Author Topic: Mamu-uutiset  (Read 646800 times)

0 Members and 45 Guests are viewing this topic.

Juuseppi

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #80 on: 03. 01. 2010 07:07 »
Kysymys liittyen Salli Saaren lausuntoihin: minkä etnisen taustan omasi tekijä, kun Suomessa tapahtui edellinen parisuhdeongelmiin liittyvä ja vähintään kolme uhria vaatinut tragedia? Itsellä muistuu mieleen aasialaisperäisen naisen tapaus, kun hän myrkytti (muistaakseni) kolme lastaan.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #81 on: 03. 01. 2010 08:08 »
Kovasti on poliitikkojen parissa toistettu kuinka aseita on aivan liikaa, koskahan huomaavat että jotain muuta on liikaa. Ranska on ollut taas ikävällä tavalla esillä kun isä viilteli kolme tytärtään hengiltä , mutta kyllä Ranskan suunnalta kuuluu myös hyviä uutisia tuohon kotouttamiseen liittyen, tämän vuoden uudenvuoden juhlissa ei poltettukkaan kuin  1.137 autoa joka oli  kymmenen autoa vähemmän kuin edellisvuonna.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=599861
veritas odium parit.

VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #82 on: 03. 01. 2010 08:08 »
Paljonkohan meillä on Pohjoismaissa näitä muslimeja, jotka rahoittavat terroristitoimintansa verovaroillamme, lentelevät maasta toiseen ja organisoivat terrori-iskuja? Osaako Harri Niskanen esittää arviota Vaasan osalta? Vai onko Niskasella kaikki huomio/energia mennyt vaasalaisia.infoa koskevien rikosilmoitusten tehtailussa?

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/01/1026898

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #83 on: 03. 01. 2010 09:09 »
Raha ainakin liikkuu Suomesta poispäin kun moni lähettää sitä kotimaahansa.

Tämä on pois suomen taloudesta ja ruokkii lamaa suomessa.

 Tämä tosin ei erästä ministeriä kiinnosta kun hänellä on muuta tekemistä...


http://www.youtube.com/watch?v=dB95IxvcGgE
Muutos on tahtotila

Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #84 on: 03. 01. 2010 09:09 »
Tässä yksi parhaista muslimeja koskev ista artikkeleista, jotka olen lukenut:

Joka viides maailman asukas on muslimi. Noin 30 000 heistä asuu Suomessa. Islaminuskoiset ovatkin kristittyjen ohella Suomen toiseksi suurin uskonnollinen yhteisö.

City lehti
http://www.city.fi/artikkeli/Suomen+muslimit/1628/

Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Islam_Suomessa

Terrorismin nousu merkittäväksi uhaksi on merkinnyt myös lisääntynyttä valvontaa erilaisten rahavirtojen seuraamisen osalta. FATF (Financial Action Task Force), joka on OECD:n yhteydessä toimiva hallitusten välinen rahanpesun vastainen toimintaryhmä, suoritti Suomessa maatarkastuksen vuonna 2007 ja antoi Suomea koskevan arviointiraportin. Maatarkastuksessa todettiin puutteita muun muassa yleishyödyllisten yhteisöjen ohjeistamisessa terrorismin rahoituksen torjumiseksi.

Terrorismin rahoitus ja yleishyödylliset yhteisöt

Asiakkaan tunteminen - rahanpesun, terrorismin rahoittamisen sekä markkinoiden väärinkäytön estäminen

Finanssivalvonta

Koska terrorismi muodostaa uhan turvallisuudelle ja vapaudelle sekä Euroopan unionin arvoille ja kansalaisille, unionin toiminnan tarkoituksena on antaa asianmukainen ja sopiva vastaus tämän ilmiön torjumiseksi. Tähän liittyvien kokonaisvaltaisten menetelmien neljä kulmakiveä ovat ehkäisy, suojeleminen, jäljittäminen ja vastaus.

Euroopan unioni keskittyy sekä terroristitekojen ehkäisyyn ja torjumiseen että perusrakenteidensa ja kansalaistensa suojelemiseen. Unioni torjuu myös terrorismin syitä, keinoja ja mahdollisuuksia.

Lain noudattamista valvovien viranomaisten ja oikeusviranomaisten työn yhteensovittaminen unionissa ja kansainvälinen yhteystyö ovat myös erittäin tärkeitä varmistettaessa tämän rajat ylittävän ilmiön tehokas torjunta.

EU ja terrorismi« Last Edit: 03. 01. 2010 09:09 by O.P.Positio »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #85 on: 03. 01. 2010 11:11 »
Koettakaas nyt rauhoittua tuossa rasismi kiihkoilussa. Siinä ei ole mitään järkeä, se on yhtä vaarallista vihan lietsontaa kuin Ibrahin verityöt.

Sanokaappas nyt minulle se lainkohta, kuinka paljon ulkomaalainen saa tehdä rikoksia, ennekuin joutuu karkotetuksi? Että nyt plaraamaan lakikirjaa.

Meillä on ulkomaalaislaki ja se on erittäin hyvä. Mutta moittimista on ja yhtä kertaa te ette kohdista
lain toteuttajiin kritiikiänne, sinne, minne se pitäisi kuuluu. Laki on tiukka, mutta lain valvojien ansiosta laki vuotaa kuin seula. Olen tästä ennekin kirjoittanut, mutta tämä teksti nopeasti poistettiin. Minä suhtaudun  Suomen viranomaisiin kriittisesti ja samoin Vaasan  kaupunginhallitukseen. Kysymys kuuluu myös, että siihen aikaan kun Ibrahim tuli ei suojelupoliisi valvonut ketä on töänne tulossa.

Olen jo edellä perustellut kantani ja se on myös vahvistunut. Kyse on narsistisesta psykopaatista johon kaikki tunnusmerkit sitoo syyllisyyteen. Meillä valitettavasti ei riittävästi keskustella psykopatiasta, ihmiset eivät tunnista psykopaattia vaan häntä ihaillaan jopa palvotaan. Psykopaatilla on aina hännystelijät mukana jotka pesee hänen mainettaan. Nyt vedotaan lähestymiskieltoon. Se oli tässä kaiken pahan juuri, oikeuslaitoksen pitää tarkistaa lähestymiskiellon saajan  mielenterveys. Hän tietoisesti valikoi Prisman työntekijöistä ne tapettavat, jotka olivat olleet häntä vastaan. Ehkä ollut todistamassa oikeudessa ja sai siten sen ansiosta Prismaan lähestymiskiellon.

Mutta tässä  oli mielenkiintioista, että tyttöystävä romutti koko lähestymiskiellon. Yhdessä kuljettiin muuttolaatikoita keräämässä päivää paria ennen surmia. Kyseessä on melkoinen pelimanni ja hurmuri.
Kävi ex-vaimon tykönä aamulla ja sitten kävi tappamassa tyttö-ystävänsä. Näinhän juuri psykopaatti toimii. Jo edellä kirjoitin, että psykopatia ei kysy ihonväriä eikä uskontokuntaa. Missä ammateissa on enemmän psykopaatteja, tuomareissa, papeissa, poliiseissa, avuttomien ihmisten hoitajissa ja poliitikoissa. Psykiopaatilla on aina halu hallita uhriaan että ympäristöään. Psykopaatti on mukava, hurmaava, kohtelias. Se mikä häneltä puuttuu on tunteet. Hän on täysin tunteeton ja usein seksuaaliongelmainen. Hän on toiseelta epäsosiaalinen eli omaa rikostaustaa. Mutta psykopaatti menee "jumalaisuudessaan" aina liian pitkälle, kuten tässä tapauksessa.

On alhaista tuoda yksilön takia muukalaisvihaa. Se on tuomittavaa. Sanokaapa, millä muuten rajalla
voidaan selvittää kuka on psykopaatti?  Minkälainen testi sen selvittää?

Pentti Suksi

eklu

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #86 on: 03. 01. 2010 12:12 »
Ei se testi voi olla vaikea kun kerran Pentti pystyy tekemään tarkan diagnoosin jälistäpäin satojen kilometrien päästä lukemalla muutaman lehden.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #87 on: 03. 01. 2010 12:12 »
Tämä on sikäli vakava asia, että sillä ei pilailla. Olen todella tutustunut sairauteen kuin psykopatia, että pystyn sen tunnistamaan tuhannenkin kilometrin päästä. Sen tunnistaa kun lukee uutisista tapahtumien kulun. Kaikki psykopatian tunnusmerkistöt täyttyy osa osalta.

Tämä ei ole mamu kysymys, vaan yksilötason kysymys. Ei myöskään  pilkan tekemistä, asiaan tulee suhtautua täydellä vakavuudella. Mistä johtuu muuten nyt jo kerran vuodessa jopa useammin sarja ja joukkomurhat.
Väitän, että se johtuu meidän pinnallisuudesta ja välinpitämättömyydestä.  Läheisyys puuttuu, arvot ja arvostukset on päin peetä. Emme osaa tunnistaa läheisemme huononvointisuutta ja ihmisten henkistä ja taloudellista syrjäytymistä. Meissä itsessä on vakavasti jotakin pielessä. Kun osoitamme jotakin sormella niin kolme syyttävää sormea osoittaa itseenpäin. Tällaiset tapaukset osoittaa meidän yhteiskuntamme vakavan sairauden. Asioita ei osata käsitellä kuin pinnallisesti hölöttäen.

Pentti Suksi

Don Giovanni

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #88 on: 03. 01. 2010 13:01 »
Olet Pentti aivan oikeassa.  Suomalaisille on  vaikeata käsitellä vihan, pelon ja rakkauden tuntoja.  Syitä voi etsiä vaikka lähi- ja kaukohistoriasta.

Sodat, tiukka kristillinen etiikka, valvovat ja kontrolloivat sosiaaliset olot ovat muokanneet meistä sellaisia kuin olemme.  Mukaan voidaan tietysti liittää myös kaikkia kansoja vaivaava vieraan pelko.

Tämä taas on hyvin monimutkainen asia. Siihen liittyy kaikki mahdollinen "ryssän hajusta" naisten viemisen pelkoon.

Ratkaisu olisi vilpiton, mutkaton uteliaisuus ja kyky kuunnella ja sitä kautta ymmärtää mutta haaste tuntuu aivan liian kovalta.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: Mamu-uutiset
« Reply #89 on: 03. 01. 2010 13:01 »
Tuossa psykopaatin luonnehdinnassa olen täysin Pentti Suksen linjoilla. Psykopaatti on hyvä näyttelijä, esiintyy sulavasti ja kohteliaasti. Erityisen paljon psykopaatteja esiintyy mielestäni johtavien poliitikkojen joukossa.

Siitä osoituksena esim. eläinten huono kohtelu tehotuotannon nimessä sekä eläinrääkkäyksen vähättely.

Albert1

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #90 on: 03. 01. 2010 14:02 »
Sanokaappas nyt minulle se lainkohta, kuinka paljon ulkomaalainen saa tehdä rikoksia, ennekuin joutuu karkotetuksi? Että nyt plaraamaan lakikirjaa.
Pentti Suksi

149 § (23.3.2007/358)
Maasta karkottamisen perusteet

Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.


Tässä lainaus nykyisestä lainsäädännöstä, mutta myös aiemmin riittävät perusteet olivat varsin yhteneväiset nykyisten kanssa.

Eli Suomessa pahoinpitelyn rangaistusmaksimi on kaksi vuotta vankeutta, joten karkoittaminen olisi ollut tässä tapauksessa mahdollista jo 90-luvulla. Tai viimestään silloin kun tuomittiin vuonna 2007 ampuma-ase rikoksesta ja toisesta pahoinpitelystä.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #91 on: 03. 01. 2010 14:02 »
Psykopaatti tai ei niin totuus on kuitenkin se , että jos olisi ollut tiukempi linja niin eipä tätäkään tarvisi pohtia. Tulipa tuossa taas väläyteltyä tuota väärää ja vanhaa naisten viemiskorttia kun totuus on aivan päinvastoin sillä kyllähän tiukimman linjan pillupoliisit löytyvät muista kuin Suomalaisista.Kotouttaminen se onkin sitten suurin haaste josta me emme ole vielä selvinneet vaikka sitä on koitettu monta sataa vuotta, tässä ohessa tilastoja kuinka hyvin esim. kaksi pisimpään ollutta porukkaa on kotoutunut.
http://www.aijaa.com/v.php?i=5485482.png
veritas odium parit.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #92 on: 03. 01. 2010 17:05 »
Kyllä meillä on lait selvät ja selkeät,. Mutta... se kysymys onkin isompi. Kuka sitä lakia valvoo?
Me suomalaiset, vaan  kun  totuus on se, että koppa vuotaa joka puolelta. Se on sellainen totuus joka meidän tunnustaa. Kyllä laki on  lukiessa kova, onko meillä ennakkopäätöksiä. En tiedä onko tämä kyseinen Ibrahim saanut vankeustuomioita ja kuinka paljon?

Pääministeri  Vanhanen otti asian  aivan oikein esille, että valvotaanko ulkomaalaislakia?  Pystyn hyvin kriittisesti arvostelemaan ulkomaalaislain valvojia. Jos Suomeen haluaa muuttaa, niin muuttaa pakolaisena.
En tätä kysymystä kuitenkaan ota mamu-kysymyksenä koska kyseessä oli psykopatiaa sairastava henkilö.
Psykopaatin tunnusmerkit täytyy oppia tunnistamaan. Nyt joku kysyy, kuinka Suksi tunnistaa? Se johtuu siitä että elämässäni joutunut kahden  psykopaatin  uhriksi. Minä luin kaiken  mahdollisen psykiatrian oppikirjoista kuin tutkimuksista. Minä valitsin ohjeen, pakene. Seuraajani kuvitteli, että se on niitä Suksen juttuja. Meni pari kuukauttaa niin hakattiin sairaalakuntoon. Oli minullakin henki katkolla, mutta opin väistelemään tilanteita. Psykopaatti se osaa olla hurmuri. Se hurmaa poliisit, psykiatrit jopa tuomioistuimenkin. Se kaivaa viimein kin lihan luitten ympäriltä. Psykopaatti kuvittelee olevansa  ylinero
ja että hän aina onnistuu. Mutta psykopaatti ei huomaa, että hän menee aina  liian pitkälle.

Minä luin hänen rikoshistoriaansa, ne ovat olleet lähestysmiskieltoja sakkoja. Onko hänellä ollut ehdollista tai ehdotonta vankeutta? Pahoinpitelystäkin   selviää sakolla.

Keskustelkaamme siitä, että lainvalvojat on pantava  vastuuseen, sitä  ei ole mamu-keskusteluissa vaadittu. Miksi ulkomaalaisten tekemiin rikoksiin ei puututa? Miksi ei valvota? Ei se riitä, että pakotetaan suvaitsemaan mitä tahansa. Rajansa on oltava kaikella. Olen ollut islamilaisessa maassa, kyllä olen saanut  noudattaa sen maan lakia ja käyttäytymistapoja. ja ottaa etukäteen selvää mitä saa, ja mitä ei saa tehdä.

Pentti Suksi


VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #93 on: 03. 01. 2010 17:05 »
Pentti Suksi taisi kysyä, että missä kulkee raja tai mitä mamun tarvitsee tehdä, että hänet karkotetaan. Jos vertailukohdaksi otetaan Vaasankin vankilassa istunut somali, joka raiskasi ensin 13 vuotiaan työtön ja joka siitä teosta vapauduttuaan tappoi ja yritti raiskata 15-vuotiaan työtön (joutui häirityksi ja pakeni kesken rituaalin) ja joka sittemmin vankilasta vapaalle jalalle päästyään raiskasi suurin piirtein ensimmäisen vastaan tulleen tyttölapsen, joka sattui olemaan vain 4-vuotias, ja jota somalia ei kuulemma voida jostain kummasta syytä karkottaa , niin ainakin minä ihmettelen enemmän sitä, miksi karkottamatta jättämistä nyt ihmetellään tämä Espoon murhaajan kohdalla.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #94 on: 03. 01. 2010 18:06 »
Olisi pitänyt vaan kun psykopaatin kohdalla aina pretkuu suojamuurit. Pitää aina ernsiksi teghdä rikos jonka voidaan puuttua asioihin. Mutta VIC20 tuot esimerkkejä, mutta miksi vaadi ulkomnaalaislain valvojia vastuuseen? Kohdista ne asiat oikein? Ei näitä asioita hoideta mamu-vihaa lietsomalla, kun saman aikaisesti
he ovat suojassa. Homma jatkuu. Poliitikon humaanisuus on kaukana todellisuudesta. Et kysy sitä, mitä tämän Somalin vielä pitää tehdä? Tottakai ne raiskaa, kun he saa raiskata.

Offline rehtori

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 236
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #95 on: 03. 01. 2010 21:09 »
Tiedote medialle               3.1.2010

Sellon järkyttävät tapahtumat ovat herättäneet monenlaisia reaktioita. Kukaan suomalainen tuskin haluaa syyttää tästä teosta maahanmuuttajia tai kosovonalbaaneja ryhmänä. Outoa sen sijaan on, miten jotkut toimittajat ovat halunneet syyllistää suomalaisia tapahtuneesta, yrittäen etsiä joukkomurhalle syytä "suomalaisesta väkivaltakulttuurista".

Jos suomalainen yhteiskunta todellakin on menossa siihen suuntaan, että kouluampumisia tai Sellon joukkomurhaa aletaan pitää tyypillisinä suomalaisina rikoksina, tähän kehitykseen on tultava muutos.

Yksilö on aina vastuussa omista teoistaan. Jos syitä halutaan etsiä muista kuin surmaajasta, syyttävä sormi kääntyy niiden suuntaan, jotka ovat vastuussa Suomessa noudatetusta maahanmuuttopolitiikasta. Kuten poliisiylijohtaja Mikko Paatero totesi heti tapahtuman jälkeen: "On katsottava tiukemmin, keitä turvapaikanhakijoista jää Suomeen."

Shkupolli tuli Suomeen Norjan kautta ilmeisesti turvapaikanhakijana. Mediaan tihkuneiden tietojen mukaan hän on koko Suomessa olonsa ajan syyllistynyt jatkuvasti väkivalta- ja ampuma-aserikoksiin. Sanomalehti Länsi-Savon mukaan Shkupolli tuomittiin jo 1990-luvulla Mikkelissä lähestymiskieltoon senaikaista naisystävänsä kohtaan. Shkupolli saapui Suomeen turvallisen maan kautta, joten hänet olisi pitänyt käännyttää heti Norjaan ennen turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Shkupolli olisi pitänyt karkottaa Suomesta viimeistään silloin, kun hän ensimmäisen kerran syyllistyi rikokseen. Nyt hänen annettiin rauhassa jatkaa rikollista uraansa.

Kosovonalbaani Fatbardhe Hetemaj kysyi Suomen Kuvalehdessä kaikkien huulilla olevan kysymyksen: "Jos miehellä oli tuollainen tausta, niin miksei häntä karkotettu?"

Sellon tapauksen jälkeen on vaadittu jälleen kerran aselakien tiukentamista. Luvallisten aseiden haltijoiden elämää vaikeuttamalla ei kuitenkaan voida vaikuttaa laittomien aseiden käyttöön. Jokelan ja Kauhajoen kouluampujien aseluvat olisi voitu evätä jo olemassa olevia säädöksiä tiukemmin soveltamalla. Shkupolli oltaisiin voitu Suomen lain mukaan karkottaa, kun hän ensimmäisen kerran syyllistyi rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta.

Muutos 2011 vaatii Suomen nykyisen lainsäädännön tiukempaa soveltamista. Rikoksiin syyllistyvät ulkomaalaiset on karkotettava heti ensimmäisen vakavan rikoksen jälkeen. Suomen kansalaisuutta ei missään tapauksessa pidä myöntää sellaiselle henkilölle, jolla on tilillään yksikin rikos. Turvapaikanhakijoiden todellisen henkilöllisyyden ja taustojen tarkistamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

Sellon tapahtumat herättävät paljon kysymyksiä. Toivottavasti asia tutkitaan perinpohjaisesti myös siltä osin kuin se liittyy turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaan ja selvinneet tiedot julkaistaan avoimesti.

Muutos 2011 ry

Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #96 on: 04. 01. 2010 06:06 »
Tunnen lievää ahdistusta lukiessani tätä ketujua. Lievää sen vuoksi että luen muitakin ketjuja ja maahanmuuttoon liittyviä blogeja.  Suosittelen samaa muillekin.  Hyvviä hakusanoja ovat maahanmuuttajat blogi.

Yritän kovasti löytää tasapainon omien ennakoluulojeni ja todellisen tilanteen välillä.  Ymmärrän hyvin että dokumentoimaton väite on vain mielipide.  Näitä dokumentoitammia mielipiteitä täällä riittää.

Ainakin seuraava on dokumentoitu tosiasia: Tuoreimman löytämäni tilaston mukaan
vuonna 2006 Suomessa oli 187 910 ulkomailla syntynyttä henkilöä (3,5 % Suomen väestöstä) ja 143 256 ulkomaan kansalaista.

Vuonna 2008 tehdyn kyselyn mukaan noin puolet suomalaisista suhtautuu maahanmuuton kasvuun kielteisesti. Vuonna 2008 useimmat maahanmuuttajat hakivat oleskelulupa perheiden takia (31%), muita syitä ovat työ (30%) ja opiskelu (23%). Lupia myönnettiin eniten työn takia lupaa hakeneille (32% luvan saaneista), perhesiteiden perusteella (28%) ja opiskelun takia (24%).

Suomi auttaa omalta osaltaan hädässä olevia. Suomi osallistuu pakolaisuutta muodostavien olosuhteiden ehkäisemiseen esimerkiksi osallistumalla YK:n rauhanturvajoukkojen toimintaan ja avustamalla kehitysyhteistyövaroilla kohteita, joissa on pakolaisuutta sekä ottamalla vastaan pakolaisia.
Pakolaisten vastaanotto tapahtuu sekä pakolaiskiintiön puitteissa että myöntämällä oleskelulupia henkilöille, jotka hakevat kansainvälistä suojelua.

Googlettamalla löysin tietoja vain viime vuoden pakolaiskiintiöstö. Pakolaiskiintiö on 750 hekilöä. Kiintiö perustuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esitykseen.

Viimea vuoden tietojen mukaan Suomi ottaa/otti vastaan 300  pakolaista Syyriasta ja Jordaniasta.

 Irakin palestiinalaisia pakolaisia 50 Al Tanfin pakolaisleiriltä Irakin ja Syyrian raja-alueelta. Myanmarilaisia pakolaisia 120 Thaimaasta. Ruandan pakolaisleiriltä 150 kongolaista pakolaista.

Lisäksi Suomi varautuu  vastaanottamaan 30 pakolaista UNHR:n uudesta evakuointikeskuksesta Romaniassa. Suomi varautuu myös  noin 100 hätätapaukseen, joista suuri osa on nopeaa lääketieteellistä hoitoa tarvitsevia pakolaisia eri puolilta maailmaa.

Maahanmuuttovirasto pakolaiskiintiöstä:
http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2476,2538

VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #97 on: 04. 01. 2010 09:09 »
Pakolaiskiintiö on 750 hekilöä. Kiintiö perustuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esitykseen.

Onko tuo nyt sitä objektiivista, puolueetonta, kiihkotonta ja dokumentoitua tietoa, kun pakolaisista puhuessa luettelet vain kiintiöpakolaiset, joita Suomi on sitoutunut ottamaan vapaaehtoisesti yhtenä 15 maan joukossa? Ja samalla unohdat Anne Holmlundin ja Astrid Thorsin valtakaudella räjähdysmäisesti kasvaneet turvapaikanhakijaluvut, perheenyhdistämiset, kun yhden henkilön perässä tulee kymmenittäin lisää (esim. ensin ankkurilapsille myönnetty turvapaikka ja sen päälle perheen yhdistämiset)?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135242227984

Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #98 on: 04. 01. 2010 10:10 »
"Ja samalla unohdat Anne Holmlundin ja Astrid Thorsin valtakaudella räjähdysmäisesti kasvaneet turvapaikanhakijaluvut, perheenyhdistämiset, kun yhden henkilön perässä tulee kymmenittäin lisää (esim. ensin ankkurilapsille myönnetty turvapaikka ja sen päälle perheen yhdistämiset)?"

Halusin tiivistää kirjoitustani.  Tiesin että myös tämä puoli asiasta tulee esille.  Keskustelu voi siis jatkua.

VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #99 on: 05. 01. 2010 10:10 »
YLEn uutiset kertoo, että törkeiden asuntomurtojen määrä kasvaa huikeaa vauhtia. Esim. Itä-Uudellamaalla 100% kasvu.

"Itä-Uudellamaalla poliisin selvittämät asuntomurtosarjat olivat viime vuonna kaikki ulkomaalaisten ryhmien tekemiä...... ulkomaalaisten rikosryhmät ovat löytäneet Suomen....murtoja tehdään usein päiväsaikaan"

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/torkeiden_asuntomurtojen_maara_kasvaa_1347588.html

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #100 on: 05. 01. 2010 11:11 »
Tämä loputon myönnytyksien politiikka jota meilläkin on harjoitettu liian pitkään on hyvinkin vaarallista, Nicolai Sennels on tanskalainen psykologi, joka on työskennellyt vuosia rikollisen nuorison parissa Kööpenhaminassa. Hän on julkaissut kirjan nimeltä Blandt kriminelle muslimer tässä hieman hänen ajatelmiaan myönnytyksistä: Maahanmuuttokriittisillä keskustelupalstoilla myönnytyspolitiikkaa pidetään onnistuneen integraation täydellisenä vastakohtana. Etenkin muslimivoittoisilla alueilla asuneet tanskalaiset ja ruotsalaiset sanovat että myönnytykset saavat muslimit vain vaatimaan lisää. Onko myönnytyksillä vaikutusta rikollisuuteen? Ovatko kaikki myönnytykset pahasta vai näetkö niissä joitakin valoisia puolia?

Myönnytykset vahvistavat epäilemättä muslimien tunnetta että he ovat voimakkaita ja oikeassa. Se saa myös meidät näyttämään heikoilta heidän silmissään. Heidän uhrimentaliteettinsa kasvaa joka kerta kun joku myönnytyspolitiikan harjoittaja avaa suunsa. Myönnytykset nimittäin kuuluvat läntiseen perinteeseen. Me odotamme että tekemällä kompromisseja ja olemalla ystävällisiä saamme toiset tuntemaan kiitollisuutta ja tekemään parhaansa ratkaistakseen ongelmansa. Muslimit ajattelevat toisin – heidän kulttuurissaan koira joka haukkuu kovimmin pääsee päälliköksi.

Me olemme tottuneet ajattelemaan että vain pienet koirat haukkuvat – isojen koirien ei tarvitse haukkua, koska ne voivat tehdä mitä haluavat. Kun ne haukkuvat, ajattelemme että ne ovat epäkypsiä ja tarvitsevat vain lisää kasvatusta. Tekemällä myönnytyksiä ja kompromisseja omien arvojemme suhteen saamme muslimit pitämään meitä heikkoina ja haavottuvaisina, ja he tuntevat yhä vähemmän tarvetta sopeutua kulttuuriimme. Myönnytyspolitiikka on kuolettava seuraus kyvyttömyydestä ymmärtää tätä oleellista eroa läntisen ja islamilaisen kulttuurin välillä.

Pahinta mitä myönnytyspoliitikot ja poliittinen korrektius ovat saaneet aikaan on se että monet ihmiset pelkäävät sanoa mielipiteensä. Ihmiset pelkäävät vaikuttavansa rasistilta tai saavansa huonon maineen. Minun neuvoni heille on: älkää välittäkö! Jos näkisitte neljän pojan raahaavan tyttöä hiuksista – ettekö yrittäisi estää heitä? Jos olette vakavasti huolissanne islamista ja muslimimaahanmuutosta – eikö teidän vastuunne ole puhua siitä?
veritas odium parit.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #101 on: 06. 01. 2010 08:08 »
Johan kuuluu kummia Ruotsin suunnalta , siellä kidutetaan ja kohdellaan epäinhimillisesti ihmisiä. Niin sikäli mikäli on uskominen 36 vuotiasta Turkin kansalaista , tämä moniosaaja kun oli saanut keploteltua itsensä Ruotsin vaivoiksi ja tämä kaikki sen jälkeen kun oli tuomittu murhapoltoista, ryöstöistä, kiristyksistä ja kidnappauksista elinkautiseen vankeuteen entisessä kotimaassaan 90-luvun alussa. Korkein oikeus ruotsissa viisaita kun ovat , tuli siihen johtopäätökseen , että syytönhän hän on sehän on selvä kun  tekohetkellä nuorukainen näet oli kuulunut marksilais-leninistiseen taisteluorganisaatioon. No tästä kaikesta tietenkin koitui kunniavelka pelastajille josta nyt tämä moniosaaja vaatii miljoonakorvauksia , niiltä kahdeksalta kuukaudelta, jotka hän joutui viettämään talteenotettuna korkeimman oikeuden pohtiessa luovuttaako miestä takaisin vai ei. Omien sanojensa mukaan mies kertoo joutuneensa "elämään uudelleen kidutukset ja epäinhimillisen kohtelun, joiden kohteeksi hän joutui kotimaansa vankilassa". Kärsimykset tulisivat hänen laskujensa mukaan kuitatuiksi miljoonalla kruunulla. Lisäksi tarvitaan vielä 250.000 kruunua asianajajan kuluihin.
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/randomd-begar-miljonersattning(1709107).gm
veritas odium parit.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #102 on: 06. 01. 2010 10:10 »
  syytönhän hän on sehän on selvä kun  tekohetkellä nuorukainen näet oli kuulunut marksilais-leninistiseen taisteluorganisaatioon. 

Mitä tekemistä englantilaisen Marxin ja venäläisen Leninin nimeä kantavalla taisteluosastolla (josko sellaista on) on Ruotsin oikeuslaitoksen päätöksenteossa?  Äkkiä katsoen kyseisen osaston päämääränä voisi olla sosialistinen vallankumous joka on jo loppuunkäsitelty molemmissa maissa, mutta mitä tekemistä sillä on turkkilaisen yhden rikollisen tekemisissä yhdistettynä Ruotsin oikeuslaitoksen päätökseen ainakaan lieventävästi?  Kyseessä lienee terroristijärjestö ja sen luulisi silloin vaikuttavan päinvastoin.   

Uskonnollisilla ja kultturellisilla syillä sekä lähtömaan tilanteella ja etnisellä taustalla on aina vaikutusta mutta tuskinpa mahdollisella euroopasta eurooppalaisilta lähtökohdilta olevalla terroristijärjestöllä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #103 on: 06. 01. 2010 10:10 »
Olet aivan oikeassa, tässä oli tulkittu asiaa siten , että kuulumalla terroristijärjestöön häntä oli poliittisesti vainottu juuri tämänkin takia.Kuinka vaikeaa on erottaa turvapaikan hakijoista ns. apua tarvitsevat on todella vaikeaa lähes mahdotonta koska hehän saapuvat maahan ilman henkilö tai muita todisteita .Tuleepa elävästi mieleeni kun kauan aikaa sitten ensimmäisten kurdien saavuttua maahamme niiin täällä meillä pitkään asunut ja täysin kotiutunut Turkkilainen  ihmetteli kuinka Suomi ottaa vastaan näitä poliisien ampujia ja rikollisia, no enpä kyennyt hänelle tuohon vastausta antamaaan.
veritas odium parit.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #104 on: 14. 01. 2010 05:05 »

Kyllä tähän pakolaisbisnekseen pitäisi jo valtiovallankin puuttua, on asetettava selvitysmies selvittämään Thuurssin sotkuja,  Suomi ei ole mikään EU:n sosiaalitoimisto josta jaetaan kaikille rahaa

"Maahanmuuttoviraston alustavien lukujen mukaan yksin joulukuun aikana bulgarialaisten turvapaikan hakijoiden määrä oli 40 prosenttia kaikista Suomen turvapaikanhakijoista.

Bulgarialaiset hakijat ovat lehden mukaan lähes poikkeuksetta romaneja. Poliisi epäilee, että jokin taho järjestää maksua vastaan ihmisiä Suomeen hakemaan ilmaista majoitusta ja toimeentulotukea.

Maahanmuuttovirasto on antanut Helsingin Sanomien mukaan kielteisen päätöksen kaikille bulgarialaisille turvapaikanhakijoille.

Bulgaria on EU-maa"

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/bulgariasta_eniten_turvapaikanhakijoita_loppuvuonna_1366602.html

.


Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #105 on: 14. 01. 2010 08:08 »
Olisiko parjjattu Astrid Thors sittenkin marttyyri, loppujen lopuksi "Suomi suomalaisille" hengen elähdyttämä väärinymmärrretty patriootti?

Tämän arvauksen logiikka peruustuu siihen että Suomen hallitus asettaa tietyn kiinteän summan rahaa maahaanmuuttajakuluihin. Voisiko Thors tykönään pohtia niin että mitä ennemmän sijoitetaan tästä potista yhteen maahanmmuuttajaan sitä harvemmmalle rahaa riittää?
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #106 on: 14. 01. 2010 11:11 »
Olisiko parjjattu Astrid Thors sittenkin marttyyri, loppujen lopuksi "Suomi suomalaisille" hengen elähdyttämä väärinymmärrretty patriootti?

Tämän arvauksen logiikka peruustuu siihen että Suomen hallitus asettaa tietyn kiinteän summan rahaa maahaanmuuttajakuluihin. Voisiko Thors tykönään pohtia niin että mitä ennemmän sijoitetaan tästä potista yhteen maahanmmuuttajaan sitä harvemmmalle rahaa riittää?

Tämä on juuri se ajatus jonka olen pyrkinyt tuomaan esille.  Eli samalla rahalla olisi hyvinkin autettavissa suurempi määrä pakolaisia kun keskityttäisiin varsinaiseen auttamiseen eikä passivoimiseen.  Sillä kun tarjotaan taskurahaa ja helppoa oleskelua niin väkisin siinä passivoituu.  Taskuraha pois ja koulun penkille.  Se olisi yksinkertainen ratkaisu.  Tähän Niskanen varmaan toteaa, että "mutta koulutushan on jo järjestetty" johon totean, että joo mutta sitä pitää valvoa kuten peruskoulutusta yleensäkin ja suomalaisilla on oppivelvollisuus.  Sama oppivelvollisuuskäytäntö valvonnan alla pitäisi olla.  Samaan hengenvetoon nimimierkki "korkokengät" varmaankin toteaa, että "Ompas yksi moderaattori aktiivinen rasismin saralla" vaikka tosiasiassa olen todellisen pakolaisen puolella enkä elintasopakolaisen. 

Mikään laki ei velvoita meitä ylläpitämään elintasopakolaisia omalla kustannuksellamme mutta jo velvollisuus hädänalaisen auttamiseksi velvoittaa meitä auttamaan hädässä olevia.  Jokainen maksettu elintasopakolainen vie kymmenen todellisen pakolaisen avun paikanpäällä vai oliko se 70:n.

Ei voi myöskään välttyä ajatukselta, että rasismikortin esittäjä olisikin loppujen lopuksi
"Suomi suomalaisille" hengen elähdyttämä väärinymmärrretty patriootti?

Kun tarkkaan lukee mamukirjoituksia niin ei niistä loppujen lopuksi paljoa mamuvastaisuutta edes löydy.  Niistä löytyy enemmänkin elintasopakolaisvastaisuutta mikä on ihan oikein.  Siinä helpostii sokaistuu luulemaan kirjoitusta "aktiiviseksi rasismin saralla" vaikka kyse on oikeudenmukaisuudesta todellisia pakolaisia kohtaan.
« Last Edit: 14. 01. 2010 15:03 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #107 on: 14. 01. 2010 13:01 »
Nimimerkki Nahikas pistää pientä kevennystä tähän välillä niin ankeaan keskusteluun :-)

Lajusen vastauksesta päätellen suosittelisin hänelle (erityisesti julkkismoderaattorina)  3 kuukauden jäähyä maahanmuuttoasioista.  :-(

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: Mamu-uutiset
« Reply #108 on: 14. 01. 2010 13:01 »
Ei tunnu ihan oikein että täällä joku esittää kaikkitietävää isää  ja suosittelee jäähyä muille, jotka sentään esiintyvät asiallisesti. Suomen maahanmuuttopolitiikka on nyt kerta kaikkiaan aivan päin prinkkalaa, ja jokaisella, jolle oikeus, kohtuus ja isänmaa ovat tärkeämmät kuin keinottelu ja saivartelu, on oikeus ja velvollisuus puhua. Ministeri Thors ei ansaitse minkäänlaista puolustusta.

Harri Niskanen

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #109 on: 14. 01. 2010 14:02 »
Kannatan Jorma Kivimäen suositusta.
Minä suosittelen, että myös Roy Rabb ja Risto Helin lähtisivät 3:n kuukauden jäähylle.
 

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #110 on: 14. 01. 2010 15:03 »
No eiköhän asia ole niin , että jos joku ei noudata blogin ns. sääntöjä niin varoitus olisi hyvä antaa. Kyllähän se on niin jos joku sattuisi olemaan esimerkiksi kännissä työmaalla tai jopa sinne sammumaan niin sellaiseenkin riittää varoitus siis kohtuullisuus on aina paikallaan.
veritas odium parit.

Moderaattori

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #111 on: 14. 01. 2010 15:03 »
Tänne Mamu-uutisia.

Muut "uutiset" muualle.

Olkaa niin ystävällisiä.

Moderaattori 3.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #112 on: 14. 01. 2010 16:04 »
Tässä on käymässä juuri niin kuin etelän virkaeliitti on suunnitellutkin pannaan verojen näännyttämät kansalaiset tappelemaan keskenään. On säädetty ympäristö sekä tupakkalakeja ym. joiden avulla kansalaiset pääsevät toistensa kurkkuihin käsiksi. Sitten vielä kaiken vakuudeksi istutetaan kansalaisten keskusteen pieni vähemmistö,  joka nauttii erityiskohtelua. Helppo nyt on valtion ja kuntien virkaeliitin tehdä velkaa kansalaisten maksettavaksi ilman mitään rajoituksia. Kansalainen ei itseään enään puolusta.  Velka on tulevaisuuden verorasitus, jonka hyödynsaaja ei suinkaan ole kansalainen.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #113 on: 14. 01. 2010 17:05 »
Jos nyt herrat Kivimäki ja Niskanen rauhottuvat. Maahanmuuttokriittinen keskustelu on sallittavaa
ja hyväksi, että sitä käydään. Tunnen henkilökohtaisesti Kari Lajusen, Risto Helinin ja Roy Rabin.
Tasapainmoisia ja fiksuja miehiä ja muodostavat itse kukin oman mielipiteensä. Pakkosuvaitseminen
on pakkopullaa johon hyvin äkkiä tukehtuu. Toivon että keskutelu käydään analyyttisesti ja pitäydytään tosiasioissa. Sanaan Mamu eli maahanmuuttaja sisältää monta asiaa. Maahanmuuttajissa on korkeakoulutettuja asiantuntijoita, opiskelijoita, työperäisiä maahanmuuttajia, kiintiöpakolaisia,spontaani pakolaisia, elintasopakolaisia jne.

Eli kriittisyyttä tarvitaan. Meillä on hyvä ulkomaalaislaki, kysymys on se, että miksi meidän rajat vuotaa kuin seula? Syy on viranomaisissa. Toinen syy on meidän poliitikoissa eli näissä tekohumanisteissa. He ovat pahimpia rasisteja. Tänne ei pääse yhtäkään ulkomaalaista kun noudatetaan lakia. Meidän kyläpoliitikot näyttelevät  olevansa muka humaaneja. Mitä he tietävät humanismista? Ja vielä vähemmän humaanista ajattelusta. Ottavat niitä omalle vintillensä pompottamaan  viidakkorumpuja yön ja päivän kanssa, niin alkaa tekohumanismi kadota.

Kyllähän minäkin  olen  nyt rasisti, kun jouduin antamaan yhdelle hoitajalle huomautuksen epäasiallisesta käyttäytymisestä hoidettavaa kohtaan. Pitää tehdä ajoissa ettei tule taas uutta myrkkyhoitajaa.

Käydään keskustelua asiapohjaisesti ja tuollaiset jäähylle panot kuuluu menneisyyteen.

Pentti Suksi

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Re: Mamu-uutiset
« Reply #114 on: 14. 01. 2010 18:06 »
Jos nyt herrat Kivimäki ja Niskanen rauhottuvat. Maahanmuuttokriittinen keskustelu on sallittavaa
ja hyväksi, että sitä käydään. Tunnen henkilökohtaisesti Kari Lajusen, Risto Helinin ja Roy Rabin.
Tasapainmoisia ja fiksuja miehiä ja muodostavat itse kukin oman mielipiteensä. Pakkosuvaitseminen
on pakkopullaa johon hyvin äkkiä tukehtuu. Toivon että keskutelu käydään analyyttisesti ja pitäydytään tosiasioissa. Sanaan Mamu eli maahanmuuttaja sisältää monta asiaa. Maahanmuuttajissa on korkeakoulutettuja asiantuntijoita, opiskelijoita, työperäisiä maahanmuuttajia, kiintiöpakolaisia,spontaani pakolaisia, elintasopakolaisia jne.

Eli kriittisyyttä tarvitaan. Meillä on hyvä ulkomaalaislaki, kysymys on se, että miksi meidän rajat vuotaa kuin seula? Syy on viranomaisissa. Toinen syy on meidän poliitikoissa eli näissä tekohumanisteissa. He ovat pahimpia rasisteja. Tänne ei pääse yhtäkään ulkomaalaista kun noudatetaan lakia. Meidän kyläpoliitikot näyttelevät  olevansa muka humaaneja. Mitä he tietävät humanismista? Ja vielä vähemmän humaanista ajattelusta. Ottavat niitä omalle vintillensä pompottamaan  viidakkorumpuja yön ja päivän kanssa, niin alkaa tekohumanismi kadota.

Kyllähän minäkin  olen  nyt rasisti, kun jouduin antamaan yhdelle hoitajalle huomautuksen epäasiallisesta käyttäytymisestä hoidettavaa kohtaan. Pitää tehdä ajoissa ettei tule taas uutta myrkkyhoitajaa.

Käydään keskustelua asiapohjaisesti ja tuollaiset jäähylle panot kuuluu menneisyyteen.

Pentti Suksi


"Miksi pitää olla rasismia?

Kun kaikki olisi helpompaa, jos

olisi suvaitsevaisuutta.

Miksi erilaisuutta ei hyväksytä?

Siitähän seuraa yksinäisyyttä.

Eihän rodulla ja ihon värillä

ole väliä.

Ovathan huolenpito, rakkaus

ja ystävyys paljon tärkeämpiä!

Jenny Sandbacka 12v, svenska privatskolan"

 

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #115 on: 14. 01. 2010 19:07 »
quote author=Kari Lajunen link=topic=1858.msg80387#msg80387 date=1263481863]
Tämä on niin hauska ettei tätä tarvitse edes kommentoida.

Lajusen vastauksesta päätellen suosittelisin hänelle (erityisesti julkkismoderaattorina)  3 kuukauden jäähyä maahanmuuttoasioista.  :-(   

Kiitos Jorma.   
Quote

Ensinnäkin (Pentti Suksi)minä suhtaudun maahanmuuttokeskusteluun täysin rauhallisesti. En ole itse edes juurikaan keskusteluun viitsinyt edes osallistua. Olen monesta asiasta samaa mieltä mitä Suksi tuossa yllä kirjoittaa, aivan erityisesti kohdasta missä hän toteaa ” Toivon että keskustelu käydään analyyttisesti ja pitäydytään tosiasioissa.”

En tosin parhaalla tahdollakaan ole kovinkaan paljon analyyttista keskustelua täältä löytänyt. Lähes kaikki kirjoitukset ovat voimakkaasti maahanmuuttokriittistä. Se johtuu paljon siitä, että niin moni asiakirjoittaja on katsonut parhaaksi jättää tämän ketjun väliin. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka kaikki täällä forumilla kirjoittavat valtuutetut. Myös aikanaan nimimerkillä osallistuneet (Eric Sardinas, Kylanpaa, Matseman ym.) ovat häipyneet. Syyt lienevät kaikkien tiedossa, mutta sanotaan nyt että täällä aika suurella todennäköisyydellä joutuu hyvinkin nopeasti leimatuksi ”mamujen hyysääjäksi”. Osala ja Vehkaoja ovat jo monta kertaa täällä tässä yhteydessä nimellä mainittukin.

Minulle ainakin sopii hyvin se, että kirjoitetaan kriittisesti maahanmuuton ongelmista. Itse asiassa se on ihan hyvä, jotta keskustelua syntyy. Toki joskus on ylitetty hyvän maun rajat ja varmasti myös rasismin määritelmät. Olisi kuitenkin suotavaa, että  annettaisiin myös arvo niille mielipiteille, jotka eivät estoitta ole kriitikoiden kanssa samaa mieltä. Vain silloin voi syntyä Suksen mainitsema analyyttinen keskustelu.

Moderaattori Lajunen sen sijaan on käynyt viime aikoina kuumana. Hän on kommentoinut rasistikortin käyttäjistä sellaiseenkin ketjuun, jossa ei ole maahanmuutosta edes puhuttu. Viimeisin limbo oli alkaa arvella julkisesti mitä Niskanen sanoisi tähänkin asiaan. Nahikkaan vitsikin taisi mennä ohi siinä hälinässä. Sitäkin kirjoitusta Lajunen lainaten kommentoi ihan eri lähtökohdista mitä Nahikas. Vaikka taustat suuttumukselle ovat tiedossa, edellyttäisi moderaattorina toimivalta hieman objektiivisempaa otetta.

Mielestäni Lajusen pitäisi harkita ei vaan 3 kuukauden taukoa, vaan kokonaan pidättäytymistä maahanmuuttokeskustelusta. Ihan vaan sen takia, että hän ”julkkismoderaattori”, kuten hän itse asian ilmaisi. Hän on moneen kertaan todennut, ettei täällä ole yhtään rasistista kirjoitusta. Ei ihme, että keskustelu on mitä on.

Olen monta kertaa huomannut itsessäni(kin) rasistista ajattelutapaa, mutta silti muutama täällä lukemani juttu on kyllä nostanut niskakarvat pystyyn. Lajusen maahanmuuttoon liittyvää kirjoitushistoriaa hieman selanneena voin sanoa, että myös hänen mielipiteistään löytyy aika ala-arvoisia heittoja. Jos täällä aiotaan saada joskus asiakeskustelua maahanmuutosta, olisi ainakin moderaattorin pysyteltävä neutraalina.

VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #116 on: 14. 01. 2010 22:10 »

Jenny Sandbacka 12v, svenska privatskolan"

 

Jenny onkin varmaan asiantuntija puhumaan rasismista, kun katsoo tästä kuvasta, miten lasten ihonväri heijastaa monikulttuurisuuden ihanuutta hänen yksityisessä eliittikoulussaan. Ei voi verratakaan johonkin 12 vuotiaaseen Ristinummella koulua käyvään, jonka koululuokassa mamujen osuus on  luokkaa 20-25%

http://kotisivukone.fi/files/spsu.kotisivukone.com/s130k.jpg

VIC20

 • Guest
Re: Mamu-uutiset
« Reply #117 on: 14. 01. 2010 22:10 »


En tosin parhaalla tahdollakaan ole kovinkaan paljon analyyttista keskustelua täältä löytänyt.  todennäköisyydellä joutuu hyvinkin nopeasti leimatuksi ”mamujen hyysääjäksi”. Osala ja Vehkaoja ovat jo monta kertaa täällä tässä yhteydessä nimellä mainittukin.


Jorma Kivimäen kirjoitus on siinä mielessä ansiokas, että siinä on runsaasti kohtia, joihin tekee mieli puuttua. Tunnustan etten ole  ennen tätä päivää kiinnittänyt suurempaa huomiota Kivimäen mielipiteisiin. Saattaa olla, että hän on esittänyt täällä juuri sellaisia loistavia analyyseja ja timanginkovia tosiasioihin perustuvia mielipiteitä, joita hän odottaa muiltakin.

Mutta pelkästään viime aikoina kirjoittamiensa viestien perusteella Kivimäen lokeroi ihan tahtomattakin siihen ihmisryhmään, jollaisia löytyy aina lähes jokaiselta netin keskustelualueelta. Heidän pääasiallinen antinsa on siinä, että odottavat toisten käyvän sellaista keskustelua, joka miellyttää heitä.

Ja heti perään he muistavat kertoa, että ennen asiat olivat paremmin. Mutta nyt keskustelun taso on romahtanut ja kaikki parhaat kirjoittajat ovat kaikonneet pois. Ehkä he ovat kaikonneet paremmille keskustelualuille. Sitä he eivät sano, koska sittenhän meidän jäljellä olevien pitäisi ihmetellä, mikseivät nämä marisijat mene perässä sinne, missä ruoho on vihreämpää?

Kivimäki haikailee erityisesti Osalan ja Vehkaojan perään. Ilmeisesti heitä ei olisi tullut kritisoida liikaa?  Ehkä Kivimäki on yleisemminkin sitä mieltä, että verorahojamme hallitsevia ja niillä jopa itsensä elättäviä ei tule kritisoida? Hehän voivat suuttua eivätkä puhu meille enää sanaakaan.

Esim. Vehkaojan toiminnasta ei saa kirjoittaa mitään kielteistä Vaasan pakolaiskiintiön osalta, vaikka hän on kaupunginhallituksen jäsenenä yksi siitä keskeisimmin vastuussa oleva henkilö? Ja minä tyhmä kun luulin, että tämä vaasalaisia.info on kansalaisaktiiveille tarkoitettu foorumi, jonka kautta valtaa pitäviä pääsee vihdoin arvostelemaan ilman että hännysteleijät ja perseennuolijat työntävät sorkkansa väliin ja vaientavat kritiikin.


Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Mamu-uutiset
« Reply #118 on: 15. 01. 2010 07:07 »
Jorma Kivimäen kirjoitus on siinä mielessä ansiokas, että siinä on runsaasti kohtia, joihin tekee mieli puuttua. Tunnustan etten ole  ennen tätä päivää kiinnittänyt suurempaa huomiota Kivimäen mielipiteisiin. Saattaa olla, että hän on esittänyt täällä juuri sellaisia loistavia analyyseja ja timanginkovia tosiasioihin perustuvia mielipiteitä, joita hän odottaa muiltakin.
Jos olisit lukenut kirjoitukseni kunnolla, olisit huomannut että kirjoitin etten ole juurikaan välittänyt keskusteluun osallistua. En ole odottanut mitään syväanalyysejä, totesin Pentti Suksea lainaten, että analyyttisen keskustelu vaatii vähintäänkin eri näkökantojen hyväksymistä. Täällä heidät leimataan heti mamujen hyysääjiksi. Jopa moderaattorina toimiva henkilö kirjoitti, että bannaisi kaikki jotka vähänkään pitävät joitain kirjoituksia rasistisena. Hän puhui rasismikortin käytöstä.

Quote
Mutta pelkästään viime aikoina kirjoittamiensa viestien perusteella Kivimäen lokeroi ihan tahtomattakin siihen ihmisryhmään, jollaisia löytyy aina lähes jokaiselta netin keskustelualueelta. Heidän pääasiallinen antinsa on siinä, että odottavat toisten käyvän sellaista keskustelua, joka miellyttää heitä.

Ja heti perään he muistavat kertoa, että ennen asiat olivat paremmin. Mutta nyt keskustelun taso on romahtanut ja kaikki parhaat kirjoittajat ovat kaikonneet pois. Ehkä he ovat kaikonneet paremmille keskustelualuille. Sitä he eivät sano, koska sittenhän meidän jäljellä olevien pitäisi ihmetellä, mikseivät nämä marisijat mene perässä sinne, missä ruoho on vihreämpää?
Odottaisin todellakin (edes moderaattorilta) vaasalaiselta kaupunkifoorumilta keskustelua, missä eri näkökannat tulisivat esiin. Yksipuolista maahanmuuton aiheuttamia ongelmia arvostelevia kirjoituksia ovat muutkin forumit (esim. suomi24) pullollaan.
Totesin että kriittisiä näkökantoja tarvitaan, mutta keskustelun ylläpitämiseksi pitäisi hyväksyä myös toisenlaiset mielipiteet. Täällä ne heti tuomitaan mamujen hyysäämisenä. Itse en ole kirjoittanut riviäkään mamujen puolesta, mutta silti VIC20 leimaa jo minutkin.

Totesin, etteivät  esim. valtuutetut ole juurikaan tähän alueeseen viitsineet sekaantua. Jotkut ovat sen täällä ihan sanoneetkin.
En todellakaan kirjoittanut, että täällä olisi ennen asiat olleet paremmin. Totesin pelkästään sen, että täällä oli muutama nimimerkkikirjoittaja, jotka kyllästyivät yksipuoliseen tarjontaan.

Quote
Kivimäki haikailee erityisesti Osalan ja Vehkaojan perään. Ilmeisesti heitä ei olisi tullut kritisoida liikaa?  Ehkä Kivimäki on yleisemminkin sitä mieltä, että verorahojamme hallitsevia ja niillä jopa itsensä elättäviä ei tule kritisoida? Hehän voivat suuttua eivätkä puhu meille enää sanaakaan.

Esim. Vehkaojan toiminnasta ei saa kirjoittaa mitään kielteistä Vaasan pakolaiskiintiön osalta, vaikka hän on kaupunginhallituksen jäsenenä yksi siitä keskeisimmin vastuussa oleva henkilö? Ja minä tyhmä kun luulin, että tämä vaasalaisia.info on kansalaisaktiiveille tarkoitettu foorumi, jonka kautta valtaa pitäviä pääsee vihdoin arvostelemaan ilman että hännysteleijät ja perseennuolijat työntävät sorkkansa väliin ja vaientavat kritiikin. 

En haikaillut Osalan ja Vehkaojan perään. Totesin, että heidät on täällä monta kertaa nimellä leimattu mamujen hyysääjiksi, useimmiten ilman minkäänlaisia perusteluja. En näe mitään arvoa valtaapitävien arvostelussa, jos joku vaan todetaan mamujen hyysääjiksi, ilman että kerrotaan mihin väittämä perustuu. Vähän samaan tyyliin, kun nyt VIC20 kirjoittaa ”ehkä Kivimäki on sitä mieltä”.  Tai Lajunen ”tähän Niskanen varmaan toteaa”. Minusta olisi parempi, kun jokaisen annettaisiin itse kertoa mielipiteensä. Vähintäänkin pitäisi kertoa, mihin otettuun kannanottoon hyysäämissyyte perustuu.

Jos olisit lukenut kirjoituksiani muistakin aiheista, et ainakaan voisi väittää että kirjoitukseni motiivina olisi ”hännystely tai perseennuolenta” kuten asian ilmaiset. Muun muassa Osalan kanssa meillä on ollut useampikin väittely, josta hännystely on aika kaukana. Minulla ei ole tarvetta hännystellä ketään. Itse asiassa olen ihan päinvastainen tyyppi. Täällä olisi todella helppo hännystellä enemmistöä, joka on kovasti maahanmuuttokriittinen.

Itse en ole kovin suuri asiantuntija maahanmuuttopolitiikassa ja totesin havainneeni itsessäni joskus jopa rasistisia piirteitä. Minua kyllä häiritsee yksioikoiset tekstaripalstan tyyliset kannanotot, joita esim. juuri VIC20 on täällä viljellyt. Edellä olevan kirjoituksen tein kuitenkin sen takia, että moderaattorina toimiva henkilö yrittää tukahduttaa ”toisinajattelevien” mielipiteitä. Tällä tarkoitan lähinnä Niskasen kirjoituksia ja kaikkia niitä, jotka uskaltavat epäillä joitain kirjoituksia rasistiseksi. Toimiva keskustelu kaipaa erilaisia mielipiteitä.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: Mamu-uutiset
« Reply #119 on: 15. 01. 2010 08:08 »
 
Urhon siteerama Jenny Sandbacka kysyy, miksi on rasismia. Niin, ennen ei ollut, mutta 80-luvun loppupuolella etelän virkaeliitti (kts. Original Wiik yllä) voimisti pyrkimyksiään saada halvan työvoimareservin aikaan, ja alettiin ylistää monimuotoisuutta ja kulttuurivaihtoa. Samalla uskonnoksi korotettu markkinaliberalismi yksilöpalvonnassaan pilasi koulutuksen ja kasvatuksen. Yleinen rappio alkoi.

Uuuden ryysyköyhälistön aikaansaamiseksi  piti leimata kriitikot rasisteiksi, mikä toimi hyvin jonkin aikaa. Mutta jatkuva jankutus ja antirasismilla elämöiminen päinvastoin kasvattaa rasismia. Ja kansa on nyt herännyt. Etelän virkaeliitin ja sen hännystelijoiden propaganda on koostunut pelkistä valheista.

Kulttuurivaihtoa on ylistetty ja omaa kulttuuria vähätelty, mutta en ole huomannut että kukaan noista vääristä oraakkeleista olisi pienimmässäkään määrässä omaksunut vieraaan kulttuurin osasia kuten ympärileikkausta, elinten silpomista, rituaaliteurastusta, kunniaväkivaltaa tai edes burkaa.