Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matseman

Pages: 1 ... 44 45 [46]
1801
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 11. 2009 10:10 »
Rauhankyyhkyt ovat ruvenneet liikkumaan ruattissa ratikalla, no eihän siinä vielä mitään ihmeellistä mutta kummallisen siitä tekeekin vyölle laitetut räjähteet. Itsemurha pommittaja kekellä kirkasta päivää ,voi voi noita ruattalaisnuoria.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3727083.svd


Ruotsalaismies loukkaantui pidätyksessä lievästi ja vietiin Sahlgrenskan sairaalaan. Sen jälkeen hänet vietiin psykiatriseen hoitoon.

Outoa. Minäkun luulin, että ruotsalaiset ovat mielenterveydeltään maailman huippua. Noh, aina sitä oppii uusia asioita.

1802
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 11. 2009 10:10 »
- He tulevat tänne, koska Suomessa käteisenä maksettava toimeentulotuki on Euroopan korkein. Täällä he saavat noin 400 euroa kuussa, kun se keskimäärin Euroopassa on 40 euroa. Näin kertoo turvapaikanhakijoista Jussi Lammi Helsingin ulkomaalaispoliisista.

Loput uutisesta: Iltalehti

Voisiko joku laskutaitoinen selvittää (leike samasta jutusta):

Quote
Lammin mukaan ongelma poistuisi lainsäädäntöä muuttamalla ja siirtymällä ruoka- ja vaatekuponkeihin, kuten useassa muussa EU-maassa.

Tulisiko se siis halvemmaksi, jos käteinen raha muutettaisiin kupongeiksi?
Ja jos tehtäisiin näin, niin poistuisiko heiltä turvapaikan tarve niin helposti?

Kyllä olisikin helppo ratkaisu.

Mistä johtuu, että Suomessa maahanmuuttopolitiikasta keskustelu ei ole juuri kypysynyt, vaikka ollaan saatu harjoitella jo niin monta vuotta? Tuntuu yhä siltä, että 14-vuotiaat ja traktorin pallilta puhuvat ovat vauhdissa.

1803
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 27. 10. 2009 16:04 »
Jos purtilo lähtee torstaina niin päivän voisi julistaa palkalliseksi vapaapäiväksi.  Sen verran veronmaksajien varoja säästyy.  Joidenkin arvioiden mukaan aluksen jääminen Vaskiluotoon maksaisi vaasalaisille veronmaksajillle n. 5-6 milj. euroa.

No paljonko veronmaksajat saivat siitä, kun myivät sen?

1804
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 17. 10. 2009 09:09 »
Sitpaitsi, Suomihan antaa kehitysapua. Eikä nälkäisten syöttäminen paikanpäällä tarkoita sitä, että sillä on sitten ratkaistu kaikki ongelmat ja pakolais- ja turvapaikan hakijoiden ongelmat voidaan unohtaa.

Vai voisitko kuvitella lähteväsi soppatykin kanssa Mogadishun torille?
Entä miltä olisi tuntunut jakaa leipää Baghdadissa, kun amerikkalaiset pommittivat?

Äh. En mä oikeesti näistä mitään tiedä. Joten jätän teidän viisaampien laskettavaksi. Moi!

1805
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 17. 10. 2009 09:09 »
No sovitaan sitten että se olen minä, joka lähden jakamaan suomalaisten ruokarahaa paikan päälle. Sopii minulle. Lähdetkö mukaan? Maksatko paaluumatkan, jos rahat loppuvat kesken?

9.2 Euroa ei riitä alkuunkaan. Ei, vaikka kysymyksessä olisi kuppi riisiä kolmesti päivässä.

Laskutapoja on niin paljon erilaisia. Jos lasketaan esim. siten, että kiinalaiset keräävät riisinsä, markkinoivat sen ja myyvät, niin päästään alhaisiin lukemiin. Totta kai. Mutta jos johonkin apuun käynnistetään organisaatiot, jotka keräävät apua monista eri maista ja järjestetään laiva-, lento- ja autokuljetuksia, vastaanottoineen, levityksineen jne ja tämä meidän valvonnassa ja mukana myös kustannukset, jotka meidän itse on maksettava jo ennen kuin rahat ovat valmiina, 9.2 euroa ei riitä. Ei ei.

1806
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 10. 2009 15:03 »
Oikeuden rattaat jauhavat Ruandassa. Ja asiaan on vihkiytynyt myös suomalaisjoukot.
Liekö maassa maan tavalla tarttunut jo meidänkin oppineisiin? Tuli vaan mieleeni, kun näin tämän laamannin partaisen kuvajaisen tämän päivän Iltasanomissa:



Ja mitä sanookaan mies tuossa kuvassa? Äthi äthi ällrä häsh - Doesn't ever smoke hash!

1807
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 10. 2009 14:02 »


Tein hieman laskelmia ja päädyin seuraavaan.  Laskennan perustana käytin ylläolevaa artikkelia jossa "Pakolainen syö lounaan hinnalla kuukauden" eli tuota 9,2 euron hintaista lounasta.

Tällä 33 miljoonalla, mikä siis on vain lisäraha ruokkisi 107608695 ihmistä   päivässä   paikanpäällä missä hätä on suurin.  Eli 11 kertaa  Suomen koko valtion väkiluvun.


Kaaviosta puuttuu joitakin kustannuksia. Et voi esimerkiksi mennä joihinkin maihin, ottaa jotain kädestä kiinni ja sanoa: "Hei, mulla on 9.2 Euroa tässä, lähdetäänpä syömään!".

Jos voisit, sinun pitäisi ensin lentää sinne antamaan se raha ja mahdollisuus ateriaan. Voit tietenkin tehdä sen monikossa ja syöttää monta muutakin, mutta sitten tarvitset jo kaverin. Ja näin homma kehittyy ja pian sinulla on kokonainen organisaatio, keittiöneen päivineen syöttämässä. Sitten ei puutu enää kuin rahat, joilla ostaa sitä ruokaa...


1808
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 16. 10. 2009 14:02 »
Onko Vaasan meriliikenne tosiaankin niin kuollut/loppusslyyt, ettei siitä löydy muuta keskusteltavaa, kuin yksi vanha lähdössä oleva laiva?

1809
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 14. 10. 2009 06:06 »
Lähteekö ennen pakkasia vai kestääkö se nyt talvehtia tuossa laiturissa. Laiva johon ei enään valmisteta osia on menossa rahtiliikenteeseen valtamerille, onko kummallista vai kuvittelenko vaan.

Laivat tehdään eri tavalla, kuin esim. autot. Autonvalmistajan tulee taata, että juuri siihen autoon löytyy osia hyllyltä seuraavat 30 vuotta. Laiva taas tehdään universaalimateriaalia käyttäen. Esim. samaa moottoria voidaan käyttää vaikka panssarivaunussa, tai sähkön tuotannossa Thaimaassa.

Jos siis esim. jonkin pumpun valmistus on loppunut, eikä hyvää käytettyä löydy, voidaan käyttää uudempaa painosta. Yleensä tämä vaatii tietenkin vähän enemmän asennustöitä, mutta homma järjestyy kyllä.

Olin kerran töissä eräällä öljynporauslautalla, vanhalla sellaisella. Koneita ym. pummuja uusittiin yhdessä välissä aika paljon. Ei muuta kuin poltettiin pilariin reikä, vanha ulos ja uutta sisään. Näin voidaan tehdä laivoissakin tarpeen vaatiessa.

1810
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 12. 10. 2009 10:10 »

kuin niskaset ja ericit painelemassa punaista nappia tilanteissa, joissa muiden perustellut mielipiteet eivät mielytä.


Mitä mitä!! Onko täällä sellaisia, joita Niskasen ja Ericin mielipiteet eivät miellytä?

1811
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 07. 10. 2009 12:12 »
Ruuan kuljetus kaukaa on energian haaskausta totta, ruattalaiset ovat näköjään edelläkävijöitä tuossa lähiruoka jutussa ovat nk. löytäneet aivan uuden ulottuvuuden ongelmaan.Tidaholmin poliisi teki viime sunnuntaina ratsian ruotsalaispitserian kellariin saatuaan vinkin, jonka mukaan kellariin viety lampaita. Poliisi löysi kellarista kolme elossa olevaa, joskin huonokuntoista lammasta ja yhden teurastetun lampaan rippeet.Poliisi epäilee, että kellarissa olisi jopa teurastettu yksi lammas.- Kellarissa oli kolme puolen vuoden ikäistä lammasta ympärillään pakkaamattomia elintarvikkeita ja vihanneksia, Tidaholmin elintarviketarkastaja sanoo Aftonbladetille.Pitseria on nyt luonnollisesti suljettu. Pitserian omistajat ovat kuulusteluissa kiistäneet poliisin epäilyn, että kellarissa olisi teurastettu yksi lammas.- Omistajan mukaan lampaat oli tarkoitus teurastaa muualla ja ne olivat vain odottamassa kuljetusta. Lampaita ja elintarvikkeita ei kuitenkaan saa säilyttää tällä tavalla poliisi, elintarviketarkastaja sanoi.

Luin myös saman jutun. Mieleen tuli heti aika Kreikassa. Kantaraflassa oli aina iltapäivällä verta lattialla. Nylkivät yleensä aina silloin lampaan ja sitten grilliin illalla. Oli aina taatusti tuoretta kamaa.
Meillähän taas kaiken pitäisi olla mieluiten vähintään kerran pakastettua ja sen jälkeen usko lihan korkeaan laatuun on suuri...
Minulla on myös vähän insaideria tästä toiminnasta. Pitserioita pitävät ulkomaalaiset haluavat tosiaankin aina taatusti tuoretta lihaa ja mieluiten halvalla. Siksi he ostavat lampaita usein maanjusseilta ja teurastavat ne itse paikanpäällä. Joskus tosin eivät ennätä, tai sitten ulkona on hommaan sopimaton ilma, tai sitten maanjussi haluaa, että lähtevät heti pois, koska hän myy yleensä ne lampaat kirjanpidon ohi. Silloin he vievät lampaat mukanaan ja nylkevät ne jossain muualla. Sellaista hommaa todistaneena voin kertoa, että homma hoidetaan hienosti. Ensin pää irti ja lammas pumppaa itse n. 3 litraa verta ulos kaulan kautta, ennen kuin lakkaa toimimasta. Sen jälkeen he roikottavat sen ylös takajaloista. Sitten vaan sisälmykset pois ja turkki irroitetaan ensialkuun terävän puukon avulla ja lopuksi sen voi repiä irti. Sen jälkeen huuhtelevat vesiletkulla loppu veret pois ja paloiksi, sen mukaan miten ja missä liha käytetään.
Ovat oppineet homman pienestä pitäen ja toimimaan ripeästi kuumissa olosuhteissa, joissa liha pilaantuu nopeasti.
Uskaltaisin väittää, että heidän itse hoitamat teurastukset ovat vähintään yhtä hyviä, kuin meidän ylivalvotut ja usein moneen kertaan pakastetut ym. päivämäärien vaihtelujen kera myydyt lihat.
Ja jees, olin paikalla siksi, kun ostin yhden lampaista, valmiiksi teurastettuna ja paloiteltuna.

1812
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 05. 10. 2009 13:01 »
Kovasti ollaan tosiaan menossa siihen suuntaan , että elellään islamistien ehdoilla pohjoismaissa. Tuorein esimerkki löytyy ruattista SJ:llä on tiukka nollatoleranssi töhryihin ja kaikki sotkut poistetaan maisemaa pilaamasta vuorokauden kuluessa mutta kuinka ollakkaan nyt ovat mamut tehneet töhryn jota heikäläisten mielestä ei saa poistaa , eikä enempää eikä vähempää ovat uhanneet räjäyttää aseman jos töhry poistetaan ja kas kummaa töhry on siinä ja pysyy.
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_3585855.svd

Muistan kun ajelin joka päivä Ruottissa siltaa pitkin alas ja aina osui silmiin kallioon töhritty teksti: "Gud Hade Rätt". Muutaman kuukauden kuluttua panin merkille, että joku oli sutannut sen Gud yli ja kirjoittanut alapuolelle Batman. Siis "Batman Hade Rätt". Joten kyllä Ruottissa saa törhiä, ilman että ollaan heti pesemässä pois. Esimerkiksi Röda Stenillä saa lotata niin kauan kun keuhkot kestää:


1813
Mutta minä olen kiinnostunut...ja maksan yhtenä veronmaksajana teidän pikkuyhdistyksenne sähkömaksua joka tilistäni. Jos löydät oikein hyvän perusteen sille, miksi minun pitäisi olla iloinen siitä, että maksan jokaisesta tilistäni yhdistyksenne sähkölaskusta osuuden, niin kerro.

Olen minäkin ollut mukana maksamassa ydinvoiman kehityksestä, sillä ei sekään ole sikissyt pyhästä hengestä. Mutta joskus täytyy kylvää, pystyäkseen niittämään ja tässä tapauksessa olisi ikävä pitää kynsin ja hampain kiinni ydinvoimasta. Henkilökohtaisesti en ainakaan halua tehdä näin.

Quote
Tämä seuraava on kokemusten puutteen takia pelkkä arvaus, mutta uskon vakavissani, että ydinvoimaa ei valtion ja veronmaksajien toimesta tuettaisi. Ainakaan Suomessa ei ole tapahtunut niin missään vaiheessa.

Tämähän on leikkimielistä spekulointia. Mutta jos sanottaisiin, että tuulivoima on se, jolla me mällätään tänäpäivänä ja ydinvoima tekisi tuloaan, puhtaana ja kannattavana - mutta alkumetreillään kalliina, niin ainakin minä uskon, että valtiolla olisi kiire päästä tukemaan sitä.
On myös hyvä muistaa, että ydinvoimakin on ollut joskus kehitysvaiheessa.

Quote
Yhdellä ydinvoimalayksiköllä on olemassa se maksimituotantokapasiteetti, jonka se pyrkii tietenkin käyttämään 100%:sti hyödyksi ja tuottamaan sähköä myyntiin. Ja käytännössä suurinpiirtein näin tapahtuukin.
Ei pelkästään se, että vierekkäin olisi vaikka viisi yksikköä jauhamassa energiaa, laske tuotantokustannuksia yhtään. Polttoaine maksaa kaikille yksiköille saman verran, tuotantolaitoksen rakentaminen maksaa kaikille saman verran, huolto ja kunnossapito maksaa kaikille saman verran.

Se ensimmäinen ydinvoimala on aina kallein. Seuraava on parempi, tehokkaampia ja halvempi. Jne. Samoin myös kun on kysymys poltto-aineesta. Mitenkähän kallista poltto-aine olisi esim. autoihin, jos niitä olisi vain 10 Suomessa?

Quote
Sama asia koskee tuulivoimaakin. Yhdellä yksiköllä kyetään maksimiolosuhteissa (tuulee 100% vuodesta sopivimmalla voimakkuudella) tuottamaan vain ja ainoastaan sen tuulivoimayksikön maksimitehon verran energiaa. Se yksikkö maksaa jotain Xeuroa, ja vaikka niitä olisi kymmenen vierekkäin, niin sama mahdollisuus ja sama kiinteä kulu niihin laitoksiin vaikuttaa kuitenkin.

Quote
että saataisiin ulos kuluttajille yhtä paljon sähköä kuin ydinvoimalasta. Tuulta ei ole sataprosenttisesti vuodesta, vaan tuulivoimala seisoo tuottamatta varsin suuren osan ajasta. (Silloin muuten sitten tuotetaan korvaavaa sähköä öljyllä, kivihiilellä,mm. Ei kovin vihreää!

Yhdenkään tehtaan ei kannata alkaa valmistamaan yhtä tuulivoimalaa. Mutta jos se saa sadan voimalan tilauksen, niin silloin siihen kannattaa investoida jo paljon rahaa. Silloin kannattaa jo rakentaa lisätilaa, työllistää ihmisiä ja kuitenkin sen yhden propelliputken hinta on huomattavasti halvempi, verrattuna tuohon yhteen voimalaan.

Muistaakseni Tanska on myös aika pitkällä mietteissään energian varastoimisessa. Nythän se paras tuuli menee harakoille ja tyynellä imetään tyhjää. Minä uskon, että tulevaisuudessa voimme varastoida sitä ylituotettua sähköä ja tasoittaa sillä kulutusta, joka on tietenkin yhtä suuri myös tyynellä ilmalla. Sinä päivänä kun tämä on todellisuutta, tuulivoima kannattaa jo huomattavasti paremmin.

Quote
Eikä kovin kustannustehokasta muutenkaan, että pitää olla öljyllä toimiva varavoimala tuulivoiman puutteeita paikkaamaan,

En jaksa uskoa, että tuulivoima tulee koskaan korvaamaan täysin ydinvoimaa, vaan tähän tarvitaan jotain muuta. Mutta en usko myöskään, että kukaan on niin tyhmä, että korvaa puutteen vain ja ainoastaan hiilellä ja öljyllä, vaan vaihtoehtoisia energialähteitä haetaan koko ajan ja ydinvoima tulee olemaan kuvassa pitkään, vaikka kuinka mentäisiin tuulen kera.

Quote
Minä en ole mikään tuulivoiman vastustaja.

Minä taas en laske itseäni ydinvoiman vastustaksi. Mutta en myöskään alkaisi huutamaan ääntäni käheäksi tuulivoiman puolesta, enkä edes yritä väittää, että tuulivoima voisi korvata kokonaan ydinvoiman. Sen sijaan olen sitä mieltä, että tuulivoima on vain osa suurta kokonaisuutta, koska meillä ei ole tällä hetkellä mitään, millä korvata kokonaisuudessa ydinvoima, hiili ja öljy.
Ja vaikka meillä olisi kuinka paljon tuulivoimaa, niin maailmassa tullaan menemään ydinvoimalla, hiilellä ja öljyllä siitä huolimatta. Mutta niin kauan kun tuulivoimaan yms. sijoitetaan, ollaan menossa hyvään suuntaan ja esim. Tanskan esimerkki osoittaa, ettei tuulivoima nyt ihan perseestä ole. Jos tämän lisäksi sijoitettaisiin esim merivoimaan, vesivoimaan ja aurinkoon vähän suuremmassa mitassa, niin tilanne voisi olla ihan toinen.

Tanskasta puheenollen, katsoin tässä erään dokumentin eräästä tanskalaisesta, joka on rakentanut sellaisen talon, joka pystyy tuottamaan sähköä ja hänen tarkoitus oli päästää sitä sitten verkostoon.

Tulevaisuuteen katsovat laskevat usein, että meidän sähköntarpeemme tulee nousemaan koko ajan. Mutta usein unohdetaan, että kun puhutaan esim. asumisesta, niin talot, jotka tuottavat itse tarvitsemansa sähkön ovat lähempänä kuin me uskommekaan.
Sinäkin muistat varmasti ajan, jolloin ei voitu edes kuvitella, että me istuisimme eräänä päivänä kotona oman tietokoneen ääressä ja keskustelisimme sähköstä.

Tässä muuten myös eräs mielenkiintoinen juttu taloista, jotka hoitelevat itse näitä energiajuttuja:

http://www.velfac.dk/Global/Bolig_for_livet

Periaatteena on tuottaa enemmän energiaa, kuin mitä käytetään.
On selvää, ettei kansa muuta tapaansa asua käden käänteessä ja kaikki tällaiset visiot kuuluvat hamaan tulevaisuuteen, mutta ei ole mikään sattuma, että juuri Tanskassa visioidaan paljon tällaista. Jos maa aikoo tosiaankin sijoittaa lupaamallaan tavalla tuulivoimaan, niin myös sähkön käytölle täytyy tehdä jotain. Ja mikä olisikaan silloin sopivampi tapa, kuin muuttaa ihmisten tapaa asua samaan tahtiin, kuin tuulivoima lisääntyy.

Quote
Tuulivoima ei ole sovelias tapa tuottaa perusvoimaa.

Ei, ainakaan tällä hetkellä. Eikä ainakaan silloin, jos sen voimin halutaan korvata koko sähkön käyttö. Mutta kuten jo ylempänä kirjoitin, tuulivoima on osa suurta kokonaisuutta ja näyttää siltä, että moni menee tällä hetkellä tämän mukaan. Eivät kai he täysin hulluja ole, kun sijoittavat niin valtavasti tuulivoimaan tänä päivänä?? Kyllä siitä nyt jotain puolustettavissa olevia lukuja täytyy löytyä!

Sen sijaan olen hieman huolissani Suomesta. Näyttää tällä hetkellä myös siltä, että muut pohjoismaat menevät menojaan tässä asiassa. Mikä olisi tilanne sitten, jos naapurimaat sattuisivatkin onnistumaan visioissaan, Suomen lotatessa yhä ydinvoimalaloidensa kanssa? Miten siinä tapauksessa, jos naapurimaat saavat homman tasapainoon uusiutuvien energialähteiden ja uuden rakennustyylin ansioista? Huudetaanko Suomessa yhä silloin ydinvoiman puolesta?

Siis taistellaanko Suomessa kirjaimellisesti tuulimyllyjä vastaan?

Quote
Kasvavat ja kehittyvät alueet (Kiina, yms) tarvitsevat enemmän energiaa omiin tarpeisiinsa. Viime vuonna Kiinassa avattiin likemmäs puolentuhatta uutta kivihiilivoimalaa. Uutta!


Kiina Kiina Kiina....

Kiina on kohta yksi maailman suurimmista tuulivoimamaista. Ja näin kun puhutaan molemmista, tuulivoimaloista ja valmistajista. Esim. Energialaitos Mingyang astuu estraadille uudella saksalaisella tekniikalla valmistetun 1,5 MW-laitoksen kera - ja tietenkin 20 prosenttia halvemmalla. Yksin näitä tullaan tekemään 900 kappaletta lähitulevaisuudessa. Lisäksi tanskalaisilla on siellä Vestas tehtaita, tosin suurin osa näistä näitä pikkuisia 1 MW:n turbiineja.

Pidemmällä tähtäimellä jo tämä tekee sen, että tuulivoimaloiden valmistus tulee olemaan huomattavasti halvempaa tulevaisuudessa ja tuulivoimalat tulevat myös tuottamaan huomattavasti enemmän.

Mutta Kiina nousee nyt joka rintamalla ja myöskin siellä tarvitaan kaikenlaista energiaa.

Näyttää kuitenkin siltä, että myös siellä uskotaan muuhunkin, kuin vain ydinvoimaan ja hiileen ja öljyyn.



1814
Emme saa myöskään unohtaa sitä, mitä tuulivoimaloiden ulkopuolella tapahtuu!
Voimalapuistoja ei voida pystyttää minne vain. Mutta usein ne sopivimmat paikat löytyvät aukeilta, pelloilta, jotka ovat maanviljeliljöiden omistuksessa. Esim. Ruotsissa maanviljelijät ovat innoissaan tästä kehityksestä. Tuulivoimalat eivät vie loppujen lopuksi niin paljon tilaa, mutta he saavat hyvän maksun siitä. Näin maatalous on heille kannattavampaa ja jos on hyvä säkä, niin tämä saattaa näkyä myös maidon hinnassa.










1815
Tanskassa muuten taidettiin vihkiä juuri muutama päivä sitten uusi tuulimyllypuisto, joka tuottaa sähköä 200 000 taloudelle. Tanskahan on tässä asiassa edelläkävijä ja kerrotaan, että he ovat 30 vuotta Ruotsia edellä, vaikka Ruotsissakin vannotaan nykyään kovasti tuuli- ja vesivoiman nimeen.

Tanskassahan tuulivoima vastaa vain 20 prosenttia sähkön kokonaistuotannosta. Mutta viimeisimmät raportit kertovat, että tanskalaiset voivat saada hyvinkin 40 prosenttia tuulivoimasta vuonna 2020 ja kokonaista 70 prosenttia vuonna 2050.

Nämäkään lukemat eivät olisi missään nimessä mahdollisia, ellei toimintaa olisi kansa itse tukemassa (=verorahoja). 

Nämä tulevaisuudenkuvat antavat syyn uskoa, että Tanska ohittaa ydinvoima-ajan siirtyen suoraan tuuli- yms voimaan ja tällä ylimenokaudella moni muukin uusiutuva engergialähde kehittyy varmasti käyttökelpoiseksi. Mutta sama myöskin tässä, jonkun täytyy maksaa. Muuten voimme hoidella sähköntuotannon hiilellä ja ydinvoimalla tappiin asti.


1816
Siis...teille tulee lasku, jossa numerot on pienempiä tuulivoimalla tuotetulla sähköllä ainoastaan sen vuoksi, että sitä laitosta, tai siis yhtiötä tuetaan verovarojen kautta suoraan.

En minä ole kiinnostunut niin valtavasti siitä, paljonko propellilla tuotettu sähkö maksaa tahkota, verrattuna johonkin muuhun tapaan, vaan minua kiinnostaa eniten se, mitä minä maksan siitä loppukäyttäjänä.
Viimeiset viisi vuotta tuuli- ja vesivoimalla tuotettu sähkö on tullut meille halvimmaksi.
Ja jos kerran tuuli- ja vesivoimalla tuotettu sähkö tulee meille halvemmaksi, niin käytämme sitä mielellämme.
Jos tilanne olisi toisinpäin, niin todennköisesti valtio tukisi ydinvoimaa, jotta sen tuottamaa sähköä voitaisiin myydä kilpailukykyiseen hintaan ihmisille. Vai ethän vain yritä väittää, että yksi ydinvoimala voisi tuottaa sähköä samaan hintaan kuin viisi?

Quote
Minusta meidän verorahoillamme olisi parempiakin käyttökohteita.

Tämä tilanne olisi hulluutta, jos oltaisiin tien päässä. Komppaan kuitenkin Karia siinä, että tuulisähkö ja sen kehitys ei ole missään nimessä tiensä päässä. Mutta jos sen kehitystä ei tuettaisi verovaroin, niin silloin olisimme ehdottomasti tien päässä.

Samalla komppaan myös sinua. Jos olisimme heittäneet pyyhkeen kehään Tsernobylin onnettomuuden jälkeen, niin olisimme olleet myös silloin tien päässä.

Jokaisessa tavassa tuottaa energiaa on varjopuolensa. Ja tämä debatti ydinvoiman puolesta ja vastaan on erittäin vääristynyt siksi, koska niin moni valitsee sen joko tai linjan.
Asia on niin, että meidän on elettävä ydinvoiman turvin vielä monta vuotta. Mutta vaihtoehdot nostavat päätään koko ajan ja jossain vaiheessa tullaan siihen pisteeseen, että voimme alkaa romuttamaan ydinvoimaloita pikku hiljaa. Hyvä niin, varmasti sinunkin mielestäsi.


1817

Miksi esimerkiksi tuulivoimalla tuotetun energian hinta on huomattavasti kalliimpaa kuluttajalle, kuin esimerkiksi ydinenergialla tuotetun energian hinta?


Olen mukana eräässä pienessä järjestössä, joka lähettää aina kaikille suurimmille, sähköä kuluttajille toimittaville yrityksille tarjouspyynnön, kun on aika neuvotella uusi sopimus. Parhaimpaan hintaan sähköä toimittavan kanssa tehdään sitten aina sopimus.
Meille sopimus on nyt toinen ja molemmilla kerroilla sen halvimman tarjouksen antoi Kraft & Kultur, jonka toimisto sijaitsee Vaasassa, Rauhankadulla.
Kraft & Kulturin sähkö tuotetaan ainoastaan uusiutuvilla energialähteillä kuten tuuli- ja vesivoimalla.
Meillä on siis menossa nyt viides vuosi vihreällä sähköllä, joka on kilpailijoita halvempaa.
On selvää, että tuulivoima on kallista, koska sen osuus sähkön kokonaistuotantomäärästä on varsinkin Suomessa niin vähäinen. Mutta siinä vaiheessa, kun sitä aletaan tuottamaan paljon, kuluttaja alkaa saamaan sitä edullisemmin. Siksi on ehkä vähän epäreilua vertailla näitä kahta eri tapaa tuottaa energiaa toisiinsa, hintaan vedoten.
Jos tilanne olisi esimerkiksi toisinpäin, siis koko maa täynnä propelleja ja vain yksi ydinvoimala, niin todennäköisesti se tuulivoima olisi silloin huomattavasti ydinvoimasähköä halvempaa.

En mä nyt oikeesti kuitenkaan tiedä näistä jutuista mitään.

1818
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 15. 09. 2009 12:12 »
On se ikävää kun laivat lähtevät. Vaasa on satamakaupunki ja silloin sen kuvaan kuuluvat myös aina laivat, olivat ne sitten käytössä tai eivät.

1819
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 05. 09. 2009 13:01 »
Emmehän usko kaikkea, tai ainakaan ota todesta?

Luin erään artikkelin, jossa Ingvarin poikia taas kuvailtiin saamattomiksi ja kelvottomiksi, eikä missään nimessä ahdasmielisiksi.

Tuo Ingvarin autojuttukin on siitä hupaisa, kun ihmiset näyttävät täysin sulkevan silmänsä ja korvansa sille, että se vanha ikäloppu auto on vain yksi hänen autoistaan. Eikä Ingvar taida tulla sillä vastaan niin usein :-))))

Ja Ikean johdosta löytyy yhtä monta/vähän naista, kuin monesta muustakin tunnetusta suuryrityksestä:

INGKA Holding B.V. is the parent company for all IKEA Group companies, based in the Netherlands. Members of the Supervisory Board are: Göran Grosskopf (Chairman), Mathias Kamprad, Lars-Johan Jarnheimer, Göran Lindahl, Carl Wilhelm Ros, Bruno Winborg and Magdalena Gerger. Ingvar Kamprad is Senior Advisor.

IKEA Group Management: Anders Dahlvig (Group President and CEO), Ian Duffy, Sören Hansen, Pernille Lopez, Per Kaufmann, Torbjörn Lööf, Mikael Ohlsson, Noel Wijsmans, Göran Stark and Werner Weber.

Kuninkaan kurvin Ikean johto Tukholmassa:

- Hos oss ska mångfald synas. Du ska märka direkt du kommer in i varuhuset att här jobbar människor med olika ursprung, åldrar och kön.

Se jos nyt vanha kääkkä heittäytyy joissakin asioissa poikittain, ei ole myöskään meille mitään uutta.

http://www.presskontakt.se/?option=com_compropressrelease&id=139890&uuid=E4173E80-7342-59FF-BBE7-1176B3FCB0A6

1820
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 04. 09. 2009 14:02 »
Eikös Alexander Fleming keksinyt penisilliinin juuri homeen yhteydessä?


Eikä home ole mikään ongelma ennen kuin se alkaa haitata terveyttä. 

Pages: 1 ... 44 45 [46]