Author Topic: Laihian valtion esittely  (Read 17891 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Laihian valtion esittely
« on: 12. 10. 2012 08:08 »
Ettei mene liian totiseksi, niin tässä jatkoa vaasan naapureiden esittelyille

Laihia

Laihia (aik. Köyhälä, Kurjala, ruots. Luihula, myös Jurvalaisten Amerikka) on pieni takahikiä aivan Tervajoen kupeessa, jossain Våsan ja Schaibajoen välillä. Laihia on tunnettu mm. köyhyydestään nuukuudestaan, piheydestään, sekä kitsaudestaan. Nämä piirteet alkavat olla kuitenkin kuolevaa kansanperinnettä, sillä monet ns. ”uuslaihialaaset” käyvät tuhlailemassa sekä Seinäjoella että Vaasassa. Jälkimmäistä ei tosin myönnetä. Laihialla on n.17000 asukasta, mukaan lukien kaikki kyröläiset, jotka haluaisivat olla laihialaisia. Virallisesti Laihian kansalaisia on vain 7797, ja näistä muodostuukin Laihian valtakunnan eliitti. Laihia on valtiomuodoltaan poliisivaltio (kunnanhallituksen pj on sentään nimismiäs), ja sen naapurivaltioita ovat mm. Muka-Isoompi Kyröö, Vähääsempi Kyröö, Svart-Ö, Ilimajoen Pikkukylä, Jurvan Narikka, sekä Jordvik. Laihian vaakunassa on orava, joka nuoleskelee mitä luultavimmin varastettua käpyä. Kävyt ovatkin Laihian suurin luonnonvara, sekä käypää valuuttaa Laihialla. Kuten myös oravannahat.

Asukkaat, kieli

Laihialaiset ovat varsin yksinkertaista, körttiläistä porukkaa. Heillä on eteläpohjalainen geeniperimä (=traktorikansaa), ja heidät mielletään usein kitsaiksi landeiksi. Tämä pitää useimmiten paikkansa, ainakin lande-osuus. Laihian virallisena kielenä on soljuvan kaunis Eteläpohojammaammurre, jota kuulee välillä raiskattavan muualta tulleilla murteilla, kuten Internetistä peräisin olevalla käsittämättömällä teinimongerruksella, vaasalaisten turhantärkeilevällä snobikirjakielellä tai rantahurrien viljelemällä suomenruåtsilla. Kaikki nämä kielet jäävät ymmärtämättä Laihialla. Kaikki näiden kielten käyttäjät muilutetaan, ja kyyditetään Jurvan rajalle esim. junalla. Tai ainakin tätä yritetään. Usein yritykset epäonnistuvat.

Avarakatseisuus ja suvaitsevaisuus ovat vieraita käsitteitä Laihialla. Laihialaiset vihaavat kaikkia ulkopaikkakuntalaisia, eritoten siis rantahurreja ja vaasalaisia. Laihia-Vaasa-Mustasaari -suhteiden kiristymisen takia Rudolle onkin kaavailtu juoksuhautoja Hurrien ja Porvariston, lännestä tulevien valtausyrityshyökkäysten torjumiseksi. Laihialaisten onneksi ainakin vielä vaasalaiset keskittyvät tappelemaan keskenään, sekä mustasaarelaisten kanssa. Myös Hulmin Kapteenintalo on raskaasti aseistettu. Ei ole niinkään yllättävää, että myöskään oman lajinsa edustajia, eli sianlannalta haisevaa kepulaiskansaa laihialaisheimot eivät suvaitse. Eivät edes Ilmajokisia.

Laihialla käytetään omaa valuuttaa, Laihian Markkaa, joka on syntynyt kun huomattiin alkuperäisen valuutan eli oravannahkojen ja käpyjen määrän huvenneen dramaattisesti. Myöhemmin kävi ilmi, että eräät laihialaiset olivat käyneet tuhlailemassa Vaasassa. Tapausta selvitellään Laihialla maanpetoksena. Laihian markat valmistetaan vanhoista autonromuista, joita Laihialla riittää. Laihian kunnan taloustilanne on kuulemma äärimmäisen hyvällä tolalla. Velkaa on, mutta sitä on keskimääräisesti vähemmän kuin naapurikunnilla, joten tälläkös julkisuudessa kerskutaan.

Laihialaiseen talousmalliin kuuluu ettei investoida mihinkään. Tai ainakaan mihinkään järkevään. Saadut verovarat kirjaimellisesti jäädytetään ja haudataan peltojen pohjamutiin. Siellä rahat ovat varmassa tallessa ja hyötyprosentti on pyöreä nolla. Laihialla ollaan myös erittäin päteviä löytämään uusia säästökohteita. Esimerkiksi vanhustenhuollosta ei enää paikkakunnalla edes unelmoida, vaan heidän kohdallaan toimitaan kuten saappaidenkin, vanhat käytetään aina loppuun asti.


Laihian ylimystö on päättänyt, ettei Laihia liity mihinkään, ikinä. Sen sijaan Iso- ja Vähäkyrö voivat liittyä Laihiaan, ihan koska vaan. Uuden valtakunnan nimeksi tulisi Vähä-Iso Laihia. Liitos on kuitenkin saanut Laihialla vastustusta, koska kyröläisillä ei tunnetusti ole muuta kuin velkaa. Vähäkyrö onkin velkakierteessään, sekä torjunnasta suivaantuneena tarjoutunut myymään itsensä Vaasan kaupungille, yhdestä lehmästä ja näkkileipäpaketista. Harmillista asiassa on se, ettei Vaasallakan ole varoja tällaisia tarjota, sillä kaikki varat ovat huvenneet Vaasan Sportin tukemiseen, sekä kaupungin turhien kynänpyörittäjä-virkamiesten palkkoihin. Vaasan propagandakoneistot ovatkin yrittäneet tehdä laihialaisista syypäitä niin vähäkyröläisten velkoihin, kuin Irakin sotaankin, mutta Laihialla ei tästä välitetä sillä Kepu pettää voittaa aina. Tällä hetkellä Laihian diktatuurihallituksen virallinen kanta onkin, ettei minkäänlaisia yhdyntöjä tapahdu. Tämä onkin (onneksi) johtanut Laihialla syntyvyyden laskuun.

Alue, ympäristö

Laihia sijaitsee lakeuksilla eli toisin sanoen, keskellä paskapeltoa. Kylän keskeisin elinehto, Laihianoja, on saasteuoma johon lasketaan kaikki Laihian jätevedet. Muun muassa tehtaat joen varrella, sekä lukuisat maataloudet ja kotitaloudet harrastavat tätä vesistönrikastamisprojektia laskemalla kaikki jätevetensä suoraan jokeen. Tällä saavutetaan se mahtava scheissenhaju, joka leijuu voimakkaana joen rannoilla kauniina kesäpäivinä. Haju saattaa joskus tuoksua jopa kylän keskustassa asti. Tai sitten se johtuu likaisista laihialaisista, jotka ovat liian saitoja peseentymään muualla kuin saastaisessa joessa. Laihialaisten onneksi joki sentään vielä virtaa, ja vieläpä Vaasaa kohti! Tästä syystä saastutus tulee luultavasti jatkumaan myös tulevaisuudessa. Parasta Laihialla on tietenkin sieltä pois johtavat tiet.

Tapaus kivikasat

Laihialla on löydetty kymmeniä kiviröykkiöitä keskeltä metsää, joita kutsutaan muinaishaudoiksi. Niiden huhutaan olevan 6000 vuotta vanhan muinaislaihialaisen sivilisaation jäänteitä, ajalta jolloin alue oli vielä merenpohjaa. Onkin ehdotettu, että Laihialla on sijainnut legendaarinen Atlantis, tai pikemmin At-Lande’s. On myös huhuttu, että haudoissa piiloteltaisiin Kepun salaisia asiakirjoja, tai vähintäänkin ydinaseita. Totuus on kuitenkin että ne ovat vain rumia kivikasoja, joille laihialaiset ovat kehitelleet kummallisia myyttejä saadakseen tuloja turismista. Tässä ollaankin epäonnistuttu surkeasti.

Tapahtumia

Laihialla järjestetään silloin tällöin, huonojen kelien sattuessa, erilaisia rallitapahtumia. Laihian rallin Ö-cupin osakilpailu ajetaan keskustan Kauppatieltä keskuskoulun pihaan. Tämän jälkeen loput erikoiskokeet ajetaan keskellä metsää, joita kukaan ei ole katsomassa. Joka vuonna voittaja on jouduttu arpomaan. Palkinnoksi voittaja saa korkata autossaan oluen, ja joutua miliisien pidättämäksi ja pamputtamaksi.

Laihian markkinat järjestetään valitettavasti joka kesä. Ne pidetään sateisimpana aikana, yhtäaikaa Provinssirockin kanssa. Tällä yritetään varastaa kävijöitä noilta turhanpäiväisiltä kinkereiltä, ja saada lisäkävijöiden mukana lisätuloja. Tässä(kin) ollaan taas kerran epäonnistuttu pahasti, sillä ulkopaikkakuntalaiset käyttävät eri valuuttaa, kuin laihialaisten Laihian Markat/oravannahat/kävyt.


Toimintaa

Laihia on varsin urheilullinen paikkakunta. Toimintaa on tällä saralla monenlaista. Laihialla on mahdollista harrastaa mm. erityisiä laihialaislajeja, kuten Konkurssilentopalloa ja naapurin kotieläinten metsästystä. Paikkakunnan kansallisurheilulaji, Laihian triathlon koostuu 3 osasta: 15 minuuttia tirkistelyä, kiinnijääminen, ja kieli vyön alla-juoksu (matka vaihtelee, 3. osan voi korvata myös turpiin ottamisella). Eräs veikkonen on voittanut kyseisen lajin mestaruuden jo useita kertoja. Myös toisten asioista juoruaminen ja Selkäänpuukottaminen ovat suosittuja urheilulajeja Laihialla.

Tunnettuja paikkoja


    Laihian Arvauskeskus
    Vähän käytetty monitoimitalo – Myynnissä.
    Kirveellä veistetty kirkko (jotain yhteyksiä nykyiseen kirkkoherraan...?)
    Rapistunut juna-asema, josta junat ajavat ohi pirun lujaa.
    6 Päkki-kyltti, jota käyvät ihastelemassa pääasiassa alkoholistit ja kehonrakentajat.
    Santeri Sikiön patsas – Kepulaisten tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita.
    Kössin Halli – Pohjanmaan Harrods.
    Laihian kunnan pulkkamäki – Laskettelu kielletty, rinteen kulumisen takia.
    Night Club Dooris – Kyrönmaan Tikanheittäjät&Puukkojunkkarit ry:n kokoontumispaikka.
    Yökerho Ansa – Varsin epäilyttävällä nimellä varustettu, Länsi-Suomen melkeinpä virein piletyspaikka.
    Laihian Kebab-Pizzeria (nimi vaihtuu viikottain) – Laihialaisten tapana on ensin syödä paikanpäällä jonka jälkeen riehutaan ja ollaan "Isämmaan asialla".
    Rajavuoren leirikeskus – Virallisesti Suomen tympein leirikeskus vuonna 2010.
    Keskustaajama hylättyineen kunnantaloineen ja autiotupineen - Tullaan käyttämään elokuvan "Kurjuus" kuvauspaikkana.


Kuuluisia laihialaisia

    Kirvespappi, ’’-Nyt Helvettiin täältä, ja vähän äkkiä!’’ Näin huudahti Laihian kirvespappi taksissa Evijärvellä tultuaan hirveän kirvesmurhaajan jahtaamaksi. Kuski ajoi Laihialle. Tästä voimme päätellä että Helvetti sijaitsee Laihialla, tai ainakin sen läheisyydessä, sillä jotkut väittävät sen olevan Mustasaari.
    Hillary Annoyla, Laihian (Valta)Kunnanjohtaja
    Hakaveikko, Yleinen hiippari, tosin heitä saattaa olla useampiakin. Tirkistelyn moninkertainen piirimestari.
    Santeri Sikiö, Maalaisliiton Messias, Sonta-Siioni-sanomalehden perustaja.
    Jöns Budde, Suomen ensimmäinen freelance-kirjailija. Kirjoitti scifinovelleja jo ennen ajanlaskumme alkua n. 500-luvulla eaa. Novelleista syntyi myöhemmin kultteja.
    Toivo Kärki eli Kärjen Tomppa, satunnainen Indie-muusikko.

Tämän tietopläjäyksen lähde: sama kuin maalahden ja seinäjoen tietopaketeissa.
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Laihian valtion esittely
« Reply #1 on: 18. 03. 2013 21:09 »

.

Laihia voisi ojentaa taas auttavan kätensä - Suojeluskuntamuseo on pulassa

"Pohjanmaan Historiallinen Seura on huolestunut suunnitelmista, jotka koskevat Suojeluskunta ja Lotta Svärd –museon lopettamista Seinäjoella.

Pohjanmaan Historiallinen Seura on alueen historian harrastajien ja tutkijoiden yhteiselin, joka kerää, tutkii ja julkaisee alueen historiaan liittyvää aineistoa. Seuraan kuuluu 260 jäsentä.

Yhdistys korostaa museon arvoa yhteiskuntahistorian, kulttuurihistorian, henkilöhistorian ja sotahistorian välittäjänä ja tallentajana."http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/historiallinen-seura-alkaa-vieko-suojeluskuntamuseota-pois-1.1357201

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #2 on: 20. 09. 2016 17:05 »
.

Laihian valtiossa kuuluvat kaupalliset radioasemat

90,5  MHz Radio Aalto

93,9  MHz Radio NRJ
96,7  MHz Radio Loop
98,4  MHz Radio Nostalgia
99,1  MHz Järviradio
99,5  MHz Radio Vaasa
100,4 MHz Radio Rock
102,0 MHz Radio SuomiPOP
104,4 MHz Kiss
106,5 MHz Radio Nova

http://www.radiomedia.fi/kuuluvuusalueet

http://livetaajuus.fi/

.

« Last Edit: 20. 09. 2016 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #3 on: 27. 10. 2016 21:09 »
.

Ylen kysely: Suomalaisen haavekoti on maaseudulla

Vain yksi kymmenestä haluaa asua suurkaupungin keskustassa, jos saa valita vapaasti. Kaupunkimaantieteen professoria tulokset eivät yllätä.
27.10.2016 klo 06:03"Lähes joka kolmannen suomalaisen haavekoti sijaitsee maaseudulla, ilmenee Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Suomalaisilta kysyttiin viime ja toissa viikolla, millaisessa ympäristössä he haluaisivat mieluiten asua, jos saisivat valita vapaasti eikä raha tai työpaikka rajoittaisi valintaa.

Tuhannesta vastaajasta vain joka kymmenes eli 11 prosenttia kertoi, että asuisi mieluiten suuren kaupungin keskustassa. Noin 23 prosenttia asuisi suuren kaupungin reunamilla; pikkukaupungissa tai taajamassa asuisi 28 prosenttia vastanneista.

Peräti 30 prosenttia sanoi kyselyssä haaveilevansa asumisesta maaseudun haja-asutusalueella. Haja-asutusalueet saivat kannatusta paitsi niiltä, jotka asuvat jo nyt alle 50 000 asukkaan kunnissa, myös muilta: esimerkiksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukkaista joka kymmenes asuisi mieluiten maalla, muun pääkaupunkiseudun asukkaistakin liki joka kolmas.


Perussuomalaiset keskustaakin maalaishenkisempiä

Ylen teettämässä, Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä maaseutu sai hieman enemmän kannatusta miehiltä kuin naisilta: miehistä maaseudulla asuisi joka kolmas, naisista 27 prosenttia vastanneista.


Naisten suosikki olisi pikkukaupunki tai taajama; tätä vaihtoehtoa kannatti noin 30 prosenttia.

Eroja ilmeni myös puoluekannoittain tarkasteltuna. Kyselyssä perussuomalaisia äänestävät olivat keskustaakin maalaishenkisempiä: Perussuomalaisten kannattajista peräti puolet asuisi maaseudun haja-asutusalueella. Keskustassa vastaava luku oli 46 prosenttia.

Suuret kaupungit miellyttivät eniten kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjiä.

Ikäkin vaikutti: Enemmistö nuorista haluaa asua kaupunkiseudulla. Eläkeiän kynnyksellä olevista, 50–64-vuotiaista suomalaisista 43 prosenttia muuttaisi sen sijaan maalle."

http://yle.fi/uutiset/3-9251768

Laihia pärjäsi myös tulevaisuuskyselyssä

Kuntatutka

"Mikä on kuntasi kunto, miltä näyttää tulevaisuus ja miten menee naapureilla? Selvitimme nämä, tutki itse."

http://yle.fi/uutiset/3-9192528#Laihia


.
« Last Edit: 27. 10. 2016 22:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #4 on: 29. 10. 2016 17:05 »

.

Kaikkia kivoja testejä on aina kiva tehdä

Liki kaksi miljoonaa suomalaista asuu halpenevien asuntojen alueella – lue sinulle räätälöity juttu asuntomarkkinoiden kahtiajaosta

"Pääkaupunkiseudulla kärsitään asumisen kalleudesta, mutta samaan aikaan iso osa Suomesta painii aivan päinvastaisen ongelman kanssa. Tämä juttu kertoo asuntomarkkinoiden historiallisesta kahtiajaosta ja mukautuu asuinpaikkasi mukaan."

 Kerro postinumerosi:

Mikä on oman asuinalueesi tilanne? Kerro yllä oma postinumeroalueesi. Jutun sisältö muuttuu valintasi perusteella. Tietoa ei tallenneta

"Kotiseudullasi asuntojen halpenemisesta ei ole tarvinnut huolehtia. Postinumeroalueellasi 66400 asuntojen hinnat ovat nousseet viime vuodesta 10,7 prosenttia. Neliöhinta on ollut tänä vuonna keskimäärin 1525 euroa. Kymmenessä vuodessa hinnat ovat nousseet selvästi. Vuosikymmen sitten yhdestä neliöstä piti maksaa 942 euroa.

Ainakin 1,8 miljoonaa suomalaista asuu alueilla, joilla asuntojen hinnat ovat laskeneet viime vuodesta, selviää Tilastokeskuksen perjantaina julkaisemista hintatiedoista. Monin paikoin hintojen lasku on pidempiaikainen ilmiö. 1,4 miljoonaa suomalaista asuu alueilla, joilla asuntojen neliöhinnat ovat nyt pienemmät kuin viisi vuotta sitten.

Todennäköisesti määrät ovat vielä selvästi suurempia. Laskelma on tehty nimellishinnoin, eli siinä ei ole huomioitu inflaatiota. Asuntojen hintojen laskusta kärsivien joukko kasvaisi edelleen, jos katsottaisiin, missä asuntojen hintojen nousu on jäänyt jälkeen yleisen kustannustason noususta.

Lisäksi postinumerokohtaiset hintatiedot kattavat vain alueet, joilla asuu runsaat neljä miljoonaa suomalaista. Tämä johtuu siitä, että Tilastokeskus ilmoittaa keskihinnat ainoastaan alueilta, joilla tapahtuu tarkastelujaksolla vähintään kuusi asuntokauppaa. Näin vähän kauppaa tehdään tyypillisesti kasvukeskusten ulkopuolella, missä hinnat yleisesti ottaen laskevat."

http://dynamic.hs.fi/2016/muuttuja/?_ga=1.34900837.514920078.1477759276

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #5 on: 30. 10. 2016 19:07 »
.

Laihian valtiossa kuuluvat kaupalliset radioasemat, pientä editointia

90,5  MHz Radio Aalto
93,9  MHz Radio NRJ
96,7  MHz Radio Loop
98,4  MHz Radio Nostalgia (Vaasa) 92,7 MHz (Ylöjärvi)
99,1  MHz Järviradio
99,5  MHz Radio Vaasa
100,4 MHz Radio Rock
101,8 MHz Helmiradio (Seinäjoki) 91,2 MHz (Vaasa)
102,0 MHz Radio SuomiPOP
104,4 MHz Kiss
106,5 MHz Radio Nova

http://www.radiomedia.fi/kuuluvuusalueet

http://livetaajuus.fi/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #6 on: 03. 11. 2016 19:07 »
.

Ilmeisesti Laihianjoen ja Kyrönjoen kesken on ollut aikoinaan vesiyhteys

Vaikuttais myös loogiselta että Vedenoja -nimi tulee vedenjakaja paikasta

"Antero vastasi aiheeseen: Vs: Hiivanaisenkivet

 Sumu kirjoitti:
vanhakartta Onko tämä karttapalvelu tuttu?

jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/24609/mh%20105%...4o%20et%20pmaa%20merikaarto%201650_2.jpg


Esim tässä kartassa on hämmentävä vesiyhteys Tervajoelta Laihialle, siis Laihianjoen ja Kyrönjoen kesken.Vedenojallahan tämä oja virtaa vieläkin, mutta ei yhteydessä enää kyrönjokeen vaikka siinä Tervajoella onkin yksi vanha syvä "uoman" jäänne. Sinänsä minulle taas on outo tuo haaroittuva luoma joka näyttäisi menevän tuonen seljänkankaalle.

Joo olen tiiraillut noita vanhoja karttoja ja varsinkin rintakylien taloja ja niiden linjoja larvakyliin.

Muistan tuon Tervajoella olevan syvän uoman entisen rautakaupan takana, josta tuo yhteys Laihian suuntaan on. Näemmä tuo luoma alkaa Hulmilta. Siellä oli muuten aikanaan hyvä tanssipaikka noin sivuhuomautuksena. Vedenojalla yhteys katoaa, aivan kuin olisin nähnyt jossain "vedenjakaja" nimisen paikan, sillä se oli mielikuva Vedenojan nimestä. Toinen suunta on se Tervajoki jonka alkupää on Tervajärvessä."


http://www.sinikivi.com/foorumi/arkeologit/12862-hiivanaisenkivet?start=120

Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto

"Tervetuloa Jyväskylän yliopiston JYX-julkaisuarkistoon. JYX-julkaisuarkisto sisältää Jyväskylän yliopistossa tuotettuja tai sen kokoelmista digitoituun muotoon muutettuja aineistoja.

Pääosa kokoelmasta toimii Open Access -periaatteella eli aineisto on avoimesti kaikkien saatavilla. Mukana on kuitenkin jonkin verran myös tekijänoikeudellisista syistä käyttöoikeuksiltaan rajoitettua aineistoa. "


https://jyx.jyu.fi/dspace/

.
« Last Edit: 03. 11. 2016 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
« Last Edit: 13. 11. 2016 08:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #8 on: 13. 11. 2016 08:08 »
.

Ehti jo sulkeutua tuo ed. topikki mutta kätevä engine vaihtaja Firefoxiin, näpätään vain osoiterivillä IE:n ja FF:n välillä

Nuo ylen linkit ei vapaaehtoisesti näyttänyt toimivan FF:llä mutta IE enginellä toimi ok.

 Fire IE (FireIE, Enhanced IE) 0.4.6.2  Vaatii uudelleenkäynnistyksen

"Embeds Internet Explorer(IE) to use the powerful Firefox add-ons.
Not only an enhanced IE Tab, but also an enhanced Internet Explorer with Adblock Plus and FireGestures support.
Switch to the IE engine in one click and dismiss your IE"

https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/fire-ie/?src=userprofile

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #9 on: 13. 11. 2016 15:03 »

.

Tämä vielä pakko lisätä sitten on paletit kuosissa

http://tunein.com/radio/Helmiradio-s272725/

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #10 on: 10. 12. 2016 19:07 »

.

Uutisankkuri Urpo "Upi" Martikainen tekee käännytystyötä ja kehottaa ihmisiä puhumaan keskenään

Tietyistä aiheista kiukkuista palautetta

Martikainen kertoo saaneensa katsojilta palautetta säännöllisesti. Suurin osa oli myönteistä, mutta arvostelijoitakin löytyi aina.

– Ilkeä palaute oli enimmäkseen täysin perusteetonta. Se oli semmoista, että mun mielestä sä olet ikävä ihminen ja mun mielestä sä et saisi haukkua. Aika varma tapa saada ilkeää palautetta oli tehdä kriittinen haastattelu jonkun ay-johtajan tai työnantajapuolen herrojen kanssa. Joku koki sen aina loukkaavaksi ja sanoi, että sinä ketku et ymmärrä työläisen asiaa tai sinä ketku et ymmärrä Suomen elinkeinoelämän asiaa. Myös lääketiedettä koskevista jutuista tuli helposti kiukkuista palautetta.Urpo "Upi" Martikainen työhuoneessaan kotonaan Helsingissä.

Kirjeiden mukana tuli joskus myös lahjoja. Sanomalehtiä, omakustanteita, villasukat. Erikoisin esine tuli kuitenkin Laihian kunnanhallitukselta.

– Siitä mä tykkäsin. Laihialaisiahan haukutaan saidoiksi ja oikein kitupiikeiksi ja meillä oli tehty laihialaisista kevennyksiä lyhyessä ajassa useampikin. Sitten tuli Laihian kunnanhallitukselta kirje: "Laihian kunnanhallitus on käsitellyt hallituksen kokouksessa Kymmenen uutisten viime aikaista tapaa käsitellä Laihian asioita. Keskusteltuamme totesimme kuitenkin lähestymistavan olevan voittopuolisesti myönteinen, joten lähetämme palkkioksi tästä Laihian markan." Sitten sieltä tuli sellainen venytetty alumiininen Laihian markka. Mulla on vieläkin se jäljellä, se on niin kiva, Martikainen kertoo."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/missa-he-ovat-nyt-uutisankkuri-urpo-upi-martikainen-tekee-kaannytystyota-ja-kehottaa-ihmisia-puhumaan-keskenaan/6015434

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #11 on: 15. 12. 2016 14:02 »
.

Ei nyt ihan taida mennä "vähäpätöisen rakennelman" piikkiin tämä ounastelen vaikka olisikin vaatimattomista aineksista kasattu


Viranomaiset kiinnostuivat Laihian olkilinnasta – linnanherra saa kohta selvityspyynnön

"Laihian Tyllijoelle loka-marraskuussa noussut olkilinna on herättänyt kansassa ihastusta, mutta myös kysymyksen linnan turvallisuudesta.
Monilla on tullut mieleen Gävlen surullisenkuuluisa olkipukki, joka on pystytetty torille kaupunkilaisten iloksi aina vuodesta 1966 lähtien, mutta kerta toisensa jälkeen se on joutunut tuhopolton kohteeksi.

Nyt Laihian kunnan rakennustarkastajalla on mietittävänään visainen kysymys, sillä olkilinna on Suomessa ainutlaatuinen ja siksi se on myös lainsäädännöllisesti ennakkotapaus. Hänelle on jo tullu kyselyitä olkilinnan lupa-asioista.

– Linnan turvallisuus on syytä varmistaa ja tutkia. Olenkin tässä juuri tekemässä rakentajalle selvityspyyntöä asiasta.

– Rakennelmassahan ei ole kattoa päällä, vaan pelkät seinät, mutta tällainen olki on tulenarkaa ainetta ja sekin näkökohta pitää ottaa huomioon, sanoo rakennustarkastaja Seppo Lamminaho.

Jatkotoimenpiteitä harkitaan selvityksen perusteella."Kyläaktiivi Jouko Lehtinen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja teki linnan olkipaaleista.

<a href="http://www.youtube.com/v/Per80ib02_U?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/Per80ib02_U?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=Per80ib02_U

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005007006.html

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #12 on: 23. 12. 2016 20:08 »
.

Valtatie 3 taso ei vastaa nykyaikaisia vaatimuksia (Pirkanmaan elyn sivuilta)

 Valtatie 3 Tampereelta Vaasaan laatutasoltaan yhtenäiseksi

"Valtatie 3 kuuluu Suomen tärkeimpään päätieverkkoon, jolle asetettu muita pääteitä korkeampi laatutavoite ei tällä hetkellä toteudu Tampereen ja Vaasan välisellä valtatieosuudella. Liikenne tiellä kasvaa, mutta liikenneturvallisuus heikkenee."" Tampereen ja Vaasan välillä Valtatie 3 ei moneltakaan tieosuudeltaan vastaa liikenneolosuhteiltaan nykyaikaisia vaatimuksia. Suurimmat liikenneturvallisuusongelmat ovat Tampereen ja Ikaalisten välillä sekä tieosuuden taajamien kohdilla. Liikenteen sujuvuudessa suurimmat puutteet ovat Hämeenkyrössä, sekä Ikaalisten ja Parkanon taajama-alueilla.  Ohitusmahdollisuuksien puute haittaa liikenteen sujuvuutta taajama-alueiden ulkopuolella. Jalasjärvellä Valtatie 3:n ja 19:n sekä Laihialla Valtatie 3:n ja 18:n liittymäalueet ovat raskaan liikenteen kannalta erittäin hankalia.
 
Valtatielle suunnitellaan uuden tyyppisiä, kustannustehokkaita ratkaisuja. Kohtaamisonnettomuuksia torjutaan keskikaiteilla.  Liittymät vaativat sekä järeitä että kevyitä parantamistoimenpiteitä. Liikenteellisesti vaikeimmat liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Uudet tietyypit edellyttävät runsaasti rinnakkaistie- ja liittymäjärjestelyitä. Taajamissa ja tienvarsiasutuksen kohdalla myös kevyelle liikenteelle tehdään omat väylänsä.

 Suunnittelutilanne

Yhteysvälin Tampere-Vaasa parantamista on suunniteltu koko 2000-luvun ajan. Kehittämistavoitteista päätettiin vuonna 2005 valmistuneessa kehittämissuunnitelmassa, jonka pohjalta jatkosuunnittelu on edennyt. Kehittämissuunnitelman  tavoitetilaan on tarkoitus edetä vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan kiireellisimmät toimenpiteet, jotka turvaavat yhteysvälin liikenteelle riittävän liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden seuraaviksi 10–15 vuodeksi.

Vuonna 2015 valmistui kehityskäytäväselvitys ensimmäisen vaiheen toimenpiteistä. Toimenpiteet on muodostettu palvelutasoanalyysin ja kehittämisvaihtoehtojen kustannustehokkuus- ja vaikuttavuusarvioiden perusteella. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteet kohdistuvat keskeisiin palvelutasopuutteisiin. Ne koostuvat kiireellisimmistä kärkihankkeista, joilla parannetaan kuljetusten ja työmatkaliikenteen palvelutasoa ja turvallisuutta sekä pienistä kustannustehokkaista liikenneturvallisuutta parantavista hankkeista. Toimenpiteiden kustannusarvio on 158 miljoonaa euroa (MAKU130: 2010=100).

Hankkeen suunnitelmavalmiutta on parannettu siten, että hankkeen toteuttaminen olisi mahdollista käynnistää välittömästi. Hankkeen toteuttamisajankohdasta päätetään liikennepoliittisessa selonteossa.

Valtatie 3:lla on suuri merkitys etelä-pohjoissuuntaisen henkilöliikenteen lisäksi teollisuuden ja muun elinkeinoelämän kuljetuksille ja joukkoliikenteelle. Tie on kaikilla liikenneturvallisuuden tunnusluvuilla mitattuna selvästi muita valtateitä vaarallisempi. Liikenteen sujuvuutta heikentävät muun muassa tiheässä olevat maankäyttöliittymät ja tavoitetasoa 100 km/t alhaisemmat nopeusrajoitukset.

Yhteysvälin suunnittelu on tehty Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten yhteistyönä. Hanke sijoittuu Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueille"

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa-tiehankkeet-valtatie-3-tampereelta-vaasaan-laatutasoltaan-yhtenaiseksi;jsessionid=1F5E8D88CC8E214185F83BC03D1AF211?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14401#.WF2Ai7npwlphttps://query.eharava.fi/1075#

.

Offline Koistinen

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 35
  • View Profile
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #13 on: 23. 12. 2016 20:08 »
.

Valtatie 3 taso ei vastaa nykyaikaisia vaatimuksia (Pirkanmaan elyn sivuilta)

 Valtatie 3 Tampereelta Vaasaan laatutasoltaan yhtenäiseksi

"Valtatie 3 kuuluu Suomen tärkeimpään päätieverkkoon, jolle asetettu muita pääteitä korkeampi laatutavoite ei tällä hetkellä toteudu Tampereen ja Vaasan välisellä valtatieosuudella. Liikenne tiellä kasvaa, mutta liikenneturvallisuus heikkenee."" Tampereen ja Vaasan välillä Valtatie 3 ei moneltakaan tieosuudeltaan vastaa liikenneolosuhteiltaan nykyaikaisia vaatimuksia. Suurimmat liikenneturvallisuusongelmat ovat Tampereen ja Ikaalisten välillä sekä tieosuuden taajamien kohdilla. Liikenteen sujuvuudessa suurimmat puutteet ovat Hämeenkyrössä, sekä Ikaalisten ja Parkanon taajama-alueilla.  Ohitusmahdollisuuksien puute haittaa liikenteen sujuvuutta taajama-alueiden ulkopuolella. Jalasjärvellä Valtatie 3:n ja 19:n sekä Laihialla Valtatie 3:n ja 18:n liittymäalueet ovat raskaan liikenteen kannalta erittäin hankalia.
 
Valtatielle suunnitellaan uuden tyyppisiä, kustannustehokkaita ratkaisuja. Kohtaamisonnettomuuksia torjutaan keskikaiteilla.  Liittymät vaativat sekä järeitä että kevyitä parantamistoimenpiteitä. Liikenteellisesti vaikeimmat liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Uudet tietyypit edellyttävät runsaasti rinnakkaistie- ja liittymäjärjestelyitä. Taajamissa ja tienvarsiasutuksen kohdalla myös kevyelle liikenteelle tehdään omat väylänsä.

 Suunnittelutilanne

Yhteysvälin Tampere-Vaasa parantamista on suunniteltu koko 2000-luvun ajan. Kehittämistavoitteista päätettiin vuonna 2005 valmistuneessa kehittämissuunnitelmassa, jonka pohjalta jatkosuunnittelu on edennyt. Kehittämissuunnitelman  tavoitetilaan on tarkoitus edetä vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan kiireellisimmät toimenpiteet, jotka turvaavat yhteysvälin liikenteelle riittävän liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden seuraaviksi 10–15 vuodeksi.

Vuonna 2015 valmistui kehityskäytäväselvitys ensimmäisen vaiheen toimenpiteistä. Toimenpiteet on muodostettu palvelutasoanalyysin ja kehittämisvaihtoehtojen kustannustehokkuus- ja vaikuttavuusarvioiden perusteella. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteet kohdistuvat keskeisiin palvelutasopuutteisiin. Ne koostuvat kiireellisimmistä kärkihankkeista, joilla parannetaan kuljetusten ja työmatkaliikenteen palvelutasoa ja turvallisuutta sekä pienistä kustannustehokkaista liikenneturvallisuutta parantavista hankkeista. Toimenpiteiden kustannusarvio on 158 miljoonaa euroa (MAKU130: 2010=100).

Hankkeen suunnitelmavalmiutta on parannettu siten, että hankkeen toteuttaminen olisi mahdollista käynnistää välittömästi. Hankkeen toteuttamisajankohdasta päätetään liikennepoliittisessa selonteossa.

Valtatie 3:lla on suuri merkitys etelä-pohjoissuuntaisen henkilöliikenteen lisäksi teollisuuden ja muun elinkeinoelämän kuljetuksille ja joukkoliikenteelle. Tie on kaikilla liikenneturvallisuuden tunnusluvuilla mitattuna selvästi muita valtateitä vaarallisempi. Liikenteen sujuvuutta heikentävät muun muassa tiheässä olevat maankäyttöliittymät ja tavoitetasoa 100 km/t alhaisemmat nopeusrajoitukset.

Yhteysvälin suunnittelu on tehty Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten yhteistyönä. Hanke sijoittuu Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueille"

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa-tiehankkeet-valtatie-3-tampereelta-vaasaan-laatutasoltaan-yhtenaiseksi;jsessionid=1F5E8D88CC8E214185F83BC03D1AF211?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14401#.WF2Ai7npwlphttps://query.eharava.fi/1075#


Tuo Vt3:n voi kääntää Jalasjärveltä Seinäjoelle, koska selkeästi suurin osa liikenteestä suuntautuu sinne.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #14 on: 23. 12. 2016 20:08 »
.

Ei kovin paljoa julkisuutta saanut kuntalaisaloite.fi  on sivusto jonne kuntalainen voi tehdä kuntalaisaloitteen

Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä palvelussa ...
http://www.kuntalaisaloite.fi/

"Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä palvelussa mukana oleville kunnille kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Kuntalaisaloite.fi on oikeusministeriön ylläpitämä ja tuottama verkkopalvelu."

Esim. Laihialla olevia aloitteita voi seurata

Aloitteet kunnassa: Laihia

    Lähetetty suoraan kuntaan 22.11.2016 Pitkät rappuset pururadalle Laihia • Aloite lähetetty kuntaan 22.11.2016 • Kuntalaisaloite
    1 9.6.2014 Hidastetöyssyt Laihian Koulukeskuksen kohdalle. Laihia • Keräys käynnissä • Valtuustokäsittelyyn tähtäävä aloite

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/hae?show=all&municipalities=399

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #15 on: 24. 12. 2016 14:02 »
.

Nämä ilmoittavat "emme ole huutonetin kilpailjoita" ja teoriassa näin onkin kun konsepti on hiukan eri
Tämä on vanhempi tiedote muutaman vuoden takaa

Huuto.net sai kilpailijan – nettikaupan jättiläinen Suomeen"Pohjoismaiden johtava mediakonserni Sanoma on saanut vakavasti otettavan kilpailijan Huuto.net-palvelulleen. Skandinavian kolmanneksi suurin mediayhtiö Schibsted rantautuu Suomen verkkokauppamarkkinoille omalla konseptillaan, joka on noussut alan kärkinimeksi muun muassa Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa.

Suomeen Schibsted saapuu nimellä Tori.fi. Yhtiön vastaavaa Blocket.se-markkinapaikkaa käyttää jo kaksi kolmasosaa ruotsalaisista.

Tori.fi:n toimitusjohtaja Jussi Lystimäki varoo sanojaan kysyttäessä suurien kilpailijoidensa Huuto.netin ja Keltaisen Pörssin haastamisesta, mutta ruotsalaisjätin tytäryhtiön aikeet käyvät silti selviksi.

Tori.fi:llä ilmoittaminen on ilmaista, kuten Huuto.netissä, mutta erona kilpailijaan ilmoituksen jättäminen ei vaadi kirjautumista.

  Findit.fi:n  toimintaperiaate on hyvin samanlainen kuin   Tori.fi:llä .

Findit.fi:n toimitusjohtaja Joakim Östman vakuuttaa sivuston markkinaraon säilyvän, mutta ei kuulosta täysin vakuuttavalta.
"Suurille massoille esimerkiksi nettihuutokaupan käytön opettelu voi olla hankalaa"

-Se on taas yksi kilpailija lisää. Kyllä meitä kiinnostaa jonkinlainen yhteistyö, tai ehkä palvelun myyminenkin, Östman pohtii Uudelle Suomelle.

Tori.fi:n Lystimäki kuvaa lähinnä länsirannikolla toimivan kilpailijansa "paikallista jalansijaa" mielenkiintoiseksi. Oikeat kilpailijat lienevät muualla."

https://www.uusisuomi.fi/raha/83285-huutonet-sai-kilpailijan-%E2%80%93-nettikaupan-jattilainen-suomeen

EDIT : Näiden lisäksi löytyy ainakin

    http://www.myyjaosta.com/main/index

Tietoa palvelusta

"MyyJaOsta.com on Keski-Pohjanmaan Kirjapainon luokitellun ilmoittelun brändi, joka kattaa kaikki kuluttajailmoittelun tuoteryhmät sekä verkossa että lehdessä. MyyJaOsta.comin kautta käyttäjät voivat myydä & ostaa, antaa & ottaa, vuokralle tarjota & vuokrata ja huutokaupata & huutaa tuotteita.

Perusilmoittaminen ja tuotteiden selailu on yksityisille kuluttajille ilmaista. Verkkopalvelun tiettyjen osioiden käyttäminen vaatii rekisteröitymisen. MyyJaOsta.comin tarkoitus on tavoittaa aktiivisesti verkossa kauppaa käyvät suomalaiset kuluttajat tekemällä kuluttajien kaupankäynnistä helppoa, nopeaa ja viihdyttävää. Lisäksi MyyJaOsta.com näkyy joka päivä yhteistyökumppaniemme sanomalehdissä.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj"

.
« Last Edit: 24. 12. 2016 15:03 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #16 on: 24. 12. 2016 15:03 »
.

Nämä ilmoittavat "emme ole huutonetin kilpailjoita" ja teoriassa näin onkin kun konsepti on hiukan eri
Tämä on vanhempi tiedote muutaman vuoden takaa

Huuto.net sai kilpailijan – nettikaupan jättiläinen Suomeen"Pohjoismaiden johtava mediakonserni Sanoma on saanut vakavasti otettavan kilpailijan Huuto.net-palvelulleen. Skandinavian kolmanneksi suurin mediayhtiö Schibsted rantautuu Suomen verkkokauppamarkkinoille omalla konseptillaan, joka on noussut alan kärkinimeksi muun muassa Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa.

Suomeen Schibsted saapuu nimellä Tori.fi. Yhtiön vastaavaa Blocket.se-markkinapaikkaa käyttää jo kaksi kolmasosaa ruotsalaisista.

Tori.fi:n toimitusjohtaja Jussi Lystimäki varoo sanojaan kysyttäessä suurien kilpailijoidensa Huuto.netin ja Keltaisen Pörssin haastamisesta, mutta ruotsalaisjätin tytäryhtiön aikeet käyvät silti selviksi.

Tori.fi:llä ilmoittaminen on ilmaista, kuten Huuto.netissä, mutta erona kilpailijaan ilmoituksen jättäminen ei vaadi kirjautumista.

  Findit.fi:n  toimintaperiaate on hyvin samanlainen kuin   Tori.fi:llä .

Findit.fi:n toimitusjohtaja Joakim Östman vakuuttaa sivuston markkinaraon säilyvän, mutta ei kuulosta täysin vakuuttavalta.
"Suurille massoille esimerkiksi nettihuutokaupan käytön opettelu voi olla hankalaa"

-Se on taas yksi kilpailija lisää. Kyllä meitä kiinnostaa jonkinlainen yhteistyö, tai ehkä palvelun myyminenkin, Östman pohtii Uudelle Suomelle.

Tori.fi:n Lystimäki kuvaa lähinnä länsirannikolla toimivan kilpailijansa "paikallista jalansijaa" mielenkiintoiseksi. Oikeat kilpailijat lienevät muualla."

https://www.uusisuomi.fi/raha/83285-huutonet-sai-kilpailijan-%E2%80%93-nettikaupan-jattilainen-suomeen

EDIT : Näiden lisäksi löytyy ainakin

    http://www.myyjaosta.com/main/index

Tietoa palvelusta

"MyyJaOsta.com on Keski-Pohjanmaan Kirjapainon luokitellun ilmoittelun brändi, joka kattaa kaikki kuluttajailmoittelun tuoteryhmät sekä verkossa että lehdessä. MyyJaOsta.comin kautta käyttäjät voivat myydä & ostaa, antaa & ottaa, vuokralle tarjota & vuokrata ja huutokaupata & huutaa tuotteita.

Perusilmoittaminen ja tuotteiden selailu on yksityisille kuluttajille ilmaista. Verkkopalvelun tiettyjen osioiden käyttäminen vaatii rekisteröitymisen. MyyJaOsta.comin tarkoitus on tavoittaa aktiivisesti verkossa kauppaa käyvät suomalaiset kuluttajat tekemällä kuluttajien kaupankäynnistä helppoa, nopeaa ja viihdyttävää. Lisäksi MyyJaOsta.com näkyy joka päivä yhteistyökumppaniemme sanomalehdissä.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj"

  http://www.nettimarkkina.com/

"NettiX Oy - Sähköisten markkinapaikkojen tarina
Vaihtoautosivusto Nettiauto.com perustettiin loppuvuodesta 2000 Mika Fagerstömin ja Hannu Kytölän toimesta. Nettiauton kaltaiselle ilmoita ilmaiseksi vaihtoautosivustolle oli tilaus, koska vastaavaa palvelua ei tuolloin vielä Suomessa ollut olemassa.

Nettiauton ideana oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjota parempaa palvelua ja käyttökokemus kuin muilla vastaavilla palveluilla – esimerkiksi valokuva oli alusta alkaen pakollinen jokaisessa ilmoituksessa. Tärkeimpänä asiana yksityisille ilmoittajille oli ilmoittaminen palvelussa ilmaiseksi."

.

Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #17 on: 25. 12. 2016 15:03 »
tuo findit on mielestäni ollut kyllä aiemmin kuin tori.fi...     paljon aiemmin
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #18 on: 25. 12. 2016 23:11 »
tuo findit on mielestäni ollut kyllä aiemmin kuin tori.fi...     paljon aiemmin

joooppss eikös se ole Sulvan omaa tuotantoa jo vuodesta 1997 vai mites senyt meni

Ja olis kohtuu tukeva jalansija juuri rannikopohjanmaalla

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #19 on: 23. 01. 2017 19:07 »
.

Pieni rajattu alue Iltalehden kuntakartasta

Kartta paljastaa karun totuuden Suomesta: Katso, miten omalla kunnallasi pyyhkii IL:n vertailussa

Sunnuntai 22.1.2017 klo 18.10 (päivitetty 23.1.2017 klo 12.22)

"Vain kolmannes Suomen kunnista on hyvässä kunnossa. Jos koko Suomi ei lähde muutostalkoisiin, kohta käydään veronmaksajan säästöpossulla.

    Kuntatutkijoiden mukaan ongelmakuntia on ympäri Suomen.
    Vaikka väestötappio tai velka eivät kerro suoraan kunnan ongelmista, esimerkiksi väestön vähenemisestä voi alkaa kierre, joka ennen pitkää johtaa ongelmakierteeseen.
    Kuntatutkija Timo Aro muistuttaakin, että soten jälkeen ei kisata siitä, kenellä on paras terveyskeskus vaan parhaat palvelut""Koska Suomessa on puhuttu kyllästymiseen asti kuntien muuttotappiosta ja väestön vanhenemisesta, Iltalehti päätti vertailla kuntien tilannetta myös velkaantumisen näkökulmasta.

Kunnat pisteytettiin sekä väestötappion (koko väestön muutos) että velkaantumisen näkökulmasta. Pienin numero on nolla, suurin viisi. Vähintään neljä pistettä vertailussa saivat kunnat, joilla on velkaa ainakin 3 000 euroa asukasta kohti ja joiden väestötappio vähintään viisi prosenttia.

Sellaisia kuntia oli vertailussa 39."

"Punaisen värin kunnat: Kunnat ovat saaneet Iltalehden vertailussa vähintään kahdeksan pistettä. Punaisia kuntia ovat kunnat, joilla on velkaa vähintään 3 000 euroa asukasta kohti ja väestötappiota vähintään viisi prosenttia asukaslukuun suhteutettuna.

Keltaisen värin kunnat: Kunnat ovat saaneet Iltalehden vertailussa vähintään neljä pistettä. Neljään pisteeseen kunnat ovat voineet päätyä väestötappion, velkamäärän tai molempien perusteella.

Vihreän värin kunnat: Kunnat ovat saaneet Iltalehden vertailussa enintään kolme pistettä. Kuntia ovat kunnat, joilla on ollut 2010-luvulla väestötappiota enintään 4,2 prosenttia ja joiden velka asukasta kohti on alle tuhat euroa sekä kunnat, joilla on alle 3000 euroa velkaa eikä niillä ole väestötappiota"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701212200057553_uu.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #20 on: 14. 04. 2017 07:07 »
.

Tämän mukaan kuntien kannattaa tehdä suoraan sopimuksia terveyspalvelujen toimittajilta jotta lähipalvelut varmistetaan maakunnasta huolimatta

Ja tietenkin kannattaa heti rekisteröityä tämän paikallisen palvelutoimittajan palvelujen piiriin jotta palvelut säilyvät


Yhtiöt hakevat asemia kunnissa sote-uudistuksen lähestyessä – Pöysti: Kunnat voivat painostaa maakuntia

Kotimaa Julkaistu 13.04.2017 18:58

"Terveyspalveluyhtiöt hakevat kuumeisesti asemia sote-uudistuksen lähestyessä. Esimerkiksi Attendo tarjoutuu ostamaan tai vuokraamaan pitkäksi ajaksi kunnilta terveysasemakiinteistöjä, joissa se pyörittäisi perustason sote-palveluita.

Kaavaillussa sote-mallissa maakunnan on vuokrattava kunnan omistamat sote-kiinteistöt vähintään kolmeksi vuodeksi. Jos vuokrajakson jälkeen maakunta päättäisi lakkauttaa esimerkiksi sote-keskuksen pienessä kunnassa, voisi tyhjä rakennus jäädä kunnan huoleksi. Sote-kiinteistöjen ja palvelujen kohtalo on aiheuttanut huolta varsinkin pienissä kunnissa.

Esimerkiksi terveyspalveluyhtiö Attendo markkinoikin kuntapäättäjille järjestelyä, jossa yhtiö ostaa tai vuokraa esimerkiksi kymmeneksi vuodeksi kunnan terveysasemakiinteistön. Yhtiö järjestäisi rakennuksessa perustason suoran valinnanvapauden palvelut.

– Tarjouksemme on käytännössä palvelulupaus. Lähdemme palvelut edellä. Tarjoamme palveluita siellä, missä ihmiset asuvat. Palvelut täytyy tuottaa joissain tiloissa ja kunnan terveysasema on hyvä paikka tuottaa näitä palveluita, sanoo Attendon terveyspalvelujen myyntijohtaja Antti Raimovaara.

Pöysti: Maakunnan päätösvaltaa voi rajoittaa

Sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti pitää hyvänä sitä, että sote-keskustoiminta kiinnostaa yrityksiä myös kaupunkien ulkopuolella. Riskinä hän näkee sen, että koko maakunnan näkökulmasta keskukset saattavat olla väärissä paikoissa, mikä voi tulla kalliimmaksi veronmaksajille. Pöystin mukaan kunta voi tämänkaltaisella järjestelyllä käytännössä painostaa maakuntaa säilyttämään palvelut kunnassa.

– Tämä voi olla kunnan näkökulmasta epäedullisemmillakin ehdoilla järkevää tehdä yksityisen yrityksen kanssa tämän tyyppisiä sopimuksia, koska niillä käytännössä voidaan rajoittaa maakunnan päätösvaltaa siinä, että missä sote-keskukset ovat, ja turvata sen lähipalvelun jatkuvuus oman kunnan alueella, sanoo Pöysti.

Riskinä Pöysti näkee myös sen, että jokin yritys voi saada jollain alueella määräävän markkina-aseman. Uusien sote-keskusten on tarkoitus aloittaa pääsääntöisesti viimeistään vuoden 2019 kesällä."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yhtiot-hakevat-asemia-kunnissa-sote-uudistuksen-lahestyessa-poysti-kunnat-voivat-painostaa-maakuntia/6390254

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #21 on: 15. 04. 2017 19:07 »
.

Laihia hyvin kärjen tuntumassa Lapuan ja Seinäjoen perässä

Millaista on elää Suomen onnellisimmassa kunnassa?

"Pirkkalassa asuvat ovat tyytyväisimpiä asuinkuntaansa, kertoo kysely. "

Vuosittain tehtävä EPSI Raitingin kyselyssä udellaan muun muassa palveluista ja sitä, kuinka lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa vastaajan nykyinen asuinkunta on. Tässä uusimman tutkimuksen tulokset.http://yle.fi/uutiset/3-9561530

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #22 on: 06. 06. 2017 16:04 »
.

Laihian valtionosuudet on onneksi nyttemin kohentuneet niistä muutaman vuoden takaisista jotka oli aivan järkyttävän alhaisella tasolla - melkein ilman valtion rahaa olisi pitänyt pitää infraa yllä, rahoissa piehtaroiva Kurikkakin saa paljon massiivisemmat osuudet

Katso lista: Näihin kuntiin valtiontuet valuvat - kolmen kärki löytyy pohjoisesta

"Kuntien valtionavut ovat tänä vuonna 10,3 miljardia euroa, mistä kunnan peruspalvelujen valtionosuus on 8,5 miljardia euroa eli yli 80 prosenttia. Peruspalvelujen valtionosuus sisältää rahoituksen sosiaali- ja terveystoimen lisäksi lasten päivähoitoon, esi- ja perusopetukseen, kirjastoihin ja eräisiin kulttuuritoimen palveluihin

Valtiovarainministeriön mukaan peruspalvelujen valtionosuus on laskennallinen, ja se perustuu kunnan asukkaiden "palvelutarpeeseen ja olosuhdetekijöihin." VM:n mukaan järjestelmän laskennallisuudesta johtuen kunnalle myönnetyn valtionosuuden suuruuteen ei vaikuta se, miten kunta palvelutoimintansa järjestää ja miten paljon rahaa se niihin käyttää.

Rahaa kunnalta kunnille

Kuntien tulopohjassa olevia eroja tasataan lisäksi verotuloihin perustuvalla valtionosuuden tasauksella. Tasaus on osa edellä kuvattua kunnan peruspalvelujen valtionosuutta.

Tasausraja lasketaan monimutkaisella mallilla. Jos kunnan laskennallinen verotulo ylittää tasausrajan, kunta on tasausvähennyksen maksaja.

Vuonna 2017 tasausvähennystä maksaa 30 kuntaa. Kyseessä ovat pitkälti samat kunnat, jotka saavat asukasmääräänsä suhteutettuna vähiten valtionapua peruspalveluihinsa."

Kuntien valtionosuudet       
Kunta    Kunnan    , josta verotuloihin
   peruspalvelujen    perustuva
   valtionosuus  yht.    valtionosuuksien tasaus    
    €/asukas                  €/asukas
      
      
Salla    5 514    809
Utsjoki    5 484    639
Ranua    5 188    1 180

Soini    3 992    1 211
Kinnula    3 982    1 037
Lestijärvi    3 976    968

Kuortane    3 496    878
Teuva    3 486    928
Alajärvi    3 472    1 029

Korsnäs    3 282    733
Savitaipale    3 281    695
Alavus    3 273    989

Ähtäri    3 070    728
Sodankylä    3 050    300
Maalahti    2 998    553
Närpiö    2 996    654

Veteli    2 947    739
Kauhava    2 945    696
Kurikka    2 935    807

Kauhajoki    2 846    746
Parkano    2 818    682
Isokyrö    2 787    719

Vöyri    2 583    435
Pälkäne    2 575    648
Liminka    2 559    707
Lapua    2 530    609

Kannus    2 440    708
Huittinen    2 439    693
Ilmajoki    2 435    617

Pietarsaari    1 972    132
Pyhäranta    1 970    380
Parainen    1 961    55
Pukkila    1 942    493
Laihia    1 940    371

Kaskinen    1 777    -118
Tornio    1 777    375
Nousiainen    1 740    415
Mustasaari    1 734    136

Keminmaa    1 599    188
Rovaniemi    1 585    301
Seinäjoki    1 572    207

Raisio    1 250    -14
Nokia    1 243    63
Hattula    1 201    162
Rauma    1 197    -148
Vaasa    1 183    -72

Tampere    984    -10
Kaarina    948    -119
Vihti    921    -53
Siuntio    898    -99
Naantali    895    -204

Kirkkonummi    648    -314
Järvenpää    625    -145
Helsinki    334    -460
Espoo    192    -638
Kauniainen    -316    -1 364

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706052200187101_u0.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #23 on: 08. 07. 2017 11:11 »
.

Tänne kun olin kerännyt nettiradio-osoitteita niin vielä pari mitä ei tahdo helpolla löytää jos käyttää wanhan liiton winamppia tai screamer stream-lukjoita ja miksei myös nämä fyysiset nettiradiot (reciva-radiot) joille pitää olla oikea stream osoite

Yle X

http://mediau.yle.fi/liveylex?.wma

Yle Radio Suomi

http://mediak.yle.fi/liveradiosuomi?.wma

Yle Radio Pohjanmaa

http://mediau.yle.fi/a_pohjanmaa?.wma

Radio Vaasa

http://stream.radiovaasa.fi:8000/radiovaasa.mp3

http://stream.radiovaasa.fi:8000/radiovaasa.ogg

Helmiradio

http://icelive0.80692-icelive0.cdn.qbrick.com/10567/80692_Helmiradio.mp3

Radio Nostalgia

http://185.52.127.159/fi/35059/mp3_128.mp3

Radio Iskelmä

http://stream2.bauermedia.fi/isk-hki.mp3

pasiradio (Pasi Viherahon vaihtoehto "radio")

http://releet.pasiradio.com:8000

Lähteitä:

https://www.mediamonitori.fi/index.php/tietosivut/nettiradiot

http://streamkeskus.eu.pn/osoitteet.htm

.
« Last Edit: 08. 07. 2017 12:12 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #24 on: 13. 09. 2017 21:09 »
.

Eesti tv lähetyksiä pystyy seuraamaan Laihialla joustavasti rajakatseluna

Eesti tv

Eesti tv2

.Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #25 on: 16. 09. 2017 14:02 »
.

Eesti tv lähetyksiä pystyy seuraamaan Laihialla joustavasti rajakatseluna

Eesti tv

Eesti tv2

.

Firefox-selain ja VLC videolan näytin kilke on sopiva yhdistelmä juuri tähän tarkoitukseen

https://www.videolan.org/vlc/download-windows.fi.html

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #26 on: 25. 09. 2017 19:07 »

.

Yllättävä kunta on Suomen insinööritiheyden ykkönen - tiedätkö mikä?
"Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Tampereella on tunnetusti paljon insinöörejä. Oikea vastaus kysymykseen ei kuitenkaan ole mikään näistä, vaan se on Vaasan naapurikunta Laihia.

Näin kertoo tuore Insinööri-lehti. Sen mukaan Laihialla on eniten Insinööriliiton jäseniä kunnan väkilukuun suhteutettuna.

Yllättävän faktan pääselittäjä on konepajayhtiö T-Drill. T-Drillin Laihian tehtaalla on 60 työntekijää, joista puolet insinöörejä.

Laihialla on asukkaita 8000. Toinen merkittävä insinöörien työllistäjä kunnassa on alumiinivaluja tekevä Alteams. Laihialla asuu lisäksi paljon Vaasan vahvoissa energiayrityksissä työskenteleviä insinöörejä.

Seuraavaksi tiheimmin insinöörejä on Tampereen kupeessa sijaitsevissa Pirkkalassa ja Lempäälässä sekä Oulun vieressä olevassa Kempeleessä.

Jos tarkastelua laajennetaan diplomi-insinööreihin, Laihia ei enää juhli.

Diplomi-insinööritiheyden kolme kärjessä ovat Kauniainen, Espoo ja Pirkkala. Kauniaisissa ja Espoossa runsaat kolme prosenttia asukkaista on diplomi-insinöörejä."

http://www.tekniikkatalous.fi/tyoelama/yllattava-kunta-on-suomen-insinooritiheyden-ykkonen-tiedatko-mika-6675560

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #27 on: 18. 10. 2017 19:07 »
.

Enemmän tai vähemmän tieteellinen testi minkälainen kyläläinen olet (Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät)"Meissä jokaisessa asuu kyläläinen. Tällä pelillä voit selvittää, minkä sortin kyläläinen itse olet. Tee testi ja löydä oma tyyppisi. Testi sopii kaikille asuinpaikasta, iästä ja sukupuolesta riippumatta!"

Testin voit tehdä nyt myös puhelimella,  klikkaa tästä!

http://www.kylille.net/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #28 on: 07. 11. 2017 16:04 »
.

Kunta ryhtyy neuvottelemaan terveyspalveluiden ostosta yksityiseltä

"Laihia ryhtyy neuvottelemaan yksityisten yritysten kanssa kunnan omien terveyspalvelujen järjestämisestä. Lue lisää"

Laihia ryhtyy neuvottelemaan yksityisten yritysten kanssa kunnan omien terveyspalvelujen järjestämisestä

.

Tämän mukaan kuntien kannattaa tehdä suoraan sopimuksia terveyspalvelujen toimittajilta jotta lähipalvelut varmistetaan maakunnasta huolimatta

Ja tietenkin kannattaa heti rekisteröityä tämän paikallisen palvelutoimittajan palvelujen piiriin jotta palvelut säilyvät


Yhtiöt hakevat asemia kunnissa sote-uudistuksen lähestyessä – Pöysti: Kunnat voivat painostaa maakuntia

Kotimaa Julkaistu 13.04.2017 18:58

"Terveyspalveluyhtiöt hakevat kuumeisesti asemia sote-uudistuksen lähestyessä. Esimerkiksi Attendo tarjoutuu ostamaan tai vuokraamaan pitkäksi ajaksi kunnilta terveysasemakiinteistöjä, joissa se pyörittäisi perustason sote-palveluita.

Kaavaillussa sote-mallissa maakunnan on vuokrattava kunnan omistamat sote-kiinteistöt vähintään kolmeksi vuodeksi. Jos vuokrajakson jälkeen maakunta päättäisi lakkauttaa esimerkiksi sote-keskuksen pienessä kunnassa, voisi tyhjä rakennus jäädä kunnan huoleksi. Sote-kiinteistöjen ja palvelujen kohtalo on aiheuttanut huolta varsinkin pienissä kunnissa.

Esimerkiksi terveyspalveluyhtiö Attendo markkinoikin kuntapäättäjille järjestelyä, jossa yhtiö ostaa tai vuokraa esimerkiksi kymmeneksi vuodeksi kunnan terveysasemakiinteistön. Yhtiö järjestäisi rakennuksessa perustason suoran valinnanvapauden palvelut.

– Tarjouksemme on käytännössä palvelulupaus. Lähdemme palvelut edellä. Tarjoamme palveluita siellä, missä ihmiset asuvat. Palvelut täytyy tuottaa joissain tiloissa ja kunnan terveysasema on hyvä paikka tuottaa näitä palveluita, sanoo Attendon terveyspalvelujen myyntijohtaja Antti Raimovaara.

Pöysti: Maakunnan päätösvaltaa voi rajoittaa

Sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti pitää hyvänä sitä, että sote-keskustoiminta kiinnostaa yrityksiä myös kaupunkien ulkopuolella. Riskinä hän näkee sen, että koko maakunnan näkökulmasta keskukset saattavat olla väärissä paikoissa, mikä voi tulla kalliimmaksi veronmaksajille. Pöystin mukaan kunta voi tämänkaltaisella järjestelyllä käytännössä painostaa maakuntaa säilyttämään palvelut kunnassa.

– Tämä voi olla kunnan näkökulmasta epäedullisemmillakin ehdoilla järkevää tehdä yksityisen yrityksen kanssa tämän tyyppisiä sopimuksia, koska niillä käytännössä voidaan rajoittaa maakunnan päätösvaltaa siinä, että missä sote-keskukset ovat, ja turvata sen lähipalvelun jatkuvuus oman kunnan alueella, sanoo Pöysti.

Riskinä Pöysti näkee myös sen, että jokin yritys voi saada jollain alueella määräävän markkina-aseman. Uusien sote-keskusten on tarkoitus aloittaa pääsääntöisesti viimeistään vuoden 2019 kesällä."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yhtiot-hakevat-asemia-kunnissa-sote-uudistuksen-lahestyessa-poysti-kunnat-voivat-painostaa-maakuntia/6390254

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #29 on: 21. 12. 2017 17:05 »
.

Tiedotteet 2017

Laihian ja Seinäjoen välisen valtatien kehittämisselvitystyö on valmistunut (Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa)


"Etelä Pohjanmaan ELY-keskuksen teettämä selvitystyö valtatien 18 kehittämisestä välillä Laihia – Seinäjoki on valmistunut. Työssä määriteltiin keinot valtatien 18 liikenteen palvelutason parantamiseksi.
 

Työssä selvitettiin vaiheittain toteutettavat toimenpiteet valtatien parantamiselle, rinnakkaistieverkon kehittämiselle sekä valtatietä 18 risteävän liikenteen olosuhteiden kehittämiselle.  Lopputuloksena syntyi yhteysvälin palvelutason parantamisen tavoitteet, keinot ja vaikutukset, tieinfran kehittämistoimenpiteet eri kulku- ja kuljetusmuodoille sekä toimenpiteiden kehittämispolut. Selvitystyö tehtiin esisuunnitelmatarkkuudella. Työtä rahoitti Liikennevirasto.

Työ käynnistettiin lokakuussa 2016. Selvitystyöhön osallistuivat ELY-keskuksen lisäksi suunnittelualueen kuntien ja maakuntien liittojen edustajat sekä Liikennevirasto.
 

Liikenteen palvelutason analyysi

Selvitystyö käynnistettiin nykytila-analyysillä, jossa hyödynnettiin aiempia selvityksiä, kuten liikennejärjestelmäsuunnitelmia, valtatien 18 aikaisempia selvityksiä ja suunnittelualueen tieverkko- ja yleissuunnitelmia. Tien parantamistarpeet selvitettiin palvelutasolähtöisellä lähestymistavalla, jossa keskityttiin tien käyttäjien ja yhteiskunnan tarpeisiin. Tarpeiden pohjalta laadittiin palvelutasotavoitteet, joita verrattiin nykytilaan palvelutasoanalyysin kautta. Näin selvitettiin tien kehittämisen keskeiset toimenpidetarpeet.
 

Tien kehittämislinjaus ja toimenpiteet

Palvelutasoanalyysin pohjalta laadittiin kehittämislinjaus valtatien 18 tulevaisuudesta. Kehittämislinjauksen tueksi laadittiin valtatien ja sitä ympäröivän seudun visio vuodelle 2040, joka toimii toimenpiteiden suunnan antajana. Visiossa luotiin asiantuntijanäkemykseen perustuva hahmotelma seudun tulevaisuuden kehityksestä ja miten se heijastuu valtatielle 18. Linjauksessa painotettiin liikennejärjestelmän kehittämistä osana maankäytön ja koko kehityskäytävän vaikutusalueen muuta kehittämistä sekä keskeisten liikkumis- ja kuljetustarpeiden hoitamista asetettujen tavoitteiden mukaisesti.
 

Vision ja kehittämislinjauksen pohjalta laadittiin toimenpideohjelma:

Toimenpiteet vaiheessa 1:

Välillä Laihia – Tervajoki:

    Päällystetty ja opastettu pyöräily-yhteys Vedenojantielle välillä Laihia (Alhontie)–Vedenoja
    Tilusjärjestelyjä Aitomäen kohdalla
    Vähänkyrön nykyisen eritasoliittymän liittymiskaistat
    Tervajoen taajaman joukkoliikenteen liityntäpaikka ja rautatieaseman yhteyksien parantaminen

Välillä Tervajoki – Isokyrö:

    Tervajoen aseman pysäköintialueen parannus
    Tilusjärjestelyjä välillä Kylkkälä-Hevonkoski

Välillä Isokyrö – Ylistaro:

    Liittymäjärjestelyt välillä Isokyrö–Valtaala: Napuen ja Valtaalan liittymien porrastukset. Sisältää liittymien katkaisuja sekä tie- ja tilusjärjestelyjä
    Valtaalan liittymän joukkoliikenteen liityntäpaikka
    Tilusjärjestelyjä välillä Valtaala–Torkkola
    Liittymäjärjestelyt välillä Isokylä–Pelmaa
    Pelmaan tasoliittymän rakentaminen tiesuunnitelman mukaisesti

Välillä Ylistaro – Seinäjoki:

    Liittymä- ja tiejärjestelyt välillä Ylistaro–Kainasto. Sisältää liittymien katkaisuja ja tiejärjestelyjä.
    Tilusjärjestelyjä välillä Kainasto–Kiikku
    Ohituskaistat välillä Välimaantie - mt 7033 Kitinojantie
    Tien leventäminen väleillä Perälänpää-ohituskaistat ja ohituskaistat-Kiikku
    Välimaantien väistötila

Jatkosuunnitelmat

Työssä esitetyillä toimenpiteillä saadaan korjattua palvelutasoanalyysissä tunnistetut keskeisimmät palvelutasopuutteet, joita ovat nopean ja hitaan liikenteen sekottuminen, liikenneturvallisuus,  liittymien suuri määrä sekä joukkoliikenteen palvelutaso. Kehittämisselvityksessä esitettyjä ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä tarkennetaan yksityiskohtaisemmilla suunnitelmilla. Toimenpiteiden tarkempaan suunnittelun aloittamiseen on haettu  rahoitusta vuodelle 2020. Esitettyjen ensimmäisen vaiheen  toimenpiteiden rahoituksen kustannusjaosta tullaan sopimaan myöhemmin."

Laihia–Seinäjoki -kehittämisselvitys - Valtatien 18 palvelutasoanalyysi ja parantamistoimenpiteet (pdf 31.78Mt, Doria.fi)

Laihian ja Seinäjoen välisen valtatien kehittämisselvitystyö on valmistunut

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #30 on: 24. 12. 2017 09:09 »
.

Ilmeisesti Laihianjoen ja Kyrönjoen kesken on ollut aikoinaan vesiyhteys

Vaikuttais myös loogiselta että Vedenoja -nimi tulee vedenjakaja paikasta

"Antero vastasi aiheeseen: Vs: Hiivanaisenkivet

 Sumu kirjoitti:
vanhakartta Onko tämä karttapalvelu tuttu?

jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/24609/mh%20105%...4o%20et%20pmaa%20merikaarto%201650_2.jpg


Esim tässä kartassa on hämmentävä vesiyhteys Tervajoelta Laihialle, siis Laihianjoen ja Kyrönjoen kesken.Vedenojallahan tämä oja virtaa vieläkin, mutta ei yhteydessä enää kyrönjokeen vaikka siinä Tervajoella onkin yksi vanha syvä "uoman" jäänne. Sinänsä minulle taas on outo tuo haaroittuva luoma joka näyttäisi menevän tuonen seljänkankaalle.

Joo olen tiiraillut noita vanhoja karttoja ja varsinkin rintakylien taloja ja niiden linjoja larvakyliin.

Muistan tuon Tervajoella olevan syvän uoman entisen rautakaupan takana, josta tuo yhteys Laihian suuntaan on. Näemmä tuo luoma alkaa Hulmilta. Siellä oli muuten aikanaan hyvä tanssipaikka noin sivuhuomautuksena. Vedenojalla yhteys katoaa, aivan kuin olisin nähnyt jossain "vedenjakaja" nimisen paikan, sillä se oli mielikuva Vedenojan nimestä. Toinen suunta on se Tervajoki jonka alkupää on Tervajärvessä."


http://www.sinikivi.com/foorumi/arkeologit/12862-hiivanaisenkivet?start=120

Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto

"Tervetuloa Jyväskylän yliopiston JYX-julkaisuarkistoon. JYX-julkaisuarkisto sisältää Jyväskylän yliopistossa tuotettuja tai sen kokoelmista digitoituun muotoon muutettuja aineistoja.

Pääosa kokoelmasta toimii Open Access -periaatteella eli aineisto on avoimesti kaikkien saatavilla. Mukana on kuitenkin jonkin verran myös tekijänoikeudellisista syistä käyttöoikeuksiltaan rajoitettua aineistoa. "


https://jyx.jyu.fi/dspace/

.

Vähän lisätietoa vielä tästä kartasta. Tuo kartta oli kohtuullisen hankala löydettävä millään hakusanalla ja nuo tyhjät välit tiedostonimessä ei ainakaan helpottaneet hakua.


Nimeke: Etelä-Pohjanmaa
Tekijä: Claesson, Claes
Julkaistu: 1650

Pysyvä linkki tähän tietueeseen: http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201007052256

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #31 on: 25. 02. 2018 18:06 »
.

Susihavaintojen määrä on eskaloitunut (lue=räjähtänyt) pohjalaismaakunnissa

Sudet pelottavat – 27 kurikkalaislasta koulukyydityksen piirissä susivaaran takia

"Asutuksen liepeillä liikkuvat sudet aiheuttavat pelkoa Etelä-Pohjanmaalla.

Suupohjassa rinnakkaiseloa susilaumojen kanssa on harjoiteltu muutamia vuosia. Nyt susihavaintoja on tehty entistä useammin myös Ilmajoella. Seinäjolla suden jälkiä nähtiin Itikanmäen pohjoisreunassa tammikuun puolessavälissä. Kurikassa susia on etenkin Polvenkylässä.

Polvenkylän koululaisten vanhemmat ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta. He ovat jättäneet kaupungille vetoomuksen, jossa vaaditaan kaupunkia huolehtimaan lasten turvallisesta koulutiestä. Vetoomuksen tukena oli Kurikan riistanhoitoyhdistyksen selvitys susihavaintojen räjähdysmäisestä lisääntymisestä: Vuonna 2013 havaintoja tehtiin 16. Viime vuonna niitä oli 235."

https://www.epari.fi/uutiset/online-uutiset/sudet-pelottavat-27-kurikkalaislasta-koulukyydityksen-piiriss%C3%A4-susivaaran-takia-1.2524954

Sudet vilisevät lähellä Laihian keskustaa – Petoyhdyshenkilölle ilmoitettu viikon aikana liki 30 havaintoa

"Laihian keskustan lähellä on nähty viikon sisällä susia 27 kertaa. Tämä määrä havaintoja on ilmoitettu Laihian riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Vesa Mattilalle.

– Havaintoja on tehty pääasiassa Moskulan mäellä, joka on 1,2 kilometrin päässä Laihian kirkolta. Lisäksi havaintoja on runsaan 600 metrin päässä kirkonkylän kansakoululta. Myös Keskikylässä on nähty suden jälkiä. ""

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2548958

Maakunta Julkaistu 25.02.2018 18:48

Suden kaataminen ei riittänyt – vajaa vuorokautta myöhemmin toinen susi puri ponia Kauhajoella

"Ikkeläjärven sudenkaadosta ei ollut kulunut vuorokautta, kun toinen susi kävi ponin kimppuun Kauhajoella Hyypässä. Lue lisää"https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2548959


Ilkka: Susi liikkui Seinäjoen keskustan liepeillä

Ympäristö 10.01.2018 MT


Susi liikkui Seinäjoella maanantain ja tiistain välisenä yönä.

"Seinäjoen keskustan lähellä on havaittu suden jälkiä, kertoo sanomalehti Ilkka.

Riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilön mukaan susi on käväissyt kaupungissa ja palannut saman tien takaisin Ilmajoen ja Jurvan suuntaan.

Seinäjoen susi oli aikuinen ja yksin liikkeellä. Se kuuluu todennäköisesti Jurvan susilaumaan.

Tiettävästi kukaan ei nähnyt sutta sen kaupunkivisiitin aikana"

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.220163


Laihialla raju kasvu susihavainnoissa - Susien epäillään olevan laumasta erotettuja yksilöitä

Susista on tehty monissa pohjalaiskunnissa runsaasti havaintoja viime aikoina. Nyt susia liikkuu myös Laihialla asutuksen lähellä.
23.2.2018 klo 09:39päivitetty 23.2.2018 klo 09:56

"Laumasta erotettuja susia?

Laihialla ei tänä vuonna ennen tätä ole tehty susista paljonkaan havaintoja. Nyt mietitään syitä susien liikkeisiin. Eräs mahdollinen syy voi olla se, että Laihialla liikkuvat sudet ovat muista laumoista erotettuja susia.

– Naapurikunta Jurvasta kuuluu sellaisia terveisiä, että siellä on kahdeksankin suden laumoja ja osa laumoista voi olla hajonnut. Luultavasti laumaan on suunnitteilla uusia penikoita ja muutamia yksilöitä ajetaan pois. Nämä meidän sudet saattavat olla sellaisia, jotka on ajettu pois ja ne hakevat nyt uutta paikkaa, arvelee Mattila.

Susitilannetta seurataan nyt tiiviisti. Mattilan mukaan on mahdollista, että jossain vaiheessa susille haetaan pelottelulupaa. Vielä sitä ei ole haettu."

https://yle.fi/uutiset/3-10088795

.
« Last Edit: 25. 02. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #32 on: 15. 03. 2018 18:06 »
.

Teknisesti mielenkiintoinen lisä tv rajakatseluun mm. Laihialla, vaatinee että ad blockerit on pois päältä
(mainokset ei ole mitenkään häiritseviä joten sekin on pelkkää plussaa)

"FirstOne TV brings you TV over the Internet. When and where you want!
About 1580 Channels from 51 countries are available to you - for free and without a registration!
With FirstOne TV every screen will be a TV!"

   Countries

Australia  https://www.firstonetv.net/Live/Australia

Austria

Denmark  https://www.firstonetv.net/Live/Denmark

Estonia  https://www.firstonetv.net/Live/Estonia

Finland  https://www.firstonetv.net/Live/Finland

France

Germany  https://www.firstonetv.net/Live/Germany

Greece

Hungary

Iceland  https://www.firstonetv.net/Live/Iceland

Netherlands

New Zealand  https://www.firstonetv.net/Live/New-Zealand

Norway  https://www.firstonetv.net/Live/Norway

Spain

Sweden   https://www.firstonetv.net/Live/Sweden

Switzerland

Turkey

Ukraine

United Kingdom  https://www.firstonetv.net/Live/United-Kingdom

United States (USA) https://www.firstonetv.net/Live/United-States-(USA)  https://www.firstonetv.net/Live/United-States-(USA)/NASA-TV-12

Categories

 Science Fiction Shows

  Entertainment Shows

 Popular Shows


https://www.firstonetv.net/Live

.


« Last Edit: 15. 03. 2018 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #33 on: 23. 06. 2018 23:11 »
.

Pienen mittakaavan sukulaisten bongailua, paikkakunta kohdalle vain Laihia tai Kurikka tai Vähäkyrö tai mitä sitten haluaakin, tuo "hae" nappi ei ole oikein painettavan näköinen että se saattaa hämätä

Perustamiskeräys

Tee aikamatka vuoteen 1938 ja löydä isovanhempasi verkosta.Perustamiskeräys ja historiaa

"Kulttuurirahaston historia on maailman säätiöiden joukossa ainutlaatuinen, koska sen peruspääoma kerättiin koko kansalta.

Noin 30 000 kansakoululaista kiersi syksyllä 1938 ovelta ovelle Suomen jokaisessa kunnassa esitellen Kulttuurirahaston tarkoitusta ja pyytäen sille tukea. Kaikkiaan 170 000 suomalaista osallistui perustamiskirjakeräykseen, jonka tuotto oli 2,7 miljoonaa silloista markkaa. Lisäksi 18 000 henkilöä osallistui erilliseen lahjakirjakeräykseen vuosina 1937-38.

Perustamiskirjakeräyksen alkuperäiset keräyslistat on sidottu 42 paksuun niteeseen, joita säilytetään Kulttuurirahaston hallituksen kokoushuoneessa. Keräykseen osallistuivat niin koululaiset kuin virkamiehet, maanviljelijät ja työväestö. Lahjakirjakeräyksen lahjakirjat ovat Kulttuurirahaston arkistossa.

Verkkoon siirretyiltä listoilta lähes jokainen suomalainen löytää sukulaisiaan ja tuttaviaan. Niiltä voi hakea tietoja nimen, kunnan tai ammatin perusteella."

https://www.skr.fi//fi/perustamisker%C3%A4ys

tässä nyt esim. Laihia:

https://apurahat.skr.fi/perustamiskerays/Haku?sukunimi=&etunimi=&arvo=&paikkakunta=Laihian+kunta

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #34 on: 25. 06. 2018 16:04 »
.

Pari rajakatselulinkkiä testiin

Yle tv1 HLS

Yle tv2 HLS

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
« Last Edit: 25. 06. 2018 20:08 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #36 on: 26. 06. 2018 17:05 »
.

Hitaahkossa sempron/athlon64 koneessa voi käyttää streamlink ohjelmistoa taustalla ja tehdä sille suorat linkit ylen live kanaville, vlc oltava asennettuna (nuo linkit aukeaa suoraankin mutta ideana on käyttää kustannustehokasta vlc näytintä videon katseluun)

https://github.com/streamlink/streamlink/releases/tag/0.13.0

Yle python skripti yleareena.py voi olla tarpeellista hakea esim. täältä ja purkaa plugins -kansioon

https://github.com/beardypig/streamlink/tree/yle_areena

streamlink http://areena.yle.fi/tv/suorat/yle-tv1 720p
streamlink http://areena.yle.fi/tv/suorat/yle-tv2 720p
streamlink http://yletv-lh.akamaihd.net/i/yleteemafemfi_1@490775/master.m3u8 720p
streamlink http://yletv-lh.akamaihd.net/i/yleteemafemse_1@490776/master.m3u8 720p

.
« Last Edit: 26. 06. 2018 17:05 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #37 on: 26. 06. 2018 18:06 »
.

Tuo piti vielä testata aukeaako https: areena alkuiset ei näytä aukeavan, jätän tähän kuitenkin itselle muistiin

(Uutisvideot
Elämää suden ja ihmisen reviirien kohtauspisteessä)

streamlink https://areena.yle.fi/1-4393510 720p

Mutta esim. svtplay suomenkieliset uutiset jakso näytti aukeavan:

streamlink https://www.svtplay.se/video/18352742/uutiset/uutiset-26-jun-17-45-1 720p

.
« Last Edit: 26. 06. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #38 on: 02. 07. 2018 17:05 »

.

Nyt kun Radio Suomessa ei enää soiteta suomalaista on lahden toisella puolella oleva P2 Sisuradio noussut varteenotettavaksi kanavaksi jos haluaa suomalaista musiikkia kuulla

https://sverigesradio.se/sisuradio/

tauoton musalista

https://sverigesradio.se/sisusoi

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7220
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian valtion esittely
« Reply #39 on: 02. 07. 2018 21:09 »
.

Laihian valtiossa kuuluvat digitaaliset radiokanavat

Paras toimivuus aplikaation kautta, mutta suurin osa näytti toimivan suoraan pc:ssä, kannattaa kokeilla eri selaimilla

Firefoxissa voi olla tarpeen lisäosa http://www.interoperabilitybridges.com/windows-media-player-firefox-plugin-download

http://tunein.com/radio/Classic-922-s239405/

http://tunein.com/radio/Fun-890-s221774/

http://tunein.com/radio/Groove-FM-1052-s65085/

http://tunein.com/radio/Lake-FM-1016-s75236/

http://tunein.com/radio/Radio-Aalto-1056-s117160/

http://tunein.com/radio/Radio-Vaasa-995-s9728/

http://tunein.com/radio/YLE-Pohjanmaan-Radio-931-s10919/

http://tunein.com/radio/YLE-Radio-Vega-%c3%96sterbotten-1015-s65047/

http://tunein.com/radio/J%c3%a4rviradio-1079-s9519/

http://tunein.com/radio/City-Pohjanmaa-982-s48234/

http://tunein.com/radio/YLEX-919-s65171/

http://tunein.com/radio/Radio-Nostalgia-927-s256912/

http://tunein.com/radio/Radio-Nova-1047-s117097/

http://tunein.com/radio/Radio-NRJ-Finland-900-s117128/

http://tunein.com/radio/Radio-Rock-1042-s117163/

http://tunein.com/radio/Radio-SuomiPop-916-s117170/

http://tunein.com/radio/The-Voice-Radio-896-s65126/

http://tunein.com/radio/Radio-Sun-1061-s117164/

http://tunein.com/radio/Radio-Pooki-880-s75237/

http://tunein.com/radio/P3-993-s25681/

http://tunein.com/radio/P4-V%c3%a4sterbotten-1036-s1295/

http://tunein.com/


lisätään tänne nyt ainakin  Radio Aalto ja Radio Iskelmä

https://tunein.com/radio/Radio-Aalto-925-s84136/

https://tunein.com/radio/Radio-Iskelma-1009-s75241/.
« Last Edit: 02. 07. 2018 21:09 by herkkoo »