Author Topic: Mamu-uutiset  (Read 646761 times)

0 Members and 54 Guests are viewing this topic.

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3000 on: 09. 04. 2013 05:05 »
USA:ssa on kaupunkeja, joissa eri kaupunginosiin ei ole menemistä, kuin tietyn etnisen taustan omaavat ihmiset.Tulevaisuuden vaasassa näitä kaupunginosia ovat kaikki muut , paitsi entinen vähäkyrö.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3001 on: 09. 04. 2013 05:05 »
Ruotsissa jo on alueita minne valkoisilla ei ole asiaa. Meillä alkaa olemaan jo olympiakorttelin ympäristö samaa luokkaa.
Mamut on sijoitettava asumaan jokainen perhe eri taloon, tai sitten valitaan kaupunki ja sinne kaikki , kunnes sopeutuvat meidän maan lakeihin ja kielen ja ovat koulutettuja johonkin ammattiin.
Tämä ei koske kaikkia, kiintiöpakolaiset ovat suurin osa työllistyneet ja osaavat kielen nopeasti.
Kuten nyt taas tähdennän, ei yleistetä.
Mutta, olemme itse vastuussa siitä miten heidät sopeutetaan yhteiskuntaan, ei voida vain ottaa tänne, lyödä rahaa käteen ja heippa, jokainen ihminen haluaa tehdä töitä ja pärjätä elämässä.
En kadehdi yhdenkään työpaikkaa, vaikka olisin työtön, rasismin olen jo omalla kohdallani kokenut ja se ei mielialaa nosta.
Jos olisin päättämässä, jokainen ihminen on työllistettävä ja rahan oltava parempi kuin korvaus.
Velkaisen suomen on lopetettava älytön tuhlaaminen, ja se säästö on aloitettava eduskunnasta.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3002 on: 09. 04. 2013 05:05 »
Se on kivaa kun make ei näe metsää puilta, nämä samat ongelmat tulee myös tänne, ellei tämä asia saada hallintaan.Sopeutetaan ja työllistetään nyt ensin nämä jo maassa olevat. Nyt rajat kiinni ja katsotaan 10 vuotta eteenpäin.

Yleistäminen, liioittelu, aiheettomat ihonväriin kohdistuvat syytökset, tahallinen vihan nostattaminen edellisten perusteella, ovat niitä asioita, jotka eivät auta ketään, vähiten mamuja ja vielä vähemmän heitä itseään ja vain ruokkivat rasistista vihan sopulilaumaa, jotka ovat jo kohdistaneet vihansa ja vain etsivät lisäsyitä oikeutukselleen jatkaa omaan toimintaansa. Asia-argumentit ovat jo tällöin jo kauan aikaa sitten kadonneet valikoimasta, vaan mikä tahansa pienikin virhe, se laitetaan yhdistetyillä lynkkaushuudoilla mamujen piikkiin ja hurmostilassa syyllistetään kaikki heidän äitien ja isoäitienkin tekemiset ja tekemättä jättämiset.
Ja nämä aikuisiksi ihmisiksi itseään kutsuvat kehuvat yhteen ääneen kuinka heidän omaa arvokasta kulttuuriansa niin moninaisin eri tavoin ollaan tuhoamansa ja raiskaamassa.Ja kuinka nämä nämä toiset ovat niin toisen luokan kansalaisia ja he eivät osaa yhtään mitään.

Mutta eivät nämä ihmiset näe omaa tätä omaa tilaansa, eivätkä he voi ymmärtää omien tekstiensä tasoa, koska kaikki muu kuin heidän näkemystensä vastainen argumentointihan on vain kukkaistätien hömpötyksiä, rasismia heitä kohtaan, salaliittoa, salailua, koska vain ja ainoastaan he ovat oikeassa. He vannovat demokratian ja sananvapauden nimeen, mutta vain kun se koskee heitä itseään. Heitä koskevat tyhmyyden ovat aina yksittäistapauksia, mutta mamujen teot ovat aina yleistettävissä. Yleistykseen riittää ilman mitään ongelmia ihan vaan väri, tai jos ei muuta, niin kielikin riittäkööt, kaikkihan nuo muut samanlaisia ovat.

Hyvää Huomenta Rasistinen Suomi ja aurinkoista aamua muuten niin raskaaseen elämäänne!

“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3003 on: 09. 04. 2013 05:05 »
Ja rasisti kortti taas heitetään, kun ei muuta ymmärrä.
Haluan vaasan olevan paikka missä saan kulkea ilman pelkoa keskellä päivää.
Make voi muuttaa olympiakortteliin niin saat paremman näköalan asioihin, meinaan tuttavani asuu siellä ja meno on aika roisia.
Se on hyvä piipitellä norsunluutornista, missä ei ole konkreettista tietoa mistään muusta kuin tietokoneesta nenän edessä.
Yleensä nämä ylisuvaitsevat ihmiset eivät jalkaudu paikoille missä tapahtuu, ja kun jalkautuvat, mieli muuttuu pikkaisen nopeasti.
Suosittelen menemistä ovesta ulos, siis siitä missä kahva kääntyy ja raitis ilma puhaltaa sisälle, sitten torille kerjäläisten ahdisteltavaksi, rewelliin tutustumaan monikulttuurisuuteen ja olympiaan tarkastelemaan sopeutumista. :D

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3004 on: 09. 04. 2013 05:05 »
Edellämainituista teksteistä päätellen ongelma mamujen kotouttamiseen näyttääkin olevan kantasuomalaisissa. Vaikuttaa siltä, että koulutusta ovatkin saaneet väärät henkilöt. Ehdotankin, että kotouttamiskoulutusta ei pidetäkkään mamuille , vaan kantasuomalaisille. Eli rasisteille.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3005 on: 09. 04. 2013 06:06 »
Rasisteja ovat ne jotka tänne ulkomaalaisia roudaa, pitämättä huolta siitä miten mennään eteenpäin. Espanjassa asuessani, missä on todella paljon kaikenmaalaisia, ensin on espanjalaiset, sitten vasta muut.
Siellä on tehtävä töitä, mitä tahansa, ei yhteiskunta elätä.
Mietin vaasaa 10 vuotta sitten, ei ollut ongelmia, liian nopealla tahdilla tuodaan mamuja, ilman että jokainen sopeutetaan.
Rasistinen käytös suomalaisia kohtaan on monella ulkomaalaisella, sen olen kuule itse nähnyt, .

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3006 on: 09. 04. 2013 06:06 »
Rasisteja ovat ne jotka tänne ulkomaalaisia roudaa, pitämättä huolta siitä miten mennään eteenpäin. .
Mietin vaasaa 10 vuotta sitten, ei ollut ongelmia, liian nopealla tahdilla tuodaan mamuja, ilman että jokainen sopeutetaan.
Rasistinen käytös suomalaisia kohtaan on monella ulkomaalaisella, sen olen kuule itse nähnyt, .

No minä en sitten kuulu rasistikategoriaan yllämainitussa mielessä. Mutta myönnän, että olisin rasisti rasisteja kohtaan.

Itseä ei pelota olympiakortteliin päivällä meno. Ja ongelmia oli Ristinummen grillin läheisyydessä aikanaan ihan suomalaistenkin kesken. Sinne ei nuorella ei-ristinummelaisella pojalla ollut asiaa illalla.
Ja keskustassa grillijonoissa ei kannattanut lausua vääriä sanoja, ettei saanut turpaan. Löytyi ja löytynee edelleen riidanhaastajia, jotka tahallaan provosoivat muita.
Mutta minä pystyn määrittelemään nuo yksittäistapauksiksi. Nuorten miesten uhoksi, jotka etsivät yhteiskunnassa paikkaa. Enkä yleistä sitä koskemaan kaikkia. Mutta näin tekevät monet muut.
Ja kyllä, työttömien nuorten miesten keskittyminen yhdelle alueelle lisää ongelmia, oli kysymys sitten kantaväestön tai mamujen ghettoutumisesta. Ratkaisu siihen ei ole syyllistäminen, vaan aidosti keskittyminen siihen mistä se johtuu. Nuorten miesten uho menee aikanaan ohi, jos vain he pääsevät elämän syrjään kiinni ja saavat arvostusta. Rasistiset väitteet ja yleistykset eivät edesauta asiaa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3007 on: 09. 04. 2013 07:07 »
Rasistiset väitteet ja yleistykset eivät edesauta asiaa.

Syttyi se lamppu sinullakin, ei ole rasismia olla huolissaan vaasan tulevaisuudesta, siitä että kouluissa opettaja saa potkut kun koittaa pitää järjestystä, tarhoissa lapset on kuin päättömästi kanat, ihan väriin katsomatta.
Säännöt ja rajat pitää olla, hymistely ja kaiken ymmärtäminen ja salliminen ei auta ketään, voi ristus, heti kun joku uskaltaa arvostella tätä älyttömyyttä, on heti rasisti.
Minulla käy ulkomaalaisia asiakkaina, käyttäytyvät kuin muutkin ihmiset, poikkeuksiakin on, kuten yksi daami, joka kielsi minua päästämättä miehiä putiikin kun hänellä ei ole huivia päässä.
Arvaas mitä vastasin..
Miehet tulevat tilaamaan aikaa, minun firmaani, eivät pällistelemään sinua, jos haluaa oven kiinni, silloin tehdään työ sulkemisajan jälkeen ja tuplahinta.
Että silleen, meinasi jo määrätä kuka tulee minun ovestani sisään, .
Verenpaine nousi sekunnissa 200 uskomatonta röyhkeyttä.
Mietin asiaa toisinpäin, jospa menen asiakkaaksi ja teen samoin, minut vietäisiin pillit soiden hutskille :D

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3008 on: 09. 04. 2013 07:07 »
yksi daami, joka kielsi minua päästämättä miehiä putiikin kun hänellä ei ole huivia päässä.

Jos olisit toiminut hänen pillinsä mukaan, olisit syyllistynyt ilmiselvään rasismiin.

Onneksi et ole rasisti. 

Sen nyt ymmärtäisi jos ei olisi vaatteita päällä mutta huivi kuulostaa ylireagoinnilta tai kotoutuksen epäonnistumiselta.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3009 on: 09. 04. 2013 08:08 »
anna,

minun pointtini olikin se, että liian moni näistä postauksista, jollei jopa suurin osa,  yleistää suoraan mamuja. Vastaavia asiakkaita on kaikissa ryhmissä. Suomalaiset mummot ja paapat ohittelevat jonoissa ilman mitään kunnioitusta vaikkapa raskaita kasseja kantavaa odottavaa äitiä jne. jne... en kuitenkaan yleistä kaikkia mummoja ja paappoja samanlaisiksi. Huonosti käyttäytyviä asiakkaita löytyy. Katsoo vaikkapa pohjalaisen tekstaten palstaa, niin kyllä on ihmisten ongelmat pieniä. Elämä on pilalla pienistä asioista. Tekisi mieli yleistä koskemaan niitä kirjoituksia koko Suomen kansan alennustilaksi, mutta en tee sitä, koska toivon ja uskon, että niitä kirjoittelevat ihmiset ovat niitä poikkeuksia kantasuomalaisissa ja uskon ja toivon, että ne edustavat vain murto-osaa suomalaisista.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3010 on: 09. 04. 2013 08:08 »
Se ei mene noin sillä kylässä ollaan aina kohteliaampia.

Ulkomalaistaustaiset ovat meillä kyläilijän asemassa kuten me olisimme esim. Afrikassa.  Ei siellä
passaa törttöillä jos törttöilee kotona.  Ei toisen törttöily ole perustelu omalle törttöilylle
ihonväristä riippumatta.

Tuli mieleen yksi asia kun eräs nainen (valkoihoinen suomalainen) tuli kusettamaan koiraansa
takaoveni vieressä olevaan pylvääseen.  Taloyhtiön säännöissä on selvästi, ettei talon rakenteita
saa sotkea.  Sanoin heti, että "Älä ny ihan siihen sentään" niin tämä valopää totesi,  "kyllä siihen
muutkin."

Eli joillakin valopäillä on kummallinen käsitys, että jos joku toinen tekee väärin niin se antaa
itselle saman oikeuden.  Onneksi laki on siitä täysin eri mieltä.  Jos ajat ylinopeutta tutkaan
ja kerrot, että "muutkin ajavat" ei se auta mitään.  Sakot tulee ja toivottavasti joku nälväisy
että, "Sekö oikeuttaa ajamaan ylinopeutta?  Sinähän "viisas" olet."'

Eli jos suomalainen tai kuka tahansa törttöilee, ei se ole lieventävä asianhaara törttöillä itse.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3011 on: 09. 04. 2013 08:08 »
Kari olet oikeassa,

ja siitä johtuen siitä ei myöskään saisi nostaa isompaa asiaa mitä se on, eli syyttää jatkuvasti vain tiettyä ryhmää törttöilystä, kun "omissakin" on parantamisen varaa ja löytyy törttöilijöitä.
Koska se on rasismia, että tietyn tahtoen ummistaa silmänsä "omien" törttöilyltä ja jatkuvasti osoittaa vain ja ainoastaan kaikissa postauksissa mitä "törttöilyä" muut ovat saaneet aikaan.

Tuosta lieventävästä asianhaarasta. Suomalaisilla lieventävä asianhaara törttöilylle on yleensä känni. Se "oikeuttaa" jotkut kusemiseen porttikonkeihin, haistattelemaan, vetämään turpaan jne...
Onneksi oikeuslaitos ei käsittele asiaa lieventävänä asianhaarana.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3012 on: 09. 04. 2013 10:10 »
Oot sinä make raskas.... ei voi kuin hymyillä  x)   lol

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3013 on: 09. 04. 2013 10:10 »
Poliisi etsii palkkamurhaajaa - oletko nähnyt tätä miestä?Etsintäkuuluutettu mies maksoi surmasta huomattavan summan rahaa.
Poliisi epäilee helmikuussa Oulun Rajakylässä tapahtunutta henkirikosta palkkamurhaksi.

Kyseessä on Suomen oloissa hyvin harvinainen rikos.

Poliisi on saanut näyttöä, että 1974 syntynyt Suomen ja Iranin kansalainen Ramin Mansouri maksoi siikajokiselle vuonna 1989 syntyneelle miehelle rahaa surmatyöstä. Mansouri halusi palkkamurhaajan ottavan hengiltä ex-puolisonsa uuden kumppanin.

Palkkamurhaksi epäilty henkirikos tapahtui 23. helmikuuta Oulun Rajakylässä. Surmaaja meni rappukäytävään ja surmasi teräaseella itselleen entuudestaan tuntemattoman 1979 syntyneen miehen.

Surmasta on vangittu suomalainen 1989 syntynyt mies, jonka epäillään toimineen Mansourin (käyttää myös nimeä Bobby Dashti) toimeksiannosta. Suomalaismies on tunnustanut surmatyön.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on ilmennyt, että Dashti lupasi siikajoelta kotoisin olevalle surmaajalle huomattavan rahapalkkion surmatyöstä. Surmalla oli tarkoitus saatella pois päiviltä Dashtin ex-puolison miesystävä.

Surmatyön toteutettavakseen ottanut mies ei tuntenut tätä miestä etuudestaan. Esitutkinnassa ilmeni, että hän suunnitteli surmaa pari kuukautta. Hän hankki tietoja uhrista ja tämän liikkeistä. Ennen surmapäivää mies yritti toteuttaa tekoaan, mutta ei saanut veritekoa aikaiseksi.

Poliisin mukaan palkkamurhan motiivina on  irakilais-suomalaisen miehen ja tämän ex-vaimon riita lasten huoltajuudesta. Poliisin mukaan pariskunnalla oli runsaasti riitoja, joiden selvittelyssä tarvittiin ajoittain myös poliisia. Mies uhkaili ex-kumppaninsa useasti.

Palkkamurhan toimeksiantajaksi epäilty Mansouri on vangittu Oulun käräjäoikeudessa poissaolevana. Hän käyttää myös nimeä Bobby Dashti.

Dashti on asunut pitkään Oulussa, mutta on sittemmin muuttanut Ruotsiin, jossa oleskelee edelleen tämänhetkisen tiedon mukaan.

Dashtin (alias Ramin Mansouri) tavoittamiseksi poliisi julkaisee hänen kuvansa. Dashti on 187 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan normaali.

Asiasta tai Dashtin liikkeistä jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen puh- 071-8765844.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288555087201.html

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3014 on: 09. 04. 2013 10:10 »
Enpä hämmästy yhtään.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3015 on: 09. 04. 2013 11:11 »
Kari olet oikeassa,

ja siitä johtuen siitä ei myöskään saisi nostaa isompaa asiaa mitä se on, eli syyttää jatkuvasti vain tiettyä ryhmää törttöilystä, kun "omissakin"

 

Sinäkin olet oikeassa mutta kun kyseessä on niinkin vakava asia kuin naapurimaan esimerkki tulevasta
kotoutuksen epäonnistumiesesta,   se vaatii näyttöä eli
ns.faktatietoa jotta päättäjät viimein huomaisivat, että ainut oikea tie on pakolaisten hajasijoitus vaikka
pakkotoimin.  Vain siten he sulautuvat yhteiskuntaamme.  Näyttämällä epäkohtia kantaväestön sopeutu-
mattomuudesta, annetaan aivan väärää esimerkkiä.  Mutta esilletuomalla tietyn ryhmän törttöilyjä
voidaan asiaan puuttua ja estää lisätörttöilyt.  Toinen vaihtoehto on salailu ja se tie ei johda mihinkään
hyvään.

Otetaan mikä tahansa esimerkki missä tarvitaan kahta tai useampaa ainetta.  Vetäisen hatusta vaikkapa
ruoanlaiton.  Jos tehdään vaikkapa pullaa.  Valkoinen taikina on kantaväestöä ja kaneli ja kardemumma afrikkalaisia ja sokeri ja suola muunmaalaisia,  niin mikään aine kanelista lähtien ei sovellu, että sitä keskitetään
vaan esim kaneli ja sokeri ja suola hajasijoitetaan taikinaan sirotusmenetelmää käyttäen.  Jokainen voi kuvitella
miltä pulla maistuu jos kaneli on keskitetty yhteen paikkaan ja sokeri toiseen tai vaikkapa sekin kanelin kanssa samaan.  Jokainen voi myös kuvitella, että oikealla määrällä nämä lisäaineet saavat pullasta entistä maukkaamman.

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3016 on: 09. 04. 2013 12:12 »
Kari, minä ymmärrän täysin sun idean/kannan. Sitä en ymmärrä miksi muut ei näe asian ydintä, taas käy niinkuin ennen että olemme rasisteja. Sähän tiedät kuinka kova rasisti minäkin olen ku on pilottitakki ja kaikki, minä vaan valikoin seurani joka lienee oikeuteni. Eilen kyllä kymmenkunta mustaa lasta oli koiraani silittämässä ja lapset vilkuttaa kun kuljen ohi, yhden äiti oli ulkona niin annoin hänelle karkkipussin josta jakaa lapsille kun mulla on diabeteksen takia aina karkkia mutta namusedäksi en alkaa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3017 on: 09. 04. 2013 12:12 »
Tietenkin on muistettava , että pelkän mausteen syöminenkään ei onnistu , kuten nyt on joidenkin päämäärä.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3018 on: 09. 04. 2013 12:12 »
Jos otetaan esimerkiksi tuo aikaisemmin mainittu Bobby. Vuodesta toiseen eräällä pienellä suomalaisella on jopa kulttuurin sisällä tunnistettavissa ja yleisesti tiedossa käsite "verikosto". Tälle asialle suomalainen yhteiskunta ei ole tehnyt yhtään mitään. Kysymyksessä on suomalaisten poliisien ja yhteiskunnan hiljaisesti hyväksymä oma "sharia-lakimme". Ja jotta ei syytettäisi nyt tätä vähemmistöä, niin voidaan tarkastella nykyistä suomalaista lainsäädäntöä.

Puheen tai kirjoituksen muodossa olevia tappo- ja pahoinpitely uhkauksia ei suomalaisessa yhteiskunnassa oteta todesta. Suurin osa murhista ja pahoinpitelyistä tapahtuu "perheen sisällä" (ihan kantasuomalaisissa) samalla tavoin kuin Bobbyn tapauksessa. Iso osa oli saattanut olla ennaltaehkäistävissä, jos puolison uhkaukset tai aikaisemmat pahoinpitelyt oltaisiin otettu tosissaan ja annettu sen mukaisia rangaistuksia. Näin olisi voinut käydä myös Bobbyn tapauksessa. Jos yhteiskuntaa näyttäisi selvästi, että mitään uhkauksia ei hyväksytä keneltäkään milloinkaan, saatikka sitten fyysistä koskemattomuutta.

Vasta kun säännöt olisivat tarpeeksi selkeät ja tasapuoliset mamuille ja kantasuomalaisille, on helpompi aloittaa tarkastelu missä ollaan ja mitkä asiat ovat pielessä. Perheen sisäinen lähestymiskielto tuli Suomessa voimaan vasta 2005 ja muutenkin näissä asioissa ollaan Suomessa melkein samalla tasolla kuin "aavikkokansoissa".

Tässä jotain tilastoa (vuodelta 2000, jolloin mamukeskustelua ei pahemmin ollut), luultavasti muutosta ei ole paljoa tapahtunut

40 % naisista on joutunut miehen tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai uhkailun kohteeksi joskus elämässään 15 vuotta täytettyään.
52 % naisista on joutunut sukupuolisen ahdistelun tai häirinnän kohteeksi joskus elämässään 15 vuotta täytettyään, 20 % viimeisen vuoden aikana. 29 % naisista on kokenut jo alle 15-vuotiaana väkivaltaa, seksuaalisesti uhkaavaa käyttäytymistä tai seksuaaliseen kanssakäymiseen pakottamista. Nykyisen puolison tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai väkivallallan uhkailun kohteeksi on joutunut 22 % parisuhteessa olevista naisista, 9 % viimeisen vuoden aikana. Kaikkiaan vuoden aikana koki 112 000 naista parisuhdeväkivaltaa, josta 90 000 oli fyysistä väkivaltaa. Entisen miehen väkivallan tai uhkailun kohteeksi on joutunut 50 % avio- tai avoliitossa olleista naisista.

Mielestäni aika hirvittäviä lukuja nuokin. Noita ei voida laittaa yksittäistapausten piikkiin.

Ainoa tapa on näiden asioiden selkeä kriminalisointi, tuoda parisuhdeväkivalta kunnolla päivänvaloon. Tuo Bobbyn tapaus kuuluu tietyllä tapaa samaan kategoriaan, mustasukkaisuusdraamaan naisen "omistamisesta". Joidenkin mieshenkilöiden uskoon siitä, että naisen voi omistaa ja kohdella miten sattuu.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3019 on: 09. 04. 2013 12:12 »
Ja keskittämisestä olen samaa mieltä Kari.
Keskittäminen tapahtuu välillisesti sosiaalisen asuntorahoittamisen avulla. Eli kaupunki rakentaa sosiaalisesti asuntoja kaikille niille, joilla ei ole itse rahaa maksaa. Näin syntyi aikaan Jakomäenkin lähiöt Helsingissä ja Ristinummi saattoi olla hieman pelottava paikka. Paljon saataisiin ongelmia poistettua, jos edes kaupungin sisällä pystyttäisiin ohjaamaan eri puolille kaupunkia hieman tasaisemmin erilaisia väestöryhmiä.

Mutta edelleenkään maahanmuuttajien syyllistäminen ja jatkuva sormella osoittaminen ei varmasti paranna niiden integroitumista, jotka jo täällä ovat. Tietysti joidenkin tavoite voi olla juurikin päinvastainen. Jos oletetaan, että on ihmisiä, jotka saavat palkkansa rumasti sanottuna "mamujen" maahantuonnista, niin voi olla myös ihmisiä, jotka nostattamalla rasismia, saavat siitä oman palkkansa ja oikeutuksensa?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3020 on: 09. 04. 2013 12:12 »
rumasti sanottuna "mamujen" maahantuonnista, niin voi olla myös ihmisiä, jotka nostattamalla rasismia, saavat siitä oman palkkansa ja oikeutuksensa?

Ei se ole rumasti sanottu.  Sille on syntynyt ihan oma nimike ja se on "mamubisnes" jossa jokin on pahasti mennyt pieleen sillä
siinä ryhmässä lähes kaikki haluavat keskittää esim. pakolaisia Vaasaan.  Seurauksista viis.

Pakolaiset ja ulkomaalaiset voisivat olla samalla määrällä ihan oikeasti hyvä "mauste pullataikinaan" jolloin siitä tulisi
entistä maukkaampi.  Meillä on siitä jopa esimerkkejä.  Yhden nimi oli Fazer ja toisen joku muu.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3021 on: 09. 04. 2013 12:12 »
Vaimo kävi sunnuntaina Olymppiakorttelin lähellä sivaa ostamassa pullaa, ei kuulemma ikinä enää mene. Kauhea islamistejen rukos kutsu raikui ja yhtäkään valkoista ei näkynyt. Auto sielä kioskin takana ja 5 mamua huuteli jotain perään, annan aseen mukaan jos vielä pitää mennä. Osaa käyttää olenhan itse opettanut, rupesi harkitsemaan muutammeko Turkin lomakohteen Italiaan.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3022 on: 09. 04. 2013 13:01 »
Luulen, että paljon saataisiin aikaan kiristämällä väkivaltarikosten rangaistusasteikkoa ja pelkästä uhkailusta kovat sakot sekä lähestymiskieltoa. Ja kun nuo asiat olisivat kunnossa, niin kaikille mamuille täsmäkoulutus, että Suomessa on sellainen asia kuin tasa-arvo ja tälläistä ei täällä suvaita. Ja koulutuksen loppuessa jokaiselle jaettasiin kädestä pitäen omalle kielelle käännetty ja vaikkapa henkilökohtaisella nimellä esitäytettynä oleva rangaistusastetaulukko.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

21solmua

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3023 on: 09. 04. 2013 13:01 »
Kuinkas se Henry on Turkissa jaksanut kuunnella sitä minereettien rukouskutsua. Pitäväthän maahamuuttajatkin meidän kirkonkellojen soittoa ongelmana ja häritsevänä. Italiassa ainakin Katollisten kadetraalien kellot soivat alvariinsa. Itse olen monesti käynyt Niemenpää kioskissa ostoksilla, eipä ole häirinnyt ulkolaiset. Työmatkoilla ulkomailla olen kohdannut jos jonkin väristä ym. Mutta siellä kansat sulautuvat toisiinsa, esim Lontoossa on n. 12 miljoonaa asukasta ja suurin osa on värillisiä. Mutta kun tänne meidän lintukotoomme tuli muutamia Vietnamilaisia Oravaisiin, niin heti oltiin katsomassa, kuinka vinot silmät niillä on, ja värikin on eri kuin meillä. Voi kauhistus! Oomma me Pohojalaaset niin nurkkakuntaasia jotta, ei meillä Peräseinäjoella kattota pitkään muuta kuin Seinäjokisia!

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3024 on: 09. 04. 2013 15:03 »
Se on toka ja viimeinen kerta, haluan tehdä yhden ostoksen ja sitten en mene. Hotelli on rauhallinen ja suurin osa tällä selällä menee lepäilessä altaalla.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3025 on: 09. 04. 2013 16:04 »
Huomattava osa suomessa tehdyistä palkkamurhista on maahanmuuttajien tekoja. Suhteutettuna mamujen määrään maassamme se on huolestuttavaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palkkamurha

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3026 on: 09. 04. 2013 17:05 »
Luulen, että paljon saataisiin aikaan kiristämällä väkivaltarikosten rangaistusasteikkoa ja pelkästä uhkailusta kovat sakot sekä lähestymiskieltoa. Ja kun nuo asiat olisivat kunnossa, niin kaikille mamuille täsmäkoulutus, että Suomessa on sellainen asia kuin tasa-arvo ja tälläistä ei täällä suvaita. Ja koulutuksen loppuessa jokaiselle jaettasiin kädestä pitäen omalle kielelle käännetty ja vaikkapa henkilökohtaisella nimellä esitäytettynä oleva rangaistusastetaulukko.

Tästä olen samaa mieltä. Paitsi että suomessa vangista aiheutuvat kulut ovat hurjat. Halvemmaksi tulee rikollisten mamujen karkoitus minne tahansa muualle. Eihän rikollisesta mamusta vankilan jälkeen ainakaan kunnon kansalaista tule, jos sitä ei tullut ennemminkään. Miksi tuhlata vankeinhoidon resursseja mamurikollisiin, kun kantasuomalaisissakin rikollisissa on työtä? Uhrin kannalta lähestymiskielto on joutava. Jos kunniamurhaajalla on pahat mielessä ei hän varmasti välitä lähestymiskiellosta. Hapot naamalla on myöhäistä huudella seriffiä.

edit: sakkorangaistusten koventaminen saattaisi toimia. Rahan takiahan suuri osa mamuista täällä loisii. Ellei sosiaalihuollolla ole mamujen sakkojenmaksuautomaattia? Miten on?

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3027 on: 09. 04. 2013 17:05 »
Yhtä lailla ne pahemmat suomalaiset rikolliset voitaisiin viedä kärsimään rangaistustaan vaikka Venäjällä tai Pakistaniin. Suomalaista vankilaa ei voi sanoa vankilaksi edes suomalaisille, lomakoti se on. Ei niistä suomalaisistakaan rikoksen tekijöistä kunnon kansalaisia siellä tule.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2013040816874359_uu.shtml    - vaasalaista kantasuomalaista esimerkkiä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040916881154_uu.shtml
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3028 on: 09. 04. 2013 18:06 »
<a href="http://www.youtube.com/v/pPwcTf6WU3M" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/pPwcTf6WU3M</a>
Ihan tavallinen monikultturellinen koulupäivä.  Kyllä on hienoa kun on monikultturellisuutta.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3029 on: 09. 04. 2013 20:08 »
Ensimmäiseksi herättää kysymyksiä, miksi vaasassa on helsingin jälkeen eniten mamuja, kukahan päättäjä voisi vastata siihen, ja en tarkoita make sua.
Miksi heitä ei tasaisesti hajauteta ympäri suomea, silloin ei tule samoja ongelmia kuin olympiassa  ja  21 solmua, tuskin nyt kamut sun perään huutelee, ellet ole hame päällä :D
Meidän pitää sietää ihan mitä vaan ja taputetaan päälaelle eikö.
Ystäväni syyriasta tuli käymään, toi ruokaa työpaikalleni, juteltiin ja naurettiin, kuinka tämä vaasa ikävä kyllä tehdään rikollisten mamujen temmellyspaikaksi.
Lupasin etsiä hänellekin mukavan mökin korsnäsistä.
Niin hänkin on kuulemma rasisti, kun on sitä mieltä että maahanmuutto on hallitsematonta.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3030 on: 09. 04. 2013 20:08 »
Tämän nähtyäni  en voi muuta sanoa kun että jo on aikoihin eletty, multa nyhdetään verorahoja väkisin vahvemman oikeudella, remokraattisella mielivallalla, pahemmin kun missään diktatuurissa voisi olla.

Sitten minun kovalla työllä ansaitsemia rahoja käytetään tuollaisten elukkojen hyysäämiseen.  On aivan varmaa että tulee puhdistuksen aika ja minä kyllä rahoitan sitä osaltani. Teen sen mielelläni ja meitä on paljon,  kun tekijät löytyvät ja tällä menolla ne löytyy,  niin sitten se  alkaa,  eikä siitä ole paluuta.  Todellisuus muotoutuu hyvin loogisesti,  niin se on aina ollut.

Kun esitin noin kaksikymmentä vuotta aikaisemmin että voitaisiin muuttaa koulupakko,  oppioikeudeksi,  olin ajoissa liikkeellä,  kukaan ei vain kyennyt silloin tekemään päätöksiä, jotka olisivat vielä auttaneet.   Nyt kaikki on jo myöhäistä, näen jo mitä tuleman pitää. Näyttää siltä että kärsimystä kaivataan oikein syvällisesti ja suurina kansanjoukkoina. Edellisistä kärsimyksistä on vissiin liian kauan.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3031 on: 09. 04. 2013 20:08 »
En voi kuin ihmetelä. Onko Kartsan monikulttuurillinen koulupäivä -video joillekin yllätys?

Hyvää yötä ja huomenta!

Sitä saamme mitä te olette tilanneet!

Eläimille ei ole kuin yksi keino jota ne tottelevat. Kaikki me tedämme mikä. Joten missä on epäselvyyttä?

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3032 on: 09. 04. 2013 22:10 »
Huomattava osa suomessa tehdyistä palkkamurhista on maahanmuuttajien tekoja. Suhteutettuna mamujen määrään maassamme se on huolestuttavaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palkkamurha

Niin on.... Virolaisten ja venäläisten...
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3033 on: 10. 04. 2013 06:06 »
Huomattava osa suomessa tehdyistä palkkamurhista on maahanmuuttajien tekoja. Suhteutettuna mamujen määrään maassamme se on huolestuttavaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palkkamurha

Niin on.... Virolaisten ja venäläisten...
Eikös hekin ole mamuja, siis maahanmuuttajia, kukas nyt on rasistinen :D

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3034 on: 10. 04. 2013 06:06 »
Osa on pysyvästi maassa, osa vain vierailemassa viikon parin reissuilla. Tekevät yhteistyötä rikollisten moottoripyörjengien kanssa. Sellaista "mamubisnestä" tekevät tekevät jotkut meidän nahkatakeista, joissa värikkäitä kuvia. Miksi tuohon rikolliseen "mamubisnekseen" ei haluta puuttua?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3035 on: 10. 04. 2013 07:07 »
Osa on pysyvästi maassa, osa vain vierailemassa viikon parin reissuilla. Tekevät yhteistyötä rikollisten moottoripyörjengien kanssa. Sellaista "mamubisnestä" tekevät tekevät jotkut meidän nahkatakeista, joissa värikkäitä kuvia. Miksi tuohon rikolliseen "mamubisnekseen" ei haluta puuttua?

Tuo on krapulakaljan kusemista pöntön ohi.  Helpommalla ja järkevämpää on juoda vähemmän ja jos kusee niin kusee
pönttöön.  Ei jää haisemaan eikä tarvitse siivoja jälkiä heti.   

Eli otetaan pakolaisia vähemmän Vaasaan.  So simple.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3036 on: 10. 04. 2013 08:08 »
Nuo edellä mainitut ei ole pakolaisia, maahanmuuttajia ja "turisteja" kylläkin.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3037 on: 10. 04. 2013 09:09 »
En voi kuin ihmetelä. Onko Kartsan monikulttuurillinen koulupäivä -video joillekin yllätys?

Hyvää yötä ja huomenta!

Sitä saamme mitä te olette tilanneet!

Eläimille ei ole kuin yksi keino jota ne tottelevat. Kaikki me tedämme mikä. Joten missä on epäselvyyttä?

Aivan totta.  Tuo on tilattua ja tilausta on jopa pidennetty.  Yleensä kun tilataan ja saadaan epäkuranttia niin tilaus katkaistaan.  Jostain syystä näin ei ole tehty.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3038 on: 10. 04. 2013 10:10 »
<a href="http://www.youtube.com/v/pPwcTf6WU3M" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/pPwcTf6WU3M</a>
Ihan tavallinen monikultturellinen koulupäivä.  Kyllä on hienoa kun on monikultturellisuutta.

Kulttuuri on saapunut myöskin koululuokkiin täydellä voimallaan

Mutta sitä saa mitä toiset tilaa

.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #3039 on: 10. 04. 2013 11:11 »
En voi kuin ihmetelä. Onko Kartsan monikulttuurillinen koulupäivä -video joillekin yllätys?

 

Oli se oli yllätys kun nyt sen näin.  Olin aimmin vain kuullut ja silloinhan se oli kuulopuheluuloa.  Nyt se ei ole luuloa.
Kyllä kamerakännykkä on hyvä keksintö.

Mutta yllätyshaku on väärä lähestymistapa sillä asiassahan paljon enemmän aivan muuta.

-Muiden opiskelijoiden koulutyön häirintä.  Koko tuntihan keskeytyi.
-yhteys maahanmuuttopolitiikkaan.  Kyseessähän oli ilmeselvästi muualta kuin suomesta alkuperää oleva häirikkö.
-esimerkki, että opettaja ei voinut viedä oppilasta ulos vaan hänen täytyi lähteä ulos.

Tästä täytyy keskustella, että onko opettaja noin sidottu, että yksi oppilas keskeytti hänen työntekonsa.  Muissa
työpaikoissa viranomaisen häirintä aiheuttaisi jopa oikeustoimia mutta ainakin rankaisutoimenpiteitä.

Opettaja ei voi mitään muuta kuin jättää työpisteensä ja se on väärin.

Tämä voi liittyä myös Juri Kadarin tapaukseen jossa opettaja sai potkut vähintäänkin epäilyttävissä olosuhteissa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.