Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - S-K Eptikko

Pages: [1]
1
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 29. 05. 2013 19:07 »
Järjetöntä touhua virkamiehiltä.  Valtuusto päättää niin tai näin ja elämä jatkuu.  Virkamiesmenettely kuitenkin paljastaa miten avuttomia ja päättämättömiä Vaasan virkamiehet ovat.

Tässä olisi nyt jollekin näppärälle konsulentille muutaman helpon kymppitonnin paikka.

2
Sekalaista keskustelua / Vs: päivän politiikasta
« on: 29. 05. 2013 19:07 »
Nostat esille niin isoja kysymyksiä, että niihin ei ole helppo vastata.  Suomalaisessa yhteiskunnassa ei tällä hetkellä ole niin suuria ristiriitoja että niitä ei pystyttäisi ratkaisemaan.
Puoluekannatuksessa tapahtuvat muutokset ovat itse asiassa terve ilmiö.  Vanhan sloganin mukaan kannatustaan vaihtava äänestäjä on demokratian vaeltavaa ritari. Juuri tämä vaihtelu vie demokratiaa eteenpäin.

Suhtaudun tyynesti Suomalaisen poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista edessä olevat talous- ja muut yhteiskunnalliset ongelmat kuten esimerkiki eläkeikäongelma. 

Uskon myös että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat pystytään ratkaisemaan jos kaikista asioista kyetään keskustelemaan avoimaesti ilman "hyssyttelyä."

Juhanin pitkä kirjoitus sisältää niin monta mielenkiintoista kohtaan, että niiden purkamisessa on puurtamista pitkäksi aikaa.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Kuluttaja kysyy
« on: 29. 05. 2013 17:05 »
Takaisinvedot lihan epäselvän alkuperän takia voivat laajeta

Pietarsaarelainen Korv-Görans veti pois kaupoista keskiviikkona viranomaisohjeistuksen mukaisesti naudanlihaa sisältäviä kebablastuja. Hollantilaisyrityksen välittämän lihan alkuperää ei tiedetä, Evira määräsi jo tiistaina seitsemän Jalostajan tuotteen takaisinvedosta. Tapauksia saattaa tulla vielä lisää, koska lihaa on päätynyt noin sadalle suomalaisvalmistajalle.

http://yle.fi/uutiset/takaisinvedot_lihan_epaselvan_alkuperan_takia_voivat_laajeta/6664720?origin=rss#galleria311

4
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 29. 05. 2013 17:05 »
Vaalassa on saari nimaltä Ala-Mulkku.  Pitäisikö nimestä pyytää lausunto Setalta. Samoin Sallan Kyrpäkorvesta.   Tasa-arvo valtuutetulta voisi kysäisä Tammelan Maijanmulkusta.

Onko kukaan kysynyt Vaasan neekereiltä mitä mieltä he ovat Neekerikylästä?

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 29. 05. 2013 10:10 »
Hietalahdessa eräästä kerrostalosta, jossa asuu mamuja, on kuulunut aamulla kukon kiekuntaa. Mahtaa perheellä on kanatarha asunnossa?

6
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 29. 05. 2013 09:09 »
Sellaisetkin paikat kuin Vittulanjänkä ja Pallivaha ovat olemassa.

Luettelo epätavallisista maantieteelisista nimistä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ep%C3%A4tavallisista_maantieteellisist%C3%A4_nimist%C3%A4#Alatyyliset_sanat

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 23. 05. 2013 14:02 »
Hoitakaa nämä viestit yksityisviesteinä.

8
Yleistä keskustelua / Vs: EU - kirosana?
« on: 23. 05. 2013 14:02 »
Geenimanipulaatio ja raha.  Kuvitteleeko joku, että geenimanipulaatiota kehitetään ihmisen hyväksi. Kyllä?  Sijoittajien hyväksi:

"Patenttien ja tekijänoikeuksien tarkoitushan ei todellakaan ole yhteisen hyvän tuottaminen vaan oikeudenomistajan taloudellisten intressien turvaaminen. Geenimanipuloidun ruuan tapauksessa kehityksellä pyritään toisaalta ruuantuotannon tehostamiseen mutta myös ruuantuotannon kontrollointiin ja hallintaan sekä immateriaalioikeuksin että jalostamalla sellaisia geneettisiä variaatioita, joista on maksimaalisesti taloudellista hyötyä. "

http://ltiilika.blogs.fi/2007/08/14/geenimanipulointi_ja_raha~2805603/

9
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 23. 05. 2013 14:02 »
Integraation yksi tavoitteista tulee olla "maallistumisen lisääminen" eli uskontojen vaikutuksen  vähentäminen. 

Sen voisi alkaa kantasuomalaisista erottamalla kirkko ja valtio toisistaan ja poistamalla teologian opetus yliopistoista, joka on tieteen ja järjen vastaista.

Myös uskonnolliset symbolit ja menot kouluissa tulisi kieltää kaikilta uskontokunnilta.  Vapaa-aikana jokainen voi toimia tahtonsa mukaan.10
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 20. 05. 2013 12:12 »
Kokeile filttinpala tai huopikkaasta leikattua palaa metallinastojen alla, jos ystävälluset neuvot ei kiinnosta.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 15. 05. 2013 14:02 »
Valkoinen pako on tosiasia Helsingissä ja pian myös Vaasan Gerbyn Pikipruukin asunnoista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111692-%E2%80%9Dvalkoisten-pako%E2%80%9D-helsingissa-tata-perheet-pelkaavat

12
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 05. 2013 09:09 »
NLC Ferry aloitti liikenteen Merenkurkussa alkuvuonna Vaasanlaivat nimellä. Kevään aikana konseptia on parannettu.

Tänään lanseerataan Wasaline, joka on varustamon uusi markkinointinimi.

– Uusi tunnuksemme on helppo. Se toimii monella eri kielellä. Se on helposti ymmärrettävissä ja hyväksyttävissä sekä suomalaisille että ruotsalaisille. Se sopii kaikille kohderyhmille ja segmenteille. Siinä on myös jotain vanhasta yritystunnuksesta, kertoo Wasalinen markkinointi- ja viestintäjohtaja Catarina Fant.

Myös visuaalinen ilme on päivitetty tähän päivään. Laiva on jo saanut uuden tunnuksen kylkeensä.

Pohjalainen 13.05. 2013

13
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 11. 05. 2013 16:04 »
Liittyykö mitenkään virkamiesmoraaliin, että Vaasan kaupungissa on ongelmat tiedostettu jo yli 40 vuotta, mutta mitään  ei ole tehty.  Onko Rikkihappo-Kemira ollut liian iso toimija.

Nyt asiaa ei enää voida painaa villasella, vaan asia on vietävä loppuun saakka.

Kemirasoppaan liittyy myös mielenkiintoinen deltalji. 

Kun Kemira Safety Oy:n hengityssuojainten kehittäjä Jyrki Järvinen saavutti jopa kansainvälistä mainetta joskus 1970-luvun puolivälissä, puhuttiin pienessä piirissä paljon tuotantolaitoksen sotilaskäyttöön valmistamista taistelukaasuista, joita tarvittiin hengityssjuojainten  laboratoriotestaukseen.

Tuossa yhteydessä oli olemassa vahva epäily että Kemira Safety valmisti näitä taistelukaasuja yli oman tarpeen, jopa että myi niitä sotaa käyville maille.  Tähän ei tietenkään koskaan tullut selvyyttä.

Jos kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyjä taistelukaasuja valmistettiin vain lab. käyttöön, niin kuin tuolloin vakuutettiin, ei mitään ongelmaa ole.  Jos taas niitä valmistettiin yli oman tutkimustarpeen, niin miten ne hävitettiin? Tai siis hävitetään?

En halua maalata Pirua seinälle, "minä vaan kysyn?"

14
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 11. 05. 2013 13:01 »
Olen kamalan paljon hämmästyny vaasalaisten saamattomuudesta Kemiran touhuja kohtaan.  Jos ihmisten terveys ja omaisuus (kiinteistöjen arvonalennus) on vaarassa, niin muualla maailmassa kansa menisi kolistelemaan patoja ja kattiloita kadulle.

Vaasassa ollaan hiljaa kuin kusi sukassa ja toivotaan, että kukaan ei hiiskuisi asiasta sanaakaan ettei vain tieto leviäisi.

On täysin mahdollista että Pukinjärven pohjassa ja reunoilla on piilossa vielä isompi "pommi" kuin mitä on tahadottu sanoa.

Eli Helinin lohkaisu, että kysymyksessä on talvivaaraakin isompi juttu, saattaa hyvinkin pitää paikkansa.

15
Off Topic / Vs: Silmitön Ahneus
« on: 09. 05. 2013 06:06 »
Sairaslomalla oleva entinen JAKK:n Vaasan kuljetuksen toimialavastaava Peter Knuts kirjoittaa tänään Pohjalaisen yleisönosastossa hienon kirjoituksen JAKK ´sta.

Teksti kannattaa lukea huolella, sillä se sisältää useimmat valtiollisen ja kunnallisen organisaatiot kipupisteet, jotka eivät ole tuntematftomia myöskään Vaasassa.

Erityisen miaelenkiintoista on väite, että yksi suuri syys tialnteeseen on nepotismi.

"Nepotismi (lat. nepos, pojan- tai tyttärenpoikaa, jälkeläistä) tarkoittaa sukulaisen suosimista. Esimerkiksi yrityksen johtajan yleensä odotetaan valitsevan työtehtävään pätevimmän henkilön, jotta yritys menestyisi. Jos johtaja kuitenkin valitsee tehtävään sukulaisensa, sitä kutsutaan nepotismiksi." (Wikipedia)

Vaasassahan on kaupungin palvelulsessa kokonaisia sukudynastioita, jotka ovat yhteydessä myös luoattamuselimiin.  Tämän tulisi purkaa JAKK ´n antaman opetuksen pohjalta.

Purkamalla JAKKK´n tekemät virheet voidaan nähdä todella syvälle suomalaiseen hallintokulttuuriin.


Peter Knuts:

"Olin pitkään yrittänyt kiinnittää huomiota epäkohtiin, joita huomasin JAKK:n (Jalasjärven ammatillinen kurssikeskus) kuljetusosastolla, osastonjohtajan, vt rehtorin sekä talouspäällikön kautta. Lopulta heidän oli pakko ottaa asia käsiteltäväksi. Vt. rehtori määräsi päivän syksyllä 2011, jolloin keskustelimme. Hän aloitti synkällä tilannekatsauksella: Opetushallitukselta on tullut tieto, että jo maksettuja tukia tullaan perimään takaisin.

Tilannekatsauksen jälkeen minulta kysyttiin, mikä on kokouksen tarkoitus. Sanoin, että ”JAKK, Jalasjärven kuljetusosasto tekee kuolemaa”.

Ensimmäiset lauseet sen jälkeen olivat kuljetusosaston toimialavastaavalta Jalasjärvellä: anna tulla nyt, anna tulla. Selvästi halusivat riitaa, mutta minulla oli 17 kohtaa, mihin pystyin vetoamaan. Nämä kohdat olisi pitänyt korjata aikoja sitten eikä niin ollut tapahtunut, vaikka olin niistä huomauttanut. Kokouksen jälkeen tuntui siltä, että olimme päässeet johonkin, mutta asiat vain pahenivat.

Mikä on sitten vikana, kun iso aikuiskoulutuskeskus tekee kuolemaa. Olen kohta vuoden kerinnyt miettiä sitä, koska olen ollut sairauslomalla. Vastaus on nepotismi, heikko johtajuus.

Aikaisemmin JAKK:ssa on julistettu, että kuljetus ja maanrakennus ovat JAKK:n keihäänkärkiä. Nämä kaksi toimialaa tuovat suurimman osan varoja taloon. Näin on ollut aikaisemmin, mutta ajat ovat muuttuneet. Tästä on vain toinen eli maanrakennus jäljellä. Vastuuhenkilöt eivät ole osanneet tehdä oikeita päätöksiä Jalasjärvellä. Tästä on osoituksena, että JAKK:lla on useampia oikeudenkäyntejä vireillä ja vt. rehtori sanoikin kerran, että ainut, missä ei olla, on työtuomioistuin.

Korsnäsin kurssikeskuksen entinen rehtori sanoi jo 1990-luvun lopussa, että ajat ovat muuttuneet. Ei voida tehdä enää kuten ennen. Ennen budjetti laadittiin siten, että ensin oli rehtorin palkka, muu henkilökunta ja kiinteät kulut ja sen jälkeen todettiin, mihin pystyttiin tarjoamaan koulutusta.

JAKK:n suuri organisaatio toimii yhä näillä vanhoilla periaatteilla. Monet oppilaat ovat olleet pettyneitä koulutuksen laatuun. Tämä johtuu siitä, että on ollut liian monta kokkia sopassa eli ei ole ollut selvää työnjakoa.

Oletin, kun menin JAKK:iin, että valtakunnallinen kuljetusalan kouluttaja olisi alan edelläkävijä, mutta näin ei valitettavasti ollut. Voin vain todeta, mitä olen nähnyt. Esimerkkinä hyvä veli -systeemistä on entinen osastonjohtajani. Hän johti ensin maalaus- ja korjausosastoa, jonka ajoi alas. Sitten hänet siirrettiin kuljetusosaston osastonjohtajaksi ja toiveet olivat suuret. Hän ei kyennyt myöskään johtamaan kuljetusosastoa, ja hänet vapautettiin tehtävästä.

Lisäksi oppilaat ovat antaneet huonoa palautetta tietyistä opettajista eikä opettajia ja vastuuhenkilöitä kuitenkaan ole ojennettu, vaan he ovat saaneet jatkaa toimintaansa.

Olen kertonut johtokunnan jäsenille minkälaisia ongelmia JAKK:ssa on ja ehdottanut miten ne pitäisi korjata. Ehdotuksista huolimatta vaikeat päätökset puuttuvat ja johtokunnan jäsenet ilmeisesti hyväksyvät vallitsevan tilanteen, kun mitään ei ole tehty. Uskonkin, että johtokunnalle esitetään vain osa niistä ongelmista, jotka tarvitsevat jonkinlaisen päätöksen. Johtokunnan jäsenet eivät todennäköisesti ymmärrä miten suuria ongelmia JAKK:lla on.

Olen ollut mielestäni hyvissä väleissä vt. rehtorin kanssa ja hän minut valitsi Vaasan kuljetuksen toimialavastaavaksi. Olen käynyt hänen kanssaan monta keskustelua. Viimeisessä sähköpostissa tammikuussa sanoin hänelle: ”Koska olet entinen kapiainen niin pitäisihän sinun tietää, että mikään sota ei ole voitettu huonoilla asiantuntijoilla ja kuitenkin sinun ympärilläsi on vaikka kuinka monta".

Minulle tuli maaliskuussa kirje, missä todettiin, että työsopimukseni irtisanotaan 29.4. Pyydän anteeksi Jalasjärven kunnan veronmaksajilta, että en voinut tehdä enempää.

Peter Knuts

Sairaslomalla oleva entinen JAKK:n Vaasan kuljetuksen toimialavastaava

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Maailmanarvoitukset
« on: 08. 05. 2013 11:11 »
Legendaarinen skeptikko James Randi ottaa lavalla kuolettavan annoksen homeopaattista unilääkettä, aloittaen siten 18-minuuttisen syytösten sarjan epärationaalisia uskomuksia vastaan. Hän haastaa maailman meediot ja selvännäkijät: Esittäkää yliluonnollinen tapahtuma valvojien seuratessa, ja annan teille miljoona dollaria. (Kukaan ei ole vielä onnistunut.)

http://www.ted.com/talks/james_randi.html

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Maailmanarvoitukset
« on: 07. 05. 2013 15:03 »
Genesaretinjärven pohjasta paljastui Stonehengeäkin suurempi rakennelma:

http://yle.fi/uutiset/genesaretinjarven_pohjasta_paljastui_stonehengea_suurempi_kivirakennelma/6578266

18
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 18. 04. 2013 05:05 »
Totta.  Tori on kolkko ja kylmä.  Mikäli oikein muistan niin, torin pintaa päätettäessä voimassa oli "nupukivipuolue", jonka nokkamiehenä toimi Raimo Rauhala.  Perusteina nupukiville oi mm., että  C.G.E. Mannerheim oli kävellyt niillä ja että nupukivet ovat historiallinen muisto paraatitorista.

Jos aivan oikein muistan niin ainoa paraati torilla oli v. 1918 kun jääkärit täyttivät torin.

Nupukivet tulisi poistaa ja laittaa tilalle laatoitus, joka jakaa torin toimiviin alueisiin.

Alatorille sopii hyvin kahviloita tai vaikka lasinen "kasvihuone" kahviloineen.
Torille on mys saatava kunnollinen esiintymislava, eikä mikään rekan perävaunu.

Täällä jo aikaisemmin esitetty idea kiinteistä toripöydistä on myös toteuttamisen arvoinen.

Toria on siis pienennettävä tavalla tai toisella vähintään puoleen sen nykyisestä koosta.

Ja loppu katettava A-M Salon idealla lasisesta pyramidista. Ne ideat, joita Vaasa ei toteuta kannattaa antaa Seinäjoelle.  Siellä ne toteutuvat.

19
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 17. 04. 2013 17:05 »
Juuri tällaisia hulluja ideoita tarvitaan.  Street art-käsite pitää sisällään juuri tällaisia tapahtumia. 

Meillä Suomessa on tällaisille pitkät perinteet:  saappaanheiton- ja kännykänheiton maailmanmestaruuskilpailut, eukonkanto, muurahaisenpesässä istuminen, suojalkapallo jne.

Tässä olisi nyt sivistyneempi cityversio suomalaisesta hulluudesta. Näen jopa sieluni silmin että mukana on joku wanha velo, jonka ajaja on pukeutunut aikakauden asuun  saattajineen ja kannustajineen.

Ainoa este idean toteutumiselle on, että se on syntynyt Vaasassa.

20
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 17. 04. 2013 11:11 »
Kuinka moni nykysistä valtuutetuista mahtaa kaivata lisää teatteriesityksiä, konsertteja, taidenäyttelyitä ja  gallerioita. 

Kuinka monen arvelet kaipaavan lisää ja erilaista katuruokaa.

Entä kuinka monen uskot kaipaavan katutaidetta, seinätaidetta, katumaalauksia, jonglöörejä, imitaattoreita, happeningejä, taikureita, ”eläviä patsaita”, katumuusikoita, katuteatteria, installaatioita, yllätyksiä..

Kuinka moni olisi valmis istumaan katuterassilla maistelemassa valko- tai punaviiniä ja nauttimassa eksoottisista herkuista.  Ei monikaan jos tarjolla on maalahden munkkipossuja.

He ovat tyytyväisiä siihen, mitä on ja toivovat että mitään mikä rikkoisi nykyisen rauhallisen ja pönäkän olon ei missään vaiheessa tapahtuisi.

Mutta muutosta eivät myöskään kaipaa ne vaasalaiset, jotka asuvat keskustan ulkopuolella. Heidän mielenkiintonsa kohteita ovat naapurit, joita voi kurkkia kartiinien raosta.

Ne taas jotka asuvat keskustassa pelkäävät melua, elämän ääniä ja väritartuntaa.

Muutosta haluavia on niin pieni kourallinen että heistä ei tarvitse piitata. 

Vaasa on fyysisesti ja henkisesti pieni syrjäinen pikkukaupunki jossakin ruotsinkielisellä pohjanmaalla: vaasalaiset purevat böklinkiä ja katsovat säätilankin Ruotsin tv:stä.


Pages: [1]