Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - opiskelija

Pages: 1 ... 3 4 [5]
161
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 18. 12. 2005 03:03 »
Rakennukset itsessään luovat ympäristölleen dynaamisuutta. Sen lisäksi, että kaupungin ilme muuttuu, tuovat rakennukset mukanaan monenmoista taloudellista toimeliaisuutta. Työpaikkoja, toimistoja, ravintoloita, kauppoja, kulttuuria jne.

Mutta moniko haluaa juuri torin ympärille? Ymmärtääkseni se on ollut yksi pullonkauloista?

( BBC muuten uutisoi energiaa tuottavista autorampeista. )

162
Sekalaista keskustelua / Re: Mikä nimeksi?
« on: 17. 12. 2005 20:08 »
TaPaLuuri?

(oliko Jyväshyvässä joku Agora?)

163
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 10. 12. 2005 18:06 »
Kondis
Halpa-Hallin ja ns. Black Jackin väliin suunnitetteilla oleva seniorikansalaisten palvelukokonaisuus, Kondis, sai merkittävän lisäpotkun kun hanke voitti yhtenä kolmesta pohjalaisesta hankkeesta arvostetun Venture Cup osakilpailun.
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/139-Kondis.html

Oliko kyseessä aluepalkinto tms. kun varsinaisella palkintoehdokkaiden listalla ei pistänyt Seinäjokea silmään?

Tosin ensimmäisen osakilpailun voittajia ei ole taidettu vielä julkistaa?

164
Yleistä keskustelua / Re: Juhlakalenteri
« on: 02. 12. 2005 12:12 »
Kaikkiin talouksiin lienee tupsahtanut postissa komeannäköinen juhlakalenteri. Ideointi ja julkaisija Oy K-Infocenter Ab. Kansilehti antaa ymmärtää, että kädessä on jotain erinomaista ja sykähdyttävää kaupungin 400-vuotisjuhlien hengessä.
Tänne ei ainakaan. Saako noita kalentereita jostain? Oliko tuon juhlakalenterin lisäksi jotain muuta pientä aikataulua postitettu kotitalouksiin?

165
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 11. 2005 18:06 »
Onhan jotain 2-4 yrityskilpailuakin tms. nyt ollut kouluissa. Hyvien ideoiden ja hyvän porukan kokoonsaaminen on sitten toinen juttu. Puhumattakaan pääomasta. Pitää tässä itsekin opiskelijana aina välillä ihmetellä asiaa.

Siis osoitekyltillä on osoite... ? Meinasitko näitä jääkaappi-Internet yhdistelmiä? Pystyyhän tuon toteuttamaan eri tavalla ja luultavasti halvemmalla. Eri asia ymmärtäisikö päättäjät kun asiaa selittäisi.

Noihin mainitsemiisi kaupunkirakenteeseen sopiviin sovelluksiin pitäisi vain löytyä maksumies että asiaa voisi kaupata.

166
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 11. 2005 17:05 »
Mistään ei näy, etttä Vaasassa olisi edes pohdittu tällaisia asioita.  Vaasalaisia sovelluksia voisi olla keskeisessä paikalla oleva interaktiivinen ilmoitustaulu, keskustelevat katujen osoitekyltit ja vaikkapa  ilmoiatutauluun kytketty opaskartta.
Millälailla keskustelevat osoitekyltit?

Yrityksien lisäksihän Vaasassa on mm. technobotnia, muova (tekniikan ja multimediajärjestelmien koulutusta löytynee myös yliopistolta ja amk:lta). Nyt vaan joku kimpassa pistämään pientä startuppia pystyyn ja kauppaamaan lopullista ilmoitustaulua myös muualle.

167
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 11. 2005 16:04 »
Siksi ympäristön vikrikkeellisyys on välttämätöntä. Yhteiskunta tulee saamaan kustannukset moninkertaisesti takaisin alempina terveydenhoitokustannuksina ja arvojen, hiljaisen tiedon siirtymisenä ja kokeneen luovuutensa jakaneena takaisin.
Jenkkilässähän on jo keksitty liiketoimintasuunnitelma tätä varten ( huono huumori )

Eläkkeelläoleva haluaa tehdä mielekästä toimintaa omaan tahtiinsa. Toiminta voi olla kansalaisvaikuttamista kuten tämä, historian ja arvojen jakamista lasten lapsille, satujen lukemista tarhassa, nuorisotyötä, yrityksen sparraamista, omaa yrittämistä toisten samanlaisten kanssa, opiskelua, romaanien kirjoittamista eli mitä tahansa.
Aivojensa käyttäjällä tulee olla sosiaalinen insproiva ja indusoiva verkosto, jolloin aktiivisuustaso nousee ja draivi lisääntyy.
Kaupunkirakenteiden tulee antaa edellytykset ja mahdollisuudet ja edistää ihmisten aktiivisuutta.
Ihan kannatettavaa vaikka pitää muistaa sukupolvien välinen kuilu. Mitä ehdotuksia sitten eläkeläisillä olisi kaupunkirakenteiden suhteen?

168
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 11. 2005 16:04 »
Kannattaako sitä maan alle mennä katetaan koko tori lasikatoksellahelsinkin rautatieasema on tästä hyvä esimerkki.teknisesti tämä on mahdollista toteuttaa.
Kyllä olisi mukava kierrellä paikasta toiseen kun ei sateet haittaisi.
Joutuisiko maan alle menemisessä avata tietä ja kenen lompakosta sekin työ sitten maksettaisiin?

Ennemmin lasikatos torille tai tuohon kävelykadulle. Jos oikein heltyisi ajatukselle niin infotaulua tai muuta vastaavaa sinne voisi sitten myös sijoittaa. Ja tietysti kunnon valaistusta ja muuta luomaan "olohuoneen" tunnelmaa talven keskelle.

169
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 20. 11. 2005 20:08 »
Saadaanko tuolla aikuisten oikeasti millimetrin tarkkuutta? Ja mukautuisiko se kun kauppa uudelleen sisustetaan?

Ja ketä kauppias maksaisi laitteet asiakkaille?

Jos teknohörhöilyyn haluaa välttämättä lähteä niin eikö bluetooth/rfid- ratkaisu olisi halvempi ja potentiaalisten asiakkaiden laitekantaa ajatellen sopivampi?

Tai mallin ottaminen vaikka Nokian 5140:n gps-hommelissa muistaakseni olleesta city-sovelluksesta?

170
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 12. 11. 2005 12:12 »
Foorumit luetaan nykyisen lain mukaan Painovapauslain alaisiksi. Foorumeilla täytyy olla päätoimittaja joka on vastuussa foorumin sisällöstä eli jos syytteitä nostetaan anonyymien kirjoittajien teksteistä niin vastuun kantaa päätoimittaja (eli tässä tapauksessa nimim. Vaasalaisia)... Omasta mielestäni tämän perusteella viestien sensuroiminen on täysin ymmärrettävää... En itse ainakaan ottaisi luotia anonyymin nimimerkin takia...

Pientä pilkunviilausta...

Painovapauslaki taidettiin kumota 1.1.2004 ja tilalle tuli Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Eli rikoslain ja vahingonkorvauslain suunnalta taidetaan vastuut ja rangaistukset nykyään määritellä jos ei ole verkkojulkaisusta kyse.

Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä 1:2§
"6) verkkojulkaisulla julkaisijan tuottamasta tai käsittelemästä aineistosta aikakautisen julkaisun tapaan yhtenäiseksi laadittua verkkoviestien kokonaisuutta, jota on tarkoitus julkaista säännöllisesti"

Tuskinpa foorumia voidaan määritellä verkkojulkaisuksi.

171
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 30. 10. 2005 08:08 »
Se mistä minä annan risuja on Vaasan terveyskeskus. Nyt kun on hoitotakuu niin pyysin lääkärille viime keväänä aikaa hyvillä toiveilla. Pyysin aikaa sanottiin että runsaan kolmenviikon päästä aamulla kello 8.00 jaetaan aikoja kolmen kuukauden päähän. Kysyin että eikö pitäisi olla hiukkasen nopeampi tahti kun on hoitotakuu, tampuurimajuri löi vihaisesti minulle esitteen hoitotakuusta. Siinä luki että kolmen vrk:n sisällä tehdään arvio kiireellisyydestä. Jolloin tampuurimajuri ilmoitti että hän tehnyt arvion ja asia on loppuun käsitelty. Sanoin, että ethän ole vielä edes kysynyt nimeäni. Poistuin koska hän oli sen näköinen, että minua ei ole olemassa.

Sairaanhoitajahan päätöksen tekee että ketä saa hoitoa ja ketä ei. Ja tähän vaikuttanee vielä ohjeet mitä heille on annettu (esim. ohjeistettu että flunssaiselta vaikuttava passitetaan kotiin). Mutta mennäänkö potilaiden priorisoinnissa sieltä missä aita on matalin -> ei verenvuotoa ei vaivaa? Näin tuntuu Vaasassa olevan vakavissa asioissakin tapana. Olisikin mielenkiintoista nähdä miten potilaiden vastaanottoa on ohjeistettu.

Moneltako on sitten ihan hoitoa evätty? Esimerkiksi antibiootteja jne. ei taideta enää helpolla antaa ja tätä taidetaan yleensä perustella sillä että muut jo saavat niitä.

Muuten oliko AMK:n suunnalla ollut jotain tutkimusta tms. heidän opiskelijoidensa sairaanhoitoon pääsemisen suhteen? Jos palstalla on AMK:sta lukijoita niin olisi kiva kuulla mikä oli asiainlaita.

Ja sitten Hietalahdesta. Mitä todellisia vaikutuksia on Huutoniemen sairaalan muutolla? Vai onko vain palveluiden keskittämisen halua tässä asiassa.

Jos esimerkiksi lintuinfluenssa todella muuttuisi vaaralliseksi niin haittaisiko Huutoniemen sairaalan tuleminen alueelle mitenkään?

172
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 17. 10. 2005 23:11 »
Mikäli meinaat VAASAN brändillä myytäviä leipiä jne. niin taitaa olla historian peruja.

Nimen historian syntyyn vaikutti varmaan August Alexander Levonin perustama Suomen ensimmäinen höyrymylly jonka yhteyteen perustettiin leipomo.

Moniko muuten muistaa Pelle Miljoonan ExpressBussin mainoksen ja yhdistää sen Vaasaan?

173
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 14. 10. 2005 11:11 »
Eiköhän tuo tule:

"Vaasan 400-vuotismerkin aiheena on merellinen Vaasa. Kuvapinnan pohjana on sini-vihreä Vaasan kartta. Toukokuun neljäntenä päivänä ilmestyvä merkki on arvoltaan 65 senttiä."

Löytyy Pohjanmaan radion alta.

174
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 14. 10. 2005 09:09 »
Kuva merkistä on nähtävissä täällä: http://wpy.observer.se/wpyfs/00/00/00/00/00/06/50/D6/wkr0013.pdf
Mihin noi muut luonnokset on tarkoitettu? Se ensimmäinen luonnos kuvaisisi paremmin Vaasaa.

Mikä tuo observer.se sivusto muuten on?

175
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 13. 10. 2005 19:07 »
Tekijänoikeuksista ja lähioikeuksista kannattaa kuitenkin aina varmistua ettei yllätyksiä tulisi.  Mutta entä tämän päivän taiteilijat? Saisiko sieltä suunnalta materiaalia postikortteihin?

Miten muuten Vaasa vietti 0 - 100 - 200 - 300 vuotisjuhlia? Vai viettikö ollenkaan?

176
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 13. 10. 2005 16:04 »
Miten se aikaisemmin esillä ollut postikortti- asia? Tuleeko juhlavuoden kunniaksi postikortteja joilla voisi muistaa muualla asuvia sukulaisia ja ystäviä?

Pages: 1 ... 3 4 [5]