Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Iltavahti

Pages: 1 [2]
41
Nytkö Tapio jo pelkääkin ilmaston kylmenemistä?

Melkoista spekulointia ja pelottelua nuo vihreiden propagandat. Miksi tutkimustuloksia ei esiteä. Perustelemattomia väitteitä esitetään totuuksina ja jos joku kyselee niiden perään, loukkaannutaan ja ryhdytään kostotoimiin. Korholaakin uhkaillaan!

42
En toki tarkoittanut reunojen lohkeiluja vaan useidenvuosien satelliittikuvia jääpeitteen supistumisesta. Ei kai kukaan kiistä että valtameren pinta on nousussa?

Mikäs puolueeton tilasto osoittaa valtamerten vedenpinnan merkittävän nousun?

43
Mielestäni valokuvat jäätikköjen reunojen sulamisista ja lohkeilemisista eivät kerro koko totuutta. Parhaiten tämä näkyy vuoristojen jäävirroista, jotka valuvat alas laaksoihin kun jääkerros ylärinteillä paksunee paksunemistaan.

Etelänapamantereella jääkerros on maan päällä ja sen paksutessa jäätikkö valuu samalla tavalla reunoille päin ja lohkeilee näyttävästi mereen. Pojoisnavalla koko jäätikkö kelluu, mutta sielläkin ilmiö tarjoaa näyttäviä jäävuorien lohkeiluja reunasta kun jääkerroksen paksuus keskialueilla painaa liikaa.

Jäätikköjen reunat lohkeilevat aina, mutta niistä ei saa vetää liian dramaattisia johtopäätöksiä. Käsittääkseni napajäiden vahvuus  on  kaiken aikaa lisääntymään päin. Vain reunat lohkeilevat. Onneksi. Muuten meillä olisi odotettavissa jääkausi jäiden valuessa päällemme.

44

Jos ihan vain vaasalaista hyötyä ajattelee niin ydinvoimaa pitäisi vastustaa vaikka se olisi kuinka ongelmatonta, eikä siirtäisi vastuuta tuleville sukupolville. (Jätteen puoliintumisaika on minulle liian pitkä, pelkästään se yksin riittää vastustukseen)

TheSwitch....

Mitä enemmän subventoitua ydinvoimaa, sitä vähemmän menee vaasalaistuotteita kaupaksi.

Tuulivoimahan se vasta subventoitua on! Se rikkoo vakavasti markkinatalouden perusteita.

Paljonko The Switchin osakkeita sinulla on kun toistuvasti lobbailet yhtiötä?

45
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 27. 09. 2009 07:07 »
Nyt minäkin ryvetyin. Meni nimittäin aamuteet väärään kurkkuun ja rinnuksille kun luin Pohjalaisen sivuilta että "Konkaripoliitikko (Rauhala) on varma, että ryvettyneet pudotetaan".

Voi tätä tekopyhyyden määrää!

46
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 15. 09. 2009 07:07 »
Päivän Pohjalainen kertoo Vaasan virkamiesten taitamattomuudesta. Tarttee lähteä Pitkämäen johdolla oikein Tampereelle oppia hakemaan. Kun eivät osaa hanskata näitä rakennusprojektien sopimuskysymyksiä.

47
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 10. 09. 2009 18:06 »
Pohjalaisen kirjoituksessa Göran Honga puhuu ristiriitaisia:

Ensin hän toteaa sairaanhoitopiirin omistavan Selkämeren sairaalan kokonaan 100 prosenttisesti, mutta väittää sitten heti perään mahdollisen tasearvon ylittävän voiton jaettavan jonkin vanhan omistuksen suhteessa.

Ollaanko tässä taas jakamassa sairaanhoitopiirin rahoja "vanhoille" omistajille ja jättämässä "uudet omistajat nuolemaan näppejään?

48
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 09. 2009 21:09 »
AD

Lue Pohjalaisen kirjoitus. Ehkä silloin ymmärrät paremmin. Voit lopettaa arvailut alkuunsa.

49
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 09. 09. 2009 20:08 »
Hienoa että vaasalaisia.info foorumi on viimein huomattu.  Asialla on tietenkin myös se puoli että jos paikalliset päättäjät ja virkamiehet ylenkatsovat kansalaiskeskustelua, niin myös tämä tulee esille hankkeen loppuraportissa.

Eli Vaasa leimataan Akatemian tuntkimuksessa paikaksi, missä luottamusmiehet ja  virkamiehet eivät ole kiinnostuneita vastaamaan ja keskustelermaan kansalaisten kanssa.

Todella hienoa. Onnittelut.

50
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 09. 2009 19:07 »
Minua ainakin kuohuttaa se tapa millä virkamiehet ja virkavastuulla toimivat luottamusmiehet kohtelevat Kondis-hanketta ja sen yrittäjiä. Uskon että se kuohuttaa muitakin ja siksi kirjoitusta on näin paljon.

51
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 09. 2009 18:06 »
Tässä kondiskysymyksessä mentiin näin. Kondis rakentuu Kristiinankaupunkiin ja sekin on hyvä. Mutta tämä onneton Vaasa. Menetettiin toistaiseksi n.300 työpaikkaa välittömästi ja 600 työpaikkaa
välillisesti. Valtuusto teki päätöksen ja se oli hienoa. Mutta... nämä meidän onnettomat virkamiehet
sotki asiat niin, että Kondis meni toiselle paikkakunnalle. Virkamiehet suunnitteli jotain suureellista vanhainkotia varakkaille ja koettiin Kondis kilpailijana. Pro Vaasan puheenjohtajana ollessani vein asiaa eteenpäin. Vaasa on ikuinen merellinen menehtyjä. Jos jotain uutta konseptia kaupataan, niin sitä pitää vastustaa. Kondis on radikaali resepti vanhushuoltoon ja se olisi aikaa myöden pakottanut kaupungin järjestelemään omaa vanhushuoltoa. Tätä kaiketi pelättiin. Meillä olisi nyt kovasdti tarvittu uutta vanhushuoltoa, kaupungin kassaan  "riihikuivaa" rahaa ja 700-900 uutta työpaikkaa.
Eli tässä tätä ollaan merellisenä menehtyjänä.
Oppikaamme jotain.

Pentti Suksi

Pentin kirjoituksen jälkeen Kondiksen asiat Kristiinankaupungissa alkoivat mutkistua.

Vaasalaiset ovat menettämässä eniten jos sairaala myydään Kristiinankaupungille. Luulisi olevan kaupungin edun mukaista huolehtia sairaalan nopeasta myymisestä suurimman tarjouksen tehneelle Kondikselle. 

Onko vaasalaisten edustajien passiivisuus sairaanhoitopiirin hallinnossa selitettävissä halulla estää Kondiksen mahdollisuudet siinäkin kaupungissa?

52
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 09. 2009 18:06 »
Miten on mahdollista että sairaanhoitopiirin johtaja keskeyttää sairaalarakennuksen myyntiprosessin Eu Investin toivomuksesta? Kysymyksessä on myös vaalirahasotkuun sekaantunut yritys, joka teki yhteistyötä Nova Kiinteistökehityksen kautta. Sen vangittuna oleva toimitusjohtaja kertoi asiasta Apu-lehden numerossa 21.8.09 seuraavasti:

"Nova Group rahoitti Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistystä 145 000 eurolla. Suoraan keskustalle Nova siirsi 125 000 euroa. Kesäkuussa 2009 Nova Group Oy ja Nova Kiinteistökehitys Oy asetettiin konkurssiin.

Toimitusjohtaja Arto Merisalo oli puoluerahoituksen ja konkurssien nostattaman kohun takia kaksi kuukautta joka päivä esillä mediassa. Koville se on ottanut.

– Syön kolesteroli- ja verenpainelääkkeitä, ja painoa on 20 kiloa liikaa, Merisalo sanoo.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen pudotti aikanaan 37 kiloa ja juoksi maratonin. Lomalla 20 kiloa palasi. – Jarmo sanoi, että meille ei tänä vuonna tainnut tulla kesää lainkaan.

Novan varainkäyttöä on puitu julkisuudessa. Yhtiöt eivät kuitenkaan Merisalon mukaan kaatuneet menoihinsa, vaan viime vuonna toteutumatta jääneisiin, jo vahvistettuihin sopimuksiin.

– Novalle oli tulossa yksinomaan tanskalaisen EU Invest -kiinteistösijoitusyhtiön kanssa tehdyistä diileistä 8–10 miljoonaa euroa. EU Invest maksoi kaksi kohdetta, mutta yhdeksän jäi maksamatta, kun HSH Nordbank sulki konttorinsa ja lopetti toimintansa Suomessa, Merisalo kertoo. "


Tarina ei kerro esim vaalivuoden 2007 rahoitusosuutta!

Että semmoinen porukka myös Kristiinankaupunkiin...

53
Sekalaista keskustelua / Re: Autokatsastus kallista
« on: 06. 06. 2009 08:08 »
Professional: Millä katsastusasemalla sinä oletkaan työssä?

54
Sekalaista keskustelua / Re: Autokatsastus kallista
« on: 06. 06. 2009 08:08 »
Auton valmistajan tulee ilmoittaa kaikki tällainen. Ja alihankkijan, siis tässä tapauksessa niiden jarrulevyjen valmistajan tulee kertoa, miten paksu sen levyn pitää olla, voidakseen taata että se kestää joka tilanteessa. Ja valmistajan puoleenhan sinä silloin käännyt ensimmäisenä vaatimaan korvauksia, jos jarrulevy halkeaa ja vedät metsään perheesi kanssa.

Oletko milloinkaan kuullut jarrulevyn haljenneen? Ei kannata lietsoa turhia teoreettisia pelkoja!

Pages: 1 [2]