Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Lauri Karppi

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Mielipideilmaston muutos
« on: 28. 11. 2023 20:08 »
Ai tämäkin alusta on vielä olemassa. Kiva juttu :)

Täällä joskus ~11v sitten muistaakseni kirjoittelin maahanmuuton ja monikulttuurin ongelmista, jota sitten erinäiset suomalaisvastaiset viherpunaiset tyypit kävivät moittimaan, vaikkeivät silloinkaan osanneet asiallisesti mielipidettään ilmaista, vaan turvautuivat nopeasti keskustelijan haukkumiseen, kun eivät enää pärjänneet asiallisessa keskustelussa.

Aikamoinen tervehtyminen on tapahtunut yleisessä asennoitumisessa maahantunkeutujiin, kuten nyt tuoreesta itärajan tilanteesta voi huomata. Varmasti myös Ruotsin tilanteen yhä pahentuessa on hitaimpienkin silmät alkaneet aueta.


2
https://www.facebook.com/events/531958460176367/


Quote
la 18.5.
klo
10-15
Koko perheen pyöräilypäivä Strömsössä
(järjestäjät: Liikenneturva, Vaasan kaupunki)
Radio Vaasasta tutun Hippi Hovin juontamassa ohjelmassa on mm.
opastettuja kierroksia Strömsön tiloihin
Action Power -liikunnallista toimintaa lapsille
kilpailuja sekä arvontaa
nuorisotilojen tuunaamat pyörät - äänestä suosikkisi voittoon!
keittoa 600 ensimmäiselle pyöräilijälle (tarjoana Vaasan kaupungin Ruokapavelu)
pyöräilykarttoja ja tietoa pyöräilyn turvallisuudesta
HUOM! Strömsön alueelle pääsee vain pyörällä. Yhteislähtö on Vaasan torilta kello 10. Itsenäisesti pyöräilevät voivat käyttää apunaan kartalle merkittyä pyörätiereittiä.

3
Vaasa / Kaupunginvaltuuston kokous 6.5
« on: 02. 05. 2013 14:02 »
Uusi esityslista on julkinen.

Ajatuksia ja ehdotuksia kannattaisi esittää ja keskustelua kannattaisi käydä _ennen_ valtuuston kokousta.

§   Liitteet   Otsikko
64   6 kpl   Lunastusluvan hakeminen Böle II asuntoalueelle
65   -   Sosiaali- ja terveyslautakunnan vaali
66   1 kpl   Maahanmuuttajien kansalaisraadin julistus
67   1 kpl   Vanhan Vaasan ja Ristinummen uuden alakoulun rakentamisen selvittäminen, valtuustoaloite Tapio Ruostetoja (SDP)
68   1 kpl   Vaasan kaupungin rakennusaikaisen valvonnan parantaminen, valtuustoaloite Pekka Mäenpää (VAS)
69   1 kpl   Hietalahden venesatama-alue puisto- ja liikuntakäyttöön, valtuustoaloite Erkki Teppo (SDP)
70   1 kpl   Ennaltaehkäisevä kiinteistöjen huolto-ohjelma, valtuustoaloite Harri Leppälä (PS)
71   1 kpl   Hissien rakentamisavustuksen korottaminen 15 prosenttiin, valtuustoaloite Raimo Rauhala (SDP)
72   2 kpl   Kotiapua perheille, valtuustoaloite Anne-Salovaara-Kero (RKP)
73   3 kpl   Kaksikielisen ammattikorkeakoulutuksen mahdollistaminen, valtuustoaloite Sture Erickson (RKP)
74   2 kpl   Selvitys vanhustenhuollon vertailutiedoista ja laatusuosituksista, valtuustoaloite Marjatta Vehkaoja (SDP)
75   3 kpl   Vuokra-ajan jatkaminen, Vaasan Lomaranta Kiinteistöt Oy
76   2 kpl   Vaasan seudun jätelautakuntaa koskevan sopimuksen ja johtosäännön hyväksyminen
77   5 kpl   Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä osakeyhtiön perustaminen
78   1 kpl   Nummen koulun laajennuksen hankesuunnitelma
79   2 kpl   Asemakaavan muutos, Vikinga
80   -   Uudet virat ja toimet 2013
81   2 kpl   Kiinteistö Oy Pikipruukki - konvertoitavien lainojen takaus4
Sekalaista keskustelua / PerusVaasa -perheilta
« on: 20. 04. 2013 06:06 »
Tule tapaamaan Vaasan perussuomalaisia aktiiveja ja valtuustoryhmä tänään kello 17 osoitteessa Kuninkaantie 72.

https://www.facebook.com/events/142567082591593/
Quote
Vaasan Perussuomalaiset järjestää koko perheen PerusVaasa-illan lauantaina 20.4. klo 17 Kuninkaantien Vuokratuvalla. Tervetuloa keskustelemaan päivän ajankohtaisista kunta-asioista!

Kahvi- ja mehutarjoilu.

5
Hei!

Vaasan Asevelikylässä, osoitteessa juhanintie 18 seisoo omakotitalo joka on täynnä tavaraa, joka pitäisi tyhjätä jotta talo saataisiin myytyä. Siellä on paljon roskaa mutta myös paljon käyttökelpoista tavaraa, huonekaluja, kirjoja, astioita, koneita, lehtiä jne. Tänään 5.4. tulen avaamaan oven klo 17:30, tule paikalle, ota kantajia ja pakettiauto tai peräkärry mukaan :) Kaiken irtaimiston pitää lähteä pois. Talossa on kolme kerrosta, lisäksi autotalli, pihavarasto ja leikkimökki, joissa on myös tavaraa. Rahaa ei tarvitse. Maksu tapahtuu tuomalla tyhjä jätesäkki, tai siivoamalla sellaiseen roskia tai viemällä täysinäinen roskasäkki oman kotisi roskikseen. Lauantaiaamuna paikalle tulee apujoukkoja joiden tehtävänä on heittää talosta ihan kaikki tavarat roskalavalle.

Säännöt:
-Mitään ei saa rikkoa. Vaikka talo todennäköisesti meneekin perusteelliseen remonttiin myyntinsä jälkeen niin ei silti rikota mitään.
-Ei viedä lumilapiota tai ruohonleikkuria, jos pihaa pitää vielä ennen myyntiä siistiä.
-Ei viedä myöskään taloon kohtuullisen kiinteästi kuuluvia osia kuten kaukolämpökeskus, ikkunat, ovet, hella, kiuas, takat tai jääkaappi
-Kaikki muu lähtee, kuten arkkupakastimet, tuolit, kirjahyllyt, sängyt, pöydät, lamput jne
-jos löytyy vielä valokuvia jostain niin kerätään ne kaikki yhteen paikkaan, ne haluan minä.
-Pidetään ulko-ovi kiinni ettei lämpö karkaa.
-Mitään tavaraa ei voi varata, vaan se joka sen kantaa ensin tontilta pois, voittaa.
-Jätetään piha tyhjäksi, koska siihen tulee tänään roskalava huomisen tyhjäysoperaatiota varten.
-Jos on kysyttävää, soita Lauri Karppi 0503478090


Talon kuntotarkastuksessa näkyy myös jotain kuvia sisältä
http://dl.dropbox.com/u/18800663/Juhanintie%2018%2065300%20Vaasa.pdf

Lisäksi talosta on yksi video tässä, josta myöskin näkyy jotain.
https://www.dropbox.com/s/jd20lpg02rf5lg5/01.03.12%20020.MOV

6
Tänään sain ajatuksen, että voisin otsikon aiheesta tehdä aloitteen. Kerron ensin näkemykseni nykytilanteesta ja sitten visioni siitä miten sitä voitaisiin parantaa. Palaute on tervetullutta.

Johdanto
Minusta on tärkeää, että kuntalaiset tietävät mitä valtuustossa on
a) sanottu ja
b) äänestetty

On mielenkiintoista tietää mitä asioita tapahtuu omassa kotikaupungissa. Esimerkkejä: terveydenhuolto, laivayhteys, pakolaiset, urheilutilat, talous. Lisäksi kuntalaisen pitää tietää, ajaako hänen äänestämänsä henkilö tai puolue niitä asioita joita lupasi.

Viikon vanhoja hyviä esimerkkejä joita tulee mieleen valtuuston budjettikokouksesta on maahanmuuttokeskustelussa pakolaisten kotoutumisesta huolta kantaneet Mäntymaa ja Moisio, jotka kuitenkin sitten äänestystilanteessa äänestivät kiintiöpakolaisten vastaanottamisen taukoa vastaan. ( tulos tarkastettavissa täältä, "jaa" oli kaupunginhallituksen kanta, "ei" äänesti että pidetään tauko https://www.dropbox.com/s/wixal1jd6y2pnpb/206%20-%20Full_9.rtf ) Tänään oli pohjalaisen tekstaten palstalla kiitetty monia nimiä pakolaisten vähentamisen puolesta puhumisesta, Moisiota myös - hyvä esimerkki siitä että äänestyksien tulokset eivät kotiin välity, vain puheet.

Nykytilanne
a) kohta toimii tällä hetkellä mielestäni tyydyttävästi, Valtuutettujen sanomisia voi tällä hetkellä halukkaat seurata helposti netin välityksellä, johon kokous ilmestyy videona yleensä päivän tai parin sisällä kokouksesta osoitteeseen http://www.mediawiik.fi/vaasa/ Lisäksi valtuutetut kirjoittavat usein lehtiin ja blogeihinsa mietteitään.

b) kohta kaipaisi parannusta, eli valtuuston äänestysten tulosten selkeä jakaminen. Kun erikseen pyysin, sain sähköpostiini edellisen kokouksen äänestysten tulokset. Laitoin ne julkiseen levitykseen tänne:
https://www.dropbox.com/sh/wy590w5j5qekb9d/RI_ZD9Z_EZ
Nuo tiedostot eivät ole erityisen helppolukuisia, eivätkä kelpaa vihkiytymättömän tietolähteeksi ilman että hän kuluttaa 5-60minuuttia tutkimalla pöytäkirjaa tai videotallennetta.

Parannusehdotus
Äänestystulokset pitäisi olla helposti ymmärrettävässä ja jaettavassa muodossa. Esimerkiksi jo kokouksessa näkyvä yleiskuva siitä, miltä paikalta mitä nappulaa painettiin olisi jo hyvä alku tähän. Jos avoimuutta ja viestintää halutaan parantaa kunnolla, voisi meillä olla jokaiselle valtuutetulle oma sivu, josta näkee äänestysnapinpainallushistoria. Samoin jokaiselle äänestykselle olisi oma sivu, josta olisi lyhyt kuvaus siitä, mistä äänestettiin, ja josta näkee kuka äänesti kyseisessä äänestyksessä mitenkin. Valtuutettujen ja äänestysten sivut olisi tietysti linkitetty ristiin. Valtuutetun sivulla voisi ehkä sivupalkissa nähdä yhteenvetoja ja linkkejä muista samalla tavalla äänestäneistä valtuutetuista. Tämä sivusto vaatisi jonkin verran työtä rakentaa aluksi, mutta sisältö muodostuisi linkkini kaltaisista tiedoista joka kokouksesta automaattisesti. Ainut mitä tällä hetkellä ei tuo tiedosto sisällä, on tuo kuvaus itse äänestyksestä, eli se vaatisi selvitystä kuka tuon lyhyen kuvauksen joka äänestyksestä kirjoittaa.

Toivotut vaikutukset
Tämä sivu antaisi helpon tavan selata valtuutettujen äänestyskäyttäytymistä, ja helpottaisi keskustelun käymistä tärkeistä asioista. Kuntalaisilla olisi oikea ja täsmällinen tieto siitä, kuka ja mitkä puolueet äänestivät missäkin kysymyksessä milläkin tavalla. Sivuun voisi linkittää sosiaalisessa mediassa ja kommentoida tai pyytää valtuutetulta kommenttia jos hänellä virtuaalista läsnäoloa on. Näin julkinen keskustelu kunnallispolitiikassa voisi kokea nousun jota ainakin viime äänestysprosentin perusteella kipeästi tarvitaan.

Pages: [1]