Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - O.P.Positio

Pages: [1]
1
Vaasa / Vs: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 06. 05. 2013 17:05 »
Yeisen kokemuksen perusteella tiedän että parhaiden etnisten paikkojen tai kokkien valtti on taitava maustaminen - siis mausteiden käyttö.  Juuri broilerfile on sellainen, missä kokin taito maustaa tulee näkyviin.

Veikkaan että maistamassasi broiskussa oli myös basilicaa ja varmasti myös jotain muuta, ehkä limettiä antamassa kirpeyttä ja leikkaamassa chiliä?

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Monarkiat
« on: 30. 04. 2013 15:03 »
Hollannin kuningashuone tulee maksamaan hollantilaisille noin 147 milj. euroa vuodessa.  Kuninkaalliset eivät maksa veroa tuloistaan, kuninkaalliset ovat vain pelkkä kulissi.  Heillä ei ole juuri mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnaliseen päätöksentekoon.

He ovat vain yhteiskunnan syöattiläitä.  Mihin heitä tarvitaan?
Mihin yleensä kuninkaallisia tarvitaan?
Ei mihinkään!

3
Yleistä keskustelua / Vs: Kuluttaja kysyy
« on: 30. 04. 2013 10:10 »
Kun alempiarvoisista ruhon osista jauhetaan jauheliha yhdessä veren kanssa, muistuttaa lopputulos "aitoa" jauhelihaa.

4
Tänään kuullun mukaan Vaasan keskussairaalan lääkärit kertoilevat, etteivät ole enää valmiit hoitamaan ulkomaalaisia asiakaita, joilla on tekaistuja sos.tunnuksia. Ministeriön lakimiehet ovat asiasta tietoisia, mutta kun Vaasan kaupunki maksaa, ei ole tapahtunut kuulemma mitään.

Lääkärit vielä luottavat ministeriön virkamiehiin. Oikea kysymys kuuluu tietysti, kuka on näille ulkomaalaisille hommannut näitä sos.tunnuksia. Sekin on joku virkamies.  Sairaalan johdolle on asiasta huomautettu ja vastaus on, että olemme tietoisia…  muta siihen se on jäänyt.  Tällaista siis kertoo HUT (hevosmisten uutistoimisto)


6
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 11. 03. 2010 09:09 »
Esimerkiksi Suomen armeija ylläpitää ja yllyttää rasismiin lukuisilla marssilauluilla. Rasismia viljelevät myös monet punk-genren laulut tyyppiä Mistreat.

Bändin  tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Finland skinheads, We're ready, Hang the scum, Skinhead girl, To die for!" ja "On its knees". Yhtye on tehnyt myös versioita kappaleista, kuten esimerkiksi "Kymenlaakson laulu", "Njet Molotov", "Sillanpään marssilaulu", "Röhöranta", "Oi Molotohvi", sekä Irwin Goodmanin "Mutakuono ja lakupelle"-kappaleesta.


Paha ompi ryssän olla Suomen rajamailla,
politrukit heiluttavat nagaikkaa
Hapankaaliakin ompi vatsa siellä vailla,
Molotov ei ehdi antaa sapuskaa.
:,: Kunhan karkuun ennättäis,
vähät vaikka tossut jäis,
sitten hypättäis Ivan jälleen
ripaskaa :,:

tai
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjestystä vaatii,
kaikki ryssät maasta pois
ja alas punakaarti!
Hei, Saksanniemi, jääkärijoukko,
Lapuan ja Härmän joukko,
Vöyri, Kauhava ja muut!

Keskustelu
http://foorumit.fffin.com/showthread.php?t=19861

7
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 11. 03. 2010 08:08 »
Ulkomaalaiset, maahanmuuttajat ja rikollisuus

http://www.optula.om.fi/uploads/i9oum887.pdf

8
Kuntien terveydenhuollon ulkoistaminen ja yksityistäminen ei ole tuonut kunnille säästöjä. Ulkoistaminen on päin vastoin jopa lisänyt kuluja, kertoo Yle.
Tutkimusten mukaan kilpailutus on lähinnä nostanut hintoja ja vähentänyt terveyspalveluita.

Kaleva

9
Sitra ajaa suomalaisen terveydenhuollon ulkomaisten sijoittajien syiin.  Tätäkö Esko Aho oli opettelemassa USA:ssa?

10
Valtuuston tietoon / Re: Hevosurheilukeskus
« on: 11. 03. 2010 04:04 »
Hankitaan Vaasalle muutama linja-auto millä ravihullut kuskataan Seinäjoelle raveihin.  Tämä on halvin ratkaisu vaikka kaupunki maksaisi lipun hinnan.

11
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 11. 03. 2010 04:04 »
Suomeen pitää perustaa rallivaltuutetun toimisto.  Toimiston tehtävänä on seurata mitä ihmiset laulavat ja millaisia lauluja esitetään julkisesti.  Rallivaltuutetulle on myös annettava poliisin oikeudet sakoittaa rikkeistä.

Erityiselle tarkkailulistalle ehdotan ainakin seuraavat laulut:  Hottentottilaulu, Musta Saara, Silmien väliin ryssää ja Irwinin ”Rättipää ja lakupelle”.  Myös monet Juha Vainion saksalaisia ja etelän turistikohteissa eläviä iloukkaavat laulut on saatava tarkempaan syyniin.

Asia voitaisiin hoitaa siten että rallivaltuutetun toimisto tarkistaa etukäteeen julkisten tilaisuuksien laulujen esityslistan.  Kiellettyjen laulujen esittäjiä rangaistaan enintään 6 kk vankeudella.

12
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 04. 01. 2010 10:10 »
"Ja samalla unohdat Anne Holmlundin ja Astrid Thorsin valtakaudella räjähdysmäisesti kasvaneet turvapaikanhakijaluvut, perheenyhdistämiset, kun yhden henkilön perässä tulee kymmenittäin lisää (esim. ensin ankkurilapsille myönnetty turvapaikka ja sen päälle perheen yhdistämiset)?"

Halusin tiivistää kirjoitustani.  Tiesin että myös tämä puoli asiasta tulee esille.  Keskustelu voi siis jatkua.

13
Sekalaista keskustelua / Re: Onko islam uhka?
« on: 04. 01. 2010 10:10 »
Niinko maksoi?  Dokumentoimaton väite on  vain mielipide.

14
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 04. 01. 2010 06:06 »
Tunnen lievää ahdistusta lukiessani tätä ketujua. Lievää sen vuoksi että luen muitakin ketjuja ja maahanmuuttoon liittyviä blogeja.  Suosittelen samaa muillekin.  Hyvviä hakusanoja ovat maahanmuuttajat blogi.

Yritän kovasti löytää tasapainon omien ennakoluulojeni ja todellisen tilanteen välillä.  Ymmärrän hyvin että dokumentoimaton väite on vain mielipide.  Näitä dokumentoitammia mielipiteitä täällä riittää.

Ainakin seuraava on dokumentoitu tosiasia: Tuoreimman löytämäni tilaston mukaan
vuonna 2006 Suomessa oli 187 910 ulkomailla syntynyttä henkilöä (3,5 % Suomen väestöstä) ja 143 256 ulkomaan kansalaista.

Vuonna 2008 tehdyn kyselyn mukaan noin puolet suomalaisista suhtautuu maahanmuuton kasvuun kielteisesti. Vuonna 2008 useimmat maahanmuuttajat hakivat oleskelulupa perheiden takia (31%), muita syitä ovat työ (30%) ja opiskelu (23%). Lupia myönnettiin eniten työn takia lupaa hakeneille (32% luvan saaneista), perhesiteiden perusteella (28%) ja opiskelun takia (24%).

Suomi auttaa omalta osaltaan hädässä olevia. Suomi osallistuu pakolaisuutta muodostavien olosuhteiden ehkäisemiseen esimerkiksi osallistumalla YK:n rauhanturvajoukkojen toimintaan ja avustamalla kehitysyhteistyövaroilla kohteita, joissa on pakolaisuutta sekä ottamalla vastaan pakolaisia.
Pakolaisten vastaanotto tapahtuu sekä pakolaiskiintiön puitteissa että myöntämällä oleskelulupia henkilöille, jotka hakevat kansainvälistä suojelua.

Googlettamalla löysin tietoja vain viime vuoden pakolaiskiintiöstö. Pakolaiskiintiö on 750 hekilöä. Kiintiö perustuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esitykseen.

Viimea vuoden tietojen mukaan Suomi ottaa/otti vastaan 300  pakolaista Syyriasta ja Jordaniasta.

 Irakin palestiinalaisia pakolaisia 50 Al Tanfin pakolaisleiriltä Irakin ja Syyrian raja-alueelta. Myanmarilaisia pakolaisia 120 Thaimaasta. Ruandan pakolaisleiriltä 150 kongolaista pakolaista.

Lisäksi Suomi varautuu  vastaanottamaan 30 pakolaista UNHR:n uudesta evakuointikeskuksesta Romaniassa. Suomi varautuu myös  noin 100 hätätapaukseen, joista suuri osa on nopeaa lääketieteellistä hoitoa tarvitsevia pakolaisia eri puolilta maailmaa.

Maahanmuuttovirasto pakolaiskiintiöstä:
http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2476,2538

15
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 03. 01. 2010 09:09 »
Tässä yksi parhaista muslimeja koskev ista artikkeleista, jotka olen lukenut:

Joka viides maailman asukas on muslimi. Noin 30 000 heistä asuu Suomessa. Islaminuskoiset ovatkin kristittyjen ohella Suomen toiseksi suurin uskonnollinen yhteisö.

City lehti
http://www.city.fi/artikkeli/Suomen+muslimit/1628/

Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Islam_Suomessa

Terrorismin nousu merkittäväksi uhaksi on merkinnyt myös lisääntynyttä valvontaa erilaisten rahavirtojen seuraamisen osalta. FATF (Financial Action Task Force), joka on OECD:n yhteydessä toimiva hallitusten välinen rahanpesun vastainen toimintaryhmä, suoritti Suomessa maatarkastuksen vuonna 2007 ja antoi Suomea koskevan arviointiraportin. Maatarkastuksessa todettiin puutteita muun muassa yleishyödyllisten yhteisöjen ohjeistamisessa terrorismin rahoituksen torjumiseksi.

Terrorismin rahoitus ja yleishyödylliset yhteisöt

Asiakkaan tunteminen - rahanpesun, terrorismin rahoittamisen sekä markkinoiden väärinkäytön estäminen

Finanssivalvonta

Koska terrorismi muodostaa uhan turvallisuudelle ja vapaudelle sekä Euroopan unionin arvoille ja kansalaisille, unionin toiminnan tarkoituksena on antaa asianmukainen ja sopiva vastaus tämän ilmiön torjumiseksi. Tähän liittyvien kokonaisvaltaisten menetelmien neljä kulmakiveä ovat ehkäisy, suojeleminen, jäljittäminen ja vastaus.

Euroopan unioni keskittyy sekä terroristitekojen ehkäisyyn ja torjumiseen että perusrakenteidensa ja kansalaistensa suojelemiseen. Unioni torjuu myös terrorismin syitä, keinoja ja mahdollisuuksia.

Lain noudattamista valvovien viranomaisten ja oikeusviranomaisten työn yhteensovittaminen unionissa ja kansainvälinen yhteystyö ovat myös erittäin tärkeitä varmistettaessa tämän rajat ylittävän ilmiön tehokas torjunta.

EU ja terrorismi
16
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 01. 01. 2010 09:09 »
Sellon järkyttävä murhenäytelmä on paljastumassa mustasukkaisuusdraamaksi. Tästä huolimatta tavallisen kansalaisen on vaikeata erottaa tapahtunutta tekijän etsinestä taustasta ja historiasta. Näyttää selvältä että tapahtuma ei vaikuta mitään viranomaispäätöksiin pakolaisten vastaanottamisessa.

Mutta kansan muistiin Sello jää ja se tulee näkymään seuraavien eduskuntavaalien yhteydessä.  Mitä vaikutusta sillä taas on, se jää nähtäväksi.

17
Ei tuo kiihko ja fanaattisuus mitään muuta mutta se saattaa siirtää väistämätöntä muutammalla vuodella.

Minusta olisi mukava tietää, miten kirjoittajien poliittinen kanta ja taloudellinen asema korreloi ilmastonmuutoksen vastustamisen ja kannattamisen kesken.

Runsaan puolen vuosisadan inhimillisen kokemuksen perusteella olen valmis väittämään että hyvä antaa vähästään mutta paha ei paljostakaan.

Riittääkö siis mikään ilmastonmuutoksen vastustajille?

18
Jarto kirjoitti:
Kuinka paljon pitäisi huolestua, kun Kööpenhaminassa ei saa edes esittää kysymyksiä tästä tietovuodosta ja sähköposteista? Kysymykseen ei vastata vaan kutsutaan turvamies paikalle!

http://www.youtube.com/watch?v=RC-i4WAxl0k

Kannagttaa lukea myös mitä aikaisemmin on kirjoittu ja käydä linkit lävitse.  Se on sivistynyt tapa ymmärtää mitä kirjoittaja tarkoittaa.

Stainerin kehittämä biodynaamisella viljelyllä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.

Kannattajat
Biodynaamiseen viljelyyn kuuluu filosofia, joka on ammennettu Rudolf Steinerin maailmankatsomuksesta. Viljelyssä noudatetaan tarkkaa rytmiä, joka perustuu maan liikkeisiin, vuodenaikojen vaihteluun, kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin. Toimenpiteitä kasvustolle tehdään tarkan aikataulun mukaisesti. Biodynaaminen on lyhenne sanasta biologis-dynaaminen. Vankan

Vankan biologisen ja ekologisen perustan lisäksi tälle viljelymenetelmälle on tyypillistä dynaaminen ajattelutapa. Laajennettu luonnontieteellinen näkemys auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita. Biodynaamisen viljelyn ekologia ulottuu ”siniseltä planeetaltamme” aina auringon ja tähtitaivaan kosmisiin ulottuvuuksiin.

Skeptikot
Steinerin antroposofiseen hengentieteeseen yhdistyy niin antroposofinen lääketiede, steinerpedagogiikka kuin biodynaaminen viljelykin. Antroposofinen lääketiede on mielikuvitukseen perustuvaa uskomuslääkintää, steinerpedagogiikka mystisvivahteiseen ”kehityspsykologiaan” pohjautuvaa opetusta ja biodynaaminen viljely astrologiaan perustuvaa viljelyä. Biodynaamista viljelyä ei tule sekoittaa tavanomaiseen luomuviljelyyn.

19
Toisinajattelijat
Ajattelin selvittää väitettä että Al Gore on ilmastomuutoshijari seuraavalla haulla: "al gore * ilmastonmuutoksella" Oletin että * (asteriski) korvaa sanat ansaita tai tienata. Tulos toi paljon mielenkiintoista, mutta kokeile itse.

Hakusanoilla  Al Gore epämiellyttävä totuus (viittaa Goren elokuvaan) tulos oli aivan päinvastainen:

”Al Gore on noussut USA:n uusvihreän liikkeen keulakuvaksi. Epämiellyttävä totuus -dokumentti on entisen varapresiden tinnäyttävä paluu parrasvaloihin.”

Vastapuoli:
”Al Goresta on tullut tämän ilmastomuutoshuijauksen ansiosta miljardööri, koska hän on näiden ilmastomuutoksella rikastuvien energiayhtiöiden osakkaana itse."

Tapion jatukset
http://tapionajatukset.com/59

Ilmastohuijaus
http://ilmastohuijaus.blogspot.com/

Alaston totuus
http://alastontotuus.blogspot.com/

CO2 raporti Atte Korhola
http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=blogi≠ws_id=1678

Hommafoorumi
http://hommaforum.org/index.php/topic,565.0.html

Jouko Pihon kommentti 21.11.2009
Mistä tässä petoksessa on kysymys?

Kyseessä on tieteen alennustila ja tutkijoiden lahjottavuus ja epärehellisyys. Mutta kyse ei ole vain tutkijoista, koska maailmassa on kymmeniä tuhansia tiedemiehiä, jotka eivät usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Kyse on ennen kaikkea tietyistä pankkiireista ja liikemiehistä, jotka tahkovat suunnattomia summia rahaa tämän aiheettoman ilmastohysterian varjolla. Tämä hysteria lietsoo myös sitä kehitystä, joka johtaa helpommin yhden maailmanvaltion syntyyn.

Kyse on myös maailman poliittisista johtajista, jotka ovat lähteneet tähän valhepeliin mukaan omien etujensa takia.

Kyse on myös valtamediasta, joka toistaa valhetta, koska se on joko lahjottu niin tekemään tai koska nämä edellä mainitut tahot omistavat nämä valtamediat, jolloin niiden on pakko toistaa omistajien haluamaa informaatiota, oli se oikein tai väärin.

Media ei voi olla ärhäkkä vallanpitäjien vahtikoira, niin kuin sen pitäisi neljäntenä erillisenä valtiomahtina olla, koska nykymaailmassa valtamedia ei ole juuri missään itsenäinen ja riippumaton toimija, vaan valtamedia on liiallisissa kytköksissä vallanpitäjien ja taloudellista omistusvaltaa käyttävien tahojen kanssa.

Jouko Piho
hommaafoorumi

Nyt sitten nähdään 15 minuutin kuluttua kertooko puoliyhdeksän uutiset mitään toimittajan suitsimisesta.  On johtopäätösten aika.

20
Olisiko tässä vinkki EU:n turvallisuudesta vastaaville?

"Mikäli Kööpenhaminassa ei saada aikaiseksi kunnollista ilmastosopimusta, toivoisin, että kansalaisyhteiskunta olisi valmis piirittämään kokouspaikan ja blokkaamaan Kööpenhaminan kaupungin, jotta neuvottelijat eivät pääsisi paikalta pois, ennenkuin ovat päässeet sopuun ilmastotieteen viitoittamista päästövähennyksistä pitää lämpeneminen kahden asteen tuntumassa."

Luontoliiton uusi pääsihteeri Leo Stranius
http://leostranius.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/03/pitaisiko-ilmastokokous-blokata/

21
Joko olet tutustunut ilmastolaskuriin?  Itse en ole vielä rekisteröitynyt, koska yhteistyökumppani on Microsoft.  En halua päästä sen enenpää WWF:n kuin Microsoftinkaan postituslistalle.  Mutta joku jolla on riittävästi aikaa voi kommentoida laskuria.

http://www.ilmastolaskuri.fi/ClimateCalcMain/Default.aspx

22
En saanut tuota kirkon ilmasto-ohjelmaa näkyville Mayvorin linkistä.

Onko se tässä?

23
SEURAA KÖÖPENHAMINAN NEUVOTTELUJA SUORANA!

Etkö pääse paikan päälle Kööpenhaminaan? Ei hätää – neuvottelujen edistymistä voi seurata netissä. Klikkaa osoitteeseen:

http://www.oneclimate.net/

24
Aidon ja rehellisen kuvan saaminen tapahtuneesta on työn ja tuskan takana.  Ilmastofoorumi auttaa ainakin jonkin verran.  Keskusteluissa on hyviä linkkejä.

http://ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=11&t=755&p=7922#p7922

Lue mitä kirjoittaa Eija-Riitta Korhola.  Korhola?  Aivan oikein, Atte proffan  vaimo ja meppi.

http://eijariitta.blogit.uusisuomi.fi/

25
Suomi voi tarjota yhden näkökulman keskusteluun.  Tornionjoen jäidenlähdöstä on säännöllinen tilasto yli 300 vuoden ajalta.

http://maps.grida.no/go/graphic/trends-in-the-ice-breaking-date-in-the-tornio-river-finland

Tuohon Jarton postaukseen sisäisestä  vuodsta.  Miksi vuoti? Oliko syynä moraalinen krapula vai maksoiko joku?

Jatkoa Johanssonin viestiin: Gore vs. Durkin

http://www.youtube.com/watch?v=N2B34sO7HPM

26
Jarto,
USA:n uuskonservatiivit eivät tee globaalissa nettilehdessä ainuttakaan virhettä.  He tietävät tarkalleen mitä kirjoittavat.  Aatteen ydinmehua on USA:n globaalin johtoaseman säilyttäminen ja voittojen turvaaminen suuryhtiöille.

Juuri nyt USA:n maailmanlaajuinen johtoasema on uhattuna pahemmin kuin milloinkaan aikaisemmin. Yksi keskeisiä tekijöitä on se että finanssikriisi on heikentänyt USA:n johtoasemaa Kiinaan verrattuna.

Myös Irakin kallis sota ja Afganistan ovat tässä kekeisiä tekijöitä.  Näiden takana on uuskonservativien pyrkimys USA:n johtoaseman vahvistamiseen mutta kävikin juuri päin vastoin.

Tässä lyhyesti tausta sille että the Weekly Standart elämöi niinkin voimakkaasti kuin elämöi.

Kysymyksessä on juuri tuo myyrän mainitsema huoli voittojen karkaamisesta ja kustannnusten noususta, joka on tietysti tosiasia.

Kööpenhaminan kuumimmaksi kysymykseksi on nousemassa, mitä Yhdysvallat ja Barack Obama ovat tuomassa neuvottelupöytään. Yhdysvaltain uusi hallitus on tarjonnut selvästi EU:ta pienempiä vähennyksiä.  Pitää muistaa, että on kysymys maasta, joka on ollut Kioton ulkopuolella.

USA:n kanta rakentuu maan sisäpolitiikan valtasuhteiden mukaan. Neoconservatiiveillä ja heitä tukevilla energia, auto yms. teollisuudella on valtava merkitys.  Yhdysvaltojen perusteet  ovat siis taloudellisia ja siksi vain taloudelliset keinot ovat sellaisia, joilla voi olla jotain vaikutusta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
 
Uuskonservatiivit tai äärioikeaisto, jonka kantaa käännetty artikkeli edustaa, pyrkivät tiettysti kaikin tavoin manipuloimaan yleistä mielipidettä.

Taustalla on kuitenkin vielä suurempi ”skandaali”, mistä ei ole kylliksi puhuttu, eli kysymys on tieteen riippumattomuudesta.  Nyt molemmat osapuolet pyrkivät kahmimaan apurahoja suokuokalla viis veisaamatta tieteen etiikasta. 

Money talks.
Vinkki: usa neo-con climate chance
Pages: [1]