttaa harmia kahdellekymmenelle talolle ja tuo hyötyä vain kahdelle talolle pölyhaitan häviämisen muodossa. Ei ole järkeä pakottaa liikenne Isonkiventielle, joka on alueen ainoa hiekkatie. Lisäksi tien varrella asuu pieniä lapsia. Isonkiventie on niin kapea, että kaksi kuorma-autoa ei mahdu siinä ohittamaan toisiaan. Kyllä Saresman ja kumppaneiden teknisessä virastossa pitäisi sen verran tajuta, että jos liikenne siirretään toisen tien asukkaiden kiusaksi on tämä tie laitettava ensin ajokelpoiseksi. Sitä paitsi Saresma sanoit keskustelussamme: "Ennen ei Hiidenkiventietä muuteta pyörätieksi, kun vasta Sepänkylän ohitustien valmistuttua." Pohjanmaalla olemme tottuneet siihen, että mies pitää sanansa.  Veikko Siltanen  Jukolan Rakentajat ry:n puheenjohtaja
« Last Edit: 13. 09. 2006 06:06 by Veikko Siltanen »

Offline Jashin

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 111
  • View Profile
hiidenkiventie
« Reply #65 on: 13. 09. 2006 07:07 »
Vanhan Hiidenkiventien muuttaminen ei ole vain sen alueen vaiva. Ennen kaupungista alueelle ajoivat autot Prisman ohi Toukolantietä pitkin. Sen tien varrella ei ole yhtään taloa, joten liikenne siellä ei haittaa ketään. Nyt kun vanha Hiidenkiventie on muutettu pyörätieksi ohjautuu koko liikenne Kiemuratien kautta. Siis viraston tuttava sai sen aikaan, että Kiemuratien liikenne lisääntyy samoin kuin Isonkiventienkin liikenne. Saresma ja Litmanenko syyllisiä?

venku1

 • Guest
Re: Hiidenkiventie
« Reply #66 on: 16. 09. 2006 09:09 »
Tuossa edellisessä kirjoituksessani tuli otettua kantaa sanansa syöjistä. Keskusteltuani Saresman kanssa selvisi, että Hiidenkiventien muuttaminen pyörätieksi ei ollut hänen  määräyksensä. Asiaa selvitellään.
Veikko Siltanen

venku1

 • Guest
Re: Hirvipeijaiset Asevelikylässä
« Reply #67 on: 24. 10. 2006 10:10 »
Perinteiset HIRVIPEIJAISET Asevelikylän koululla sunnuntaina 12,11,2006 alkaen klo 12.00. Tervetuloa koko perhe nauttimaan maukkaasta hirvisopasta.
« Last Edit: 24. 10. 2006 10:10 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
SULO KALLIO
« Reply #68 on: 28. 10. 2006 18:06 »
Asevelikylän kesäjuhlien kiintotähti Sulo Kallio voitti iskelmälaulun seniorien Suomen mestaruuden. Takuuvarma esiintyjä saa koko kylän onnittelut tästä hienosta saavutuksesta. Kesäjuhlissamme esiintyvät vain Suomen huiput kuten Sulo Kallio, Eila Pienimäki, Eino Grön ja Eslo Rahkonen. Onnea, onnea vaan Sulo Kalliolle.
« Last Edit: 28. 10. 2006 18:06 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re: KYLÄAVUSTAJA
« Reply #69 on: 03. 11. 2006 11:11 »
Asevelikylän kyläavustaja on toiminut 11 vuotta. Hänen tehtävänään on auttaa vanhuksia pääasiassa pihatöissä, kuten lumenluonnissa, ruohonleikkuussa, haravoinnissa jne. Kaiken työn kyläavustaja tekee korvauksetta. Veteraanit ja yksin asuvat lesket ovat tärkeimmät autettavat.

venku1

 • Guest
Re: ¨Jussi Kangas
« Reply #70 on: 16. 11. 2006 09:09 »
Asevelikylän pitkäaikainen vaikuttaja, nykyisin paikallishistoriaa tutkiva Jussi Kangas täyttää lauantaina 18.11.2006 70 vuotta. Vastaanotto Asevelikylän koululla klo 13.00 - 16.00. Asevelikylän väki onnittelee.
« Last Edit: 17. 11. 2006 11:11 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re 15 jäljellä
« Reply #71 on: 16. 11. 2006 19:07 »
Asevelikylä rakennettiin 1946 - 1956 välisenä aikana. Alkuaan noin 220 rintamamiestä rakensi tämän hienon kylän. Onni Koivula sai kutsun viimeiseen iltahuutoon.  Lauantaina  saatamme tämänalueemme kunniakansalaisen viimeiseen lepoon. Alkuaan veteraaneja oli 220 , mutta Onnin jälkeen heitä on enää jäljellä 15. Ainutkertainen sukupolvi on pian poissa. Asevelikylän asukkaat kunnioittavat heidän muistoaan. Veteraanien talkoohenki on Asevelikylän yhtenäisyyden ja menestymisen syy.
« Last Edit: 16. 11. 2006 19:07 by Veikko Siltanen »

Offline Pandora

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 130
  • View Profile
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #72 on: 17. 11. 2006 10:10 »
Eikös joukossa ole ollut myös sotaleski/leskiä kotinsa rakentajina?

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #73 on: 17. 11. 2006 11:11 »
Olet Pandora aivan oikeassa. Leskiä on enemmän kuin veteraaneja. Tällä hetkellä veteraaniliitto on tekemässä esitystä, että kaikki kotirintamanaisetkin saavat samat edut kuin mitä tähän asti on annettu veteraaneille. Mielestäni niin pitää ollakin. kyllä naisten panos oli niin merkittävä miesten ollessa rintamalla. Naiset pitivät pyörät pyörimässä täällä kotirintamalla. Kiitos muistutuksesta. En unohda toista kertaa.

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #74 on: 17. 11. 2006 11:11 »
Lämpimät onnittelut Jussdi Kankaalle.  Hän, jos kukaan, on onnittelut ansainnut.

venku1

 • Guest
Joulupuuro
« Reply #75 on: 19. 11. 2006 22:10 »
Perinteinen joulupuuro Edvininpolun korsulylässä Asevelikylässä. Luonnon keskellä maittava joulupuuro valmistuu ennen itsenäisyyspäivää. Tulkaapa kaikki maistamaan ja samalla voitte konkreettisesti kokea tunnelman SIELTÄ JOSTAIN. Missään ei puuro maistu samanlaiselta kuin metsässä luonnon keskellä. Tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin. Terveisin Vaasan vanhin asukasyhdistys Jukolan Rakentajat ry. Perustettu 5.6.1946
« Last Edit: 19. 11. 2006 22:10 by Veikko Siltanen »

venku1

 • Guest
Re:JOULUPUURO
« Reply #76 on: 26. 11. 2006 12:12 »
Tervetuloa perinteiselle joulupuurolle Asevelikylään Edvininpolun korsukylään. Puuroa saatavana sunnuntaina 3.12.2006 kello 11 - 13. Puuron hinta on 2 euroa ja kahvi tai mehu ja piparit 1 euro. Kaikki joukolla aloittamaan joulun odotus maittavan puuron syömisellä. Jokainen voi tuntea luonnon keskelle tuulahduksen sieltä jostain. Hyvää joulun odotusta kaikille! Toivoo Jukolan Rakentajat ry

venku1

 • Guest
Itsenäisyyspäivä
« Reply #77 on: 05. 12. 2006 15:03 »
Asevelikylän väki lähettää tervehdyksen veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskille. 89. itsenäisyyspäivän kunniaksi Asevelikylä on hankkinut toisenkin kyläavustajan. Nyt nämä molemmat yhdessä hoitavat korvauksetta veteraanien ja leskien lumityöt tulevana talvena. Asevelikylän alkuperäisistä 220 veteraanista on enää jäljellä 15. Leskiä ja puolisoita hiukan enemmän. Max. 10 vuotta vielä keskuudessamme. KIITOS TEILLE JOKAISELLE MAAMME HYVINVOINNIN LUOJALLE.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #78 on: 05. 12. 2006 21:09 »
Miten Veikko haluat muistaa niitä rintamamiesveteraaneja, jotka todella joutuivat kärsimään hirveässä sodassa ja eturintamassa?
Heitä kuoli niissä oloissa suuria määriä, vammautui työkyvyttömäksi loppuelämänajaksi, heidän vaimojaan jäi leskeksi, lapsilta kuoli, jopa äiti ja isä.

Nykyihminen ei voi varmaan kuvitellakaan niitä kärsimyksiä mitä sotatapahtumat toivat näille rintamaveteraaneille. Ensin sotarintamalla ja sitten ne painajaiset mitä sota heihin jätti loppuelämänajaksi.

Heidän puolestaan ei kukaan täysjärkinen voi juhlia, vaan on oltava todella surullinen heidän elämänkohtalosta.

Muistan kun oma isä kertoi kun he tulivat sotarintamalta kotiin, kun sota loppui. Heitä ei olisi vielä päästettykään kotiin, koska he olivat joutuneet sotaan kesken armeijassa olo ajan. Mutta kukaan heistä ei mennyt enää armeijaan, olivathan he olleet jo sotarintamalla viisi vuotta.

Sotatapahtumilla ei ollut Suomen itsenäisyyden kanssa mitään tekemistä, se oli jo vuosikymmeniä aikaisemmin saatu. Mutta Suomen itsenäisyys olisi mennyt, jos Natsi-Saksa olisi hyökkäyssotansa Euroopan kansoja vastaan voittanut. Tämän jälkeen olisi Suomi ollut osa Natsi-Saksaa. 

venku1

 • Guest
Re: Asevelikylän asiat
« Reply #79 on: 06. 12. 2006 10:10 »
Reinolle1

Muutimme Asevelikylään isäni rakentamaan taloon 1950. Periaatteessa jokainen kylän asukas oli rintamamies. Sain läheltä seurata tätä sodan kokenutta sukupolvea. Opin tuntemaan heidän tarinansa. muistan aina heidän katkeruutensa 60-luvun asenteista heitä kohtaan. Hyvänä esimerkkinä Rafael Paasion suustaan päästämän sammakon: "Mitäs menitte sinne?
Kysyit mitä teen tänä päivänä heidän hyväkseen. No tuossa edellisessä tekstissä kerroin miten Asevelikylässä toimii kyläavustaja, joka auttaa korvauksetta veteraaneja ja heidän leskiään lumitöissä ja kesällä nurmikon leikkaamisessa. Toki heidän hyväkseen tehdään paljon muutakin, mutta en lähde nyt niitä luetteleen, ettei mene kehuskelun puolelle.
Ja lopuksi Reino jos isämme eivät olisi olleet "siellä jossain" voisimme vain arvailla mikä olisi Suomen tilanne nyt. Kaikesta huolimatta Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Reino!