Author Topic: Makkarat  (Read 38125 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #120 on: 22. 04. 2010 11:11 »
Tässä makkaracasserolen valmistusohjeet videona. Ainoa asia, mikä jää vaivaamaan on että millaista  suomesta saatavaa makkaraa casserolessa tulisi käyttää?

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Tässä toinen erikoisuus, jota täytyy kokeilla. Kysymys on tässäkin siitä, että mikä Suomessa myytävä makkara sopisi näihin makkara-muna-palloihin. Voisiko nimenä olla mamupallot? (makkara-muna pallot)

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Toivon keskustelua aiheesta
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #121 on: 22. 04. 2010 11:11 »
Tässä makkaracasserolen valmistusohjeet videona. Ainoa asia, mikä jää vaivaamaan on että millaista  suomesta saatavaa makkaraa casserolessa tulisi käyttää?

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Tässä toinen erikoisuus, jota täytyy kokeilla. Kysymys on tässäkin siitä, että mikä Suomessa myytävä makkara sopisi näihin makkara-muna-palloihin. Voisiko nimenä olla mamupallot? (makkara-muna pallot)

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Toivon keskustelua aiheesta
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Asiantuntija

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #122 on: 22. 04. 2010 11:11 »
No Pølse ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä. Kysymyksessä on tanskalaisten suosima pitkä nakki. Se tosin maistuu paljon sellaiselle.

Tanskalaisten nakkikioskiketju Pølsemannen on myös levinnyt Tanskan ulkopuolelle, olen nähnyt Norjassa, Ruotsissa ja pohjois-Saksassa tällaisia vaunuja, joista voi napata ohi mennessä Pølsemakkaraa yms. 



Yksi suosituimmista tavoista on leipä, jossa on pitkän makkaran kokoinen reikä sisällä. Ensin sinappia, ketsuppia  tjms. sisään ja makkara perään, näin:


Onko siis kyseessä melko tavallinen hodari niin, että makkara on vain jotenkin erilainen.

Taustalla oleva liike ja sen artikkelit kiinnostavat myös tai sitten ymmärrän väärin. Mutta sille varmaankin pitäisi avata oma ketju.




Offline Matseman

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2050
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #123 on: 22. 04. 2010 12:12 »
Juu, periaatteessa ihan tavallinen hodari, mutta itse makkara on minusta paljon maukkaampaa.

Taustalla oleva liike on tosiaankin ihan oman otsikon arvoinen :-)
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #124 on: 22. 04. 2010 12:12 »
Tuo makkararulla-lättypölse yhdistelmä on peräti kiinnostava.  Voisiko joku kokeilla ja kertoa kokemuksistaa kuv ienkanssa tai videolla.  Tarvitaan siis ideoita.  Tästähän saattaisi kehittyä vaikka Vaasan mustamakkara tai kalakukko.
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Heikki Herja

  • Guest

Offline Matseman

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2050
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #126 on: 22. 04. 2010 13:01 »

Ihmiset rakastavat makkaraa kaikkialla


Ja tähän keskusteluun sopii minusta loistavasti Klamydian biisi Tosi Routari, jossa he laulavat:

... saiskos voileipää... saiskos kahvia...
ja ehkä illemmalla jopa makkaraa..


Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2050
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #127 on: 22. 04. 2010 13:01 »
Paljon tekstiä makkarasta, mutta vähemmän kuvia. Saksalaisten sivuilta löytyy...
Miten olisi tosi makkaramiehen työkalupakki?



Kukaan ei tainnut myöskään vielä mainita saksalaisten suosimia makkarasalaatteja.
Minä ainakin syön ihan hysteerisen hyvällä ruokahalulla! Tämän(kin) saksalaiset hallitsevat kyllä!

Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

jekku

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #128 on: 22. 04. 2010 14:02 »
Tässä makkaracasserolen valmistusohjeet videona. Ainoa asia, mikä jää vaivaamaan on että millaista  suomesta saatavaa makkaraa casserolessa tulisi käyttää?

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Tässä toinen erikoisuus, jota täytyy kokeilla. Kysymys on tässäkin siitä, että mikä Suomessa myytävä makkara sopisi näihin makkara-muna-palloihin. Voisiko nimenä olla mamupallot? (makkara-muna pallot)

http://www.videojug.com/film/how-to-make-sausage-casserole

Toivon keskustelua aiheesta

Sen verran mitä nopeasti googlaamalla sai selville oli, että nuo Cumberland makkarat on valmistettu hakatusta possunlihasta ja maustettu yrteillä, musta ja valkopippureilla ilman väri ja lisäaineita.

Ensiksi tulisi mieleen Atrian joulumakkara jota voisi kokeilla, saatavuus on vain hankalaa muulloin kuin sesonkina.
Muut vaaleat makkarat taitavat sitten ollakin bratvursteja tai siskonmakkaroita harvoinhan suomessa savustamattomia muuten syödään.

Olen joskus Tallinnan reissuilla nähnyt paikallisen hallin tiskillä tuollaisia vaaleita makkaroita mutta säilytysongelmien takia ovat jääneet maistamatta.
Muutenhan siellä on oikein hyviä makkaroita, varsinkin syksyisin, kun tarjolle tulee erilaisia riistamakkaroita.
Ainakin Tallinnassa kauppias imaisee makkarat vakuumiin joten nämä savustetut versiot säilyvät kyllä kotiin asti mikäli hankkii ne juuri ennen laivan lähtöä ja saa edes laivamatkan ajaksi viileään.

Lidl:n bratwursteilla voisi kyllä kokeilla, niillä on joskus tarjolla yrttiversiotakin.
Ehkä myös pienvalmistajilta voisi kysäistä myisivätkö ne joitain mausteisimpia tuotteitaan ulos jo ennen savustusta ja sitten itse kypsentäisi ne pannulla.

Noista mamupalloista en tiedä sanoa, kun linkit avaavat vain sen kasariohjeen.

Tampereella sijaitseva Ravintola Plevna on melko hyvä paikka makkaroiden ystäville ja täytyy kyllä todetakin ettei sieltä nälkäisenä poistu.
http://www.plevna.fi/ruo_tal.php

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #129 on: 22. 04. 2010 15:03 »
Tämä on toistaiseksi täyttä teoriaa, ilman mitään konkretiaa:  Miten olisi jos murskaisi haarukalla tai ajaisi lihamyllyn lävitse wilhelmi-pihviä ja sekoittaisi massaan kananmunan/ia, murskattua valkosipua ja paprikajauhetta ja sen jälkeen käärisirisi massan taikinalevyn sisälle, jonka liimaisi kiinni kananmunalla ja sitten vain uuniin?
Vai olisiko siltikin  bratwurstimassa/franfurtinmakkara parempi vaihtoehto?

Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Heikki Herja

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #130 on: 22. 04. 2010 18:06 »
Tässä IDEA Rabbelle:  japanilainen makkararullapizza
http://www.youtube.com/watch?v=r0ryYv45670&feature=related

How To Make A Homemade Sausage Roll
http://www.youtube.com/watch?v=29nB4P5WxdY

Makkaraarullat yksityuskohtaiusesti
http://www.youtube.com/watch?v=vmasxmoqah0&feature=related

Asiantuntija

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #131 on: 28. 04. 2010 15:03 »
Maistoin tuossa Rainbow A-luokan nakkeja, jotka oli luonnonsuolessa. Alle 7euroa kilo ja tosi mehukkaita ja maukkaita. Jälleen positiivinen Rainbow ylläri.

Joskus aikoinaan taisi olla muuten niin, ettei tuotteesta saanut käyttää nimeä Nakki, jos se ei ollut a-luokan makkaraa. Muistaakseni juuri tästä syystä Atria teki nakin näköisen tuotteen jonka nimi oli ja on nykyäänkin Snack. Ne on melko hirveetä paskaa, maultaan.

rasvattu ajatus

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #132 on: 22. 06. 2010 19:07 »
Nyt pääsin maistamaan niitä kamarattomia ja mauttomia snelmannin grillimakkaroita. melkosta paskaa. Pariin viimeiseen kiedoin pekonia ympärille että saisin niihin edes jotain makua.Sittenkin söin pekonit ja kuoret, itse makkaran jätin naapurin koiralle. Tosta ei kyllä kannata maksaa.

Offline Tapio Parkkari

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 875
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #133 on: 23. 06. 2010 08:08 »
Olisiko kielessäni jotain vikaa tai sitten minulla oli kova nälkä.  Minusta Snellmanin Eetvartti maistui ihan hyvältä.  Arkipäiväisen kokemukseni mukaan Lidlin makkarat pesevät kotimaiset mennentullen.
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #134 on: 23. 06. 2010 09:09 »
Onko kukaan ehtinyt kokeilla Filos täyslihanakkeja ja grilliryynäriä.  Uudet makkarat kiinnostavat?  Valitettavasti uutuustuotteissa usein uutta on vain nimi ja pakkaus, varsinkin näin grillauskautena. 

Odotan löytäväni hyvän ja lihaisan ja riittävän rasvaisen ja luonnonkuoressa olevan grillimakkaran.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Nahikas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 521
  • Gender: Male
  • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #135 on: 23. 06. 2010 17:05 »
Palpjon makkaransyönnin vaihtoehtona kannattaa suosia kuivattua särkeä

Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Heikki Herja

  • Guest
Vs: Makkarat
« Reply #136 on: 23. 06. 2010 18:06 »
Quote
Palpjon makkaransyönnin vaihtoehtona kannattaa suosia kuivattua särkeä

Sinapin vai ketsupin kanssa?

Offline jali

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 424
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #137 on: 23. 06. 2010 19:07 »
A-luokan makkaroihin pitää tottua.Aluksi maistuvat paljon huonommilta kuin perinteinen grillimakkarat.Nyt olen jo pari vuotta syönyt pelkästään a-luokan makkaroita.Mahtavalta maistuivat "räjähtäneet" makkarat mitkä Nyman myi myymälässään suoraan uunista otettuna tehtaan myymälässään.Ei tule sinne päinkään jos pääsee kylmäksi ja lämmittää.Lajuselle varmaankin tuttuja lähellä asuneena.

Offline Niiskutti

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 1632
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #138 on: 25. 06. 2010 17:05 »
Voittaja on toistaiseksi Tapolan Savulenkki... makua piisaa, eikä ole turhan suolainen. Korjaillaan tilannetta jos tarvetta tulee...

Offline Nahikas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 521
  • Gender: Male
  • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #139 on: 26. 06. 2010 14:02 »
Herjalle sanoisin että oma mielipiteeni on että ketsuppi senparemmin kuin kuin sinappikaan ei tee oikeutta kuivasärjen hienosyiselle aromille, peittävät parhaat nyanssit, vievät makunystyjen huomion pois oleellisesta.

 Monien mielestä suolakurkut, sipulilohkot ja kylmät votkaryypyt muodostavat parhaimman makujen harmonian kuivatun särjen kanssa. Jos jostain syystä alkoholi ei tule kysymykseen niin sen voi korvata savolaisella kokkelipiimällä.
 
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline Risto Jalonen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2012
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #140 on: 26. 06. 2010 14:02 »
En tiedä onko joku jo tämän tässä vitjassa paljastanut,
mutta parempaa makkaraa ei löydykään, kun Wilhelmin
valkosipuli -,  sinihomejuustomakkara. Ei tarvi edes sinappia
sitä makuu höystämään ja yleisesti ottaen kaikki muut makkarat
kaipaa sinappia tai siis niitä meikäläinen ei juurikaan pysty ilman
sinappia syömään, paitsi medfurstia ja herkkusienimakkaraa, mutta nehän
onki lähinnä leikkeitä.

Vaikka harvoimpa sitä enää makkaraa syödyksi tulee. Kyllä nykyisin pakkaa oleen
makkaran korvikkeena tota kyljystä tai ulkofilettä ja noi Osalan markkinoimat
Lidlin makkarat on aivan perseestä. Niishän on niin jumalattomasti
suolaakin ja ties mitä, ettei niitä oikein nieleskellä viitti ja purrakki pitäis.
Paitsi sitä niitten salamii. Jees, se on kunnon leikettä ja taas ihan oma juttunsa.
Se on just sopivalla lailla suolasta ja pirun hyvää.

Ja edelleen saa munkin puolesta kuivasärjen narskuttelusta huolehtia Nahikas sun muut ja
maustaa sitä ihan miten lystäävät. Ens keväänä, kun ottavat ajoissa yhteyttä, niin voin
ilmaista heikäläisille mistä voivat särkeä käydä kahmalokaupalla kuivattavaksi noukkimassa,
kuhan eivät vaan ala sitä meidän ruokapöytään tuputtamaan.
« Last Edit: 26. 06. 2010 14:02 by Risto Jalonen »

Offline Nahikas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 521
  • Gender: Male
  • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #141 on: 26. 06. 2010 21:09 »
Harmi kun en osaa liittää valokuvaa viestiini. Olisi kuva kuivasärjistä, saattaisi kuva kertoa enemmän kuin parikymmentä sanaa, herättää mielenkiinnon Jalosessakin kapasärkeä kohtaan.

Osaisiko joku neuvoa kuinka kuvan tälaiseen viestiin saa liitettyä?

Makkararasta muistan että joskus nuoruusvuosinani minulla oli tilaisuus nauttia Forssalaista "Hakalan ohutta". Lenkkimakkaraa, SE  oli hyvää, ohutta kun oli niin puolikin metriä helposti kertasyönnillä meni ruokailijaa kohden. Senkin muistan että entivanhojen huonojen liikeneyhteyksien takkaakin sitä haettiin kaukaakin maakunnasta. Vieläkin tulee erittyy makeata vettä suuhuni kun tätä herkkua muistelen. Mitään sen veroista ei oman makuni mukaan korkealaatuinen makkarateolisuutemme pysty tänään tuottamaan. Parhaimmillaan on "naturaalina", ilman sinappia, kestuahan ei silloin oltu vielä keksittykkään.

Kuriositeettina voisin vielä mainita että kyseisen Hakalan kauppa-makkaratehtaan valikoimaan kuului myös pylsy.
Sekin oli himoittua, en tarkemmin tiedä mistä oli valmistettu, oletan kuitenkin että teuraseläinten vähemmän arvostetuista ruumiinosista. Saattoi olla mahalaukun paloja, pieneksi paloiteltuja sian kärsälevyjä ja kamaraa ehkä makoisia kokkareitan sisäelimistä, mahdollisesti  myös hiemanvähärasvaisa  kuvelihoja. Tätä herkkua syötiin sinältään tai voileivän päällä, erityisesti vanhemmat  ihmiset pylsyä arvostivat. Nykyihminen saattaisi vierastaa vaikka saatta samoja komponentteja hampurilaispihvissään nauttia.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #142 on: 26. 06. 2010 22:10 »


Osaisiko joku neuvoa kuinka kuvan tälaiseen viestiin saa liitettyä?

Vaasalaisia info auttaa tässäkin.  

Kuvan saa liitettyä helposti.  Ainoa ongelma on, että kuvan pitää olla jossakin jossa sillä on oma webbiosoite.  Kuvaa ei saa liitettyä jos se on pelkästään omalla koneellasi.

Jos kuva kuitenkin on vain omalla koneelasi niin lataa se jollekin palvelimelle kuten esim. Vaasalaisia infon Galleriaan.  Koska en tiedä enempää en nyt selosta miten se sinne liitetään.  Selostan myöhemmin jos sille on aihetta.

Joka tapauksessa kun sinulla on kuva jonka aiot liittää niin kirjoita tällälailla ihan normaalisti ja sitten kopioi kuvan osoite ja klikkaa ylläovasta ikonirivistä toista vasemmalta.  Saat hakasuluissa olevat "image" "Image"  kirjoitukset.  Nyt liität kuvan osoitteen noiden image sanojen väliin.  sitten painat Lähetä ja se on siinä.

Tässä alla satunnaisesti löytämäni kuva ja liitän sen tähän.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Nahikas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 521
  • Gender: Male
  • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
    • View Profile
Vs: Makkarat
« Reply #143 on: 27. 06. 2010 05:05 »
Kiitokset Lajuselle neuvoista. Saapas nähdä onnistuuko särkinipun kuvan liittäminen makkarakeskusteluun?


Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #144 on: 27. 12. 2010 18:06 »
Saako jostakin vaasalaisesta "snagarista" mustaa makkaraa?
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

  • Tästä foorumista
  • Administrator
  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 5079
  • Gender: Male
  • Muista käydä Chatissa
    • View Profile
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #145 on: 22. 04. 2011 10:10 »
Aivan vielä ei ole aika tutustua ensi kesän grillimakkaroihin mutta jo muutaman viikon kuluttua jo on.  Itse otin eannakko Pohjanmaan suurmeassuilla ja ostin paketin Rantalan Lihan grillimakkaraa.  Ainakin minun suussani Rantalan grillimakkara maistui parhaimmalta mitä olen koskaan maistanut.

Rantalan Liha on Kauhajoella toimiva liha-alan perheyritys. Yritys on perustettu vuonna 1992. Vuosien kuluessa yritys on laajentanut toimintansa lihanleikkuupalvelusta monipuoliseksi lihajalosteiden valmistuslaitokseksi.

http://www.rantalanliha.fi/

Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Makkarat
« Reply #146 on: 17. 08. 2012 08:08 »
Quote
Nyt juhlitaan lenkkimakkaraa


Sinihomejuustokuorrutus ja tomaatit kruunaavat uunilenkin.

Kansallista lenkkipäivää vietetään jälleen elokuun kolmantena perjantaina, 17. elokuuta. Tämä päivä on kunnianosoitus suomalaiselle makkaralle, hyvälle perusruoalle ja monipuoliselle raaka-aineelle. Makkaran asema suomalaisessa kotikeittiössä ja monen suosikkiruokana perustuu sen monikäyttöisyydelle ja helppoudelle.

Suomalaisten suosikkimakkara HK:n Sininen Lenkki täyttää perjantaina 17. elokuuta 49 vuotta. Ensi vuonna juhlavuottaan viettävä klassikko on säilyttänyt asemansa suomalaisten ruokapöydissä jo puoli vuosisataa.

Makkarasta tehdyt ruoat ovat monen kotikokin lempiruokaa. Ne maistuvat koko perheelle ja hieman varioimalla, tästä herkullisesta raaka-aineesta saa monenmoista herkkua. Monipuolinen ja nopea makkara-ateria on koko perheen mieleen.

Lenkkimakkara maistuu sellaisenaan leivän päällä sinapin kera, grillattuna, uunilenkkinä, kastikkeessa tai vaikka perunasalaatin joukossa.

Makkaranystävät ovat myös kehitelleet makkarasnapsin. Koverrettuun makkaranpalaan kaadetaan viinaa, ja reunus koristellaan sinapilla. Kippis! Koko herkun voi kumota kerralla suuhun.

Makkaraa voi valmistaa myös itse. Yhdistelemällä erilaisia lihoja ja mausteita, saat juuri sellaista makkaraa kuin itse haluat. Katso Ruokalan resepti itse tehdyn makkaran tekoon.

Makkara on suosittua ruokaa myös muissa Euroopan maissa. Saksa on tunnettu makkaramaa. He pitävät maataan jopa makkaran alkukotina. Saksassa tunnetaan tuhansia erilaisia makkaroita. Paikalliset wurstit maistuvat usein hapankaalin kanssa tarjottuna. Italiassa saa ihania salsiccia-makkaroita ja espanjalaiset chorizo-makkarat tunnetaan pikantista chilin ja paprikan mausta.

Lisää http://www.ruokala.net/ajankohtaista/nyt-juhlitaan-lenkkimakkaraa/1288492385766
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.