Tässä makkaracasserolen valmistusohjeet videona. Ainoa asia, mikä jää vaivaamaan on että millaista suomesta saatavaa makkaraa casserolessa tulisi käyttää?
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole
Tässä toinen erikoisuus, jota täytyy kokeilla. Kysymys on tässäkin siitä, että mikä Suomessa myytävä makkara sopisi näihin makkara-muna-palloihin. Voisiko nimenä olla mamupallot? (makkara-muna pallot)
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole
Toivon keskustelua aiheesta
Sen verran mitä nopeasti googlaamalla sai selville oli, että nuo Cumberland makkarat on valmistettu hakatusta possunlihasta ja maustettu yrteillä, musta ja valkopippureilla ilman väri ja lisäaineita.
Ensiksi tulisi mieleen Atrian joulumakkara jota voisi kokeilla, saatavuus on vain hankalaa muulloin kuin sesonkina.
Muut vaaleat makkarat taitavat sitten ollakin bratvursteja tai siskonmakkaroita harvoinhan suomessa savustamattomia muuten syödään.
Olen joskus Tallinnan reissuilla nähnyt paikallisen hallin tiskillä tuollaisia vaaleita makkaroita mutta säilytysongelmien takia ovat jääneet maistamatta.
Muutenhan siellä on oikein hyviä makkaroita, varsinkin syksyisin, kun tarjolle tulee erilaisia riistamakkaroita.
Ainakin Tallinnassa kauppias imaisee makkarat vakuumiin joten nämä savustetut versiot säilyvät kyllä kotiin asti mikäli hankkii ne juuri ennen laivan lähtöä ja saa edes laivamatkan ajaksi viileään.
Lidl:n bratwursteilla voisi kyllä kokeilla, niillä on joskus tarjolla yrttiversiotakin.
Ehkä myös pienvalmistajilta voisi kysäistä myisivätkö ne joitain mausteisimpia tuotteitaan ulos jo ennen savustusta ja sitten itse kypsentäisi ne pannulla.
Noista mamupalloista en tiedä sanoa, kun linkit avaavat vain sen kasariohjeen.
Tampereella sijaitseva Ravintola Plevna on melko hyvä paikka makkaroiden ystäville ja täytyy kyllä todetakin ettei sieltä nälkäisenä poistu.
http://www.plevna.fi/ruo_tal.php