Author Topic: Mamu-uutiset  (Read 641232 times)

0 Members and 30 Guests are viewing this topic.

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2960 on: 06. 04. 2013 18:06 »
Mitähän Kekkonen olisi tuumannut siitä, että hänet olisi leimattu rasistiksi. Se nyt on vain niin, että näitä lyhyt tukkaisia on ja tulee yhä enemmän. Minusta ihmisen ulkonäköön liittyviä kiusaamisia tulisi välttää.Monissa työpaikoissa siitä saa varoituksen. Ja työpaikan ulkopuolella voi saada nenän kipeäksi. Tilasto tulisi tehdä Vaasan kaupunkia koskevana , se kiinnostaa meitä, ja antaa oikean vertailukohdan. Mitä tulee pakolaisten hajasijoitukseen vaasan kaupungissa. Se tulee olemaan siten, että eri etniset ryhmät hakeutuvat omille tahoilleen ja luovat täten omia reviirejä, joihin muilla ei ole asiaa.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2961 on: 06. 04. 2013 18:06 »
Tilastot kertovat joitain totuuksia, mutta ainakaan kyseisellä tilastolla ei voida vielä tarkemmin osoittaa kyseistä yliedustusta. (valhe, emävalhe, tilasto)

Nämä pitäisi ottaa kunnittain laskettuna. Pohjanmaalla maalaiskunnissa lienee vähemmän rikollisuutta kuin esim. Vaasassa. Myös maahanmuuttajat ovat aika pitkälti Vaasassa. Tämän jälkeen, jos suhteutus tehdä vielä ikäluokittain ja sukupuolittain eroteltuna, niin saattaa olla jopa niin "pahasti", että "pahin mamu" ryhmä on vähemmän rikollinen kuin vastaava kantasuomalaisryhmä.vaikkapa 18-30 vuotiaat miehet.

Eli minä taas uskon, että mamujen selvää yliedustusta löytyy vain seksuaalirikoksissa. (kun verrataan oikeita ryhmiä keskenään eli 18-30 vuotiaat miehiä). Ja uskon lisäksi, että jos pystyttäisiin vieläkin tarkentamaan, niin mamuista tietyt ryhmät edustavat rikoksista suurempaa osaa kuin toiset.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2962 on: 06. 04. 2013 18:06 »
Joona, olet oikeassa.

Siksi myös mamujen vetäminen yhteen kastiin ja yleistäminen, ei palvele mitään tarkoitusta. Muuta kuin rasistisia päämääriä.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2963 on: 06. 04. 2013 18:06 »
Vaikka mamut tekisivätkin enemmän rikoksia , kuin kantasuomalaiset ei ratkaise itse ongelmaa. Joka saattaa olla se, että osa mamuista on joutunut kokemaan sellaisia raakuuksia, joista ei ole helposti ulospääsyä. Sen vuoksi joka mamu pitäisi laittaa sellaiseen psykoloogiseen testiin jossa selviää kaikki mahdolliset henkiset ongelmat ja tämän jälkeen asianmukaiseen hoitoon. Tuskin kukaan työnantaja haluaa palkata hermonsa menettänyttä työntekijää, jolla pinna on liian lyhyt. Esim.tämä poliisien potkiminen on jonkin tason henkisen ongelman seuraus.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2964 on: 06. 04. 2013 19:07 »
Olen samaa mieltä Joona. Viranomaisille olisi lisäksi hyvä antaa maahanmuuttajan taustatiedot. Minkä tyylisestä vainosta on ollut kysymys, tuleeko sota-alueelta jne... minkälaisia raakuuksia on nähnyt tai joutunut kokemaan. Jonkinlaista valikointia tapahtunee, mutta liikkuuko tieto enää tämän jälkeen Suomen viranomaisille ja käytetäänkö tietoa järjestelmällisesti hyväksi. Siitä minulla ei ole mitään tietoa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2965 on: 07. 04. 2013 09:09 »
en pidä siitä, että muita ihmisiä tai ihmisryhmiä syytellään ja erityisesti yleistetään yksittäisten henkilöiden tekojan pohjalta. Se on mielestäni ala-arvoista, erityisesti jos ei ole faktaa pohjalla. Kaikkien on helppo tehdä yleistyksiä, erityisesti omasta maailmankuvastaan katsoen.

Tätähän Te Toveri Magnus itse teette mm Perussuomalaisten ja Suomen Sisun kohdalla, maahanmuuttokriittisistä puhumattakaan.

Kas kun huomasit :)
Olet juurikin täsmälleen oikeassa. Teen samanlaisen yleistyksen heille, miten jotkut kovaäänisimmät yleistävät mamuja. :)
En tekisi niin, jos käyttäisivät enemmän faktaa ja tietoa, kuin mutua.

Omapohjaisesta kokemuksesta voin sanoa, että Perussuomalaisten joukosta löytyy muuta väestöryhmää enemmän yhteiskunnan tuilla eläviä elämään katkeria alkoholisteja, jotka oman epäonnisen ja katkeran elämänsä takia syyttävät siitä tällä hetkellä lähinnä mamuja. Vähän aikaa sitten syypää oli EU jne jne.
Onko siinä tarpeeksi yleistystä? Haluatko, että yleistän vielä rankemmin?

Vaikkapa tuosta Annan kriittisyydestä.
- Työpaikan saanti: olisiko työpaikan saamatta jääminen voinut puuttua liian kovasta palkkavaatimuksesta, vaikkapa siitä, että sinua syrjittiinkin sukupuolesi takia, tai perussuomalaisuutesi takia?
- Haet asuntoa ja ulkomainen perhe menee ohitse. Millä tavoin ohitse? Halusitko neljä huonetta ja keittiötä? No tuosta voi tehdä valituksen, jonka pitäisi mennä lävitse, jos näin on tapahtunut ilman kunnon perusteluja. Ymmärrän ärtymyksen, jos näin on käynyt. Esim. Pikipruukilla: "Asukasvalinta suoritetaan valtioneuvoston päätöksiä sekä ympäristöministeriön ohjeita noudattaen." Sivuilla voisi olla avoimemmin esillä miten nämä käytännössä toteutetaan.
- Kyseiset kerjäläiset eivät käytännössä ikinä ole mamuja. Vaan itäeurooppalaisia rikollisjengejä.
- Mustien miesten hakkaaminen. Aivan varmasti pitää paikkansa. Vaikeampaa on/olisi kohdistaa valkoisten miesten hakkaamisia koko väestöryhmään, vaikka valkoisen miehen väkivaltarikokset (raiskauksia lukuunottamatta) ovat väkilukuun nähden suurempia kuin mamujen.
- Mölyävä perhe. Kyllä, olet oikeassa. Lapsiperheistä ja erityisesti teini-ikäisistä tulee aika paljon ääntä.

Tämä kriittisyys on niin helppoa kunhan on vain erivärinen tai puhuu eri tavoin. Sama koskee luonnollisesti pilottitakkisia kaljupäitä. Yhden ihmisen puheet ja tekemiset on helppo yleistää koskemaan koko ryhmää. Mamuista puhuttaessa on helppo tehdä yleistyksiä jopa eri ryhmien välillä. Tiesitkö Anna, että tietyissä maahanmuuttajaryhmissä yrittäjyys on hyvin paljon yleisempää kuin kantasuomalaisissa. Jopa suurempaa kuin Suomen yrittäjämäisimmässä kunnassa eli Korsnäsissa. Tietyt ryhmät eivät jää makailemaan laakereillaan ja nostamaan tukiasia. Ja jotkut toreilla loikoilevat maahanmuuttajat ovat olleet töissä aamuvuoroissa siivoamassa, tekemässä töitä, joita kantasuomalaiset eivät enää halua tehdä. Mutta on niin helppoa pistää kaikki saman ryhmän piikkiin.
Lainaukset eivät olleet omasta elämästäni,  vaan lainauksia


oliko lukutaidossa vikaa, nämä asiat kuulen kampaamossani ja jos perustaitoja käynyt koulua 3 vuotta ja mamu 6kk ja on kielitaidoton saa lastentarhanhoitajan paikan koulutetun edestä

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2966 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Ja selitit kuinka katkeria alkoholisteja suomalaisia työttömiä nostaa sosiaalitukea, se make kuuluu suomalaisille, se sentään on vielä oikeus, mutta se oikeus on myös näillä jotka ei koskaan halua töihin mennäkään.
On se kumma että sinun ajattelutapasi on niin suomalaisvastainen. Niin , hain paikkaa todella monesta kampaamosta, siis vuokratuolia, ei onnistunut koska olen yli 50 vuotias, ja vanhusten pyllyjä pyyhkimään täytyy olla 3 vuoden koulutus, hygieniapassi yms. Ja ruotsinkieli hallussa, mutta mamun ei tarvitse osata ruotsia ei suomea ja ei se koulutustaan ole niin tärkeätä. Minä en ole juonut alkoholia 7 vuoteen, mutta kyllä se alkoi rassaamaan hermoja, kun joka puolelta tuli seinä vastaan, en edes viitsi täällä kertoa kuinka törkeää kyykytystä sain työvoimavirkailijalta.
Yli 50 vuotias on sama kuin mummo vanhainkodissa, lainsuojaton.
On turhaa make naamailla kun et tiedä näköjään mitä ympärillä tapahtuu, kun juttelin kiintiöpakolaisten kanssa, siis työssäkäyvien, heistä ei kukaan pidä tästä nykyisestä ulkomaalaisten tänne haalimisesta, ovat todella huolissaan. Mene gerbyyn katsomaan näitä punaisia tiilitaloja ja ympäristöä, kaikki heitetään metsään talojen taakse, millään ei ole mitään väliä, ollaan kuin siat pellossa.
Olin käymässä kylässä Hesan lähellä lähiössä, missä vähemmistönä asuivat suomalaiset, en ole ikinä nähnyt niin törkeää ympäristöä, kaikki mahdollinen rikottu, graffiteja joka talossa, käytävä todella sikainen, voisi heidät opettaa elämään kuin ihmiset, varsinkin kun elätettäviksi tulevat.
Ja jos minua syrjitään siitä että olen psuomalainen, eikös se ole rasismia?

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2967 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Puhuttaessa tilastoista vaasassa olisi otettava esiin vain vaasassa tapahtuneet rikokset, eikä koko valtakunnassa. Lisäksi olisi huomioitava aika, esim. 3v. Aika jolloin mamujen määrä on kasvanut täällä räjähdysmäisesti asukaslukuun suhteutettuna. Hyvä esimerkki on pääsiäisen aikaan tapahtunut väkivallanteko mm. Poliiseja kohtaan, jotka jouduttiin viemään terveysasemalle saadessaan potkuja päähänsä.10mamua vietiin poliisiasemalle.Montako suomalaista joudutaan viemään poliisiasemalle , että on sama suhde. Montako raiskausta on suomalaisten tehtävä suhteessa mamuihin.Eiköhän nämä ole esimerkkejä siitä, että kriittistä maahanmuuttoa tarvitaan täällä vaasassa.
Niinpä, enpä ole kuullut suomalaisten joukkotappelevan poliiseja ja järjestysmiehiä vastaan koskaan ja vieläpä yökerhossa, missä oli naisbaarimikko kuulemma ollut niin hidas ja meteli lähti siitä, jännää, niin, eihän muslimit juo alkoholia?.. yksi poliisia päähän potkinut oli naispuolinen, . Olin käymässä kirpputorilla, nainen ja tytär suomalaisia kävelivät edessäni, ottivat hyllystä tavaraa kärryynsä, yht'äkkiä ryntää musta nainen nyrkit pystyssä huutamaan että hän oli varannut sen tavaran mikä heillä oli kärryssään, oli todella aggressiivinen, menin äidin ja tyttären avuksi ja kehotin menemään kassalle selvittämään asian, mustalle se ei käynyt.. alkoi kirkumaan täyttä kurkkua, menimme kassalle ja kassa sanoi mustalle, täällä ei kukaan varaa mitään, se joka tavaran kärryynsä pistää ja kassalle maksaa tavara on hänen. Musta koitti vielä riidellä, mutta oli tyytyminen tähän. Onneksi olin paikalla, koska vanha nainen tyttären kanssa oli todella peloissaan.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2968 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Voidaan kysyä, kuka hyötyy tästä tietojen pimittämisestä. Vaikuttaa siltä, että kaupungissa on joku poliittinen taho ,joka rikostilastoja salaamalla ajaa omia etujaan. Ikävä kyllä kaupunkilaiset joutuvat kärsimään tästä ja se tulee näkymään seuraaavissa vaaleissa. Kun ennen vanhaan kaupungissa tehtiin rikoksia ne julkaistiin ,sekä tuomittujen nimet ilmoitettiin vaasa lehdessä.
[/quote
Kuulin että maahanmuuttovirastolla ei olisi puhtaat jauhot pussissa.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2969 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Syön usein ulkomaalaisten paikoissa, tekevät loistavaa ruokaa, kauppapuistikon Diana on hyvä kebab paikka mutta ehdoton suosikkini on entisen vikingin talossa toinen kerros , mielettömän hyvää thaimaalaista ruokaa, raastuvakadulla huippu pitsamesta, ym. Ulkomaisten paikkoja.
He ovat hieno lisä tähän kaupunkiin, mennyt jaksa kaikkia paikkoja tähän listata, mutta on hyvää ruokaa ja menkää niihin, pysyvät pystyssä.
Tälläisiä maahanmuuttajia vastaan minulla ei ole todellakaan mitään. He osallistuvat tekemiseen.
Mutta soisin myös mahdollisuuksia suomalaisille, samoilla starttiraha ja lainaehdoilla.
Minun kampaamo sai lainaa ainoastaan sukulaiselta, ilman heidän apuaan, olisin edelleen työmarkkinatuella ihmettelemässä maailman menoa, nyt työllistänyt itseni ja toivottavasti tulevaisuudessa jonkun muunkin.

Offline sivupersoona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 86
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2970 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Vaasan kaupungin maahanmuuttopolitikka-sivusto on täysin laiminlyöty. 

Esimerkiksi Maahanmuuttajaneuvosto jäsenten linkki ei toimi.  Myöskään linkki Ulkomaalaistoimistoon ei toimi.  Ei myöskään ”lue lisää” linkki.

Toimimaton on myös linkki Vastaaottokeskukseen ja Tulkkikaeaskukseen.  Myöskään linkki VAKK:iin ei toimi.

Näin sivulla opastetaan vaasalaisia.

Kunnalla on omalla alueellaan yleis- ja yhteensovittamisvastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisestä, suunnittelusta ja seurannasta. Kunta järjestää kotoutumista edistäviä ja tukevia toimenpiteitä ja palveluja maahanmuuttajille.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNOn tehtävänä on edistää hyviä suhteita ja etnistä yhdenvertaisuutta sekä eri toimijoiden monipuolista vuorovaikutusta ja yhteistyötä maahanmuuttopolitiikan eri osa-alueilla.

Muita tehtäviä ovat maahanmuuttopolitiikan eri osa-alueiden sekä maahanmuuttajien järjestötoiminnankehittäminen sekä tiedotus maahanmuuttopolitiikasta.

http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Vapaa-aika/Kulttuuri/Monikulttuurinen_Vaasa/Maahanmuuttopolitiikka

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2971 on: 07. 04. 2013 10:10 »
Niin Anna. Ikärasismia on ollut Suomessa ilman maahanmuuttajiakin.. Se on väärin, niin kuin aivan kaikki muukin syrjintä. Myös parhaassa hedelmällisessä iässä olevia naisia syrjitään. Edellä johtuvat syrjinnät johtuvat siitä, että usein kumpikin ryhmä on kalliimmasta päästä työnanantajille.

Ja noista parturipuheista. En voi väittää, että kertomasi asiat ovat tosia tai epätosia, mutta usein muilla kuin omakohtaisilla asioilla on taipumus suurentua kertomuksen edetessä seuraavalle henkilölle.

Mainitsemasi ongelmat on yleisiä kaikilla alueilla, joihin kunta rakentaa massoittain sosiaalista rakentamista. Syrjäytyneet, alkoholistit, työttömät. Vaikkapa Jakomäki, joka oli häiriölähiö jo 60-luvulla.... ilman mamuja. Nyt kun väestö on ikääntynyt, ei Jakomäki ole enää niin paha paikka.

Poliittisista mielipiteistä on aina syrjitty. Yleisradioon ei ollut korkeisiin johtopaikkoihin asiaa ilman SDP:n puoluekorttia. Voitko kysyä vaikkapa Tolppaselta tätä. Tämä on valitettavaa, mutta työnantajalla pitää olla oikeus valita töihin mielestään paras henkilö. Minun mielestäni Perussuomalaisilla on rasistin leima, jota eivät yritä kunnolla poistaa päältänsä. Siihen ei riitä sanominen, että ei olla rasisteja, jos joidenkin puolueiden rivi- ja johtojäsenten käyttäytyminen on aivan muuta. Ja ollakseni varma, että en ota rasistia töihin, niin parempi olla ottamatta perussuomalaista töihin. Riski on liian suuri, että kysymyksessä on rasisti.

Aika kova väite taas tässäkin:
" Mutta soisin myös mahdollisuuksia suomalaisille, samoilla starttiraha ja lainaehdoilla."
Mihin perustat väitteesi? Väittäisin, että samoilla ehdoilla saavat, jos edellytykset on samat.

“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2972 on: 07. 04. 2013 11:11 »
Osallistun Vaasan kaupungin moittimiseen huonon tiedottamisen osalta.  Kiinnostuin aiheesta ja googletin sanoilla  monikulttuurinen vaasa.  Haku toi monta mielenkiitoista linkkiä, joihin jokaisen Vaasasta ja maahanmuutosta kiinnostuneen pitää tutustua.

Monikulttuurinen Vaasa-trilogia
Vaasan kaupunki haluaa palvella väestöään eettisesti ja oikeudenmukaisesti ilman syrjintää. Vaasan profiloituu kaupunkina, jonka tulevaisuutta erilaisten ihmisten on hyvä rakentaa. Monikulttuurisuus tulisi nähdä rikkautena, johon voidaan vaikuttaa oikealla tiedottamisella, ryhmien välisen kanssakäymisen edistämisellä ja vähemmistöryhmien vaikutusvallan lisäämisellä.
http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Vapaa-aika/Kulttuuri/Monikulttuurinen_Vaasa

Monikulttuuriset toimijat
http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Vapaa-aika/Kulttuuri/Monikulttuurinen_Vaasa/Jarjestoja__seuroja_ja_toimijoita/Monikulttuuriset_toimijat

Vaasa kaksikielisenä ja monikulttuurisena kaupunkina
Tämä kannattaa lukea erityisen huoleallisesti

http://www.vaasa.fi/Link.aspx?id=1030567

« Last Edit: 07. 04. 2013 11:11 by Tapio Parkkari »
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2973 on: 07. 04. 2013 11:11 »
Ulkomaalaisten tuet ovat helpommin saatavissa kuin kantasuomalaisen, saavat starttirahan aina ja moneksi vuodeksi,. Hyvä niin. Mutta myös meille samat edut.
Itse kun kysyin tukia, vastaus oli , ei mitään ja piste.
Rasisti korttia olet make mieluusti heiluttamassa, mitä olet itse tehnyt ulkomaalaisten hyväksi, montako olet työllistänyt?
Itse etsin ulkomaalaiselle ystävälleni tiloja ravintolaa varten korsnäsistä.
Mutta olen törmännyt siihen että nämä rkp läiset ottavat vain näitä töihin tahoille ja kasvihuoneille kun heille sopii, tilojen vuokraaminen ulkomaalaiselle onkin sitten aivan eri juttu.
Jännää eikö? Ja olen psuomalainen, auttamassa ulkomaalaista. Tulevassa  vihaiseksi hänen puolestaan, jos minulla olisi rahaa, rakentaisi hänelle sen ravintolan kohtuuvuokralla.
Korsnäs täynnä tyhjiä liiketiloja, mutta kun ei vuokrata. :D Se siinä ruotsalaisten maahanmuuttokriittisyydestä.
Muuten, en ole nähnyt täällä yhtäkään mustaa, ja töissäkin on ulkomaalaisia! Mutta kun työt loppuu, on lähdettävä kotiin, näin se täällä menee.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2974 on: 07. 04. 2013 11:11 »

Itse etsin ulkomaalaiselle ystävälleni tiloja ravintolaa varten korsnäsistä.
tilojen vuokraaminen ulkomaalaiselle onkin sitten aivan eri juttu.

Ja tuo oli siis ulkomaalaisten suosimista? Mielestäni tuo on juurikin sitä rasismia, jota jotkut väittävät, että ei ole.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2975 on: 07. 04. 2013 11:11 »
Starttirahasta:

http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp

Mielestäni suhteellisen hyvin määritelty kuinka kauaksi aikaa ja millä perusteilla voi starttirahaa saada. Mihin perustat väitöksen, että saa kauemman aikaa?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline sivupersoona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 86
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2976 on: 07. 04. 2013 14:02 »
Anna saattaa olla hyvinkin oikeassa siinä, että korsnäsiläiset kasvihuone- ja pakkaamoisännät haluavat pitää kaiken irtonaisen mamutyövoiman itsellään ja siksi vastustavat mamuyritysten perustamista.

Ilmiö oli olemassa ainakin Laihialla heti sodan jälkeen kun silloinen Strömberg halusi perustaa tehtaan Laihialle.  Isännät vastustivat, koska kaikki piiat ja rengit olisivat hakeutuneet paremman ansion äärelle.

Mukana oli varmasti myös kansalaisodan ajoilta periytynyt uskonnollis-isänmaallis-kepulainen ennakkoluulo teollisuustyöväestön aatemaailmaa kohtaan.

Miten tämä yhtälö toimii Korsnäsissä?

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2977 on: 07. 04. 2013 18:06 »
Ainakin maalahdessa on kasvihuoneen pitäjät jotka eivät työllistä muuta kuin thaimaalaisia ja filippiiniläisiä, he tulevat koneella kun työt alkaa ja lähtevät koneella kun työt loppuu. Taatusti tekevät töitä alle minimipalkan, suomalainen ja virolainen soittivat kyseiseen paikkaan ja hakivat töitä, vastaus oli tyly, otamme töihin vain itämaalaisia. Että silleen.
Itse kysyin töitä myös kasvihuoneilta korsnäsissä, ei mitään jakoa.
Töihin pääsee vain ulkomaalaiset, tai ns. Suhteilla. Suomalainen ei pääse minnekään :)
Ainakaan yli 50 vee .
Noh, onneksi ei enää ole sitä murhetta, töitä onneksi on.
Maahanmuutto suomeen, on hyvä asia kun se on hallittua, ei ole oikein että haalitaan tänne porukkaa pilvin pimein ja sitten jätetään heidät oman onnensa nojaan.
Valtion on kehitettävä työpaikkoja, tai olemme katastrofin edessä. Ja tämä ei ole rasismia, vaan tervettä järkeä.
 

Offline outomaa

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 42
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2978 on: 07. 04. 2013 18:06 »
Onko todella niin, että Maalahdessa työllistetään kasvihuoneilla vain thaimaalaisia ja filippiinejä.  Miten tilanne on muilla kasvihuonepaikkkunnilla?

Kuka heidän työolojaan kontrolloi. Onko asiasta faktaa, eikä vain mutua?

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2979 on: 07. 04. 2013 18:06 »
Onko todella niin, että Maalahdessa työllistetään kasvihuoneilla vain thaimaalaisia ja filippiinejä.  Miten tilanne on muilla kasvihuonepaikkkunnilla?

Kuka heidän työolojaan kontrolloi. Onko asiasta faktaa, eikä vain mutua?
Tämä tieto on faktaa, tunnen molemmat jotka soittivat ja kysyivät töitä, molemmat saivat saman vastauksen. Tässä olisikin kartoitettavaa, miten ihmisiä kohdellaan, olivat sitten mistä maasta tahansa.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2980 on: 07. 04. 2013 18:06 »
No mutta, juurihan olemme lukeneet palstan tekopyhien kirjoittamana, miten suomen yritykset ovat niin maan perusteellisesti rasistisia eivätkä palkkaa muita, kuin suomea puhuvia valkonahkaisia suomalaisia. :)

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2981 on: 07. 04. 2013 19:07 »
outomaa:

En yhtään ihmettele, etteikö näin olisi. Luultavasti tekevät töitä halvemmalla ja meillä on edelleen täten suomalaista kurkkua, tomaattia, salaattia pöydässämme. Vaihtoehtoisesti suljemme rajamme tai vedämme suurimman osan kyseisistä elinkeinoista alas ostamalla Espanjan tuontitavaraa.

Jo nyt iso osa myytävästä tomaatista ja salaateista alkaa olla ulkomaista, koska kotimainen ei ole kilpailukykyistä.

Ja toisekseen, luulen , että thaimaalaisilla ja filippiiniläisillä on sen verran nopeampi työtahti kerätessään vaikkapa mansikoita, että vaadittaisiin kymmenen työtöntä yhtä thaikkua kohden. (Ihan vaan heitto, kun ei ole faktatietoa)

Lisäys:
Ja sama se on marjojen keräyksessä. On sula mahdottomuus saada tarvittavaa työvoimaa keräämään teollisuuden tarvitsemia marjoja syksyllä suomalaisesta työvoimareservistä. Se on liian kallista, eikä halua löydy. Tälläkin hetkellä yhä suurempi osa marjoista alkaa tulla Virosta. Valitettavasti.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2982 on: 07. 04. 2013 20:08 »
outomaa:

En yhtään ihmettele, etteikö näin olisi. Luultavasti tekevät töitä halvemmalla ja meillä on edelleen täten suomalaista kurkkua, tomaattia, salaattia pöydässämme. Vaihtoehtoisesti suljemme rajamme tai vedämme suurimman osan kyseisistä elinkeinoista alas ostamalla Espanjan tuontitavaraa.

Jo nyt iso osa myytävästä tomaatista ja salaateista alkaa olla ulkomaista, koska kotimainen ei ole kilpailukykyistä.

Ja toisekseen, luulen , että thaimaalaisilla ja filippiiniläisillä on sen verran nopeampi työtahti kerätessään vaikkapa mansikoita, että vaadittaisiin kymmenen työtöntä yhtä thaikkua kohden. (Ihan vaan heitto, kun ei ole faktatietoa)

Lisäys:
Ja sama se on marjojen keräyksessä. On sula mahdottomuus saada tarvittavaa työvoimaa keräämään teollisuuden tarvitsemia marjoja syksyllä suomalaisesta työvoimareservistä. Se on liian kallista, eikä halua löydy. Tälläkin hetkellä yhä suurempi osa marjoista alkaa tulla Virosta. Valitettavasti.
Jännää että hyväksyt ulkomaalaisten hyväksikäytön, kunhan saat suomalaista salaattia x)

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2983 on: 07. 04. 2013 20:08 »
Missä välissä olen hyväksynyt mitään hyväksikäyttöä?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2984 on: 07. 04. 2013 21:09 »
Katsokaa you tubesta tälläistä menoa nyky saksassa, kun en osaa tällä tabletilla kopioida osoitetta ja videota tänne. Niin saksassa palkataan vartijoita suojelemaan saksalaisia kouluissa mamuilta. Huh.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2985 on: 08. 04. 2013 05:05 »
Anna,
en osaa neuvoa tablettisi käytössä, mutta voit aina liittää youtube-videon osoitteen viestiisi, jolloin se toimii automaattisesti linkkinä.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2986 on: 08. 04. 2013 06:06 »
Minulla ei ole tablettia mutta itse kokeilisin mustata linkin ja sitten pitää kursori mustassa kohdassa ja painaa ctrl-c

Sitten tulla tänne ja lliittää kopioitu teksti painamalla ctrl-v
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2987 on: 08. 04. 2013 07:07 »
Ei onnistu, tabletissa ei ole samat toiminnot kuin tietokoneessa, pitää odotella päivää kunnes hiffaan tämän kopioinnin ja säästän läppäriin, tän tabletin kanssa menee hermo.

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2988 on: 08. 04. 2013 07:07 »
Olemme joutuneet vaasassa sellaiseen tilanteeseen väkivallan suhteen, että jotain pitäisi tehdä asian eteen.Ehdotankin. Koska monet mamut kunnioittavat omaa uskontoaan ja siihen liittyvää käyttäytymisnormia enemmän, kuin paikallisia lakeja. Tätä tulisi myös käyttää hyväksi siten, että esim. Paikallinen uskonnollinen johtaja osallistuisi esim. Tuomioistuimen istuntoon kutakin uskontoa koskien. Tai ainakin saisi päätöksen ja ao. Henkilön nimen ja tarvittaessa pitäisi asianmukaisen keskustelun yhdessä suvun kanssa. Tämä tietenkin edellyttää , että viranomainen kysyy nimen yhteydessä myös uskonnon.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2989 on: 08. 04. 2013 08:08 »
RB Rintamäen ehdotus on hyvä. Suvun merkitys ja siihen liittyvät asiat painavat (ehkä) muslimien joukossa vielä jonkin verran enemmän kuin luterilaisissa yhteisöissä. Tälläinen "häpäisytekniikka" ja riski joutua suvun silmätikuksi saattaisi hyvinkin toimia.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2990 on: 08. 04. 2013 08:08 »
Tässä on vain yksi ongelma, monet ns. Muslimit, eivät olekaan muslimeja. Muslimit eivät juo alkoholia, mutta kas kun niitä on baareissa tillin tallin, papereissa voi lukea muslimi totuus on toinen.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2991 on: 08. 04. 2013 09:09 »
Halla-ahohan varoittelee tämän tästä islamin noususta Suomessa.
Pointti ei olekkaan uskonto sinänsä, vaan kyseeseen tulevien maiden suvun merkityksessä yksilölle. Vähän samaan tapaan kuin lestadiolaisilla. Tällöin pelko joutua suvun johtohahmojen ja omien vanhempien silmätikuksi saattaisi vähentää tyhmiä tekoja jopa enemmän kuin suomalaiset lepsut rangaistukset.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2992 on: 08. 04. 2013 10:10 »
Olen mielenkiinnolla seurannut, kuinka monet kansanedustajat tietämättömyyttään korostavat sitä, että monet yrityksissä toimivat lähinnä toimihenkilöinä olevat henkilöt luetaan maahanmuuttajiksi. He ovat pääsääntöisesti tehneet määräaikaisen sopimuksen ja ovat täällä kouluttautumassa ,jonka jälkeen he palaavat hoitamaan vastaavia tehtäviä kotimaahansa, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Heillä on täällä olemiseen täysin erilainen status, kuin pakolaisilla tai mitä työperäisellä maahanmuutolla yleisesti ymmärretään. Monilla palkka on vastaava, kuin heidän kotimaassaan, eli huomattavasti pienempi. Sopimukset on tehty heidän kotimaassaan yritysten tytär yhtiöissä.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2993 on: 08. 04. 2013 11:11 »
Ei onnistu, tabletissa ei ole samat toiminnot kuin tietokoneessa, pitää odotella päivää kunnes hiffaan tämän kopioinnin ja säästän läppäriin, tän tabletin kanssa menee hermo.

Älykännykässä kopiointi menee jotenkin niin etää pidät sormea kauan siinä sanan kohdassa minkä haluat kopioida. Se tekstin kohta aktivoituu. vähän hidasta hiireen verrattuna. Toimisko se samoin.

Eikka

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2994 on: 08. 04. 2013 13:01 »
Göteborgilaisten hiphop-taiteilijoiden musiikkivideolla “Usko, toivo ja syrjäytyneisyys” joukko naamioituneita ja aseistautuneita aktivisteja ryntää kaupungintalolle, lyö tajun kankaalle vartijalta ja teippaa poliitikkojen suut. Siinä roolimallia mamujen lapsille!

http://www.youtube.com/watch?v=5Juowx8Cmws

anna vuorinen

 • Guest

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2996 on: 08. 04. 2013 13:01 »
http://m.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpHla79dMAzc&h=uAQGprUlv0U7HbRQAAAA&s=1

Katsotaan onnistuiko...

Onnistui se. 

Minulla on tuohon hyvä lääke.  Se on se sama mitä on noudatettukin eikä kuunnella muita.

Otetaan lisää pakolaisia.

Seurauksista viis.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.


Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2998 on: 08. 04. 2013 15:03 »
Olisiko tässä sitten vaasalaista roolimallia mamujen lapsille:

http://www.youtube.com/watch?v=4jCp0xQWIIQ
http://www.youtube.com/watch?v=w3l3IHn11gg

vai onko tämä oikea kantasuomalainen roolimalli:
http://www.youtube.com/watch?v=OqoKizBhmyA

Ja onko tässä Eikan innostuksen luoma sanoitus:
http://www.youtube.com/watch?v=Jg_LA3KkIJc&list=PL663FB3E89E0D0E0D“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #2999 on: 08. 04. 2013 16:04 »
Se on kivaa kun make ei näe metsää puilta, nämä samat ongelmat tulee myös tänne, ellei tämä asia saada hallintaan.Sopeutetaan ja työllistetään nyt ensin nämä jo maassa olevat. Nyt rajat kiinni ja katsotaan 10 vuotta eteenpäin.