Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Serene

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Mieli vaihtuu iän mukaan
« on: 16. 09. 2005 11:11 »
Kyllähän se totta on. Minulla ainakin ensin olivat ihanat lastenlaulut, jotka muistaa vielä vanhanakin ja sitten kasvamisen myötä siirryin automaattisesti maailman musiikkiin. Sen tiedän vanhempieni kertomusten perusteella, että minulle soitettiin klassista musiikkia (Mozart, Chopin, Beethoven, Antonio Vivaldi) sekä jazzia että bluesia.

Vanhemmillani on samanoloinen musiikkimaku kuin sinulla Toope.

Itse kuuntelin nuorena lähinnä poppia, sillä kappaleiden kertosanat olivat helpot muistaa ja laulaa yhä uudestaan ja uudestaan. Siihen kyllästyin kolmen vuoden kuuntelemisen jälkeen.

Vaihdoin rockkiin. Se iski oikein kunnolla ja tunsin itseni selvästi muita kypsemmäksi, kun kuuntelin rockkia. Olen hyvin musikaalinen ihminen: soittanut pianoa melkein 10 vuotta, säveltänyt siinä ohessa, laulanut sitäkin kauemmin, mutta siltikään en ole musiikin teoriaan ole oikeastaan koskaan perehtynyt.

En ole koskaan ollut kiinnostunut iskelmästä saati sitten klassisesta musiikista.

Hardrock tuli kuvioihin kun olin 13-vuotias ja seuraavaksi heavy. Yhdessä vaiheessa en edes voinut kuvitella kuuntelevani mitään muuta kuin heavyä. Kaikki muu musiikki oli liian hempeää, huonoa, kevyttä ja yksinkertaisesti ällöttävää. Heavymetal musiikki on suuri rakkauteni edelleen, mutta olen jo kasvanut tuon ällötysvaiheen ohi.

Nyt kuuntelen myös esim. irlantilaista kansanmusiikkia (kelttimusiikkia) ja sitä ihanampaa saa hakea kaukaa, sekä Semmareita (Seminaarimäen mieslaulajat), jotka ovat vokaalimusiikkiyhtye. He eivät käytä musiikkissaan instrumentteja, vaan tekevät omalla äänellään kappaleiden taustamusiikin. Ja noiden lisäksi kuuntelen klassisen musiikin suuria nimiä ja heidän ihania sävellyksiään. Ne ovat kieltämättä inspiroineet minua.

Mieli on muuttuva olio ja näin voin puhua siitä kokemuksella.:D

Terveisin,
Serene

Pages: [1]