Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matti Meikäläinen

Pages: 1 ... 11 12 [13]
481
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 05. 10. 2005 06:06 »
Nope. Ei ole jäsenkirjaa. Totesinpa vain, että isommista puolueista ei tule juurikaan puheenvuoroja, mutta pienemmistä tulee todella asiallisia. Mutta koska isot ryhmät päättävät asiat jo ennen valtuuston kokousta, ei mitkään palopuheet johda yhtään mihinkään. Ei edes palopuheen pitäjä loppujen lopuksi äänestä ehdotusta vastaan vaan kaikki päätökset menevät läpi yksimielisinä ? Onko tämä kunnallista demokratiaa ? Onko tässä vain tarkoitus kerätä irtopisteitä kun kokous televisioidaan ? Sekavaa eikä koko näytelmän juoni avaudu millään ulkopuoliselle.

482
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 04. 10. 2005 14:02 »
Isommissa ryhmissä päätökset on hyvin pitkälti sovittu jo etukäten (ryhmäkuri). Tästä näimme eilen poikkeuksen Marjatta Vehkaojan toimesta sekä Aimo Pukkilan kurinpitomenettelyn. Pienemmissä ryhmissä toki on varaa profiloitua näyttävämminkin, mutta valitettavasti niillä puheilla ei ole mitään merkitystä. Riippumatta siitä kuinka hyvin ne osuvat asian ytimeen.

483
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 30. 09. 2005 16:04 »
Kyllä se pitkälti on nimenomaan nämä ympäristökuntien ruotsinkieliset poliitikkopamput jotka vastustavat kuntaliitosta. Menettäväthän he silloin määräenemmistönsä kunnallisessa päätöksenteossa ja se on paljon se kun joutuu absoluuttisesta vallasta luopumaan. Vaasan ruotsinkielisillä ei ole kuin voitettavaa kuntaliitoksessa.

484
Hovioikeupuistikolla voisi olla kaivo entisen Suomen Pankin nurkalla, missä se vielä parisenkymmentä vuotta sitten oli.

Eikös siellä vieläkin ole kaivo ? Ainkin Suomen Pankin ja Övningsskolanin välissä sellainen on. Vai puhutaanko me eri asiasta ?

Torilla todellakin on vesipiste KappAhlin puoleisen hissipömpelin vieressä...

485
Valtuuston tietoon / Re: Kertokaa
« on: 29. 09. 2005 07:07 »
Aikajänne on tällä hetkellä ja jielä jokunen vuosi taaksepäin.. Toivottavasti ei enää muutama vuosi eteenpäin... Eipä Vaasan kaupungin katukuvassa oikein nostokurkia tapaa näkyä...  Selvyyden vuoksi sanottakoon, että minun mielestäni kerrostalossa on enemmän kuin kaksi kerrosta. Mieluimmin 5-10. Tälläisiä kohteita mieleeni viimeisten kolmen vuoden aikana tulee ainoastaan kolme. Eli kaksi kerrostaloa Pohjalaisen kortteliin ja yksi Kirkkopuistikko 1:een. Tällä hetkellä ei ole yhtään kovanrahan kerrostaloa tekeillä Vaasassa. Mitäs Sepänkylään on saatu aikaan ?

Kuntaliitos on toki toivottavaa, mutta jotenkin en usko, että ruotsinkieliset näkevät tässä asiassa nenäänsä pidemmälle. Liittyävät kyllä vaikka kaikki ympäristön ruotsinkieliset kunnat toisiinsa, mutta jättävät luontevan kaupunkikeskuksen siihen kuin reikäleivän reijän. Toivottavasti järki voittaa ennenkuin ollaan käyty liian syvällä...

486
Valtuuston tietoon / Re: Kertokaa
« on: 28. 09. 2005 20:08 »
Ei Vaasan ole todellakaan järkeä panostaa isoihin omakotitontteihin. Se kilpailu hävitään heti alkuunsa ympäristökunnille. Sensijaan on järjetöntä, että Sepänkylään rakennetaan enemmän kovanrahan kerrostalokohteita kuin Vaasaan...

487
Vielä lisäksi ainakin pitää mainita Airaksinen Invest ja KPO.

Itse en usko, että Tokmanni muuttaa aivan noin keskeiselle paikalle. Kuvittelisin, että kysymykseen tulisivat mieluummin Pohjanmaan Lihan (entiset) tilat tai nykyiset K-Raudan tilat.

Minulle noi Halli Oy:n kiinteistökaupat eivät tulleet yllätyksenä... Halli Oy porskuttaa niin kauan kun yrittäjät ovat valmiita maksamaan torin ympäristön liiketiloista sikakorkeita hintoja. Hintataso on jo samaa luokkaa kuin Helsingissä ! Kyllä kaupungissa on muuallakin hyviä liiketiloja kuin torin ympäristössä.

Black Jack-korttelisuunnitelma on juuttunut virkamiesten rattaisiin. Voi olla, että suunnitelmat on esittänyt väärä henkilö, arkkitehti tai jotain muuta sellaista. Tai sitten vain ei olla tiedetty kuinka päätöksiä saataisiin vauhditettua. Mutta eiköhän tämäkin hanke etene kunhan aikaa kuluu. Eivät virkamiehetkään voi papereiden päällä maata määrättömästi. Pitää vain toivoa, että puuhamiehillä riittää pinnaa odotella 5-6 vuotta vrt. esimerkiksi Minimanin kaava-asia tai Euromarketin laajennus...

Pages: 1 ... 11 12 [13]