Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - qwer

Pages: 1 2 [3]
81
Sekalaista keskustelua / Mikä nimeksi?
« on: 21. 08. 2005 19:07 »
Pulinaboxi lienee myös melko tavanomainen nimi, mutta ehdotanpa nyt kuitenkin.

82
Yleistä keskustelua / Re: Merellinen.... ...mikä?
« on: 20. 08. 2005 20:08 »
Quote from: Johansson
Vaihtakaa slogani

Minusta slogani "Vaasa - merellinen menestyjä" on kamala.  Se ei sano kenellekään mitään.  Se onkin saanut pilkkakirveet liikkeelle ja slogani "Merelleinen menettjä" lienee jo nyt tunnetumpi ja myös totuudenmukaisempi.  Vaihtakaa hyvät ihmiset slogu 400-vuotisjuhliin mennessä.


Minua harmittaa kaikki väen väkisin väännetyt, sisällöttömät kaupunkisloganit. Ne kertovat vain täydellisestä tyylitajun puutteesta. Todellisen kulttuurikaupungin ei tarvitse epätoivoisesti yrittää vakuutella olevansa sellainen muovipusseja jakamalla ja mainoskylttejä pystyttelemällä. Kulttuurikaupungin maine leviää kyllä tehokkaasti ja luonnollisesti, jos turistit ja vakituiset asukkaat kokevat kaupungin sellaiseksi.

Merellinen menehtyjä - sori - siis menestyjä -slogan on taas jo lähtökohtaisesti niin nousukasmainen ja mauton, että ainakin minua suorastaan hävettää tunnustaa kotikunnakseni kaupunki, joka valitsee tuollaisen markan mainos-sloganin tunnuslauseekseen. Luopukaa nyt äkkiä tuollaisesta mauttomasta liirumlaarumista, ennen kuin meille nauraa koko Suomi!

83
Yleistä keskustelua / Pähkähullu idea tai sitten ei
« on: 19. 08. 2005 10:10 »
Quote from: starman
Puutalot pitäisi ehdottomasti entistää. Jos ei ole omistajalla rahaa, niin myyköön jollekin, jolla on ja kaupunkihan voi vaatia, että puutalot pitää uudenkin omistajan säilyttää.


Starman kirjoitti tuossa pitkässä viestissään kauttaaltaan asiaa, mutta poimin viestin lopusta nämä puutalot, koska asialla on myös kiire. Mitä huonompaan kuntoon hoitamattomat puutalot lahoavat, sen kalliimmaksi ja vaivalloisemmaksi niiden entisöinti tulee.

Joskus ei voi välttyä ajatukselta, että lahotetaanko osaa niistä ihan tahallaan? Onko joidenkin omistajatahojen edun mukaista päästää keskustan arvokkailla tonteilla sijaitsevat vanhat puutalot niin huonoon kuntoon, että hajoavat kerta kaikkiaan korjauskelvottomiksi, tai joutuvat epämääräisten yöpyjien pesiydyttyä ennen pitkää tulen ruuaksi? Useammat keskustan vanhat puutalot ovat tuhoutuneet tulipalossa - oltuaan ensin vuosia hoitamattomina tyhjillään. Tilalle ei todellakaan ole rakennettu uutta, vanhan mallista puutaloa.

Pages: 1 2 [3]