Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - peili

Pages: 1 [2] 3 4 5
41
Mun mielestä jos puhutaan jalkapallopiireissä jostain Uefatasoisesta pyhätöstä Hietalahteen  niin kyllä silloin pitää alkaa puhuun myös autourheilulupuolen harrastuksien suhteen vähintään Formulapyhätön saamisesta pitkämäkeen tai sitten sinne Stårmossenin kupeeseen suunnitellulle paikalle ehkä silloin alkaa oleen urheilupyhätöt samalla aaltopituudella.Viitisentoista vuotta sitten joku sai aikaan sen että silloisen mittapuun mukaan rakennettiin pikavauhtia 3.5 miljoonaa maksavat Valaisimet hietskun nurkkiin yhtä "potkupallopeliä" varten jonkun unelmien toteutumisen vuoksi, ei niitä sitten enää ole tarvittu kenenkään vaatimuksesta mutta siellä ne silti vielä kököttää ja junnut pelaa toisaalla otsalamppujen valoss iltapimeällä potkupalloa, semmoista on suueret unelmat saaneet aikaan nappulaliigan suuressa kaupungissa.

42
Aivan hyvin olisi uusi kh voinut esittää että rock klubi olisi tehnyt harrastetilansa talkoilla niin kun viereisen kiinteistönkin  kanssa on toimittu ja valmista tulee pikkuhiljaa eikä ole tippunu hirveitä apuja kaupungin kassasta, miksi ei myös muut palloilualan harrastajat voi toimia itse eikä vinkua kaupungilta miljoonahallia toinen toisen perään, sentään suurin osa terveitä nuoria henkilöitä peräsimessä,eimuuta kun toimeksi ja klaupunki luovuttaa vain tontin ja luvat tehdä. Mutta mummut ja vaarit ovat työnsä tehneet niille pitää hoitaa loppuelämä kaupungin tekemänä ilman suuria säästöleikkureita, turhat väliportaat pellolle sieltä konttoreista

43
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 19. 11. 2012 15:03 »
Kerrankin Kalle kirjoittaa asaa sanoo niin kuin asiat on, taitaa olla vähissä ne henkilöt tällä palstalla joilla on yhtä pitkä lokemus sotia käyviltä alueilta ja oloista sie kun on Lanamäellä. Armeija on opettanut muutenkin historiasta aika paljon niitä jotka sen on käyneet, muilla on vain toisenkäden tietoa. Vapauden patsas lienee pystytetty valkoisten voittajien ihannoimiseksi , punaiset saavuttivat arvostuksen  vapauteen vasta toisen mailmansodan jälkeen jälkimaininkien laannuttua. sen jälkeen vapaudenpatsas on kuulunut lähes kaikelle kansalle.

44
Älä sure herkkoo Vähäkyrön kohtaloa ensi vuonna tuo pläkkikylä on mennyttä, mutta onneksi on hyvä liitossopimus jolla saadaan Vähänkyrön kylään mittavat investoinnit niin jottei Vaasan lama iske tänne tällä taantumakaudella saas nähdä sitten seuraavan laman jälkeen missä mennään, mutta silloinhan on jo Laihia ja muut naapurit jakamassa samaa Maalahden limppua, kakkunjakoon  ei silloin enää ole  kellään varaa.

45
Vaasa / Vs: Ryhmät 20 ja 47 ja Vaasa
« on: 12. 11. 2012 08:08 »
Mikä olisi demarien tilanne nyt jos olisivat lähteneet yhdessä pienpuolueiden kelkkaan ja olisivat olleet suurin porukka siinä 34/33 suhteella, ei päästy vielä ensimmäiseen Valtuustokokoukseenkaan asti kun jo persut ottivat hatkat liitoutumasta, samoin olisi käynyt toisessa vaihtoehdossakin ja persut olisivat myyneet aatteensa muutamasta hopearahasta vallan alttarilla, suurempi kysymys on miksi Vasemmisto ei sovi samaan pöytään rkp.ja kokoomuksen kanssa jolloin olisi ollut toisenlaiset neuvottelusuhteet duunarien etujen puolustamisessa vaasan porvarikaupungissa.
   Ei tule oleen helppoa uuden hallituksen vetäjän kanssa tulevassa Vaasassa, entinen duunarien kyttääjä puheenjohtajana.

46
Näyttää siltä että Vähäkyrö saa ainakin 5 edustajaa ja kuudes paikka on arvonnassa joten tuli parempi osuus kun osattiin odottaa, se vain ihmetyttää että Vastustajat ja venkoilijat saavat enemmistön valtuutetuista ja äänimääriltään, saas nähdä mikä vääntö tulee sitten kun aluelautakiuntaa aletaan pistään kasaan tuleeko siitä mitään valmista ja saako mitään aikaan vai käykö niin kuin edellisen hallituksen alkutaipaleella.

47
Miten aikoo Vaasa saada kaikille sadalle laitoksista poispotkittaville jonkinlaisen katon päänpäälle ja sitten vielä kotihoidon järjestettyä jos säästösuunnitelmat toteutetaan nopealla aikataululla ensi vuonna, siinäpä alkuun mietittävää uusille valtuutetuille. Henkilökohtaisesti en ymmärrä alkuunkaan esiintulleita suunnitelmia kun ei vuosi sitten löytynyt yli vuosi kiireellisessä jonossa olleelle appiukollekkaan dementiapaikkaa mistään laitoksesta, no aika hoiti ongelman vuodenvaihteessa ja siinä sitten säästettiin yksinäisen ja sairaan veteraanivanhuksen kustannuksella kaupungille muutama euro.

48
Palautetaanpas Vähänkyrön kuntaliitosasia vaalien alla mieleen, valtuustot tekivät viisaan päätöksen aikanaan ja nyt ei muuta kun äänestämään niin että saadaan tulevaan Vaasan valtuustoon edes muutama Vähäkyröläinen ja mieluimmin liitoksen puolesta puhuja kun vastustaja vaikuttamaan myönteiseen kehitykseen Vähänkyrön kaupunginosan asioihin. Jotkin kaksikielisyyttä pelkäävät yrittäjät ovat jo äänestämässä jaloillaan ja siirtymässä Vöyrille, siellä puhutaankin aivan omaa murretta jota ei ymmärrä kun toinen vööriläänen, miten siellä nuari pläkkyri tuloo päriäämähän ummikkona tulevaisuudessa.

49
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 29. 09. 2012 19:07 »
Siiloille lopultakin kyytiä ovat jo tarpeeksi homeessa kuten Vaasan muukin rakennuskanta, Näin toimitaan Oulussa    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288503559398.html

50
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 17. 09. 2012 15:03 »
Persut saavat kovimman kuntaliitosvastustajan Vähstäkyröstä listoille mukaan  Mauri Ollila lähtee sitotumattomana mukaan, no ei oikein sitoutunut UV.n listallakaan muuhun kun vastahankaan liitosasiassakaan, olisivat myyneet jopa Vuokrataloyhtiön saadakseen pari vuotta lisää jarrutusaikaa uudistuksille

51
Vaasa / Vs: Pikipruukin hallituksessa
« on: 07. 09. 2012 18:06 »
Puheenjohtaja pellolle jos homma ei toimi turha syyllistää koko hallitusta, kiusaamistapaukset heti työsuojelupiirin käsittelyyn,tulee lähtö kuten Rädylle alta aikayksikön. kaupunginhallitus herätkää jo älkää vetkutelko vaikka vaalit ovella

52
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 29. 08. 2012 06:06 »
Uudistuva Vähäkyrö jää sitten pois kuntavaaleista kuten jo ennen arvelinkin. miten sitten noin 7% äänimäärän lisäys suomenkielisille muuttaa Vaasan puolueiden voimasuhteita jää nähtäväksi, edellisten vaalien tulosten perusteella RKP.n pudotus olisi noin 2%.

53
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 21. 08. 2012 19:07 »
Kuinkas Uudistuva-Vähäkyrö aikoo saada kokoon 500 kannattajaa päästäkseen kuntavaaleihin , veikkaan ettei tule mukaan ollenkaan kun muutamat valtuutetutkin ovat hylänneet omansa ja loputkaan eivät ole kiinnostuneita vaalijärjestelyistä Vähässäkyrössä.  Muutamaa saattaa kiinnostaa vielä takinkääntö puolueisiin, menevätkö sitten persuihin vai muihin, lähipäivät näyttää mihin loikkaavat.

54
Krapulannevan metsätie erkanee Kotkannevan tiestä vasemmalle vanhalta hirvikämpältä, neva on siellä loppupäässä

55
Kuinkahan tuollaperusteella pärjäävät keki ja pohjoispohjanmaan pienet lestaadiolaiskunnat tulevaisuudessa kovenevassa kuntaliitoskilpailussa, sata perhettä kylässä ja 500 kouluikäistä lasta

56
Laihian asiat / Vs: Laihialla jahdataan karhua
« on: 18. 06. 2012 14:02 »
Onnea ja menestystä Laihialaisille metsästäjille karhujahtiin, petoeläimet eivät kuulu asutulle alueelle

57
Mustasaari / Vs: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 15. 06. 2012 22:10 »
Vaasalaiset Mustasaarelaiset voivat seuraavissa vaaleissa edistää kuntaliitosta jos eivät äänestä RKP.n ehdokkaita, pienestä alusta kasvaa suuri menetys Mustasaaren änkyröille

58
runkkuneva jos on niin ei ainakaan sinne sennimistä tietä ole, mutta krapulannevalle on tie tehty ja nimetty

59
Justiin näin käy vaikka ollaan ensi vuodesta alkaen Vaasalaisia niin ei Vähäkyrö kylineen mihinkään katoa vaan pysyy entisessä paikassa ja entisin nimin jatketaan jatkossakin, vain muutamat tiet  saavat uudet nimet ettei ole jatkossa samoja katuja Vaasan alueella, kaikkia ei muuteta Vähänkyrön alueella , vaasalaisetkin saavat osansa uusista nimistä.

60
Valtuuston tietoon / Vs: Hevosurheilukeskus
« on: 30. 05. 2012 08:08 »
Tarviiko Vaasa todella niin kiivaasti Ravirataa asuntorakentamiseen että sen on pakko siirtää hevosenpiiskoorata pois nykyiseltä paikalta, olkoot siinä missä on ja rakennetaan kerrostaloja keskustan tyhjille aukioille ensin linja-autoaseman tontille ja sitten vaikka "Ryssänkirkon" ympärille kyllä kirkko sinne keskelle silti sopii, radanvarsi käyttöön rompalle asti ja romukaupat siirtoon muualle pois keskustasta.
 Jos ravirata loppuu nykyisessä paikassa on myös moottoriurheilulle löydyttävä paikka, koska raviska on monen lajin ainoa suorituspaikka Vaasassa, tästä vain ei kukaan ääneen ole puhunut poliitikot ovat olleet tuppisuuna pitkään moottoriurheilun tarpeista, Jurvassa voi ajaa vain rata-auto luokat ja RR kuskit joita ei ole montaakaan Vaasassa, mutta siihen sijoitetut 50000 meni kyllä oikeaan osoitteeseen onhan Vaasalla ollut useita menestyneitä autourheilijoita takavuosina.

61
Saattaa vielä naapuritkin joutua muutteleen nimikylttinsä ympäristökuntien kanssa eri nimisiksi ei yksin Vähä- Vaasa kun pitää olla hälytyskekskuksen kanssa yhteensopivat molemmilla kielillä, Laihialla tietysti riittää kun on kirkko ja nuukuusmuseo nimetty. Laki mikä laki, lähikunnissa ei saa olla samankaltaisia nimiä jos halutaan ettei hälytysajoneuvot heitä noppaa mihin ajetaan ensiksi

62
Hyviä nimiehdotuksia uusille  ja vanhoille Vähänkyrön teille muutettaviksi liitoksen yhteydessä sovittava sekä Suomeksi että Ruotsiksi

63
Nuota höhöjä on meillä omasta takaa aivan niin kuin laihialaasillakin ei ne tänne ennakkoon siirtyneitä kaupunkilaisia ole vaan ihan omaa pirttiviljelyn tulosta Kyrönmaalta.

64
oon jo ollut 2 vuotta putkes nou hätä

65
Ei osakkeita ole kellekkään myyty vaan ne siirtyy  yhdistymisessä vain Vaasan omistukseen niin kuin muukin kunnan omaisuus ja velat,  Vähäkyröläisistä tulee Vaasalaisia ja he tavallaan omistavat osakkeet edelleen kuntalaisina ja koska Vaasalla on väkilukuun suhteutettuna enempi EPV.n osakkeitaniin samalla suhdeluvulla nykyiset Vähäkyröläiset omistavat enemmän osakkeit noin 1,6 kertaisesti sen mitä nyt on Epv.n osuuksia vähäkyröläistä kohti. Ei kannata näläkään kualla jos on rahaa pankis mitä voi hyöryttää kaupanteos

66
Vähänkyröläiset saavat Epv.n osakkeita 1.6 kertaisen määrän kun liittuvät Vaasaan, sen verran enemmän Vaasa omistaa ko osakkeita asukasta kohden, Vähäkyröläiset saavat silti käytää oman sijoituspottinsa omalle alueelleen investointeihin.

67
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 23. 03. 2012 16:04 »
Ne oli niitä Isonkyröön kuntalaisia jotka kiiruhti Vaasaan veromarkkojen hakuun aamusella oikeen niin monta peräkkäin jotta saivat ketjukolarin aikaan kun eivät ole hoksanneet Laihian valoja,kuinka tuo ei ole sattunut Ylistarossa kun ne puhuu niin paljon Seinäjoen suunnasta sinnepäin  liittymisestä

68
taitaa olla sundomissakin jonkinlainen aluelautakunta, eikä siihen ole puututtu, eikä me vähiksessä sitä hyväksy ettei me oltaisi yliopistopaikkakunnalla asuvia kun olemme liitosalueelta kotoisin Marjatta nyt on valvonut liikaa junaaseman vieressä ja kuunnellut sähköjunan suhinaa unettomina aikoina yömyöhään.
tuu tänne Maalle meille nokakkain selvittään mikä sua riivaa siinä mitä on sovittu liitossopimuksessa vai risooko sua kun et oo itte saanu soosata sopimustekstiä

69
Merjaa ovat patistaneet ja valistaneet kepun ja uv-n kätyrit ja tyhmyyttään ei ole ajatellut mihin ryhtyi, no saahan tyhjiä tynnyreitä kolistella kun luulee että tulee lottovoitto jos kuntaliitos kaatuisi ja kaikki kunnat toimet jäädytettäis iki ajoiksi ei investoitaisi niin penniäkään mihinkään. Taitaa syntymäkunta Isokyrökin kummitella taustalla ja toive Seinäjokeen liittymisessä kyrönmaaan mukana, sitähän ei kepulilaiset sitten vastustaisi mitenkään

70
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 07. 03. 2012 17:05 »
Eikös ole demarien mollaajille tullut mieleen että myös kiusattu Ahde on mitä suurimmassa määrin myös demarien ryhmästä Matin vaimo

71
Valtuuston tietoon / Vs: Katujen talvikunnostus
« on: 29. 02. 2012 13:01 »
Kovasti on nykyinen auraus retuperällä Vaasassa ja tänään juuri uutisoitiin että entinen katutoimen insinööri joka hoiti mm talvikunnossapitoa silloin kun se vielä toimi jotenkin on irtisanottu muualle hyllytetystä toimestaan luotamuspulan takia.

72
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 15. 02. 2012 09:09 »
Eikös vain takavuosina käyty samanlainen vääntö kun oma Ole ministeri lopetti Vaasan varuskunnan ja jätti Dagsvikin varuskunnan Ruotsalaisille, kielipolitiikka painoi enemmän kun aluepolitiikka pohjanmaan hyväksi

73
Aivan niinkuin polttoaine syntyisi puhtaasti, ilman öljytankkerionnettomuuksia tai että siihen ei
tarvittaisi sähköä tai, että siihen tarvitaan sähköä,  tai, että siihen ei tarvita epäpuhdasta tuotantoa.

Sillä tuottaakseen öljyenergiaa sitä pitää tuottaa pääosin epäpuhtaasti ennen kuin se on edes
tankissa.  Mihin tämä aina unohtuu vertailussa?
 
Aivan noinhan sitä sähköäkin tuotetaan öljylläkin sekin pitää jalostaa ennen polttoa voimalassa samoin kivihiili,hake  ja turve ei kulkeennu voimalaitoksille ilman päästöjä eikä sieltä savupiipuista tule pelkkää vesihöyryä polton yhteydessä sieltä tupruaa ne co- päästöt ym joilla niitä sähköautoja lataillaan tolpalla, eri juttu jos sähkö tulisi vain tuulimyllyllä tai aurinkoenergialla. Näinhän tutkimuksessa todetaan

75
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 02. 02. 2012 15:03 »
Eikös miissi ja suomensukuinen megarosvo olekin yhtä paljon Suomalaisia kun kummallakin on suomalainen äiti vai tekeekö marokkolaisen isän geenit missistä Suomalaisen enempi kun Saksalaisen isän geenit rikollisesta. Molemmathan ovat syntyneet samalla maapallolla.
sitten tuo 500 vuotta kotoutettu rotu nehän vasta ovatkin suomalaisia jo monessa polvessa kun sekä isät että äidit ovat suomalaisia keskimäärin 25 polvessa taakseppäin

76
No niin Vähäkyrö teki odotetun kuntaliitospäätöksen aivan kuten oli odotettavissakin ja vastustajat saivat panna eriävän mielipiteen pöytäkirjaa. Mitenkähän he olisivat saaneet rahat riittämään jo hyväksyttyyn budjettiin kaikkine rakennuskohteineen jos liitos olisikin jäänyt toteutumatta ja jo sovittu talouskirja olisi joutanut roskikseen. Ennenkaikkea tervajoen päässä olisi koulu jäänyt ikuisiksi ajoiksi parakkiin ja nykyinen koulu olisi jatkanut homehtumistaan kivijalallaan.

77
Jos sulla on sellainen käsitys että öljyn jalostaminen tuottaa enemmän hiilipäästöjä kun esim puun ja turpeen poltto tai ydinlaitosten polttoaineiden tuottaminen voimalaitoksille niin esitä sinäne laskelmat miksi näin olisi .Minä toin esiin vain ne laskelmat mitkä on tiedossa autovropäätosten pohjalta ja joita selvityksiä on laadittu mailmanlaajuisesti päästöarvojen perusteiksi g/km joilla päästöpeusteinen verotus määritellään.
Eräs tutkimus paljasti muunmuassa että hummeri oli vähäpäästöisempi kun prius kun otettiin huomioon kaikki päästöt auton valmistamisesta alkaen alusta lopuun asti

78
Tuolla noita nykyautojen päästöarvoja on vertaileppa grammoja kilometrille, eikä ne polttoaineet, oljyt turpeet, hakkeet tule voimalaitoksillekkaan ilman päästöarvoja niillekkin tulee vielä niitä kuljetusten aikaisia päästöjä, laitoksethan ilmoittaa vain omat päästönsä tilastoissa.
Tänään oli taas uudet päästöarvot jotka tulee voimaan 2013 alusta nettilehdissä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/katso-300-henkiloauton-todelliset-paastoarvot/art-1288338630451.html

epv.n kokonaistutannon jakauma  ja päästöarvo ovat ainakin hiirikosken energian laskussa ilmoitettuna

79
Päästöarvo EPV energian tuotannosta on 462,6 g kilovatti jossa on huomioitu kaikkituotantomuodot, ei kai ne tahallaan suurentele päästö-arvo tietojaan

80
Töpselistä tuleva kilovatti tuottaa Pohjanmaalla hiilipäästöjä 462g jos sillä lataa sähköauton akut niin silloin jos sillä ajaa kilometrin niin sähköauton käyttövoimavero kuuluisi olla 606.€  eikä 0 niinkuin hallitus esittää.
harvassa on ne autot joiden päästöt ovat sitä luokkaa kilometrille

Pages: 1 [2] 3 4 5