Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ramiska

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8
201
Yrittjäkokemusta on runsaasti eikä ole koskaan tullut mieleen myydä halvemmalla kuin on ollut tarvis. Halvalla ei hyvää saa. Ei kauppakorkeakoulussakaan sellaista opetettu.

Kai siellä kumminkin muistettiin opettaa, että kalliilla voi saada hyvinkin huonoa...

202
Yksikään niistä ei osoita minkäänlaista kiihtyvää merenpinnan nousuvauhtia. Merenpinnan nousuvauhti on ollut tasaista ainakin tuon 80 vuoden ajan ja mikään ei viittaa siihen, että nousuvauhti olisi kiihtymässä.

Niin.. Taisin aikaisemmin mainita ystävästäni, joka on pitänyt kirjaa päivälämpötiloista (2 krt / vrk; aamuin illoin) 20-30 vuotta. Katselin hänen muistiinpanojaan ja yllättävää kyllä, minkäänlaista muutosta ei niiden tulosten pohjalta näy keskilämpötiloissa. Lämpötilavaihtelujen "aallonkorkeudessa" näkyy vaihteluja, mutta nämä 2 viimeistä vuotta eivät ole ainoat..

Kyseessähän on ihan maallikko ja kynä+paperia (nyttemmin Excel), joten joku tietenkin vetoaa riittämättömään koulutukseen tai osaamiseen. ;)
Toisaalta en ole vielä nähnyt mitään mittauksia mistä ilmenisi lämpenemistä. Ei edes tilastokeskuksen sivuilta moista löydy. Mistähän tällainen on yleensäkkin keksitty? (nimenomaan keksitty)
Olenko väärässä? Jos olen, niin korjatkaa vapaasti.
Se on varmaa, että pohjanmaalla keskilämpötilassa ei ole muutoksia tapahtunut ainakaan 70-lukuun saakka katsottuna.

203
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 10. 02. 2008 10:10 »
Quote from: EX-Vaasalainen link=topic=1569.msg36975#msg36975

Toinen juttu on että olet sähköautollasi jossain vaikkapa kesämökillä missä ei ole hirveesti liikennettä ja sattuu sairastapaus ...mitäs sitten kun on kiire ?( auton rajallinen matkamäärä)

Tämä ei minua huoleta, mutta pakko oli tarttua tämän seikan epäkohtaan:

Jos autolla ajetaan kesämökille, niin täytyyhän siellä olla niin paljon energiaa että pääsee myös takaisin lähtöpisteeseen. Eli auton toimintasäde ei tässä tule vastaan.

204
Quote

Meren pinnan noususta ja sen vauhdista on monia arvioita. Tosiasia on kuitenkin, että se jo nousee ja Vaasankin alueen maankohomisen vaikutus onjo  puoliintunut.


Sanot että on montaa arviota ja esität myös oman arviosi ikään kuin ainoana faktana.

Mihin tutkimukseen tämä faktasi perustuu? Millä aikavälillä on todettu kohoamisen hidastuminen? Miten se poikkeaa normaalista kohoamisesta?

Eihän maa voi ikuisesti kohota, senhän sanoo järkikin...


205
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 10. 02. 2008 08:08 »
Hmm.. Minua alkoi kiinnostamaan tällainen auto työmatkoille. Töissä saisin jopa tankattaua ilmaiseksi.. :)

Hinta vain on vielä turhan korkea. Täytyy odotella, josko tulisi käytettyjen markkinoille edullisia tällaisia.

206
Eikö tuo rankaisu ole väärä tapa? Ennemminkin pitäisi palkita energiankäyttäjiä ns. "oikeista tavoista"?

Varmasti näin tehtäisiinkin, jos ihan oikea motiivi olisi pallon pelastaminen. Niin kauan kun dollarin kuvat kiiltävät silmissä, rokotetaan ja urakalla.

207
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 09. 02. 2008 19:07 »
Kuten blogin etusivulla kerroin, sähköautolla on sielu.  Se ei elä omaa elämäänsä
mutta siitä pitää huolehtia kuin sielullisesta.

Kerroppas mitä tuollaisen auton käyttökustannukset ovat? Jotain veroja? Paljonko?
Entäs paljonko maksaa akuston täyteen varaaminen ja pitkällekkö sillä pääsee?
Miten se saadaan talvella lämpöiseksi?

208
Joo ja niistä tuulivoimaloista. Onko kenelläkään oikeasti sellaista realistista tietoa minkäverran niiden valmistamiseen käytetään fossiilisia luonnonvaroja?

HYSST! Ei niistä saa puhua!

209
Omavarainen energiatuotanto on myös suurelta osin HAJAUTETTUA energiatuotantoa. Sitä

Toistaiseksi Suomen lainsäädäntö pitää huolen ettei näitä yksityisiä sähköyhtiöitä tule olemaan. Nimittäin niilläkin tuotetusta sähköstä on maksettava sähkövero ja ALV. Hullua.

210
Siis: vaikka itse kasvihuoneilmiöstä olisi vielä epäuskoa, niin nyt aloitetusta suunnan muutoksesta energiantuotannosta EI VOI OLLA HAITTAA.

Kyllähän siitä on haitta, todistettavasti, markkintaloudelle. Eli siis sinulle ja minulle. Meille.

Koska ilmastonmuutoksista on vielä turhan aikaista sanoa vielä juuta taikka jaata, haluaisin nostaa keskustelun aiheeksi, onko kukaan koskaan esittänyt suunnitelmia mitä tehdään jos joudumme elämään muuttuneessa maailmassa?



211
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 07. 02. 2008 07:07 »
Tuolla Vaasaosastossa käydään erittäin mielenkiitoista keskuste4lua MustasaariVaasa kuntaliitoksesta.  Keskustelu vain ei tunnu herttävänmustasaarelaisissa minkäänlaista innostusta.  Onko Siihen jokin syy?

Veikkaisin, että syy löyty ihan tämän sivuston osoitteesta.

212
http://www.ilmasto.org/

Tällä sivustolla ensimmäisenä pistää silmään tarve kumota toisinajattelijoiden väitteet. En tiedä olenko pahasti väärässä, mutta minun mieleeni tällaiset väittämien kumoamiset lähinnä tuovat negatiivisia tunteita mieleen. Mieleeni tuli heti, että "jaahas, mikäs uskonlahko tämä on, miten tämä uskonlahko todistaa oman uskonsa oikeaksi, miten tämä usko todistaa muut uskot vääriksi, mitäs ns. faktoja nämä hihhulit ovat tuoneet esille".

Mielestäni asioita pitäisi lähestyä vallan toisella tavalla. Ei pitäisi lähteä kumoamaan toisten teorioita yhtä heikoilla faktoilla millä vaihtoehtoteoriat on esitetty. Pitäisi ehdottomasti myös huomioida nämä muut mahdolliset totuudet, mikäli OIKEASTI VÄLITTÄÄ PALLON ASUKEISTA. Mikäli nämä muut teoriat osoittautuvat edes osittain oikeaksi ja/tai lämpeneminen on ihmisen aikaansaannosta eikä sitä enää ehditä pysäyttää, niiin mitäs sitten tehdään? Kukaan ei ole edes ajatellut moista. Täällä vain vouhotetaan muutoksen tarpeista ikäänkuin se olisi pelastus. Mitään konkreettista näyttöä ei ole ilmaston lämpenemisestä, siitä että onko se normaalista poikkeavaa tai että se olisi ihmisen aikaansaamaa. Ja mikäli nuo 3 em. väitettä olisivatkin oikeita olettamuksia (huom!), niin mitäs jos tämä vastarinta ei riitäkkään?

Oletetaan, että kauhuskenario tapahtuu. Keskilämpötila nousee JA muutosta ei saada hidastettua saatikka pysäytettä - liian myöhäistä. Miten elämme täällä, kun keskilämpötila on noussut (saanen vielä huomauttaa, että vielä sellaista ei ole näillä leveyspiireillä tapahtunut? Miten se vaikuttaa elämäämme? Miten siihen pitäisi varautua? Jos joku tästä oikeasti olisi huolissaan, hän olisi tähän jo varautunut!

Huhh... kuulostaa jotenkin maailmanlopun ennusteilta. :) Näitähän tulee ja menee. Välillä on vedenpaisumuksia tulossa, sitten tulee asteroidia, toisinaan tulivuorenpurkaus peittää auringon ja jäädymme tänne. Mitä milloinkin. Ainakin tällä on osattu rahastaa. Sillä rahalla ei tätä palloa pelasteta. Arkussa ei ole taskuja.

Keksikää miten elämme muuttuneessa mailmassa, jos sellainen tapahtuu, niin voimme varustaa lapsemme siihen uuten maailmaan.

213
On itse asiassa epäolennaista, onko ilmastonmuutos tosiasia vai ei tai onko se ihmisen aiheuttamaa tai ei, iso pyörä on nyt lähtenyt liikkeelle.

Mielenkiintoinen lähtökohta päätöksenteolle.

Mielestäni tämä kuvastaa hyvin päätöksentekoperusteita nässä piireissä.

Itseasiassa vielä pitäisi lisätä, että "olennaisinta on se mistä saadaan eniten voittoa". ;)

214
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 31. 01. 2008 19:07 »

Siinä sitä olis Vaasallekin mallia, Mehän se vasta "saaristokaupunki" ollaan!

Turha kuvitella edes... eikös oman aatteesi puoluekkin aja kaiken maailman Natura 2000 ja maailmanperintöalueita, linnuston suojelua, jne. jne. ... vai onko tässä rivien välistä luettavissa LOIKKAUS toiseen puolueeseen? ;)

215
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 31. 01. 2008 14:02 »
Onhan kaupungin parhailla tonteilla jo mm. Vaasan Sähkö, "linna", yrityskeskus, viljasiilot, yliopisto jne., jatketaan samaan malliin, asunnot jonnekkin sisämaahan sumppuun ;)

216
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 31. 01. 2008 13:01 »
Yhtä merelle kun Kyrönjoen hiirikoskella olevat asunnot ;)

217
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 29. 01. 2008 18:06 »
Unohdin tykkänään tuon korkejännitelinjan. Se on tosin korkealla, mutta niin taitaa olla mastotkin noissa aluksissa?

Karu totuus on, että sisäsatamaa eikä ulkosatamaa ole tehty kovin suurille aluksille. Maa nousee minkä ehtii ja ruoppaaminen on kallista. Pian tuokin satama joudutaan siirtämään Raippaluotoon tai ties minne. Sillan kantavuus taas kyllä sotii vastaan tuota Raippaluotoa, vaikka muuten hyvä idea olisikin..

218
Vaasa / Re: Asuntomessualueen perustustyöt
« on: 29. 01. 2008 12:12 »
Toisaalta, jos olisi edetty alkuperäisten suunnitelmien mukaan, eikä lykkääntynyt vuodella, niin ehkäpä tällaista ei olisi sattunut...

219
Vaasa / Re: Asuntomessualueen perustustyöt
« on: 29. 01. 2008 09:09 »
Eikös noissa kaupungin vuokratonteissa itse vuokralainen ole vastuussa siitä, että maa on rakentamiskelpoinen?
Kaivakaas nyt joku ne vuokrasopimukset esiin...

220
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 29. 01. 2008 08:08 »
Äkkikatsauksella löysin 9 m väylän vaskiluotoon. Yli 4 m väylä kaupunkiin asti. Eikö nuo riitä?

Niinhän minä olen sanonutkin. Laivaväylä on - ja taitaa olla tuo merikortti vanha.. Syväys lienee nykyisin 9,5m (vai oliko se 8,5m?). Kovin vain kapea on. Moottorilla toki pääsee!

221
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 28. 01. 2008 17:05 »
"suurin osa TSR-aluksista kulkee 1,5-3,0m"

Juu suurin osa, mutta ei kaikki. Osa vaatii syväyttä yli 7 metriä. Vai riittäiskö sanapolliisin mielestä se, että suurin osa pääsisi rantaan, mutta ei kaikki? ;)

222
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 28. 01. 2008 12:12 »
ramiska #12
Purjealukset liikkuvat osaavien kippareiden ohjauksessa.


Mitä tekemistä sillä on aluksen syväyksen kanssa?

223
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 26. 01. 2008 11:11 »
Mitenkäs nuo suuret purjealukset tänne tulisivat, kun syväyttä vaatinevat sen verran että ehkä laivaväylällä voisivat purjehtia - sekin turhan kapea, purjehtimiseen?

225
Vain me suomalaiset osaamme tehdä ikuisesti turvallisia ydinvoimaloita?

Sitä en tiedä, mutta voisin laittaa pääni pantiksi että ovat turvallisempia kuin entisen Neuvostoliiton voimalat..

226
Vai pitäisikö tuo metaani polttaa hiilidioksiksi,joka on vähemmän "kasvihuoneilmiötä" aiheuttava kaasu.

227
Asiaa liipaten, millä korvaamme lehmät, kun ne nyt näyttävät kiihdyttävän kasvihuoneilmiötä? ;)

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id80541.html

228
Olen itse miettinyt samaa.  Ne kyllä hoidetaan ihan lain edellyttämällä tavalla
mutta mikä on se tapa on minullekin edelleen mysteeri. 

Minuakin kiinnostaisi akkujen kohtalo. Mihin esimerkiksi katoavat kännyköiden ongelmajäteakut? Ja kuinka kalliit on esimerkiksi Toyotan hybridiautoon uusi akusto? Paljonko on ns. kierrätysmaksu? Mihin akut päätyvät? Mikä on oletettu elinikä? Mikä on toteutunut elinikä?

Tuollainen hybridiauto kiinnostaisi, mutta akusto hiukan hirvittää...

229
Ts. Se mitä ei näy, sitä ei ole olemassa.

Eli se mitä isoveli sanoo, on totuus. Muita totuuksia ei ole.

230
Kokonaistaloudellisesti lienee järkevämpää siirtyä sähköautoihin.

Oletko miettinyt mitä sähköautojen akustoille tehdään kun  ne vanhenevat? Ja mitä uudet maksavat? Ne tuskin kestävätät 5-7 vuotta pidempään ja ovat ongelmajätettä.

231
Yleensäkin energian varastointi on tuotantotavasta riippumatta hankalaa.

Sepä se. Siksi sitä ei kannatakkaan tuottaa kuin vasta tarvittaessa.

232
Mielestäni vedyn polttaminen bensiinin ja öljyn sijaan on erinomainen ratkaisu. Laskeskelin hieman, kuinka paljon vetyä tarvitaan öljyn syrjäyttämiseksi:

Mitenkäs vedyn varastointi? Se ei taida olla ihan ilmaista?

233
Pelkään, että asenteisiin vaikuttaminen ei paljon auta, se pitää tuntua omassa lompakossa.

Tästä olen eri mieltä! Esimerkiksi tupakointi ja huumausaineet, niiden käyttö on tippunut rajusti nuorison keskuudessa - pelkästään asennekasvatuksella! Vaikka jopa tarjonta on lisääntynyt!
Asenteilla saadaan pysyvää vaikutusta aikaiseksi.

234
ramiska:  Mielestäni vielä ei ole mitään merkkejä siitä etteikö oltaisi oikealla radalla.

Tuo oli surullinen kommentti.

Sinä näet ehkä haluamasi "totuuden", mutta koitan katsoa aina kokonaisvaltaisesti ja mielestäni me menemme täysin oikeaa rataa. Ydinvoimalla saadaan jopa ne hiilidioksipäästöt pienenemään siksi aikaa kun jotain uutta ja mullistavaa taas keksitään.

235
4. Kyllä nykyään tulee Suomessa tammikuussakin (sunnuntainakin oli kova tuuli)

Entäs tuuleeko ensi sunnuntaina? Se epävarmuus onkin kompastuskivi tuossa.

Quote
ja ainakin
jossain, vaikka Norjassa. Ja aurinko paistaa vaikka Saharassa. Ja johtotoja on rakennettu läoui Euroopan.

Niin hienolta kuin se kuulostaakin, mutta mahdoton ajatus tämän päivän tekniikalla. Niin kauan kun suprajohteita ei ole, niin siirtäminen pitkiä matkoja ei ole kannattavaa.

Quote
Ei yksin tuulivoima voikaan olla ratkaisu, ei niin ole kukaan väittänytkään. Jo rakennetun vesivoiman tehoja voidaan nostaa ja ollaan nostamassakin moderneilla turbiineilla yms. Esim sitä, tai hakevoimaloita käytetään kun ei tuule. Ja kun tuulee pannaan voimalaitospato kiinni ja sammutetaan hakepannu.

Korvaavatko nämä yhdessä ns. uusiutumattomista saatavan energian. Eivät korvaa.. koita vaikka laskea itse.. Ruotsalaiset sen jo oivalsivat, me suomalaiset olemme vähän hitaammin reagoivaa sorttia. Sähkön säännöstelyn pelko kummasti muutti ajatusmaailmaa naapurimaassa.

Quote
Perusasia on se, että biosfäärimme ei kestä nykyistä kulutusta. Onko vielä joitakin, jotka uskovat maailman olevan kestävän kehityksen tiellä?

Mielestäni vielä ei ole mitään merkkejä siitä etteikö oltaisi oikealla radalla.

236

Uraanilouhoksilla tapahtuu yhtä sun toista. Emmekö muka ole niistä vastuussa, jarto, vaikka ostamme sieltä uraaniamme?

Tätä voisi verrata siihen, että olenko vastuussa maatilalla huonosti kohdelluista eläimistä kun ostan maitoa/juustoa/lihaa?
Mielestäni en ole, vaan se maatilan omistaja (eläimien työnantaja) on vastuussa siitä miten eläimiä kohdellaan, millainen "työympäristö" heillä on ja miten työturvallisuus on hoidettu.

237
2. Oikein mutta säästävät silti siirtymäavaiheessa, kunnes päästään kokonaan uusiutuviin.

Tarkennatko vielä tyhmälle, että miten nuo lämpöpumput säästävät? Käsittääkseni nekin kuluttavat sähköä siitä lämpöä tuottaen. Hyötysuhde on tietenkin sitten parempi, mutta muuten periaateessa sama kuin suora sähkölämmitys?

238
Ymmärtääkseni yhden diesel-litran jalostaminen kuluttaa myös enemmän raakaöljyä kuin bensiini.

Muistaakseni yhden diesel-öljylitran jalostaminen kuluttaa n. 0,7 litraa dieseliä. Bensiini on sivutuote. :)

239
Saksassa on alettu sulkemaan ydinreaktoreita (4) ja tuulivoiman rakentamin on ollut jo vuosia kovassa vauhdissa. Kyllä Saksassa on tietääkseni vielä virtaa riittänyt.

Toki ydinvoimala voidaan korvata tuulivoimalla, mutta se vain vaatii satojen tuulimyllyjen pystytyksen per korvattava voimala. Ja ne myllytkään eivät ole perustamis- ja käyttökustannuksiltaan edullisimmasta päästä.
Se voidaan myös korvata hiilivoimalalla. Niitä ei tarvitakkaan kuin 10-20 kpl per ydinvoimala. Ehkä myös polttokennoja voidaan harkita, niitä tarvitaan n. 100000 - 1000000 kpl per reaktori. Mikä näistä sitten on realistinen? Vai siirretäänkö se reaktori venäjälle? ;)

240
Mikä olisi sitten realistinen vaihtoehto pohjanmaalle tuon 1600MW (tai suuremman) reaktorin sijasta?
Vai pitääkö reaktori pystyttää muualle? Minne ja miksi juuri sinne?

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8