Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Lauri Karppi

Pages: 1 [2] 3 4 ... 9
41
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 25. 06. 2013 10:10 »
Maisteritason tutkimuksia ei Lauri todellisuudessa lasketa "kunnollisiksi" tutkimuksiksi.
" Pro gradu (lat. arvoa varten, puhekielessä yleisesti vain gradu) on yliopistoissa maisterin tutkintoa varten pääaineessa laadittava syventävien opintojen tutkielma, jolla opiskelija osoittaa, että hän kykenee ilmaisemaan itseään selkeästi ja tieteellisesti sekä tuomaan esiin oman alansa tuntemusta. "
Eli käytännössä siis pro gradut eivät ole tutkimuksia tai tuo esille uutta tietoa. Sitä ehkä Lauri ei vielä tiennyt, kun ei ole vielä opinnäytetyötänsä käsittääkseni tehnyt.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/onneksi-olkoon-he-valmistuvat-vaasan-yliopistosta-1.1410736

Kerrotko muuten myös mitä kaikkea make on opiskellut? On helpompi ymmärtää miten tämä asia pitää selittää. Jos sinusta gradut eivät ole tutkimuksia eivätkä tuo uutta tietoa, veikkaan että et ole suorittanut yliopistotutkintoa tai ylempää korkeakoulututkintoa. Kummasti vaan silti yritykset tapaavat maksaa oppilaille siitä että niitä tehdään näihin yrityksiin.


OECDsta oli aiemmin puhetta, en huomannut oliko tätä linkitetty
http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142878-oecd-suomi-ei-ole-hyotynyt-maahanmuutosta

Aiemmin linkittämässäni tutkimuksessa hyvin mielenkiintoinen kohta oli:

Quote
Pyrin tutkielmallani vastaamaan kysymykseen, miten eri kansalaisuuksien työllisyys eroaa toisistaan ja kantaväestöstä. Selvitän myös, kuinka yleistä yrittäjyys on humanitaaristen maahanmuuttajien joukossa. Esitän lisäksi näkemyksen, jonka mukaan maahanmuuttotutkimus on vahvassa viranomaiskontrollissa, ja että tämä on tieteelle ja sille perustuvalle yhteiskunnan kehitykselle vahingollista.

Aikaisemmissa aihetta käsittelevissä tutkimuksissa on tehty metodisia virheitä, jotka piilottavat eroja eri kansalaisuuksien työllistymisessä. Lisäksi näiden maahanmuuttotutkimusten tuloksia on julkisuudessa tulkittu liian myönteisesti. Viranomaiset ovat myös kieltäytyneet selvittämästä maahanmuuton kustannuksia ja kuluja. Väitän, että nämä johtuvat tutkijoiden, toimittajien ja viranomaisten taipumuksesta poliittiseen korrektiuteen, jonka mukaan tietyille kansanryhmille haitallisen tiedon leviämistä tulee estää.

42
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 25. 06. 2013 09:09 »
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=5465

Quote
Iltalehti otti 14.5.2013 ilmestyneessä jutussaan selvää kansanedustajien poissaoloista huhtikuun loppuun mennessä pidetyistä täysistunnoista. Jutun ja sen yhteydessä julkaistun tilaston perusteella voi päätellä, että perussuomalaiset kansanedustajat ovat keskimääräistä tunnollisempaa väkeä istumaan täysistunnoissa – oman puolueen edustajien nimet painottuivat selvästi listan alapäähän.

Hieno homma.

43
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 24. 06. 2013 15:03 »
http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201306011421

Aiheesta "humanitaaristen maahanmuuttajien työllisyys, työvoiman ulkopuolisuus ja taloudellinen huoltosuhde" on juuri valmistunut gradu.

Myös homman keskustelusta on tehty gradu:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/39871
"Sananvapauskysymykset maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevassa verkkokeskustelussa"

44
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 19. 06. 2013 21:09 »
No minun vuoroni. Mistä tämä on?


45
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 19. 06. 2013 21:09 »
Vihjeen jälkeen ajattelin, että sitten tuon täytyy olla Academilliltä, siellä muistelen nähneeni noin uutta kattoa. Lähdin sitten iltalenkille. Waskiluodon suunnasta lähestyessä olin varma että tämä se on:En kuitenkaan löytänyt mistään juuri tuon näköistä, kiertelin siellä ympäri mutta ei:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/18800663/Vaasa/19.06.13%20152.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/18800663/Vaasa/19.06.13%20153.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/18800663/Vaasa/19.06.13%20154.jpg

Sitten muistin, että olin pari vuotta sitten erään koulun remonttiin osallistunutta opiskelijaa työhönoppimisvalvomassa, ja menin keskustaan päin. Kun näin tämän, tiesin että nyt polttaa:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/18800663/Vaasa/19.06.13%20160.jpg

Ja sitten vielä se oikea pääty talosta:


46
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 19. 06. 2013 19:07 »
Muiden puolueiden äänestäjiä luonnollisesti harmittaa kun oman puolueen kannatus pienenee samalla kun perussuomalaisten kannatus kasvaa. Esimerkiksi Vaasan kunnallisvaaleissa keskusta menetti muistaakseni 7 paikkaa ja ps sai 8. Varmasti he antaisivat silloin mielellään "miinusääniä" perussuomalaisille jo pelkästään vakiintuneen kannatustilanteen keikuttamisesta.

Lisäksi kiinnittämällä huomioita erilaisiin muiden puolueiden saavutettuihin etuihin ja vakiintuneisiin huonoihin tapoihin, kasvaa harmitus entisestään. Kyselyä voi siis helposti tulkita myös niin, että tehdään jotain ihan oikein.

47
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 19. 06. 2013 16:04 »
veikkaan että yliopistolla

48
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 14. 06. 2013 19:07 »
Niin kukaan ei vissiin ollut nähnyt missään koskaan vastaavanlaista sanojen suuhun laittoa ja jo otsikossa?

Ja jos joku ei sattunut tietämään, niin Itäkeskus on Helsingin kaupunginosa, sinne pääsee keskustasta helposti metrolla. Itäkeskuksessa on ollut samanniminen kauppakeskus, joka on sittemmin muuttanut nimensä itikseksi.

49
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 12. 06. 2013 18:06 »
Onkohan joku nähnyt uutista jossa lainausmerkeillä laitetaan sanoja jonkun suuhun niin että sitaatti ei pidä paikkansa?

50
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 11. 06. 2013 16:04 »
Kokoomuksen verkkolehden toimittaja laittaa Immosen suuhun ihan omakeksimänsä lainauksen jo uutisen otsikossa.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Immonen%20k%C3%A4vi%20It%C3%A4-Helsingiss%C3%A4-4592
Quote
Immonen "turistipyrähdyksellä" Itä-Helsingissä: "Maahanmuuttajat ovat epäsiistejä"

Kuka löytää tuon lainauksen täältä:
http://suomensisu.fi/matkakertomus-eksoottinen-ita-heidan/

51
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 07. 06. 2013 11:11 »
https://twitter.com/SaskaSaarikoski/status/342910710088601601

Saska Saarikoski valottaa asiaa. Kokoomus olisi halunnut vaalipäivänä etusivun mainoksen, ja se ei käynyt. Muuten kyllä.

52
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 06. 06. 2013 08:08 »
Nice Run oli eilen Vaasassa. Tästä videosta ihmispaljous välittyy.
http://youtu.be/w7EIGYygPew

53
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 05. 06. 2013 16:04 »
http://youtu.be/2BnWqt_mK1M

Näin eilen livenä ohjelman nimeltä Wärtsilä dispatch simulator.

Sillä voi katsoa miten paljon Wärtsilän moottori auttaa koko sähköverkkoa, koska muiden voimaloiden kaasuturbiinikoneita ei tarvitse pitää pyörivässä valmiustilassa kulutuksen vaihtelujen takia, vaan hiili ja kaasuturbiinivoimalat voivat ajaa parhaalla hyötysuhteellaan ja Wärtsilän voimala hoitaa nopean reagoinnin. Jos mukana on uusiutuvaa voimaa, säädön tarve vain kasvaa.

54
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 02. 06. 2013 16:04 »
Toisaalta maahanmuuttajien keskittymä tarvitsee palveluja maahanmuuttajien kielellä. Tämä tarjoaa maahanmuuttajille töitä, jonka muodostumiselle ja kannattavuudelle on siis olennaista, että maahanmuuttajia on kannattavuudelle riittävä määrä tarvitsemaan niitä palveluja.

Ei ole välttämättä Suomen tai suomalaisten etu, että tänne syntyy paljon palveluja esimerkiksi somalian kielellä, sillä niitä käytetään pääasiassa suomalaisten verorahoilla. Monesti näytetään esimerkkinä hyvästä sosiaalitukiperusteisesta maahanmuutosta sellaista maahanmuuttajaa, joka tekee jotain työtä jota ei olisi olemassakaan ilman sitä samaa sosiaalitukiperusteista maahanmuuttoa. Esimerkiksi nyt somali-suomi tulkki.

Oletan että Fuengirolassa suomalaisilla asukkailla on varaa maksaa itse tarvitsemansa palvelut, eikä sitä tehdä Espanjan yhteiskunnan tulonsiirroilla. Tässä tapauksessa Fuengirolassa ei varmaan kukaan vastusta sitä että tarjotaan palvelua sillä kielellä millä on ostajiakin.

Jos maahanmuuttaja ei edes työssään tarvitse suomen kieltä, en usko sen helpottavan kotoutumista vaan lisäävän eriytymistä.

55
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 02. 06. 2013 11:11 »
Ihan yhtä paljon minua kiinnostaa niin Lauri Karpin kuin Maken oma  vastaus kysymykseensä, > mitkä ovat oikeat resurssit ja määrät maahanmuuttoon ?<

Helpoiten kotoutus toimisi niin, että maahanmuuttajia (huom tarkoitan nimenomaan sosiaalitukiperusteista maahanmuuttoa, töihin tulevat kotouttavat itse itsensä) otetaan vastaan erittäin vähän, ja heidät hajasijoitettaisiin mahdollisimman laajalle. Lisäksi heillä ei saisi olla oikeutta muuttaa minnekään niin kauan kun heidän majoituksensa maksetaan tulonsiirroista. Tietenkin törkeästä rikoksesta olisi todettava oitis maassaolon edellytykset loppuneeksi. Samoin jos lähtömaahan mennään lomailemaan, on todettava että suojeluntarve on loppunut.

Tällä hetkellä Suomessa on rappuja, kerrostaloja, jopa kortteleita joissa maahanmuuttajat voivat keskustella äidinkielellään koska koko klaani, suku tai kylä asuu samassa paikassa, eikä heidän näin tarvitse koskaan oppia suomea. Lisäksi maahan tulevat hakeutuvat jo olemassaoleviin mamukeskittymiin, ja pahentavat entisestään ongelmaa.

Edellisessä kappaleessa kuvaamaani, olemassaoleviin ja tuleviin ongelmiin, jotka johtavat lopulta autonpolttajaisiin, minulla ei ole mitään vastauksia, muuta kuin sitä edellä esittämäni ennaltaehkäisy. Ruotsissa on yritetty laittaa esimerkiksi Rinkebyn kouluun moninkertainen määrä rahaa, mutta ei ole auttanut, autot paloivat siellä ihan yhtä lailla.


Koska olen vähemmistössä siinä mielipiteessä, että maahanmuuttajia pitäisi ottaa vähemmän vastaan, tulevaisuuden ongelmien ehkäisemiseksi kotoutustoimia pitäisi lisätä rankalla kädellä, ja antaa sekä keppiä että porkkanaa sen saavuttamiseksi. Suurinta osaa Vaasan valtuustoa se ei kuitenkaan kiinnosta kuin puheissa, lisää vain halutaan pakolaisia ja sitten voidaankin unohtaa koko juttu. Mutta kuten sanottu, en minä tiedä mten olemassa olevia ghettojen prototyyppejä voitaisiin kotoutustoimilla purkaa. Ehkäpä yllä kuvatun hajasijoittelun voisi tehdä pakolla jälkeenpäinkin, vaikkei sekään kyllä kovin hyvältä kuulosta.

56
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 02. 06. 2013 07:07 »
Make unohti vastata joten toistan:

No, vastauksen tiedänkin. Sinä haluaisit karkoittaa kaikki maahanmuuttajat ja niiden jälkeläisetkin. Tämä johtuu sinun ihmiskäsityksestäsi.
En tiedä mistä olet tuollaisen käsityksen saanut. Kertoo lähinnä sinun ennakkoluuloistasi. Mutta oletkin ollut jo sieltä puukotusketjusta lähtien nopea hyppimään mielipuolisiin johtopäätöksiin ja sitten syyttelemään siltä pohjalta. Nyt voisitkin aivan ensiksi kertoa minulle, missä viestissä olen puhunut kaikkien maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä karkoittamisesta. Se on tuollaisen syytöksen jälkeen vähintä mitä voit tehdä.

57
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 01. 06. 2013 19:07 »
En ole kiinnostunut lukemaan blogiasi tai Halla-Ahon.
Todellako? Hyvin kummallista kun kuitenkin sinua kiinnosti analyysini:
Mutta ainakaan sinulta Lauri en ole kuullut kunnon analyysiä miksi näin tapahtui.


Lääkärien tarkastusajan lyhentäminen noin minuutilla antaa saman lopputuloksen kuin maahanmuuton pysäyttäminen. Tarkastusajan lyhentäminen noin kolmella ja puolella minuutilla vastaa kaikkien maahanmuuttajien karkoittamista.

Kummalla tavalla sinä haluat lyhentää lääkärin jonotusaikaa? Jos tiedettäisiin, että kumpikin tapa saataisiin toimimaan.

Ihanko vain hatusta saa numeroita keksiä ja sitten on ratkaissut ongelman? Voin varmasti keksiä aina yhtä isomman numeron kuin kukaan muu. Valitettavasti vain, jotta ajansäästöön päästään, pitäisi olla myös joku konkreettinen ehdotus jolla tuohon päästään, ei riitä että heittelee minuuttiarvoja. Minulla on yksi tapa tarjota jolla voimme helpottaa ainakin tulevaisuudessa tätä ongelmaa: Otetaan vastaan sosiaalitukiperäistä maahanmuuttoa vain niin paljon kuin meillä on resursseja opettaa kieltä, kouluttaa ja kotouttaa.

No, vastauksen tiedänkin. Sinä haluaisit karkoittaa kaikki maahanmuuttajat ja niiden jälkeläisetkin. Tämä johtuu sinun ihmiskäsityksestäsi.
En tiedä mistä olet tuollaisen käsityksen saanut. Kertoo lähinnä sinun ennakkoluuloistasi. Mutta oletkin ollut jo sieltä puukotusketjusta lähtien nopea hyppimään mielipuolisiin johtopäätöksiin ja sitten syyttelemään siltä pohjalta. Nyt voisitkin aivan ensiksi kertoa minulle, missä viestissä olen puhunut kaikkien maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä karkoittamisesta. Se on tuollaisen syytöksen jälkeen vähintä mitä voit tehdä.

Olen samaa mieltä, että jos integrointi ei onnistu, niin on tulossa pahoja aikoja. Integrointiin ei tarvita kuitenkaan kulttuurin omaksumista, siihen riittää kielen osaaminen, työpaikat, ja yhteisten demokraattisten tasa-arvon ajatuksen hyväksyminen ja omaksuminen.

Niin eli pitää omaksua kulttuurin olennaiset osat. Tämähän on jäänyt aika huonolle monilla maahanmuuttajilla, monessa Euroopan maassa, myös Suomessa.

On pidettävä huolta, että maahamuuttajilla on edellytykset tähän. Tärkeimpänä on koulu ja suomen kielen oppiminen. Ja se, että tasa-arvosta ei lipsuta.
Olen samaa mieltä. Ja vastaanottomäärää pitää säätää jos kotoutusedellytyksiä ei voida antaa riittävästi nykyiselle määrälle.

Ehkä näin, mutta sinä ehdotat ja toistat jatkuvasti sitä samaa ajatusta, enkä ole sinun kuulleen ehdottavan muita.
Yllä esittämäsi pöyristyttävän syytöksen perusteella et ole kuullut ehdotustani sitä ensimmäistäkään kertaa.

Minä ehdottaisinkin, että te maahanmuuttokriittiset edustajat käytte tapaamassa maahanmuutosta vastaavia viranomaisia, huom! rakentavassa, ei syyllistävässä mielessä!!!
Olen tehnyt jo näin, ja tulen tapaamaan toistekin.

Ja vastaus on, että millä keinoilla syrjäytyminen estetään.

Ei, vaan se on kysymys. Johon ei yksikään Euroopan maa ole keksinyt vielä vastausta. Vastaus on tietenkin se kotoutusresurssien ja vastaanottomäärän yhteensovittaminen, mutta sen jälkeen ei olekaan helppoja tapoja korjata syntynyttä virhettä.

Sinulla on erinomainen poliittinen taito pistää kaikki aina muiden syiksi, ilman että katsot ikinä peiliin.

Ei, olet oikeassa, on minussakin vikaa. Olen äänestänyt joskus kokoomusta, olen siis minäkin osasyyllinen Suomen nykytilaan.

58
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 01. 06. 2013 08:08 »
make, joka ei halua keskustella Husbystä, haluaa että tämä on nyt maahanmuutto- ja Husbyketju :)

No, ylläpito ei taida paljon välittää mitä on missäkin ketjussa ja kadunnimiasia on taidettu jo kaluta loppuun joten miksipä ei. Maahanmuuttoketjujahan meillä ei vielä ollutkaan, eikuu..


Yhden asian mies Lauri voisi keskittymällä toiseen asiaan voisi lieventää ongelmia. Mutta osaoptimoinnin avulla kokonaisoptimointi harvoin, jos koskaan onnistuu.

Otetaan esimerkkinä lääkärijonot,

Sikäli hyväksyn "yhden asian mies" -heittosi, että yhden asian takia politiikasta kiinnostuin. Se että valtuusto ei ajattele ensisijaisesti kuntalaisten etua, eikä eduskunta suomalaisten etua. Maahanmuuton huonous on tästä räikein esimerkki.

Ja juu, sosiaalitukiperusteisen maahanmuuttajan voi olettaa käyvän useammin lääkärillä, jos lähtömaassa on ollut terveydenhoito huonolla tolalla, ja lisäksi he tarvitsevat mukaan tulkin, käynti kestää tulkkauksen kanssa pidempään ja tulkin ja lääkärin osuminen samalle hetkelle vielä niin että maahanmuuttaja ei ole myöhässä vaatii käsittääkseni usein muutaman planeetan konjunktioon saamista.. Nojuu. Mutta siis hyävksyn oletuksesi siitä että tietyt maahanmuuttajaryhmät kuluttavat osuuttaan suuremman määrän lääkärin ajasta.

Toinen oletuksesi, että 15% jonottajien määrän vähentäminen vähentäisi jonotusaikaa 15%, en allekirjoita. Yritän demonstroida esimerkillä:

Jos oletetaan että kaupan kassa vetää 50 asiakasta tunnissa. Kauppaan tulee 60 asiakasta tunnissa. Jono pitenee koko ajan kun päivä etenee. Jos kauppaan tuleekin 50 asiakasta tunnissa, jono ei enää pitene, vaan kaikki asiakkaat pääsevät kassasta läpi hyvin kohtuullisessa ajassa.


Minun mielestäni kysymys Husbyssä on Suomellekin relevantti? Ketkä rettelöivät, miksi todellisuudessa rettelöivät ja mikä on suurin syy ongelmien aiheuttajaksi.

Niin minunkin mielestäni. Kysymykseesi "ketkä rettelöivät" arvioisin että ensimmäisen ja toisen polven nuoret, huonosti kotoutuneet maahanmuuttajat.http://avpixlat.info/2013/05/20/just-nu-kravaller-och-bilbrander-i-husby/


Poliisit ampuivat enemmän tai vähemmän aiheettomasti puukon kanssa olevan portugalaistaustaisen miehen, jolla oli suomalainen vaimo. Rettelöinnin laittoi käyntiin Suomesta jostain syystä Ruotsiin ajautunut mamu, jolla oli rikollistaustaa. Juorulehdet jopa saattoivat maksaa palavien autojen filmeistä.

Lihavoidut väitteesi ovat hurjia oletuksia, mutteivät kumpikaan selitä tai oikeuta sitä, että autoja poltettiin viikko putkeen, ja poliisi saisi kiinni vain yhdellä kädellä laskettavan määrän riehujia. Tässä uutisessa kerrotaan että poliisi on Suomessakin ampunut ihmisiä. Ei ole syntynyt autonpolttajaisia, ihme ja kumma.


Mutta ainakaan sinulta Lauri en ole kuullut kunnon analyysiä miksi näin tapahtui.
Yleensä vastaat jokaiseen viestiini, yllättävää ettet huomannut kun linkitin blogimerkintäni aiemmin.
http://lkarppi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140696-ruotsin-mellakoista-uutisoinnista-ja-maahanmuutosta
lainaus:

Quote
Ongelman juurisyy on tietysti se, että Ruotsissa on maahanmuutto hoidettu huonosti. Maahanmuuttajat eivät ole kotoutuneet, heitä on otettu vastaan paljon suurempia määriä kuin mitä on ollut mahdollista kotouttaa, ja he ovat tuoneet mukanaan oman heimokulttuurinsa ja nyt ylläpitävät sitä. Heidän kulttuurinsa ei ole yhteensopiva omamme kanssa, ja se näkyy juuri tällaisina ylilyönteinä. Samanlaista on tapahtunut aiemmin myös muissa Euroopan maissa, kuten Englannissa ja Ranskassa. Sielläkin poltettiin autoja, ja maahanmuuttajataustainen nuoriso mellakoi.

Olisi kiva, että edes vaivautuisit tekemään vertailuja Husbyyn ja vaikkapa Helsingin pahimman alueen välillä.
Samaan suuntaan ollaan menossa, vaikkei ongelmia vielä juuri näy. Mutta sitten jotkut lähiöt ovat Ruotsin tilanteessa, ehkä 10-20 vuoden päästä ellei maahanmuuttopolitiikka parane, on liian myöhäistä korjata asiaa. Siksi yritän pitää meteliä nyt, koska nyt asian voi korjata vielä helposti.

Vaikkapa maahanmuuttajien osuus, työttömien osuus jne.... Mutta turha kai sitä on odottaa, että yrittäisit miettiä syvällisemmin. Tiedätkö miksi? ... Sinä olet jo päätöksesi tehnyt. Sinulle tuollaiset tapahtumat vain luovat vain lisää syitä levittää maahanmuuttovastaisuuttasi ilman, että oikeasti yrittäisit ratkaista ongelmia ja miettiä niihin ratkaisuja. Sinä olet jo päättänyt mielessäsi, että on olemassa vain yksi ratkaisu eikä ole olemassa muita.

Ratkaisuja on muita. Kari ja Henry osoittavat kuinka ilolla heidän tuntemansa kiinalaiset ovat valmiita tulemaan yhteiskuntamme jäseniksi. En näe yhtään perustetta miksi se ei toimisi kenelle tahansa muulle ihmiselle väristä ja kansalaisuudesta riippumatta. Ihminen tarvitsee hyväksyntää, kuulumista joukkoon. Toivottavasti sinä Lauri et ole estämässä tätä, koska se, jos mikä luo eripuraa ihmisryhmien välillä.

Minähän nimenomaan yritän ratkaista ongelmia, sinua se vain jostain syystä silittää vastakarvaan. Karin tapaan minullakin on hyviä maahanmuuttajaystäviä, en vain pidä heistä meteliä. Jostain syystä hyppäät heti johtopäätökseen, että kun haluan muutosta huonoon maahanmuuttopolitiikkaan, niin vietän myös illat potkien eri värisiä ihmisiä. Ymmärrätkö yhtään kuinka ennakkoluuloisen kuvan annat itsestäsi?

Jos joku luo eripuraa ihmisryhmien välille, se olet sinä. Sinä vastustat sitä, että maahanmuuttajat omaksuisivat suomalaisen kulttuurin, ja kun ilmiöitä päinvastaisesta näkyy, olet ensimmäisenä ymmärtämässä että kyllähän heille pitää olla eri säännöt. Ei pidä. Kaikille samat säännöt niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Jos ja kun Husby kiinnostaa noin paljon, suosittelen lämpimästi myös:
http://www.halla-aho.com/scripta/husbyn_herattamia_ajatuksia.html

59
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 31. 05. 2013 23:11 »
Vertailuni ei ole kovinkaan ontuva. Kyllä vaikuttaa, yleensä ottaen johtuen elokuvateollisuudesta, tv:stä, musiikista. Ja yhdestä maailman ymmärretyimmästä kielestä. Ja koska kyseinen sana on enemmän tai vähemmän johdettu muualta eikä keksitty itse. Jos kysymyksessä olisi itse keksitty sana, mitä Suomessa on paljon, ei tälläisiä analogioita voitaisi luonnollisesti tehdä. Mutta koska kysymyksessä on enemmän tai vähemmän toisista kielistä tullut kopiosana ja sen merkitys on nykyään sama, niin en ymmärrä miksi vertailua ei voitaisi tehdä vähintään yhtä hyvin perustein kuin sinä teet Husbyyhyn.

Ei minulla ole oikeastaan Husbyyn mellakoista mitään sanottavaa. Turhautuneita ja mahdollisesti syrjäytyneitä nuoria, jotka haluavat toimintaa elämäänsä. Käyttävät sitten tyhmällä tavalla omaan sisälle patoutunutta vihaansa tai turhautuneisuuttaansa rettelöimällä. Valitettavaa, koska rasistit tästä eniten saavat vettä myllyynsä, joka ei hyödytä ketään.

Kuitenkin jokainen viestisi tuntuu sisältävän keskustelua Husbystä. Rasistejakin olet taas löytänyt.

Oli kieli mikä hyvänsä, vaasalaiset päättävät Vaasan katujen nimet, eivät jenkit tai ruotsalaiset tai kukaan muu.

60
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 31. 05. 2013 22:10 »
Minä en SAiSI ottaa vertailukohdaksi mitään muuta maata

Saat toki ottaa. Ja minä saan kritisoida vertailusi ontuvuutta. Toisella puolella palloa olevien ihmisten mielipiteet eivät vaikuta tähän nimiasiaan, tai ainakaan saisi vaikuttaa.

Sinulle on ilmeisesti jäänyt jotain Husbyn mellakoista sanottavaa, mikset kertonut sitä sen ketjussa?

61
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 31. 05. 2013 15:03 »
Eli koska minä olen eri mieltä kanssasi Husbyn mellakoiden syystä, sinun täytyy olla eri mieltä kanssani tässä asiassa? Loogista.

62
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 31. 05. 2013 14:02 »
Ja jos 90% suomalaisista kokee sanan rasistinena, oli merkitys kopioitu muualta tai ei, niin miksi Lauri et voi hyväksyä faktaa, että sanan merkitys on muuttunut.
En tiedä onko näin, mutta jos suomalaiset kokevat sanan merkityksen muuttuneen niin hyväksyn tietenkin. Mutta kuten jo nyt kolmatta kertaa selitän:

yksinään se, että jos Amerikassa joku kokee toisin, ei ole syy muuttaa käytäntöjä täällä.

Eihän se nyt niin vaikea, rasistinen tai omituinen ajatus ole sisäistää?

63
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 30. 05. 2013 20:08 »
Minulle on muuten aivan sama miksikä tuota kaupunginosaa halutaan kutsua. Jos asukkaat ovat todella sitä mieltä että nimestä on haittaa kuten pohjalaisen uutisessa oli, niin mikäpä siinä, vaihtakaa pois. Jos taas motiivi on se, että nimettömän kirjoittajan mielestä Atlannin toisella puolella on joku joka voisi loukkaantua, niin se ei oikein käy minun oikeustajuuni.


Olen tullut siihen lopputulokseen, että suurimmat nimen muutoksen vastustajat ovat suurimpia rasisteja.

Olipa yllättävää. Rasistikortti makelta.


Sinulla on Lauri mielenkiintoinen oikeus ottaa muualta olevia tapauksia ja verrata niitä Suomeen. Samaa oikeutta et kuitenkaan salli muille.
Onko jossain muussa maassa ollut vastaava "tapaus" sitten?

Neekeri-sanaa tutkittaessa juuri Yhdysvallat on sen tärkein pohja.
Ilmeisesti juuri jenkkien takia sana on saanut kielteisen soinnun, että sikäli on sinulla jotain perääkin tuossa. Ei meidän silti tarvitse kysellä muista maista mitä me saamme puhua täällä.

64
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 29. 05. 2013 19:07 »
Meneppä sanomaan vaikkapa Bronxissa porukoille, että nigger, huomaat nopeasti kuinka tummahipiäiset loukkaantuu sun sanomisesta.

Mutta kun ei tarvitse. Olemme Vaasassa, Suomessa.

Aivan, emmekä ole edes Ruotsissa, Husbyssä.

Tarkoitatko tällä, että emme saa ottaa opiksemme Ruotsin tekemistä virheistä maahanmuutossa, mutta meidän pitää miettiä minkälaisista sanoista amerikkalaiset jengit saattaisivat suuttua?

65
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 29. 05. 2013 18:06 »
Meneppä sanomaan vaikkapa Bronxissa porukoille, että nigger, huomaat nopeasti kuinka tummahipiäiset loukkaantuu sun sanomisesta.

Mutta kun ei tarvitse. Olemme Vaasassa, Suomessa.

66
Vaasa / Vs: Neekerikylä puhuttaa
« on: 28. 05. 2013 21:09 »
..luulisin, että suurin osa tummaihoisista on toista mieltä.

Eipä sijaisloukkaannuta siellä. Oletko kuullut yhdenkään tummahipiäisen purnaavan tuosta kadunnimestä?

67
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 05. 2013 15:03 »
Kyuu Eturautti on listannut hyvät argumentit monikulttuurisuudelle

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kest-vi-argumentteja-monikulttuurin-puolesta

68
Laittamasi kuvien tytöt myivät illalla ruusuja. Ehkä ovat saaneet sitä hyvinkin rahaa.

Toivotaan että siinä oli käynyt näin.

69
Edellisen viestin vihreäpaitainen nuori nainen oli sattumalta samaan aikaan tänään illalla myös ABCllä, yritti vaihtaa aika montaa kolikkoa seteleiksi. Taisi olla hyvä bisnes se kerjääminen siis. En voi kyllä käsittää kuka haluaa tukea tuollaista toimintaa
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288565470817.html
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288541736095.html
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288339472906.html
http://www.ess.fi/?article=279274

70
Tänään kevätmarkkinoilla tuli ihan siististi pukeutunut ulkomaalaisen näköinen nuori nainen kysymään rahaa kuppiin. En tietenkään antanut, ei minulla edes ole käteistä, mutta kyselin häneltä että sujuuko bisnekset hyvin. Hän sanoi että heitä on kolme, ovat Moldovasta ja ovat olleen Suomessa 3 kuukautta. Kolmatta kerjäläistä en löytänyt mutta yksi mies tuntui kyllä katselevan minua kovin tarkasti kun olin jutellut toiselle tytölle ja ottanut kuvan molemmista.

http://db.tt/KFoqOl88
http://db.tt/bGsteTX5

71
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 24. 05. 2013 21:09 »
En kyllä muista nähneeni koskaan. Veikkaan että vöyrinkaupunki.

72
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 24. 05. 2013 16:04 »
Jos on kirjautunut naamakirjaan, vaikkei olisikaan kaverini niin tämän pitäisi näkyä, kun se on säädetty "julkiseksi"
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151466430853920&set=a.10151466430798920.1073741827.722953919&type=3&theater
Olen kerännyt albuumiin nyt parin iltalenkin varrelta saatuja otoksia, eli jos kuvaa klikkaa niin pitäisi tulla lisää kuvia.

Ja jos ei naamakirjaan ole tiliä niin tuo yksittäinen kuva näkynee tästä:

73
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 05. 2013 18:06 »
Jussilta tuli juuri hyvä blogimerkintä http://halla-aho.com/scripta/husbyn_herattamia_ajatuksia.html

74
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 05. 2013 15:03 »
Laitetaanpa muuten tähän näkyviin paperin jonka askartelin torilla jaettavaksi

http://db.tt/4wylE5jQ

75
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 05. 2013 22:10 »
Vaasan kaupunginvaltuustossa ei varmaankaan ole rajattoman pitkiä puheenvuoroja.

Jokke on ainoastaan budjettikokouksessa rajoittanut puheiden pituuksia, eikä silloinkaan siitä pidetty kiinni koko kokouksen ajan.

76
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 05. 2013 17:05 »
Pitää Lauri muistaa, että sinun mielipiteesi, vaikka guru oletkin, niin ei ole välttämättä sama kuin suomalaisten etu.

Totta, ja sama pätee sinuun. Kiva kuulla että pidät minua gurunasi.

Suomalaisten etu on aika subjektiivinen käsite.
Totta.

Ja vaikka enemmistö vaikkapa suorassa demokratiassa olisi jotain mieltä, niin sekään ei välttämättä tarkoita, että sekään olisi suomalaisten etu. Ja enemmistön edun avulla ei saa myöskään talloa muiden vapautta tai oikeuksia.
Ei tietenkään, kyllähän Italiassakin ne äänestää sitä Berluskoonia vaikka on jo jäänyt kiinni vaikka mistä. Ja Kreikassa on pitkään äänestetty sellaisia jotka lupaavat että eletään enemmän yli varojemme kuin mitä muut puolueet. Mutta se on demokratiaa, ja jos kansa sitä haluaa niin sitten tehdään niin. Jos Italialaiset tykkäävät korruptiosta ja Kreikkalaiset haluavat että maa on vararikossa, niin se heille suotakoon.

Siksi en ymmärrä miksi tunnut väheksyvän eduskuntaa.
En tietenkään väheksy, mistä sait sellaisen kuvan?

77
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 05. 2013 17:05 »
Toisaalta voisi pohtia, että kuntalainen voisi esittää itse asiansa puhumalla valtuuston kokouksessa kaikille valtuutetuille yhtä aikaa. Valtuuston kokouksessa kuntalainen voisi nousta valtuuston eteen ja pitää puheen kuntalaiselle tärkeistä aiheista. Kuntalaisella olisi käytössään valtuuston kaikki kokoustekniikka ja televisiojulkisuus. Valtuusto tosin kokoontuu vain kerran kuukaudessa käsittelemään esityslistalla olevat asiat. Jos kuntalaisille annettaisiin puheenvuoro niin pitäisi varmaankin lisätä valtuuston kokousten määrää aina tarvittaessa. Kuntalaisten kuuleminen valtuustosalissa valtuuston edessä ehtona voisi olla, että puhujiksi halukkaita kuntalaisia on vähintään viisi ja maksimissaan kymmenen ja heidän puheenvuoronsa kesto on maksimissaan 15 minuuttia.

Jo nyt nähdään aivan liian pitkiä puheenvuoroja, joissa ei ole päätä eikä häntää.  Pelkään että tuollainen järjestely vain lisäisi sitä ongelmaa.
Kyllä kuntalainen voi ottaa yhteyttä valtuutettuihin paljon helpomminkin. Minua on feispuukin, postin, foorumien ja sähköpostin kautta lähestytty kun on haluttu keskustella kanssani, ja hienosti on toiminut. Jos aihe on ollut sellainen että joku muu ryhmästä tietää siitä enemmän, olen sitten joko ohjannut kuntalaisen juttelemaan suoraan hänelle tai kysynyt neuvoa.

78
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 05. 2013 23:11 »
En minä mistään ministereistä ole puhunut, sinä siellä eduskunnassa tapaat olla ongelminesi.

Mutta!

Olen samaa mieltä kanssasi taas. Suora demokratia olisi merkittävä edistysaskel demokratiassa, se paikkaisi edustuksellisuuden ongelmia. Olen ehdottomasti sen kannalla. Suomalaisten edun unohtaminen on se syy miksi aktivoiduin politiikassa. Se täytyy korjata.

79
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 05. 2013 22:10 »
Kyllä sä ootkin sitten oikea kuningas. Et kuitenkaan hakenut aikanaan kaupunginjohtajaksi... vai haitko?

Siis mitä, etkö olekaan onnellinen vaikka toimin juuri niinkuin sinä halusit? Kuinka yllättävää!Timolle:

Minusta on oikein mielenkiintoista spekuloida tuollaisilla asioilla. Toisaalta edustuksellisuus pitäisi ottaa jotenkin huomioon. Monta sellaista jäi valtuuston ulkopuolelle, joita äänestettiin, miten heitä äänestäneiden kävisi? En minäkään oikein hihku onnesta puoluepolitiikan kommervenkkien kanssa, varsinkin kun eduskuntaan päin katselee mutta en oikein keksi parempaakaan järjestelmää.

80
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 05. 2013 21:09 »
ehkä enemmän keskittyisit asioiden esittelyyn muille valtuutetuille yli puoluerajojen

Kas kummaa, siellä piikittely-yritysten keskellä oli pilkahdus asiaa. Älä huoli, myös tämä puoli on hoidossa. Joka valtuuston kokouksen väliajalla ja kokouksen loputtua juttelen muille edustajille, yli puoluerajojen. Lisäksi keskustelen naamakirjan välityksellä. Loin juuri sitä varten naamakirjaan valtuustolle ihan oman ryhmän, jotta voimme yhdessä keskustella. Olen siis tässäkin asiassa edelläkävijä.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 9