Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vierailija

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 04. 11. 2009 18:06 »
Varsin diplomaattinen vastaus Tapio Osalalta. Jäämme odottamaan Pikipruukin selvitystä sanomalehti Pohjalaiselle. 

Jotenkin toivon että Pikipruukki olisi antanut vaaliavustusta.  Sen synnyttämä agressio saattaisii nimittäin tuoda esille myös eräitä muita "salaisuuksia".

Pikipruukki käyttäytyy kovin jesuiittamaisesti piilotellessaan osakeyhtiölain takana. Jatkuvat vuokrankorotukset -  nyt siis 1,8% - 2,7% - olematon kiinnostus puutteiden korjaamiseen, yrmivät virkamiehet, rapistuvat talot jne. eivät varmasti jää ilman reaktioita.

Se että yrityksen johto on tehnyt ulkomaanmatkan (vuokralaisten rahoilla tai sponsorirahoilla) herättää suuria epäluuloja moneen suuntaan.

Kun Birgit Mäkinen kieltäytyy kertomasta, on se monelle selvä merkki siitä että asiassa on jotain salattavaa.

VOX POPULI

2
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 02. 11. 2009 19:07 »
Pikipruukin asukkaana vaadin saada tietooni kuka kyseisen matkan maksaa, keitä on ollut mukana matkalla ja mikä on matkan tarkoitus?

Osalan on tämä kerrottava.

VOX POPULI

3
Yleistä keskustelua / Re: Sikainfluenssa
« on: 02. 11. 2009 11:11 »
Vasabladet tänään  2. marraskuuta 2009

151 av 380 elever borta från Vasaskola
VASA. Svininfluensan har slagit till på allvar i Keskuskoulu i Vasa. På måndagen var 151 elever av 380 borta från skolan. På fredagen togs prover på ett litet antal elever. Proven visade att det är fråga om svininfluensa.

4
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 11. 2009 06:06 »
Kiitoksia AD. Kertaus on opintojen äiti.  Nyt Osala, Lamminmäki ja Heinonen asialle.  Veronmaksajien on syytä saada tietää totuus. 

Tänäänhän pitäisi olla jonkinlainen välitilinpäätöksen päivä jos Onyx pääsee matkaan.

En  iitsi toistaa mitä ajattelen.
VOX POPULI

5
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 29. 10. 2009 13:01 »
Tässä uuden päätoimittajan sähkäri jos jollakin sattuisi olemaan asiaa:

kalle.heiskanen(at)turunsanomat.fi

VOX POPULI

6
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 29. 10. 2009 05:05 »
Jouduin itse priorisoinnin kohteeksi hieman yllättävällä tavalla.  Silmälääkärini sanoi että leikkaukseen on kuukausien jono mutta hän voi joudutttaa sitä, perustelemalla asia minun kohdallani silltä että olen "tärkeässä asemassa" työelämässä.

Jonotusaika kesti kaksi viikkoa.

VOX POPULI

7
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 29. 10. 2009 05:05 »
Minua hämmästyttää sanomalehti Pohjalaisen hiljaisuus ns. postisodassa.  Ei pihaustakaan toimitukselllista juttua, vaikka asia koskee satoja vaasalaisia.

Ainoa mitä lehti on tehnyt, on Kalle Lanamäen hyvä juttu tänään lehden yleisönosastossa.

Tuntuukin siltä että lehden toimituksellisesta sisällöstä  vastaan talousjohto, ei toimituksellinen johto.  Uusi päätoimittaja kehään ja nopeasti.

VOX POPULI

8
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 28. 10. 2009 05:05 »
Kristiinankaupungin väestökato on saamassa outoja piirteitä.  Ruotsinkielisen väestön katoa yritetään nyt korjata ison  vastaanottokeskuksen perustamisella.  Asiasta käydään kiivasta vääntöä kaupungissa.

Olisi mielenkiintoista tietäää, mitä tämä vaikuttaa vaasalaisen Kondiksen mahdollisuuksiin ostaa Selkämeren sairaala.

Kristiinassa kiertää myös huhu että sisäministeri Anne Holmlundin pakolaiskaeaskusbisneksistä tutuksi tullut Ilkka veli, olisi nähty Kristiinankaupungissa.

Suupohjan Sanomat kertoo asiasta:
Kristiinassa kaupunginvaltuusto taisteli maanantai-iltana erikoisia piirteitä saavuttaneeseen tyyliinsä, josta Suupohjan rannikkokaupungin korkein päättävä elin on ollut tunnettu jo pitkään. Kaupunginhallitus oli päättänyt, että Kristiinan perustetaan turvapaikan hakijoiden keskus. Kokoomuksen seitsemän valtuutettua olivat jättäneet kirjelmän, jossa he vaativat asian käsittelyä myös kaupunginvaltuustossa.
LUE LISÄÄ

VOX POPULI

9
Lue Viestintäviraston ohjeet postinjakelun järjestämisestä täältä:

Lue NYT

10
Itellan hallituksen vuosikertomus 2008 on mielenkiintoista luettavaa.  Ainakin minulle tuli mieleen että Itella ei tarvitse mummuja.  Niistä on vain haittaa bisnekselle, samoin kuin koko pienjakelusta, lehden ja kirjeet mukaanlukien.

Se aika jolloin Kusti hoiti kylätalkkarin hommia, jos oikeasti koskaan hoiti, on ikuisesti mennyttä:

Itella 2008

VOX POPULI

11
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 20. 10. 2009 05:05 »
Vaasalle tehdään nyt uutta imagoa isolla rahalla.  Toivottavasti tällä kertaa keksitään parempi slogani kuin ”Merellinen menehtyjä”.  Väännös kun pruukaa jyrätä aina alkuperäisen.  Uusi ilme on annettu mainostoimisto Design Ilmo Valtoselle.  Valatonen on suunnitellut kaupungille uuden logon ja graafisen ohjeistuksen, jotka julkaistaan marras-joulukuun vaihteessa

Valtonen on myös poiminut rusinat pullasta ja keksinyt lisää. Konsultti on päivän Pohjalaisen mukaan halunnut päästä erooon mm.: mielikuvista huonoista liikenneyhteyksistä, huonosta asiakaspalveluasenteesta, liiasta historian korostamisesta ja käsityksestä etttä Vaasa olisi kielienemmistöltään ruotsinkielinen kaupunki.

Näistä kaksi jälkimmäistä ovat huomionarvoiset. Jo etukäteen on selvää että moni uudistus kaatuu ruotsinkieleen.  Vaasassa kun ei käy laatuun että ruotsinkieltä väheksyttäisiin.  Vaikeata on myös päästä eroon ”Valkoisen kaupungin” sadoista fraaseista, joita toistelaan koskaan miettimättä, mitä ne todellisuudessa sisältävät.

Valitettavasti Valtonen ei ole ottanut mukaan ehkä keskeisintä mielikuvia luovaa tekijää eli kuvaa Vaasasta lahjonnan ja gryndereiden ja sijoittajien ja virkamiesten pesäpaikkana.  Neljäs unohdettu mielikuvia luova tekiojä on kaupungin visuaalinen ilme, missä on hirvittäviä puutteita:  rumia keskeisiä rakennuksia, vanhoja rötisköjä keskustassa, avoimia hoitamattomia tontteja jne.

Ja nyt ollaan suunnittelemassa Pekka Airaksiselle kaupungin kattojen ylle kohoavaa arkkitehtoonisilta piirteiltään järkyttävää kolmiotaloa.

Revi nyt tästä Vaasalle uusi imago.

VOX POPULI

12
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 17. 10. 2009 10:10 »
"Heureka! Entäpä jos ei otettaisikaan vastaan enenevässä määrin pakolaisia tänne suomeen. Vaan autettaisiin heitä siellä kotimaassa tai lähistöllä. Näin muutaman hyväosaisen pakolaisen sijaan apua saisikin moninkertainen määrä hädänalaisia. Ilmeisesti tälläistä ei ole kukaan koskaan edes ajatellut muutoinhan näin olisi jo tehty eikös juu..."

Juupajuu.  Mainitsemallasi tavalla ei pystyttäisi enää lisäämään suojatyöpaikkoja irtisanomisuhan alla oleville virkamiehille ja sukulaisille.  Ja mikä pahinta: uus-suomenruotsalaisten eli RKP:n uusien äänestäjien näärä romahtaisi.

Kertakaikkiaan poliittisesti mahdoton ajatus.
VOX POPULI

13
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 16. 10. 2009 12:12 »
Tämä tarina on ohitse vasta kun Onyx on Vaskiluodon - tai jossakin muussa pohjassa - tai Alanyan rannikolla.

14
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 15. 10. 2009 06:06 »
Sanomalehti Pohjalainen kertoo tänään että Postitalon laajennushanke etenee.  Korkein hallinto-oikeus on hyljännyt asemakaavamuutoksesta tehdyn valituksen. Airaksinen Capital jatkaa tornitalon suunnittelua vuodenvaihteen jälkeen. Postitalon taakse kolmiomaiselle tontille nousee 7-8 kerroksinen ylöspäin kapeneva tornitalo.

Hyvä näin.  Vaasan kaupunkirakenne vaatii tiivistämistä ja ainoa luonnollinen kasvusuunta on ylöspäin.  Mielenkiintoista on se, mikä ei nyt tullut esille.  Miten suunnitelman toteutuminen vaikuttaa ympäristöön: liikaennesuunnitelmiin ja muihin meneillään oleviin hankkeisiin?

Onko Airaksisen ja kaupungin yhteisellä suunnitelmalla vaikutusta esim. Radisson-korttelin liikennesaarron säilymiseen ja muihin liikennesuunnitelmiin?  Tästä saataneen vastaus jos aiheesta syntyy keskustelu.

Pienenä mutta huvittavana yksityiskohtana tämän päivän lehdessä on maininta, että talon ylimpään kerrokseen tulee edustusasunto/ja.  ”toimitusjohtajan kotiosoite saattaa tulevaisuudessa olla Rosteninkaadun kulmassa” 

Tämä olisi hyvin linjassa Pekka Airaksisen profiilin kanssa.  Yrittihän Pekka aikoinaan saada Kalarannan makasiinin itselleen ja paikalle uudisrakennuksen, jonka kattokerrroksessa olisi ollut näköalahuoneusto.  Paljon ei ole muuttunut siitä kun Pekka nöösipoikana peri isältään Jaguarin.

Mielenkiintoisin asia Pohjalaisen jutussa on kuitenkin ilmakuva. Se kertoo vakuuttavasti että seuraava iso kohde Vaasassa tulee olemaan Centralin nykyinen takapiha eli hyödyntämötön parkkipaikka,

Siihenhän on olemassa mielenkiintoinen, nyt ehkä jo vanhentunut suunnitelma, 20 vuoden takaa.

VOX POPULI

15
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 12. 10. 2009 17:05 »
Kerro lisää tuosta Kauppapuistikko 20:stä!

VOX POPULI

16
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 12. 10. 2009 10:10 »
Valitettavasti täällä ei hetkeen ole tullut esille mitään uutta, ei myöskään rakentavia vastamielipiteitä.  Risto Helinkin on tyytynyt vain copypastaamaan hommafoorumilta uutisia.

VOX POPULI

Pages: [1]