Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - outomaa

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 05. 07. 2013 14:02 »
Mistä tuo eikan Pohjois-Korea sitaatti löytyy?  Harkitsen sen ottamista alaviitteeksi.

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 05. 07. 2013 14:02 »
Ei mitään juutalaisvitsejä kiitos.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 05. 07. 2013 13:01 »
Stereotypes of Jews are caricatured and generalized representations of Jews, mostly of an antisemitic or racist nature.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stereotypes_of_Je

* Onko eikan alaviite rasistinen?

4
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 05. 07. 2013 10:10 »
Kyllä tuo Vanhan Pierun viesti ainakin minulle selvisi. Valtuuston ja kh:n porvarit ovat siis puuhaamassa kaavoittajaksi  gryndereitä ja rakentamisestä hyötyviä omistajia ja sijoittajia tahdottomasti tottelevan marionetin eli sätkynuken.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 04. 07. 2013 19:07 »
Eräiden nimeltä tunnettujen vaasalaisten toimesta on levitetty, että foorumi on toinen hommafoorumi ja monelta on saattanut lorahtaa sukkaan. 

Toinen asia on, että täällä saattaa joutua vastaamaan vaikeisiin kysymyksiin ja se taas edellyttää, että pitää olla tietoa.

Mutta mitä tietoa sellaisella voi olla, joka avaa kaupungin intran vasta pari tuntia ennen kuin tulee kokoukseen.

6
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 02. 07. 2013 19:07 »
Vaasan kiinalaiset ovat lähes kaikki vierasmaalaisia opiskelijoita, jotka palaavat valmistumistaan seuraavana päivä takaisin Kiinaan taskussaan erittäin arvokas paperi = loppututkinto.

Heitä ei pitäisi käsitellä näissä ketjuissa lainkaan, vaan omissa ketjuissaan.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 01. 07. 2013 11:11 »
Pakistanilainen teinityttö ammuttiin kuoliaaksi, koska hän oli loukannut perheen kunniaa tanssimalla sateessa:

http://www.siasat.com/english/news/teenage-pakistani-girls-shot-dead-honour-killing-dancing-rain

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Joka kuritta kasvaa
« on: 08. 04. 2013 19:07 »
Erään vaasalaiskoulun yläasteeen naisopettaja oli järkyttynyt mamupoikien harjoittamasta huorittelusta  naisopettajia kohtaan.  Opettajan mukaan yläasteikäinen ei sellaista kieltä käyttäisi ellei hän olisi saanut mallia isommilta veljiltään tai isiltään.

9
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 08. 04. 2013 15:03 »

Minusta kaupungin tulisi kerätä kaikki keskustaa koskevat ideat  mm. täältä ja muualta, mistä vain löytyy, seinägalleriaksi Vaasan kauppatorille jo tulevaksi  kesäksi.

Mielenkiitoinen nettisivusto
Kaupunkikeskustat.fi
http://www.kaupunkikeskustat.fi/

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 07. 04. 2013 18:06 »
Onko todella niin, että Maalahdessa työllistetään kasvihuoneilla vain thaimaalaisia ja filippiinejä.  Miten tilanne on muilla kasvihuonepaikkkunnilla?

Kuka heidän työolojaan kontrolloi. Onko asiasta faktaa, eikä vain mutua?

11
Ovatko SeSo ja Saman Haga hyljänneet tämän ketjun.  Jos näin on käynyt, niin olisiko peiliin katsomisen paikka?

12
Enemmän kuin kurdien missiosta, tulisi keskustella yleensä toisenpolven maahanmuuttajien indentiteettikriisistä.  Helsingin Sanomat 11.4.2010  kertoo artikkelissaan asiasta.  Muslimi Hunde edustaa radikalisoitunutta, mutta Suomessa syntynyttä ja koko elämänsä elänyttä muslimia.

”Vakaumuksen näkee 23-vuotiaasta helsinkiläisestä Hunde Assefasta jo päällepäin, kun hän kävelee hunnutetun vaimonsa ja nelivuotiaan poikansa kanssa kadulla. Hundella on ohut liuhuparta, valkoinen asu ja muslimien päähine. Se viestii, että hän on hartaampi kuin keskitien suomalainen uskonveli.

Hunde on syntynyt 1980-luvun lopulla Suomessa ja asunut täällä koko elämänsä. Mutta kun häneltä kysyy identiteetistä, hän ei korosta suomalaisuuttaan.

"Ensisijainen identiteettini on muslimi. Muilta osin olen kansainvälinen: juureni ovat Etiopiassa, olen syntynyt Suomessa ja käynyt kansainvälisiä kouluja", hän sanoo.
Hundea voisi kutsua myös toisen polven maahanmuuttajaksi. Hänen perheensä on alun perin Etiopian kristittyjä. Islamiin Hunde kääntyi kuusi vuotta sitten. Ei siis ihme, että hän on hyvin uskonnollinen, sillä käännynnäiset usein ovat.”

Toisen polven maahanmuuttajien ratkaisuja tulisi pohtia avoimesti ja löytää niiden syyt.  Iso osa viime vuosikymmeninä Suomeen muuttaneiden perheiden lapsista on maallistunut ja integroitunut  suomalaiseen yhteiskuntaan.  Osa viettää hyvin vakaumuksellista muslimielämää.

Integraation lisääminen on aivan välttämätöntä kaikilla tasoilla.  Tämä on onnistuneen maahanmuuttopolitiikan tehtävä.  Tätä kannattaa pohtia täälläkin.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Radikalisoituneet+toisen+polven+muslimit+huolestuttavat+Suomessakin/113525601271013
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 06. 04. 2013 14:02 »
Alan uskoa, että demarit ja vihreat sekä vasemmistoliittolaiset eivät osallistu keskusteluun, koska haluavat että tämä foorumi leimautuu persufoorumiksi.

Toinen syy saattaa olla ylimielisyys.  Tai sitten väki on vain liian vanhaa ja väsynyttä.

Mieleen tuli sellainenkin ajatus, että jos kävimäärät ovat kasvaneet usealla kymmenellä prosentilla, mutta ei kirjoittajat, niin suurin osa selailijoista  on samaa mieltä maanhanmuuttokriittisten kanssa.

Miksi ottaa kantaa sellaiseen, josta on samaa mieltä.  Minusta Vaasan maahanmuuttoviranomaisten kannattaisi pohtia tätä.

Jos maahanmuuttokriittisen kirjoitusten hyväksyjiä on niin paljon kuin näyttää, niin voiko sen tulkita profetiaksi tulevista eu-vaaleista?


14
Suomen väestöstä alle kuusi prosenttia oli ulkomailla syntyneitä tai toisen polven maahanmuuttajia vuoden 2011 lopussa. Toisen polven maahanmuuttajista 80 prosenttia on alle 15-vuotiaita lapsia.

Lotta Haikkola: Toinen sukupolvi etsii omaa paikkaansa

Maahanmuuttajien lasten, eli niin sanotun toisen sukupolven kotoutumista pidetään usein ulkomaalais- ja integraatiopolitiikan onnistumisen mittarina. Siksi toisen sukupolven menestyminen koulussa ja työmarkkinoilla sekä heidän kokemuksensa kuulumisesta tai ulkopuolisuudesta suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan ovat tärkeitä maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä.

Haikkola on tutkinut maahanmuuttajien lapsien identiteetteihin liittyviä kysymyksiä. Hänen mukaansa ulkomaalaisuus on usein vahvasti läsnä toisen sukupolven käsityksissä itsestään.

Identiteettiä rakennetaan usein juuri tekemällä eroa suomalaisuuteen ja siihen liitettyihin negatiivisiin piirteisiin. Suomalaisen ja ulkomaalaisen ero ei siis häviä helpolla, vaikka ihminen olisi syntynyt ja asunut koko elämänsä Suomessa.

”Kyse voi olla omien juurien löytämisestä, tietynlaisesta uudelleen etnistymisestä”, toteaa Haikkola.

Juuri tästä on kysymys siinä kiihkossa, mitä monet toisen sukupolven maahanmuuttajalapset edustavat suomalaisessa keskustelussa.  Vaikka vain ehkä promille näistä nuorista lähtee taistelemaan vanhempiensa kotimaan vapauttamiseksi milloin mistäkin tyrannisaä, vanhempien kotimaa ja kulttuuri kiehtoo.

Napanuoran katkaiseminen on vaikea, mutta aivan välttämätön tehtävä. Kun maahanmuuttajataustaiset ystävystyvät valtaväestön kanssa nuoret kyseenalaistavat ulkomaalaisuuden ja suomalaisuuden rajan herkemmin.

Tässä olisi mielestäni vaasalaisillekin mamunuorille valtava työmaa tuoda oman kunlttuurnsai tabut ja kipupisteet avoimeen keskusteluun kantaväestön älykkäämmän osan kanssa.  Tässä tämä foorumi voisi  olla tiennäyttäjä.

”Ystäväpiirien sekoittuminen valtaväestön kanssa olisi toiselle sukupolvelle eduksi, koska suhde ihmiseen on aina myös pääsy resursseihin. Tätä tulisi seurata ja tutkia lisää”, Lotta Haikkola katsoo.

Teksti: Ilari Lovio

http://www.muuttoliikkeessa.fi/index_html?cid=140&lang=suo

15
Tämä nyt viikon ajan täällä foorumissa esiintynyt Seida Sohrabi onkin paljon mielenkiintoisempi persoonallisuus kuin äkkiseltään huomaa.  Hän on kirjoitellut mm. Uusi Suomi blogiin kärjekkäitä kirjoituksia.  Seidasta kuullaan vielä:

Tässä Seidan US-Blogin otsikoita:
http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 05. 04. 2013 09:09 »
Kannattaisiko kuitenkin odottaa, että rikos selviää ennen kuin luo mielikuvan, että kysymyksessä on mamu.  Tämä Karin tapaus ei oikein mamun tekemältä tunnu.

17
Seida Sohrabi tekee hyvää työtä.  Malkamin haastattelu tuo selvästi esille, miten tärkeätä on maahanmuuttajalle hyvä itsetunto.

Voin hyvin kuvitella millaisia kärsimyksiä pieni tummaihoinen  tyttö on kokenut ja miten hän on päässyt niiden ylitse.

Oli riemukasta kuulla ja nähdä, että Malkam "antaa samalla mitalla takaisin."

18
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Kondis-hanke
« on: 26. 11. 2012 18:06 »
Laiskuus on tässä tapauksessa suuri synti.  Jos vain viitsiI selata taaksepäin tätä ketjua, niin voit lukea vaikka PeterK:n postauksen Kondiksen mukanaan tuomista välillisistä hyödyistä:

« kirjoittanut PeterK  24. 05. 2007 16:04 »

…  Nämä summat tulevat kilahtamaan kaupungin kassaan, mikäli se halutaan tai jos estetään ja vastustetaan, summa jää kilahtamatta.....
 
Välilliset kaupungin tulot:
300 eläkeläisen veromaksut:
200 työntekijän veromaksut:
yrityksien veromaksut:
Kiinteistöverot:
Katumaksu:
Parkkitulot:
Näin on jo aikaisemminkin uumoiltu tässä ketjussa.

Oheistulot:
Kondis-asukkaiden vapautuvat talot, uudet asukkaat ja verotulot.
Aviopartnerin työpaikkatarjonta, muutto Vaasaan.
Halukkuus investoida korttelin ympärille.
Kondis-asukkaat ovat pois sos.huoltojonosta, etu todellisille tarvitseville.

Ostosopimuksen tuomat edut kaupungille esim. klinikkavalmiiden osalta 2.3M€
jne, jne

19
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Kondis-hanke
« on: 26. 11. 2012 11:11 »
Tänään oli joutoaikaa ja googlettelin sanalla kondis ja käytin muutamaa googleoperaattoria ja löytyi tällainen: SKP:n Vaasan osaston blogi.  Päivänmaarä on lauantai, 26. toukokuuta 2007. 

Kun tämän sisältöä vertaa nimm. Insinöörin kirjoitteluun voi ainakin kysyä, että mistä inssi on saanut innoituksensa.  Toisaalta onko insinööri vain ingenrööri.

http://skpvaasa.blogspot.fi/

20
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Kondis-hanke
« on: 25. 11. 2012 17:05 »
Jos olen ymmärtänyt oikein niin Kondis rakennetaan yksityisellä rahalla, joten yhteiskunnan varoja ei käytetä. 

Jos Vaasan keskustaan saadaan 150 senioriasuntoa niin se merkitseee 150-300 asukasta tyhjenevään keskustaan, jolla on siis myönteinen vaikutus sekä kaupoille että myös uusille terveys-, hoiva- ja palvelufirmoille.

Kaikenkaikkiaan vaikutus on siis positiivinen.  On myös otettava huomioon, että tällainen konsepti luo myönteisiä mieluvia Vaasasta.

21
Yleistä keskustelua / Rotu- ja etniset ennakkoluulot
« on: 25. 11. 2012 17:05 »
Kaikista Euroopan kansalaisista minua miellyttävät eniten norjalaiset, irlantilaiset ja hollantilaiset.  Tosin en tunne kovinkaan monta ko. maiden kansalaista. 

Suurinta ennakkoluuloa tunnen venäläisiä, puolalaisia ja saksalaisia kohtaan vaikka en henkilökohtaisesti tunne kovinkaan monta ko. maiden kansalaista.

Euroopan ulkopuolisista tunnen suurta ennakoluuloa somaleita ja yleisesti islaminuskoisia kohtaan. 

Myönteisimmät mielikuvat Eurpoopan ulkopuolisista minulla on japanilaisista ja vietnamilaisista sekä eteläamerikalaisista.

Jenkkejä kohtaan tunnen melkoisia ennakkoluuloja. 

Ei minulla ole myöskään suomalaisista mitenkään ruusuinen kuva.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 02. 10. 2012 14:02 »
Mietin että miksi äänestää ehdokasta, joka ei millään tavalla kerro pyrkimyksistää ja on antanut nimensä vain listan täytteeksi.  Vielä enemmän ihmettelen niitä, jotka tällaista henkiölä äänstävät.

23
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 17. 09. 2012 10:10 »
Ylen tämänpäiväisen uutisen mukaan persuille on tulossa jytky myös kaupungeissa:

Perussuomalaiset on tekemässä läpimurtoa suurten kaupunkien kunnallispolitiikkaan.

Puolue kärkkyy paikkaa kolmen suurimman joukossa Turussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla - Vantaalla tähtäimessä on jopa kärkisija.

Pontta haaveille löytyy, sillä viime eduskuntavaaleissa puolueen kärkisija oli lähellä Oulussa, Kuopiossa ja Lahdessa. Suurimmaksi puolueeksi perussuomalaiset ylsi Porissa ja Kouvolassa.

Ehdokaspula rajoittaa kasvua

Perussuomalaisten kasvua rajoittaa etukäteisarvioiden mukaan vain ehdokaspula.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 09. 2012 10:10 »
Farzad takastelee suomalaista elämänmutoa tarkkanäköisesti.  On todella tärkeätä saada tietää millaisia havaintoja täällä asuvat maahnamuuttajat tekevät kantaväeastöstä. Odotan mielenkiinnolla uusia kolumneja.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 14. 09. 2012 19:07 »
Eikö jokaiselle pitäisi olla selvää, että uskonnon pitäisi jättää jokaisen tai jokaisen ryhmän omaksi asiaksi.  T

Tässä nyt nähdään että kummallakin puolella on niitä, jotka ajattelevat hyötyvänsä tilanteesta.  Kärsijöitä tulevat todennäköisesti olemaan koptikristityt.

26
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 14. 09. 2012 13:01 »
Kysymys siitä, että tulisiko kansanedustajien olla kansan edustajia vai asianatuntijoita on paljon mutkikkaampi.

Itse kallistun siihen, että kansanedustuslaitoksen on hyvä edustaa kansaa eli eri ikäluokkia, ammatteja, eri alueita, eri uskontoja, myös jopa erilaisia marginaalista löytyviä ryhmiä.

Nyt meillä on parlamentissä henkilöita, jotka eivät ole elämässään tehneet päivääkään ns. oikeata työtä, vaan ovat siirtyneet poliittisesta broilerikasvattamosta suoraan eduskuntaan.

Ymmärtääkseni Miapetra kuuluu näihin.

27
Kommentteja ja parannusehdotuksia / Vs: EMBED video
« on: 14. 09. 2012 06:06 »
Poista se Dropboxista.

28
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 14. 09. 2012 05:05 »
Tietenkin Paavo päättää itse miten ja missä easiintyy, mutta niin päättää lehdistökin.  Hiukan lisää tällaista, Paavo, niin Sinulla on entistäkin suurempi syy vieroksua suomalaista lehdistöä.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 13. 09. 2012 10:10 »
Tuo oman vaalivideon tekeminen on helppo nakki kun useimmilla on jo kotona videota tuottava  pokkari tai järkkäri ja omalla koneella Microsoftin Movien Maker.

You Tubeen laittaminen onnistuu eka kerralla keneltä tahansa.  Ongelma taitaa olla korvien välissä.  Ei ole mitään sanottavaa tai sitten pelkää sen sanomista.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasa forum
« on: 12. 09. 2012 11:11 »
Kun väki vähenee, niin pidot paranee.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 09. 2012 14:02 »
Vinoutunut asukasrakenne tulee näkymään asuntojen hinnoissa, kertoo Taloussanomat.

http://bit.ly/NkpS5C

Tieteellinen opinnäyte samasta asiasta:

http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu00574.pdf

32
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 07. 09. 2012 14:02 »
Tähän mennessä tiedetään:

Vaaliohjelmia tv:ssä mm.

Torstaina 20.9. kello 21.05 Ylen Vaalistartti, mukana eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Torstaina 27.9. kello 8.15–8.35  Yle Radio 1:n ja Aamu-tv:n kunnallisvaalitentissä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki

Torstaina 27.9. kello 21.05 Ylen Kuntatentti Salon kaupungintalolta, mukana eduskuntapuolueiden edustus ja kuntapäättäjiä.

Keskiviikkona 17.10. kello 21.00  Ylen eduskuntapuolueiden vaalitentissä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki

Torstaina 25.10. kello 20.00 Yle Fem:n Suuri vaalikeskustelu ruotsiksi

Torstaina 25.10. kello 21.00 Ylen Suuri vaalikeskustelu, mukana eduskuntapuolueiden puheenjohtajat

33
Vaasa / Vs: Pikipruukin hallituksessa
« on: 06. 09. 2012 06:06 »
Pikipruukkin hallituksessa kuohuu päivän Pohjalaisen mukaan.  Kuohunta keskittyy puheenjohtaja Ilkka Raatikaisen ympärille. Yritys on merkittävä sekä Vaasalle että vuokralaisille.  Vuokralaisten ja vaasalaisten on saatava tietää, mistä firmassa on kysymys.  Salaaminen ei kuulu nykyaikaan.

Onko kuohunnalla vaikutusta esim. vuokriin?

34
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 05. 09. 2012 10:10 »
Minulla on vielä muutama vaatimus henkilölle, jota tulen mahdollisesti äänestämään kunnallisvaaleissa:  hän ei saa olla minkään puolueen työrukkanen,  vaan hänellä täytyy olla rohkeutta omiin ratkaisuihinsa, hän ei voi olla sen enempää urheilu- kuin korkeakulttuuripuolueen jäsen.

Hän ei myöskää voi olla kiihkouskovainen tai kiihkorkp:läinen.  Lisäksi hän ei voi kuulua mihinkään sukupuoliseen vähemmistöön.  Naaman värillä ei ole merkitystä.

Jos nämä luettelemani vaatimukset täyttävä ehdokas löytyy, niin äänestän tulevissa kunnallisvaaleissa.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 04. 09. 2012 19:07 »
Jos äänestän, niin äänestän 30-45 vuotiasta vaasalaisyntyistä miestä tai naista, joka ilmoittaa avoimesti kaikki sidonnaisuutensa, taloudellisen ja mielenterveydellisen tilanteensa.  

Lisäksi hänen on ilmoitettava mitä aikoo tehdä vanhusten, lapsiperheiden ja ympäristön hyväksi.

Vielä hänen on luvattava että hän tapaa äänestäjiään säännöllisesti ja että hänet voi tavoittaa esim. tämän tai sen toisen foorumin kautta ja että hän vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin kohtuullisen ajan kuluessa.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 04. 09. 2012 14:02 »
Minulla ei vielä ole ehdokasta kunnanvaltuustoon ja saattaa olla että ei tulekkaan, sillä ainuttakaan mitat täyttävää ei ole ilmaantunut.  Kerron kyllä heti jos ilmaantuu.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasa forum
« on: 04. 09. 2012 14:02 »
Kaikki merkit viittaa siihen, että valtuustoon pyrkivät ovat siirtymässä  Facebookkiin ja Twitteriin, vaikka ei sieltä niitä kukaan bongaa.  Ainoa järkevä paikka on tällaiset paikalliset foorumit jos haluaa tavoittaa äänestäjät.

Pages: [1]