Author Topic: Huolestuttavaa yskää  (Read 5917 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Huolestuttavaa yskää
« on: 18. 10. 2017 18:06 »
.

Kennelyskä riehuu poikkeuksellisen pahana Vaasan seudulla – "Ei kannata ehdoin tahdoin lähteä tartuntaa puistosta hakemaan"

Tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri arvelee, että tauti leviää Vaasasta muuhun maahan.
18.10.2017 klo 08:00Yskä voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan

"Koirien kennelyskä velloo voimakkaana epidemiana Vaasan seudulla. Esimerkiksi Länsirannikon Eläinklinikalta kerrotaan, ettei sairautta ole tavattu yhtä paljoa vuosiin. Yhteydenottoja kennelyskään liittyen tulee heille tällä hetkellä useita päivittäin.

Kennelyskä on tarttuva hengitystiesairaus, jonka voimakkuus vaihtelee paljon. Se voi tarttua monella tapaa, esimerkiksi koirien nuuskiessa toisiaan.

Taudin voi tunnistaa koiran yskimisestä, siihen liittyvästä kuumeilusta tai koiran ruokahaluttomuudesta.

– Ensisijaisesti suosittelemme kotihoitoa. Eläinlääkärille voi myös soittaa ja keskustella tilanteesta, sanoo eläinlääkäri Kirsi Kentala Länsirannikon Eläinklinikalta.

MSD Animal Health valmistaa rokotetta kennelyskään. Yhtiön tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri Seppo Saari on huomannut, että kennelyskää on tänä syksynä ollut Vaasan seudulla enemmän kuin muualla maassa.

– Voi olla, että Vaasan seudulla ei ole hetkeen ollut kennelyskäepidemiaa ja siellä koirilla ei ole immuniteetti kunnossa. Muualta päin Suomea tällaista ei ole tullut ilmi, Saari kertoo."

https://yle.fi/uutiset/3-9887271

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa yskää
« Reply #1 on: 15. 08. 2020 02:02 »

Paikalliset   14.8.2020 12:37
Tampereen kaupunki valmistautuu jakamaan kasvomaskeja vähävaraisilleKasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille

"Vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta Tampereen kaupungilta. Kaupunki valmistautuu nyt jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille siten että viimeistään ensi viikon alussa maskeja saataisiin jakoon kaupungin eri palveluissa, sekä yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Jo heti perjantaina 14.8. illalla pyritään saamaan erä maskeja jaettavaksi SPR:n ruokajakelun kautta. Kaupunki tiedottaa maskien jakelupisteistä kaupungin nettisivuilla heti kun jakelupaikat ja aikataulu ovat tiedossa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos kodin ulkopuolella on välttämätöntä liikkua, ja palatessa riskialueelta Suomeen sekä matkoilla esimerkiksi lentokentältä karanteeniolosuhteisiin. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskien käyttöä."

https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/2431732


Kunnat valmistautuvat kasvomaskien jakamiseen – "Emme kysele nimiä tai tuloja"

"Kuntien ja kaupunkien ilmaiseksi jakamat maskit on tarkoitettu vähävaraisille. Henkilörekisterejä maskien hakijoille ei kuitenkaan perusteta, eikä ihmisten tulotietoja tarkasteta, Tampereen kaupungin palvelujohtaja Maritta Närhi vahvistaa. Muissa kunnissa ollaan samoilla linjoilla.

– Haavoittuvassa asemassa oleville tulee jakaa kasvomaskeja, mutta jaamme niitä kaikille hakemaan tuleville kuntalaisille. Emme siis kysele kenenkään nimiä tai tuloja, Porin perusturvajohtaja Sanna Mustajoki-Kunnas kertoo."

https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/kunnat-valmistautuvat-kasvomaskien-jakamiseen-emme-kysele-nimia-tai-tuloja/
« Last Edit: 15. 08. 2020 02:02 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavaa yskää
« Reply #2 on: 12. 11. 2020 15:03 »
Kekkosslovakiassa aikanaan eläneenä vaikea ymmärtää tätä terveysasian politisoitumista mutta kai sekin on jotain kehitystä tai sitte ei

Viiden jälkeen 5.10.2020 Trump

<a href="http://www.youtube.com/v/DfixwsHJqpc?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/DfixwsHJqpc?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=DfixwsHJqpc


Koronavaroitukset poistettiin Donald Trumpin tapahtumasta
Arttu Rintanen | 28.06.2020Trumpin kampanjatiimi ei halunnut tapahtumaansa sosiaalisen etäisyyden ottamiseen kehoittavia tarroja

Sosiaalisen etäisyyden ottamiseen kehoittavat tarrat käskettiin poistettavaksi vastustuksesta huolimatta.

"Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kampanjatiimi käski työntekijöitä poistamaan sosiaalisen etäisyyden pitämiseen kehottavat tarrat viime viikolla järjestetystä kampanjatapahtumastaan, uutisoi Billboard.

Tulsan BOK Centerissä järjestetyssä tapahtumassa joka toiseen penkkiin oli kiinnitetty ”älä istu tähän”-tarra, jonka tarkoituksena oli varmistaa riittävä etäisyys ihmisten välillä.

BOK Centerin varatoimitusjohtajan Doug Thorntonin mukaan Trumpin kampanjatiimi kehoitti tapahtumapaikan työntekijöitä poistamaan tarrat. Kun työntekijät kieltäytyivät ja vetosivat yhtiön koronavirustartuntoja ehkäisevään VenueShield-ohjeistukseen, alkoi kampanjaväki poistamaan tarroja itse.

–  [Kampanjaväki] kertoi meille, että he eivät halua yhtäkään sosiaalisen etäisyyden ottamiseen kehoittavaa kylttiä koko tapahtumaan, Thornton kertoo.

Trumpin kampanja ei myöskään palauttanut tapahtumapaikan vaatimaa turvallisuussuunnitelmaa. Sen sijaan se velvoitti kaikkia osallistujia allekirjoittamaan sopimuksen, jossa he luopuvat oikeudestaan haastaa kampanja oikeuteen, mikäli he sairastuvat koronavirukseen."

https://www.verkkouutiset.fi/donald-trumpin-kampanjatiimi-poisti-koronasta-varoittavat-kyltit-kampanjatapahtumasta/#ea7cdd1f


EDIT : Vielä hyvin trumppilaisessa hengessä jatkoa ennen edit-ikkunan kiinnimenemistä

Tuore Miss Yhdysvallat on Trumpille laulanut asehullu, joka ei usko mediaan - tältä hän näyttääMissikisaan kuului myös uimapukukierros

"Mississippistä kotoisin oleva Asya Branch on tuore Miss Yhdysvallat. Asya teki voitollaan historiaa, sillä hän on ensimmäinen Miss Mississippi, joka on tittelin voittanut.

Lisäksi hän on ensimmäinen tummaihoinen, joka on voittanut osavaltionsa kauneimman tittelin. Tummaihoisia on kruunattu Yhdysvaltojen kauneimmiksi aiemminkin.

– Olemme menettäneet uskomme systeemiin ja siihen, miten tämä maa toimii aina mediasta liike-elämään ja meidän hallintoomme, Asya sanoi.

22-vuotiaan Asyan väitetään olevan kova Donald Trumpin kannattaja, sillä hän on osallistunut Trumpin kampanjatilaisuuteen. Hän on myös tavannut presidentin osavaltionsa missiedustajana marraskuussa 2018.

– On aina kunnia laulaa kansallislaulu ja minä vain satuin laulamaan sen Trumpin tilaisuudessa. Tämä herätti runsaasti kritiikkiä, mutta kukaan ei tiedä onko sillä tekemistä poliittisten uskomusteni kanssa vai ei, Asya kertoi voittonsa jälkeen Peoplelle.

Asya pitää myös oikeutta aseeseen tärkeänä.

–Olen kasvanut kodissa, jossa oli aseita, joten olen jo aikaisessa vaiheessa oppinut lataamaan, ampumaan ja käsittelemään aseita.

–On tärkeää, ettemme kiellä aseita, koska ihmiset löytävät joka tapauksessa haluamansa. Aseet ovat perusoikeutemme. Tarvitsemme vain lisää turvallisuutta aseiden ympärille.

Turvallisuudella Asya viittasi siihen, miten aseiden käyttöä pitäisi harjoitella ennen aseen ostamista."

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/fbc142d3-7cf3-4df5-9a2e-a837177488fb
« Last Edit: 12. 11. 2020 16:04 by herkkoo »