Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - qwer

Pages: 1 [2] 3
41
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 20. 01. 2009 20:08 »
Ehdoton pizza-paikkani : Linda (Ritzin vieressä)

Sama täällä. Kohtuullisen hyvä kiinalainen puolestaan on se Hallin kujalta Vaasanpuistikolle siirtynyt (mikähän sen nimi nyt taas olikaan...)

Vielä noista S-ryhmän ravintoloista sen verran (Rosso ja Fransmannihan kuuluvat molemmat ko. ryhmään), että ABC:lla ollaan mielestäni myös pikkuhiljaa ylittämässä, tai itse asiassa jo ylitettykin, se hintataso, jota tuon laatuisesta ruoasta olisi narisematta valmis maksamaan. ABC:n hinnat ovat nousseet keskimäärin ainakin parikymmentä prosenttia viimeisen parin vuoden aikana, mutta ruoan ja palvelun laatu ei ole mielestäni ainakaan noussut - tekisi mieleni sanoa, että useissa annoksissa jopa keskimäärin laskenut. Ovathan hinnat yleisestikin ottaen vuosien mittaan nousseet, mutta jotenkin sitä on tottunut pitämään kymmentä euroa tuon tasoisen sapuskan ylärajana - aivan kuten markka-aikaan tuo "kipuraja" oli viisikymppiä.

42
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 20. 01. 2009 17:05 »
Pikku-Quatrossa oli omistajanvaihdoksen aikoihin pientä taantumaa. Itsekin jätin moneksi kuukaudeksi paikan väliin kunnes syksyllä taas eksyin sinne ja totesin paikan kohentuneen vähintäinkin entiselleen. Ja ruuhkasta päätellen moni muukin oli sen huomannut...

Rossossa tuli käytyä välipäivinä. Uutuudenviehätystä varmaan, mutta kierreportaiden verran oli jonoa sisälle, mutta pian sitä kuitenkin ohjattiin sisälle. oltiin sen verran myöhään liikkeellä, että ekat syöjät olivat jo ruvenneet valumaan ulos. Paikka on oikein viihtyisä ja hieman enemmän asiakaspaikkoja kuin aikaisemmin. Palvelu on hyvinkin ennallaan eli ruoka tulee nopsaan ja on ihan syötävää. Mielestäni todella onnistunut remontti. Eivät ainakaan tappiolle jääneet kun joutuivat luopumaan vanhasta paikasta.

Itse kyllä valitettavasti Rosson näen heikentyneen jokaisen muuton jälkeen, se Kauppapuistikon Rosso jätti parhaat muistot, vaikkakin myös sen lista oli pelkästään valmisroskaa ilman mitään ravintolan makua.
Uusimman Rosson ruoka jätti pelkkää mielipahaa, kengänpohjaa pihvinä, kammottava hintataso.
Kolme kävi syömässä, uskallan luvata loihtivani puoleen hintaan kotona paremmat sapuskat kera suurempien ruokajuomien.

Uudessa Rossossa ei ole tullut vielä käytyä, joten en ota sen sapuskoihin kantaa, mutta vanhassa oli kyllä mielestäni hinta/laatu-suhde yleisesti ottaen varsin kohdallaan. Ravintola kuitenkin niin keskellä kaupunkia kuin Vaasassa olla voi, eikä sapuska hassumpaa ollut - yleensä ainakin kohtuullisesti hintansa väärtiä. Mitä tulee tuohon, että itse laittamalla saa halvempaa, niin tokihan se pätee joka ravintolaan. Eihän ravintoloissa pelkästään ruoan raaka-aineesta makseta kuten kotona, vaan ne ovat vain osa annoksen hinnasta. Entäs kahvilat sitten? Kukapa meistä ei ostele ja keittele keskustakahviloiden kahvikupin hinnalla kymmeniä kupillisia itse kotoa - mutta pitäähän sen kahvilanpitäjänkin vuokrat, palkat, verot ja muut kulut maksaa. (Tällä en tahdo sanoa sitä, etteikö kahviloiden hintataso tunnu monesti jo suorastaan ryöstöltä - toisaalta, kun kerran asiakkaita jatkuvasti riittää, niin ilmeisesti hintaa ei koeta vieläkään liian korkeaksi. Sitäpaitsi esim. Rewell-Centerin vuokrataso on suorastaan tähtitieteellinen, joten myös liikevaihtoa ja katetta on tultava, jos yleensä aikoo paikassa liiketoimintaa harjoittaa.)

Mutta Fransmannin taso oli ainakin loppuvuotisten kokemusteni perusteella laskenut taas siitä kun viimeksi kävin - paikan hinta/laatu-suhde on minun kokemusteni mukaan laskenut noin yleisesti ottaen vuosi vuodelta avaamisestaan lähtien. Nyt joulun alla sietokyvyn rajat taisi ylittyä viimeisen kerran, kun jossain muistaakseni sentään lähemmäs 30 euron annoksessa oli perunoina jotain eilisiä tai ties koska keitettyjä kumipyöryköitä; superpalloja, joihin ei edes lihaveitsi tahtonut upota. Ja kylmiäkin tietysti. Tuollaisia hirvityksiä en söisi kotonakaan missään olosuhteissa, mutta koska tässä oli kyseessä seurueen viihtyvyys, niin piti vain koittaa esittää tyytyväistä ja syödä muikein naamoin - etenkin kun en ollut lystin maksaja.

43
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 01. 2009 21:09 »
Fabnleapplelle Rabbe on kuin Pohjois-Korean rakas johtaja Kim Song Il.
OT., mutta jotenkin on pakko Lotukselta kysyä.
Kukas se kuuluikaan tämän Kim Song Ilin ystäväjärjestöön?

Varsin osuva kysymys. Epäilen vain, että kysymykseesi ei vastata. Tai siis ainakaan "lotus" tuskin vastaa.

44
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 01. 2009 14:02 »
...
Voitot eivät voi olla yksityisiä jos riskit ovat veronmaksajien harteilla.
...

Hyvin kiteytetty, ja pätee aivan yleisesti. Harmi vain, että tätä perus-periaatetta eivät verovarojen käytöstä päättävät tahot tunnu aina vieläkään sisäistäneen.

45
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 26. 12. 2008 15:03 »
Ot jutuksi on tämä menossa ja menkööt.
Täällä kirjoitellaan siitä että kilpailu on vain asiakkaan etu.
Kirjoittajien tiedoista koskien kaupanalaa en tiedä, enkä juurikaan viitsi arvailla.
Tiedän kuitenkin että kaupat elävät sillä mikä jää viimeisen viivan alle, kukaan ei voi myydä pitkään alle omien sisäänostohintojen, ei vaikka myynti olisikin suurta.
Eivät nuo uudet hienot kiinteistötkään ilmaiseksi tule, ei myöskään lisääntyneet myyntineliöt auta jos kysynnän määrä on jotakuinkin vakio, ja on vieläpä näköjään supistumaan päin.
Ainut tapa on silloin hankkia huonompaa tavaraa halvemmalla, pihistää kaikissa kuluissa henkilöstön määrän vähennyksistä alkaen, loppuen vaikka kiinteistönhoitajien työsuoritusten määrää pienentäen.
Kaikki tuo tuo pelkkää kurjuutta kaikille, jos kerran tarpeiden tyydytykseen on ollut jo muutaman vuoden ajan joko riittävästi tai sitten jo ylitarjonnaisesti kauppoja miksi niitä on pitänyt vain tehdä moninkertaisesti vielä lisää.

AD:llä on kyllä tässä pointtia. Ylitarjontatilanteessa ja käytännössä lähinnä pelkällä hinnalla kilpailtaessa joudutaan väistämättä tilanteeseen, jossa tarjolla on pilkkahintaan tavaraa, joka on teetetty halvoista raaka-aineista mahdollisimman halvalla, usein epäeettisissä ja ehkä muutenkin epämääräisissä olosuhteissa kehitysmaissa. Kaupan henkilökunta karsitaan minimiin ja palkkakuluista säästetään kaikki mitä pystytään ja mielellään enemmänkin. Siirrytään yhä enenevässä määrin osapäivätyöntekijöihin ja vuokratyövoimaan kaikkialla missä vain mahdollista, ja näinhän jo tapahtuukin. Tietysti kaiken kehityksen takana on viimekädessä kuluttaja itse, sillä kauppiaathan kilpailevat niillä tekijöillä, joilla kuluttajien ostopäätökseen voidaan vaikuttaa. Niin kauan kuin kuluttajat yleisesti ottaen tuijottavat pelkkää hintaa, niin sillähän sitä etupäässä kilpaillaan.

46
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 25. 11. 2008 11:11 »
Quote
Lopullinen vero% tietysti vaihtelee mutta ei näihin hommin kyllä kukaan rahan takia lähde. Jotkuthan vielä sijoittavat vaalimainontaansakin omiaan. Tyhjiä pulloja keräämällä tai marjoja poimimalla pääsisi paljon parempiin nettoansioihin.

Joskus tuntuu, että pullojen kerääminen ja marjojen poiminta saattaisivat olla monelle poliitikolle paljon sopivampaakin touhua - ja kaupungille enemmän eduksi.

(Tällä ei sitten viitata mitenkään lainauksen lähteeseen.)

47
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 18. 11. 2008 11:11 »
Laivareitti ei siis ollut sammumassa vaan sitä oltiin sammuttamassa.
Jos Transparadenia olisi tuettu RG-linen sijaan eikä RG-linelle olisi
annettu edes mahdollisuutta niin linjalla seilaisi lähes samanlainen
alus mutta luultavasti pienemmillä tuilla.  Tätähän ei kukaan tiedä
ja sekin laivalinja voisi vaatia samanlaisia tukia.  Olihan molemmilla
linjoilla sama toimitusjohtaja.  Börje Lassfolk.

Tämän suuntainen kuva minullekin aikanaan aiheesta satunnaisesti lukemieni uutisten mukaan muodostui, eikä se ole oikeastaan oleellisesti muuttunut, vaikka kieltämättä fable on taitava tuomaan esiin sellaisia näkökulmia ja argumentteja, jotka sinällään olisivat omiaan hälventämään sitä mielikuvaa, että jotain mätää tässä RG-linen ja kaupungin touhussa on ollut. Mutta epäluulo istuu sitkeässä - ehkä fable vielä onnistuu vakuuttamaan meidät epäluuloiset, ehkä ei, mutta mielenkiintoista tätä teidän vääntöänne on seurata. Etenkin tuo hieman aiempana ollut Karin ja fablen kiihkeä duetto laivan myynnin tiimoilta oli todella viihdyttävää seurattavaa, kun molemmilla tuntui argumentteja piisaavan kuin liukuhihnalta. Hyvä, hyvä, jatkakaa ihmeessä vääntöänne, tämä ketju on ilman muuta yksi foorumin viihdyttävimmistä.

48
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 08. 11. 2008 11:11 »
Tuo tyhjänpäiväinennen Fableapplen agiteeraus saisi nyt jo mennä  unhon öihin. Näyttää olevan Fable aplella tosi huono rätinkipää tai sitten koko mies on tyhjän jauhaja.
Pentti Suksi

Aika huvittavaa, että kirjoittaja, joka kirjoittaa mm. näin

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1669.msg58206#msg58206

Minä lopetan näiden nimerkkien kanssa keskustelut tähän, siinä ei  ole mitään rakentavaa. Jotkut nimerkit kirjoittaa asiallisesti, mutta sitten näitä puskasta puukottajia. Heihin olen todella kyllästynyt. Nimimerkkien takaa edesvastuuttomasti haukutaan tunnettua henkilöä,
sabotoidaan kirjoituksia ns. päällekirjoituiksina, häiriköidään , muutetaan keskustelua puuta heinää suuntaan. Ja sitten mikä on pahinta. Alkaa nimittelyt  ja ne menee niin pitkälle että ei enää itseänsä tunne...

käyttää nähdäkseni varsin säännönmukaisesti nimimerkistä fableable väännöstään Fableapple, jopa erikseen kirjoitettuna. Sattuu sopivasti sen verran erilaiset merkitykset noille sanoille, että en jaksa uskoa asian olevan pelkkää huolimattomuutta tai heikkoa englanninkielen taitoa. Minusta tästä on asiallisuus varsin kaukana, eikä harrastamansa tyyli kyllä tippaakaan lisää kirjoittajan jatkuvien marttyyri-itkuvirsien uskottavuutta.


Tämä on hyvästijättö nimimerkeille, kiitos kuitenkin seurasta.

Pentti Suksi

Tervetuloa vaan taas takaisin.

49
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 05. 11. 2008 19:07 »


No oliko se jonkinlainen varoitus/ uhkaus nimimerkkikirjoittajia kohtaan? Ihan kyllä tai ei riittää.

Paitsi jos vastaat ei, niin sitten lukisin mielelläni, että mitähän sitten mahdollisesti tarkoitit, eli palataan alkupeäräiseen kysymykseeni.

Voi taivas.  Tiedotin, että olen moderaattori ja nimimerkki ei nauti minua kohtaan
sellaista nimimerkkisuojaa kuin muita kirjoittajia kohtaan.  Mikä siinä on epäselvää?
Siis se on tiedotus joka on hyvä tietää.  Et voi olla noin tyhmä? 

No ajattelitko, että täällä voi olla vielä joku, joka ei vielä tiedä sinun olevan moderaattori ja katsoit nyt vain parhaaksi ilmoittaa jälleen kerran asiasta, sattumalta juuri tuossa viestissä, vai onko ymmärrettävä niin, että koska olet myös moderaattori, niin sinun kanssasi ei kannata joutua keskustelussa napit vastakkain, sillä saatat käyttää moderaattorin oikeuksiasi tarvittaessa myös henkilökohtaisten riitojesi selvittelyssä?

Edit. olitkin muokannut viestiäsi:

Quote
Väännän oikein rautalangasta.  Jos ajatteli pysyä tuntemattomana juuri
moderaattoria kohtaan, niin se ei ole paras ajatus.

Kyseessä ei ole uhkaus vaan tiedotus.

Minusta kyseessä oli nimenomaan jonkinsortin uhkaus.

50
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 05. 11. 2008 19:07 »

No ei tarvitse, ellet halua; asiasta ensimmäisenä herännyt mielikuva lienee sitten oikea. Haluatko mahdollisesti kuitenkin vastata tuohon jälkimmäiseen kysymykseen?
'
Minähän vastasin.  Senkun vain luet.

No oliko se jonkinlainen varoitus/ uhkaus nimimerkkikirjoittajia kohtaan? Ihan kyllä tai ei riittää.

Paitsi jos vastaat ei, niin sitten lukisin mielelläni, että mitähän sitten mahdollisesti tarkoitit, eli palataan alkupeäräiseen kysymykseeni.

51
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 05. 11. 2008 18:06 »

Voitko tarkentaa, mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseellasi ja miten se tähän käsillä olevaan asiaan liittyy?

Tarvitseeko sitä tarkentaa?  Luet ihan vain uudestaan.

No ei tarvitse, ellet halua; asiasta ensimmäisenä herännyt mielikuva lienee sitten oikea. Haluatko mahdollisesti kuitenkin vastata tuohon jälkimmäiseen kysymykseen?

52
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 05. 11. 2008 18:06 »
Ja millähän oikeudella Lajunen tekee omaa tutkimustyötään. Kysymyksessä on Osakeytiömuotoinen putiikki. 

Oho.  Nyt puhutaan jo kansalaisoikeuksista sillä kuka tahansa voi tutkia aivan
mitä tahansa aivan milloin haluaa.

Yllättävä veto nimimerkiltä jota arvostan.

Muistutan jälleen,  että olen myös moderaattori ja
nimimerkki ei nauti minua kohtaan sellaista nimimerkkisuojaa kuin nauttii muita
kirjoittajia kohtaan. 

Voitko tarkentaa, mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseellasi ja miten se tähän käsillä olevaan asiaan liittyy?

53
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 05. 2008 13:01 »
En moiti liikennöitsijää sillä ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka antaa.
Hän toimii aivan oikein ja taitavasti paitsi satamamaksujen
laiminlyönnissä.  Jos itse olisin luotonantaja ja tilanne kulkisi seuraavalla
tavalla, tuntisin itseni höynäytetyksi.  Seuraava kertomus on kuvitteelinen
mutta siinä on yhtäläisyyksiä joita vertaamalla voi muodostaa mielipiteen.

Minulla on omistuksessa rahtiterminaali ja vapaa rahtilinja.  Minulla on myös
rahaa antaa luottoa.  Sovimme yhden ja sillähetkellä ainoan rahdinkuljettajan
kanssa seuraavaa.

Myönnän luottoa jonka hän lupaa maksaa takaisin sopimuksen mukaan
sovittuna aikana.  Vakuudeksi hän antaa käypiä osakepantteja jotka olivat
ehto lainalle.  Niin ja hoitaa sovitun rahtilinjan kuljetuksen.

Laina aika alkaa.   "Kiitokseksi" siitä, että myönsin lainaa sekä terminaalin
vuokraoikeuden, hän ei maksakaan terminaalimaksuja.  Lyhennyksistaäkin
tehdään koko ajan uusia maksusuunnitelmia.  En kuitenkaan ryhdy vaatimaan
terminaalimaksuja vaikka vaadin aiemmin kilpailijalta joka ajautui sen seurauksesta
konkurssiin.  Tunsin siitä niin mielipahaa, että nyt en siis vaatinut.   Ja nythän
kyseessä on osittain kotiseuturakkaus ja vanha  nostalgia ja rahdinkuljettaja
on saman kylän miehiä.  Muutenkin reilu kaveri.  Mainostanut paljon firmaani
ja kohottanut firmani mainetta.  Teko joka venyttää luotonantoymmärrystäni.
Toisaalta se, että ajoin ainoan kilpailijan konkurssiin osoittautui virheeksi koska
nyt rahtilinjalle ei olisi muita kilpailijoita ja nykyinen voi silloin tällöin sanoa että,
"joudut ehkä etsimään toisen rahdinkuljettajan ja en ehkä enää voikaan
kohottaa imagoasi samalla tavalla kuin tähän asti,  mutta joustolla homma
jatkuu."   Tosin minullahan oli osakepantit joten nyt olisin vahvoilla mutta
kaduttaa silti, että olenkin nyt ikäänkuin ainoan rahtarin armoilla.   Tosin
tilanne on itseaiheutettu joten voin syyttää vain itseäni.

Aika kuluu ja rahtiliikenne hoituu mutta velkasumma ei pienenekään koska
se mikä lyhennetään lisääntyy terminaalimaksujen laiminlyönnistä ja saldo
pysyy samana.

Viimein tulee maksun aika ja rahtari tarjoaa.  "Haluan uutta lainaa jolla
maksan vanhan pois ja näinhän sopimus on täytetty ja otan osakepantit".
Samalla lupaan täyttää kassan."

Suostun. Vaikkakin ensin en suostu mutta hän esittää saman asian
uutena asiana ja lisää siihen jotain pientä.

Yhteenveto.  Joku höynäytti minua.  Velkahan on edelleen sama mutta
vakuudet menivät.  Nythän hän voi koska tahansa ajaa firman konkurssiin.
Nythän minä vasta olenkin hänen armoillaan.  Entä jos hän ei enää tarjoudukaan
uudelle kaudelle ja entä jos toista halukasta ei enää löydy kun minä onneton
ajoin ainon toisen konkurssiin?

Jos tällaisesta ei tunne olevansa höynäytetty niin se osoittaa erittäin positiivista
ja optimistista ajattelutapaa ja kirkasta mieltä. 

Oikein havainnollinen yhteenveto. Pitkälti tällaisena asia ainakin satunnaisesti lehdistä seuraavalle on näyttäytynyt.

54
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 22. 05. 2008 23:11 »

Uutisointi työvoimapulasta on pääoman propagandaa. Mitä enemmän työvoimasta on tarjontaa, sitä vähemmän tarvitsee maksaa palkkaa.

Ottamatta itse ketjun aiheeseen kantaa, kun en ole sitä yhtään seurannut, heitän offtopickia työvoimapulan tiimoilta tämän verran:

Aiheesta oli hiljattain mielenkiintoinen artikkeli Turun Sanomissa. Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén oli sitä mieltä, että puheet 400 000 työntekijän tarpeesta ovat tuulesta temmattuja. Työvoima 2025-raportti ei vaikuttaisi lainkaan luotettavalta dokumentilta poliittisten päätösten pohjaksi.

Aika on ajanut suomalaisen suunnitelmatalouden ohi (linkki)

55
Valtuuston tietoon / Re: Merenkurkun siltayhteys
« on: 05. 05. 2008 13:01 »
Julkinen taho
...
Kansa saa ajella komiaa siltaa pitkin ja sijoittajat rikastuu.

Niinpä. Eli Vaasan mallista oli siis kysymys.

Jos silta olisi kannattava, sillä on mahdollista tehdä bisnestä, niin miksi rakentajien kannattaisi myydä se pois?

Ei kannattaisi. Lisäksi kyse olisi strategisesti sellaisesta infrasta, että yhteiskunnan, suurusluokan huomioon ottaen valtion, omistus olisi perusteltua.

Kansa saisi ajella komiaa siltaa pitkin ja kansa rikastuisi.

Sinänsä akateemista, että silta ei ikinä tulisi näillä ihmis- ja tavaramäärillä olemaan kannattava saati että sitä koskaan rakennettasiin.

Tämä kiinnitti minunkin huomioni. Tosiaan aiheellinen kysymys, että miksi yhteiskunnan pitäisi rahoittaa yksityisten sijoittajien bisnekset? Yhteiskunta siis sijoittaisi rahat ja kantaisi riskit, mutta mahdolliset voitot pitäisikin luovuttaa sijoittajien rahastettavaksi? Ei tämä nyt kuulosta oikein fiksulta idealta, olenkohan käsittänyt jotain väärin?

56
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 05. 05. 2008 13:01 »
Mitä eikö tule kannatusta Jämptihuudolle, tai edes Huutomaisterihuudolle?


Olettaen, että näissäkin luonnollisesti huutaminen olisi maksullista, niin periaatteessa samalla systeemillähän nuo toimisivat.

Jos keksisit niille vielä houkuttelevammat nimet ja laittaisit homman nettiin pyörimään ja kaverit keskustelupalstoilla hommaa puffaamaan, niin eiköhän pelaajia kummasti löytyisi.

Pari uutta nimiehdotusta: Vaikkapa "Halpahuuto" ja "Ilmaishuuto", tai "Voittohuuto" ja "Varmahuuto", tai "Järkihuuto" ja "Huuto-nero".;)

Ja äkkiäkös nimiä lisää keksii, eikun homma käyntiin vaan. Vaasa ja Suomi ennennäkemättömään nousuun!

57
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 24. 04. 2008 16:04 »
Huomasitteko muuten, että pienen tulkinnanvaraisen yksityiskohdan synnyttämän poliisitutkinnan vuoksi nerokkaasta liike-ideasta aloitettiin puhumaan tässä niinkuin puhutaan rikollisuudesta?

Näkisin asian pikemminkin niin, että ko. bisneksen selvän tulkinnanvaraisuuden takia osa ihmisistä piti sitä alun perinkin vähemmän nerokkaana liikeideana ja enemmänkin laittomana rahasampona (arpajaiset kun eivät Suomessa kuulu sallitun yksityisen liiketoiminnan piiriin). Tämä selkeä kahtia jako suhtautumisessa ko. yritystoimintaan näkyy alusta lähtien kaikissa keskusteluissa, joita aiheesta on nettifoorumeilla käyty. Myös tässä ketjussa näkemyserot ovat alusta lähtien selvästi havaittavissa jo kauan ennen kuin mistään poliisitutkinnasta oli tietoakaan.


Ja olisit itse jättänyt homman tottakai tekemättä?

Minun tekemiseni ja tekemättä jättämiseni eivät tietenkään kuulu mitenkään tähän, mutta jos nyt kuitenkin vastaan hypoteettiseen kysymykseesi: kyllä, olisin jättänyt tekemättä, sillä olisin luonnollisesti tuolloinkin pitänyt hommaa laittomana.

Quote
Tulkinnanvaraisia liiketoimintamalleja on olemassa paljonkin, mutta tuntuu että vain toimiviin puututaan.

Luonnollisesti viranomaisetkin joutuvat priorisoimaan asioita.

Quote
Ihmisiä on myös erilaisia, toiset pelaavat varman päälle ja toiset uskaltavat ottaa riskejä. Katsotaan kuinka pojille käy, mutta ei tuomita ennenkuin asiasta on tehty lopullisesti selvyys.

Tietenkin aina jotkut ottavat myös lain rajoille ja ylikin meneviä riskejä. Jokainen tietenkin myös vastaa itse ottamistaan riskeistä. Tietoisesti riskin ottaneet tuskin pahemmin hämmästyvät, jos kaikki eivät sulatakaan mielestään laittomia edesottamuksia. Ko. tapauksessa yrittäjinä toimivat ovat tarkkaan harkinneet ja tienneet mihin ryhtyvät, ovathan he kuulemma oikein lakimiehillä ensin selvittäneet asian laillisuuden. Heille ei varmaankaan niin ollen ole mikään yllätys, että tuota samaa, heitä itseäänkin selvästi arveluttanutta laillisuusnäkökohtaa puivat sitten myös niin viranomaiset kuin suuri yleisökin.

Useimmat tuntuvat ottavan asian enemmän tai vähemmän henkilökohtaisesti, vaikka muuta väittäisivätkin. Itseäni vaivaa periaatteessa vain se, että olen tottunut ajattelemaan lakien koskevan joko kaikkia, tai sitten ei ketään. Jos homma todetaan lailliseksi, niin sitten se on tietenkin minunkin puolestani ok. Kuitenkin tuohon lailliseksi toteamiseen asti homma minusta selvästi haiskahtaa arpajaislain kierrolta, enkä ole ainut, kuten viranomaistenkin suhtautumisesta tiedämme.

Itse tyydyn siis oikeuden ratkaisuun myös siinä tapauksessa, että se osoittaisi ennakkoasenteeni vääräksi, mutta aavistelen, että jos toiminta todetaan myös oikeudessa laittomaksi, niin aika moni täälläkin ko. toimintaa ahkerasti puolustellut katkeroittaa pahasti mielensä, kun "nerokasta" bisnestä (vaikka ei olekaan oma) viranomaiset silkkaa ilkeyttään ja kateuttaan vainoavat, ja oikein oikeuden päätöksellä menevät sen laittomaksi osoittamaan.

58
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 24. 04. 2008 15:03 »
Huomasitteko muuten, että pienen tulkinnanvaraisen yksityiskohdan synnyttämän poliisitutkinnan vuoksi nerokkaasta liike-ideasta aloitettiin puhumaan tässä niinkuin puhutaan rikollisuudesta?

Näkisin asian pikemminkin niin, että ko. bisneksen selvän tulkinnanvaraisuuden takia osa ihmisistä piti sitä alun perinkin vähemmän nerokkaana liikeideana ja enemmänkin laittomana rahasampona (arpajaiset kun eivät Suomessa kuulu sallitun yksityisen liiketoiminnan piiriin). Tämä selkeä kahtia jako suhtautumisessa ko. yritystoimintaan näkyy alusta lähtien kaikissa keskusteluissa, joita aiheesta on nettifoorumeilla käyty. Myös tässä ketjussa näkemyserot ovat alusta lähtien selvästi havaittavissa jo kauan ennen kuin mistään poliisitutkinnasta oli tietoakaan.

59
Vaasa / Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« on: 15. 04. 2008 01:01 »
Pienen kaupungin kulttuuri- ym. virikkeet eivät pärjää isommille. Jotain kuitenkin täälläkin on: meri ja lähiluoto.
Ihmisten olot ja halut ovat erilaisia. Joku ajelee joskus omakotimökiltään veneellä naapurikuntaan kesämökilleen. Toiselle riittää kaljakassi ja kotipitsa kaupungissa . Mutta kolmaskin ryhmä löytyy. Meille kävely- tai juoksumatkan päässä oleva Vaskiluodon 45 ha:n pieni virkistysmetsä on tärkeä. Miksi juuri se pitäisi uhrata grynderille?
Sundominlahti on runsaan sadan vuoden kuluttua suota jollei ilmastonmuutos hidasta kehitystä. On kehityksen vastustamista jollei tätä uusien asuntoalueiden suunnittelussa huomioida.
Koko 1600 hehtaarin lahtea ei tarvitse rakentaa. Mutta voisi kokeilla Vaskiluodon etelärantaa ja väärässä paikassa olevia teollisuustontteja.

Minusta ihan järkevää puhetta, ja ymmärrän kyllä täysin, mikä Vaskiluodon virkistysalueen kohtuullisen luonnontilaisissa maisemissa viehättää, sillä tapaan itsekin ulkoilla usein alueella. Oleellista tosiaan on, että alue on kävelymatkan päässä keskustasta, eikä jossain kilometrien automatkan takana. Muutama tuhat kannattajaa kaupungista löytyy helpostikin metsän säilyttämiselle.

60
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 14. 04. 2008 23:11 »
Parahin gwer,

Miten minulle tulee tunne, että tämä on sinulle henkilökohtainen asia, eli sinulla on oma lehmä ojassa?? Niin mauttomia ovat heittosi ja asiapohja puuttuu kokonaan. Aikaisimmin sitä oli, mutta nyt vain nälvit, kun et muuta keksi.

Aika hauska yhteensattuma, sillä minulla on nimittäin ollut sinun suhteesi ihan sama tunne. Ei ole tarkoitus ollut nälviä, eikä ainakaan mitenkään loukata, mutta nuo sinun edellisen viestisi "argumentit" olivat sitä luokkaa höttöä, että mitä noihin muutakaan olisi voinut vastata?

Quote
Minulle tämä ei ole henkilökohtaista. Tämä on vain mielenkiintoista.

Samoin. Minulle on sinänsä saman tekevää esim. miten ko. bisneksen käy, mutta koska minun käsitykseni mukaan toiminta on arpajaisluonteista, niin tietenkään en luovu näkökannastani vain sen takia, että joku on toista mieltä. Jos näen parempia perusteluita, niin olen tietenkin valmis tarkistamaan kantaani. Eipä kuitenkaan ole näkynyt.

Quote
Kieltämättä ajatuksessasi olet oikeassa. Viranomainen toimii ilman taloudellista vastuuta. Vastapuolella on suunnaton taloudellinen riski käräjöidessä viranomaista vastaan. Onneksi tällä kertaa viranomaista vastassa on sellainen taho, jolla on varaa käräjöidä. Onnea matkaan!!

Viranomaisethan eivät tutki ja syynää tällaisia asioita vain jollekin kiusaa tehdäkseen, vaan valvoakseen, että säädettyjä lakeja noudatetaan, mikä on heidän tehtävänsä. Varmaan viranomaisetkin tekevät virheitä, mutta tuskin sentään silkkaa ilkeyttään ketään vainoavat. Kyllähän yrittäjän on liiketoimintasuunnitelmia tehdessään selvitettävä, että hänen liiketoimintansa on kaikin puolin laillista, ennen kuin perustaa bisneksiään. Eikös tässä tapauksessa ole vielä niin annettu yrittäjän taholta ymmärtääkin, että kaikki on viimeisen päälle kunnossa ja parhailla lakimiehillä tutkitettu? Ei pitäisi siis olla mitään hätää, vaikka viranomaisetkin asian varmuuden vuoksi vielä tarkistavat. Taitaa olla mainosta vaan koko kalabaliikki. Jos taas osoittautuisi niin, että toiminta ei ollutkaan ihan lain mukaista, niin ei kai siitä sitten pitäisi kenelläkään olla mitään valittamista, jos asia selvitetään ja korjataan.

61
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 14. 04. 2008 21:09 »
Sori nyt, jos tunnun ikävältä, mutta tätä oli kyllä aivan pakko vähän kommentoida.

Minäkin pidän tatä huutokauppana ja mielestäni ei liikuta edes rajalla.

Jos joku on keksinyt tälläisen ja tämä on huutokauppaa ja tätä kutsutaan huutokaupaksi, niin pidän tätä huutokauppana.

Hmm, harvinaisen vakuuttavaa argumentaatiota, mutta valitettavasti en vieläkään ihan vakuuttunut.

Quote
Miltähän se käyttökielessä ja käytännössä kuulostaisi, mikäli tätä kutsuttaisiin arpajaisiksi?" Tule osallistumaan Fiksuhuuto huutokaupan arpajaisiin."


Rehelliseltä.

Quote
Pärkkele, eihän arpajaisissa voi vaikuttaa omaan voittamiseensa, mutta tässä voi.

Jaa, miten?

Quote
Ja tässä huudetaan. Monia kymmeniä kertojakin.

Ihanko totta?

Quote
Mutta turhaa tätä meidän on miettiä, on aika selvää että tästä tehdään esimerkkitapaus. (En usko että arpajaisviranomainen jättää käräjöimättä, kun voi sen vapaasti meidän kansalaisten verorahoila tehdä.) Eli antaa oikeusoppineiden tämä selvittää. Oikeutta tullaan käymään muotoseikoista, ehkä jopa enemmän kuin itse asiasta.

Niin, varmaan asiaa selvitetään. Mutta tuo tuntuu sinua jatkuvasti häiritsevän, että "arpajaisviranomainen" toimii verorahoilla. Eikös se juuri ole viranomaisten tehtävä? Vai omilla rahoillaanko niiden pitäisi toimia?

62
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 14. 04. 2008 14:02 »
Minulla ei tässä nyt ole oikeastaan juurikaan mitään uutta kerrottavaa.  Mietityttää
vain kuin monessa paikassa "hehkutetetaan" "Eli maksat huudostasi ja kaiken
lisäksi et voi olla edes varma oletko saanut tuotetta. Kuulostaa pikemminkin tyhmien rahastamiselta."

No ei tuo tyhmien rahastaminen minusta kovin kaukaa haettu ilmaus ole, sikäli kun voidaan olettaa, että suuri, ellei suurin osa osallistujista ei ole oikein sisäistänyt homman arpajaisluonnetta.

Quote
Normaalissa huutokaupaksi hyväksytyssä huutokaupassa kukaan ei voi olla varma
oletko saanut tuotetta.  Aina voi joku korottaa sen yli.
 

Tämä kohta tuntuu ottavan erityisen koville. Avaisiko asiaa yhtään todennäköisyyksiin perustuva vertailu. Huutokaupassa kun korotat tarjoustasi (vaikka kerralla) lähelle vastaavien kohteiden keskimääräistä huutokaupoissa toteutunutta hintaa, voit olla varma, että tarjouksesi mahdollisesti ylittävien huutajien määrä putoaa radikaalisti. Mitä lähemmäs kohteelle tyypillistä huutokauppa-arvoa tullaan, sitä vähemmän on huutajia enää mukana, ja korottamalla esim. hiukan yli vastaavissa kohteissa toteutuneen hinnan, voitat kohteen jo erittäin suurella todennäköisyydellä. Tarjoamalla reilusti yli, saat kohteen käytännössä jo lähes varmasti. (Ja huom. koska huutokaupassa toteutuneet hinnat jäävät yleensä reilusti alle tavaran varsinaisen markkina-arvon, teet todennäköisesti edelleen edulliset kaupat, joten tällainen ei ole mikään teoreettinen tilanne, vaan ihan huutokauppojen arkipäivää.) Vähän huutokaupan tyypistä sitten riippuen voidaan arvioida, että mahdollisuutesi tarjouksellasi ja mahdollisilla korotuksillasi vaikuttaa siihen, että juuri sinä saat kohteen, ovat jostain yhdeksästäkymmenestä käytännössä sataan prosenttiin. Paikanpäällä käytävässä tai nettihuutokaupassa, jossa näet moniko kilpailija on vielä mukana, voit käytännössä varmistaa voittosi korotuksin.

Mitä taas fiksuhuutoihin tulee, niin nimellisestä korotussummasta ja vain murto-osaan kohteen arvosta missään vaiheessa yltävästä hinnasta johtuen huutajien määrän ei voi olettaa missään vaiheessa oleellisesti vähenevän. Ainut kilpailijoiden määrään vaikuttava tekijä on se, että huutajien varallisuus ostaa lisää pelimerkkejä (niitä senttejä) loppuu, tai he tulevat järkiinsä. Uusia huutajia täysin pelimerkkikassoin tulee kuitenkin mukaan koko ajan, ja oikeastaan ainut tapa vaikuttaa omaan voittomahdollisuuteensa olisikin tulla mukaan vasta viime hetkillä, kun mahdollisimman moni kohteesta kiinnostunut on jo kuluttanut likviditeettinsä satayhdeksänkymmentä senttiä maksaviin yhden sentin korotuksiin, jos asian jostain voisi tietää. Tämäkin on kuitenkin hyvin sattuman varaista, sillä kun kohteesta tarjottu potti pysyy koko ajan käytännössä vain murto-osana kohteen markkina-arvosta, niin on mahdotonta arvioida, nouseeko potti enää muutamalla huudolla, vai huudetaanko siihen vielä kenties tuhansia huutoja päälle (arviointi on luonnollisesti sitä vaikeampaa, mitä kalliimmasta ja himoitummasta kohteesta on kysymys). Vaikka kohteesta tarjottu potti nousisi hyvinkin lähelle markkina-arvoa, niin on hyvin todennäköistä, että vielä yksi sentti jostain tarjotaan, ja sen jälkeen taas yksi, ja sitten vielä yksi... jne. eli käytännössä ei juurikaan voi vaikuttaa omiin mahdollisuuksiinsa olla tässä korotusten ketjussa juuri se viimeinen. Todennäköisyytesi voittaa pysyy käytännössä koko ajan samana, esim. yhtenä tuhannesta tai kymmenestä tuhannesta tai sadasta tuhannesta jne. riippuen osanottajien määrästä.

Quote
Mutta onhan tuossa yksi kohta joka nyt on tullut
esille, eli se on se, että maksetaan mahdollisuudesta voittaa.  Äkkiä katsoen
tuo on arpajaista mutta jos et voita arpajaisissa, ei sinulla silloin ole mahdollisuutta
huutaa uutta mahdollisuutta.  Tässä tapauksessa sinulla on mahdollisuus
huutaa uusi mahdollisuus.  Epäilen, että jos arpajaisissa olisi tällainen mahdollisuu
samalla arvalla niin sitä ei hyväksyttäisi arpajaiseksi.  Toki voit ostaa sitten uuden
arvan sekä voit olla varma, että joku toinen ei huuda sille arvalle mitään.

Eikös jossain noista kioskeissa myytävissä raha-arvoissakin ole mahdollisuus voittaa uusi arpa tai ainakin juuri sama summa, jonka arpa maksoi? Ellei olekaan, niin aivan hyvin nähdäkseni voisi olla, ilman että asian arpajaisluonne siitä muuttuisi. Ei muutu fiksuhuudossakaan.

Quote
Mutta kieltämättä raja-arvoissa liikutaan.  Riippuu tulkintatavasta.

Minusta kyse on ihan selkeästi arvonnasta, jossa arpovana mekanismina vain toimii tuo viimeiseksi huutajaksi jääminen, vähän samaan tapaan kuin ruletissa, missä satunnaisesti pysähtyvä pallo osoittaa voittonumeron.

Quote
Pidän edelleen tuota enemmän huutokauppana.

Ja minä arpajaisina!;)

63
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 11. 04. 2008 15:03 »
Quote
Fiksuhuudossa tarjouksen tekeminen on vastikkeellista eli maksat 19-kertaisen summan tarjouksestasi.

Tarkoitit varmaan 190-kertaisen.

64
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 11. 04. 2008 11:11 »


No esimerkkini ei varmaankaan kuvannut tarkoitustani parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sutjakkaasti sinäkin tunnut jatkuvasti ohittavan sen pääpointtini, että Fiksuhuudossa huutaja ei voi käytännössä mitenkään varmistaa, että juuri hän olisi viimeinen korottaja, kun taas normaalihuutokaupassa voi. 

Olet aivan oikeassa.  Se johtuu siitä, että  viet asiaa harhateille siten, että
näet fyysisessä huutokaupassa huutajan pystyvän varmistamaan PAREMMI
että juuri hän olisi se viimeinen korottaja.  Sillä vaikka kuinka luen
en ymmärrä vieläkään miten sen
normaalihuutokaupassa paremmin voisi.  Molemmissa tapauksissa viimeinen
huutaja on voittaja.  Kummassakaan tapauksessa huutokaupan määritelmä
ei täyttyisi jos jokin toinen seikka määräisi voittajan.
 

Tietenkin fyysisessä huutokaupassa huutaja pystyy varmistamaan kohteen itselleen paremmin, tämähän on aivan itsestäänselvyys, josta en viitsi enää edes jauhaa. Takerrut ehkä liikaa tuohon viimeiseen huutajaan huutokaupan oleellisimpana määrittäjänä. Huutokauppahan on kuitenkin periaattessa ihan tavallista kauppaa, jossa myyjä myy tuotteen ostajalle ja tämä ostaja (eikä kukaan muu) maksaa tuotteen hinnan myyjälle. Erotuksena käytännössä vain se, että lopullinen hinta ei ole myyjän valmiiksi määräämä, vaan kohde myydään eniten tarjoavalle.

Oikeassa huutokaupassa kohteen saaja siis märäytyy aina sillä, kuka haluaa ja pystyy maksamaan siitä eniten. Tämä seikka nyt vain sitten käytännössä selvitetään sillä, että kuka viimeisenä jää mukaan tarjoamaan. (Voihan periaatteessa käydä niinkin, että viimeinen huutaja onkin arvioinut likviditeettinsä väärin, eikä kykenekään lunastamaan kohdetta. Tällöin kohde kai yleensä palautuu seuraavaksi eniten tarjonneelle).

Tässä Fiksuhuudossa ja vastaavissa taas on mielestäni kyseessä enemmänkin jonkinlaiset huutoarpajaiset kuin huutokauppa. Yrittäjille on taloudellisesti* aivan saman tekevää, miten naurettavan alhainen summa senttikorotuksista kohteen hinnaksi kertyy, sillä he tekevät tilinsä (joka on todennäköisesti moninkertaisesti suurempi kuin summa, jonka tuotteesta olisi saanut suoraan myymällä) nimenomaan huutomaksuilla. Vaikka huutaja haluaisi tarjota kohteesta suoraan kaupan listahinnan tai ylikin, hän ei voi sitä tehdä, vaan hänen korkein ja ainut korotusmahdollisuutensa on se sama yksi sentti kuin kaikilla muillakin, mahdollisesti tuhansilla osallistujilla (ja jonka ostaminen taas maksaa hänelle 1,90 euroa, tjsp). Huutajalla ei ole käytännössä mahdollisuutta vaikuttaa, että juuri hänen korotuksensa olisi se viimeinen, joten käytännössä on sattuman kauppaa, kuka kalliin kohteen ("päävoiton") pilkkahintaan saa.

* (mutta homman markkinoinnin kannalta tietenkin on aivan oleellista, että kohteiden lopulliset hinnat jäävät murto-osaan markkina-arvosta, sillä juuri tämä näennäinen edullisuus - päävoiton mahdollisuus - on se houkutin, jolla ihmiset saadaan ostamaan älyttömän hintaisia senttejä, pelimerkkejä kassalta ikäänkuin.)

Quote
Jos ilmaisemallasi tavalla lopputulos määräytyisi sattuman kautta niin silloin
samanlaisia sattumia voitaisiin rinnastaa jo nettikauppaan ja verrataan
tavalliseen kauppaan.  Nettikaupassa on näkyviä sattumia enemmän.
Tavallisessa kaupassa voit fyysisesti kosketella tuotetta mutta nettikaupassa
on sattumanvara, että joku toinen tilaa tuotteen sekuntia ennen sinua
ja sillon vaikka näkisit tuotteen olevat olemassa niin sitä ei kuitenkaan olisi.
Tätäkään ei tähän päivään mennessä ole pidetty arpajaisian.

Tarkoitatko nyt tavallista nettikauppaa, jossa myydään tuotteita listalta valmiiksi hinnoiteltuna? Jos tarkoitat, niin en ymmärrä, miten tämä liittyy asiaan. Jos nettikaupan "hyllyltä" joku tuote on loppu, niin sitten jätän sen tilaamatta eikä homma maksa minulle penniäkään. Tai jos olenkin ehtinyt tilata jo loppuneen tuotteen, niin ei tietenkään minulle muodostu minkäänlaista maksuvelvoitetta, ennen kuin olen myös saanut tilaamani tuotteen (olen tehnyt ostotarjouksen, mutta ellei kauppias halua tai pysty tarjoukseni mukaista tavaraa toimittamaan, niin mitään kauppaa ei edes synny). Kauppias voi aina myös tilata uuden satsin valikoimiinsa, kuten tavallisessakin kaupassa. Missään vaiheessa minua ei veloiteta tuotteista, joita en ole saanut. Jos tarkoitit jotain netissä myytäviä yksittäiskohteita, joita ei ole kauppiaan saatavissa tilaamalla lisää, niin tilanne ei muutu miksikään. Minä maksan vain saamastani tavarasta, aivan kuten tavallisessa kaupassa ja oikeassa huutokaupassakin. Ei tällä asialla ole mitään tekemistä arpajaisten kanssa.

Quote
Kiitos kuitenkin hyvästä toisenlaisesta näkökannasta.  Sellaisia tarvitaan.
Enkä edes väitä olevani oikeassa.  Se on viimekädessä tuomioistuin joka
päättää kuka on oikeassa.  Mutta epäilen, että tässä tapauksessa tapahtuu
syyttämättä jättäminen koska ei oikeastaan ole syytä syyttää.  Tai jos on
niin silloin joku kateellinen alkaa vedota juuri samanlaiseen sattumaan jollain
toisella saralla ja saattaa syntyä lumipalloefekti.  Jos tällainen syntyy niin
päätöksestä vastuussa oleva elin joutuisi kiusalliseen asemaan.

Tuomioistuin asian todellakin viimekädessä päättää, mutta voidaanhan me maallikotkin täällä silti aikamme kuluksi "käräjöidä", tiedä miten epäpäteviä heppuja siellä tuomioistuimissakin lopulta istuu;)

65
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 10. 04. 2008 23:11 »
  hänen huutojensa loppuessa tuleekin huutaja numero satatuhatta yksi, joka periaatteessa vaikka ihan ensimmäisellä huudollaan sattuu olemaan juuri se viimeinen korottaja, ja saa näin ollen himoitun ja huutajilla moneen kertaan maksatetun kohteen reilulla tonnilla? Jos logiikka meneen näin, niin eikö silloin ole käytännössä sattuman kauppaa,

Olet aivan oikeassa mutta viet asiaa harhatielle.

No esimerkkini ei varmaankaan kuvannut tarkoitustani parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sutjakkaasti sinäkin tunnut jatkuvasti ohittavan sen pääpointtini, että Fiksuhuudossa huutaja ei voi käytännössä mitenkään varmistaa, että juuri hän olisi viimeinen korottaja, kun taas normaalihuutokaupassa voi. Ja että juuri tämä tekee hommasta arpajaisia muistuttavan. On nähdäkseni saman tekevää, toteutetaanko arvonta lottonumeroin, nopin, ruletin pyörityksellä vai valitsemalla voittajaksi se, kenen senttikorotus sattuu jäämään viimeiseksi kohteen mennessä umpeen. (Kun kyse ei ole siitä, että korotushalu sen enempää kuin kykykään huutajilta loppuisi.)

Quote
Koska tekstisi soveltuu
hyvin normaaliin huutokauppaan niin käytän tekstiäsi seuraavaan lainaten.

Ihan samanlainen sattuman kauppa kuin jos olisi fyysisessä huutokaupassa
ja rahat loppuu niin hänen huutojensa loppuessa tuleekin huutaja numero
sata yksi, joka periaatteessa vaikka ihan ensimmäisellä huudollaan sattuu olemaan
juuri se viimeinen korottaja, ja saa näin ollen himoitun ja huutajilla moneen kertaan
korotetun kohteen reilulla tonnilla?.  Jos logiikka meneen näin, niin eikö silloin
ole käytännössä sattuman kauppaa. 

Tällaista ei tähän mennessä ole yhdistetty arpajaisiksi.  Tällainen sattuma
on täysin mahdollista.

Paitsi että normaalihuutokaupassa korkeintaan huutajan likviditeetti tai maksuhalu tiettyyn kohteeseen loppuu, hänen rahansa eivät voi loppua ellei hän myös saa huudetuksi jotain. Fiksuhuudossa taas  rahat voivat loppua ja erittäin todennäköisesti loppuvatkin, ilman että huutajalle jää käteen yhtään mitään. Normaalihuutokaupassa tuo sadas ensimmäinen saa kohteen vain jos toiset tietoisesti luopuvat huutamisesta (kohde nousee liian kalliiksi eikä kiinnosta enää sillä hinnalla) - hommassa ei ole mitään sattumanvaraista, vaan kohteen saa viimekädessä se, joka haluaa ja kykenee siitä eniten maksamaan, toisin kuin Fiksuhuudossa, jossa kohteen voi saada kuka tahansa satunnainen ohikulkija muutamalla lantilla, jos arpajaisonni suosii.

Quote
Tai sitten voi käydä tällainenkin sattuma, että huutaja on huutanut parikin
tuntia ja sitten tulee pissahätä jolloin hän käy hetken muualla.  hänen huutojensa
tilapäisesti loppuessa tuleekin huutaja numero sata yksi, joka periaatteessa vaikka
ihan ensimmäisellä huudollaan sattuu olemaan juuri se viimeinen korottaja, ja saa
näin ollen himoitun ja huutajilla moneen kertaan korotetun kohteen reilulla tonnilla?
Jos logiikka meneen näin, niin eikö silloin ole käytännössä sattuman kauppaa


No  joistain nettihutokaupoista en mene vannomaan, etteikö tuollainen "pissallakäyntikin" saattaisi joissain tapauksissa merkitä kohteen menoa sivu suun, mutta ainakaan sellaisissa huutokaupoissa joissa ollaan paikanpäällä, tuskin kukaan on koskaan ollut niin heikkorakkonen, että olisi ollut aivan pakko päästä juuri sen itseään kiinnostavan kohteen kohdalla vessaan. Sitä paitsi jos näin kävisikin, niin ainahan voisi sitten korottaa kerralla sinne omalle ylärajalleen, ja katsoa, että onko kohteeseen tuossa porukassa itsellä yleensäkään resursseja. Toinen ihan käypä mahdollisuus olisi valtuuttaa kaveri korottelemaan puolestaan vessassakäynnin ajaksi. Edelleenkin kohde myytäisiin vasta sitten kun kukaan ei enää halua tai kykene korottamaan, jolloin se päätyisi tässäkin tapauksessa juuri sille huutajalle, joka siitä eniten tarjoaisi, eikä esim. jollekin satunnaiselle, vaikkapa juuri tiettyyn (ennalta määräämättömään) kellonaikaan tarjonneelle.

Quote
Kyllä tällainenkin on aivan yhtä mahdollista ja aivan esimerkkiisi rinnastettava
asia.  Ei kuitenkaan kukaan ole edes kyseenalaistanut sitä arpajaiseksi.
Eli tuolla logiikalla kaikenlainen huutokauppa olisi arpajaista.  En kuitenkaan
lähtisi näillä eväillä käräjöimään.  Tällainen sattuma on tähän asti hyväksytty
ilman että se olisi arpajaista.  Jos sitä nyt ei hyväksytä niin tällaisella logiikalla
kaikista huutokaupoista tulisikin arpajaisia.  Ei ole tähän asti tullut.

No ollaan tosiaan vähän eri poluilla tässä sattuman määrittelemisessä. Mutta antaapa olla, kyllähän maailmaan mielipiteitä mahtuu.

66
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 10. 04. 2008 22:10 »
No, ei ollut kyllä tarkoitus juuttua jankkaamaan tästä asiasta, mutta koska olen edelleen taipuvainen pitämään kiinni alkuperäisestä kannastani, eikä nyt juuri ole tärkeämpääkään tekemistä, niin jauhetaan nyt vielä kertaalleen (vaikka tämä varmaankin on aika hedelmätöntä...)

Tämä on normaalia huutokauppaa, viimeinen huuto voittaa. Siihen ei voi kukaan muu vaikuttaa, kuin sinä itse. Mutta jos jätät sen viimeisen huudon antamatta, et varmasti voi voittaa. Näin.

Tämä nimenomaan ei ole normaalia huutokauppaa, sillä siihen, oletko juuri sinä se viimeinen korottaja, et voi käytännössä itse vaikuttaa*, kun taas normaalihuutokaupassa voit siihen vaikuttaa tarjoamalla niin paljon, että muut luovuttavat (oman likviditeettisi rajoissa luonnollisesti). Muokkaan vähän viimeistä lausettasi: jos jätät lottoamatta, et varmasti voi voittaa. Näin;)

* (ainakaan ellei sinulla ole käytössäsi rajatonta budjettia ja jotain automaattista korottajarobottia - käytännössähän vain täten maksat hyvinkin nopeasti huutomaksuina yli kohteen todellisenkin arvon, eikä hommassa ole enää järjen häivää.)

Quote
Vielä kerran, se että huudot maksaa, ei ole laitonta. Eikä se ainakaan viittaa arpajaisiin. Se viittaa vain normaaliin liiketoimintaan. Kätevää, älykästä. Mutta huomaa, ei ole pakko osallistua.

En minä tietääkseni ole missään väittänytkään, että huutojen maksullisuus sinänsä olisi laitonta. Ja osallistumispakon puuttumiseen sanoisin, että ei arpajaisiin osallistuminenkaan ole pakollista.

Quote
Se että et saa viimeistä huutoasi läpi, voi johtua aivan vain siitä seikasta, että tässä huutokaupassa on paljon huutajia. Tai edelleenkin siis siitä, että sinä et antanut sitä VIIMEISTÄ huutoa!! Meklari löi huudon kiinni, kun muita huutoja ei tullut.

Niin tai näin, en voi käytännössä itse vaikuttaa siihen, olenko juuri viimeinen huutaja, kuten normaalihuutokaupassa tarjoukseni suuruudella voin. Huutokauppoja on toki monenlaisia, ja esim. kirjallisesti tarjoukseni jätettyäni en voi sitä enää korottaa, ellen ole antanut samalla valtuuksia esim. tiettyyn prosentuaaliseen tarjoukseni ylitykseen tarvittaessa. Voin kuitenkin tarjota heti kättelyssä niin paljon, että todennäköisyyteni saada kohde nousee lähelle sataa prosenttia. Paikan päällä tapahtuvassa huutokaupassahan voin luonnollisesti varmistaa kaupan kotiin omilla korotuksillani (edellyttäen tietenkin, että lompakko kestää ja hommassa on vielä jotain järkeä). Oleellista on, että jos olen valmis maksamaan hiukankaan pilkkahintaa reilummin, minulla on erittäin realistinen mahdollisuus myös saada juuri haluamani kohde. Ja ellen sitten saisikaan sitä, en luonnollisesti myöskään joudu maksamaan siitä, sillä toteutumatta jäänet huudothan ovat vain tehtyjä ostotarjouksia. Mitä tulee huutomaksuihin, niin itselläni on kokemusta lähinnä vain sellaisista huutokaupoista, joissa huutomaksu tulee kohteesta kiinni lyödyn hinnan päälle (sen maksaa siis vain kohteen saaja) ja se on suuruudeltaan yleensä muutamia kymmeniä senttejä per kohde. Kyseessä on lähinnä käytännön kulujen periminen, eivätkä nämä ole huutokaupan pääasiallinen tulonlähde, kuten on laita tässä Fiksuhuudossa.

Quote
Minusta tuntuu, että yrität kuljettaa meitä nyt. Väitän, että et voi olla tosissasi.

Aika hassu (ja turha) kommentti. Tietenkin olen tosissani. Et ole sattunut huomaamaan, että en ole säikeen ainut kirjoittaja, jolla on saman suuntaisia näkemyksiä? Myös viranomaiset taitavat vain "kuljettaa"?

Quote
Huom. Nyt ei ole kyse maalaisjärjestä, vaan nimenomaan juridiikasta. Unohda tunne, unohda maalaisjärki. Mikäli sinussa ei asu pientä juristia, ei kannata miettiä tätä. Oikeesti. Asia on monimutkainen ja ei siis aukea normaalilla tavalla miettiessä. Juridiikka on monimutkaista.

Olet siis juristi?

Quote
Mieti vaikka tuota Veljekset Keskisen pilkki oikeudenkäyntiä... Siinä sulle valmis case, jonka siis Keskinen voitti. Vaikka moni oli etukäteen varma, että "arpajaisviranomainen" voittaa. Mieti miksi näin kävi, vaikka viranomainen oli asiastaan aivan varma.

No en ole Keskisen keissiin tutustunut, mutta mitä esimerkiksi tästä Turun Sanomien vanhasta uutisesta olen ymmärtävinäni, niin asia ei tainnut olla ihan noin yksinkertainen ja muutenkin mielestäni aika eri sarjaa tapaus kuin tämä Fiksuhuudon pysyvä ja jatkuvasti rönsyilevä rahasampo.

EDIT: No nimimerkki opiskelija näyttikin laittaneen tuoreimmat kuulumiset asiasta. Kiitokset hänelle. (Ja nimimerkille blu3sjazz hyvistä kommenteista.)

67
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 10. 04. 2008 16:04 »
  olen ymmärtänyt, että huutaja ei käytännössä voi juuri vaikuttaa kohteen huutamisen päättymiseen, eli siihen, että kenen korotuksen kohdalla kohde myydään (toisin kuin normaalihuutokaupassa, jossa kohde myydään eniten tarjoavalle,

Olet ymmärtänyt väärin koska tämä onkin se selkein kohta sillä tässä nimenomaan
korkeimman ja siis viimeisen huudon tehnyt voittaa.  Jos kukaan toinen ei korota
ennalta määrätyn ajan kuluessa, esim. 1 minuutti niin viimeinen huutaja saa
kohteen huutamallaan summalla.  Tämä kohta menee juuri
kuten normaalihuutokaupassakin.  Muut asiat sitten menevätkin vähän eri
tavalla mutta juuri tätä itse pidän huutokauppatoimintana.  Muut asiat ovat
esim. se että huudot pitää ostaa.  Pidän tätä silti lähempänä huutokauppaa
kuin arpajaisia jossa voitto on satunnainen.

Kuten sanoin, voi tosiaan olla, että olen ymmärtänyt koko asian tai osan siitä väärin, enkä toki muutenkaan ole mikään laki- enkä edes huutokauppaexpertti, kunhan yritän pähkäillä asiaa ihan maalaisjärjellä.

Mutta tarkistetaanpas nyt vähän, miten pahasti olen ymmärtänyt pieleen. Voiko siis Fiksuhuudossa kohteen huutaja oikeasti vaikuttaa siihen, että juuri hänen huutonsa jää viimeiseksi ts. korkeimmaksi? (Tuosta mrx:n viestistä päättelin, että ainakaan kaikissa tilanteissa ei käytännössä voisi.) Tämähän on aivan oleellista siksi, että voitaisiin päätellä, onko kyse enemmänkin sattumasta (eli arpajaisonnesta) vai oikeasta huutokaupasta, missä kohteen päätyminen juuri tietyn huutajan haltuun ei riipu onnesta vaan maksuhalusta ja -kyvystä.

Jos katsotaan, että vaikutusmekanismi olisi ja se olisi ensimmäisenä mieleeni tuleva, eli se, että huutaja ostaa "riittävän" paljon huutoja, niin eikö voi käydä niin, että kaikki huudot ja koko likviditeettinssä käytettyään (kärjistetään konkreettisuuden vuoksi vaikka, että hän olisi ostanut huutoja peräti 10.000 eurolla jotain hyvin kallista kohdetta ehdottomasti hamutessaan) ja hänen huutojensa loppuessa tuleekin huutaja numero satatuhatta yksi, joka periaatteessa vaikka ihan ensimmäisellä huudollaan sattuu olemaan juuri se viimeinen korottaja, ja saa näin ollen himoitun ja huutajilla moneen kertaan maksatetun kohteen reilulla tonnilla? Jos logiikka meneen näin, niin eikö silloin ole käytännössä sattuman kauppaa, kuka viimeinen korottaja sattuu olemaan? Tässä siis kaikki osallistujat maksavat - jotkut varmaan suuriakin summia - mutta mahdollisesti vain yksi oikeaan aikaan paikalle sattunut "Hannu Hanhi" korjaa potin, periaatteessa siis vaikka yhdellä ainoalla huudolla. Vai olenko siis ymmärtänyt asian aivan väärin?

Ja noin yleisesti ottaen, kun jotkut tuntuvat ottavan asian kovin henkilökohtaisestikin, niin korostan, että en ole pyrkinyt niinkään ottamaan kantaa siihen, pitäsikö tämän kyseenä olevan tai jonkun muun rahankeruumuodon olla laillista vai ei, vaan yksinkertaisesti siihen, muistuttaako kyseinen toiminta periaatteeltaan enemmän huutokauppaa vai arpajaisia.

68
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 10. 04. 2008 14:02 »
Tämä on uudenlaista huutokauppaa. Jossa (viimeinen) huutaja voittaa ja saa huutamansa kohteen. (Esim. arpajaisissa voiton saisi huutajista aivan kuka vaan.)

En ole tutustunut tähän Fiksuhuudon asiaan sen enempää kuin mitä tätä ketjua vähän pintapuolisesti silmäilin, joten olen voinut ymmärtää koko idean väärin, mutta tähän asti silmiini osuneen perusteella olen ymmärtänyt, että huutaja ei käytännössä voi juuri vaikuttaa kohteen huutamisen päättymiseen, eli siihen, että kenen korotuksen kohdalla kohde myydään (toisin kuin normaalihuutokaupassa, jossa kohde myydään eniten tarjoavalle, ja likviditeettinsä rajan voi jokainen osallistuja tapauskohtaisesti päättää.) Jos näin on, niin onhan se silloin käytännössä eräänlaista arpajaistoimintaa. Henkilö maksaa huudoistaan (= ostaa arpoja) ja voiton kohdalle osuminen on käytännössä sattuman varassa, ellei jotenkin oleellisesti itse pysty vaikuttamaan siihen, että juuri oma korotus jäisi viimeiseksi.

Quote from: Gogolin hattu
Ihmiset ovat "rikollisia" vasta kun oikeus on heidät tuominnut.  Mitään varsinaisesti väärää ei ymmärtääkseni ole tapahtunut.  Ketään ei ole suoranaisesti huijattu.  Kaikille on kerrottu pelin sännöt.

Fiksuhuudossa on myös voittajia.  Moraalista voidaan aina puhua.

Vääryyttä voisi olla se, jos ihmisiä on harhaanjohdettu antamalla heidän voittomahdollisuuksistaan tai/ ja systeemin käytännön toiminnasta oleellisesti väärää tietoa - tämä tietenkin nimenomaan pitäisi ensin oikeuden todentaa, että onko näin vai ei.

Myöskään arpajaisissa ei ketään suoranaisesti huijata (niin kauan kun ostetuilla arvoilla oikeasti voi voittaa sen mitä luvataankin), mutta niitä ei myöskään väitetä muuksi kuin arpajaisiksi, ja ihmiset tietävät osallistuessaan, että kyse on onnen pelistä, ja asettavat panoksensa suuruudenkin sen mukaan. Mikäli tuo täältä (mm. tästä mrx:n viestistä) muodostamani käsitys fiksuhuudon toimintamekanismista on oikea, niin fiksuhuudon voittajat voi kyllä rinnastaa pikemminkin arpajaisten kuin huutokaupan voittajiin.

Tietysti, jos olen ymmärtänyt koko systeemin väärin, niin olkoon tämä viestini mitätön.

P.S. Lisättäköön vielä, että huutokaupassahan joutuu maksamaan vain, jos omalla huudolla saa ostettua jotain. Fiksuhuudossa ilmeisesti voi kuluttaa suuriakin summia saamatta välttämättä yhtään mitään? Samankaltaisuus arpajaisiin lienee tässäkin suhteessa ilmeinen.

69
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 27. 03. 2008 14:02 »
Ehdottomasti kannatettava hanke.

70
Sekalaista keskustelua / Re: Mikä nimeksi?
« on: 12. 03. 2008 13:01 »
Ai, tätäkö nimi-asiaa ei olla vieläkään päätetty? No heitetään sitten sekaan vielä yksi ehdotus: "Kansanvaltuusto". Vähän niinkuin kaupunginvaltuuston vastapainoksi.;)

Ajattelin ensin, että myös "kansanvaltuuskunta" voisi olla aika hauska, mutta se taidettaisiin mieltää liiaksi vuoden 1918 tapahtumiin.

Paljon hyviä nimiehdotuksiahan täällä on jo esitettykin. Itse pidin erityisesti Heebin ja Kari Lajusen "Blogiparlamentista" ja Ex-Vaasalaisen "Sekametelistä". Nuohan kuvaisivat myös aika hyvin keskustelualueen luonnetta.

71
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 08. 03. 2008 17:05 »
Heikki Lamminmäen kirjoitus on viisaan miehen puhetta.  Juuri Lamminmäen mainitsemat seikat tekevät Rabbe Grönblom - pizzalaivuri - ketjusta ainuatlaatuisen dokumentin. 

Oli ketju sitten ensimmäinen missä kuntalaiset itse ryhtyvät tekemään tutkivaa journalismia tai ei.  Joka tapauksessa ensimmäisiä  - ja siinä mielessä arvokas koko suomalaista nettihistoriaa ajatellen.

Tosin sama koettiin ensimmäisen kerran jo Myyrmannin räjähdyksen kohdalla mutta puitteet olivat aivan erilaiset.

Kun Pentti Suksi palauttaa kirjoitukset niin niistä on syytä ilmetä viestin numero (# xx) niin että ne voi asettaa oikeaan yhteyteensä.

Toivottavasti asia raukeaa Heikki Lamminmäen esittämällä tavalla.  Muussa tapauksessa ylläpito tekee mitä tällaisessa tilanteessa pitää tehdä.

Myös muista ketjuista poistetut viestit olisi mielestäni yhtä lailla syytä palauttaa.

72
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 08. 03. 2008 12:12 »
Laitoin asiasta äänestyksen toisaalle:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1900.0

Siellä olisi varmaan muutenkin parempi jatkaa tästä aiheesta.

73
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 03. 2008 13:01 »
Sitten on toinen vaihto se, että lopetan kirjoittamisen tähän paikkaan. Ettei minua tarvitse bannata elinikäisesti minä osaan bannata kyllä itseni.. Minä en kadu mitä olen kirjoittanut, olen ne vakavasti kirjoittanut.
Että voi aivan vapaasti kyntensä näyttää, jos sitä halutaan. Minä olen kokonaan vapaaehtoisesti täällä ja vapaaehtoisesti myös lähden. Minä puolustan omaa kantaani ja se kanta syntyy itsekoetusta tiedosta, faktoista ja kuuntelen yleistä mielipidettä. Minua ovat jotkut pitäneet täällä  niin epäloogisena, niin eikö olisi vapauttavaa kun enää kirjoita. Minä kun en ole työsopimussuhteessa.

Pentti Suksi

Ei minulla tähän vuodatukseen ole mitään kommentoitavaa, teksti puhukoot puolestaan. Kunhan otin talteen, ennen kuin taas vanhenee.

Quote from: pentti suksi
SELVÄ MINÄ JÄÄN NYT TOISTAISEKSI TEIDÄN RIESOISTA POIS. Eli pannaan itseni
kaiketi sentään minulla oikeus omiin teksteihini. Se mitä minä sen  kirjoitan ja kirjoitusteni takana pysyn.

Kiitos seurasta

Kun olet osallistunut kirjoituksillasi julkiseen keskusteluun ja lähettänyt ne muiden luettavaksi ja kommentoitavaksi, eivät ne ole enää yksinomaan oma asiasi. Aika huonoa kirjoitustensa takana pysymistä niiden lähes järjestelmällinen poistaminen jälkeenpäin minusta osoittaa.

Mutta tämä viimeisin, varsin omaperäinen ratkaisusi sinulle toki sallittakoon, ellet kerta kaikkiaan muuta ratkaisua asiaan keksi.

74
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 03. 2008 11:11 »
"Minun kokemukseni mukaan viestin voi useimmilta foorumeilta poistaa jälkiä jättämättä vain ellei siihen ole vielä ehditty vastata. Jos viestiin on vastattu, voi sitä enää muokata - luonnollisesti jopa kokonaan tyhjäksi - mutta itse viestin kohta ketjussa ja sen kirjoittaja jää näkyviin."

En tunne SMF-foorumisoftan tätä piirrettä.  Asia täytyy tutkia.  Pentti Suksen omaksuma tapa poistaa omia kirjoituksiaan "vanhentuneina" saattaa johtaa siihen että mahdollisuus poistaa omia kirjoituksia poistetaan kokonaan.  Tästä olisi suuri haitta niille, jotka aiidosti katuvat.

Kirjoituksen poistaminen ketjusta, missä viitataan edellisiin kirjoituksiin  koskee myös muita kirjoittajia ja lukijoita.  Olen säilyttänyt tämän mahdollisuuden, koska minusta on oikein että kirjoittajalla on mahdollisuus katumiseen.  En osannut arvata että tämä johtaa historian uudelleen kirjoittamiseen.

Juuri nyt monet tutkijat tutkivat erilaisten ryhmien toimia netissä.  Rabbe ketju on nyt lähes täysin kaikenlaisen tukimuksen ulkopuolella kun monet keskeiset kirjoitukset on postettu, valitettavasti.


Mitä tulee tekijänoikeuksiin.  Tekijänoikeauslain mukaan kirjoituksen täytyy olla "teos" jotta se täyttää tekijänoikeuslain ehdot.  En ole lainkaan varma siitä, ovatko Pentti Suksen foorumielipiteet teoksia.

Kehotan Pentti Suksea noudattamaan muinaisen Pontius Pilatuksen  mielipidettä: "Se minkä kirjoitin, sen kirjoitin"Mikäli softapuoli ei tutkimisenkaan jälkeen salli sitä käytäntöä, että kirjoittaja voi poistaa vain vastaamattomat viestinsä, niin ainahan "katuva" voi pyytää ylläpitoa poistamaan harkitsemattoman viestinsä? Tai jos viestien muokkaus kuitenkin edelleen onnistuu, niin pelkän tekstin voi itsekin poistaa. Tällöin ei liene suurtakaan käytännön haittaa, vaikka viestiensä kokonaan poistamismahdollisuus kirjoittajilta poistuisi. Niin tai näin, näkisin, että keskustelujen logiikan kannalta olisi tärkeää, että ketjuun jää aina vähintäänkin merkintä, että k.o. kohdasta on sen ja sen kirjoittajan viesti poistettu - reilua ja kohteliasta olisi tietysti vielä kertoa, miksi.

Quote from: pentti suksi
Kyllä minä omista oikeuksistani pidän kiinni, vaikka se nyt olekkaan teos, yhtähyvin  valokuvassa on oikeudet. Se on kokonaan minun asiani mitä teksteilläni teen mutta minulla on tapa tyhjätä roskiksen. Ei ole kysymys siitä että minä nyt ujouksien takia haluan joskus siivota tekstejäni pois, se vain johtuu siitäkin että, aika elämä ohittaa asioita ja jutut vanhuntuvat. Haluan myös jättää jotakin laadullista jälkeeni. Miksi roikkua menneitten asioiden kun uusia tuplaten edessä. Näyttää tämä Vaasan kaupungin hallinto pitävän huolta, siitä että aina riittää juttuamisen aihetta. Minulla on sitten kyllä tekstejä jotka olen kirjoittanut ikuisuuteen, että voitte tutustua niihin. Ei kaikki ole historiallisesti merkittävää kohdallani, niin olen ainakin luullut.

Jos kaikki poistaisivat jopa vain parikin päivää vanhat viestinsä - kuten sinä näytät tehneen tässä ketjussa mm. helmikuun alussa - niin eihän koko keskustelussa ole enää mitään mieltä. Jos viestisi vanhentuvat saman tien, niin kannattaako moisia lähetellä tänne ollenkaan? Ja kyllä ne jälkeenpäin poistetut viestit katkaisevat pahasti vanhempienkin ketjujen keskustelujen logiikan, vaikka eivät enää kovin monien uusien lukijoiden silmiin osuisikaan.

75
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 03. 2008 15:03 »
Kun aika ja historia tekee omaa työtään, niin poistelen vanhentuneet kirjoitukseni
jiotka oli sen ajan kirjoitus. Kaikki kirjoitukset ovat minulla tallella myös nuo täytyy
huomioida että teksteihini on minulla  tekijäoikeudet.

Pentti Suksi

Otin tämän talteen, ennenkuin tämäkin vanhenee. En oikein näe, että tekijänoikeuksilla olisi erityisemmin tekemistä tämän asian kanssa. Onneksi kaikki eivät miellä tekijänoikeuksiaan samoin. Taitaisi jäädä foorumille aika vähän lukemista, jos kaikki poistelisivat täältä "vanhentuneet" viestinsä.

Quote from: Janne
Joillakin foorumeilla on niin että sen jälkeen kun viestiin on vastattu niin sitä ei voi poistaa/muokata.

Minun kokemukseni mukaan viestin voi useimmilta foorumeilta poistaa jälkiä jättämättä vain ellei siihen ole vielä ehditty vastata. Jos viestiin on vastattu, voi sitä enää muokata - luonnollisesti jopa kokonaan tyhjäksi - mutta itse viestin kohta ketjussa ja sen kirjoittaja jää näkyviin. Näin onkin hyvä, sillä muutenhan ketjua jälkeenpäin lukeville näyttää siltä kuin jotkut keskustelisivat, kenties riitelevätkin, itsekseen.

76
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 03. 2008 12:12 »
Mielenkiintoista vääntöä, mutta ketjun lukemista näin jälkikäteen kyllä häiritsi se, että joitain viestejä oli ilmeisesti kokonaan poistettu. Ainakin Pentti Suksen kirjoituksia näyttää esiintyvän usein muiden kirjoittajien lainauksissa, mutta alkuperäistä kommenttia lainauksien päivämäärältä en kyllä etsimisestäni huolimatta enää aina löytänyt. Sama seikka on osunut silmään joissain muissakin ketjuissa. Minusta olisi asiallista jättää edes merkintä poistetusta viestistä ketjuun, mielellään vieläpä perustella tekstin tai sen osan poisto jotenkin. Kaikkein paras tietenkin olisi, jos lähetettyjä viestejä ei poisteltaisi lainkaan, ovathan ne osa ketjun keskustelua, ja muokanneet osaltaan koko keskustelun kulkua.

77
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 30. 04. 2006 14:02 »
Annoin ääneni käytännön mutu-tuntumalla, huomioiden kokemukseni lähinnä paikan hinta-laatu-viihtyisyys-palvelun nopeus -suhteen, joilla päädyin

Rossoon: keskeisellä paikalla, viihtyisä, ystävällinen henkilökunta ja kokemukseni mukaan nopeahko palvelu, annosten hinta-laatusuhde ok. (Ei toki mitään tähti-kulinarismia, mutta eivät hivo hinnatkaan taivaita.)

Farokseen: Täytyyhän Vaasan ainoaa laivaravintolaa muistaa kannustaa, semminkin, kun ruuatkaan eivät ole yhtään hassumpia. Kyllä Faroksen kannella kelpaa kauniina kesäpäivänä murkinoida (ja taistella annoksestaan lokkiparven kanssa!;)

ja Lindaan (ei listalla), joka on ehdoton ykkösvalintani, kun pizzahammasta kolottaa.

Olisin kyllä voinut äänestää listalla olleista monia muitakin paikkoja - eikä vaihtoehdoissa taida vieläkään kaikki Vaasan ruokaravintolat edes olla. Kiinalaista olen tavannut syödä enimmäkseen Hallin kujan kiinalaisessa, jonka nimeä en ole koskaan katsonut sillä silmällä, että olisi mieleen jäänyt.


78
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 06. 01. 2006 13:01 »
Muistetaan myös miten tämä kaksikielisyys todellisuudessa on totetunut. Vaikka papereissa lukee että joku palvelu on mahdollista saada molemmilla kotimaisilla niin käytännössä se tapahtuu hyvin harvoin (puhun siis muustakin Suomesta kuin vain Vaasasta. Vaasassa tämä toimii suhteellisen hyvin). Ketä oikeasti luulee että kaikki paikat jossa edellytetään molempia kotimaisia se on myös toteutunut käytännössä?

toisessa viestissä:

...Mutta miten Vaasaa "markkinoidaan" suomenkielisenä kuten täällä jo ehdotettiin? Eikö sana kaksikielinen jo anna ymmärtää että suomi on osa Vaasan kielikantaa? Ehkä Vaasalla on jotain muuta joka antaa huonon imagon.

Luulen, että kaksikielisyyden huono maine seuraa siitä, että muualla asuvat ihmiset kuvittelevat heiltä Vaasassa edellytettävän molempien kotimaisten sujuvaa hallintaa etenkin työelämässä ja pahimmillaan ehkä ihan "kaupungillakin". Työelämän suhteen he eivät sitäpaitsi ole välttämättä kovin väärässäkään; edellytetäänhän Vaasassa etenkin kaupan ja yleensä palvelualojen työpaikkoihin usein käytännön kaksikielisyyttä.

79
Sekalaista keskustelua / Re: Mitä ne ovat?
« on: 27. 08. 2005 00:12 »
Quote from: Pappa Razzi
Hauska ilmiö täällä on myös talojen nimeäminen.  Vaasassa on kilometritalo, Eden ja Kapernaumi.  Vanhat muistavat Katekismuksen ja Betlehemin.  Onko muita?


Eiköhän taloja nimetä vähän joka kaupungissa, mutta ihan hauska ilmiöhän se tosiaan on.

Ainakaan Kiinanmuuria ja Black Jackia ei taidettu vielä mainita. Sitten olisi tietenkin kymmenittäin jostain talossa toimivasta/ toimineesta yrityksestä nimensä saaneita rakennuksia, jotka kuuluvat periaatteessa sikäli samaan kategoriaan, että nimet ovat kansan antamia, eivätkä virallisia. Näitä on kuitenkin niin valtavasti ja nimet ovat niin ilmeisiä, että et varmaankaan tarkoittanut niitä.

Tuolla aikaisemmin puhuttiin muuten plomaamisesta, joka väännettiin ainakin minun nuoruudessani myös ploisaamiseksi.

Mietin tässä, mutta en saa nyt millään mieleeni, että mitäs termiä siitä talvisin pysäkiltä lähtevän bussin takapuskurissa roikkumisesta taas käytettiinkään? Oliko se peesaamista, vai liittyikö peesaaminen fillarilla tai mopolla käden varassa kaverin hinaamiseen? Nuoruudesta on näköjään todella kauan, kun ei enää perusasioitakaan tahdo muistaa. :)

80
Quote from: Näin On
Kuka tietää?

Putskista en ole kuulutkaan mutta puttari lienee henkilö, joka puttaa?

Mutta mitä on kloopia?


Eikös putski ole roskis? Vai oliko se peräti katskin, eli kaatopaikan synonyymi? Puttarista tulee mieleen joppari - mutta en ole varma.

Palloa voi kloopia, samoin vaikkapa kaverin nilkkoja - jolloin kaveri tosin voi sähähtää vähemmän ystävällisesti, että "älä ny kloovi!"

Notskin tietävät varmaan kaikki - lienee aika valtakunnallinen sana, samoin kuin luultavasti stendari, eli sytkä. Sitähän käytetään stidien asemasta vaikkapa röntsän - tai sen notskin sytyttämiseen.

Pages: 1 [2] 3