Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - manteiro

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17
81
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 01. 03. 2013 09:09 »
Erinomainen aloite Perussuomalaiselta!

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/bolesta-pasila-tai-pasila-bole-1.1347185

Asiasta käytiin melkoinen keskustelu pari-kolme vuotta sitten - ruotsinkieliset (Vaasassa 23%) hyppivät pitkin seiniä ja itkivät suureen ääneen - meiltä viedään identiteetti!

Se nyt vaan on niin, että asumme Suomessa ja meillä suomalaisillakin pitäisi olla kansalaisoikeutemme. Meillä on oikeus saada lukea katukilvistä myös suomenkieliset nimet. En ymmärrä, mitä ruotsinkieliset kuvittelevat menettävänsä kaksikielisten kadunnimien mukana!?

82
PETE-kopterin tutkimustietoja on kaipailtu Pohjalaisen tekstiviestipalstoilla aina silloin tällöin. Rikoksen vanhenemisen odottelua on epäilty viivyttelyn syyksi.

Kopteri-seikkailuun liittyi selkeästi rikollisia tai ainakain läheltä liippaavia epäilyksiä, joten kyselyt lienevät aiheellisia. Kuuluvatko asiaan liittyvät persoonat ehkä veljeskuntiin, kun mikään ei liikahda puoleen tai toiseen?

Tietääkö ehkä joku "palsta-veli" jotain aiheesta?

83
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 02. 2013 19:07 »
Jos eläkeläiset demareilta, varsinkin Miapetran (svenska.nu) kaltaisilta poliitikoilta jotakin odottavat, ehtivät takuulla oikaista koipensa ennenkuin mainituilta jotakin sympatiaa heruu! Koska olette ko. naiselta jotain eläkeläisiä puoltavaa kuulleet, päinvastoin! Valtuustossakin hyökkäsi aikoinaan työttömiä puolustaessaan eläkeläisiä vastaa - aivankuin työttömyys olisi ollut eläkeläisten syytä.

Leikatun indeksin korjaaminen tuskin korkean inflaation aikana auttaisikaan - okeudenmukaista verotusta sensijaan olisi vaadittava. Kuntavero on palkansaajilla huomattavasti alempi - ne lakisäätöiset vähennykset nääs!
Tällä hetkellä vaan edes Perussuomalaiset eivät korvaansa lotkauta eläkeläisten puolesta, ihme kyllä! Juuri niiltä olisi jotakin voinut odottaa.

84
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 25. 02. 2013 09:09 »
Ei ole nytkään tarkoitus olla asenteellinen, mutta oli rosvo nyt sitten minkä kielinen tahansa, poliisille olisi ilmoitettava moiset  rötökset. Tuskin suomalainen olisi päässyt kuin koira veräjästä.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/vaasalaisbaarin-emanta-juoksi-varkaat-kiinni-korkkarit-jalassa-1.1344378

Jos rangaistuspelote puuttuu, lisää seuraa taatusti. 

85
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 24. 02. 2013 15:03 »
A.M. Henriksson (ärkkopee) ihastelee maahanmuuttajien tarpeellisuutta Suomelle. Naisen mukaan tarvitsemme kiepeästi työläisiä ulkomailta.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/maahanmuuton-mahdollisuudet-1.1344131
"On itse asiassa jo hyvin vaikea kuvitella vaikkapa kotikaupunki Pietarsaarta ilman vietnamilaisia"! Yhtä vaikea on kuvitella Vaasaan vetnamilaisten kaltaisia työteliäitä mamuja.

Totta on, että Vaasaan passitetaan Oravaisistakin ne vaikeimmin työllistettävät ja vain håånålla ruotsilla varustetut pakolaiset. Yritä siinä nyt sitten työllistyä oikeisiin töihin Vaasassa, vaikka haluja sattuisi olemaankin.
Kaikella kunnioituksella - valitettava tosiasia on, että erilaisista oloista tulevilla mamuilla on erilaiset edellytykset ja kyvyt kotoutua Suomeen. Herääkin kysymys: kuka, missä ja missä vaiheessa valkataan eri paikkakunnille sijoitettavat maahanmuuttajat/pakolaiset? Ettei vaan taas kerran jäljet johtaisi sinne tunnetulle sylttytehtaalle.
Toki soraääniä kuuluu rannikon ruotsalaiskunnista - ettei siellä nyt niin kovin hyvin kohdeltaisikaan vietnamilaisia, virolaisia, puolalaisia etc.! Ehkä niissä kunnissa ei kuitenkaan sentään mennä Vähäkyrön mallin mukaan. Vai?

86
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 19. 02. 2013 13:01 »
Pohjalainen: "Vaasasta leivotaan opistotyön isäntää".(otsikko sivu 3 tänään).
Kun lukee artikkelin, huomaa, ettei sitä nyt niin kovasti leivotakaan. Eipä siinä nyt mitään kovin ihmeellistä ole, kun tiedetään kaupungin päättäjien (virkamiehet ja poliitikot) kuntaliitosten ja yhteistyön kaivattu suunta. Tottamooses se vaikuttaa olevan myös muiden kuin Rkp:n tunnettu tahto.
Kyseesä on tilanne, missä Kyrönmaan kansalaisopiston kuviot menevät uusiksi Vähäkyrön ja Vaasan kuntaliitoksen myötä. Jostain on löydettävä Laihialle ja Isokyrölle jonkin sortin kumppanuus. Näin puusta katsoen luonnollinen ratkaisu olisi isäntäkuntamalli Vaasan kanssa. Siinä näyttää kuitenkin olevan suuri mutta, mutta kun nuo kunnat ovat niin läpeensä suomalaisia!

Vaasa-opiston rehtori Sannasirkku Autio johdatteleekin: Naapurikunnat (Laihia ja Isokyrö) selvittävät varmasti yhteistyömahdollisuudet myös Seinäjoen ja ilmajoen kanssa!
Autio sanoo myös, ettei isäntäkuntamalli saa varauksetonta kannatusta Vaasassa. Soraääniä on esittänyt kuulema muun muassa mustasaarelainen, Vaasan sivistystoimenjohtaja Christina Knookala:Vaasa ei halua mallia, joka estäisi kaupunkia tekemästä omaa kehitystyötä. Näin vaasalaiset asiaa valmistetelevat virkamiehet.
Kaikenlainen yhteistyö esimerkiksi Mustasaaren kanssa otettaisiin kirkuen vastaan, luulen. Rkp rules!

Näyttääkin olevan jälleen kyse kielipolitiikasta. Kuntaliitoskeskusteluissakin Isokyrölle jo paipatellaan, Laihiankin toivotaan suuntaavan tahtonsa Ilmajoen suuntaan. (Onhan sitä jo yks kepuvaltuutettu Laihialla esittänyt).
Mitenkähän käy TK-alueen, savustetaanko Laihia siitäkin ulos? (Viestittää yllekirjoittanut vaasalainen, jolla juuret Laihialla)

JK. Olisin linkittänyt ylläolevan artikkelin, mutta en löytänyt sitä nettipohjalaisen sivuilta. 

 


87
Vaalien jälkeen näytti pahasti siltä(vaaliliitto), että kokoomus jatkaa ärkkopeen apupuolueena Vaasassa!

Nyt on kuitenkin näkyvissä valoa tunnelin päässä. KH:n uusi puheenjohtaja valaa uskoa kriittiseen suhtautumiseen ärkkopeen tahtoon. Kaupungin toimenkuvaan ei todellakaan kuulu varustamotoiminta, niin tärkeää kuin se ilmeisesti on ruotsalaisille, ainakin tällä puolen rantaa. Tällaisten mittasuhteiden yhteysliikenne on valtioiden tai yksityisten varustamoiden asia!
Kokoomuksessa on tietty rkpeen myötäilijöita, kuten ja varsinkin myös sossuissa. Jopa eräs svenska.nu-ruotsitusorganisaation jäsen istuu valtuustossa.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tekonurmi-on-vaasassa-vuoden-tarkein-paatos-vai-onko-1.1336661
Tuossa linkki varustamo- ja jalkapallokenttäasiaan.

Musiikkitalo ei oikein tahdo saada kannatusta rkpeessä. Puolue yritti jarruttaa musiikkitalon etenemisen jälleen kerran. Kaupuginhallituksen rkp-jäsen esitti koko hankkeen paluttamista uuteen valmisteluun.
Ei onnistunut, hallituksen koko suomalaisryhmä äänesti esityksen kumoon. Vain yksi kokoomuslainen, se ruotsinkielinen vähäkyröläinen kannatti yksimielistä rkpeetä.
Voi vain toivoa, että suomalaisedustajissa on alkanut elää aito ryhtiliike suomalaisuuden puolesta Vaasassa.   

88
Toinenkin kiintoisa sarja on käynnissä (3 osaa tullut) "Suomensukuiset 30 päivässä" - samoilla kanavilla. Kannattaa ottaa irti sen minkä saa, kun kerrankin on tarjolla suorastaan tarjottimella.
Bert Lundström
Mikä erottaa Pokartin muslimista? Ei mikään, kumpikin hermostuu, jos omaa mailmankuvaa ja pyhiä arvoja loukataan.
Siinä kaksi ruotsalaisveljeä innoissaan, makesta on tulossa jopa rasisti, muslimit ja suomalaiset samaan sumppuun!
Kovin mielellään kaverukset nielaisevat pääosin rkp-säätiöiden kustantaman propagandan. Juttusarjat ovat todellakin täynnä  jossittelua, historian totuus jätetään miehittäjän ylistämisen varjoon. Historia on tunnetusti niin kuin se kirjoitetaan! Kielipuolueelle on tärkeää vääristely, se on kaiken sen rahan väärtti, mitä propagandaan uhrataan! Altis suomalainenkin voi mennä ansaan - mutta vain se tyhmempi tai se, jolle ruotsalaisuudesta on jokin kuviteltu tai todellinen hyöty.

Luultavasti, tai ainakin toivottavasti pakkoruotsitussarjat herättävät ne viimeisetkin 27% suomalaisista, jotka luulevat riesaruotsista olevan jotakin hyötyäkin. Eikä vain miljardien eurojen vuosittainen menoerä!   

89
Yleistä keskustelua / Vs: RKP -Vaasan vitsaus
« on: 10. 02. 2013 14:02 »
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/36

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/60

Tuskin yllälinkitetyt aloitteet saavat kovinkaan suurta kannatusta täällä ruotsalaisrannikolla, mutta siinä, vassoquu.

90
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 09. 02. 2013 15:03 »
Jungnerin ja Sasin (svenska.nu puh.joht.) jätettyä YLE:n, olisi luullut tv:n pakkoruotsituksen lieventyvän.

Paskan marjat, sehän on vaan lisääntynyt rajusti! Jopa propagandasarja "Suomi on ruotsalainen" on päästetty rkp-säätiöiden tuella ja johdolla aivopesemään suomalaisia! Ainakin yrittämään. Jostain syystä jos-jos-ohjelma ei saa hääviä katsojamääriä.
Lähes jokainen lause alkaa JOS-sanalla! Jos Suomi ei olisi ollut Ruotsin suojeluksessa, niin..mitä jos? Mitä sitten, eihän historiaa jälkeenpäin jossittelemalla tehdä. Jos on pakko, sanotaan sitten - jos Suomi ei olisi ollut Ruotsin takuuna - Tanska olisi tullut pysyväksi isännäksi Ruotsiin. Kiittäisivät edes!

Historinkirjoituksen kuvaa rannikolla toimivan arkeologia-seuran epätoivonen yritys todistaa ruotsalaisten asustelu rannikolla jo viime vuositunnen alussa. Löysivät riimu-kirjoituksia Oravaisten kallioista - alan professori ihan Tukholmasta hankittiin toteamaan riimut aidoiksi! Mutta voihan nenä, suomalaiset asiantuntijat Hesan yliopistosta nauroivat teksteille - väärennökset todettiin ajallisesti aivan tuoreiksi. Tästä on parisen vuosikymmentä - naurunalaiseksi joutuminen oli jo toinen laatuaan!

JK. Pienenä yksityiskohtana ruotsitusohjelmassa toistetaan mantraa - suomalaiset pelastuivat maaorjuudelta! Miten se nyt niin kauheasti eroaa torpparilaitoksesta, jota ohjelmassa ei tietenkään mainita. Torpparithan olivat täysin kartanonherrojejen armoilla, Ruotsin laki sen epäinhimillisyyden salli. (Etelä-Pohjanmaalla toki kaikki oli toisin.)
Myös annetaan ymmärtää, että juuri ruotsalaiset toivat Suomeen kristinuskon, sielläkö sekin keksittiin ja maailmalle levitettiin? Ainahan kaikkea voi väittää, siinä ruotsalaiset ovat mestareita. Savolaisten tapaan vastuu on kuulijan.     

91
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 09. 02. 2013 14:02 »
Sievä tyttö, kyllä poikien kelpaa.

Kun puhutaan maahanmuutosta, jää lähes aina epäselväksi, tarkoitetaanko pakolaisia vai työperäistä maahanmuuttoa?
Toinen puhuu elintason perässä suhmuroivista muka-pakolaisista, toinen tarpeellisista työnhakijoista töihin, jotka eivät kelpaa suomalaisille. Toki osaavia insinöörejä ja lääkäreitäkin on seassa, rakentajia sun muita.

Vaasassa molemmissa ryhmissä on väkeä, vain pakolaisten suuri osuus näkyy räikeästi katukuvssa. Näitä viimemainittuja on paljon (kiitos Oravaisille), vaikka entinen kh:n puheenjohtaja ei niitä ole huomannutkaan. Noinhan se kertoili valtuuston viime kokouksessa. Pitäisköhän rouvalle hankkia silmälasit?

92
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 09. 02. 2013 13:01 »
mitähän etua siitä Lumiosta olisi ollut Mustasaaren suhteen ja verojen valumisesta toisen kunnan puoleen. hänellä oli aikaa 10 vuotta sopia kuntaliitoksesta? häyry varmaan onnistuu!
Tuskin Lumio olisi värvännyt Mustasaaressa pysyvästi asuvia ruotsinkielisiä kaupungin korkeisiin virkoihin. Päinvastoin, hän jopa kehoitti mustislaisia pikkuvirkamiehiäkin muuttamaan kirjansa Vaasaan. Lienee yksi syy Lumion ajojahtiin!
Toivottavasti Häyry ja Strand eivät onnistu kuntaliitospuuhissaan - Mustasaari sivukylineen ja vaatimuksineen tulisi maksamaan vaasalaisille monin verroin enemmän kuin Vähäkyrö. Myös ärkkopee saisi liitoksen myötä ylivoimaisen aseman, jossa sen ei tarvitsisi kuunnella suomalaisia missään asiassa. Ruotsinkielinen virkamiehistö taattaisiin kielitaitovaatimuksella Mustasaaren malliin: täydellinen ruotsin taito, tyydyttävä suomi!
Tuskin käsätöihinkään enää palkattaisiin suomenkielisiä, Mustiksessa raakaa todelisuutta.

Lumio oli myös avoimesti yhteistyönhaluinen Suomeen päin, näiden nykyisten keulakuvien mielissä ja silmissä siintää vain Ruotsi ja Uumaja!

Vielä kerran: jos työntekijät eivät tulisi Vaasan yksityisiin yrityksiin töihin, firmat muuttaisivat työvoiman perässä pois kaupungista. Vaasan kaupunki ja vaasalaiset veronmaksajat todellakin hyötyvät ulkopaikkakuntalaisista monin eri tavoin.
Kuntaliitokset ruotsalaiskuntien kanssa olisi sitä vastoin vahingollista ja kallista, ruotsalainen imago näivettää jo muutoinkin Vaasan mainetta. Vain pakolaiset taputtavat karvaisia käsiään, ilman heitä kaupungin väkiluku laskisikin ja roimasti! 

93
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 04. 02. 2013 15:03 »
Pohjalaisen tekstiviesti kertoo, miten Mustasaaren suomenkielinen on 12 kertaa turhaan hakenut lapsilleen kunnalta kesätyöpaikkaa.
Hakee kuulema nyt kolmannentoista kerran - ei ainakaan perheeltä sisua puutu!

Pieni asia, mutta varoittava?! Haluammeko todellakin liitosta Mustasaaren kanssa, kun saisimme liitoksen myötä sieltä todella ison lauman lähinnä vain *täydellistä ruotsia* taitavia virkamiehiä? Nykyisten Vaasassa huseeraavien Mustasaaressa asuvien ja sinne veronsa maksavien lisäksi.
*Täydellinen ruotsi* on aina Mustasaaren (30% suom.) virkamiesten kielitaitovaatimus, suomella ei niin väliä! Vaasalle sitävastoin (23% ruots.) rittää ruostunutkin suomi!

On hyvä muistaa, että virkamiesten palkat maksavat vaasalaiset verovelvolliset. Ei pidä sekoittaa yksityisfirmoihin. 
94
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 04. 02. 2013 15:03 »
Koitas puhua, Henry ruotsia, kun tilailet (lääkäri)aikaa terveyskeskukseen tai keskussairaalaan.

Åbo Akedemi tehtailee työkseen tutkimuksia rantaruotsalaisten terveydestä ja rajattomasta onnellisuudesta! Tutkimusta kieliryhmien välisistä (unohtamatta pakolaisia) jonotusajoista hoitoihin ei vaan kuulu ei näy. Potilastietojen salaus ei tietenkään olisi tuonkaltaisen tutkimuksen este, vaikka se varmasti tekosyyksi kelpaisikin.
Lääkäriliiton johtajan mukaan Turun seudulla epäsuhta on selkeä, mutta eihän sillä ollut osuutta miljoonapiirin vaihtoon? Eihän?

Tutkimus - NYT! 

95
Vaasa / Vs: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 04. 02. 2013 14:02 »
Vapaamuurarit toimivat varmasti jossain asioissa hyvin ja hyvä on, että on verkostoja. Virkamiehet eivät salaisiin verkostoihin kuitenkaan saisi osallistua. Tai ainakaan sellaisiin, jossa vannotaan veljesvaloja. Ihan vaan siis tasapuolisen päätöksenteon kannalta.

Sen verran Manteirolle, että Vasa on ruotsiksi Vaasa, eli näytti listassa olevan aika selvästi, kuka on Vaasasta ja kuka ei.
Suorastaan lapsenuskoa huokuvaa on "maken" luottamus suurempiin härroihin.
Tahdon myös kiittää "makea" ruotsin kielen opetuspläjäyksestä. Olen aina ollut siinä uskossa, että Vaasa on ruotsiksi Vasa. No, aina sitä oppii jotain uutta, kun vanhaksi elää.

Asiaan: "vaasalainen" on todellakin listannut edellisellä sivulla vasalaiset (ruotsinkieliset) muurariveljet, mutta kuuluvatko he alaosastoina österbotnialaisveljien kera riikinruotsalaisiin looseihin, jäi yllekirjoittaneelle hieman epäselväksi. Näin on kuitenkin jossain joskus väitetty!   

96
Vaasa / Vs: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 30. 01. 2013 13:01 »
Terska, make!
Olet oikeassa, luetteloita löytyy. Sen verran tuntuvat olevan aikaa vieviä esiin kaivettavia, että jos sulla, make sattuu olemaan aikaa, niin listaisit nuo suomenruotsalaisten (vaasalaisten) nimilistat. Eihän se tietenkään miksikään muuta paheksuttavuutta, että kuuluvat vieraan vallan muurariliittoihin. Valat kato velvoittavat veljesapuun!

Vielä elävä esimerkki: Vaasassa paljastui kymmeniä vuosia sitten kaupungin virkamiehen tekemä kavallusrikos. Tuomiota en muista, joutuiko edes linnaan. Tekoa pidettiin pahana varsinkin siksi, että rikos kohdistui vähäväkisiin.
No ei hätiä mitiä! Suomenruotsalainen vapaamuurariveli palkkasi miehen kevyeeseen kenttätyöhön firmaansa. Käytännön veljesapua.

JK. Mitenkähän suukku pantaisiin/pannaan, jos julkituodaan lista venäläisiin looseihin kuuluvista suomalaisista?   
 


97
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 30. 01. 2013 09:09 »
Minun lehteni, Pohjalainen, hyökkäsi jälleen tänään kannattamani puolueen (PS) puheenjohtajaa vastaan (pääkirjoitussivu). Myös kepu ja Väyrynen toimivat tämän "puolueettoman" Pohjalaisen kantaa vastaan, tietenkin.
Lehti pilkkaa Soinia EU-vastaisuuden takia vääristellen tapansa mukaan puhenjohtajan sanomisia. Vaikka Soini on höllentänyt EU- kantaansa,  liittovaltiokehitys saa (yleensäkin suomalaisten) selkeän tuomion. Siitä tietenkin puheet kansanäänestyksestä (Englantia peesaten) ja Suomen erosta EU:sta. Onko Pohjalaisen toimituksen niin vaikea sitä tajuta ja myöntää yhtenä täysin järkevänä mielipiteenä? Syiden jälkeen tulevat seuraukset.

Voi vain kuvitella lehden reagtioita, jos johtava perussuomalainen olisi arvostellut kansan ymmärtämisen tasoa. Urpilaisen mukaanhan sossujen informaatio esim. sote-asioissa siirtää vastuun kuulijalle. Eikä Urpis ole edes savolainen! 

98
Vaasa / Vs: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 30. 01. 2013 09:09 »
Luetteloita mm. vaasalaisista vapaamuurareista on julkaistu aina silloin tällöin.

Mutta kas kummaa, vain suomalaisista veljistä! Onko sekin tabu, ettei ruotsinkielisten veljeskuntien jäsenluetteloita ja loosien nimiä/sijaintipaikkoja/-maita saa julkistaa!

Vaikka nimilistat ovat julkisia - kuulema!

99
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 28. 01. 2013 14:02 »
Minä väitän Abu Hannan puhuvan valheita kun hän kertoo kuinka hänen lapselleen huudellaan , jos noita huutoja on mitä tosin epäilen niin kyllä ne johtuvat hänestä itsestään onhan hän jo vuositolkulla haukkunut ja purrut ruokkivaa kättä.
Lueskelin aiheesta ja huomasin kiintoisan aiheen. Abu Hannalla oli jopa oma tv-ohjelma, jossa hän sai vapaasti arvostella erittäin negatiiviseen sävyyn Suomea, maata, joka antoi hänelle kaiken hyvän. Huutelusta vain sen verran, että kuka tahansa jotenkin poikkeava voi saada osakseen ikävää huomiota - valkoisesta ihonväristä huolimatta. 
Onneksi edes Risto on huomannut tuon paradoksin.
Hollanti on muuten maa, jonka isommissa kaupungeissa näyttävät olevan enemmistönä muukalaiset. Ainakin päiväsaikaan. Seurasin joitakin vuosia sitten menoa Amsterdamissa.
Tässä kohdassa passaa muistuttaa entistä kh:n puheenjohtajaa, että kyllähän Vaasan katukuvassa näkyy kirkkaasti (himmeästi) pakolaisten runsaus.

100
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 24. 01. 2013 10:10 »


---perussuomalaiset ehdottavat vain maahanmuutolle stoppia, mutta kunnon ehdotuksia ei tule ja mahdollisista kunnon ehdotuksista ei saada keskustelua aikaiseksi, kun nekin jo ammutaan alas.
Fakta on, että suurin osa maahanmuuttajista on hyviä maahanmuuttajia. Ei taida kovin moni perussuomalainen vastustaa, että rakkauden takia suomalainen mies tuo työttömän thaimaalaisen naisen vaimoksi Suomeen. Mutta kun nainen tuo työtä tekevän ulkomaalaisen miehen, niin sehän on kauheaa.
--- Asiat ovat tabuja.
---Kaikista huonon ratkaisu on antaa ryhmän toimia oman kulttuurinsa mukaisesti tekemättä yhtään mitään. Sama koskee uskonnollisia ryhmiä. Ei ole mitään syytä antaa Suomessa toimivien ryhmien pelata omilla säännöillään ilman, että virkavalta voi niihin puuttua. Oli sitten kysymys suomalaisesta tai ulkomaisesta uskonnollisesta tai muusta kulttuuriryhmästä. Nollatoleranssa näissä asioissa on ainoa oikea asia. Verikostot, lasten hyväksikäytöt, ympärileikkaukset jne...   Vapauden, tasa-arvon ja toisen kunnioituksen viesti on saatava läpi tavalla tai toisella.
Maken tarinassa on paljon oikeaa asia, hyvä! Et kuitenkaan sinäkään huomaa, että perussuomalaisten aloite koski nimenomaan pakolaisten ottamista Vaasaan. Joita on tarkoitus ottaa tänä vuonna "virallisesti" parikymmentä, kuten tiedämme. Oravaisten "siirtolaiset" sitten till!
Viherpipertäjät vasurien tuella muunsivat valtuustokeskustelun tarkoitushakuisesti keskusteluksi työperäisestä maahanmuutosta. Siitä saivat muutkin puolueet aiheen hyökätä PS:ää vastaan.

101
Vaasa / Vs: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 22. 01. 2013 14:02 »
MOT (tv1) lähetti eilen mielenkiintoisen ohjelman aiheesta. Hyvä-veli-järjestö toimii tehokkaasti, siitä saatiin todella konkreettisia esimerkkejä Seinäjoeltakin. (Tuleekohan uusintana?)
Pelottaa ajatella, mitä saavat aikaan suomenruotsalaiset, joista suurimman osan tiedetään kuuluvan riikinruotsalaisiin looseihin. Epäilyttäviä yhtiökauppoja on tehty jatkuvasti - veljet lahden tällä puolen auttavat tavoitteissa. Eikä varmaankaan tarvitse tehdä sitä ilmaiseksi 

102
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 22. 01. 2013 14:02 »
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/surkeaa-kielipolitiikkaa-1.1323664

Että meikä sitten tykkää tuosta Leinon Arista! mitä enemmän meitä yritetään pakkoruotsittaa, sitä enemmän inho kaikkea ruotsalaista kohtaan kasvaa. Onneksi Venäjä vapautti Suomen parisataa vuotta sitten, juuri oikeaan aikaan. Kiitos siitä!

Todellinen täyslaidallinen on menossa Tv-ohjelmien pakkoruotsituksessa. Suomi on ruotsalainen - tottatosiaan! Skämms ni inte!?

103
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 22. 01. 2013 09:09 »
Vaasan kaupunginvaltuusto kokousti eilen vaihtelevalla menestyksellä. Pakko sanoa, että ikävä tuli Nordmania ja Lumiota.
Nurmi pallokentälle vei leijonanosan kokousajasta, voi hyvä sylvi! Eikä päätöstä edes saatu aikaan.

-Perussuomalaiset esittivät tauon pitämistä kiintiöpakolaisten otossa Vaasaan.
Siitähän riemu repesi! Kaskustelu lipsahti heti alkuun, puheenjohtan siihen puuttumatta, puheiksi työperäisestä maahanmuutosta!
Toki asiastakin joku vihermies puhui, väitti pakolaisten työllistävän Vaasassa ainakin 150 sosiaalitanttaa, lukematon määrä opettajia ja muita kaikenmaailman lääkärihoitajia. Terveyskeskusjonotkin senkun pitenevät. Unohtiko, että ovat suurin osa aiemmin pakolaisina Oravaisiin tulleita.
Vihreät ja vasurit olivat erikoisen hanakasti pakolaisten oton takana, tottakai ja ennekaikkea rkp.
Eräs ärkkopeläinen (Vöyri) innostui ihan suomeksi kertomaan, miten hauskaa Vöyrillä on vaasalaisten pakolaipolitiikasta. Kertoili Vöyrin (Oravainen) ottaneen vastaan vuosien varrella n. 1500 pakolaista, eipähän sanonut moniko on jäänyt! No tuskin monikaan, kolmen vuoden jälkeen (valtion avut) ne vähitellen häivytetään Vaasan elätettäviksi. Eipä ihme, että vööriläisiä naurattaa! (Karppi (ps)asian myös huomioi.

Pakolaiset ovat tabu Vaasassa, kustannuksia ei ole lupa julkistaa. Kasvavan kritiikin pelossa, tietty. Joku voisi verrata niitä suomalaisvanhusten hyvinvointiin.

104
Valtuuston tietoon / Vs: Hevosurheilukeskus
« on: 21. 01. 2013 09:09 »
Päivän Pohjalaisesta luin.
Nytkö se sitten tapahtuu? Alkavatko kok ja sos kyseenalaistaa rkp:n yksinvallan Vaasan kehitystiellä?
Aikovat kuulema laittaa raviskan kaavoituksen alulle, vaikka tietävät rkp:n vanhan kannan, jonka mukaan Vaasan ja seudun kehittyminen tietää suomalaisuuden kasvua alueella. Ravirata on ilmiselvästi arvokas ja houkutteleva alue asumiselle.
Poliitikoilla on demokratiassa lopullinen oikeus ja valta tehdä päätöksiä huolimatta vahvankin virkamieshallinnon vastaisesti. Joka Vaasan tapauksessa sattuu olemaan ärkkopeeläisten miehittämä.
Milenkiinnolla jäämme kuulolle.
Kalliiksi käyvien laivaseikkailujen ja urheilupaikkaratkaisujen sijasta tämä voisi olla positiivinen viesti myös kaupungin vanhuksille.

105
Sopii muistaa sekin, että vielä 1800-luvun alussa Pohjanmaa muun Suomen tavoin oli Ruotsin valtakunnan itäinen osa. Varsinkin tällä meidän rannikkoseudullamme on vahva ruotsalainen perimä, joka on osin geneettinen, osin kulttuurinen. Kieli on vain yksi osa.
Ettäkö itäinen osa? Ja vielä ehkä tasa-arvoinenkinko? Ettäkö suomalaisia ja suomen kieltä oikein kunnioitettiin?
Ei saa puhua palturia, tasa-arvoisia suomalaiset olivat ainoastaan taistellessaan Ruotsin puolesta pitkin Eurooppaa. Vasta venäläisten avulla suomalaisuus ja suomen kieli saatiin kovan kamppailun jälkeen nousuun 1800-luvun loppupuolella.
Ruotsalaisvalta tuotti pikkuvirkamiehetkin ulkomailta (lähinnä Ruotsista), suomalaisuuden nousu estettiin kaikin keinoin. Samaan pyrkii ärkkopee tämän päivän Pohjanmaan rannikolla, katsokaa ketkä hallitsevat esimerkiksi tämän päivän Vaasaa. Jollain ihmeen konstilla onnistuvat pitää suomenkieliset (puolueet) uskollisina apulaisinaan. No, onneksi eivät sentään kaikkia!
Ruotsalaiset ovat edelleen niitä maahanmuuttajia, jotka eivät ole kotoutuneet Suomeen vuosisatojenkaaan aikana. Edes maan kieltä, suomea, kaikki eivät ole oppineet tai halunneet oppia.
Mantra Suomen perustuslaillisesta "kaksikielisyydesta" on aika lopettaa keinotekoisena, niin olemattoman pieni kääpiövähemmistö Suomessa käyttää tuota miehittäjän vanhaa kieltä! Pakkoruotsitusta karsastetaan yhä enemmän Suomessa, pitäisikö löysätä hiukaan, ettei inho kaikkea ruotsalaisuutta kohtaan kasva liikaa.   

106
Hillitse ittes jorma, lakkaa rypemästä itsesäälissä! Ei ruotsalainen muija anna sulle tippaakaan ruotsalaisia geenejä, ole vaan ihan vapaasti ylpeä suomalainen mies!

107
Mitä ihmettä eilinen Vasabladet oikein hösäili Pietarsaaren haluista lähentyä Keski-Pohjanmaan (Kokkola) keskussairaalaa? Osaisiko joku sanoa tuon ihmeellisen asian ihan selvällä suomen kielellä? Muu media siitä on vaiennut täysin. (Pietarsaaren sairaalan lähtölaskenta on jo käynnissä.)
Viisastahan se tietenkin käytännössä olisi. Onhan Kokkola todellakin ihan Pietarsaaren kyljessä kiinni, mutta kun se vahvan ruotsalaisuuden tavoittelu menee aina kaiken käytännöllisyyden edelle.
Ajatus lieneekin kuolleena syntynyt. Vaasan ks:lle se tietäisi myös lisääntyvää pakkoyhteistyötä Seinäjoen kanssa, joka on tunnetusti täyttä myrkkyä rantakaistaleen asukeille.
Mieluummin sitten vaikka Uumajaan taksipaatilla (ilmainen idea, vassokuu) tai sitten sillä tulevaisuudessa todella kalliiksi käyvällä nuuskapaatilla!   

108
Tuosta "makesta" muistuu mieleen se propellikaulainen presidenttiehdokas (10 tuh. ääntä), joka oli onnistunut saamaan suru-suomalaisen vaimon. Miehen kerrotaan innostuneen naisen "siitä" niin kovasti, että uskoi senkin olevan ruotsalainen keksintö!
Maken jurinoista tulee toinenkin kirjailija mieleen. Nimittäin "Jorma Kivimäen" lopetettua täällä hyökkäilynsä suomalaisuutta kohtaan - on "make" ottanut tehtäväkseen pitää rantaruotsalaisten punakeltaista lippua korkealla.

Henry tuossa otti kantaa ajankohtaiseen kysymykseen. Ruotsi kun on kunnostautunut jo viime sotien aikana Suomen varustamisessa ja auttamisessa. Nykyään tiedetään, ettei niitten avusta ollut käytännössä mitään hyötyä.
Toki Ruotsista saatiin kovaan hintaan (suomalaisilta kerättiin esim. kultasormukset) muutama tykki, mitään ei takuulla saatu ilmaiseksi tai edes halvalla! Ryssänpelko voitti ne pienetkin auttamishalut. Ei pidä unohtaa historian opetuksia "rakkaasta" naapurimaasta!

109
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 14. 01. 2013 12:12 »

110
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 14. 01. 2013 12:12 »
ONNEKSI ON OLEMASSA - PERUSSUOMALAINEN PUOLUE!

111
http://blogit.mtv3.fi/ahtiainen/2013/01/13/kielipolitikointi-sumentaa-jarjen/

Mitä enemmän suomalaisia pakkoruotsitetaan, sitä enemmän inho kaikkea ruotsalaista kohtaan Suomessa kasvaa!

Vaasan uuden valtuuston puheenjohtaja ihan pakahtuu Ruotsin innossaan. Vaasa/Umeå  osuu kuulema juuri Sanghai/New York - akselille, joten muita yhteistyökumppaneita ei sitten tarvitakaan. Ei ainakaan Suomen suuntaan! Meinaa nuorimies.
Kaikki suomalaiset, edes kaikki vaasalaiset eivät allekirjoita ruotsalaisuuden ylivaltaa.

JK. Jos esimerkiksi joku valtuutettu parjaisi vaikkapa vain nimimerkkiä fasistiksi, jotain tarttis ehkä kiihkoilijan suhteen tehdä.

112
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 13. 01. 2013 09:09 »
Päivän Pohjalaisen mielipidesivulla Jorma Kivimäki lähtee oudoille poluille, kun alkaa avostella toimittaja, kansanedustaja Maria Tolppasen tekstejä.
Jorman sekava pränttäys herättää enemmänkin kysymyksiä, mitä kaupunginvaltuutettu oikein yrittää sanoa. On amatööriltä uskaliasta lähteä haastamaan sen tasoisen perussuomalaisen, mitä Tolppanen on.
Toivottavasti Maria ei provosoidu, poliittinen räksytys ei ole sen arvoista. Toki Tolppasen mielipitteet kestävät tarkankin analysoinnin, kunhan vain vältetään sanojen ja lauseiden vääristely.
Kivimäellä on ilmeinen tarve kohottaa profiiliaan kokoomuksen ja ärkkopeen edessä. Parisataa vanhusta laitotoshoidosta ulos ei ole mitään, jos vain pääpuolueet ovat tyytyväisiä. Kokemuksen syvä rintaääni kuuluu Jorman puheesta, äitinsä kun on aina välillä laitoshoidossa.
Tähän sopinee huomio, että ruotsinkielislille tietenkin turvataan auvoinen vanhuus ruotsalaissäätiöiden infrassa. Ovat olleet myös vaasalaisten taskuilla, mikähän on nykytilanne? No, kunhan kysyin, vastausta Vaasan nykypomoilta on turha odottaa. 

Miapetra Kum..jne (svenska.nu) palaa palstoille muutaman päivän poissaolon jälkeen. Hyväksyy ruotsinkieliseltä Vapaavuorelta Turun telakan tuhoamisen ja iloitsee onnistumisestaan vakuuttaa Vapaavuori Ole Johanssonin tarpeellisuudesta päästä vaikuttamaan meriteollisuuden tulevaisuuteen. Siitä toki olemme yhtä mieltä, että Wärtsilä on kovasti tärkeä Vaasalle. (Eikös se Johansson muuten ollutkin päättämässä Wärtsilän Turuntehtaan siirrosta Italiaan (Hollantiin?))?

JK. Pystyisikö "make" ehkä selvittämään Kivimäen jutustelua? Ovat meinaan niin samanhenkisiä kaveruksia.       

113
Sekalaista keskustelua / Vs: Ärkkopee
« on: 09. 01. 2013 10:10 »
Kuten hyvin tiedämme, maahanmuuttajia on monen sorttisia.
Vanhimmat ovat Ruotsista vuosistojen aikana Suomeen asutettuja svealaiaisia. Ryhmä on ylivoimaisesti suurin ja vaikeimmin Suomeen kotoutettava - kaikki eivät osaa, eivätkä edes tahdo oppia maan kieltä - suomea! Itse nimittävät itseään suomenruotsalaisiksi (kirjoitetaan yhteen pienellä), jopa suomalaisiksi ilmoittautuvat silloin, kun katsovat siitä olevan itselleen hyötyä.

Nykyisin itse ottaisin maahnmuutajiksi (mutu-tuntumalla) pakolaisia Sudanista. Ovat kristittyjä, työteliäitä ja mielelellään suomalaiseen yhteiskuntaan integroituvia. Nämä afrosuomalaiset ovat sitten niin "miun maun mukkaan".
Suomen ruotsalaisille ehkä pitäisi keksiä ihan oma tarkempi nimike, emmehän voi pakottaa heitä väkisin suomalaisiksi. Miten olisi esim. svedusuomalainen tai surusuomalainen*.
Ottakaa kantaa, kiitos!
*Tulee sanasta - suomenruotsalainen. 

114
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56245-unohtakaa-100-vuotta-vanhat-lait-miksi-kuusamossa-pitaa-opiskella-ruotsia

Ajattelin, että tänne sopinee hyvinkin tuo Uuden Suomen kolumni fennoista, jotka tahtovat väen väkisin poistaa tuon kielen pakollisuuden. Ruotsin kielen, jota kaikki suomalaiset niin rakastavat.

115
Yleistä keskustelua / Vs: RKP -Vaasan vitsaus
« on: 08. 01. 2013 11:11 »
Ärkkopeenkin rivit rakoilevat jo.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56245-unohtakaa-100-vuotta-vanhat-lait-miksi-kuusamossa-pitaa-opiskella-ruotsia

Meille Vaasassa sopii tietty  ruotsin opiskelu - vapaaehtoisena sekin!

PS. Jäi vielä sanomatta huomio: Strandille, toki muillekin ärkkopeeläisille tärkeimmät kolme yhteistyön suuntaa ovat Umeå, Umeå ja umeå!

116
Yleistä keskustelua / Vs: RKP -Vaasan vitsaus
« on: 02. 01. 2013 09:09 »
J. Strand (rkp) veteli jo viime vuonna viivoja yhteistyön rajoista, jopa Etelä-Pohjanmaa (Seinäjoki?) oli saanut yhteistyön armon ärkkopeeläiseltä.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/vauhdilla-uuteen-vuoteen-1.1312943
Noh, kielipuolue suuttui ja pani pojan oordninkiin, kyllähän "Umeå sentään on tärkeydessään ainutlaatuinen yhteistyökumppani Vasalle"! Uusi laivakin on kuulema symboli tälle ensimmäisen asteen yhteydelle. (Armollisesti Strandin Vaasan seutu toki auttaa Suomea ja vanhan läänin aluettakin).
Niin ja vielä, onhan Vasa ja Umeå sentään huipputärkeä kaksoispiste Sanghai-New York akselilla, sanoo Strand!? Toivottavasti seutulaisten uho ei vahingoita Suomen suhteita, onhan se kuitenkin enemmistölle se tärkein ilmansuunta!
Muistin virkistämiseksi: Suurin osa vaasalaisista omaa eteläpohjalaiset juuret. Kaikesta ylimielisyydestä huolimatta tosiasia on tunnettava ja tunnustettava. 


 

117
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 31. 12. 2012 09:09 »
Yhdyn "herkoon" surunvalitteluun. Otamme osaa Harrin läheisten suureen suruun.

118
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 23. 12. 2012 12:12 »
Yllekirjoittanut nimimerkki toivottaa Foorumin ylläpidolle Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Sama toivotus myös kaikille sivuston hienoille "hasukavereille".

Yhteisen Vaasan puolesta yhtenä naisena ja miehenä!

Pääsin vielä muokkamaan viestiäni: Lajunen haluaa tietää, mikä se hasukaveri on. Juuriltaan eteläpohjalaiset ovat kyllä kuulleet tuon vanhan sanan, joka on lievä ilmaisu tappelu- tai riitakumppanista!

119
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 12. 2012 14:02 »
No nyt se vasta myrkyn lykkäs! Nyt ne vaativat ruotsalaismyrkyn - nuuskan - vapaata myyntiä Vasabootille!

Ei riitä, että ruotsalaiset sairastuvat nuuskatauteihin (mm. suusyöpä), pitää saada suomalaisetkin saastutetuiksi. Epäilen kuitenkin pahasti, että suomalaisten (suomenkielisten) osalle jää lähinnä vain maksumiehen rooli, eihän laivalta saa tuoda maihin edes halpaa viinaa. Vai järjestyisikö se ehkä sittenkin jotenkin erikoisjärjestelyin, jos "pannaan kaikki voimat liikkeelle". Onhan piireille mahdottomampikin onnistunut.

120
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 17. 12. 2012 16:04 »
Yllekirjoittanut nimimerkki yritti joskus kuukausi sitten PISA-tutkimuksen innoittamana esittää, että suomalaiskoululaisten oppimiskyky perustuu suurelta osin suomen kielen erinomaiseen ilmaisuvoimaan. Lähettämääni tekstaria ei koskaan----
Höh, olihan tämän päivän Pohjalaisessa sitten vietiäni muistuttava tekstari! Tuskin se viikkoja on toimituksessa oleskellut, joten joku oli saanut samankaltaisen oivalluksen tai sitten toimittaja oli mukaillut tällä palstalla ollutta tekstiäni. Mene ja tiedä!
Tekstiini sisältyy myös vihje kaikille vanhemmille, jotka jahkailevat, minkä kieliseen koulutukseen lapsensa laittavat. Peruskoulun jälkeen lukioon, josta saa vähemmällä vaivalla parempia arvosanoja vai vaativaan koulutukseen, josta pääsee omin avuin jatkokoulutukseen. Kiintiöpaikoilla se kuitenkin sitten helposti kostautuu.
Ei ehkä kannata kaikkia seireenilauluja kuunnella!

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 17