Author Topic: Poliisilla on asiaa  (Read 3766 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Poliisilla on asiaa
« on: 07. 05. 2016 11:11 »

.

Syytä päivittää myös päivittäispoliisiuutiset

Kahinointia Lappajärven vastaanottokeskuksessa
07.05.2016Pohjanmaa

Poliisi otti perjantaina 6.5.2016 illalla kiinni kolme miestä Lappajärven Kivitipun vastaanottokeskuksesta. Miesten kesken oli ollut riitaisuuksia pitkin päivää ja lopulta riitaisuudet johtivat illalla miesten väliseen "käsirysyyn".

Vartijat puuttuivat tilanteeseen ja poliisi kutsuttiin paikalle. Poliisi otti kolme miestä kiinni poliisilain perusteella rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi."

http://www.poliisi.fi/pohjanmaa/tiedotteet/1/0/kahinointia_lappajarven_vastaanottokeskuksessa_47300

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #1 on: 06. 12. 2016 17:05 »


.

Poliisi muistuttaa kansalaisten perusoikeuksista twiiteissään eli joitakuita ei voi kieltää kokoontumasta jos lakia noudatetaan

Se että ei esim. pidä jonkun pärstästä ei ole peruste kokoontumiskiellolle länsimaisessa oikeusvaltiossa

Helsingin poliisi kertoo: Tämän takia natsit saavat kokoontua

Kotimaa Julkaistu 06.12.2016 18:29"Helsingin poliisi on Twitterissä vastannut sille esitettyihin kysymyksiin, miksi muun muassa äärioikeistolaiset ja uusnatsit saavat osoittaa mieltään itsenäisyyspäivänä.

Helsingin poliisi vastasi usean viitin sarjalla, jossa totesi perusoikeuksien, kuten kokoontumisvapauden koskevan kaikkia mielipiteistä riippumatta. Lakia tulee kuitenkin noudattaa"

   

    @HelsinkiPoliisi

    Meiltä on taasen kysytty, miksi tiettyjen tahojen sallitaan järjestää
    mielenosoituksia tai miksei jotain tiettyä mielenosoitusta kielletä...

    Follow
    Helsingin poliisi
    ✔
    @HelsinkiPoliisi

    ...ennalta. Vastaus: Laki on tämän asian osalta yksiselitteinen ja vahva. Perusoikeudet, kuten muun muassa kokoontumisvapaus, koskevat..."

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/806110532411555840?ref_src=twsrc%5Etfw

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/helsingin-poliisi-kertoo-taman-takia-natsit-saavat-kokoontua/6200686

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #2 on: 22. 10. 2017 09:09 »
.

Uusnatsien luvallista mielenosoitusta oli jälleen häiritty ilmeisen luvattomien eli illegaalien vasta "mielenosoittajien" taholta

Tuo ilmaisu "väkivaltainen mellakka" viittaisi suoraan laittomuuksiinSuomen vastarintaliikkeen uusnatsit kokoontuvat Laukontorilla Tampereella 21. lokakuuta 2017


"klo 16:43: Mielenosoitukset Tampereella ovat rauhoittuneet, noin 200 poliisin joukko on poistunut kaupungin keskustasta ja paikalla on enää muutama poliisiryhmä valvomassa tilannetta. Yle lopettaa Hetki hetkeltä -seurannan tähän päivitykseen.

klo 16:40: Tilanne Tampereella alkoi rauhoittua iltapäivällä neljän jälkeen. Päivä oli tapahtumarikas, kun mielenosoitukset alkoivat Laukontorilta ja Keskustorilta. Poliisi onnistui pitämään porukat erossa toisistaan, kun ryhmät olivat Tammerkosken molemmin puolin. Poliisin saldo päivästä on se, että yksi otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä, yksi vaaran aiheuttamisen takia ja kaksi poliisilain nojalla. Lisäksi poliisihevosten jalkoihin heitettiin savupommeja ja junaliikenne Vaasan ja Porin suuntaan jouduttiin keskeyttämään noin puoleksi tunniksi vastamielenosoittajien käveltyä kiskoille.

Poliisi kertoi myöhemmin, että paukkupommeja heitelleet olivat ns. vastamielenosoittajia. Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana"

https://yle.fi/uutiset/3-9894846


Tampereen vastamielenosoituksesta poliisitutkinta

Tapahtumien yhteydessä poliisi otti kiinni neljä ihmistä.

"Poliisi aikoo tutkia Tampereen mielenosoituksen ns. vastamielenosoituksen tapahtumia. Lähtökohtana on, että vastamielenosoittajien toimia tutkitaan epäiltynä väkivaltaisena mellakkana.

Parhaillaan poliisi koostaa asiasta esitutkintamateriaalia.

Poliisin mukaan vastamielenosoittajat heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia, poliisia ja autoja kohti. Lisäksi joukko yritti hyökätä varsinaisen mielenosoittajaryhmän kimppuun.

Poliisin tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut paukkupommeista.

Yhteensä tapahtumien aikana otettiin kiinni neljä ihmistä. Kaikki he ovat vastamielenosoittajia. Yksi otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä, yksi vaaran aiheuttamisesta ja kaksi poliisilain perusteella rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Ainakin yhden kiinniotetun epäillään kuuluvan antifasistiseen ryhmään."

https://yle.fi/uutiset/3-9895031

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #3 on: 07. 12. 2018 06:06 »
Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin – "Pahimmillaan johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin"

https://mtvuutiset.fi/video/prog1019119

"Oulun poliisilaitos on julkaissut tiedotteen, jossa se kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Oulussa sattuneesta järkyttävästä tapauksesta, jossa yli 10-vuotias tyttö on joutunut useiden miesten raiskauksen ja seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi kuukausien ajan.

Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin, poliisi kertoo.

– Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä. Kiireellisen avun tarpeessa tulee aina soittaa hätänumeroon."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oulun-poliisi-varoittaa-ulkomaalaistaustaiset-miehet-houkutelleet-alaikaisia-tyttoja-kanssaan-kontaktiin-pahimmillaan-johtaneet-vakaviin-seksuaalirikoksiin/7191192

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #4 on: 10. 01. 2019 13:01 »
IL selvitti: Resurssipula ei kelpaa selitykseksi - rikosilmoitusten tutkinta romahti, kun poliisien määrä oli suurin kautta aikain

Poliisi valitsee, mitkä rikokset se tutkii, mitkä jättää. Hallituksen mukaan tällainen priorisointi on lain vastaista. Poliisi vetoaa resurssipulaan, mutta kansalaisten rikosilmoitusten tutkinta romahti, kun poliisien määrä oli suurin kautta aikain.

"Viime aikoina julkisuuteen nousseet oikeustapaukset ovat osoittaneet rikostutkinnan ankean tilanteen, kansalaisten tekemät rikosilmoitukset jätetään järjestelmällisesti tutkimatta.

Tilanne tiivistyy Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lokakuussa 2014 antamiin ohjeisiin, jotka Helsingin Sanomat julkisti viime vuoden lopulla:

”Tutkinnanjohtajien vastuulla on, että jutut jäävät pääsääntöisesti esikäsittelyyn”

”Esikäsittely toimii siten, että perusrikostutkintaan ohjautuu mahdollisimman vähän juttuja. Vähäiset omaisuus- ja muut rikokset keskeytykseen. Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamiset, lievät pahoinpitelyt ja muut vastaavat rikokset rajoitukseen”, listataan poliisin sisäisissä ohjeissa.

Kysymys ei ole vain yhden poliisilaitoksen ratkaisusta. Paljastuksen jälkeen Helsingin poliisipäällikkö Tomi Vuori tunnusti omassa blogissaan: ”On rehellisesti sanottava, että myös Helsingin poliisilaitoksella on oma mallinsa.

Poliisilaitos on yhdessä Helsingin syyttäjänviraston kanssa sopinut täysin yksimielisesti menettelystä juttujen mahdollisimman varhaiseksi rajoittamiseksi.”

Priorisointi laitonta

"Resurssipulaan vedoten poliisi puolustaa rikosten priorisointia, sen valitsemista, mikä tutkitaan, mikä jätetään. ”Poliisi ei kuitenkaan tee väärin priorisoidessaan tehtäviään, tapahtuipa tämä millä tasolla tahansa”, kirjoittaa Helsingin Tomi Vuori.

Maan hallitus on toista mieltä.

Valtioneuvoston toukokuussa 2016 eduskunnalle antamassa sisäisen turvallisuuden selonteossa ei poliisille anneta tässä päätösvaltaa. Jos rikoksia ryhdytään priorisoimaan ”poliisitoiminnan painopisteet on määriteltävä poliittisessa päätöksenteossa.”.

Toisin sanoen priorisointi edellyttää lakien muuttamista. Selonteossa todetaankin varsin jyrkästi:

”Poliisilla on lakisääteinen velvollisuus tutkia sen tietoon tulleet rikokset. Nykylainsäädännön mukaan poliisi ei juuri voi priorisoida rikostutkintaa jättämällä rikoksia tutkimatta.”

Hallituksen ja poliisin tulkinnat priorisoinnin lainmukaisuudesta näyttäisivät siis olevan päinvastaiset.

–En näe asiaa sillä tavalla. Lain suomia keinoja tässä käytetään, Ari Karvonen sanoo, ja muistuttaa valtakunnansyyttäjänviraston antamista ohjeista, perusteista joilla esitutkinta voidaan rajoittaa jättää suorittamatta.

Syyttäjänviraston ohjeet eivät kuitenkaan voi syrjäyttää maan lakia."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/20e1e4d7-7e50-4c28-8c77-07f41e2e0fa5

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #5 on: 27. 06. 2019 13:01 »
UutisetKotimaan uutiset

Aarnio etsintäkuulutettiin, kaikille poliisipartioille tieto: Vietävä heti Sörnäisiin

Tänään klo 12:09"Helsingin poliisipartioilla välitettiin aamupäivällä etsintäkuulutus: Jari Aarnio on tavoitettaessa vietävä suoraan Helsingin vankilaan Sörnäisiin."

"Törkeistä huumerikoksista torstaiaamuna tuomittu Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio määrättiin torstaiaamuna hovioikeuden päätöksellä vangittavaksi välittömästi. Tieto asiasta välitettiin pian tämän jälkeen kaikille Helsingin poliisipartioille.

Helsingin poliisin johtokeskus ohjeisti partioita kuljettamaan Aarnion tavattaessa suoraan Helsingin vankilaan."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2dfde28b-42ff-4071-8718-d008dc536a27

Vuoden poliisista katalaksi rikolliseksi – näistä Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö on tuomittu

"Hovioikeus katsoi, että Aarnio osallistui huumelähetyksen järjestelyyn Hollannista Suomeen vuonna 2011. Metallitynnyreihin piilotetuissa lähetyksissä oli oikeuden mukaan yhteensä vajaat 791 kiloa hasista.

Aarnio piti anonyymeillä prepaid-liittymillä yhteyttä maahantuonti- ja levitysorganisaation eri jäseniin Suomessa ja Hollannissa. Hovioikeuden mielestä Aarnio oli siten niin sanottu Pasilan mies.

Hovioikeuden mukaan Aarnio myös vaikeutti tynnyrijutun tutkintaa lavastamalla syyttömän ihmisen Pasilan mieheksi. Sen lisäksi hovi katsoi Aarnion painostaneen tynnyreitä vastaanottaneen ihmisen muuttamaan kertomustaan aiemmassa oikeudenkäynnissä.

– Tutkinnan kestäessä Aarnio on asemaansa hyväksi käyttäen sotkenut rikostutkintaa monin eri tavoin oman kiinnijäämisensä välttämiseksi, hovioikeus toteaa

Aarnio myös vuoti toimittajille salaista tietoa. Aarnio laittoi alaisensa etsimään poliisin salaisesta Epri -rekisteristä tietoja entisestä formula-ajaja Mika Salosta. Tämän jälkeen tiedot oli vuodettu parille toimittajalle.

Näistä Aarnio on tuomittu

"Tänään annetun tuomion mukaan Aarnio syyllistyi viiteen törkeään huumausainerikokseen, kolmeen törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen, virka-aseman väärinkäyttämiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen, törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, kolmeen virkavelvollisuuden rikkomiseen, yllytykseen virkavelvollisuuden rikkomisesta, yllytykseen virkasalaisuuden rikkomisesta sekä kahteen virkasalaisuuden rikkomiseen.

Trevoc-haarassa tuomio tuli törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Helsingin hovioikeuden mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli seurantalaitteita myyneessä Trevocissa ja niitä ostaneessa Helsingin huumepoliisissa. Oikeuden mielestä Aarnio petti Helsingin poliisin ja suojelupoliisin sekä sai Trevoc-omistuksista merkittävää taloudellista hyötyä."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006155534.html


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7283
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Poliisilla on asiaa
« Reply #6 on: 23. 12. 2021 23:11 »

Liikuntajärjestö Valon arpajaisluvalla myydyistä Unelma-arvoista on tehty yli 50 tutkintapyyntöä poliisille ja yli 300 valitusta Kuluttajavirastoon. Yksikään tapaus ei ole päätynyt syyteharkintaan.

"Poliisi on tutkinut Unelma-Arpa Oy:tä koskevia ilmoituksia pääosin lievän petoksen nimikkeellä. Ilmoituksia on kirjattu eri tutkinnanjohtajille ja eri poliisiasemille riippuen ilmoittajan asuinpaikasta.

– Ilmoituksen tehnyt henkilö on kokenut joutuneensa jonkinlaisen petoksen kohteeksi. Häneltä peritään rahaa arvoista, joita hän ei ole katsonut hankkineensa ja lunastaneensa, eikä ole näin ollen maksuvelvollinen. Se on saanut tekemään ilmoituksen poliisille. Näitä ilmoituksia ei ole juurikaan viety syyteharkintaan asti, kertoo tutkinnanjohtaja Juha Heino Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Jossain tapauksissa tutkinta on päätetty sen takia, että vahinkoa kärsinyt henkilö ja yritys ovat päässeet sopuun.

– Pääsääntöisesti lievä petos on rikoksena asianomistajarikos. Mikäli asianomistaja ei vaadi rangaistusta, niin syyttäjälläkään ei ole syyteoikeutta ellei jotain erityistä syytä ole, tutkinnanjohtaja Heino sanoo.

Siviiliriita-asiat ja sopimusrikkomukset eivät lähtökohtaisesti kuulu poliisille.

– Kansalaisen pitää itse saattaa asia käräjäoikeudessa vireille. Summat ovat pieniä, ja aika harvoin kansalaiset lähtevät viemään prosessia eteenpäin käräjäoikeudessa. Tapauksesta riippuen toisessa osapuolessa löytyy myötätuntoa eli osa on saanut rahansa takaisin, kertoo rikoskomisario Janne Koskela Lapin poliisista.

Yksikään tapaus ei ole päätynyt syyteharkintaan saakka tai käräjäoikeuteen selvitettäväksi."

https://yle.fi/urheilu/3-9363723

Pienituloisilla on oikeus saada maksutonta oikeusapua esim. kunnan oikeusasiamieheltä tai vastaavalta

"Yksin asuva henkilö saa maksutonta oikeusapua, mikäli hänen käytettävissä olevat tulonsa ovat enintään 600 euroa. Avio- tai avoliitossa vastaava määrä on 550 euroa puolisoa kohti. Tätä suuremmat tulot omaavat maksavat oikeusavusta omavastuun, joka kasvaa tulojen mukaan. Oikeusapuun ei ole oikeutettu henkilö jonka käytettävissä olevat tulot ovat yli 1300 euroa (puolisoilla 1200 euroa) kuukaudessa"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Julkinen_oikeusapu