Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matti Meikäläinen

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13
81
Valtuuston tietoon / Vs: C Express
« on: 28. 04. 2010 08:08 »
Korjauksena edelliseen, että alus onkin liputettu Sierra Leonen lipun alle eikä Liettuan. LV olisi Liettuan tunnus, mutta 9LV Sierra Leonen...

Mitähän kuvioita tässä C-Express, Onyx, Kaptain Boris tapauksessa vielä nähdäänkään...

82
Valtuuston tietoon / Vs: C Express
« on: 27. 04. 2010 19:07 »
Onyx on jo jonkin aikaa sitten ajautunut Dubain edustalle. Nyt näyttää siltä, että alus on rekisteröity uudelleen Liettuan lipun alle ja nimetty uudelleen Kaptain Borikseksi. Asiasta kertoo Ferryspotting sivusto:

http://www.ferryspotting.com/index.php/aisforum/view-postlist/forum-1-onyx/topic-1-sijainti#ccbp820

83
Vaasa / Vs: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 26. 04. 2010 22:10 »
Väärinkäsitys. Se tolppa on siksi laitettu, että kevyt liikenne pääsisi Hietasaarenkadun yli turvallisesti uimahallille / uimahallilta.

84
Vaasa / Vs: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 26. 04. 2010 11:11 »
Tyly OT, autoilijan ei saisi olla kiltti ja antaa tietä sellaiselle joka on väistämisvelvollinen, sen tehdessään hän pelkästään ruokkii vaaratilanteiden syntyä.

Täsmälleen samaa mieltä. Mutta ei noiden päällekään oikein viitsi ajaa ja kun tööttää, saa vain keskaria... Kerran oikein tälläisen keskarikallen kanssa pysähdyin juttelemaan eikä kertakaikkiaan tuntunut menevän perille se, että oikealta tulevaa pitää myös polkupyörien väistää ellei väistämisvelvollisuutta ole muulla tavalla osoitettu. Ja kyseessä oli ihan aikuinen ihminen eikä mikään keskenkasvuinen kolli.

85
Vaasa / Vs: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 25. 04. 2010 15:03 »
Joo... Eihän ne väistämissäännöt koske polkupyöriä ja mopoja. Nimimerkki tänäänkin tietä vasemmalta tulleelle polkupyörälle antanut.

Ikävä juttu se sairaalareissu...

86
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 18. 02. 2010 14:02 »
Jälleen kerran malliesimerkki siitä, että kirjoitus olisi kannattanut laittaa jonkun muun otsikon alle... Luulenpa, että ei Pohjalainen ollut ainut lehti mikä kirjoitti tästä asiasta. Mieluummin kannattaisi kirjoitella täällä sanomalehti Pohjalaiseen liittyvistä asioista kuten lehden linjasta tai siihen liittyen jopa yksittäisistä uutisista.

Yleiseen keskusteluun globalisaatiosta olisi esimerkkinä tässä pari parempaa otsikkoa:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2354.0

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2552.0

Ja emmekö sitten elä globalisaatiossa ? Minä ainakin olen luullut niin. Haluaisitko, että rajat suljettaisiin ja palattaisiin sääntelytalouteen ? Minä ainakin näen ainoana mahdollisuutena nykyisenkaltaisen hyvinvointivaltion pelastamiseksi sen, että suomalaisilla firmoilla menee hyvin ja niiden tuotteet menevät kaupaksi globaaleilla markkinoilla.

Tunnut ihannoivan vanhaa suljettua taloutta jossa tehtiin clearing-kauppaa Neuvostoliiton kanssa ja devalvoitiin aina kun inflaatio oli päässyt laukkaamaan niin paljon, että paperitehtaiden kilpailukyky globaaleilla markkinoilla oli mennyt. Olihan sekin tapa hoitaa taloutta, mutta onko siihen oikeasti paluuta ? Suomi oli 80-luvun lopussa ehkä maailman rikkaimpien maiden joukossa koska silloinkin rakenneltiin kuplaa velkarahalla ja kiinteistöjen yms hinnat nousivat pilviin. Vietettiin ns. kulutusjuhlia. Lisäksi hallitus oli päättänyt olla devalvoimatta vaikka paperiteollisuudessa oli jo merkkejä kilpailukyvyn menetyksestä. Ei ollut kyseinen aikakausi ainakaan minun muistikuvan mukaan kovinkaan onnellinen eikä varsinkaan siitä seurannut suuri lama.

87
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 02. 2010 18:06 »
On se hyvä, että meillä on asiantuntija täällä palstalla. Osaatko sivistää meitä tietämättömiä mikä järki siinä on ensin myydä enemmistö Kotipizzan osakkeista työntekijöille ja sitten vähän ajan kuluttua ostaa osakkeet takaisin ? Hieman ovat Rabben liikkeet menneet meikäläisen käsityskyvyn yli...

88
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 12. 02. 2010 20:08 »
Jälleen kerran ilostuttaa kaupungin ajamat ladut Pohjoisella kaupunginselällä.

Se tosin pistää vihaksi, että välittömästi uusien latujen teon jälkeen on joku valopää moottorikelkkailija ajanut ladun päällä Gerbyn sataman ja Tuomarsaren välissä noin puolen kilometsin matkan. Eikö se latu-ura ole näkynyt vai ihanko tahallaan sitä latua on pitänyt tuhota.

Ja vielä ihan Tuomarsaaren vieressä joku taukki mönkijäkuski on kurvaillut varta vasten ladun päällä ja tuhonnut sitä noin sadan metrin matkalta syvillä ajourilla.

Olisihan sitä koskematontakin hankea vaikka huru mycket...

Mutta muuten latu oli todella hyvässä kunnossa tänään ja ilmakin oli kuin morsian.

89
Mikä tekee Vaasalaisia.infon foorumista erilaisen kuin Suomi24:n tai muiden foorumien kirjoittelusta ? No se, että täällä keskustellaan Vaasasta ja vaasalaisuuteen liittyvistä asioista. Näin asian siis pitäisi olla ja mikäli näin edelleenkin olisi, olisin varma, että keskusteluun osallistuisi useampikin ns "laadukas" kirjoittaja.

Nyt valitettavasti tämä kovin ydin hautautuu kaiken maailman off topic-keskusteluun maan ja taivaan välillä. Välillä tämä off topic-keskustelu riistäytyy niin valtoimilleen, että kaikki keskustelijat eivät muista netikettiä ja alkavat keskustelemaan toistensa persoonasta.

Jos minä saisin päättää, ottaisin päättäväisen linjan tälläiseen off topic-keskusteluun. Keskusteltakoon täällä vain Vaasaan liittyvistä asioista ja tämä viihdekeskustelu käytäköön joko muilla palstoilla tai yksityisviesteinä.

90
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 05. 02. 2010 17:05 »
Ilmeisesti kyse on tästä kurssista:

Quote
Vaasan purjelaivahistorian kurssi | 011124
To 18–19.30, 310 Auditorio, 11.2.–8.4., useita luennoitsijoita, 10 tuntia, 25 €.
Ilm. 29.12.
Tutustutaan monipuolisesti Vaasan merelliseen historiaan purjelaivojen aikakaudella, mm. majakat, laivanvarustus sekä vanhat satamat ja kartat. Joka toinen viikko.

Vieläkö kurssilla on tilaa kun tuo ilmoittautumisaikakain on mennyt jo umpeen ?

91
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 03. 02. 2010 16:04 »
Sitä minä olen aina ihmetellyt, että miksi kaikki ajaa niissä urissa kesät talvet. Itse olen todennut, että on paljon turvallisempaa ajaa urien välissä. Ei ainbakaan ole sitä riskiä, että sinkoutuisi ulos urasta ja muutenkin tie ei ole niin liukas urien välissä. Ja kesäaikaan taas voimme välttää vesiliirrot sun muut ajelemalla urien välissä. Jos useampi tekisi näin, ei tarvitsisi niin usein karhuta eikä uria paikkailla.

Mutta perimmäinen syy urien syntymiseen talvisaikaan on kyllä se, että kaupunki säästää ja laittaa kaluston liikkeelle vasta sitten kun lumisade on lakannut. No siinä vaiheessa satanut lumi onkin valitettavasti pakkautunut kiinni tien pintaan eikä irtoa muulla kuin karhulla...

92
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 03. 02. 2010 08:08 »
No nyt ne ruoppaukset ovat alkaneet... Ihan vain veronmaksajana olisi kiva tietää miksi kaupungin pitää maksaa muutamien kaupunkilaisten vesipeilistä arviolta 150.000 - 200.000 euroa ? Mihin päätökseen tämä perustuu ?

Lahti piti kuulemma ruopata jo ennen messuja, mutta silloin kaupungilla ei ollut tähän varaa. Ihmettelenpä vain onko kaupungin taloudellinen tilanne nyt todellakin niin paljon parempi kuin silloin, että nyt tähän työhön voidaan ryhtyä... Voidaanko tämän ennakkopäätöksen perusteella vaatia kaupunkia tasapuolisuuden nimessä ruoppaamaan myös muualla ?

Toinen uutinen messualueelta (Yle-Pohjanmaa):
http://fi.yle.mobi/maakunta/pohjanmaa/ns-ydmu-8858172183a27062ccd371de6f624475

Vaasassa Suvilahden asuntomessualueen katujen kuntoon ei olla tyytyväisiä.

Onko tämä lätäkköjen muodostuminen merkki painumista katualueella vai mistä on kysymys ?

93
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 21. 01. 2010 08:08 »
Pohjalainen tiesi sanoa, että Pete-yhdistyksen toiminnanjohtaja Lars-Erik Östergård on tiistaina eronnut yhdistyksen toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan tehtävistä omasta pyynnöstään.

Aika rajua, jos se pitää paikkansa, että Östergårdin perheyritykselle on maksettu jopa 7000 euroa konsulttipalkkioita kuukaudessa... Mitähän sotkuja poliisitutkimuksissa vielä paljastuukaan ?

94
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 21. 01. 2010 08:08 »
Tuota korkokengät lainaamaa uutista lukiessani tulin ajatelleeksi, että voiko ulkomaalainen syyllistyä rasismiin vai onko lähtökohta aina se, että etninen suomalainen on syyllinen ja ulkomaalainen on uhri ?

Sinänsä on tervetullutta, että lainsäädäntöä selvennetään. Ja tervetullutta olisi myös, että rasismia katsottaisiin laajemminkin syrjintänä esimerkiksi vamman, sukupuolen, sosiaalisen statuksen, mielipiteen yms kautta.

Eli jos ja kun lainsäädäntöä ollaan muuttamassa, pitäisi katsoa kuviota hieman laajemmin kuin pelkästään muukalaisvihan kautta kun syrjintää ja kansankiihkoa esiintyy myös muillakin tasoilla enkä ainakaan minä näe näissä mitään eroa.

95
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 08. 01. 2010 15:03 »
Näkyy kaikkein tehokkain väylä tässäkin asiassa olevan Vaasalaisia.info. Jalkakäytävä on putsattu tänään.

96
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 07. 01. 2010 12:12 »
Asian vierestä alkaa jo kovasti menemään, mutta käsittääkseni Vaasan työpaikkaomavaraisuus on korkeimpia valtakunnallisestikin katsottuna. Erityisesti omakotitonteissa on ollut jo pidemmän ajan alituotantoa jonka vuoksi monien on pitänyt hakeutua naapurikuntiin rakentamaan. Tämä taas on aiheuttanut verotulojen vuotoa naapurikuntiin.

97
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 07. 01. 2010 12:12 »
Kun täällä on niin monta kiinteistönhuollon ammattilaista rekisteröitynä, ajattelin kysäistä yhtä mieltäni jo pidemmän ajan kirvoittaneen kysymyksen:

Mitä on tehtävissä kun kiinteistönomistaja laiminlyö täysin jalkakäytävän talvikunnossapidon ? Tälläkin hetkellä tiedän yhden jalkakäytävänpätkän jossa ei ole tehty vuosikausiin mitään. Aiakisempina vuosina siitä ei ole ollut juurikaan haittaa kun ei ole ollut juuri luntakaan, mutta tänä vuonna on jalkakäytävällä puolen metrin kinos ja jalankulkijoiden on kierrettävä ajoradan kautta henkensä uhalla.

Onko olemassa muuta mahdollisuutta kuin lähettää lasku, jos tulee liukastuminen tms vai voiko kaupunki tai poliisi antaa kehoituksen lakisääteisen velvollisuuden täyttämiseksi ? Henkilökohtainen yhteydenotto ei ole tehonnut toivotusti.

98
Sekalaista keskustelua / Re: Päättömät Uutiset:
« on: 31. 12. 2009 18:06 »
http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=471126&Title=Osittainen+kuunpimennys+n%E4kyy+t%E4n%E4%E4n

Quote
Osittainen kuunpimennys näkyy tänään

Päivitetty 31.12.2009 10:06 Julkaistu: 31.12.2009 06:30

Kuu pimenee tänään osittain. Pimennys näkyy koko Suomessa, jos sää sallii.

Mielenkiintoinen uutinen sinänsä, mutta olisi kiva tietää mihin aikaan tiirailla taivaalle...

99
Alla linkki helsinkiläisen valtuutetun Jarmo Niemisen blogiin.

”Onko säiden tavaton lauhtuminen päättymässä”

http://jarmonieminen.blogit.uusisuomi.fi/2009/12/13/onko-saiden-tavaton-lauhtuminen-paattyminen/

Tässä on kerätty tietoja viime vuosisatojen ankarimmista jäätalvista jolloin mm. Itämeri on jäätynyt kokonaan Tanskan salmia myöden. Mielenkiintoista luettavaa... Jo varsinainen ingressi jonka on kirjoittanut Merentutkimuslaitoksen jääosaston johtaja vuonna 1941 voisi olla kirjoitettu vaikka tänä päivänä...

100
Onko kukaan laskenut paljonko tuo Kööpenhaminan kokous tuli maksamaan suomalaisille vai epäonnistuiko se niin totaalisesti, että tuloksena oli pelkkä julistus ?

101
Valitettavasti noita galluppeja ei tavata julkaista sellaisenaan missään vaan ainoastaan soveltuvin osin. Mikäli tulos ei vastaa tilaajan tavoitteita, ei koko tutkimusta julkaista ollenkaan...

Sanoi Tapio mitä tahansa, ei tämäkään täytä minkäänlaisia tieteellisiä kriteerejä, mutta ei se Tapiota ole näissä ilmastomuutokseen liittyvissä tutkimuksissa ennenkään häirinnyt. Kunhan lopputulos sopii hänen poliittisen ryhmänsä ajamiin tavoitteisiin, sillä ei ole väliä kuinka tähän ollaan päädytty.

Ei ole ollenkaan tavatonta, että tälläisten galluppien lopputulokseen vaikutetaan "sopivalla" kysymyksenasettelulla. Kyllä kansalaiset vastaavat ihan "oikein" kunhan kysymyksillä sopivasti johdatellaan. Nytkään ei tästäkään tutkimuksesta julkaista kuin kolme vaihtoehtoa, mutta ei kerrota mitkä muut vaihtoehdot ovat, mutta arvatenkin niitä on vähintäänkin yksi mutta todennäköisemmin useampikin. Kun Persujen prosentit lasketaan yhteen, tulee tulokseksi 73 %. Mitä ajattelevat loput 27 % ? Tämä on 2.5 kertainen määrä kuin ne Persut jotka hyväksyisivät isommankin laskun. Vihreillä tämä "mysteerivaihtoehto" saa vain kahden prosentin kannatuksen eikä ole heidän kohdallaan kovin oleellinen. Muilla puolueilla jakauma menee tällä tavoin: RKP 9 %, KD 20 %, SDP 15 %, KOK 10 %, KESK 18 %, VAS 20 %, Muut 24 %.

Arvatenkin yksi vaihtoehto on "en tiedä" mutta onko muitakin ? Ja yleensä tavataan julkaista myös jakauma kaikkien kyseltyjen mielipiteistä. Miksi tämä nyt puuttuu ?

102


Tässä Kööpenhaminan sää suuren ilmastokokouksen loppuhuipennuksen alla. Saavat maailman päättäjät hytistä ankarassa pakkasessa. Voi olla aika vaikeata todistella itselleen ja muille, että jotain pitäisi tehdä tämän ennennäkemättömän lämpenemisen pysäyttämiseksi.

Mutta on tässä hyväkin puolensa kun mielenosoittajien veistämät jäiset pingviinit ja jääkarhut jäävät nyt pidemmäksi aikaa ilahduttamaan kaupunkilaisten eloa. Ja saadaan Kööpenhaminaankin pitkästä aikaa valkoinen joulu ja siitä on syytä olla iloinen.

103
Hienot vastaukset Jarto ja täytyy sanoa, että itsekin olen täysin samaa mieltä.

Vielä kun saisi nähdä yhtä vakuuttavasti perustellut vastaukset samoihin kysymyksiin myös Tapiolta...

104
On se kamalaa kun Kööpenhaminan poliisi pakottaa ilmastoanarkistit istumaan jäisellä maalla...

105
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 14. 12. 2009 12:12 »
Enää ei tiedä mitä uskoisi... Suomen ympäristökeskuksen mukaan miehistö on vaihdettu ja laivan korjaus valmistuu tänään tai viimeistään huomenna. Tämän jälkeen suoritetaan koeajot ja matka jatkuu:

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=343355&lan=fi&clan=fi

106
Yleistä keskustelua / Re: Sikainfluenssa
« on: 14. 12. 2009 12:12 »
Onhan se jo jonkin aikaa ihmetyttänyt tämä sikaflunssavouhotus. Onko missään todettu, että kyseessä olisi tavallista kausi-influenssaa vakavampi tauti ?

Onko kyseinen henkilö myös sen päätöksen takana, että Suomessa vanhenee 400 000 Tamiflu-kuuria ?
Vanheneeko meillä pian miljoonia sikainfluenssarokotetta ?

107
Kaikkea shaissea helsinkiläiset maanystävät postaavatkin vaasalaisen kaupunkiblogin etusivulle. Siis millä lihalla Suomessa voidaan leikata ilmastopäästöjä muutamassa vuodessa 40 % ja jopa 90 % ilman, että kansan elintaso oleellisesti heikkenee ? Ja kun varmaankaan ei rakentamalla lisää ydinvoimaa...

Pitää nyt vain toivoa, ettei Suomi ammu itseään vielä toiseenkin jalkaansa Kööpenhaminassa niin kuin se teki jo Kiotossa. Meillä ei ole todellakaan varaa menettää enempää suhteellisen puhdasta teollisuutta Kiinaan löysemmistä päästörajoituksista ja halpahintaisemmasta työvoimasta nauttimaan. Kun meillä muutenkin on ongelmana se, että huoltosuhde on menossa päälaelleen kun suuret ikäkuokat jäävät eläkkeelle. Kaikkein tärkein lähivuosien kysymys on se, että kuinka kauan työikäinen väestö jaksaa vielä rahoittaa kaikkea tätä jota kutsutaan hyvinvointivaltioksi ?

108
No missä se lämpeneminen näkyy tuossa Tornionjoen jäidenlähtötilastossa ? Käsittääkseni viimeaikojen aikaisimmat jäidenjähdöt ajoittuvat nimenomaan tuonne 50 vuoden taakse ja viimevuosien myöhäisin jäidenjähtö noin vuoteen 1996. Mitään mikä tukisi sitä, että ilmasto olisi radikaalisti lämmennyt, ei näy.

109
Ja ns ilmastotutkijat tekevät virheitä tukuttain aina lähtien ilmastodatan manipuloinnista, vertaisarvioinnin väärinkäytöksistä, kritiikin tukahduttamisesta ja mustien listojen ylläpitoon. Ja kuitenkaan muka kaikella tällä ei ole mitään vaikutusta itse tutkimustuloksiin ?? Siis miksi kaikki tämä epätieteellinen vääristely ellei tarkoituksena ole saada peitettyä ns. ilmastomuutosteorian paikkansapitämättömyys ?

Ja samaan aikaan Kööpenhaminassa, kaikista vakavista syytöksistä huolimatta, 192 maata kokoustaa ennaltamäärätyn käsikirjoituksen mukaan ja sanomalehdet kirjoittavat valmiiksi kirjoitettuja kauhujuttuja kuinka ilmasto lämpenee yli 2 astetta ja hui mitä tapahtuu ellei heti ihmiskunta sopeudu elämään vähähiilisellä ja ekologisella elämäntavalla.

Quote
Tämä on tilaisuutemme. Jos hukkaamme sen, saattaa kestää vuosia ennen kuin saamme paremman (tilaisuuden) – jos koskaan, Hedegaard varoitti.

Siis onhan se järkevää etsiä korvaavia tapoja fossiilisille polttoaineille, mutta ei hyvää tavoitetta saisi piltata vouhotuksella. Tällä toimintatavalla ilmastotiede menettää uskottavuutensa ja tämän uskottavuuden uudelleen ansaitseminen kestää vuosia. Siihenkö tuossa edellä lainaamassani kommentissa viitataan ?

Jostain syytä, ilmeisesti kasvojen menetyksen pelon vuoksi, Kööpenhaminan kokous halutaan ajaa läpi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Uskottavuuden kannalta olisi kuitenkin ollut järkevämpää ensin kuitenkin tutkia tarkkaan ilmastotutkimuksen ylle heitetyt vakavat syytökset eikä lähteä vakuuttelemaan, että syytöksistä huolimatta tutkimuksen lopputulos on oikea tai ehkä mieluummin alakanttiin. Tämä härkäpäinen toimintatapa tulee aiheuttamaan sen, että poliitikotkin tulevat tahriutumaan tämän skandaalin vuoksi sillä enää he eivät voi väittää etteivätkö olisi tienneet ilmastotutkijoiden vetäneen heitä nenästä. Vai onko sittenkin niinpäin että poliitikot ovatkin pakottaneet ilmastotutkijat tiettyyn lopputulokseen ? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

110
Jos tuo MOT jäi jostain syystä katsomatta, löytyy tästä linkki ohjelman kotisivulle, josta löytyy mm. käsikirjoitus: http://yle.fi/mot/

111
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 07. 12. 2009 13:01 »
Onyx on päässyt laituriin:Jokohan varaosat ovat tulleet ?

112
Korjaan sen verran, että kyllä Vähäkyrö saa ne yhteisöverot itselleen mitkä vähäkyröläiset työntekijät ABB:llä, Wärtsilällä tai muussa isommassa yrityksessä tekevät... Jos Vaasa todellakin saisi pitää kaikki yhteisöverot itsellään, ei meillä olisi mitään hätää. Näin itseasiassa olikin vielä kymmenen vuotta sitten, mutta sitten ruvettiin kadehtimaan kun Helsingille tuli ylimääräistä miljardi markkaa vuodessa yhteisöverona...

Vaasalaiset maksavat myös valtionveroja, jos siitä pieni osa saadaan takaisin valtionosuuksina niin hyvä juttu. Vielä lisäksi kun vaasalaisilta otetaan se 10.000.000 € tasausrahastoon vuosittain mikä jaetaan sitten työssäkäyntialueen köyhemmille kunnille...

113
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 06. 12. 2009 13:01 »
Onyxin ankkuri luistanut sen verran, että perä rupeaa taas näkymään kamerassa:114
Kukaan, ei Tapio eikä USA, ole voinut käydä läpi koko massiivista tietopakettia ja päätellä ettei siitä löytyisi mitään tärkeää. Sen verran iso varjo on tullut heitettyä East Anglian yliopiston ilmastotutkimuslaitoksen päälle, että syytökset on tutkittava ennen kuin kyseisen laitoksen tutkimustulosten perusteella mennään tekemään mitään drastisia päätöksiä. Jos perusteellisissa selvityksissä ei löydy raskauttavaa, niin sitten vasta voidaan jatkaa, mutta jos paljastuukin, että CO2 hypetys on pelkkää manipuloinnin tulosta, pitää koko ilmastostrategia ajatella uudelleen.

115
Aikalisä olisikin paikallaan, mutta pahoin pelkään, että juna etenee ennaltakirjoitetun käsikirjoituksen mukaan eikä siihen mitkään tietovuodot paljoa vaikuta vaikka ne osoittaisivatkin karkeita väärinkäytöksiä ns. ilmastotutkimuksessa. Toivottavasti olen väärässä ja ulkomailla asia otetaan vakavammin kuin Suomessa.

116
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 02. 12. 2009 10:10 »
Olihan hiivari.

Taitaa se Etelä-Ruotsalainen kaupunki olla Tukholma...

Ja laiva ei taida enää siinä vaiheessa olla enää Wasaland vaan Svea Jarl. Olisikos ihan turistimatkasta kyse ?

117
En toki tarkoittanut reunojen lohkeiluja vaan useidenvuosien satelliittikuvia jääpeitteen supistumisesta. Ei kai kukaan kiistä että valtameren pinta on nousussa?

En osaa tätä kieltää, mutta en myöskään vahvistaa. Löytyykö tästä aiheesta jostain jokin tutkimusraportti ? Siis muualta kuin East-Anglian yliopistosta...

118
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 27. 11. 2009 10:10 »
Onyx hinattiin torstai-iltana jonnekin eli ei enää näy kamerassa.

Tässä joitakin webbikameroita Brestistä:
http://www.brest.maville.com/meteo/webcam.php#
http://www.port.cci-brest.fr/webcam/

Toivottavasti alus löytyisi jostain näistä...

Tämän päivän Vasabladetissa on hyvä juttu asiasta. Valitettavasti netissä on vain pieni osa...

119
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 25. 11. 2009 12:12 »
Ferryspotting sivuston mukaan Onyx on ankkurissa Brestin satamassa.Onyx hinattiin torstai-iltana jonnekin eli ei enää näy kamerassa:Tässä joitakin webbikameroita Brestistä:
http://www.brest.maville.com/meteo/webcam.php#
http://www.port.cci-brest.fr/webcam/

Toivottavasti alus löytyisi jostain näistä...

Sivulla http://cargolaw.com/presentations_casualties.php  mainitaan seuraavaa:

10,515-gt St. Kitts and Nevis-flagged ferry Onyz (IMO 6600462), with 26 aboard, suffered machine damage off Ouessant on Nov. 23. The vessel was towed to Brest by tug. [From our Sr. Correspondent Tim Schwabedissen, 24-11-09]

Eli alus on kärsinyt konerikon ja hinattu Brestiin. Saas nähdä koska matkanteko jatkuu...

120
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 23. 11. 2009 11:11 »
Todennäköisesti saamme Onyxin seuraavan kerran kartalle vasta joskus 5-6 päivän kuluttua kun se saapuu Gibraltarille ellei satu mitään odottamatonta. Portugalin rannikolla on kovin huonosti AIS-tukiasemia.

Tällä viikolla Biskajalla on lännen ja lounaan välistä tuulta 10-14 m/s. Kyseessä on siis keskituuli ja puuskissa voi myös 20 m/s ylittyä. Ei mitään kovin kivaa keliä, mutta ei pitäisi aiheuttaa suuriakaan ongelmia noinkin isolle alukselle ellei tule yllättäviä kone- tai peräsinrikkoja...

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13