Author Topic: Lajitttelu ja läjittely  (Read 4111 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Into Poika

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 324
    • View Profile
Lajitttelu ja läjittely
« on: 29. 06. 2013 10:10 »
Asumme ns. "hyvässä osoitteessa" olevassa pienkerrostalossa.  "Hyvässä" tarkoittaa sitä, että väki on keskimääräistä paremmin koulutettua ja samaa luokkaa ehkä tulotasoltaan.

Tämä ei kuitenkaan näy, ei ainkaan lajittelussa.  Biologinen lajittelu ei toimi lainkaan ja metallilaatikkoon kumotaan surutta sekäjäte- ja biojätekassit.  Juuri äsken poimin sieltä lisäksi tyhjiä viinapulloja, jotka olisi pitänyt laittaa lasinkeräysastiaan.

Jätekatokseen jätetään yön aikana kaikki mahdollinen hyljätystä soffasta pienkoneisiin.
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Anna-Maija Salo

  • Guest
Vs: Lajitttelu ja läjittely
« Reply #1 on: 29. 06. 2013 11:11 »
Voi, kuinka hyvä puheenvuoro! Olen pannut saman asian merkille Suvilahdessa lähistöllä sijaitsevasta kerrostalosta, jonka jäteaitauksessa  talonmies urheasti yrittää pitää järjestystä yllä. Varmaan suurin  osa talon asukkaista on jämptejä ihmisiä, mutta muutama tomppeli pilaa järjestyksen. Jokunen jopa hettelee tupakantumpit parvekkeeltaan viereiselle kävelykadulle.

Oma lajinsa ovat koiranulkoiluttajat, jotka eivät pääse  sen vertaa kumartumaan, että keräisivät koiransa/koiriensa jätökset muovipussiin. Eivät edes talojen ulko-ovien edestä eikä niiteyiltä nurmikoilta, joilla lapset leikkivät. Jopa lasten leikkipuistoon jätetään koiranpökäleet.

Jos jokainen omalla kohdallaan tekisi sellaisen  hyvän päätöksen, että kerää koirankakan muovipussiin ja poimii pari roskaa päivässä, saadaan pidettyä ympäristö siistinä.

Anna-Maija

foorumihaukka

  • Guest
Vs: Lajitttelu ja läjittely
« Reply #2 on: 29. 06. 2013 12:12 »
Jonkinlainen ongelma on myös roskisdyykarit tai meidän talon tapauksessa dyykaaja.  Hän on siististi pukeutunut mies, jonka ulkonäkö ei kieli mitään hänen harrastuksestaan. 

Pahinta on, että hän avaa ja levittää säiliöstä nostamansa ja hajoittamansa  roskapussit suojan betonilattialle ja jättää siihen.

Olen tullut siihen tulokseen, että hän etsii paperiroskaa, missä on sos.tunnuksia tai jotain muuta häntä kiinostavaa.