Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Lauri Karppi

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Yleistä keskustelua / Mielipideilmaston muutos
« on: 28. 11. 2023 20:08 »
Ai tämäkin alusta on vielä olemassa. Kiva juttu :)

Täällä joskus ~11v sitten muistaakseni kirjoittelin maahanmuuton ja monikulttuurin ongelmista, jota sitten erinäiset suomalaisvastaiset viherpunaiset tyypit kävivät moittimaan, vaikkeivät silloinkaan osanneet asiallisesti mielipidettään ilmaista, vaan turvautuivat nopeasti keskustelijan haukkumiseen, kun eivät enää pärjänneet asiallisessa keskustelussa.

Aikamoinen tervehtyminen on tapahtunut yleisessä asennoitumisessa maahantunkeutujiin, kuten nyt tuoreesta itärajan tilanteesta voi huomata. Varmasti myös Ruotsin tilanteen yhä pahentuessa on hitaimpienkin silmät alkaneet aueta.


2
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Ai saa?

Pakolaisten vastaanottamista perustellaan sillä, että se auttaa ja on humanitäärisesti ja omatunnollisesti ja karman ja ties minkä kannalta oikein. Jos täältä lähdetään sotimaan, niin se taas sotii kaikkea sitä vastaan mitä edellä luettelin, eikä siis auta.

Nuo sotimaan lähtijät ovat käsitykseni mukaan niitä jotka ovat aiemmin lähteneet sotaa karkuun tai heidän jälkeläisiään. Parempi lopputulos auttamisen kannalta tulisi kun ei alunperinkään vastaanotettaisi pakolaisia, säästyisi paljon vaivaa ja rahaa täällä ja olisi enemmän motivaatiota lopettaa sotiminen siellä jossain pippuristanissa.

3
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

4
aika kovaa väittää muiden kulttuuri huonoksi. Huonommaksi kuin suomalaisten. Mihin kantasi perustuu?
Arvotan kulttuuria (eli sekaisin myös uskonto/tavat/kasvatus/perimätieto) sen saavutusten ja ominaisuuksien perusteella. Mitä vaikutuksia kulttuuri aiheuttaa? Esimerkiksi japanilainen kulttuuri näyttää aiheuttavan rauhallisen yhteiskunnan, jossa tiede ja teollisuus edistyy. Uskoisin japanilaisen löytävän omasta kulttuuristamme paljon yhtymäkohtia ja hän varmaankin kotoutuisi tänne helposti. Suomalaista kulttuuria pidän tietenkin parempana kuin japanilaista koska olen kotoisin Suomesta, mutta vain vähän parempana.

Pakolaiset/turvapaikanhakijat sen sijaan edustavat usein paljon huonompia kulttuureja, jossa esimerkiksi naista ei pidetä saman arvoisena kuin miestä, ja pakotetaan heidät pukeutumaan säkkeihin. Riippuen lähtömaasta, teknologinen ja sosiaalinen kehitys on saattanut pysyä paikallaan kymmeniä vuosia tai enemmän. Se kielii siitä, että kyseisen kulttuurin edustajat tuskin edistävät täälläkään yhtään mitään, varsinkin jos ovat tekemisissä vain oman viiteryhmänsä kanssa eivätkä omaksu hyviä ominaisuuksia suomalaisesta kulttuurista.

Miten heillä voisi olla tietoa Suomen hyvinvoinnista, jos heil ei ole ede luku ja kirjoitustaitoa.
Luku- ja kirjoitustaidottomatkin voivat osata käyttää puhelinta, sekä puhua ja kuunnella? Kun Suomi tai naapurimaa on tehnyt muutoksia maahanmuuttolakeihin ja säädöksiin, vaikutukset tulevien hakemusta määrässä ovat aina näkyneet nopeasti. Tämä kertoo sitä, että lähtömaissa ollaan aina hyvin selvillä siitä mihin kannattaa mennä. Etelänaapuriimme tulee muistaakseni yhden käden sormilla laskettava määrä hakemuksia. Jännä että tänne kauemmas tulee paljon, paljon enemmän :D

5
Tämän ketjun aihe on tosiaan syvällä maahanmuuton ytimessä. Ja nimenomaan sen haitallisen maahanmuuton, eli sellaisen joka aiheuttaa Suomelle kustannuksia ja ikäviä sivuvaikutuksia kuten islamisaatiota ja ghettoutumista. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät tänne tullessaan osaa suomea ruotsia tai englantia, ja ovat usein muutenkin kouluttamattomia. Lisäksi heidän kulttuurinsa on usein huono ja samalla siis huonosti yhteensopiva omamme kanssa.

Joku, joka ei pysty rekisteröitymään tänne keskustelijaksi huuteli tuolla lyhytviesteissä ilmeisesti liittyen edelliseen viestiini. Henkilökohtaisuuksien seasta ymmärsin tuon puskistahuutelijan viestin siten, että Suomen täytyisi kantaa vastuu kaikista maailman konflikteista koska meillä täällä menee niin hyvin. Minusta me emme voi vaikuttaa noihin konflikteihin korjaavasti. Tällä hetkellä Suomesta lähtee noihin taisteluihin lisää taistelijoita, joten meidän takiamme taistelu vain pitkittyy.

Lisäksi, kun konfliktialueilla asuvat ihmiset ymmärtävät, että tällaisia maita kuin Suomi on, niin miksi ihmeessä he yrittäisivät parantaa elinolosuhteita siellä missä nyt asuvat? Eihän niin kukaan muukaan tekisi. Parempi muuttaa Suomeen, missä on ilmainen ylläpito ja hyvät oltavat. Ne joita kiinnostaa voi sitten lähteä täysikasvuisina sotimaan kun sattuu huvittamaan.

Näen että parhaiten voisimme edistää taistelun loppumista olisi olla vastaanottamatta yhtään pakolaista tai turvapaikan hakijaa. Uskon sen olevan inhimmillisin ratkaisu.

6
Minusta on valitettavaa, että Suomea ylipäätään koskettaa tällaiset kaukaiset konfliktit. Suomi joka tapauksessa ei voi tuohon taisteluun mitenkään vaikuttaa, mutta voimme kärsiä siitä silti. Tänne tulee ihmisiä sotaa pakoon, mutta heillä on yhä voimakkaana silti mielessä kyseinen konflikti, ja onhan mm. "suomalaisia" ja "ruotsalaisia" myös kuollut noissa. Esimerkiksi aika tuore uutinen: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/517330/Suomalainen+kaatui+Syyriassa++uusia+lahtijoita+kymmenittain

Se, että lähtijöitä on useita, kertoo turvapaikkajärjestelmän turhuudesta. Ihmiset ole jäämässä tänne rakentamaan uutta elämää ja kotoutumaan, vaan etsivät vain turvallista hengähdyspaikkaa kasvattaa lisää sotilaita. Se ei varmasti konfliktia lopeta tai auta mitenkään.

Kurdithan osoittivat mieltään noin vuosi sitten Helsingissä. 150-200 Kurdia häiritsi liikenneetä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110316281404_uu.shtml Tämä oli mielestäni erittäin tahditonta. Aivan kuin Suomi ja suomalaiset olisivat muka syypäitä kurdien ahdinkoon kun ovat menneet myöntämään turvapaikkoja heille.


Olen myös henkilökohtaisesti nähnyt miten tuo konflikti jo nuorten päässä vahvana. Toimin aiemmin opettajana yläasteella, ja mieleeni muistuu yksi oppilas jolla oli  vaikeuksia keskittyä opiskeluun tai edes saapua ajoissa tunnille. Hän pystyi silti koska vaan pyytämättä pitämään esitelmän siitä kuinka paha konfliktin toinen osapuoli on ja mitä heille voisi hänen mielestään tehdä.

7
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 22. 08. 2013 09:09 »
Pidin minäkin puheen maanantaina. Tässä suora linkki siihen kohtaan jossa puheeni alkaa.
http://youtu.be/Hdq1ioQynaY?t=42m14s

Ihmettelin miksi valtuuston pitää tehdä erikseen päätös että nyt palkataan vain tarpeellisia työntekijöitä, eli miksei se ole normaali asioiden laita. Että ei oikein toimi tämä järjestely nyt. Annoin vihreiden Laura Ala-Kokolle palautetta että on hullunkurista vastustaa säästämistä sillä perusteella että kuinka paljon tätä vuotta on jäljellä.


Sattumalta tuli muuten vastaan blogi jossa käsiteltiin samaa Vaasan valtuuston maanantaista kokousta:
http://www.saloniemi.net/fiilispohjalta-susanna-koski/

Siinä huomautetaan, että Susanna Kosken omana pitämänsä puhe oli itse asiassa lähes sanasta sanaan suora kopio viikkoa aiemmin ilmestyneestä toisen kokoomusnuoren blogikirjoituksesta http://www.matiasmarttinen.fi/blogi/kuntatalouden-rappiotila

linkki Susannan puheeseen:
http://youtu.be/wmwm-RvTluI?t=1m50s

Siinä tosiaan blogista luetaan kappaleet 1 ja 3 aika suoraan, ikäänkuin omana mielipiteenä. Harmi vain että Vaasan kaupungin sivulla oleva video menee kesken poikki, puhe jatkui kyllä vielä, mutta seuraavassa klipissä Susanna jo istuu paikalleen.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 09. 08. 2013 07:07 »
Perussuomalaiset nuoret järjestää kielipoliittisen seminaarin Kokkolassa 10.8.

Olen kahden vaiheilla lähtiskö käymään. Sikäli olisi hyvä että voisi saada vinkkejä miten pitää vastaava tilaisuus täällä Vaasassa. Jos lähden niin kyytiinkin mahtuu kyllä.


Video liittyy:
http://youtu.be/JMSogLzilvI

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät - De gröna
« on: 30. 07. 2013 18:06 »
Ajattelin että pisteet oli sinne tulleet ihan vahingossa niin korjasin :)

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät - De gröna
« on: 30. 07. 2013 14:02 »
Onko muuten tuo Ala-Kokko se sama vihreitten valtuutettu, joka jää aina pois valtuuston kokouksista niin että Tapio Osala pääsee sinne rähisemään, vaikkei häntä ole edes äänestetty valtuustoon?

Veikkaisin että Laura ja Ivanka ovat eniten paikalla kolmikosta, ja Eeva vähiten. Tuota nyt voisi tietysti kritisoida että kannattaako edes pyrkiä istumaan kokouksiin jos siihen ei pysty, mutta ei siitä varavaltuutettujen käyttämisestä toisaalta mitään haittaa muulle valtuustolle ole.

Eevan äänestäjänä saattaisin mieleni pahoittaa, mutta kun en sellainen ole niin en myöskään puolestaloukkaantumista ala suorittamaan. Puolestaloukkaantuminen on kukkahattutätien puuhaa. Seuraavissa vaaleissa sitten tulee taas palautetta äänestäjiltä, että ovatko tykänneet järjestelystä vai ei.

11
Off Topic / Vs: Nuoret ei diggaa mökkielämää?
« on: 30. 07. 2013 13:01 »
No onko se nyt niin paha jos ei nimenomaan hingu työleirille? Omaa voi rempata toki, ja moni siitä pitääkin, mutta toisaalta ymmärrän myös mentaliteetin että lomalla lomaillaan.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät - De gröna
« on: 30. 07. 2013 07:07 »
Laura Ala-Kokko kirjoitti 28.7.2013 pakkoruotsin ihanuudesta. Aluksi hän rakentaa ns. olkiukon, ja sitten hyökkää sitä vastaan. Hän antaa ymmärtää, että ruotsin opiskelun väitetään olevan turhaa, ja ampuu sitten tämän itse keksimänsä väitteen alas.

Ala-Kokko jatkaa fantasiakirjan esimerkillä, jossa eri maan alueet on jaettu osiin ja heidän on pakko opetella vain siihen liittyviä asioita. Tämä oli siis hänenkin mielestään epätoivottavaa. Kuitenkin ruotsin opiskelu on hänestä täysin eri asia, vaikka ruotsi on vaihtoehtoihin nähden selvästi vähiten vaihtoehtoja avaava.

Ruotsin opiskelu ei tietenkään ole turhaa, kuten ei minkään muunkaan kielen opiskelu ole. Emme voi etukäteen tietää, tarvitseeko esimerkin "kuopiolainen kaivinkoneenkuljettaja" ruotsia, mutta emme sen paremmin voi tietää tarvitsisiko hän vaikkapa saksan tai ranskan kielen taitoa. Kaikki oppi on hyvästä, mutta meillä on rajallinen määrä opetustunteja käytettävissä.

Aivan kuin suomalaiset olisivat niin tyhmiä, etteivät itse osaa valita mitä kieliä tarvitsevat.

Minusta olisi suotavaa antaa kaivinkoneenkuljettajanalun itse päättää, mitä kieltä haluaa oppia. Myös kielivalinnanvapauden puolesta liputtava, 4.9. päättyvä kansalaisaloite haluaa antaa opiskelijoille vaihtoehtoja. Aihe on ajankohtainen nyt, kun koulut taas alkavat. Suosittelenkin jokaista täysi-ikäistä allekirjoittamaan tuon aloitteen.

Se, että jokaisen suomalaisen on opiskeltava kaikilla oppiasteilla ruotsia on Ala-Kokon mukaan "mahdollisuus löytää oma tiensä" ja hän vertaa sitä sen kokeilemiseen, tykkääkö leivonnasta vai ei.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja kutsui myös fysiikkaa turhaksi oppiaineeksi. Vihreät yleensä innostuvat uutisista joissa kerrotaan että tuulivoimaloiden tai aurinkopaneelien hyötysuhdetta on onnistuttu parantamaan, tai joku muu laite on saatu tuhlaamaan vähemmän energiaa. Vaikkei Ala-Kokko varmasti ole näitä kehittämässä, luulen että jopa hän ymmärtää edellämainittujen toimintaperiaatteen. Ja arkielämässään hän varmaankin välttää sähkölaitteiden käyttöä suihkun aikana eikä rakenna saunanlauteita metallista.

Olisi muuten mielenkiintoista vertailla tuntimääriä. Suomalaisen opiskelijan pakolliset leivonnan, fysiikan, ja ruotsin oppitunnit riviin. Taitaa käydä niin että ruotsin oppitunteja tulisi monin verroin enemmän kuin kahta muuta yhteensä. Kokeilu tosiaan.

Jos tuleva yrityksesi tekee liiketoimintaa vaikkapa Kiinan, Venäjän tai Saksan suuntaan, voi olla ettei siitä ruotsista oikein ollut yhtään mitään apua. Samat fysiikan lait siellä kuitenkin toimivat, ja yritysvieraat tykkäävät varmaan suomalaisista kotona leivoituista pullista silti.

Suurin osa suomalaisista ei kuule ruotsia kotipaikkakunnallaan lainkaan, ja heille ruotsin pakko-opiskelu aiheuttaa vain turhaan antipatiaa ruotsia ja ruotsinkielisiä kohtaan.

Ymmärrän toki vaasalaisen näkökulman tässä, ruotsin kieli on täällä tärkeä. Toivoisin itsekin osaavani ruotsia paremmin ja yritän opiskella sitä viikottain kuuntelemalla ja lukemalla. Mutta minähän jouduin koulussa lukemaan sitä pakkoruotsia?! Ongelma onkin, että ruotsin kieltä ei tule käytettyä, jos ei ole missä puhua ruotsia. Parasta kielitaidon kannalta olisi tietysti, jos olisi ruotsinkielisiä kavereita. Kielten oppimista voisikin Vaasassa helpoiten edistää niin, että että eri kieliset oppilaat ovat samaan aikaan välitunnilla samassa pihassa. Kaikki oppisivat jo välitunnilla puhumaan muiden kanssa ja mikä tärkeintä, tutustuisivat siihen toiseenkin puoliskoon vaasalaisista jotka tällä hetkellä jäävät tuntemattomiksi.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 19. 07. 2013 09:09 »
Päivän pohjalaisessa kerrotaan rauhattomasta Ahmedista, joka tuli ankkuri"lapsena" 5 vuotta sitten Suomeen. Syyriassa sota alkoi kaksi vuotta sitten. Syyria on vastaanottanut muista maista. Lisäksi Wikipedian mukaan
Quote
Vuoden 2006 lopussa ja 2007 alussa Syyria vastaanotti yli miljoona pakolaista, jotka ovat paenneet Irakista

14
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 15:03 »
Maken harhautusyrityksistä huolimatta soisin, että keskustalua käytäisiin myös ECRIn raportista.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 14:02 »
Tehty jo 25.5.2011.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 12:12 »
Muistuttaa hyvin samalla tavalla hommafoorumin liturgiaa, vain että kysymyksessä on saman asian toinen laita. Ovat näyttäneen ottaneen samat keinot käyttöön, kun todelliset vasta-argumentit ovat loppuneet. Pata kattilaa soimaa.

Johtuen terävästä päättelystä ja vastaanpanemattomasta argumentoinnista, jouduin nyt muuttamaan mielipidettäni täydet 360 astetta. Näen ECRIn raportin ja sen tekijöiden motiivit nyt aivan uudessa valossa. Kiitos.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 07. 2013 10:10 »
http://lkarppi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144311-euroopan-rasismin-ja-suvaitsemattomuudenvastaisen-komission-ecri-raportti

Eilen julkistettiin Euroopan rasismin- ja suvaitsemattomuudenvastaisen komission (ECRI) raportti koskien Suomea.

Sitä selattuani on ilmiselvää että kyseessä on tietyn tiedostavan piirin tarkoitus ajaa sisäpoliittista agendaansa ja luoda lisää suojatyöpaikkoja itselleen. Raporttiin on ilman lähdekritiikkiä kerätty aivan poskettomia väitteitä, kuten nyt vaikkapa että Suomessa tehdään useita rasistisia murhia. (katso alempaa kohta 88.) Sen jälkeen raportti julkaistaan EUn viraston arvovallalla ja nyt sitten voidaan alkaa osoittelemaan siihen kuin suurempaankin totuuteen.

Muutamia otsikkoja aiheesta:


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/07/1778666/suomea-kehotetaan-kitkemaan-rasismia-ja-syrjintaa
Suomea kehotetaan kitkemään rasismia ja syrjintää

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/507733/Suomea+neuvotaan+lisaamaan+vahemmistovaltuutetun+valtaa
Suomea neuvotaan lisäämään vähemmistövaltuutetun valtaa

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3021642/raportti-maahanmuuttokriittinen-keskustelu-lisannyt-arkipaivan-rasismia
Raportti: Maahanmuuttokriittinen keskustelu lisännyt arkipäivän rasismia

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194825052531/artikkeli/euroopan+neuvosto+epailee+suomea+poliisi+harrastaa+etnista+syrjintaa+.html
Euroopan neuvosto epäilee Suomea: Poliisi harrastaa etnistä syrjintää?

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194825259333/artikkeli/puheenaihe+rasismi+kukoistaa+suomessa.html
Puheenaihe: Rasismi kukoistaa Suomessa

http://www.hs.fi/paivanlehti/10072013/kaupunki/Euroopan+neuvosto+Moskeija+Helsinkiin/a1373339157704
Euroopan neuvosto: Moskeija Helsinkiin

Tässä on nähtävissä kehäpäätelmä -tyyppinen farssi. Tai ainakin nauran etten itkisi. Kehä pyörii näin:

Tiedostavat tahot, olettaisin että etunenässä vähemmistövaltuutettu ja hänen miljoonan euron ja kymmenen ihmisen toimistonsa, on tehnyt ensin raportin. Kun rasismia oikein etsitään ja halutaan löytää, niin sitähän löytyy, kuten nyt juuri nuo rasistiset murhat joista ei kukaan muu ole Suomessa kuullut kuin muslimiyhteisön edustaja. Sen jälkeen raportti julkaistaan Euroopan neuvoston nimellä (ECRI), jotta saadaan sille tiettyä arvovaltaa ja näkyvyyttä. Nyt edelleen samat tiedostavat tahot voivat sitten viitata kyseiseen raporttiin, että kyllähän muuten rasismia on kun tuollakin sanottiin. Ja tarvittaisiin muuten lisää
fyrkkaa että voidaan torjua sitä rasismia enemmän. On siis keksitty ikiliikkuja. Faktat ovat vain tiellä tässä fantastisesssa järjestelmässä. Karuselliajelun maksajaa ei kyllä välttämättä naurata.

Raportissa myös erikseen tietenkin parjataan perussuomalaisia. (katso alempaa kohta 92.) KUNTAvaalien heikompi tulos EDUSKUNTAvaaleihin nähden luetaan johtuvan perussuomalaisten rasismista. Vaikka poliisin raportin mukaan rasismirikollisuus on vähentynyt (ks. 88), niin silti heitetään ihan hihasta että persujen takia rasismi on lisääntynyt (92.). Tämän pitäisi avata jo silmät raportin motiiveille. Ei siis ole kyse minkäänlaatuisesta tutkimuksesta tai faktasta, vaan pienen piirin ihan omista mielipiteistä, toiveista ja fantasioista.

Kohta 94 on jo kultaa ihan sinällään. Ei tällaista voi edes keksiä: Viranomaisten pitäisi huolehtia siitä, että poliitikot puhuvat oikealla tavalla. Eli ei demokratiaa enää tarvita, viranomaiset voivat päättää mitä julkista keskustelua saa käydä :D
Mutta suosittelen tutustumaan lähemmin tuohon raporttiin, olethan sen jo maksanutkin, niin kyllä sen huumoriarvosta kannattaa nauttia.

Seuraa poimintoja:

Esipuhe. Komission jäsenet ovat riippumattomia ja puolueettomia henkilöitä, jotka on  nimitetty tehtävään moraalisen vaikutusvaltansa perusteella. He ovat tunnustettuja rasismi-, muukalaisvastaisuus-, antisemitismi- ja suvaitsemattomuuskysymysten asiantuntijoita.


8. ECRI suosittaa, että Suomen viranomaiset seuraavat tarkasti uuden kansalaisuuslain soveltamista sen arvioimiseksi, missä määrin ao. laissa olevat kielitaitovaatimukset ovat esteenä Suomen kansalaisuuden saamiselle. Mikäli nämä vaatimukset osoittautuvat liian vaikeasti täytettäviksi, ECRI suosittaa, että Suomen viranomaiset muuttavat lakia niiden lieventämiseksi.

11. Vastaavat viranomaisten ECRI:lle antamat tiedot työsyrjintätapauksista ovat seuraavat: 109 tuomioistuimeen vietyä tapausta, joista 52:ssa on annettu langettava tuomio. ECRI toteaa kuitenkin, että rasismi- ja/tai rotusyrjintäsyytteistä annettujen langettavien tuomioiden määrä on yhä pieni, koska tapauksia viedään oikeuteen harvoin, vaikka ilmiö on olemassa Suomessa.

28. Vähemmistövaltuutetun käytössä olevia henkilöresursseja on hiukan lisätty, joten henkilöstön lukumäärää pystytään nyt nostamaan yhdeksästä yhteentoista tiedottajan ja hallintohenkilön palkkaamisen myötä. Vähemmistövaltuutettu kuitenkin kertoi ECRI:lle, että kun ennen vuoden 2011 vaaleja hallitus ehdotti hänelle toimialan laajentamista siten, että vähemmistövaltuutetun nykyisen toimivallan eli etniseen alkuperään perustuvien syrjintävalitusten lisäksi toimisto ryhtyisi käsittelemään myös muihin syihin perustuvaa syrjintää (sukupuoleen perustuva syrjintä pois lukien), hän kieltäytyi tästä, koska ehdotus ei sisältänyt sen edellyttämää resurssien lisäystä. Vähemmistövaltuutettu kertoi ECRI:lle, että hänellä ei ole valtuuksia viedä asioita tuomioistuinkäsittelyyn. Hänellä on toimivalta käsitellä pelkästään etniseen alkuperään tai kansallisuuteen perustuvasta syrjinnästä johtuvia mutta ei ihonväriin, kieleen, uskontoon tai rotuun liittyviä valituksia.

29. Vähemmistövaltuutettu kertoi ECRI:lle, että vuosittain häneen on yhteydessä 800–900 henkilöä. Puolet yhteydenotoista koskee ulkomaalaislakiin liittyviä asioita ja toinen puoli syrjintäongelmia. Näiden joko puhelimitse tai kirjallisena tulleiden yhteydenottojen perusteella vähemmistövaltuutetun toimisto pystyy antamaan neuvoja ja tietoja niistä viranomaisista, joiden puoleen valittaja voi kääntyä. Tämän jälkeen vähemmistövaltuutettu ottaa itse yhteyttä asianomaisiin viranomaisiin keskustelun aloittamiseksi ja ongelman ratkaisemiseksi. Hän totesi myös olevansa yhteydessä syrjintälautakuntaan, mutta pahoitteli sitä, ettei sillä ole valtuuksia määrätä korvauksia.

30. Vuoden 2008 alusta vähemmistövaltuutetun toimistosta tuli itsenäinen sisäministeriön yhteydessä toimiva virasto. Vähemmistövaltuutetun mukaan hänellä ei sinänsä ole itsenäisyyttä koskevia ongelmia, mutta on kuitenkin tärkeää, että hän voi saada käyttöönsä luottamuksellisia asiakirjoja, etenkin poliisiasiakirjoja. Vähemmistövaltuutettu totesi niin ikään, että riippumattomuutensa vahvistamiseksi hän on ehdottanut valtionhallinnolle, että yllä mainittua yhdenvertaisuuslakia hyväksyttäessä hänen toimistonsa tulisi siirtää eduskunnan tai eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston yhteyteen.

44. ETNO:n mukaan se saa rahoituksensa sisäministeriöltä, joka on osoittanut sille 30.000 euroa vuonna 2009, 60.000 vuonna 2011 ja 95.000 vuonna 2012.Vaikka ETNO onkin saanut kolmen viime vuoden ajan säännöllisesti kasvavaa rahoitusta, se totesi, etteivät resurssit kuitenkaan riitä sen itselleen tuleviksi neljäksi vuodeksi asettaman kunnianhimoisen ohjelman toteuttamiseen.

56. Viranomaisten mukaan toimiin on ryhdytty, jotta maahanmuuttajataustaisille lapsille voidaan opettaa heidän äidinkieltään. Tämä opetus ei ole perusopetuslain mukaista äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta, vaan sitä pidetään valtionapuun oikeuttavana lisäopetuksena.

57. Opetushallitus on myöntänyt erillistukea romanikielen elvyttämiseen maanlaajuisesti. Sen nojalla eri-ikäisille ja eri puolella Suomea asuville romaneille tarjotaan mahdollisuus puhua kieltään säännöllisesti. Tukea myönnetään kunnille ja järjestöille. Vuonna 2011 tämäntyyppistä toimintaa oli 14 paikkakunnalla. Kansalaisyhteiskunnan taholta on kuitenkin todettu, että vaikka keskushallinto tarjoaa huomattavaa rahoitusta romanien opetukseen, kunnilla on parantamisen varaa tämän opetuksen järjestämisessä.

88. ECRI toteaa, että poliisin tilastojen mukaan rasistiset rikokset ovat vähentyneet. ... Vaikka Suomen viranomaiset eivät kertomansa mukaan ole tietoisia yhdestäkään rasistisista syistä tehdystä murhasta, muslimiyhteisön edustajat kertoivat ECRI:lle, että rasistisia murhia on tapahtunut pääosin nettisivuillaan vihaviestejä julkaisevien rasististen ryhmien tekeminä.

91. Kolmannessa raportissaan ECRI kehotti Suomen viranomaisia harkitsemaan poliittisten puolueiden edustajien rasistiseen ja muukalaisvihamieliseen kielenkäyttöön puuttuvien säännösten sisällyttämistä lakiin. Tältä osin ECRI kiinnitti Suomen viranomaisten huomiota sen yleistä politiikkaa koskevaan suositukseen n:o 7 sisältyviin tätä asiaa käsitteleviin kohtiin

92. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset, jolla on muukalaisvihamielisiä taipumuksia, kasvatti tukeaan ja nousi neljän suurimman puolueen joukkoon. Sen eduskuntaryhmä hyväksyi lausuman, jossa se vaati kaikkien vähemmistöryhmiin kohdistuvien erityistoimien poistamista tasa-arvon nimissä. Tämä lausuma sai osakseen hyvin vähän tukea muilta poliittisilta toimijoilta eikä se näytä vaikuttaneen hallituksen politiikkaan. ECRI:n huomion kohteena olevien ryhmien edustajat ovat kuitenkin kertoneet ECRI:lle, että vuoden 2011 vaalien jälkeen arkipäivän rasismi on lisääntynyt mm. kaduilla ja kaupoissa, mikä osoittaa, että tällaisella kielenkäytöllä on suora vaikutus asianomaisten ryhmien elämään. Useita Perussuomalaisten poliitikkoja –kansanedustajia ja kunnanvaltuutettuja – on tuomittu rasistisista tai muukalaisvihamielisistä lausumista. Kesäkuussa 2012 korkein oikeus antoi eräälle puolueen johtavalle kansanedustajalle sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja muukalaisvihamielisestä kiihottamisesta. Asianomainen poliitikko luonnehti tuomiota vain muutaman yksilön mielipiteeksi. Muut puolueet katsoivat, että tämä oli asiatonta oikeuslaitoksen arvostelua lainsäädäntövallan edustajalta ja vaativat asianomaista luopumaan eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta. Yllä mainittujen poliitikkojen holtittomat lausumat sekä niistä seuranneet rangaistukset näyttävät olleen syynä puolueen kannatuksen laskuun vuonna 2012. ECRI toteaa kansalaisyhteiskunnan piiristä saatujen tietojen viittaavan siihen, että alkuvuonna 2012 käytyjen presidentinvaalien jälkeen poliittinen kielenkäyttö on palannut maltillisempaan suuntaan. Samat lähteet kuitenkin totesivat odottavansa lokakuun 2012 kuntavaaleja nähdäkseen, onko tämä suunta todella vahvistunut, sillä kyseinen puolue kerää suurimman osan kannatuksestaan maakunnista. ECRI haluaa siksi kehottaa varuillaanoloon ja muistuttaa poliittisia johtajia siitä, että heidän tulee välttää käyttämästä rasistista ja/tai muukalaisvihamielistä kieltä vaalitarkoituksissa. Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastainen peruskirja ja ECRI:n rasistisen, juutalaisvastaisen ja muukalaisvihamielisen poliittisen kielen käyttöä koskeva julkilausuma sisältävät hyödyllisiä ohjeita ECRI:n huolen kohteena olevia ryhmiä
koskevan poliittisen kielen parantamisesta.

94. ECRI suosittaa Suomen viranomaisille, että ne ryhtyvät toimenpiteisiin varmistuakseen siitä, että poliitikot toimivat vastuullisesti käsitellessään ECRI:n huolen kohteena olevia ryhmiä koskevia asioita. ECRI suosittaa myös, että viranomaiset saattavat Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisenperuskirjan ja ECRI:n rasistisen, juutalaisvastaisen ja muukalaisvihamielisen poliittisen kielen käyttöä koskevan julkilausuman poliitikkojen tietoon.

96. Lisäksi on todettu, että Bulgariasta ja Romaniasta peräisin olevien romanikerjäläisten näkyminen Helsingin kaduilla on herättänyt ilkeämielistä keskustelua kolmen viime vuoden aikana, ja osa tiedotusvälineissä julkaistuista näkemyksistä ja artikkeleista on ollut luonteeltaan rasistisia.

109. Tämän lisäksi määritetään rahoitus, joka kullakin hallintoalalla on käytettävissä vastuullaan olevien kansallisen romanipoliittisen ohjelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamiseen.

111. Romaniyhteisön edustajat kertoivat, että heidän näkemyksiään on kuultu yhteisöä koskevien toimenpiteiden suunnittelussa, mutta heitä ei oteta mukaan sitä seuraavaan päätöksentekoprosessiin. He kertoivat myös kansallisen romanipoliittisen ohjelman täytäntöönpanon ja valvonnan edellyttämästärahoitustarpeesta ja vielä riittämättömästä budjettiallokoinnista tähän tarpeeseen.

117. Somaliyhteisön edustajat kertoivat ECRI:lle, että Suomessa asuu noin 14.000 somalia, joista lähes 4.500:lla on Suomen kansalaisuus ja noin 450 ovat turvapaikanhakijoita. Suurin osa yhteisöön kuuluvista on alle 35-vuotiaita. Somaliyhteisön edustajat kertoivat, että somaleihin kohdistuu rasismia, joka liittyy heidän ihonväriinsä, uskontoonsa (koska he ovat muslimeja) sekä maahanmuuttajataustaansa. He valittivat myös sitä, että vaikka somaleita on asunut Suomessa noin 20 vuoden ajan, he ovat silti maan huonoiten integroitunut ryhmä. Yllä mainittujen koulutukseen, työllistymiseen ja asuntoasioihin liittyvien syrjintäongelmien sekä heitä koskevan negatiivisen julkisen keskustelun32 lisäksi somaleilla on vaikeuksia myös perheenyhdistämisessä. Yhteisön edustajat kertoivat, että noin 6.000 somalia odottaa perheenyhdistämistarkoituksessa haettua oleskelulupaa, ja että näiden lupien saaminen on entistä vaikeampaa ja monet hakemuksista hylätään. Kansalaisjärjestöjen edustajat vahvistivat tämän ja totesivat, että 70 % somalien jättämistä perheenyhdistämishakemuksista hylätään. ECRI on huolissaan somalien perheenyhdistämishakemusten suuresta hylkäysmäärästä ja toivoo, ettei tähän syynä ole syrjintä päätöksenteossa.

125. Yhteisön edustajat kertoivat myös, että vaikka onkin hyvin vaikea löytää tontteja muslimien hautausmaita varten, nykyhallituksella on avoin asenne tässä asiassa ja opetus- ja kulttuuriministeriö on jo myöntänyt 30.000 euroa tarkoitukseen.

142. Suomen viranomaiset kertoivat, että keväällä 2011 sisäministeriö perusti hankkeen selvittämään kansainvälistä suojelua hakeville henkilöille tarjottavaa juridista apua ja kartoittamaan alustavasti mahdollinen tarve muuttaa tämän avun myöntämis-, maksu- ja rahoitusperusteita. 

182. Viranomaiset kertoivat ECRI:lle, että koulussa annetaan mm. demokratiaa ja suvaitsevaisuutta koskevaa opetusta muiden aineiden joukossa. He totesivat myös, että ihmisoikeuksia ei opeteta erillisenä oppiaineena, vaan läpäisyperiaatteella. He totesivat, että nykyisessä hallitusohjelmassa on suunnitelmia tuoda perusopetukseen monikulttuurisuuskursseja. Rahoitusta annetaan myös opetussuunnitelman ulkopuolisen toiminnan järjestämiseen kaikissa kunnissa suvaitsevaisuuskasvatuksen edistämiseksi.Lähde, raportin suomennos.


Täytyy muuten vielä huomauttaa, että ECRI tulee tässä sanoista The European Commission against Racism and Intolerance Eikä tässä tapauksessa tarkoita European Credit Research Institute, vaikka molemmilla on sama lyhenne.

Aiheen ketju hommassa.Loppuun vielä ote erään komission suomalaisen jäsenen riippumattomasta ja puolueettomasta lehtikirjoituksesta:

En tiedä Suomessa yhtään vähemmistöryhmää, jonka jäsenet tekisivät erityisen paljon rikoksia. Valtaosa kaikkiin ryhmiin kuuluvista on tavallisia lainkuuliaisia ihmisiä, jotka haluavat oman kodin, työpaikan ja toimeentulon sekä turvallisuutta. Huono-osaisuus ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti.

18
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 09. 07. 2013 21:09 »
Isäukkoni nautiskeli ennen kerran kuukaudessa valtuuston katsomisesta teeveestä. Ei osaa eikä tule koskaan osaamaan käyttää nettiä, eikä ole ainoa. Mitenkähän valtuuston saisi takaisin televisioon, siis ihan oikeaan eli sellaiseen joka toimii siitä yksinkertaisesta kauko-ohjaimesta?

Ei se taida sinne tulla enää. Eihän edes eduskunnan kokouksia näy kokonaan telkkarin kautta :/

19
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 08. 07. 2013 19:07 »
Kaverille soitti puhelinmyyjä. Video alkaa noin puolivälistä puhelua, siinä myyjä lupailee hetken päästä ilmaista sitä ja ilmaista tätä.

http://www.youtube.com/watch?v=P0CcU-hKqgk20
Minusta on mahdottoman huvittavaa että innokkain riitelijä ja trollailija marisee siitä ettei ole riittävästi moderaatiota. Ehkä se on ikäänkuin avunhuuto? Tyyliin, "Vähentäkää minun foorumillakäyntiäni, en osaa lopettaa" ?

21
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 04. 07. 2013 21:09 »
Ajattelin ettei noita Vaasassa paljon ole, että olisi siis oikein helppo. No ei kukaan tainnut sinunkaan omiasi tietää ilman vinkkejä :)

22
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 04. 07. 2013 21:09 »
Tässä vielä kuva eri rajauksella:


23
Tämä taitaa olla sama foorumialusta kuin hommalla, toimisikohan tähän sama laajennus, että saa naaman alle linkit sosiaaliseen mediaan?
ks esim http://hommaforum.org/index.php/topic,94.msg1366475.html#msg1366475

Viestini jäi näköjään kokonaan huomiotta kun sitten tuli 10 viestiä sen perään. Yritän uudestaan kuvallisessa muodossa:

Saisko tällekin foorumille avatarin alle noita linkkejä kuten tässä:


24
Tämä taitaa olla sama foorumialusta kuin hommalla, toimisikohan tähän sama laajennus, että saa naaman alle linkit sosiaaliseen mediaan?
ks esim http://hommaforum.org/index.php/topic,94.msg1366475.html#msg1366475

25
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 04. 07. 2013 11:11 »
Minulle jäi epäselväksi, että haluatko mieluummin toimivat mittarit ja tulospalkkauksen jollekin ryhmälle, vai mieluummin ei kenellekkään.
Hyvä kysymys.

Parempi että joillekin kuin ei kellekään, mutta toisaalta eniten tulospalkkausta ansaitsisivat mielestäni sotepuolen työntekijät, joille on taas vaikeinta ilmeisesti näitä mittareita tehdä. Vastaavasti on väärin jos tulospalkkaus perustuisi siihen, että vaikkapa talotoimi nostaisi sisäisiä vuokria ja tekee sillä enemmän "tulosta".

En ole vakuuttunut että saisimme tulospalkkauksen toimimaan kunnolla, tai mittareita tehtyä oikein, kuten TARLAkin juuri totesi. Siksi en ole tulospalkkauksen käytön puolella tällä hetkellä, siis jos ajatellaan Vaasaa työnantajana.

26
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 04. 07. 2013 10:10 »
laadun nostamisesta ei haluta maksaa.

Sotepuolella ei yleensäkään haluta maksaa. Minulla on sellainen tunne että esimerkiksi hoitajat tekevät jo valmiiksi todella kovaa työtä ja ovat aivan alipalkattuja työn vaativuuteen ja vastuuseen nähden. Mutta kun kunnassa sotepuoli valmiiksi käsittää kunnan budjetista suurimman osan, olisko ollut jotain luokkaa 3/5 - 4/5, niin vaikeaahan se on siitä enää kasvattaa. Palkkamenot varmasti muutenkin ovat merkittävin osa kyseisestä potista.

Tulospalkkaus pitää olla johdettavissa omasta tai ryhmän työpanoksesta. Tulospalkkauksesta jotakin tietäville pitäisi olla sanomattakin selvää, että Vaasan kokoinen ja heterogeeninen organisaatio ei pysty ikinä muodostamaan yhteinäisiä mittareita toiminnalleen

En minä ole mistään yhteisistä mittareista puhunutkaan. Sanoin että olisi reilua että jokaisella kaupungin työntekijällä olisi mahdollista saada tulospalkkiota jos se oma työ on hyvin hoidettu. Eri yksiköissä ja eri töissä tietysti eri mittarit.

Ei me nyt olla eri mieltä oikein mistään tässä aiheessa vaikka haluaisitkin :p

27
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 04. 07. 2013 06:06 »
Millä kriteereillä muuten vanhustenhoidossa arvioidaan, onko joku tietty kaupungin laitososasto tai hoivayksikkö oikeutettu tulospalkkioon?

Sosiaali & terveys puoli ei Vaasassa ole käsittääkseni päässyt vielä lainkaan tulospalkkioita kokeilemaan. Ymmärsin että se johtui siitä, että ei saatu tulospalkkioita mahtumaan budjettiin. Suomeksi tämä kai tarkoittaa sitä, että sotepuolella tehdään valmiiksi niin laadukasta työtä niin halvalla, että minkäänlainen laatupalkitseminen nostaisi heti hintaa. Ei sekään ole reilua että toisilla saman työnantajan työntekijöillä on mahdollisuus tulospalkkaan ja toisilla ei.

28
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 03. 07. 2013 08:08 »
Joo ei haittaa tietenkään.

29
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 03. 07. 2013 08:08 »

30
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 02. 07. 2013 10:10 »
Nosturi on Suvilahdessa, kuvattu Korkeamäen puolelta.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 07. 2013 10:10 »
Hieno ohjelma viikonlopun puoluekokouksesta

http://areena.yle.fi/tv/1927862?start=29m43s

32
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 01. 07. 2013 21:09 »
Viikon takaisessa (17.6) Vaasan valtuuston kokouksessa antamani kritiikki ei ole jäänyt huomiotta, Pohjalaisessa oli tänään minua kritisoiva kirjoitus:

Lähetin vastauksen Pohjalaiseen tänään, tein samasta aiheesta myös pidemmän blogimerkinnän usariin.

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 30. 06. 2013 22:10 »
Palasin juuri Joensuusta perussuomalaisten puoluekokouksesta. Oli kyllä hyvä meininki, ja henkilövalinnoista olen pitkälti tyytyväinen. Psnuoret saivat myös monta puheenvuoroa. Suuren kansanjuhlan tunnelmaa oli. Pääsin kättelemään kaikkia puheenjohtajia sekä tapasin lyhyesti myös Jussi Halla-ahon.

34
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 07:07 »
Muutama kysymys, jotka saattavat olla tyhmiä. Mutta kysyn, koska en täysin ymmärrä tarkastuslautakunnan raportin koukeroista kieltä.

Kysymys no 1: Ketä kuuluu kaupungin johtoryhmään?

Kysymys no 2: Eivätkö liikelaitokset ole liittäneet tulospalkkioita koskevia raportteja tilinpäätöksiinsä ja toimintakertomuksiinsa?

Kysymys no 3: Eikö kaupungin johtoryhmä ole vaatinut em. raportteja luettavakseen?

Jos vastaukset kysymyksiin 2 ja 3 ovat kielteiset, on ymmärtääkseni tapahtunut virkavelvollisuuden rikkominen.

Anna-Maija


1)
http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithoutBanner.aspx?id=1236755

Quote
kaupunginjohtaja
sivistystoimenjohtaja
teknisen toimen johtaja
perusturvajohtaja
Vähäkyrön aluejohtaja
hallintojohtaja
kehitysjohtaja
henkilöstöjohtaja
vt. talousjohtaja
kansliapäällikkö

2) en osaa sanoa

3) en tiedä, mutta tuskin jos kerran tarla ei ole löytänyt siitä mitään tietoa

35
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 06:06 »
Hyvä, tarkastuslautakunta! Muotoilitte sanottavanne äärimmäisen hienovaraiseen muotoon, mutta hienoa, että tartuitte asiaan.

Tuo oli vain yleisessä kohdassa asiasta maininta. Tulospalkkiosta on kyseisessä dokumentissä monta sivua asiaa täyttä asiaa sivuilla s40-45. Tässä muutamia otteita lisää:

Quote
Vaasan kaupungin yleisten tulospalkkioperiaatteiden mukaan tulospalkkiojärjestelmän toteutumisesta, maksetuista palkkioista ja niiden rahoittamisesta raportoidaan kaupungin johtoryhmälle ja raportti liitetään hallintokunnan/liikelaitoksen vuosikertomukseen. Tarkastuslautakunnalla ei ole materiaalia siitä, että kaupungin johtoryhmä olisi kyseisiä tulospalkkiojärjestelmiä käsitteleviä raportteja käsitellyt. Samoin hallintokuntien/ liikelaitosten vuosien 2011 ja 2012 tilinpäätöksissä/ toimintakertomuksissa ei ole vaadittua raportointia kaupunginhallituksen yleisjaoston päättämällä tavalla.

Quote
On osoitettavissa, että strategiapäivityksistä ja tavoitteiden raportoinnin kehittämisestä huolimatta, ei itse kaupunkitasoisten tavoitteiden saavuttamisessa ole tapahtunut valtuustokaudella 2009-2012 sellaista kehitystä, jota tulospalkkojen maksamisen perusteella olisi tullut tapahtua.

36
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 27. 06. 2013 20:08 »
Laitoinpa vielä tuubiin tuon kohdan jossa puhun valtuuston kokouksessa tulospalkkioista:
http://youtu.be/e7NvaVgm6KU?t=3m39s


Enkä puhunut mitään omakeksimiä katsokaas kaupunginjohtajan vastaus ja lukekaa sitten tarkastuslautakunnan toteamus alta:

"Lautakunta on arvioinut myös tulospalkkiojärjestelmää ja sen käyttöä ja todennut, että järjestelmää ei ole pääosin valvottu ja arvioitu tulospalkkioperiaatteiden mukaisesti."

Lähde: Vaasan tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2012
http://ktweb.vaasa.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=34373233363a31&dalid=31.5.2013%2011:00:19&extension=pdf

Koko valtuuston pöytäkirja 17.6 kokouksesta liitteineen löytyy osoitteesta
http://ktweb.vaasa.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=KV&pvm=17%2e6%2e2013%2017%3a45%3a00

37
Yleistä keskustelua / Vs: Lähituotteet- ja palvelut
« on: 27. 06. 2013 15:03 »
Laskettaisiinkohan tämä lähituotteeksi/palveluksi:


38
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 27. 06. 2013 08:08 »
Viikon takaisessa (17.6) Vaasan valtuuston kokouksessa antamani kritiikki ei ole jäänyt huomiotta, Pohjalaisessa oli tänään minua kritisoiva kirjoitus:

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tulospalkkio-ei-ole-varastamista-1.1415543

Quote
Valtuutettu Lauri Karppi ”Suomen suurimman työväenpuolueen” Perussuomalaisten edustaja esitti Vaasan kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.6. että jos kaupungin työntekijä on saanut hyväksyttyjen ohjeiden mukaista tulospalkkiota, se on kaupungilta varastamista.

Väite on erikoinen paljon opiskelleelta valtuutetulta. Pidämme tärkeänä avata hiukan asiaa.

Vaasan kaupungille on laadittu vuonna 2005 palkka- ja palkitsemisstrategia, jonka tavoitteena on nostaa Vaasan kaupungin imagoa hyvänä ja haluttuna työnantajana. Yleiset koko kaupunkia koskevat tulospalkkio-ohjeet on hyväksytty 27.5.2010. Näin ollen jokaisella hallintokunnalla on mahdollisuus tehdä oma tulospalkkiosopimuksensa omine mittareineen.

Tulospalkkiojärjestelmä palkitsee käyttöönotettuna kokonaisia tulospalkkioyksiköitä tuloksellisesta toiminnasta sekä kannustaa toiminnan kehittämiseen ja parantamiseen.

Kilpailukykyinen palkkataso sekä toimiva ja monipuolinen muu palkitseminen on myös merkittävä rekrytointitekijä. Tulospalkkiojärjestelmän tarkoitus on tukea kaupungin strategian, siihen perustuvien valtuuston asettamien tavoitteiden sekä yksikköjen strategioiden ja tavoitteiden toteutumista.

Tulospalkkioilla edistetään työyhteisöjen kannalta tärkeiden ja olennaisten tavoitteiden toteutumista. Siis kannustetaan työyhteisöjä tehostamaan toimintaa, kehittämään osaamistaan ja toimintaprosessejaan sekä antamaan asiakkailleen laadukkaita palveluja.

Ohjeiden mukaan tulospalkkiojärjestelmän rinnalla ei voi olla samoihin tulostekijöihin perustuvia muita palkitsemisjärjestelmiä.

Johdon vastuulla on asettaa tulostekijöille riittävän haasteelliset ja realistiset tavoitteet. Tulospalkkiojärjestelmä ohjaa tulospalkkioyksikön toimintaa vain, jos siinä asetetut tavoitteet kannustavat tarkoituksenmukaisiin ja mahdollisimman hyviin suorituksiin ja henkilöstö kokee voivansa vaikuttaa tavoitteiden toteutumiseen.

Tulospalkkiota maksetaan normaalitavoitteiden ylittämisestä. Tavoiteasettelussa otetaan huomioon tulospalkkiovuoden tavoitteet ja toimintasuunnitelmat sekä edellisinä vuosina saavutetut tulokset. Tulospalkkiojärjestelmä on omarahoitteinen eli toimialan kaupunginvaltuustossa käsiteltävään talousarvioon ei varata erillistä määrärahaa tulospalkkioita varten.

Tulospalkkiosopimukset hyväksyy kaupunginjohtaja tai toimialajohtaja. Sitä ennen tulospalkkiosuunnitelma on toimitettava henkilöstöpalveluihin.

Työntekijät, jotka ovat olleet mukana tulospalkkiojärjestelmässä ja ovat toimineet asetettujen tavoitteiden eteen, kokivat loukkaavana valtuutettu Karpin väitteen, että tulospalkkion saaminen on varastamista kaupungilta. Me allekirjoittaneet Vaasan kaupungin henkilöstön edustajat olemme tyrmistyneitä valtuutettu Karpin puheista.

Heikki Mustonen

JHL 21 PLM

Aira Helala, Seija Suomela

JHL 127 PLM

Eeva Gräsbeck

KTN PLM

Anja Somppi

Jyty PLM

Lihavoin olennaisen kohdan. Se on toki täysin väärin ymmärretty. En väitä että kaupungin työntekijä varastaa jos saa tulospalkkiota, vaan työntekijän johtajan voidaan katsoa varastavan kaupungilta jos hän myöntää tulospalkkiota _kaupungin ohjeiden vastaisesti_. Kirjoitan pidemmän vastauksen lehteen jahka kerkiän.


Jos kiinnostaa mitä ihan oikeasti sanoin, se näkyy tuosta http://www.mediawiik.fi/vaasa/20130617/ klippi 82-85 II, kohdassa noin 20%.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 26. 06. 2013 17:05 »
Nyt on maailmankirjat sekaisin kun tuli kaksi hyvää kommenttia ja vielä peräkkäin. Kuka olet ja mitä olet tehnyt makelle?

40
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 26. 06. 2013 06:06 »
Selkeää tekstiä Sampo Terholta

http://www.sampoterho.net/?p=2648

Pages: [1] 2 3 ... 9