Author Topic: Ikea Vaasaan?  (Read 109756 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #480 on: 07. 06. 2009 09:09 »

Käsittääkseni koko keskustelun pointti, eli ydin on siinä, tarvitsemmeko yhä enenevästi
tavarataloja, jotka myyvät käytännöllisesti katsoen samaa sälää, aina karvan verran
toistaan edullisemmin.

Sekä myös etenkin siitä, että lanaammeko näille omilla todellisilla ja välillisillä kustannuksillamme
tietä kyseiseen auvoon eli ns. "Vain muutaman dollarin tähden". laulaen.

Niin, ja joita kustannuksia myös suurin osa tuottamattomasta kansanosastamme
omien palveluleikkaustensa ohella maksavat.

Eli patologiset pöyrööt poislukien, tiedämme kaikki:

Että emme.

Perusteet ovat nyt liikkuneet jossain halvan alumiinilistan ja standardisoitujen
hampurilaisten välimaastossa, joillain Motonetin riippuvuus häiriöillä muuraillen.

Kokonaisuuden karkeimpina paloina ns. "ruokaympyrässä" meillä on nyt näiden hyvinvointiamme
lisäävien perusteidemme ohella n. miljoona köyhää, eli euroopan köyhyys standardin alapuolella
elävää, pommin lailla räjähtänyt pitkäaikais ja nuorisotyöttömyys, kuin myös yhä kasvavat tuloerot
julkisten palveluiden leikkaukset, sekä jo vakioksi muuttuneet: Minimipalkat.

Hyvät ihmiset:

Turpa kiinni tarpeista.


Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #481 on: 07. 06. 2009 09:09 »

Hyvät ihmiset:

Turpa kiinni tarpeista.


Ihminen tottuu elämään vaikka jääpuikko perseessä. Ikävä kyllä juuri silloin, kun se suli pois.

Kysymys on aina ollut siitä mitä tarvitaan ja mitä ei. Muistan mummolassa, kun ei käyty koskaan kaupassa ja kaikki syötävä tuli omasta takaa. Oli puute kaikesta, mutta mitään ei oikeastaan tarvittu. Sen jälkeen kehitys on mennyt kovasti eteenpäin ja yleensä vain se, mitä löytyy itseltä on tarpeellista. Mitä esim. teet Proffa tietokoneella? Et yhtään mitään. Tulisit loistavasti toimeen ilmakin. Hävettääkö sinua koskaan vetää tapista, kun olet päästänyt savusilakat holkkiin? Sisävessahan on täysin tarpeeton laitos. Miksi yleensä sähkövalo? Mummolassa mentiin nukkumaan, kun tuli pimeää.

Johonkin tulisi panna piste. Emme tarvitse enää mitään. Mutta pannaanko se piste sitten siihen, mikä riittää itselle, vai siihen, minkä pitäisi riittää kaikille?

Kenellä on oikeus päättää tämä?

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #482 on: 07. 06. 2009 09:09 »

Minä tarvitsen joka aamu 2 palaa paahdettua ruisleipää juhlamokan kera.

Minä ja muutama miljoona muuta, emme kuitenkaan tarvitse siihen 8 eri ketjun tavarataloa

joista viimeisin myy nämä tuotteet ensimmäistä ketjua 30 centtiä halvemmalla

Tosin vastalahjana kaikille näille itse ylläpitämämme ( maksamamme ) infrastrukstuuri rakentaen.

       En myöskään tiedä, onko tämä kyllin pelkistetty peruste
       koska minulla on satoja muitakin tarpeita
       mukavista harrastuksistani puhumattakaan.

       Nyt tuli tosin tarve mennä tsekkaamaan pikkupököttimme toinen, niin  ja miksei
       molemmatkin etujarrut.

       Mahdolliset varaosathan niihin saan sitten kätevästi tarvittaessa ilman Motonettia
       Mikolta, tai Repalta Legendaarisesta Vaasan Autovarusteesta ammattitaidolla.

       Eli nyt tuli jo kiire.  Olen paikalla ehkä n. Klo: 14:00

« Last Edit: 07. 06. 2009 10:10 by Professional »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #483 on: 07. 06. 2009 10:10 »
Pentti Suksi ei ole kenenkään varjo ja minulla on omat itsenäiset ajatukseni. Tämä yhden ihmisen vaahtoaminen loputtomasta loputtomiin alkaa kyllästyttää.  Minä en tarvitse yhtään mihinkään Ikeaa eikä muitakaan ulkomaalaisia kauppoja. Onhan niitä ruotsalaisia yrityksiä jo täällä tarpeeksi tappamassa kotimaisia yrityksiä. Ja tämän pommituksen jälkeen en enää periaatteeskaan käy edes tutustumassa mokomaan  halliin. Ei edes kiinnosta vaikka viereiseen kortteliin tulisi.Tuossa on ollut kadun toisella pizza jossa en ole kertaakaan käynyt. Rajansa on mainonnallakin ja kun se menee agressiiviseen mainontaan
sen jälkeen olen hyvin varpaillani. Alkaa olla tuputtaminen muistuttaa ovella kulkevia Jehovan todistajia. Eric Sardinas ottaa nyt ne tarjoilemansa pillerit itse ja rauhoituu. Täällä on hyvää argumenttia Tapiolta, Professionaalilta hyvin perustua, AD:ltä ja monilta muiltakin. Tässä alkaa Ikean
mainonta tympäisemään.

Pentti Suksi

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #484 on: 07. 06. 2009 12:12 »

Kotimaisten palvelujen osto on parasta lamalääkettä, eikä kuormita biosfääriä. Ulkomaisten halpaketjutuotteiden osto ei kotilamaa auta.

Yleisestikin ottaen paikallisten palveluiden osto on hyvä myös ekologian kannalta, kaukomaiden kulutustavaroiden osto taas vahingollista.

Nopeutuva (mitä ostosparatiisit/Ikeat  nopeuttavat) esim. muutaman metrin merenpinnan nousu, tuhoaa järjestelmämme perusteellisesti. Se vie meidät paljon kauemmaksi kuin onnelliselle 50-luvulle. Se vie suurimmalta osalta ihmiskuntaa hengen. (Mutta Eric ehtii vielä muutaman keittiön toki ostaa Ikeasta ennen sitä, vaikka kaasu pohjassa ajetaan.)


Olet lamalääkkeessäsi oikeassa, mutta kotimainen pienessä pajassa (jota ihannoit) tehty tuote, päinvastoin kuormittaakin biosfääriä suhteessa PALJON ENEMMÄN. Sitä ei vaan paljaalla silmällä näe ja siksi siinä kohtaa totuus unohtuu. Eli pikkupaja tai mikä tahansa pienimuotoinen tuotanto käyttää pääsääntöisesti aina paljon enemmän energiaa, kuin hyvin organisoitu isompi laitos.

Kun isosta 100.000 m2 laitoksesta taivaalle nousee höyryä, niin tuntuu että tälläistä me ei haluta! Mutta silmä siis pettää, se höyry onkin sellaista sanoisinko ”hyvää kolesterolia,” jota meidän päinvastoin tuleekin suosia. Pikkupajan savupiipusta hitaasti ja aistikkaasti taivaalle nouseva savujuova, se valitettavasti tappaa nopeammin meidät kaikki. Ei tarvitse olla ydinfyysikko tajutakseen tämän.

Tämä on 100% fakta. Kuten on myös se, että sinne sun tänne ripotellut pikkupalvelut tekevät aivan saman. Biosfääriä oikeasti kuluttaakin vähemmän iso laitos tai iso marketti, josta saat kerralla kaikki. Lasket sen sitten laskutikulla kuluttajan oman päivittäisen logistiikan näkökulmasta, tai moneen eri paikkaan pienissä erissä toimitettavien tavaroiden logistiikan näkökulmasta. Energiaa menee molemmissa tapauksissa enemmän.

Tätä ihannoit.

Useat ihmiset ovat valitsemansa ideologian ja periaatteidensa vankeja. Siksi muunlaista totuutta ei valitettavasti kuunnella. Vain oma onnellisuus ajattelu, oma aina oikeassa oleva ideologia, vain se tekee autuaaksi.

Täytyy kuitenkin sanoa, että yleisesti olet sanomassasi oikeassa ja vihreyttäsi on pakko kunnioittaa. Eli siinä olet oikeassa, että tämä kuluttamisen ihannointi ja kuluttaminen yleensäkin, se vielä tappaa koko tämän maapallon ja se tulee tapahtumaan liiankin nopeasti. Ei kuitenkaan aivan vielä meidän lapsiemme aikana, vaikkakin he tulevat jo ongelmaan konkreettisemmin tutustumaan.

Miksi kansantalous ihannoi KULUTUKSEN kasvua? Miksi ei päinvastoin ihannoitaisi sitä, että (hurraa!) kulutus on kääntynyt laskuun!! Minä tiedostan tämän ja kannan tästä huolta, mutta lääkkeistä siihen olen kanssasi eri mieltä.

Valitettavasti suurten pörssiyhtiöiden taseet ohjaavat globaalisti koko kansantaloutta ja siksi laskua ei ole näkyvissä. Mainostoimistojen liitto (vai mikä sen nimi onkaan) tulee jakamaan palkintoja onnistuneista mainoskampanjoista tulevaisuudessakin. Siihen katkeraan loppuun saakka, kunnes esim. reikä päämme päällä on niin suuri, että mainostoimistot ja kaikki muutkin, joutuvat keksimään muuta tekemistä.

Harmoonisen vihreyden ihannointimme ei siis pelasta tätä maapalloa. Mikä sitten pelastaa??

Ainoastaan todellisten ongelmien tiedostaminen ja puhuminen siitä, että kuluttaminen on SAATAVA kääntymään laskuun! Ainoastaan siinä voi olla tälle maapallollemme pelastus. Olisiko edelläkävijänä Eurooppa, Suomi, Vaasa tai Tapsa se sinun korttelisi, se ensimmäinen esimerkki maailmalle? Te teitte sen, te saitte kulutuksen laskuun!

Olet oikeassa siinä, vaikka et ole sitä aivan selkeästi ääneen sanonutkaan, että kuluttamisen kasvu ei voi loputtomiin jatkua. Stoppi tulee jossain vaiheessa varmasti.

Ikean vastustamiseen näen tässä siis sen ainoan pointtin. Sillä luonnollisesti on selvää, että Ikean tulon myötä me kuluttajat kulutamme hieman enemmän.

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #485 on: 07. 06. 2009 12:12 »
Eklun elämä yhtä tuskaa, kunhan saan kotimaiset uudet perunat syötyä lähden rantaan polkupyörälläni josta nimen "Väinämöinen" vieressä olevasta siniristilipusta pyyhkäisen pölyt pois. Lähtöajan katson Leijonakellosta, menen varmaan tukemaan paikallista yrittäjää juomalla pari kotimaista olutta. Ajan varovasti etten jää Ikeaan menevien jalkoihin kun hurmoshenkisinä kaahaavat Ikeaa kohti, iltasella istahdan Jurvalaiseen sohvaan, laitan kotimaiset Reinot jalkaan ja saatanpa ottaa kotimaista kossua ryypin pari. Petturihan mä oon eli kaikki meni taas ulkomaille, vai menikö.

Heh. Hyvää sanailua. :)

Tehdäänkö siihen polkupyörääsi renkaat Suomessa? Sitä Leijonakelloasi ei ole vuosiin valmistettu Suomessa, onko koskaan? Muistelisin, että kaljapullojen teko loppui hiljattain Suomessa. (Saatan muistaa väärinkin.) Jurvalaisen sohvasi helat, kankaat ja vaahtomuoviin käytetty öljy tulevat todennäköisesti aika kaukaa Suomesta. Mutta onnistuit hyvin ja kaikki ei todellakaan mennyt ulkomaille. Minullakin on muuten tällä hetkellä Reinot jalassa ja niitähän ei saa Ikeasta.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #486 on: 07. 06. 2009 13:01 »
Tämä keslkustelu on syytä lopettaa, tällä on yhtä kirjoitusta kohden  aika vähän lukijoita.
Sasmat lukijat.
Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raija Kujanpää ei ottanut Vaasan ja Mustasaaren hallitusten
nouvotteluissa Ikeaa esille. Miksi? On kaksi tonttitarjousta  Mustasaarelta ja Vaasalta. Jos Ikea tonttia tarvitsee se Kujanpään mukaan valitsee itse tai ei. Jos Ikea katsoo, että ei kauppaa kannata pystyttää, se on Ikean oma asia. Ja näinhän se on. Tontista on Vaasalla tarjous tämän vuoden loppuun, kysymys ei ole Vaasasta tai Mustasaaresta kiinni, vaan Ikeasta. Sardinas kumppaneineen voi kohdista Ikealle propagandan eikä meille. Vaasalla on tonttitarjous.


Pentti Suksi

AD

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #487 on: 07. 06. 2009 14:02 »
Taas kerran OT asiaan, miksi nuo ulkolaiset eivät osaa olla kotonaan, mikä niitä tänne pakottaa?
Mitä täällä on niin hyvää että tänne on pakko haluta?
Mehän ollaan oltu täällä ensiksi, moomma oikiassa, ne on väärässä, menkööt kotioonsa.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #488 on: 07. 06. 2009 14:02 »

 Ja mikä ihmeellisintä.

 Mistä näille kaikille asiakkaita, eli jaettavaa tulevaisuudessa riittää, mikäli kulutus ei sitten
 jopa laskukaudella jatka kasvuaan.?

 Tosin mikäli historia toistaa itseään.

 Yhden suuren kaatuminen, synnyttää aina paljon pieniä.

 Esim. Suomen myynti globalisaatiolle:

 N. 1.000000 köyhää.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #489 on: 07. 06. 2009 15:03 »
Kotimainen työllisyys kasvuun se on pätevä lamalääke niin kansainvälisen  kuin kotoisen  suhteen.
Vai onko meillä niin korkeat työttömyyskorvaukset että ykshailee kun menee omatyöpaikka.
Kulutus tuo kysyntää ja se luo työpaikkoja Kotimaisuus kunniaan. En tunne itseäni rikolliseksi kun
suosittelen kotimaisuutta. Ja jos on vähävarainen, niin silloin kannattaa ostaa kotimaista laatutuotetta.
Halpatuotteet maksaa, ne vasta kalliita on. Jotka haluaa tänne Ikean, niin lobatkaa ikean päämajaan
jossa päätökset tehdään. Ei ne Ikeat tätä näytä lukevan.

Vaasaan  tai lähistölle tuleminen on Ikean pääkonttorin ekonomistien asia, ei meidän.
Katsotaan tuoko pukki joululahjaa Vaasaan.

Tässä on muutenkin veronmaksajat lujilla, yhteisöverotuotot ovat laskeneet ja verotulot pienenee, sosiaalimenot työttömyyden vuoksi kasvaa huimasti,. Asintomessut maksoi veron maksajille yli 10 miljoona ja
Keskussairaalan kavallukset maksoi Vaasalaisille veronmaksajille yli miljoonan.
Nyt pitäisi saada talviurheilukeskus hiihtoputkineen ja ravirata. Onko meidän vbaltuutetuilla minkäänlaista järkeä?

Pentti Suksi

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #490 on: 07. 06. 2009 15:03 »

Voisitko kuvitella matkustavasi Nigeriaan kertomaan, että Shell on paskaa ja neuvomaan heitä hautaamaan kaikki, jolla on jotain tekemistä Shellin kanssa?
Nigeriassa on kyllä haudattu ihan omaa kansaa...
Riippuu varmaan vähän missä piireissä Nigeriassa liikuu, hyötyykö Shellin öljytuloista, vai kärsiikö niistä.
Kuvittelin, että Shellin touhut Nigeriassa olisivat jo melko tunnettuja kansanvälisine boikotteineen.

Shell on syytteessä USAssa osallisuudesta sotilasjuntan hirttoihin Nigeriassa>
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/natural_resources/article6363058.ece
Quote
Shell is accused of human rights abuses, including violations connected with the 1995 hangings of prominent activist Ken Saro-Wiwa and eight other protesters by Nigeria's then-military government.

Täällä vähän enemmän taustaa lähteineen Shell/Nigeria/Ogoniland -problematiikasta :
http://www.essentialaction.org/shell/issues.html

Kysyisin siis näin päin. Meniskö Eric Nigeriaan Ogonilandiin kertomaan kuinka kivaa on kun Shell tuo rahaa Nigerialle?


Kotimaisten palvelujen osto on parasta lamalääkettä, eikä kuormita biosfääriä. Ulkomaisten halpaketjutuotteiden osto ei kotilamaa auta.

Yleisestikin ottaen paikallisten palveluiden osto on hyvä myös ekologian kannalta, kaukomaiden kulutustavaroiden osto taas vahingollista.

Nopeutuva (mitä ostosparatiisit/Ikeat  nopeuttavat) esim. muutaman metrin merenpinnan nousu, tuhoaa järjestelmämme perusteellisesti. Se vie meidät paljon kauemmaksi kuin onnelliselle 50-luvulle. Se vie suurimmalta osalta ihmiskuntaa hengen. (Mutta Eric ehtii vielä muutaman keittiön toki ostaa Ikeasta ennen sitä, vaikka kaasu pohjassa ajetaan.)


Olet lamalääkkeessäsi oikeassa, mutta kotimainen pienessä pajassa (jota ihannoit) tehty tuote, päinvastoin kuormittaakin biosfääriä suhteessa PALJON ENEMMÄN.
Puhuin siis palveluista. Muutin Palosaarelle ja kävin paikkallisessa parturissa, en ostoskeskuksen yhdeydessä olevassa kansainvälisiä merkkituotteita käyttävässä hiusmuotoilulaitoksessa...Paikallisessa yksityisessä pizzeriassa oli tosi hyvä pizza....

Kyllä tietyt kotimaiset tuotteetkin täytävät sekä lama- että ekologiakriteerit: ruoka, polttoaine (itse käytän suurelta osin kotimaista puuta ja tuulisähköä, nojakissa pääosin kotimaista ruokavoimaa, esim. ahvenia, venettä liikutan airoilla tai kotimaisella tuulisähköllä ladatulla akulla).

Pieni ei ehkä aina ole kaunista mutta en oikiein usko puusepänteollisuuden suureen ekologiseen jalanjälkeen. Saha- ja puu kotimaisia, sähkö kotimaista, lämpö vaikkapa puuta, työntekijät pyöärmatkan päässä. 

Kansainvälisten huonekalutehtaiden (Ikea) materiaalivirrat ei ole hanskassa mutta en todellakaan usko, että ykstyisautoiluun perustuvat taajamien ulkopuoliset pelloilla sijaitsevat Idaparkit ja Ikearyppäät ovat ekologisia. Ainakin ne perustuvat jatkuvan kulutuksen kasvuun ja sehän on rajatulla planeetallamme matemaattinen mahdolttomuus pitkässä juoksussa.

Tavataan sanoa ettei yksi pääsky (Ikea) kesää tee.

On kuitenkin mukava miettiä mihinkä kaikki yksittäiset päätökset johtavat jos ne yleistyvät.

Muualla, esim. USAn "pikkukaupungeissa" , on kaupan sijoittumisen vapaan kehtiyksen tulokset jo nähtävissä, eivätkä ne ketään ilahduta (ehkä toki vielä niitä kauppaketjujen osakkeen omistajia).« Last Edit: 07. 06. 2009 16:04 by Tapio Osala »

eklu

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #491 on: 07. 06. 2009 16:04 »
Ikea juna meni jo, ei ne nyt tänne junttilaan mitään kauppaa rakenna. Miksi rakentavaisivat, Erkillä jo keittiö sieltä ja muille se ei kelpaa. Seinäjoelta tulisi kuulemma kaksi isäntää käymään mut kääntyisivät takaisin kun näkisivät ekan ruottinkielisen kyltin, bamputuoliin eivät eläissään istuisi. Lopputulos siis hyvä, järki voitti.

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #492 on: 07. 06. 2009 18:06 »

Me voimme molemmat puhua morfiinista ja sen hyvistä puolista sairaaloiden käytössä, mutta ei se kuitenkaan merkitse sitä, että me kannatamme vapaita huumemarkkinoita. Voimme tosin olla varmoja, että joku Aku Ankka kiiruhtaa kertomaan, että juuri meidän kaltaistemme idioottien takia maailma on täynnä narkkareita.

Ihmisellä on taipumus vetää omia johtopäätöksiä, uskoa niihin ja sitten antaa paisua rauhassa aivon ja sormien välillä.


Ericin argumentointi on uskomattoman hyvää ja perusteltua. Tässä edellä on mainio näyte siitä. Täytyy sanoa, että tälläistä tekstiä lukee mielellään. Siksi ihmettelen, että näin hyvin tehtyyn argumentointiin vastataan mitäänsanomattomasti ja epäasiallisesti. Ericin sietäisi saada vertaisensa vastapelurit.

Tässä Ikea keskustelussa Eric on ollut parhaimmillaan ja vastustajien on ollut pakko käyttää ala-arvoisia lyömäaseita. Sekös on vain saanut Ericin argumentoimaan vieläkin kestävämmin. Realistista, rehellistä ja verbaalisesti taitavaa. Syöhän tuo miestä, kun ei itse samaan pysty.

Ikean vastustajilta en tähän mennessä ole löytänyt kuin yhden sellaisen vastaväitteen, josta saa jotenkin kiinni. Eli siis tavaran ostamisen ja kulutuksen yleisen vastustamisen. Siinä Osala on aivan oikeassa. Ikea kun omalta osaltaan lisää kysyntää ja kulutusta, vieläpä paljon. Olen pahoillani, ilmeisesti juuri siksi haluan Ikean tänne.


Käsittääkseni koko keskustelun pointti, eli ydin on siinä, tarvitsemmeko yhä enenevästi tavarataloja, jotka myyvät käytännöllisesti katsoen samaa sälää, aina karvan verran toistaan edullisemmin.

Eli patologiset pöyrööt poislukien, tiedämme kaikki: Että emme.


Meidän ei tarvitse tälläisiä miettiä, sen miettii puolestamme joku muu. Joku yrittäjä, joka tekee omilla rahoillaan mitä haluaa. Yritys, jolla täytyy olla samat oikeudet, kuin muillakin jo täällä olevilla yrityksillä on. Kilpailun rajoittaminen ei ole sallittua. Kilpailun salliminen on paitsi suotavaa, se on välttämätöntä.

Olen tutustunut esim. erilaisten ketjujen tarjontaan. Minä en kaipaa tänne lisää ravintola Raxxeja tai huonoja turkkilaisia pizzerioita, mutta kun saisi tänne edes yhden kunnollisen kebab-grillibaarin! Tampereelta (esim. Suleima) ja Helsingistä löytyy muutama hyvä, mutta ei löydy tietääkseni enää Poristakaan. Kaipaan myös Tampereen Saludin hyvää ruokaa, (jota pidän Suomen parhaimpana pihvipaikkana) sekä Ikeaa, Kodin Ykköstä ja Bauhausia. Muita ei nyt heti tule mieleen.

Esim. Plantagenia, lukuisia samankaltaisia autoliikkeitä, Starkkia, Giganttia, Kaluste-Lähdesmäkeä, Suomi-Soffaa tai Koti-Ideaa meistä ei kukaan tarvitse. Niiden tarjonnan pystyvät mainiosti muutkin putiikit täyttämään.


Minä en tarvitse yhtään mihinkään Ikeaa eikä muitakaan ulkomaalaisia kauppoja. Onhan niitä ruotsalaisia yrityksiä jo täällä tarpeeksi tappamassa kotimaisia yrityksiä.

Rajansa on mainonnallakin ja kun se menee agressiiviseen mainontaan sen jälkeen olen hyvin varpaillani. Alkaa olla tuputtaminen muistuttaa ovella kulkevia Jehovan todistajia. Eric Sardinas ottaa nyt ne tarjoilemansa pillerit itse ja rauhoittuu.

Täällä on hyvää argumenttia Tapiolta, Professionaalilta hyvin perustua, AD:ltä ja monilta muiltakin. Tässä alkaa Ikean mainonta tympäisemään.


Edelleenkin, on se kummallista jos et Pentti kehtaa myöntää Ericin perusteluja ja hänen taitojaan tässä mittelössä. Hänen argumenteilleen et ole löytänyt minkäänlaisia kestäviä vastaväittteitä. (Ette myöskään ole pystyneet kumoamaan minun väittämiäni.)

Muistutan, että kysehän ei myöskään ole siitä, mitä mieltä Sinä tai minä kuluttajina olemme. Vaan siitä, mitä mieltä kansa keskimäärin on. Kaikkihan me tiedämme, että Ikea Vaasassa tulee olemaan menestys! (Siis Ikealle itselleen, kuluttajille, sekä kaikille tämän alueen kunnille.)

Kehut mm. AD:n ja Proffan kevyitä perusteluja vain siksi, kun he ovat kanssasi samaa mieltä. Pentti, tämä ei ole objektiivistä ja realistista vuorovaikutusta. Tämä on selvää populismia ja politikointia. Olisit näköjään valmis siltarumpupolitiikkaan Sinäkin. Minä taas en koskaan.

Nyt kun te olette niin perkeleesti Ikeaa vastaan, niin teidän kaikkien on syytä muistaa, että Suomen teollisten yritysten liikevaihdosta taitaa tänä päivänä tulla jo yli 80% Suomen rajojen ulkopuolelle sijoitetuista tehtaista. (Joku voisi kertoa tarkan prosentin.)

Älkää siis lyhytnäköisesti olko ulkolaisia yrityksiä vastaan, vaan miettikää Suomen kilpailukykyä kokonaisuutena. Siinä ei todellakaan yksi Ikea tee kesää ei talvea. Mutta Nokian, StoraEnson, Pohjanmaan Kalusteen ja Hiipakan menestyminen jo tekee!

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #493 on: 07. 06. 2009 19:07 »

Minä tarvitsen joka aamu 2 palaa paahdettua ruisleipää juhlamokan kera.

Minä ja muutama miljoona muuta, emme kuitenkaan tarvitse siihen 8 eri ketjun tavarataloa


Ei nyt tehdä tästä niin monimutkaista. Tehköön vaikka 100 eri ketjua, yhdessä me käydään kuitenkin. Mutta jospa joillakin toisilla on sitten käyttöä näille 99:llä ja onhan heillä, sillä muussa tapauksessahan nämä 99 katoavat nopeasti.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #494 on: 07. 06. 2009 19:07 »
Pentti Suksi ei ole kenenkään varjo

Muuten hieno tuo sinun rippikuvasi tuossa viestiesi vasemmalla puolella. Komia kuin sika pienenä :-)

AD

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #495 on: 07. 06. 2009 20:08 »
Pentti Suksi ei ole kenenkään varjo

Muuten hieno tuo sinun rippikuvasi tuossa viestiesi vasemmalla puolella. Komia kuin sika pienenä :-)
Ei se Pentti oikein pahasti ole muuttunut tuosta kuvasta, ruma mikä ruma, miehistä kun en tykkää,,,
Kuitenkin täällä kun on otettu lipemismoodikin esiin, itseäni ei kenenkään "perseennuolenta" nappaa
ts. jos joku on samaa mieltä kuin AD ei se tarkoita mitään.
Asiat asioina ja sormi pois mun pyllystä.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #496 on: 07. 06. 2009 21:09 »
Eiköhän nyt lopeteta tämä turhan asian jaakaaminen. Eric Sardinas asuu  Ikean omistajaa lähempänä ja menee lobbaamaan Vaasaa. Ei se täällä turha riiteliminen auta yhtään mitään. Vaasa on Ikealle
tehnyt tarjouksen ja myös Mustasaari, voi olla että tulee vielä kolmaskin kuvioihin.

Koettakaa nyt saada aivoihinne, MINÄ EN HENKILÖKOHTAISESTI TARVITSE IKEAA YHTÄÄN MIHINKÄÄN. 

Tuliko nyt selväksi. Nythän minusta tehdään rikollinen   kun suosin suomalaisia työpaikkoja ja
SUOMALAISTA TYÖTÄ. OSTA KOTIMAISTA N IIN SÄILYTÄT TYÖPAIKAT.

Meiltä meni Tikalas ja Topman kun alettiin ostaa halpattuotteita. Tässä on mennyt nurin monta vaatetusalan liikettä ja työpaikkoja.

Muistan kun tehtyiin lujasti työtä, että saatiin Kauhajoelle Tiklas ja Strömberg, ne työllisti. Ulkolaiset tuotteet kaatoi työpaikat. Täältä on  Vaasasta mennyt tuhansia työpaikkoja ja lisää pitää tulla.

Ja sitten älkää kirjoitelko humalassa tänne ja örvertäkö kännissä.

Nyt kaikki tenunenät katse ruotsiin, Rabbe vie laivalla ja   Iivarin puheille. Niin teette jotain palvelusta Vaasalle.
Nyt saa tämä keskustelu saa riittää, koska muutenkin mennään jo taas henkilökohtaisuuksiin

Näkemiin

Pentti Suksi

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #497 on: 08. 06. 2009 10:10 »
Olet Pwentti harvinaisen tyhmä mies. Täällä on argumentoitu Ikeasta monesta eri näkökulmasta katsoen ja se onkin sujunut sitä paremmin, mitä hiljempaa olet ollut. Kysymys ei ole ollut todellakaan siitä, tarvitsetko sinä Ikeaa vai et. Ei edes siitä, tarvitaanko sinua vai ei.

Valitettavasti sinun pituutesi ei riitä kun aletaan keskustelemaan, vaan jäät tasolle "heittelee kiviä aidan takaa, kun jätkät eivät huolineet sakkiin pelaamaan jalkapalloa" ja aseinasi on vain sitten pikku vinoilu ja sen oman pienen pippelin heiluttelu. Tunnistan tyypin jo kaukaa.

Koita nyt sisäistää vähän, se on yks maku täällä, tarvitsetko sinä henkilökohtaisesti Ikeaa vai et. Se tiedetään jo, että et tarvitse. Et ole myöskään asioinut Ikealla, joten et voi puhua edes kokemuksesta. Lisäksi olet vanha itsepäinen aasi, joka ei antaisi tässä periksi, vaikka asia olisi miten edullinen itsellesi. Mutta se on oma asiasi. Siitäkään ei kukaan täällä välitä.

Keskustelu ei ole myöskään mennyt periaatteessa sitä silmällä pitäen, että sinut pitäisi saada käännytettyä. Pysy poissa ja niin kaukana kuin mahdollista - ei se Ingvar sinun perääsi tule itkemään. Sinulle löytyy kyllä vaihteohtoehtoja, sillä voit olla siinä mielessä autuas, kun niitä sinulle tarjotaan. On vain itsestäsi kiinni, mitä sitten valitset.

Itse olen argumentoinut aika paljon tähän keskusteluun Ikeasta ja eiköhän kaikki ala olla minun puoleltani sanottu. Joten keskityn nyt sitten mahdollisissa viesteissäni tähän keskusteluun vittuilemaan sinulle. Nyt on minun vuoroni.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #498 on: 08. 06. 2009 10:10 »
Sitä samaa, ei ne sinunkaan älynlahjat korkealla ole. Kuvittelet olevasi yli-ihminen, hitler aatteinesi.
Ei kukaan täysjärkinen pane hitlerin tunnukseksi tunnukseksi.
Olen käynyt Ikealla Suomessa, ei ollut mitään ostettavaa. Enkä piittaa vaikka Ingvari siitä itkisi.
Kun sanot minua aasiksi, niin se on hyvä. Aasi on lempeä sympaattinen ja melkoinen työjuhta. Kiitos jälleen
 kauniista nimnityksestäsi. Voin aasina olla todella ylpeä. Saat omaa pippeliäsi heilutella vaimollesii aivan vapaasti, se ei minua liikuta. Onhan sen totuus, että vanhamies ei osaa käyttäytyä, mutta vanhalle koiralle ei voi kouluttamallakaan saada käytöstapoja..
Voit vittuilla vapaasti jos se sinun hengenahistusta helpottaa siellä Ruotsissa . Ole hyvä.
Tiedät kai sen hyvin joka väittelyssä häviää ja alkaa ala-arvoista testiä, on väittelyn aina hävinnyt.

Suomi on synnyimaani ja kotimaani, se on hyvä maa jota kannattaa puolustaa. Jokaisella kirkkomaalla
sankarihaudat ja  sotainvalidit ja veteraani jotka puolustaneet tälle maalle itsenäisyyden. Raukat menkööt merten taa.

Pentti Suksi

Veli-Jussi Pirinen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #499 on: 08. 06. 2009 10:10 »

Tiedät kai sen hyvin joka väittelyssä häviää ja alkaa ala-arvoista testiä, on väittelyn aina hävinnyt.

Pentti Suksi

Onko se joka käänteessä juopoksi mainitseminen juuri tuota? Ihan vaan kysyn.
« Last Edit: 08. 06. 2009 10:10 by Veli-Jussi Pirinen »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #500 on: 08. 06. 2009 11:11 »
Voit kysyä. En ole kuin kerran maininnut, kun olen todennut, että hyvin tuntemani ihminen kirjoittaa täysin sekavia jota ei selvinpäin sano.
Se siitä.

 Se joka menettää malttinsa, se on aina keskustelun hävinnyt. Tässä tulee yleisempi ilmiö esiin. Eli nettikiusaaminen. Tätä ovat jotkut harjoittaneet luullen, että minä alan parkumaan ja itkemään. Tällaista nettikiusaamista pitää tutkia diskurssianalyyttisesti niin löytää nettikiusaajan profiilin. Tällainen "vittuileminen", se edustaa puhtaimmillaan henkistä väkivaltaa.

Kiusaamisen yläkäsite on agressiivisuus. Se määritellään tavallisesti toisen tarkoituksellisesti vahingoittamisella.
Kyseessä on psyykkinen väkivalta, kuten toisen nolaaminen tai syrjäyttäminen, mitätöinti jne. eli epäsuoraa mustamaalaamista. Kiusaaja pyrkii yhteisössä alistamaan yhden tai useamman henkilön itsepintaiselle toistuvalle toimille, jolla yritetään saada uhri tuntevansa kyvyttömäksi  puolustamaan itseänsä.
Se on henkistä väkivalta kun sillä on pitkäaikainen kielteinen vuorovaikutus, se on jatkuvaa kiusaamista, epäeettistä käyttäytymistä jolla pyritään alistamaan yhä uudelleen ja uudelleen kielteiselle kohtelulle ja uhrin leimaamiselle. Kun uhri saatetaan leimatuksi, kiusaajia on tässä vaiheessa useampia. Uhrista tehdään että  hän on milenterveydellisesti sairas.

Millaisia  nettikiusaamisessa henkinen väkivalta ilmenee ? Se on pilkkaamista, alistamista ja painostusta.
Kiusaaminen sisältää negatiivista tai vihamielista kirjoittelua ja sillä pyritään siihen, että uhri ei voisi puolustautua.
Kielteinen kirjoittelu on tarkoituksellista, käytetään erilaisia kielteisiä menettelytapoja: manipuloidaan uhrin mainetta.

Henz Leyman (1986, 14-15) määitteli kiusaamista, että kyse on henkisestä väkivallasta ja kansankielellä  sitä kutsutaan kiusaamiseksi (mobbing). Satunnaiset konfliktit ei kuulu kiusaamiseen, vaan se, että yritetään tehdä tillannetta joka aiheuttaisi yksilölle vakavia psyykkisiä ongelmia. Se on henkistä väkivaltaa, jota ilmenee säännöllisesti ja pitkäkestoisena. Kiusaaminen on vihamielistä ja epäeettistä kommunikointia, jota yksi tai muutama yksilö syystemaattisesti kohdistaa pääasiassa yhteen henkilöön pyrkimällä saada uhrinsa avuttomaan tilaan. Sillä pyritään tietoisesti aiheuttaa uhrille huomattavaa psyykkistä, psykosomaattista ja sosiaalista kärsimystä ja saisi aikaan myös patologisia seurauksia. Kiusaajan pääpyrkimys ja tavoite on kiusatun erottaminen yhteisöstä.

Tieteessä Robert Sutton (2007,8) käyttää kiusaaja- termin sijasta sanaa paskiainen (asshole).
Julkisesti paskiainen yrittää saada aikaan voimakkaan stressitilanteen ja että uhrin itsetunto laskee.
Paskiaisen toimilla on hyvin vakavat seuraukset.
Itse olen suhtautunut siten, että jähmetän oman emoptionaalisuuden, en anna tilaa ahdistukselle.

Paskiaisen menettelytavat ovat mustamaalaaminen: levitellään julkisuuteen vääriä ja perättömiä kirjoituksia ja pilkataan sekä korostetaan paskiaisen itsetuntoa. Kiusatun mielen terveys kyseenalaistetaan, häntä pidetää "hulluna" ja halutaan lähettää psykiatrisiin tutkimuksiin.
Toiset haavoituu ja menettää itsevarmuutensa. Taas minulle ei ole aiheutunut mitään tällaisia tuntemuksia.

Miksi hyppäsin aiheesta. Olisi pitänyt pitäytyä  Ikea keskusteluun. Tässän keskustelussa tuli vain niin tyypillinen tilanne että aloin miettiä diskurssianalyyttisesti keskutelua. Tuli oiva tilaisuus!


Pentti Suksi

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #501 on: 08. 06. 2009 12:12 »
Parahin Pentti,

Mikäli tunnistat itsesi koulukiusatuksi tässä keskustelussa ja keskustelussa yleensäkin, niin nyt täytyy kyllä valitettavasti sanoa, että olet sen hyvin pitkälle itse aiheuttanut. Puhumalla asian sivuun, jatkuvasti kirjoittavasta henkilöstä, eikä aiheesta.

Mikäli minä olisin blogin ylläpitäjä, minä puuttuisin tähän (riippumatta kirjoittajasta) kovalla kädellä. Sillä siinä sivuston taso laskee roimasti, kun itse asia unohtuu. Pärkele!! Pitää pysyä asiassa ja aiheessa! (No nythän tämä rönsyilee jo minultakin.) Siispä korjaus: Pärkele!! Pitää pysyä asiassa ja Ikea-aiheessa!

Sinua Pentti häiritsee valtavasti Ericin ääretön itsevarmuus, (minä taas jopa nautin siitä) sekä hänen valtavat verbaaliset lahjansa. Niistä nautimme me kaikki!

Aikaisemmin Pentti kun keskustelimme köyhien maiden lapsityövoimasta tai jostain muusta aiheesta, niin pysyit hienosti asiassa ja kanssasi oli miellyttävää keskustella. Tässä Ikea keskustelussa olet valitettavasti näyttänyt toisenkin puolen itsestäsi, suuren pienuutesi.

Olen valtavan pettynyt, sillä olen pitänyt Sinua osittaisena sielunveljenäni. Myös minä olen paljon maailmaa kiertänyt ja paljon ihmisiä tavannut. Törmännyt bisneksessä isoihinkin kulttuurieroihin, sekä tavannut paljon huumorintajuisia kanssaihmisiä. Joiden kanssa on tullut kaadettua kalja jos toinenkin. (Joidenkin kanssa olen myös syönyt lihapullat Ikeassa.)

Olen myös sanonut usein sen, jopa aforismiksi muuttaen: "Ei minulla ole mitään ongelmia vahvojen ja itsevarmojen ihmisten kanssa. Heikkojen kanssa olen vaikeuksissa." Sillä vahvoilla ihmisillä ei ole mitään tarvetta lyödä heikkoja, mutta päinvastoin sellaista annetaan tapahtua tämän tästä. (Yleisesti kun on liian hyväksyttävää, että heikko saa tässä kohtaa suurempia oikeuksia, kuin vahva.) Eikö vahvoillekin pitäisi antaa aivan samanlainen mahdollisuus siihen, varsinkin silloin kun vastapuoli sitä oikein vartavasten pyytää.

Tästä aasinsiltana... tulee mieleen yksi suomalainen ns. kova jätkä, eli Lenita Airisto! Ensin hän kertoo painavia mielipiteitään ja väittelee miesten kanssa. Sitten kun hän joutuu alakynteen, hän sanoo, että aina te miehet meitä naisia sorsitte. Olen nähnyt tämän niin monta kertaa, että olen ihmetellyt kun kukaan vastapuoli ei ole koskaan ampunut Lenitaa alas tämän epäreilun käytöksen johdosta. Anteeksi vaan Pentti, tyylisi ja argumenttisi ovat samaa tasoa.

Mitä taas tulee tuohon Ericin omakuvaan viiksineen, niin pidän sitäkin hyvänä huumorina. (Toivottavasti ei ole aivan tuon näköinen. Otin riskin kun sanoin tämän ääneen.) :) Pitää myös osata erottaa, mihin asiaan voi suhtautua kevyesti huumorilla ja mihin äärimmäisellä vakavuudella, ammattimaisesti.

Takaisin aiheeseen. Eric on oikeassa, me tiedämme ettet henkilökohtaisiesti tarvitse Ikeaa. So what!

Pentti! Tuo kirjoituksesi kiusaamisesta ja nettikiusaamisesta on osuva. Se on hyvä ja se on totta. Myös täällä ylläpito ei täysin pärjää tässä kohtaa. Yritetään me kirjoittajat omalta osaltamme pitää tämä keskustelu asiallisena. Puhutaan siis enemmän itse asiasta, kuin kirjoittajasta!!

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #502 on: 08. 06. 2009 12:12 »
"Mikäli minä olisin blogin ylläpitäjä, minä puuttuisin tähän (riippumatta kirjoittajasta) kovalla kädellä. Sillä siinä sivuston taso laskee roimasti, kun itse asia unohtuu. Pärkele!! Pitää pysyä asiassa ja aiheessa! (No nythän tämä rönsyilee jo minultakin.) Siispä korjaus: Pärkele!! Pitää pysyä asiassa ja Ikea-aiheessa!"

Toimet
Ylläpito osaa ajatella itsenäisesti mutta nyt täytyy antaa tunnustus kansalaisvalvonnalle. 

Ellei herojen Sardinas ja Suksi nokittelu lopu ja kieli siistiydy, on mahdollisuuksia tasan kaksi: tämä ketju jäädytetään joksikin aiikaa tai herrat pannaan jäähylle täysin tietäen sen mahdolliset seuraukset.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #503 on: 08. 06. 2009 12:12 »
Kuvittelet olevasi yli-ihminen, hitler aatteinesi.

Täytynee jatkaa vanhan vanha koiran istumaan opettamista.

En suinkaan kuvittele olevani yli-ihminen, vaan tiedän olevani yli-ihminen, ainakin verrattuna sinuun.

Quote
Ei kukaan täysjärkinen pane hitlerin tunnukseksi tunnukseksi.

Aatu on hyvä jätkä. Vielä kun olisi pannut kaikki juntitkin saunaan, niin olisimme varmasti monesta muustakin asiasta samaa mieltä. Ja komee jätkähän se on tuossa kuvassa, Ericin slaidia kuunnellessa, ainakin verrattuna tuohon vinoon äijän kuvaan sinun viesteissäsi. Joten taidat olla Aatulle vähän mustasukkainen Pwentti? Aatuhan järjesti asiansa hyvin. Veteli paksuja sikareitaan ja kuksi Eevaa välillä. Erona sinun uraasi verrattuna ei jäänyt sitten luuserina keskustelupalstoille itseään pannailemaan. Siitä onkin jo pitkä aika, kun olet viimeksi julistanut itsesi pannaan! Mistä moinen?

Quote
Olen käynyt Ikealla Suomessa, ei ollut mitään ostettavaa.

Olen saanut sen käsityksen, että olet perse auki. Joten taisi Ikea(kin) olla liian tyyris paikka.

Quote
Kun sanot minua aasiksi, niin se on hyvä. Aasi on lempeä sympaattinen ja melkoinen työjuhta. Kiitos jälleen
 kauniista nimnityksestäsi.


Ei kestä. Aasi onkin se korkeimmalla tasolla oleva älykkyys, joka voidaan liittää sinun kykyysi käydä keskustelua asioista yleisellä tasolla. Joten kaara itselles vaan!

Quote
Saat omaa pippeliäsi heilutella vaimollesii aivan vapaasti, se ei minua liikuta.


Sinulla lienee tuo(kin) asia historiaa jo kymmeniä vuosia sitten? Siis henki on halukas, mutta ei.

Quote
joka väittelyssä häviää ja alkaa ala-arvoista testiä, on väittelyn aina hävinnyt.

Jos olet lähtenyt keskusteluun mukaan tuon periaatteen kera, että pitää kilpailla siitä, kuka voittaa väittelyn, hävisit sen jo alkumetreillä. Tekstisi eivät ole ylittäneet paria pientä poikkeusta lukuunottamatta hyvän maun rajaa. Itse asiassa en ole viitsinyt niitä joka kerta edes lukea. Noh, joissakin tapauksissa ylitit kuitenkin hyvän eklu-tason, joten onneksi olkoon Pwentti!

Quote
Suomi on synnyimaani ja kotimaani, se on hyvä maa jota kannattaa puolustaa.


Mutta se on jo ohi. Voit nousta ylös sieltä poterostasi.

Sankareista puheenollen, et kuulu siihen joukkoon, vaan edustat sukupuolta, jonka sotkuja tulevat sukupuolet saavat siivota vielä pitkään.
Sinä kuulut siihen jengiin, jotka kaatuvat, ennen kuin saavat pallon kiinni.

Moderaattori

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #504 on: 08. 06. 2009 13:01 »
Rauhoitetaan tämä keskustelu viikoksi.  Se on nyt lukossa.

Vitja on jälleen auki.
« Last Edit: 11. 06. 2009 09:09 by Moderaattori »

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #505 on: 11. 06. 2009 09:09 »
Menipäs viikko nopeasti!!

eklu

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #506 on: 11. 06. 2009 10:10 »
Kyllä Erkki nyt tykkää vaikka Ikea juna menikin jo ohi, samanlaista suuruudenhulluutta kuin taannoin Ekamarketin laajennus. Mutta mitä on tulossa Kemiran tontille kun metsää pantu siliäksi, vai myivätkö vaan puut pois kasvamasta.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #507 on: 11. 06. 2009 12:12 »
Pirkkalaan todennäköisesti rakennetaan Suomen suurin Ikea myymälä. Mitkä sen vaikutukset tulee olemaan Vaasaan, se on arvoitus.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #508 on: 11. 06. 2009 13:01 »
Tampereella se Ikea siellä kai tulee, naapurikunnat saavat aina lausua moisista hankkeista ja kyse lieneen siis Pirkllan kunnan lausunnosta Tampereelle suunnitellusta Ikeasta.

YLE tänään:
Quote
Pirkkalan kunnasta on tulossa kielteistä palautetta Tampereen Ikean alueen kaavoituksesta. Ympäristölautakunta käsittelee tiistaina osaltaan lausuntoa Lahdesjärven-Lakalaivan yleiskaavasta.
Pirkkalassa arvioidaan, että voimakas kaupan keskittymä heikentää muun muassa Partolan ja Tampereen keskustan kehitysmahdollisuuksia. Uusien kauppa-alueiden sijaan kunta kehittäisi jo olemassa olevia keskuksia.
Ikean alueen arvioidaan myös kasvattavan merkittävästi henkilöautovirtaa joukkoliikennevarauksista huolimatta.

Tampereen Ikean rakentamista valmistelevat työt on jo aloitettu. Tavoitteena on, että tavaratalo avattaisiin vuoden kuluttua kesällä.
Tampere-Helsinki moottoritien varteen nousevasta Ikeasta on tulossa Suomen suurin.

Onhan se aika lähellä Vaasaaa tuo Tampere. Ja sinne tulle joku super-Ikea, suurin kaikista. Raisiossa avataan pian ...jos vielä Jyväskyläänkin...niin mitenkähän tiheään ne niitä oikein meinaavat pystyttää?

Se on ainakin selvää, että niin suurta "vetovoimaa" ei enää uudet, esim. Vaasan, Ikeat saa aikaan kuin esim. Haaparannassa.

Alan kyllä epäillä, että näillä nurkilla ei Ikeaa nähdä lainkaan ja voimmekin sitten tehdä sen maaliikennekeskuksen järkevään paikkaan, moottoritien varteen. Ja siis siirtää valtosan rekkaliikenteestä keskustasta pois. Siitä on meille todellista hyötyä.

kylanpaa

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #509 on: 11. 06. 2009 13:01 »
Tuo Tampereenseudun Ikea on ollut tiedossa jo kauan aikaa. Ei ymmärtääkseni kuulu ollenkaan tähän Vaasan Ikea keskusteluun. Tampere on lähellä, mutta niin kaukana. Se kyllä pudottaa nähdäkseni Seinäjoen kokonaan pois Ikea kuvioista.

Katsokaa esim. Ruotsin Ikeoiden sijoittelua. Osa on aika lähellä toisiaan.

Maaliikennekeskus moottoritien varteen... mutta mielellään myös radan varteen, johonkin Runsoriin. Olisi järkevää, jotta saataisiin tavarakuljetuksia myös kiskoille. Keskustasta nyt ainakin pois.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #510 on: 11. 06. 2009 15:03 »
Epäilyttää tuo Ikean tulo tänne.

Mutta hyvä jos tuo ala-arvoinen ja alatyylinen keskustelu vyön alle iskuineen ainakin vähän hetkeksi

laantuu.

Ikealle tarjottu alue tosiaan palvelisi paljon paremmin maaliikennekeskuksena ja onhan siihen yksi jo

rakentanutkin...
Muutos on tahtotila

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #511 on: 11. 06. 2009 18:06 »
Ihmettelen sitä, miksi me täällä riidellään. Pitää Ikean  johtoa lobata, nehän ne päätökset tekee, emme me.
Vaasa ja Mustasaari on valmiina jos Ikea päätöksen tekee. Me emme voi muutakuin odotella
mitä tapahtuu tämän laman kurimuksessa. Parempi on  pysyä realiteeteissa.

Offline Pandora

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 130
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #512 on: 11. 06. 2009 19:07 »
Raisiossa avataan pian ...jos vielä Jyväskyläänkin...niin mitenkähän tiheään ne niitä oikein meinaavat pystyttää?


Raisio avattiin jo viime kesänä. Hyvä, että näinkin lähelle, että saadaan täydennystä kalusteisiin.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #513 on: 14. 06. 2009 09:09 »
Mustasaaren poliitikoista kukaan ei ole "muistanut" kysyä maanomistajilta halukkuutta maanviljelysmaansa myymiseen Ikean tonttia varten.

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=43207

Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #514 on: 14. 06. 2009 09:09 »
Mustasaaren poliitikoista kukaan ei ole "muistanut" kysyä maanomistajilta halukkuutta maanviljelysmaansa myymiseen Ikean tonttia varten.
 

Ei kai Mustasaarenkaankaan päättäjät voi noin piiittaamatttomia eli yksinkertaisia kuntalaisiaan kohtaan olla? Voisiko olla kyse siitä että jos olisi otettu maanomistajinn yhteyttä olisi IKEA "salahanke" saattanut paljastua liian varhain?
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #515 on: 23. 06. 2009 11:11 »
Ikeasta:


"Ikea jakanut potkuja jo tuhansille

Ikea jakanut potkuja jo tuhansille
Huonekaluketju Ikea on vähentänyt finanssikriisin seurauksena 5 000 ihmistä, vaikka uusiakin myymälöitä on suunnitteilla.


Ruotsalainen huonekalu- ja kodinsisustusjätti Ikea on joutunut vähentämään tuhansia työntekijöitä, kun talouskriisi on syönyt kuluttajien kysyntää. Talouslehti Dagens Industrin mukaan Ikea on irtisanonut yli 5 000 ihmistä, joista runsaat 400 on ollut Ruotsista.

Ikean väistyvä toimitusjohtaja Anders Dahlvig sanoo, että taantumasta huolimatta hän odottaa yhtiön tekevän ”hyvän” tuloksen. Kasvanut työttömyys huolettaa kuitenkin myös Dahlvigia.

– En usko, että pohjaa on vielä saavutettu. Pahinta kulutukselle on, että varsin moni pelkää yhä työpaikkansa puolesta, hän sanoi DI:lle.

Ikea suunnittelee avaavansa tänä vuonna 14 uutta tavarataloa. Ensi vuonna uusi tavaratalo on avautumassa ainakin Tampereelle. Yhtiö työllistää irtisanomisista huolimatta yhä noin 130 000 "
Muutos on tahtotila

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #516 on: 23. 06. 2009 14:02 »
Jos on työntekijöitä parikymmentätuhatta ja niistä viisituhatta saa kenkää niin se on 25% kokonaismäärästä. Eli aika paljon. Ei taida tulla Vaasaan tämän ketjun kauppaa lähivuosina.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #517 on: 23. 06. 2009 17:05 »
"Yhtiö työllistää irtisanomisista huolimatta yhä noin 130 000 "

Eli puhutaan globaaleista luvuista
Muutos on tahtotila

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #518 on: 23. 06. 2009 23:11 »
Niin, en ennättänyt kertomaan omaa mielipidettäni tuosta Pwentin nettikiuskortista, joten se tulee tässä ja nyt.
 
Nettikiusaaminen on nimittäin jotain, jota en ymmärrä sitten alkuunkaan. Miten jotain ihmistä voi kiusata netissä??
Itse lähtisin ainakin vikkelään, jos alkaisi tuntumaan siltä, että kiusataan. Eihän tämänkaltaisilla sivuilla ole kenkään pakko olla itseään kiusauttamassa.

Tämä nettikiusaus on vain uusi termi niille mamiksille ennen vanhaa, jotka heittelivät kiviä sivusta, kuin eivät päässeet mukaan sakkiin pelaamaan futista. Sitten kun kyllästyttiin ja annettiin neniin, ne hakivat mutsia apuun. Samat naamat nyt sitten itkevät näissä keskusteluissa nettikiusaamisesta.

Voi herran jumala. Mihin miehet ovat katoamassa, kun yhä useampi kolmijalkainen valitsee käsilaukun tärkeimmäksi osakseen?

Miehet miehinä, mutta jättäkäämme ämmät kieriskelemään nettikiusaajiensa kouriin.

AD

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #519 on: 07. 07. 2009 21:09 »
No tässä uusinta tietoa koskien Ikeaa, yritystä jonka tuloa Vaasaan olen epäillyt suuresti koko ajan,
unohtamatta niitä kuulemma herkullisia lihapullia.

http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=432866&Title=Ikea+joutuu+s%E4%E4st%F6kuurille