Author Topic: Laihian naapurit  (Read 3657 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Laihian naapurit
« on: 31. 01. 2019 15:03 »
Ent. kunta Jalasjärvi on nykyään yksi Laihian naapureista, kunnalle tuli tyly loppu näiden koulutuskeinottelujen seurauksena jolloin kunta ei pystynyt enää maksamaan saatettuja sanktiomaksuja, tosi ruman näköistä

Kurikka taisi olla sillä hetkellä ainoa jolla oli kassassa tarpeeksi rahaa maksaa nuo sakkomaksut


Jalasjärven kunta kaatui puhallukseen, jossa koko kunnan henkilöstöstä päätettiin kouluttaa merkonomeja

Hovioikeus passitti valtiolta kymmeniä miljoonia huijanneen entisen kunnanjohtajan ja koulutusyhtiöpomon telkien taakse.
JAKK-aikuiskoulutuskeskus Jalasjärvellä.


Julkaistu: 31.1. 15:33

"Eteläpohjalaisen Jalasjärven kunnan tarina loppui suureen puhallukseen, selviää oikeuden asiakirjoista. Idean isä oli oikeuden mukaan entinen kunnanjohtaja Esko Juntunen.

Hovioikeus tuomitsi Juntusen torstaina kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä avustuspetoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Kun Juntunen valittiin vuoden 2006 keväällä kunnanjohtajaksi, kunnan taloudellinen tilanne oli huono. Lopulta kunnanjohtaja Juntunen ja koulutusyhtiö Edian koulutusjohtaja Pentti Kaartinen päätyivät järjestelyyn, jossa kärähtivät myös Jalasjärven ammatillisen kurssikeskuksen rehtori ja kurssikeskuksen työntekijä.

Juntunen esitti kunnan talouden parantamisen yhdeksi keinoksi koulutuksen lisäämisen. Hän päätti, että koko kunnan henkilöstöstä oli tuleva merkonomeja.

Merkonomikoulutus päätettiin järjestää valtion rahoittamana oppisopimuskoulutuksena Jalasjärven ammatillisella kurssikeskuksella (JAKK).

Hovioikeuden mukaan koulutuksessa oli kuitenkin todellisuudessa kysymys Juntusen ja Kaartisen yhteisestä tavoitteesta hankkia perusteettomasti valtionosuusrahoitusta.

Rahoitus tuli opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja sen myöntäminen perustui kurssikeskuksen opetushallitukselle antamiin tietoihin.

Koska JAKK ei kuitenkaan pystynyt järjestämään koulutusta itse, se osti osan koulutuksesta koulutusyhtiö Edialta, joka vastasi koulutuksen sisällöstä.

Koulutus ei täyttänyt oppisopimuksen kriteereitä, minkä tuomitut oikeuden mukaan hyvin tiesivät. Näin ollen valtiolle annetut tiedot oppisopimuskoulutukseen osallistuneiden määrästä ei pitänyt paikkaansa.

Valtiolta pumpattiin kuntaan yli 47,5 miljoonaa euroa liikaa valtionosuuksia, josta myös Edia pääsi osingoille. Takaisinperittävän määrän kohtuullistamisenkin jälkeen Jalasjärven kunta määrättiin maksamaan opetus- ja kulttuuriministeriölle takaisin lähes 35 miljoonaa euroa. Korkein hallinto-oikeus vahvisti ministeriön päätöksen vuonna 2013.

Lopulta Jalasjärvi ajautui vakavaan rahoituskriisiin, joutui liittymään Kurikan kaupunkiin ja lakkasi olemasta kuntana.

Hovioikeus piti valtionosuusrahoitushuijausta poikkeuksellisen vakavana, koska siinä käytettiin räikeästi hyväksi luottamukseen perustuvaa järjestelmää.

Myös törkeästä avustuspetoksesta käräjillä tuomitun Kaartisen rangaistusta korotettiin kahden vuoden vankeuteen.

Edia määrättiin maksamaan 50 000 euron yhteisösakko.

Tietoja opiskelijamääristä valtiolle antaneet rehtori ja kurssikeskuksen työntekijä tuomittiin molemmat ehdolliseen vankeuteen törkeästä avustuspetoksesta."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005984445.htmlOffline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian naapurit
« Reply #1 on: 28. 04. 2019 13:01 »
Kurikka mainitaan täällä lapsimurhaajan yhteydessä Seinäjoen lisäksi

Myös tuo Vaasan sattumanvarainen hengiltä puukotus on tiettävästi Suomen toistaiseksi ainoa rasistinen henkirikos joka kohdistuu lisäksi valtaväestöön

Lasten ja nuorten tekemät henkirikokset ovat harvinaisia, mutta Suomenkin rikoshistoriaan niitä mahtuu useita.Seinäjoen teinisurma nousi isoksi uutiseksi koko maassa vuonna 2015. Poliisi teki tapahtumapaikalla seikkaperäistä teknistä tutkintaa

"Vilma ei tiennyt tarkalleen, millä tavalla lasinpesuneste tuhoaisi Nellin elimistön, mutta hän oli melko varma, että se riittäisi tappamaan.

Hän pettyi, kun kaveri ei juonutkaan mehua. Se maistui oudolta. Suunnitelma oli toteutettava toisella tavalla.

Nelli ei vastustellut, kun Vilma sitoi hänen silmänsä ”rentoutumisharjoitusta” varten. Se oli hänen lyhyen elämänsä viimeinen päätös. Tyttö ei nähnyt, kun 15-vuotiaan koululaisen käsi kohosi hänen edessään ja veitsi iskeytyi hänen rintaansa. Vilma veti veitsen ulos ja löi uudestaan.

Vilma, nyt 19, on suorittanut rangaistuksensa, jonka hän sai nuorena henkilönä tehdystä murhasta Seinäjoella huhtikuun 28. päivänä 2015. Tyttö puukotti luokkatoverinsa 16 iskulla hengiltä ilmeisesti siksi, että oli mustasukkainen eräästä luokalla olleesta pojasta. Ennen tekoa hän oli etsinyt netistä tietoa muun muassa hakusanoilla ”uuninpuhdistusaine voiko kuolla” ja ”tappavan myrkylliset kasvit”.

Seinäjoen teinisurmana tunnettu henkirikos kävi läpi käräjäoikeuden ja hovioikeuden. Vilman tuomioksi jäi yhdeksän vuotta vankeutta, josta kärsittäväksi tuli kolmannes. Murha oli tehty täyttä ymmärrystä vailla."


Vankilasta puukottamaan

Vilman ja Nellin nimet on muutettu heidän yksityisyytensä suojelemiseksi. Rainer Koiviston, nyt 20, nimi sen sijaan tulee vakiintuneen käytännön mukaan julkaista.

Lokakuussa 2014 kuusikymppinen mies tuupertui Vaasan keskustassa kadunpintaan, kun 16-vuotias Koivisto purki vihaansa valtaväestöä kohtaan. Hän oli jo etukäteen fantasioinut teosta sosiaalisessa mediassa.

Koivisto pisti puukolla miehen kaulaan. Täysin tuntematon ja sattumanvarainen uhri kuoli seuraavana päivänä.

Koivisto sai 9 vuotta vankeutta taposta nuorena henkilönä. Hänkin istui vankilassa kolmasosan tuomiostaan, kunnes pääsi ehdonalaiseen. Sitä kesti kuukauden.

Marraskuussa 2017 Koivisto, 21-vuotias mies ja 16-vuotias poika hyökkäsivät sukulaismiehensä kimppuun, hakkasivat tätä pampulla, käyttivät kaasusumutetta ja löivät lapinleu’ulla selkään. Koiviston tuomioksi tuli jäännösrangaistuksineen yli kuusi vuotta vankeutta."

Lasten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Helsinki, maaliskuu 1984: Kymmenvuotias poika surmasi 12-vuotiaan leikkikaverinsa Helsingin Kannelmäessä sijaitsevassa sodanaikaisessa bunkkerissa. Uhrin isä huolestui, kun poika ei tullut kotiin. Tekoväline oli teräase. Motiivi jäi epäselväksi, mutta se saattoi liittyä rumpusetistä heränneeseen kateuteen.

Kuusankoski, joulukuu 1984: 14-vuotias poika puukotti 56-vuotiaan naisopettajan yläasteella. Puukottaja löi uhria kylkeen, potkaisi maassa päähän ja pakeni juosten luokasta. Iltalehden mukaan teon syy saattoi olla pojan saama kahden tunnin jälki-istunto.

Rauma, tammikuu 1989: 14-vuotias poika ampui kaksi luokkatoveriaan Raumanmeren yläasteella opetustiloissa aamunavauksen jälkeen. Ampuja pakeni luokasta, kunnes jäi kiinni Eurajoella samana iltapäivänä. Tapaus oli Suomen historian ensimmäinen kouluammuskelu.

Siilinjärvi, elokuu 2000: 17-vuotias poika puukotti hengiltä 17-vuotiaan tytön. Joukko nuoria oli kerääntynyt omakotitaloon viettämään viikonloppua ja juonut alkoholia, kun kaksikko ajautui riitaan. Uhri vietiin hengissä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Kuopio, joulukuu 2000: Juuri 15 vuotta täyttänyt poika tappoi 10-vuotiaan pikkuveljensä keskinäisen riitelyn päätteeksi Riistavedellä. Kaksi pikkusiskoa näkivät teräaseella tehdyn väkivallan. Veli löytyi myöhemmin parinkymmenen kilometrin päästä kotoa kävelemästä.

Kerava, kesäkuu 2001: Viiden nuoren joukko ryösteli vanhuksia ja teki ilkivaltaa. Nuoret olivat juoneet viinaa ja impanneet butaania. 57- ja 65-vuotiaat miehet kuolivat väkivallan seurauksena.

Kurikka, tammikuu 2006: 14-vuotias poika surmasi 9-vuotiaan siskopuolensa. Panttilan kaupunginosssa käynnistettiin suuretsinnät, kun tyttöä ei löytynyt. Ruumis löytyi koirien avulla kotitalon lähimaastosta, ja poliisi alkoi heti epäillä henkirikosta. Pojan osuus tekoon vahvistui vielä saman illan ja yön kuluessa.

Tampere, elokuu 2007: 17-vuotias poika sai tuomion taposta, kun tunkeutui miesporukan kanssa 58-vuotiaan miehen ja tämän 33-vuotiaan pojan asuntoon. Miehet surmasivat uhrit lyöden, potkien ja astaloilla. Lopuksi yksi miehistä sytytti asunnon tuleen. Poika oli huostaanotettu, mutta hänellä ei ollut rikostaustaa.

Kotka, elokuu 2009: Teinipoikien riita päättyi 17-vuotiaan pojan kuolemaan Isopuistossa, kun 15-vuotias mustasukkainen poika puukotti hänet hengiltä teräaseella. Poika sai tuomion taposta.

Salo, lokakuu 2018 (esitutkinnassa): Poliisi on epäillyt 23-vuotiasta miestä ja 15-vuotiasta tyttöä pyörätuolin varassa olleen naiseen murhasta. Surmateon epäillään tapahtuneen 28-vuotiaan uhrin asunnolla.

Lähteet: Iltalehden ja Aamulehden arkistot

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ac0575d4-3a1e-41e5-837a-c9e7a65e0f7c
« Last Edit: 28. 04. 2019 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian naapurit
« Reply #2 on: 22. 11. 2019 22:10 »

Miethaan sierettymähän voisi vaatia ties mitä mielensäpahoittamista

Yömyöhä - Mietaa EI EU:lle

<a href="http://www.youtube.com/v/hYBGCmmRMcs?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/hYBGCmmRMcs?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=hYBGCmmRMcs

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian naapurit
« Reply #3 on: 23. 11. 2019 19:07 »
Ja muutenkin tuohon vielä jatkumona aivan älytöntä kenen mukaan tässä mennään normaali-ihmisten vain ammattiloukkaantuja-stalinistien

Juuri nyt
Kommentti: Tutkintapyyntöjen tekeminen vanhoista viihdesarjoista on älytöntä – kohta kukaan ei uskalla tehdä huumoriaJättäkää nyt hyvät ihmiset vanhat viihdeohjelmat rauhaan. Naurakaa niille tai älkää naurako, mutta jättäkää ne rauhaan, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Riika Nykänen.

"Olipa kerran suomalaisia sketsisarjoja. Niissä vitsailtiin milloin saamelaisille, milloin romaneille, milloin eskimoille, milloin naisten tyhmyydelle. Toisaalta niissä vitsailtiin myös suomalaisille juromiehille ja ihan tavalliselle suomalaiselle tuulipukukansalle.

Niissä toisteltiin halpa peruukki, hauska hattu ja kämäinen maski päällä vallalla olleita stereotypioita. Vitseille nauroi moni, eikä siinä ollut ajan henkeen heijastettuna mitään sen ihmeellisempää.

Elettiin 80-lukua, sitten 90-lukua. Ei ollut kotimaisessa huumoriviihteessä paljon valikoimaa tarjolla. Ei ollut nettiä, ei ollut YouTubea, ei Netflixiä. Ei ollut stand up -iltamia Kallion kuppiloissa arki-iltaisin. Viihdykkeenä katsottiin sitä, mitä milloinkin oli tarjolla.

90-luvulla Suomeen tuli lama, eikä paljon naurattanut. Itse olin tuolloin pikkulapsi, en minä mistään lamoista mitään tajunnut. Mutta voisin kuvitella, että tv-viihteestä olisi tullut monelle entistä tärkeämpää. Hyvä jos joku asia sai edes välillä nauramaan.

Tänä päivänä on liian helppo kauhistella ja moralisoida 80-90-lukujen sketsejä. Heristellä sormea vitseille, jotka ovat peräisin ajalta, jolloin ihan kaikki oli ihan toisin.Kohu viihdeohjelmien korrektiudesta alkoi Pirkka-Pekka Peteliuksen (vas.) pyydettyä anteeksi vanhoja saamelaisista pilkkaa tekeviä sketsejään.

Vanha tv-huumori nousi keskusteluun torstaina, kun kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr) pyysi saamelaisilta julkisesti anteeksi 1980- 90-luvuilla Aake Kallialan kanssa tekemiään saamelaissketsejä. Ja saahan sitä anteeksi pyytää, jos siltä tuntuu.

Perjantaina kuultiin hämmentävä uutinen: kolme eri ihmistä on tehnyt poliisille neljä eri tutkintapyyntöä television vanhoista viihdeohjelmista. Poliisin halutaan selvittävän, esiintyykö niissä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Sitä poliisi ei ole kertonut, mihin viihdeohjelmiin tai henkilöihin tutkintapyynnöt on kohdistettu.

Anteeksi nyt vaan, mutta tuntuuhan tuo nyt jokseenkin älyttömältä. Jopa naurettavalta. Jotkut tuntuvat täysin unohtaneen, että sketsit ovat oman aikansa tuotteita. Sketsiviihteellä heijastetaan sitä aikaa, maailmankuvaa ja yhteiskunnallista ilmapiiriä, jossa vitsit on kirjoitettu.

En usko, että vanhoja sketsejä on tehty tarkoituksena syvästi loukata tai syrjiä vähemmistöjä, enemmistöjä tai ketään muutakaan.

Sekin joillain tuppaa unohtumaan, että sketseissä ei naureta ainoastaan niiden kohteelle. Niihin voidaan peilata myös suuren yleisön ajatusmaailmaa ja ennakkoluuloja, ja nauraa olemassa olevien stereotypioiden typeryydelle. Niillä voidaan haluta tahallisesti härkkiä hankalina pidettyjä aiheita ja näin herättää keskustelua.

Mutta kuka sen määrittää, kenelle saa nauraa, ja mistä saa vitsailla? Saako kohta millekään ja kellekään enää nauraa? Huumori on makukysymys. Toista naurattaa toinen asia, jotakuta muuta toinen. Joka ikinen suomalaisnainen voisi tuohtua kaikesta vuosikymmenten aikana tuotetusta suomalaisesta viihteestä, jossa naisia on kuvattu seksistisesti ja stereotyyppisesti. Huorina, kotirouvina, tissi-blondi-bimboina sihteereinä, nalkuttavina justiinoina.

Suomalaiset perusmiehet voisivat tuohtua Mankelin (Kummeli) Suomalainen mies -sketsistä.

Ja niin tietenkin: poliitikoista on tehty karikatyyrejä kautta aikojen. Niitä joku voisi pitää ilkeinä ja loukkaavina henkilöön kohdistuvina hyökkäyksinä.

Kohta eivät enää stand-up-koomikot uskalla astua lavalle, kun joku takarivin perttu-petteri tai ulpukka-unelma tuohtumispäissään tekee vielä tutkintapyynnön. Tätä menoa pian kukaan ei enää uskalla vitsailla ammatikseen. Sitten ketään meistä ei enää naurata. Kysynpähän vaan, että milloin huumoristakin tuli näin vakavaa?"

Riika Nykänen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006319044.html


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian naapurit
« Reply #4 on: 08. 09. 2022 13:01 »

Jurva vastaan Muu Maailma kaikki kekkosslovakiassa eläneet muistaa nämä Jurva oli niin ylivoimainen ampumahiihdossa 70-luvun loppupuolella

Jurva vs. Muu Maailma ampumahiihtokilpailuthttps://twitter.com/jarliim/status/1225867030747865089

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7414
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Laihian naapurit
« Reply #5 on: 17. 10. 2022 15:03 »
Jurvan Tainuskylässä yhteyksiä pidettiin mm. la-radioilla

LA-Puhelin harrastus!https://www.youtube.com/watch?v=8Ub1kvL1ZB8

http://192.81.221.236/keskustelut/index.php?topic=4151.msg134069#msg134069