Author Topic: Vaasan jääkäritapahtumaa ei uutisoitu pääuutisissa  (Read 5676 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
.

Yle ei näytä pääsevän menneisyyden luurangoista eroon vaikka Berliinin muurit ovat jo kaatuneet (melkein 30 vuotta sitten)

Yleisradion uutispainotukset ihmetyttävät Vaasassa jääkärijuhlien jälkeen.


TONI VILJANMAA
"Jääkärien kotiinpaluun 100-vuotisjuhlaa seurasivat tuhannet ihmiset Vaasan torin kupeessa, katujen varsilla ja puistikoilla. Tapahtuman koko yllätti monet.

Juhla oli koko Suomen juhla. Tervehdyksensä toivat puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ja Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Saksan valtio ja armeija olivat edustettuina, kuten jääkärihistoriaan kuuluu. Väkeä tuli kaukaa, kadut täyttyivät.

Sain heti lauantai-iltana uutisointia kummastelevan viestin Tampereelta. Puoli yhdeksän uutisissa ei mainittu juhlista sanaakaan. Yle lähetti suoraa lähetystä verkkoon ja radioon, mutta pääuutisiin aihe ei yltänyt. Katsojat ja kuulijat jäivät tuhansiin, kun niitä olisi voinut olla pari miljoonaa.

Jääkärijuhlia tähdellisemmäksi Yle arvioi jutun maahanmuuttajien työllistymisestä. Samaa juttua veivattiin pitkin iltaa eri uutislähetyksissä. Aihe olisi voinut olla uutinen myös Pohjalaisessa, mutta meillä se juttu olisi odottanut rauhallisempaa uutispäivää. Itse arvioin Yleä paitsi kilpailijana, myös veronmaksajana.

Svenska Ylellä jääkärit uutisoitiin paremmin. Ehkä Yle katsoo Vaasan niin ruotsinkieliseksi, että siitä uutisointi kuuluu automaattisesti ruotsinkieliselle puolelle. Myöskään MTV ei katsonut juhlia uutisoinnin väärtiksi.

Ehdin jo huokaista, että politikointi 100 vuoden takaisilla tapahtumilla on loppunut."

Yleisradion uutispainotukset ihmetyttävät Vaasassa jääkärijuhlien jälkeen

EDIT :

Ylen sivuilta ei ole helppo löytää, toisten täytyy parhaansa mukaan paikata Ylen mokia vaikka verorahat kyllä kelpaa

Jääkärien kotiinpaluun 100-vuotismuistojuhla Vaasassa

Maikkarilla lyhyt pätkä ko.  historiallisesta mediatapahtumasta

Jääkärit nousivat maihin Vaasassa, josta oli tullut valkoisen Suomen pääkaupunki punaisten vallattua Helsingin.

Jääkärit aina uutinen
27 hel 2018
Kirjoittanut Jussi Niinistö

"Pohjanmaalla ollaan syystä ärtyneitä valtiollisen Ylen vähäisestä kiinnostuksesta uutisoida tapahtuneesta valtakunnallisesti. Yle lähetti tilaisuudesta suoraa lähetystä Areenan ja radion kautta, mutta tapahtumia ei nostettu päivän uutislähetyksiin. Toki Yle-uutisten verkkosivuilla oli artikkeli jääkärien kotiinpaluusta lauantaiaamuna.

Vaasassa ilmestyvä Pohjalainen tiedusteli maltillista uutisointia Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokiselta. Hän vastasi: ”Juhlassa ei ollut ihmisille mitään uutta tietoa. Jääkärit tulivat jo sata vuotta sitten. Tämä oli linjassa sen kanssa, mitä tuollaisista juhlista nyt yleensä tehdään. Ei siinä mitään uutista ollut.”

Olen talven aikana huomannut, että Yle ja samoin kuin moni muu media on julkaissut isoja uutisia sadan vuoden takaisista tapahtumista. Noiden artikkelien näkökulma on valtaosin ollut, miten epäinhimillisesti punaisia kohdeltiin.

Se on osa totuutta. Näin sadan vuoden kuluttua näyttää vallalla olevan ilmapiiri, että vallankumousyritys eli punakapina oli oikeutettu ja perusteltu, ja siihen osallistuneet ovat kärsineet aiheetta historiallista vääryyttä. Unhoon sen sijaan halutaan vaieta laillisen hallituksen joukkojen toiminta: Se, että venäläiset ajettiin maasta, kapina kukistettiin ja maahan palautettiin laki ja järjestys."

https://blogit.iltalehti.fi/jussi-niinisto/2018/02/27/jaakarit-aina-uutinen/

.
« Last Edit: 01. 03. 2018 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan jääkäritapahtumaa ei uutisoitu pääuutisissa
« Reply #1 on: 02. 05. 2018 17:05 »
.

Tähän sopii jatkumona melkein youtube- nimimerkkikaiman video tähänhän saatiin tottua nyttemmin onneksi laaduntarkistus on puuttunut ainakin joihinkin seikkoihin

YLEN ANTIA


herkkoo11
Julkaistu 21.8.2016
"Kun Presidentti Niinistö vieraili Vaasassa,ylen kuvausryhmää ei näkynyt,no Kokkolan alueuutiset kävi kuvaamassa toimittajaa torilla."

<a href="http://www.youtube.com/v/12SxYvLkCE8?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/12SxYvLkCE8?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=12SxYvLkCE8

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan jääkäritapahtumaa ei uutisoitu pääuutisissa
« Reply #2 on: 04. 06. 2018 20:08 »
.

Yle vähän paikkasi tilannetta tässä jälkimmäisessä tapahtuma-osiossa

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliset juhlallisuudet järjestettiin maanantaina Seinäjoella.

Puolustusvoimain lippujuhlapäivä 4.6.2018 klo 16:44

Hieno jatko Suomi100-vuodelle

"Puolustusvoimain lippujuhlan päivän juhlallisuuksia oli seuraamassa Seinäjoella arviolta 10 000 ihmistä. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Porin prikaati, joka järjesti myös helmikuussa Jääkärit 100 vuotta -juhlan Vaasassa.

Ohimarssissa oli mukana 1200 henkilöä, 40 ajoneuvoa ja 16 ilma-alusta. Paraatin ja ohimarssin musiikista vastasi Laivaston soittokunta.

Yksi tapahtuman vetonauloista oli kalustonäyttely. Näyttelyssä oli esillä Puolustusvoimain kalustoa kaikista joukko-osastoista.

Kalustonäyttely kiinnosti myös Riitta ja Tauno Rantaa. Näyttelyn lisäksi he seurasivat myös paraatikatselmuksen ja ohimarssin. Oman säväyksensä päivään toi se, että kyseessä oli Puolustusvoimat 100 -teemalla toteutettu tapahtuma.

– Tämä on hieno jatko Suomi100-vuodelle, kun Suomen armeija täyttää sata vuotta, Riitta Ranta sanoo.""Kalustonäyttelyssä kiinnostavat sotamuistot ja ihmisten omat muistot", sanoo eversti Asko

100 vuotta sitten Seinäjoella

"Paraatikatselmuksen suoritti Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg. Hän muistutti puheessaan 100 vuoden takaisista tapahtumista, kun marsalkka Mannerheim Puolustusvoimain ylipäällikkönä siirsi päämajansa Seinäjoelle. Päämaja toimi Seinäjoella 1,5 kuukauden ajan keväällä 1918.

Lindberg muistutti myös Suomen reserviupseerikoulutuksen saaneen alkutahtinsa Etelä-Pohjanmaalla. Ensimmäinen reserviupseerikoulu aloitti toimintansa Seinäjoella ylipäällikön päämajan yhteydessä.

– Se oli lajiaan ensimmäinen itsenäisessä Suomessa ja suoraa jatkumoa Vimpelin ja Vöyrin sotakouluille."

https://yle.fi/uutiset/3-10236771

.