Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sähläri

Pages: [1]
1
Laatusertifikaatin saaminen edellyttää ulkopuolista arviointia, joka ei ole ihan halpaa lystiä!
Paljonko se sertifikaati maksoi, vei työaikaa henkilökunnalta ja mitä hyötyä siitä on potilaiden hoidon kannalta? Mitä jos nekin rahat olisi pantu lääkäreiden hommaamiseen mielenterveyskeskukseen jossa ei siis ole yhtään virkalääkäriä?
Oliko sertifikaatissa oikeasti kyse vain johdon perin sumean julkisuuskuvan killottamisesta? Ja veronmaksajat kiltisti maksavat - ja hoito kärsii....

2
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 25. 01. 2008 11:11 »
Muuten hyvä idea mutta Vaasassa ei ole laituritilaa kuin parille isolle purrelle.

3
Quote
Nyt palkinnon arvoinen oli kansalaisjärjestöjen mielestä ranskalaisyhtiö Areva, joka rakentaa myös Suomeen uutta ydinvoimalaa Eurajoen Olkiluotoon.

Olkiluodon kolmosreaktori on Suomen viides ydinvoimala.

Yritysnimityksestä järjestettiin äänestys internetissä, ja yli 12 000 ihmisen mielestä Arevan toiminta etenkin uraanin kaivamisessa länsiafrikkalaisessa Nigerissä osoitti hyvin yrityksen moraalin.

Kaivostyöläisille ei kerrottu työn terveysriskeistä ja luonto saastui alueella Arevan takia.

"Areva saastutti Nigerin ilman, veden ja maan", sanoivat sveitsiläiset luonnonsuojelu- ja kehitysmaajärjestöt.

Ja me köyhät suomalaiset tarvitsemme ehdottomasti halpaa ydinvoimaa, maksoi se muille mitä tahansa.

4
Kuinka voi saada laatusertifikaatin sairaala jossa on noin vähän lääkäreitä? Taisi sertifikaatti koskea muuta kuin hoitoa? Ystäväni sai lähetteen mielenterveyskeskukseseen ja siellä ei ollut yhtään ainoaa virassa olevaa lääkäriä.  Jostain luin, että niitä pitäisi olla 10! Laatua....

5
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 24. 01. 2008 20:08 »
Nyt näytti Pohjalainen tosiaan mallia siitä mitä on "turha valitus"!

6
Laihian asiat / Re: Laihian keskustaajaman uudistaminen
« on: 23. 01. 2008 13:01 »
Kuinka monta arkkitehtiä ja liikennesuunnittelijaa on Laihian kunnalla töissä? Onko yhdyskuntasuunnittelu pätevissä käsissä?

7
Keskussairaala kieltäytyy edelleen maksamasta hoitajien palkkoja päivältä, jolloin lakon piti alkaa mutta ei alkanutkaan! Eivät maksaneet edes sopimuksen mukaisia palkankorotuksia tammikuulta.

8
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 22. 01. 2008 14:02 »
Pohjalaisen tilauksen lopetin siksi kun se keskittyy mielipiteenmuokkaukseen eikä uutisten välitykseen. Tekstaten-palsta on törkeää journalismia. Aika pikku rahan takia sitä tehdään mutta kun menee huonosti niin...

9
Vain me suomalaiset osaamme tehdä ikuisesti turvallisia ydinvoimaloita? Kuinka saamme muut tämän uskomaan ja luopumaan hankkeistaan jotta raaka-aine riittää meille? Onko kuitenkin se pienen pieni mahdollisuus onnettomuudelle olemassa? Onko niin, että mitä enemmän voimaloita niin suuren katastrofin riski kasvaa?

Onko Fennovoimassa kyse saksalaisesta voimalasta joka vie energian kotimaahansa ja jättää riskit ja jätteet meidän vaivoiksi?

10
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 21. 11. 2007 06:06 »

Hartaasti toivon, että valtio tulee pakottamaan, että järjestelmää  tehostetaan. Edelleen on olemassa tuo kaiken tappava klisee että ”hoidettavia käsiä”  tarvitaan aina vain lisää. 


Onko keksitty Raben omistama kone joka hoitaa sairaat ja vanhukset?

11
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 11. 2007 22:10 »
Alkaa kuitenkin tuntua siltä, että kyseisen yhtiön hallitukseen tulisi saada myös kaupungin edustaja.

Kuka hullu nyt sinne hallitukseen menisi konkurssikypsään firmaan? Siinähän voi joutua henkilökohtaiseen vastuuseen, esim. kavalluksesta.

Sitä minä ihmettelen, ettei ehtona ole oikeutta järjestää eritysitilintarkastusta mitä Osala esitti. Saatais sekin selvitettyä pitääkö läpilaskutus paikkansa mitä tulee Rabben huvipurren korjauskuluihin.

RG Linen läpilaskutuksesta on vain sellaista näyttöä että rahat jää väärään taskuun.

12
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 11. 2007 14:02 »

 Miksi  Hyvä toimiva laiva RG 1 jäisi romulaivaksi ?     

Kyseessä on DDR:ssä tehty vanha sotalaiva, jossa huonokuntoiset alitehoiset Zetorin koneet joihin ei saa varaosia... Matka myötätuuleen taitaa täysillä kestää melkein 5 tuntia, silloin kun ei ole jäätä.

Kyllä valtuustoa pidetään pilkkana. Jos nytkin sanotaan Ei niin sitten tuodaan taas vähän lievennetty esitys.
Hienoa kun tuo oman veljen junailema 1.4 miljoonan egen LAHJA jäi sentään antamatta.

Tulipa mieleen: Luotto, luototus: siitähän on kyse, eikö niin. Mitä jos luottamus on kadonnut? Eikö luoton anto aina perustu luottamukseen? Ja uskoon, että rahat maksaa luoton saaja? Koska kyse on meidän rahoistamme, niin olisiko viimeksi todella 25 valuutettua, 2 ex-pankinjohtajaa mukana, todella luottanut siihen, että kaikki rahat, myös 1.4 M egen pääomalaina olisi saatu joskus takaisin?
Voi hyvä sylvi, olen varma josk kyse olisi ollut OMISTA rahoista niin senttiäkään ei olisi annettu!

On siis kyse toisten rahojen vastuuttomasta jakelusta. Miksi H. Nordman on niin hermostunut ja uhkaillut asiassa, mitä on Norman saanut? Mitä on Kouhi saanut? (Veljen nyt ymmärtääkin mutta miksi hän saa huseerata vapaasti asiassa?)

13
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 11. 2007 14:02 »
2. Juridisesti KH on myös päättänyt asiasta, joka ei kuulu sen päätäntävaltaan. Taas virkamiesten muotoseikka pahasti väärin. (Ymmärtääkseni kaupunginhallitus ei päätä Vaasan Kaupungin Satamalaitoksen asioista, vaan satamalaitoksen oma hallitus. Satamajohtaja Lars Holmqvistin esityksestä.)

Kertokaa, olenko väärässä?

Ne RG-Linen läpilaskutusrahat välittömästi perintään. Tai vaikka koko perintäsumma.

Noinhan sen täytyy olla. Mutta satamaa hallitsee liikelaitoksen johtokunta ja siellä on varatuomari Juha Häkkinen (kok) puheenjohtajana. Joutuuko hän vastuuseen? Onko asiaa käsitelty siinä lautakunnassa? Mitä se on päättänyt?
Onko se niin, että jos lautakunta joitan päättää niin vasta sitten voi kaupunginhallitus puuttua peliin? Onko siis kaupunginhallitus vain muuttanut lautakunnna päätöstä vai onko se käsitellyt tosiaan asiaa jossa sillä ei ole edes päätäntävaltaa.
Ja taas Lumion esityksestä?

14
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 11. 2007 12:12 »
...

Takerrun otsikon sanaan "Hallintotalolla".  Vihje juttuun on siis tullut talon sisältä.  Tulisiko tämä tulkita selkään puukotukseksi, mätäpaiseen poistamiseksi vai niin että joku haluaa kalifiksi kalifin paikalle.
.....

Kysymys saattaa todella olla siitä että Lumiosta on tullut kiusallinen taakka josta nyt halutaan päästä pikkuhiljaa eroon.  Odotettavissa olisi siis taas jonkin ajan kuluttua jotain uutta.


1. On valmisteltu asia ja esitetty kh:lle ja valtuustolle yritystukea huomattava summa - ilman hakemusta. Virkavirhe?

2. On jätetty perimättä vuoden(?) ajan selvästi vastoin sääntöjä yhden yrityksen kaupungille tilittämättömiä, kaupungin rahoja. Virkavirhe?


Kuinka paljon voi tehdä virheitä ennenkuin joku alkaa syyttää virkavirheestä? Kenele asia kuuluu?

Olisiko kyse siitä, että Kouhi viimein kyllästynyt "ottopoikaansa" ja rakentanut ansan Lumiolle? Kouhi on asian valmistellut mutta Lumion nimi on kuitenkin paperissa. Vastuusen joutuu siis Lumio.

Jo ehkä vuoden sataman on tavaramaksujen pimitystä tapahtunut. Jonkun pitäisi vaatia varmaan ensiksi Satamaa tilille niin joutuvat sitten kertomaan totuuden. Niinhän on vihjailtu että käsky olla perimättä on tullut Hallintotalolta.
Toinen miina Lumiolle?


15
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 11. 2007 12:12 »

Nyt sitten  kaupungin päätös olla perimättä satamamaksuja ja takausmaksuja. Oliko päätöksellä takarajaa? Vai oliko tämä lahjoitus RG Linelle ja paljonko peritään viivästyskorkoa. Mistä alkaen satamamasksuja on rästissä?

Pentti Suksi
Eikös ne ollut pääasiassa niitä "läpilaskutusrahoja", eli kaupungin omia rahoja joka on tilittämättä. Summa on niin suuri, että kai niitä ainakin vuodelta on.
Missä vaiheessa virkavirheen kynnys ylittyy? Kuka voi asian saattaa vireille? Entä sitten yrityksen luotottamisesitys ilman lainahakemusta?

16
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 11. 2007 09:09 »
Mitä sille KPOn maksamalleTallinnan- ja Lapinmatkailujupakalle kuuluu? Koska tuomiot on odotettavissa?

17
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 10. 11. 2007 09:09 »
Jos Lumio vielä aikoo soosata niin...

Quote
Kuntalain 25 §:n mukainen irtisanominen tai toisiin tehtäviin siirtäminen

Kuntalain 25 §:n mukaan valtuusto voi irtisanoa tai siirtää muihin tehtäviin sekä toistaiseksi että määräajaksi valitun kunnanjohtajan, jos hän on menettänyt valtuuston luottamuksen. Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa valtuutetuista tekee tätä koskevan aloitteen. Asiaa valmisteltaessa kunnanjohtajalle on ilmoitettava, mihin luottamuksen menetys perustuu, ja varattava hänelle tilaisuus tulla kuulluksi. Päätöksen tekoon vaaditaan, että sitä kannattaa kaksi kolmasosaa kaikista valtuutetuista.
...
Kuntalain 25 §:n mukainen irtisanomisperuste on luottamuspula.

Tuon Robert-Kouhi-akseli pystyy estämään mutta...

Tämä onnistuu äänin 26-25 ja koskee myös apulaiskapunginjohtajia.
Quote
Kunnan virkasäännössä on määräykset irtisanomisperusteista. Irtisanomisperusteet ovat virkasäännön mallin 13 §:ssä. Ne koskevat myös kunnanjohtajia. Virkasäännön mukainen irtisanomispäätös tehdään valtuustossa yksinkertaisella enemmistöllä. Irtisanomisperusteet vaativat pääsääntöisesti viranhaltijan moitittavaa  käyttäytymistä tai laiminlyöntiä, esimerkiksi viranhaltija huomautuksista huolimatta toimii jatkuvasti tai olennaisesti vastoin virkavelvollisuuksiaan tahi jatkuvasti tai olennaisesti laiminlyö niitä

18
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 11. 2007 23:11 »
Tutustuin pyynnöstä kuntalain 23 § joka velvoittaa kaupunginhallitusta vastaamaan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätötösten valmistelusta täytääntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta.
Vireille panosta ja miten se tehdään määrää hallintolain 19 § joka vaatii kirjallista asioihin kirjallista hakemusta suullinen voi käydä jos kirjallinen ei ole mahdollista. Jotkut ei sairauden tai vamman puolesta pysty kirjoittamaan niin se otetaan ja kirjataan suullisena.
Pentti Suksi

Eikös tuosta voisi Pentti rustata tänne palstalle valitusluonnoksen. Saisi siitä siitten kuka vaan ottaa mallia ja lähettää hallinto-oikeuteen. Mitä jos tehtäis Guinnesin ennätysteen kirjaan uusi ennätys. Esim. 500 valitusta! Vai maksaako valittaminen jotain? Valittaahan vielä ehtii kaupunginhallituksen Jyväskylän päätöksestä. Samalla voisi valittaa siitä varajäsenen kutsumatta jättämisestä ja kokouspaikasta.

19
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 11. 2007 08:08 »
"- En ole aivan varma, voiko valtuuston puheenjohtaja ottaa listalle sellaisia asioita, jotka olisi valmisteltava etukäteen. Kouhi olettaa, että päätöksenteon muodolliset kiemurat selvitellään"

Jos pokka vaan Kouhilla pitää niin tuo viimeinenkin päätös menee uusiksi juuri tuon Nordmanin  ehkä tahallisenkin töppäyksen takia.
Se vaan runnotaan kh:ssa taas 5-5 läpi ja Bäckiä ei taaskaan kutsuta kokoukseen... Saako muuten kh lailliseti kokoontua muualla kuin Vaasassa?

Asia on edennyt näin.

1. Rabbe soittaa veljellee Robertille ja kertoo, että huonosti menee. Huvipurren remontti tuli pirun kalliiksi ja onhan siellä Sinullakin aina niin kivaa.  Järjestäisitkö lisää hynää RG Linelle, muuten joudun jatkossa itse makselemaan huvipurren ylläpidon, enkä voi enää sinuakaan sinne ilmaiseksi kutsua.

2. Robban kertoo huolensa Kauhajaoen Kouhille. "Olethan ennenkin rahoitellut riskisyrityksiä. Pitäisi saada veljelle muutama milli vero-euroja. Hoidetaanko tämä niin me tuemme sitten sinua kun on tarvis." Robban lupaa pitää rkpn ryhdissä päätöksen takana ja kepu ja kd aina seuraavt muutenkin.

3. Kouhi lähettää Lumion reissuun ja ryhtyy itse hommiin. Kokematonta´uutta rahoitupäällikköä Lidsleä käytetään esiliinana. Jälki ei häikäise mutta kun varmuus kh ja valtuuston enemmistöstä on olemassa niin muodollisuuksilla ei ole väliä. Unohtuu kirjoittaa RG Line perustelut ja laina-anomuskirje...

4. Sitten vaan itsevarmasti runnomaan päätöksiä.

Lopun tiedämmekin. Mutta seuraako jatkoa?20
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 11. 2007 08:08 »
Hei.
Kaupunginhallitus jätti torstain kokouksessa pöydälle Kouhin esityksestä valtuuston RG-päätöksen saattamisen toimeen. Päätöksenteon laillisuutta kuulemma halutaan selvittää. Tapa

Sähläykset jatkuvat sillä pääsähläri Nordmna otti oudosti valtuustossa käsittelyyn myös sellaisia asioita jota kapupunginhallitus ei ollut esittänyt. Ei valtuusto voi päättää asioista kuin kaupunginhallituksen esityksestä. Sinänäsä oli outoa kun esitettiin vain muutoksia joihinkin asiakokonaisuuden kohtiin mutta se ei sinänsä laitonta ehkä ole. Väärin saattaa olla kun Nordman paniikissa (tai ketunhäntä kainalossa?) ottikin koko asian päätettäväksi.

Viimeisessä epätoivoisessa kuolinkouristuksessaan Robert Grönblöm-Heikki Kouhi-Håkan Nordmanin RG-aseveliliitto yritää vielä selvittää josko rahkeet vielä riittäisivät yhteen uudelleenkäsittelyyn. Josko löytyisi yksi valtuutettu jonka saisi peloteltua. Uskon, että pupu menee kuitenkin pöksyyn.
Show must go on!

21
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 08. 11. 2007 22:10 »
Ja tämä on sitten totisinta totta:

Kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan 22.10. kantaa vielä kerran tähän asiaan näin (lainaus esityslistasta):

"MERENKURKUN LIIKENTEEN JATKUVUUS /RG LINE OY:N JÄLLEENRAHOITUS
Kaupunginhallitus pyytää kirjallisen KTM:n näkemyksen siitä, miten kaupunginvaltuuston päätös soveltuu EU:n julkisen tuen säännöksiin."

Kysymys kuuluu: olisiko tämä pitänyt tehdä etukäteen? Mitä????


Ohhoh! Nyt ne tunnustaa, että asia päin p.tä hoidettu. Taisi Lumio siis säveltää kun Osala kysyi asiaa? Mitään KTMn lupaa ei siis ollutkaan.

Mielenkiintoista, että lainaehdot tosiaan vasta myöhemmin kerrotaan valtuustolle.

Johan on muuallakin sählääjiä kuin täällä kotona.
Tuota KTMn kirjallista lausuntoa EUn tueksta ei siis koskaan saatu vaikka Lumio siellä jo kerran heilutti muka saamaansa paperia. Onko Lumio nyt toiminut virkavastulla? Pitääkö hän valtuutettuja narrinaan?

Tämä uusi Osalan ällistytävä huomio, että itse hakemusta ei ole olemassakaan, on aivan käsittämätön juttu.
Kyllähän Lumio jotain Osalan kysymykseen valtuustossa vastasi. Mitä se tarkalleen oli? Noista  vastuksista pitää Lumio panna esittämään näytöt. Pitäähän kaikkien virallisten kirjeiden mennä kirjaamon kautta?

Kun katseli ohjelmaa niin Robert Grönblom oli oikein televisiokuvassa todistettavasti samassa valtuustohuoneessa, siellä lehterillä. Onko tuo laillista?

Onko se laillista, että Robert Grönblom on osallistunut oman valtuustoryhmänsä työskentelyyn asiassa? Koskeeko jääviys myös valtuustoryhmätyöskentelyä? Uskaltaisiko untuvikko rkplaiset kyseenalaistaan Robertin velin tukiasian jos Robert on läsnä?

22
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 20. 10. 2007 22:10 »
Lumiota suojelevat kouhilaiset > ei vastuuta. Lonkaa suojelevat demarit > ei vastuuta. Lisäksi "ei korppi korpin nokkaa noki". Ei siis ahdistella toisen ryhmän pomoja, ettei joudu omakin ahdinkoon. Onko se nyt kauhun vai Kouhin tasapaino miksi tuota kutsuisi...

Stenman ei vielä ole vissiin ehtinyt mokata. Sitä muuten ihmettelen, että istuu visiin vielä keskussairaalan alasajohallituksessa ja samalla vastaa vaasalaisten terveydestä.

Mitenkä nyt sähläsin tämän höpinän tähän ketjuun..

23
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 10. 2007 10:10 »
Ja tämä on sitten totisinta totta:

Kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan 22.10. kantaa vielä kerran tähän asiaan näin (lainaus esityslistasta):

"MERENKURKUN LIIKENTEEN JATKUVUUS /RG LINE OY:N JÄLLEENRAHOITUS
Kaupunginhallitus pyytää kirjallisen KTM:n näkemyksen siitä, miten kaupunginvaltuuston päätös soveltuu EU:n julkisen tuen säännöksiin."

Kysymys kuuluu: olisiko tämä pitänyt tehdä etukäteen? Mitä????


Ohhoh! Nyt ne tunnustaa, että asia päin p.tä hoidettu. Taisi Lumio siis säveltää kun Osala kysyi asiaa? Mitään KTMn lupaa ei siis ollutkaan.

Mielenkiintoista, että lainaehdot tosiaan vasta myöhemmin kerrotaan valtuustolle.

Johan on muuallakin sählääjiä kuin täällä kotona.

Pages: [1]