Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ramiska

Pages: 1 ... 6 7 [8]
281
Vastaa itse omiin esittämiisi kysymyksiin.

Johan kerroin ystäväni empiirisestä tutkimuksesta ja tuolla tilastokeskuksessakin vahvaa näyttöä on. Siinä näyttöä minun väittämiini.

282
Suuntaus sen suhteen mihin jatkuvasti ollaan menossa on täysin kestämätön yhtälö.

Mihin olemme menossa? Mistä sinä puhut? Onko sinulla jotain tieteellistä näyttöä tästä?

283
Tuolta http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_alue.html#keskil%C3%A4mp%C3%B6tila voi kukin itse katsoa. Ihan normaalia heiluntaa ylös alas. Ei kannata verrata 71-2000 vuosittaisten keskiarvojen keskiarvoa sen jälkeisiin vuosittaisiin keskiarvoihin, koska ne eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

284
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 14:02 »
En käsitä vain miten voit sanoa että rahaa viedään Vaasasta..  Rahahan vasta muodostuu, kun on ne työntekijät JA -paikat. Jos jompi kumpi puuttuu, rahaa ei muodostu.

285
Käsittääkseni hiukkassuodatin olisi syklonityyppinen tms. jossa pakokaasuille saadaan valtava nopeus ja nämä hiukkaset "irtoavat" kaasuista. Saatan olla väärässäkin.

286
Nämä hiukkaspäästöt joita
dieselmoottorista tulee epäillään kasvihuoneilmiön aiheuttajaksi.  Jostain
syystä tämä on unohdettu.

Höpsis! Hiukkassuodatin on pakollinen diesel-autoissa vuodesta 2009 (muistaakseni) alkaen.

Ja muuten: mitään todistetta ei ole edes ns. "kasvihuoneilmiön" olemassaolosta. Täysin normaalit lämpötilanvaihtelut täyttävät samat kriteerit kuin "kasvihuoneilmiö".

Pelkästään hyvästä rahastuskeinosta tässä on kysymys.

287
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 13:01 »
Täytyy kyllä myöntää että sinulla on edelleen niin todella outo ajattelutapa. En käsitä mikä tässä nyt on siivestämistä? Jos työntekijöitä ei olisi tarjolla Vaasanseudulla, työpaikat katoaisivat sinne missä työntekijätkin ovat. Se on fakta. Mielestäni meidän Vaasalaisten pitäisi olla tyytyväisiä, että naapurikunnat majoittavat, kun oma kaupunki ei kykene, meidän työntekijämme.

288
Gore hehkuttaa että pakastimet ja jääkaapit pitäisi vaihtaa vähemmän energiaa kuluttaviin. Unohti vain mainita mitä niille vanhoille tehdään. Noh, nehän viedään roskikseen - ja kas ovat poissa päivänjärjestyksestä. :)

Taitaa olla ekologisempaa kitkuttaa sillä vanhalla niin pitkään kuin mahdollista?

Näin hyvin ovat nämä populistit perillä huollissaan olevista asioista:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/01/596720

.. vai että suomen jääkarhukanta katoaa.. öö.. siis mikä?

Ps. Eräs ystäväni on kymmeniä vuosia käsin kirjannut päivittäin ulkolämpötiloja 2 kertaa päivässä. Näistä tilastoista lasketuissa vuosittaisissa keskilämpötiloissa ei näy muutoksia ainakaan viimeisen 20-30 vuoden ajalta. Eikö Pohjanmaa sitten lämpene vai onko ystäväni tehnyt mittausvirheen? Vai onko siitä vuoden keskilämpötilan muutoksesta edes mitään todisteita?

289
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 31. 12. 2007 05:05 »
Jos edes elettäisiin askel kerrallaan, ja siivottaisiin se Mansikkasaari ensin. Nythän sen pohjoispää on niin törkyinen ettei kukaan uskalla edes mennä sinne. Vesakot nurin, niin nähdään mistä puhutaan.

290
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 31. 12. 2007 05:05 »
Eikös tuo tiheä rakentaminen ole ihan yleistä joka alueella? Käyppä vaikkapa Metsäkalliossa pyörähtämässä. Eikö nekin talot olisi ollut järkevämpi rakentaa rivitaloiksi saman tien?

291
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 31. 12. 2007 05:05 »
Toivotko esittämiäsi kuntaliitoksia?

Mitään toiveita ei minulla ole. Koitan aionastaan olla realistinen. Jos päättäisin Vaasan ja/tai Mustasaaren asioissa, niin ehkä tuohon suuntaan ajaisin. Turhaan tuulimyllyä vastaan taistella.

292
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 30. 12. 2007 08:08 »
Vöyri-Maksamaa-Mustasaari ja Maalahti-Vaasa näyttäisi hyvinki realistiselta tuolla kartalla.

293
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 22. 12. 2007 07:07 »
Kylllä tässä on kysymys rahasta.

Niin on, eikä kukaan kai kiistänytkään ole. Vaasa tarvitsee lisää tonttimaata, jotta se saisi kaupungissa työskenteleville asuinpaikkoja - ja lisää rahaa kirstuun.
Mustasaari ei siinä voita mitään. Ja kun kyse on rahasta, eli toinen voittaa ja toinen menettää, niin eihän se menettäjä ikinä siihen suostuisi.

294
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 21. 12. 2007 06:06 »
Suurin ja huomattavin säästö tulee siitä, että pudotetaan  huonelämpötila 27 asteesta
ympäristöministeriön antamaan ohjeeseen 21 astetta ja yöllä 18-19 astetta. Ja veden kulutusta säännöstellään, että saadaan 130l/henkilö/vrk ettei kulutus pyöri 250 litran tienoilla.

Tämä on taivaan tosi. Taloissa pitäisi vähintään 2 kertaa vuodessa tarkistaa kiertoveden lämpötila ja automaatiojärjestelmän kunto joka sen lämpötilaa säätelee ulkolämpötilan mukaan.
Missään nimessä sen ei pitäisi päästää verkostoon niin lämpöistä vettä, että huoneistossa lämpötila pääsisi kohoamaan yli 23 asteen. Huoneistokohtaiset (pattereissa) termostaatit sitten säätävät ALASPÄIN tästä esiasetetusta lämpötilasta, asukkaan omien mieltymysten mukaan.

Vesihanoissa pitäisi olla stopparit (ne pienet vihreät napit), ettei niitä saa täysin auki yhdellä käden liikkeellä vaan ne on rajoitettu esim 30% täydestä. Täyteen virtaukseen pääsisi vasta nappia painamalla. Kuinka moni meistäkin syyllistyy aina paiskaamaan hanan täysin auki? Varmaan aika moni...

295
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 19. 12. 2007 15:03 »
Kukaan ei ole tietääkseni rakentamassa tai suunnittelemassa Mansikkasaarelle museota.

Hän kai viittasi sinun ideaasi viestissä #13.

296
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 17. 12. 2007 21:09 »
Yksityisillä asuntomarkkinoilla hoitovastikkeissa ei ole tapahtunut merkittäviä korotuksia.

Höpsis! Valitettavasti eläminen kallistuu jatkuvasti, niin vesi, sähkö kuin jätehuoltokin - ja hoitovastikkeet samaa rataa, koska niillä katetaan kustannukset. Näin on käynyt joka vuosi, ainakin tässä taloyhtiössä jota minä vedän. Onko meille sitten eri hinnat kuin muille?

297
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 14. 12. 2007 17:05 »
Mutta kun Mustasaarella ei ole varaa laittaa katuvaloihin 30 donaa, niin miten voidaan keskustella sen osallistumisesta esim sataman kustannuksiin?

Tähän hiukan palatakseni. En usko etteikö Mustasaarella olisi ollut varaa laittaa sitä rahaa. Kyse oli ennemminkin budjetoinnista tai politikoinnista. Olihan Mustasaarella "varaa" sijoittaa 40000 euroa yhteen n. 80" LCD televisioon kansalaisopiston ulkoseinään, jossa pyörii mainoksia kunnasta.

298
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 13. 12. 2007 18:06 »
[Muutos on jo käynnistynyt. Jopa korvamerkintä on käytössä ja yleistyy. Sitäkin tullaan viemään niin pitkälle, kuin teknisesti onnistuu.

Oletko miettinyt mihin tämä johtanee? Tämä johtaa siihen että tiettyihin isoihin kuntiin keskittyy yritykset ja kunnat rikastuvat entisestään ja haalivat yhä enemmän yrityksiä ilmaisilla toimitiloilla jne. Seuraavaksi tietenkin ehdotat että liitetään "köyhät" kunna näihin rikkaisiin kuntiin?
Ennen pitkää isoista kunnista taas joku ryhtyy "yritysvaltaajaksi" ja taas joku isoista kunnista kuolee. Loppujen lopuksi meillä on vain yksi iso kunta. Siten tämä ei tule toimimaan, valitettavasti.

Vai onko sinulla joku kikka kolmonen millä tämä estetään?

299
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 13. 12. 2007 13:01 »
Mahtaisiko sen uuden moottoriurheilukeskuksen saada mahtumaan mansikkasaareen?

300
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 13. 12. 2007 07:07 »
Lukuja sen enempää pyörittelemättä, raha ei ole niiden syiden mittausyksikkö jotka aikaisemmin sanoin, miksi Mustasaaren ei kannattaisi liittyä Vaasan.

Kuten sanoin, maantieteellinen sijainti on ainut järkevä peruste molempien osalta yhdistymiselle. Kaikilla muilla perusteilla on joko toiselle tai molemmille enemmän haittaa kuin hyötyä.

301
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 11. 12. 2007 07:07 »
Nyt ramiska iltakouluun!! Eikö pysytä asiassa. Et osaa matematiikan (ja liiketalouden) perusasioita?

Kommentoit näin..

Quote
Menipäs pojat muuten hiljaiseksi. (Mutta pian taas joku saa virtaa ja panettelu alkaa.) Odotellaan. ::) Asialinjalla sitten, kiitos.

... ja samaan hengenvetoon sanot näin?

Lähdetään iltakouluun vaan, tapaat minut siellä opettajana ja käyttäytymisestäsi päätellen pääset vielä tarkkailuluokkaani. ;)

302
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 10. 12. 2007 18:06 »
Tiedän että esimerkiksi antamani luvut työllisyydestä tai mahdollisesta Mustasaaren työttömyydestä (ilman Vaasaa) ovat aivan oikeat. Kerro siis mitä tarkoitat. Myönnän virheeni, mikäli sellaisen löydät. Tässä kohtaa sitä ei kyllä ole.

Noh, ihan yhtä vahvoin (löyhin) perustein väittämäni Vaasan konkurssista ilman ympäristökuntia on aivan oikea. En ole siis tehnyt virhettä.

303
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 10. 12. 2007 12:12 »
Siis, että vapaata liikkumista ja palveluiden hyödyntämistä tulisi jotenkin säädellä?

Hmm.. Ilmeisesti tätä ajetaan takaa?

304
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 10. 12. 2007 12:12 »
Ensinnäkin belurisk, olen jossain yhteydessä puhunut Mustasaaren omavaraisuudesta työpaikkojen suhteen, joka on siis tuo 58%. 100-58% = 42%, joka taas olisi Mustasaaren työttömyysaste ilman Vaasan (130% omavarainen) työpaikkoja. Itse asiassa Mustasaaren työttömyysaste olisikin vielä suurempi, eli noin 50%. Sillä kunnallahan on työttömiä ennestäänkin, eli Mustasaaren tilanne olisi vieläkin huonompi.

Tarkoitatko, että ilman Vaasa osa Mustasaarelaisista ei kävisi töissä? Eivät hakeutuisi muualle töihin? Eivät kenties loisi itse työpaikkoja? No johan on jollain kolissut bitit päähän...

Quote
Laihia-Maalahti-Vähäkyrö-Vöyri/Maxmo, eivät ole keskustelussa mukana sen vuoksi, kun he ovat jo antaneet vihreää valoa kuntaliitokseen! (Saiko tuon toistaa?)

Kuntaliitokseen Vaasan kanssa? Mutta he saavat edelleen elää siivellä?

Quote
Mitä tulee vääriin lukuihin, niin niitä korjaillaan sitä mukaan kun korjaatte vanhat. Olen aikaisemminkin sanonut, että keskustelemme nyt vain ideologisella tasolla. Joka tapauksessa Vaasan rakentaman

Noh, noihin fiktiivisiin lukuihin ei kai kannata edes ottaa kantaa. Ei edes fiktiivisiä korjauksia.
Ihan yhtä hyvin voisin sanoa, että Vaasa olisi rutiköyhä ja konkurssikypsä ilman lähikunnista tulevaa työvoimaa, heidän välillisesti luomaa kassavirtaa (yritysten kautta!) ja heidän kauppoihin tuhlaamiaan euroja. Vaasan kaupunkihan kovasti kilpailee Seinäjoen kanssa näistä lanteista, eikä niistä kilpailtaisi jos ne eivät olisi tärkeitä..

Quote
Kustannuspaikka ramiska tulee olla oikea. Tällä sinun ja monen muun tavalla ajateltaessa tasapaino ei siis kohtaa. Vai väitätkö, että rakennettaessa Vaasaan vaikka mitä turistipyydyksiä, ostoskeskuksia ja elämysparatiiseja, tasapaino aina automaattisesti säilyy. Aivan hyvä ajatus ja toive. Matemaattisesti

Mitähän sinä taas höpäjät? Unohditko kysynnän ja tarjonnan lain? Mikäli kysyntä loppuu, eli ei-Vaasalaiset alkaisivat kantamaan euronsa esimerkiksi, sinua suuresti huolestuttavan urheilupaikan, Vaasan uimahallin sijasta vaikka Laihialle ja/tai Vöyrille, niin tuskimpa tuota Vaasan uimahallia tuossa koskaan olisi. Meinaatko, että Tropic/Wasalandia pitäisi olla vain Vaasalisten käytössä vai mitä ihmettä sinä nyt ajat takaa?

Quote
vain utopiaa. Se on nähty. Kaikkein paras ja matemaattisestikin oikein tapa olisi jättää suoraan (kunnallis) veromarkat siihen kuntaan, jossa käy töissä. Sekä maksaa kaikkien yhdessä käyttämiä palveluja suoraan kuntayhtymien kautta.

Tiedäthän itsekkin ettei tuo korvamerkintä toimi, eikä tule toimimaan. Kuinka pitkälle olisit valmis viemään korvamerkinnän? Niin pitkälle, että eläkeläisten veroäyrit käytetään vaan eläkeläisten käyttöön eikä heidän kulujaan rajoiteta muilla? Vain sairaiden rahoilla rahoitetaan sosiaali- ja terveyspalveluja? Vai mihin saakka ja MIKSI vetäisit rajan korvamerkinnälle?


Quote
Sinäkin ramiska puhut rikkaasta Mustasaaresta. Se minua risookin, että kunta on rikas juuri siksi, kun sillä on Vaasan ansiosta niin pienet käyttökulut!! Nyt en enää sano, että siivestää. Sanotaankin, että ompas se onnekas!!

Sepä se. Suomalaisten perisynti eli kateus taas päässyt valloilleen. Mustasaaren kunnanisien nerokas tapa pihistää ja istua kirstun päällä se vaan näköjään toimii! Vai onkohan se vika sittenkin rajan toisella puolella missä hussataan rahoja valtuuston kerman hankkeisiin ja tuttavapiiriin? Ei sen puoleen, varmasti niin tehdään Mustasaaren puolellakin, mutta heillä sitä rahaa tuntuu riittävän.

305
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 10. 12. 2007 08:08 »
Mielestäni keskusteluun kuntaliitoksesta voisi jo hakea muita näkökulmia ja argumentteja.

Niin.. Jos Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitos olisi niin hienoa, kun joku täällä yrittää vakuuttaa, niin miksei sitä olisi jo tehty! Totta kai se olisi tehty, jos asia niin olisi.
Edelleen kunnissa on niin erilainen politiikka, Mustasaaren saama hyöty minimaalinen verrattuna Vaasan saamaan hyötyyn, kielikysymykset, historialliset eripurat jne. jne.
Maantieteellinen sijainti sen sijaan on erittäin vahva peruste liitokselle, mutta riittääkö se? Mitä muuta asian eteen voisi tehdä? Varmasti tätä "kunnanisit" ovat pohtineet monet monet illat ja yöt. Vaikea näin maallikkonakaan sitä on keksiä.

306
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 10. 12. 2007 08:08 »
Muuten, hyväksytkö ramiska siivestämisen? (Ihan vaan tälläinen henkilökohtainen kysymys.)

Riippuen tapauksesta, hyväksyn että joku elää minun kustannuksella, teenhän paljon talkootyötäkin!
MUTTA, nämä sinun väittämäsi eivät ole kyllä siivellä elämistä.

Jos kotikylääsi rakennetaan uusi ostoskeskus, niin pitäisikö mielestäsi kaikkien käyttäjien osallistua perustamiskustannuksiin? Vai riittääkö, että hän ostallistuu kustannuksiin ostoskeskusken käytön mukaisesti ostaessaan tuotteita sieltä?

Tästä aasinsiltana: (offtopic)

Pitäisikö kaikkien maksaa televisiomaksua, vai pitäiskö maksua maksaa sen mukaisesti kun televisiota katsoo?
Entäs puhelinlaskut? Pitäisikö kaikkien soittajien osallistua sinun puhelimesi kk maksuihin, koska käyttävät puhelinlinjaasi? ;)

307
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 09. 12. 2007 20:08 »
Sähkö ja kaukolämpö, yms. tulee olla ainakin vähintään 5% kalliimpaa mustasaarelaisille

En jaksanut montaa riviä tämän pidemmälle lukea edes, kun jankutat vain näistä jo olemassa olevista kaupallisista palveluista. Niillä ei ole mitään tekemistä kuntaliitoksien kanssa - ei yhtään mitään.

308
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 08. 12. 2007 15:03 »
Myös ramiska tarttui kynään, mutta oletko Vaasan puolella vai Mustasaaren?? Tai oikeudenmukaisuuden puolella? Vai haluatko sinäkin vain väitellä? Mikä on pointtisi?

En ole kenenkään "puolella" sinun termejäsi lainatakseni.

Minun pointtini on, että maalaiskuntaa ja kaupunkia ei ole kovin järkevää yhdistää, eikä niitä varmasta vapaaehtoisesti yhdistettäkään. Väkisin sitten ehkä kyllä. Mielestäni Mustasaaren kannattaisi hieroa kuntaliitosta jonkun muun, kenenkä tahansa muun kuin Vaasan, kanssa.

En lähde leimaamaan kuntaa miksikään asiasta tietämättömänä ja täysin irrelevantein perustein.

Sehän on sanomattakin selvää, että maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Vaasa haluaisi Mustasaareen liittyä - niin minäkin tekisin jos minulta kysyttäisiin ja olisin se joka Vaasan liitoksesta haluaisi päättää. Saisin paljon lisää tonttimaata ja rikkaita veronmaksajia! Mutta...

Jos olisin Mustasaaren liitoksesta päättävä, en todellakaan katselisi köyhän Vaasan suuntaan, jossa, sinun ns. "faktojen" mukaan, päättäjät rahoittavat, sinun ns. "infraa", eli merenkurkun liikenettä, sinun sanojasi lainatakseni, muiden siipeiltäväksi.

Se että mikä on siivellä elelemistä ja mikä on oikeasti infraa ja mihin Vaasan pitäisi sijoittaa, on syytä jättää tästä keskustelusta pois, koska meillä ei siihen ole riittäviä tietoja.

309
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 08. 12. 2007 07:07 »
Ja mitä tulee Mustasaaren hyötyyn kuntaliitoksesta, niin sehän on juuri tuo Vaasan infrastuktuuri. (Ison kunnan vetovoima, sekä kustannussäästöt.)

Se, mistä sinä puhut "infrana", on käytettävissä nyt ja tulevaisuudessa. Mitään lisähyötyä sen suhteen ei siis tule.

Vaasa edelleenkin voittaisi tonttimaata tässä kaupassa.

Ison kunnan luomiseen ei tarvita Vaasaa, se voi olla ihan joku muukin. Kustannussäästöst.. Alat kuulostamaan ihan Kataiselta - lupaat sellaista mihin ei kyetä.


Quote
Se on itsestään selvää, ettei Vaasa tässä tilanteessa enää anna Mustasaaren liittyä muihin kuntaliittymiin, jättää Vaasa sen ulkopuolelle...

Puhut jo siihen mallin, kuin liittyminen olisi vain Vaasasta kiinni. Taitaa olla asia täysin päin vastoin. Silloin liitytään kun Mustasaari niin päättää ja Vaasaa viedään kuin pässiä narusta. Valitettavan karu totuus, jonka havaitsin ja jonka jokainen Vaasalainen varmasti tulee vielä havaitsemaan.. :(

Quote
ja sitten vielä samaan aikaan siivestää näissä Vaasan luomissa palveluissa. Silloin hintalappu niihin viimeistään tulee.

Ei ole mahdollista vain saada ja saada. Kun välillä pitäisi antaakin, että itse saisi.

Sepä se.. mistäs Vaasa täyttäisi sen kuluttajien tuoman loven, JOS ulkopaikkakuntalaiset eivät rahaa sisään toisi? Eihän mikään kunta VOI olla täysin omavarainen joka suhteessa. Ei markkinatalous vaan toimi niin. Tiedät sen itsekkin.

Mustasaari hyvää hyvyyttään tarjoa kaikille liikenneyhteyksille Vaasaan maitaan. Mikään ei riitä, lisää vaan janotaan. Näin se on kun pirulle antaa pikkusormen.. On meillä törkeästi ajattelevia kanssa-asukkaita. Noh, tällaiseen tämä kilpaileva markkinatalous ajaa. Ei kaihdeta käyttää edes suoria valheita ja kaikkein likaisimpia keinoja.

Kyllä aito pohjanmaalainen on niin rehti kun olla ja voi, eikä tällaista pajunköyttä yritä syöttää! Tällainen kieroilu on enemmänkin savolaista tyyliä, jotka ovat niin kieroja että hattukin täytyy ruuvata päähän! Valitettavasti kirjoitustesi perusteella tunnut kuuluvan tähän jälkimmäiseen ryhmään - ehkä olen väärässä tai en, mutta niin paradoksinen kun tilanne onkin, siihen et voi rehellistä vastausta antaa, joten turha sitä tässä oikeastaan edes spekuloida  :)

Quote
Nimittäin johonkin yhteenliittymään Mustasaari joutuu väkisinkin liittymään, sehän on aivan selvää. Mikäli se ei ole tämä Vaasa-Maalahti-Laihia-Vähäkyrö liittymä, niin joku se on.

Ahaa, sinulla on sisäpiirin tietoa? Vai taitaa vaan olla mieleesi pinttynyt pakkomielle, ettei Vaasa ei voi kuulua mihinkään muuhun liittymään, kuin sellaiseen jossa Mustasaari on?

Quote
Yksin Mustasaari ei voi pärjätä, eikä ilmeisesti edes parin-kolmen itseään pienemmän kunnan kanssa. Nimittäin kun kunnon veturi ja vetovoima puuttuu.

Mielestäni Mustasaari itsessään on erittäin vahva ja vetovoimainen veturi ainutlaatuisine asumispuitteineen! Sitä valitettavasti Vaasa ei kykene tarjoamaan. :( Vaasan ghetot eivät kovin houkuttelevia ole...


310
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 08. 12. 2007 06:06 »
Esim. uimarannoista oli aivan asiallista keskustella. Huomasit siinäkin kohtaa, että rantoja täynnä olevassa Mustasaaressa ei edes niitä ole suhteessa yhtä paljon kuin Vaasassa. Sinänsä siis mielenkiintoinen huomio. Edes uimarantojen määrässä Mustasaari ei ole omavarainen.

En ymmärrä mitä tekemistä uimarannoilla on tässä asiassa? Mikset laske peltojen ja puimureiden määrää? Tai vaikka yli 500 metrin mittaisten siltojen määrää? Tai nuorisoseurojen määrää? Kuten varmaan huomaat, tilastoilla saadaan hienosti vääristeltyä asiaa. Minusta tuntuu että sinä taidat olla poliitikko - ehkäpä kuulut jopa valtuustoon?

Minulla ei ole harmainta aavistustakaan, montako uimarantaa on Petsmossa, Raippaluodossa tai muilla rannikkoalueilla? Sinähän voisit, näin uimarantaguruna, ne laskea? ;)

311
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 08. 12. 2007 06:06 »
      Tässä melko valaiseva esimerkki ns. välistäveto logiikkaan, kyseistä Mustasaarta koskien.
               

Näin ihan, ohi pöytäkirjan, tiedätkö kuka laitetaan maksumieheksi? Tiedätkö paljonko Vaasa noihin kuluihin osallistuu?

312
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 07. 12. 2007 12:12 »
Menit ramiska vipuun. Tarkoitukseni oli saada sinut keskustelemaan uimarannoista ja se onistui. Siis

Jos tarkoituksesi on vain häiritä ja vetää keskusteluun asiaan kuulumattomia pointteja, niin näytät siinä onnistuvan. Käsittääkseni sinä aloitit tämän keskustelun uimarannoista kuntaliitos-topikissa? Koska minust a tuntuu että et ihan penaalin terävimpiä kyniä ole, niin ajattelin sinulle vihjaista ettei mikään ole ilmaista tässä nykymaailmassa.

313
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 07. 12. 2007 12:12 »
Hyvin tiedät, mistä on kysymys. Ainoastaan siitä, että molemmille kunnille olisi yhdistymisestä pitkällä tähtäimellä ainoastaan hyötyä.

Kyllä, ainakin Vaasalle. Mustasaarelle en näe mitään hyötyä. Voisitko kertoa mikä se hyöty on? Jos lasketaan tuon virkamieskoneiston tuoma hyöty vähennettynä haitoilla, niin miinukselle jäävät.

Quote
Eiköhän me unohdeta nuo uimarannat (peli Vaasalle 9-2) ja keskustellaan todellisista asioista. Infrasruktuurista; Mustasaaren kirkosta ja hautausmaasta. Vai tuleeko jotain muuta "infraa" mieleen.

Heh. Sinulle tuo käsite "infra" taitaa olla ihan jotain muuta, mitä sanakirja sille määrittelee. :)

Nuo rakennukset nyt ovat missä ovat, sille ei mitään voi. En ymmärrä edes mitä niillä ajat takaa?


Quote
Siitä olemme samaa mieltä, että on täysin järjetöntä ylläpitää kahta päällekkäistä virkakoneistoa niin lähekkäin. Juuri sen verran kuin Mustasaaressa on virkamiehiä ja poliitiokkoja, juuri sen verran on turhaa. Mutta ei hätää, Luther ja muut pätevät poliitikot ja virkamiehet saisivat varmasti suurkunnasta töitä ja vastuuta. Samalla RKP nousisi suurkunnan suurimmaksi puolueeksi. Kumma jos ei kiinnosta! Minua se ei huoleta, uskon että Mikael ja Håkan saisivat asiat oikean suuntaisiksi. Mikäli minun sitten pitäisi asioida ruotsin kielellä, niin sitten niin.

Valitettavasti politiikka on niin erillaista näissä kunnissa, että NIIDEN yhdistäminen ei onnistu. Mustasaari sen sijaan voisi jonkun muun maalaiskunnan kanssa yhdistyä. Näin päästäisiin tästä päällekkäisyydestä eroon, eikä tarvitsisi tapella maalaiskunnan ja kaupungin politiikan eroista.

Quote
Mitä tulee kuntien rikkauteen, niin ei Vaasakaan köyhä ole. Omaisuuttakin paljon enemmän kuin Mustasaarella.

Saatta olla että niitä rakennuksia ja uimarantoja onkin enemmän, mutta Vaasahan halajaa sellaisen perään mitä se ei voi rahalla saada: Rikkaita kuntalaisia ja maata.

Quote
Ja mitä tulee Mustasaaren rikkauteen, niin sehän on itsestään selvää, että jotain jää tyynyn allekin, kun ei tarvitse mitään infraa itse rakentaa. Eikä sen käytöstä maksaa. Tämä on sitten niin hävytöntä kuin olla ja taitaa. Myös hävytöntä ramistalta ja Oivalta jättää tämä asia käsittelemättä. Miten ihmeessä voitte olla niin moraalittomia, että hyväksytte siivestämisen?

"Eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa."

Emmehän me missään sosialistisessa markkinataloudessa elä - kapitalismi jyllää! Herätys! Elämme 2000 lukua!

Nykyään ei voi ajatella "Meilläkin pitää olla hehtaarin tontit täällä Metsäkalliossa, kun noilla Mustasaarelaisillakin on Bölen perämettillä".

Quote
Laihiasta, Maalahdesta ja Vähästäkyröstä en suostu keskustelemaan. Mitään ongelmaa heidän kanssaan ei ole. He ovatkin jo ilmoittaneet olevansa kiinnostuneet liittymisestään suurkuntaan. Mustasaari pitää korttinsa piilossa. Ja mitä pitempään he saavat asiaa siirrettyä eteenpäin, sitä pitempään ehtivät siivestämään.

Miksi et voisi ajatella liittymistä heidän suurkuntaan? Ei ainakaan olisi kieliongelmia?

314
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 12. 2007 22:10 »
Quote from: ramiska

Ei uimarannan ylläpito ilmaista ole - ei Hietasaaressa eikä Karperössä.


Eikä uiminen ole ilmaista Strömsön, Isolahden, Vikingan, Mansikkasaaren, Hietasaaren, Vaskiluodon, Gustavsborgin tai Ahvensaaren uimarannoillakaan. (Onko Karparö Mustasaaren ainut uimaranta?)

Siitä ei ollut kyse, vaan siitä että väitit uimarannan pitämisen (puhuit Karperöstä) olevan ilmaista. Se ei ole edes maksutonta - tai noh, unohda tuo äskeinen lause, koska viesteistäsi päätellen et taida tietää noiden kahden termin eroa edes.

Quote
Quote from: ramiska

Pointtini on, että kyllä tässä ihan molemmat kunnat hyötyvät toisistaan. Ainut järjettömyys on, että tässä 5km säteellä on 2 samanlaista kuntainfraa.


Tämä on juuri näin!! Miksi päällekkäisiä toimintoja? Miksi päällekkäisiä virkoja? Voidaanko Mustasaaren kohdalla edes infrasta puhua? Vai onko tuo uimaranta sitä infraa??


Voi voi.. sulla on tainnut nyt mennä puurot ja vellit sekaisin. Uimarannalla, tai millään muullakaan materialla, ei ole tekemistä kuntajärjestelmien kanssa.

Tässä ei ole kysymys siitä että kuka käy milläkin uimarannalla, vaan että järjetöntä on pitää 2 järjestelmää näin lähekkäin. Yhtä järjetöntä on yrittää naittaa 2 kuntaa, jossa vain toinen hyötyisi ja toiselle olisi vain haittaa, yrittää yhdistää rikas (yksi suomen rikkaimmista!) ruotsinkielinen maalaiskunta ja köyhä suomenkielinen kaupunki. Vaasalle olisi huomattavasti helpompaa yhtä laihian kanssa. Niin! Tiedätkö edes kuinka paljon laihialaisia käyttää Vaasan uimarantoja ja katuja! NYT OITIS HEIDÄN KIMPPUUN! ;)


315
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 12. 2007 15:03 »
Laske ramiska huvikses (Oivasta ei siihen ole) mitä tuo infrastuktuurin rakentaminen oikein maksaa? Alkakaapas heittämään perustamiskustannuksia peliin. (Käyttökulut otetaan erikseen.) Satama, paljonko? Uimahalli, paljonko? Palkästään Vaasan tori/kävelykeskusta, paljonko? Tätä listaa voisi jatkaa kilometrin, tätä infraa on Vaasaan rakennettu niin paljon.

Ja mitä on rakennettu Mustasaareen? Siis mitä palveluita tuottaa Mustasaari. (Edes työpaikoissa ei ole omavarainen.) Ei tule mieleen edes yhtä ainoaa museota tai taidehallia. En keksi muuta kuin uimapaikan Karparön järven rannalla. Paljonko on sen perustamiskulut tai käyttömenot? (Ei mitään.) Missä ovat muut Mustasaaren kunnan uimarannat?? Vaasan tuottamissa palveluissa, ei ole kyseessä aivan pikkurahat. Kyseessä onkin VALTAVAN SUURET RAHAT, joissa Mustasaari siivestää täysin ilmaiseksi.

..voi hyvänen aika.. pitäisikö Vaasan periä "tullia" kaikilta kaupunkiin tulevilta, jotka infraa käyttävät? Vai pitäisikö jokaisen kaupunkiin tulevan antaa oman kuntansa laskutusosoite, jonne JOKU lasku lähetetään?

Vai tehdäänkö edelleen niin, että jokainen maksaa itse käyntinsä uimahallissa ja vastaavissa?

Ps. Ei uimarannan ylläpito ilmaista ole - ei Hietasaaressa eikä Karperössä.

Quote
Mutta Oiva, me voidaan jatkaa tätä käytännön esimerkillä. Minä tulen Sinun luoksesi syömään nyt ensiksi kymmeneksi vuodeksi. Käyn vain arkisin ja kolmenkymmenen vuoden päästä, kerron (asia unohtui ottaa aikaisemmin esiin) että olen kiinnostunut yhteistyöstä.

Minulle sopii! Veloitan sinulta 120 euroa / lounas!

Quote
Paras esimerkki Mustasaaren ja Vaasan omavaraisuudesta on se, kuinka kävisi Mustasaarelle Kyyjärven naapurina ja entäs Vaasalle? (Vaasa on 130% omavarainen työpaikoissa ja Mustasaari vain 58%.) Miettikääs Oiva ja ramiska sitä. Se tietäisi nimittäin konkurssia Mustasaarelle, mutta ei Vaasalle. Pelkästään tämä yksi esimerkki syö kaikki vasta-argumenttinne. Hyvää yötä!

Mikäli jokainen Mustasaarelainen lakkaisi käymästä Vaasassa töissä, se olisi takuu varma konkurssi Vaasalle. Miettipäs nyt vielä 3 kertaa.

Pointtini on, että kyllä tässä ihan molemmat kunnat hyötyvät toisistaan. Ainut järjettömyys on, että tässä 5km säteellä on 2 samanlaista kuntainfraa.

316
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 03. 12. 2007 19:07 »
Heh, johan on väittämiä.. :)

Mustasaarihan tuo työvoiman Vaasaan, ei olisi uimahallilla/teatterilla/tms. varaa pitää luukkuja auki, jos ei mustasaarelaiset sinne rahaa kantaisi, ei olisi keskustaa tuollaisenaan, jos ei mustasaarelaisetkin siellä ostoksiaan tekisi, jne jne. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin JOS ihan oikeasti tuollaisilla argumenteilla lähtisi kuluja jakamaan. :D

Mustasaarihan tarjoaa hyvät ja väljät tonttimaat asukkaille, joille Vaasa ei kykene plänttiä tarjoamaan ;)

jooh, eiköhän jätetä tällaiset "vertailut - kumpi on parempi" tykkänään pois. Ihan kuin lasten suusta.

Taitaa se vain olla kielipoliittisesti mahdottomuus ja loppujen lopuksi Mustasaari ei siinä mitään voittaisi. Vaasa kyllä saisi lisää tonttimaata, mitä se kipeästi kaipaa. Mustasaari kumminkin "landena" ei kovin hyvin "kaupungin" konseptiin istuisi?

317
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 25. 11. 2007 13:01 »
Valituksia käsittelevät hallinto-oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden virkamiehet sekä kaupungin lakimies tekevät näitä asioita päivätyökseen, josta heidän normaali palkkansa juoksee. Se on siis heidän normaalia työtään.

Niinhän he tekevät sitä työkseen, MUTTA ei seKÄÄN ilmaista ole. Kyllä kuluista voidaan suoraan osoittaa, että mitkä johtuivat minkäkin valituksen käsittelystä, joten ihan takuulla nekin valitukset aiheuttivat kuluja. Niin suoraan kuin välillisesti.

318
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 25. 11. 2007 13:01 »
Ei pidä paikkansa. Jos luit edellisen viestini tarkkaan niin totesin, että kaupunki aloitti työt heti, kun valtuusto oli asemakaavan hyväksynyt ja edelliseen vielä lisäyksenä ympäristökeskuksen vaatima lintujen pesimäkauden aikaraja oli ohitettu (lintujen pesimäaikana ei saanut alkaa töihin, kaava hyväksyttiin toukokuun lopussa ja työt alkoivat syyskuun alussa). Messupäällikkö on lehtiä myöten kertonut, että on pysytty hyvin aikataulussa ja kaikki meni kaavavalituksesta huolimatta aikataulujen mukaan. Että se siitä.

En muista tarkasti enää tapahtumien alkupäätä, joten en pysty väittämiesi todenperäisyyidestä mitään sanomaan. Muistan vain kun pari vuotta sitten alueelle ajettiin maamassoja, niin siitä nousi haloo ja valitus.

Quote
Koittakaas vaikka esimerkiksi etsiä tieto siitä, paljonko pelkästään messujen TOIMISTOKULUIHIN on mennyt rahaa, se on jotain ihan järkyttävää!!

Kaikki maksaa. Olisi hauska tietää paljonko valituksien käsittelyyn on palanut rahaa.

319
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 25. 11. 2007 12:12 »
Ja ramiskalle vielä, tottakai kaupungin olisi pitänyt ottaa "valitusmarginaali" mukaan suunnitelmiin. Sehän on päivänselvä asia. Kaikessa maankäytön suunnittelussa se on otettava huomioon!

Niin, ehkä olisi pitänyt. Ikävää vain että näiden aiheettomien valituksien maksumieheksi tuntuu nyt joutuvan jokainen vaasalainen. Kiitokset valittajille...

320
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 25. 11. 2007 10:10 »
Hyvät kanssakeskustelijat,

Eikös ole jo sanottua, että normaalisti tällaiselle pohjalle rakennettaessa kasataan alueelle ensin suuret maamassat tiivistämään pohjaa. Eikös tällekkin alueelle kaavailtu suuria "maavuoria" 2 vuodeksi painamaan pohjaa tiiviimmäksi? Projektin käynnistäminen myöhästyi, koska tästä valitettiiin ja pohjan tiivistämisessä yritettiin jotain muuta ratkaisua. Vai olisiko kaupungin pitänyt ottaa "valitusmarginaali" mukaan suunnitelmiin? Noh, silloin meillä ei ko. asuntomessuja edes olisi...

Näin siinä taas kävi. "Hyvää" luultiin tehtävän vastaan haraamalla ja valituksia kyhäämällä, mutta valitusten kustannukset sitten taitavat kaatua kaupunkilaisten maksettavaksi. Kiitokset valitkusen kyhääjille!

Pages: 1 ... 6 7 [8]