Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - manteiro

Pages: 1 ... 15 16 [17]
641
Vaasa / Re: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 29. 11. 2006 11:11 »

Suomalainen ei voi koskaan kuulua RUOTSALAISEEN VAPAAMUURARIJÄRJESTÖÖN! Siitä seuraa automaattisesti ETURISTIRIITA!

Mateiro ja Pokartti, lopettakaa sotkemasta kieliasiaa joka ketjuun.  Tiedätte varmasti, mitkä keinot ylläpidolla on käytettävissä.  Pysykää kieliketjussa.
Ylläpito.

Kiitos vihjeestä! Ikävää vain, että suomenkielisillä on hyvin vähän mahdollisuuksia puolustautua voimallista, yhden asian suomenruotsalaista mediaa vastaan. Vrt. Vbl:n ym. jatkuvat vaatimukset vahvan ruotsalaisuuden lisäämiseksi Suomessa. Eikö heille riitä mikään?
Kannattaa lukea myös Vbl:n suomalaisvastaiset yleisönosaston kirjoitukset punakeltaisine lippuineen. Vastaava mahdollisuus meiltä suomenkielisiltä puuttuu kokonaan.
Tiedämme Rkp:n toimet suomenkielisten suiden tukkimiseksi internetissä, ylettyvätkö rkp:n lonkerot jo vaasalaisia.infoonkin?
Olemmeko sananvapaudenkin osalta eriarvoisessa asemassa Suomessa?

PS. Vapaamuurarius on monissa maissa lailla kielletty vaarallisena kartellia muistuttavana liikkeenä! On myös fakta, että suomenruotsalaiset vapaamuurarit kuuluvat riikinruotsalaisiin looseihin!
Heilläkin lienee täysi mahdollisuus puolustautua myös täällä, jos haluavat.

 

642
Valtuuston tietoon / Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 28. 11. 2006 13:01 »
Yhteiskunnan omistama tuotanto tuo turvallisuutta

On todella hyvä, että meillä Vaasalaisilla on edelleen Vaasan sähkö. Kysymys ei ole yksin sähköstä, vaan energiantuotanto on pidettävä poissa yksityisestä voitontavoittelusta. Energiatuotanto on kunnan ja valtion perustehtäviin kuuluva asia.

Sanaksenaho kumoaa tiukasti väitteet, ettei sähköyhtiön omistaminen olisi kunnan perustehtävä.
– sähkön, veden ja lämmön järjestäminen kuuluu kunnan reviiriin ja ne ovat peruspalveluja. On paljon asioita kuten kulttuuri- ja urheilupalvelut, joita kunnan ei ole pakko tehdä, mutta ne vain tehdään.

Suurkuluttajat ostavat sähkönsä puoleen hintaan. Kaukolämpö ja verkkotoiminta ovat monopolitoimintaa, jossa omistaja määrää hinnan, kilpailua ei ole.

Vaasan Sähkö hankkii sähkönsä ja kaukolämpönsä osakkuusyhtiöstään Etelä-Pohjanmaan voima Oy:stä ja
...... ylikapasiteetti on tähän asti ollut kultakaivos. Yhtiö on pitkillä sopimuksilla ja hyvään hintaan myynyt ylijäämäsähkönsä markkinoilla.

Vaasan kaupunginvaltuusto päättä mitä Vaasan sähköstä tulevilla rahoilla tehdään. Näitä tuloja pitää ehdottomasti suunnatta kunnan sosiaali-, terveys- ja koulupalveluihin.

Asiallista tekstiä "siiskoilta-veljiltä" kiitos! Ristiriita käsityksissämme kuitenkin syntyy tuosta hyvän jakamisen käytännöstä kaupunkilaisille/kansalaisille. En ole kommunisti enkä muukaan nisti, vaan keskiluokkainen kohtalaisesti toimeen tuleva veronmakasaja. Siksi tai siitä huolimatta haluaisin aina - mahdollisuuksien mukaan - ottaa huomioon pienituloisemmatkin ihmiset.
En voi olla huomaamatta muutaman satasen kuussa ansaitsevien eläkeläisten ahdinkoa! On ihmisiä, jotka joutuvat tulemaan toimeen rahamäärällä, jonka kaupunki maksaa lääkäreilleen ylimääräisenä lisänä!  

Kuntien jakamat sosiaali- ym. palvelut olisi katettava ensisijaisesti verovaroin tai muuten tasapuolisesti eri tuloluokkiin kuuluvia ihmisiä rasittaen, eli maksukyky huomioonottaen.
Nykyaikana vallitsee kuitenkin kautta linjan raa`an voiman ja röyhkeyden politiikka! Valtakunnallinen suurituloisia häpeämättömästi suosiva veropolitiikka johtaa vääjäämättä samaan käytäntöön myös kunnallispolitiikassa.
Siirtämällä välttämättömyystarpeisiin kohdistuvat maksut omistamiensa/hallitsemiensa yhtiöiden hintoihin, osallistuu myös kaupunki muodin mukaiseen vähäväkisten kurjistamiseen!
Eikö riitä, että eläkeläisiä, työttömiä, sairaita ja muita pienituloisia pidetään jo valtiovallan taholta kuri(s)tusotteessa? Demarit ovat jo Suomen oikeistolaisin puolue, vasureita ja vihreitä ihmettelen, kun sallivat nykyisen menon!

Politiikassa sorrutaan helposti kaikkiin suuntiin kumarteluun, pyllistys voisi tietää vaikeuksia poliittisella uralla! Valitettavasti tuo paistaa kirkkaasti myös Vaasan valtuuston istuntosalista joidenkin valtuutettujen osalta - ura ensin - kansalaiset senjälkeen.
Valitettavasti!

PS. Monopoolit on turvattu korkeilla SÄHKÖN SIIRTOMAKSUILLA! Kilpailutus on tehty tuolla tavoin lähes turhaksi. Suomenruotsalaiset kettuherrat Fortumin johdossa ovat tehneet ahneudesta alan tavaramerkin nykyaikana! Lycka tilt vaan!
 

643
Valtuuston tietoon / Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 26. 11. 2006 14:02 »
Vaasan kaupunki omistaa Vaasan Sähkön osakekannan lähes kokonaan (98%)!

Herra Kaupunki siis hallinnoi, päättää ja määrää muun muassa sähkön jakeluhinnat. Ymmärtääkseni me vaasalaiset ihmiset olemme kuitenkin juuri tuo herra Kaupunki ja olemme kaikki omistajia yhteisessä sähköyhtiössämme. 
Miksei se siis näy tavallisen sähkönkuluttajan kukkarossa? Onko herra Kaupunki kuitenkin ketunhäntä kainalossa verottajan asialla piiloverojen, tuottovaatimusten muodossa?
 
Valtuuston, joka käyttää ylintä päätösvaltaa Vaasan Sähkössä, pitäisi ymmärtää sähkön hinnan korotusten puraisevan kaikkein pahiten eläkeläisiä ja muita pienituloisia.
Yösähkön hinta on myös kivunnut lähelle päiväsähkön hintaa. Siinä tuntuu petoksen maku, on narrattu ihmiset käyttämään varsinkin omakotitaloissa (yö)sähköä lämmitykseen. Potentiaalin täyttyessä voidaankin aloittaa hyväuskoisten rahastus!

Fortumin kettuherrat ovat opettaneet suomalaiset epäilemään kaikkien sähköherrojen selityksiä. Ovat nousseet parhaiksi säveltäjiksi Suomen yrityskartalla. Aina, vaikka pörssisähkön hinta alenee, sataa, tai paistaa on syytä nostaa sähkön hintaa!
Kilpailutus ei pure johtuen sähkönsiirron korkeasta keinotekoisesta hinnasta!

Hintapeli on liiankin helppoa, koska tuon sähkökarjan on pakko käyttää sähköä Suomen kaamoksessa ja pakkasessa!


644
Vaasa / Re: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 26. 11. 2006 11:11 »
Oliko tuo tunnustus?
Suomalainen ei voi koskaan kuulua RUOTSALAISEEN VAPAAMUURARIJÄRJESTÖÖN! Siitä seuraa automaattisesti ETURISTIRIITA!

Mateiro ja Pokartti, lopettakaa sotkemasta kieliasiaa joka ketjuun.  Tiedätte varmasti, mitkä keinot ylläpidolla on käytettävissä.  Pysykää kieliketjussa.
Ylläpito.


 

645
Vaasa / Re: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 26. 11. 2006 11:11 »
Vapaamuurarit toimivat lähinnä oman ja veljeskunnan jäsenten etujen mukaisesti! Fakta!
Tämä huomiionotettuna voi toivoa, että vaasalaiset suomenkieliset hyödyttävät samalla myös kotikaupunkiaan.

Mielestäni sameammilla vesillä liikuvat suomenruotsalaiset kuuluessaan RIIKINRUOTSALAISIIN vapaamuurarilooseihin! Kumman maan etu on  kiistatilanteessa SUOMI-RUOTSI?
Velvoittaako uskollisuusvala toimimaan tuolloin Suomen etujen vastaisesti?

Epäilyksiä tuohon suuntaan löytyy, vai löytyykö?646
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 21. 11. 2006 16:04 »
Vielä kerran, vaikka sen täysin turhaksi tiedänkin!

Nimittäin tuosta puhelinluettelopelleilystä sen verran, että tänä vuonna EP:n luettelon sai ainakin vielä VLP:n toimistosta. Bensaa hiukan kului, mutta suomenkielisenä tarvitsen tuotakin luetteloa, joten hyvä niinkin. Kiitos!

Sitä en sittenkään enkä kuitenkaan millään voi käsittää, miksei EP:n lueteloa voi saada Vaasan yleisistä jakelupisteistä "Pohjanmaan" ja KP:n luetteloiden tapaan? Kysyin EP:n luetteloa eräässä Kivihaan valintamyymälässä, jossa ison luettelokasan vieressä istuksi varttuneempi papparainen. Kysymystäni pohdittuaan ja pienen tovin jälkeen mies avasi sanaisen arkkunsa: SE ON SE SOITTA! 
Just, just!
 

647
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 04. 11. 2006 12:12 »
Eikö vlp:n loppuviimeksi omista suomenkielinen  enemmistö puhelinosakkeiden kautta, pököpäät eivät käytä valtaansa ja se on omaa tyhmyyttä.

ÄLÄ MUUTA VISERRÄ!

648
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 02. 11. 2006 10:10 »
Miksi vlp:n kenttämiesten pitäisi osata suomea

VLP:n henkilökunnan ei tietenkään ole pakko hallita suomea esim. Närpesissä, tai vastata suomalaisten kysymyksiin, vaikka  todennäköisesti oasaavatkin suomea. Pois myös pakkoruotsi!
Kysymys on siitä, että VLP:n johdon pitäisi suomenruotsalaisuudestaan huolimatta huolehtia siitä, että Vaasassa,  lähes suomalalaisessa kaupungissa on suomentaitoisia työntekijöitä.
Vaasan Sähkö on myös tunnettu ruotsinkielisten suosimisesta, mutta siellä kuitenkin huolehditaan henkilökunnan suomenkielen taidosta.
Kysykää itseltänne, missä maassa asumme!


649
Yleistä keskustelua / Re: Kaapelikortti
« on: 23. 10. 2006 16:04 »
Eipä taida olla paljon syissä epäselvää kun VLP noita kanavia on laitettu ns. arvojärjestykseen. SubTV kun on suomenkielinen, niin joutaa lähteä tavallisilta kanavilta pois.

Sinäpä sen sanoit! VLP:n johto on suomenruotsalaisissa käsissä ja sen huomaa.
VLP on huolissaan ainoastaan ruotsalaisten tv-ohjelmien näkymisestä, suomenkielisistä viis!

Myös puhelinluettelopiruilu jatkuu entiseen malliin vastustuksesta huolimatta. Saavatko vaasalaiset jonottamalla E-P:n uuden luettelon ja mistä? Voimmeko saada sen esimerkiksi puhelimitse tilaamalla ja postin kotiin kantamana? Sen pitäisi olla vähintä, mitä VLP tarjoaa vaasalaisille.
Suurin osa meistä vaasalaisista olemme juuriltamme etelä-pohjalaisia. Me olemme yhteydessä E-P:n  suuntaan, emme tarvitse Korsnäsin tai Närpesin puhelinnumeroita.

Tietääköhän VLP:n johto, että "puhelimen" ynseistä kenttämiehistä monet eivät hallitse lainkaan suomea tai eivät halua vastata suomalaisten kysymyksiin? Ymmärrän, jos Mustasaaressa hyväksytään ruotsinkieliset ummikot, mutta VAASASSA! Emme hyväksy!

Ellei pian tapahdu jotain myönteistä tällä sekstorilla, tulen irtsanomaan lankapuhelinliittymäni. Elisan käännykkäyhteydet riittävät vallan mainiosti!650
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 21. 09. 2006 08:08 »

He ovat sulvalaisia, raippaluotolaisia, björköläisiä, hankmolaisia, koivulahtelaisia, kunilaisia, karperöläisiä, tuovilaisia, helsingbyläisiä jne jne. Aliarvioit näiden kylien yhtenäisyyden tunnetta, eteenkin kun tulee vanhempi.....

Varjelkoon korkeampi voima  Vaasaa hankkimasta tuota väkeä vaivoikseen, mielen- ja kielenrauha olisi sen myötä menetetty vuosikymmeniksi!

651
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 09. 2006 17:05 »
Anteeksi  Kike_B, jos häiritsen Sinua vielä! YLE:n toimittajana Sinulla on varmaankin kanavat selvittää, mitä Mustasaaren kj. Marcus Henricson on VR:n hallintoneuvoston jäsenenä saanut/yrittänyt saada aikaan paljon puhutun sähköradan saamiseksi Seinäjoen ja Vaasan välille? 
Halpahintaisten epäilysten välttämiseksi asia olisi ehkä selvittämisen väärtti! Kiitos etukäteen!

652
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 09. 2006 17:05 »
Kiihkoilu on väärää tulta ylikuumennetussa päässä. (William Cowper)

Miksi Sinulle pitää kaikki toistaa? No aiheesta sen verran vielä, että vaasalaisten onneksi lähes kaikki ruotsinkiihkoilijat ovat muuttaneet lähikuntiin, jotkut kauemmas, jopa Hesaan ja Ruotsiin asti.
Tehtäväsi tuntuu olevan reforoida muiden kirjoituksia,  mutta teet sen hyvin valikoidusti! Esimerkiksi nimimerkki "Manteiron" edellisestä tekstistä poimit vain sen, mikä sopii parhaiten Sinun suppeaan ajatusmaailmaasi.
Haukkumisesta puheen ollen, tässä törmäämme jälleen TABUUN, vähemmistö(ruotsin)kielisiä ei ole lupa arvostella! Sensijaan kaikki on sallittua rkp:läisten taholta, olivatpa ruotsinkieliset enemmistönä (Österb.) tai vähemmistönä (Suomi), kts. Vasabladet. MOT.

Sitä vain vielä kerran, että Vaasaa ei pidä yrittääkään naittaa Mustasaaren kanssa! Vaasa ei tarvitse häirikköä siipakseen, parempi välttää muutakin yhteistyötä, kuntaliitoshaaveet on myös syytä haudata. Kuntaliitos Mustasaaren kanssa tulisi Vaasalle yksinkertaisesti liian kalliiksi!

 

653
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 09. 2006 10:10 »
Kike_B:lle on nostettava virtuaalihattua. Ei niinkään mielipiteistä, mutta täysipäisyydestä, tyylikkyydestä ja jaksamisesta.

Samaa mieltä, Kike_Babyn mielipiteet ovat ihan sieltä, vai..hetkinen, onko hänellä mielipiteitäkin? Jaksamisesta ansaitsee toki täyden kympin, vai paljonko Sfp maksaa tunnilta?

Kuntaliitoksesta olen Vaasan kannalta ehdottomasti sitä mieltä, että turhat jaaritukset pois ja katseet suunnattava Suomeen päin!
Kuka haluaa Mustasaaren härskihartikaisia ja kauhukakaroita pilaamaan hyvin toimivaa kaksikielisyyttä Vaasassa. Muutama suomenruotsalainen KIELIKIIHKOILIJATANTTA ei onneksi pysty pilaamaan erikielisten sopua kaupungissa.

Anteeksi vain, Mustasaaren (as. 30% suom.) asiat eivät tietenkään minulle vaasalaisena kuulu, mutta ihmetystä herättää ESIMERKIKSI semmoinen juttu, että kunnan tienimistö on lähes täysin vain ja ainoastaan ruotsinkielisiä, vägeneitä ovat! Mitä kielilaki sanoo asiasta, kertokaa, oi folktingin kielipoliisit?
Vaasastahan (as. 24% ruots.) ei ainuttakaan vastaavaa vähemmistön sortotapausta löydy! 

Summa summerum, Vaasa tulee loistavasti toimeen ilman Mustasaaren tai Korsnäsin kielikiihkoilijoita! Ahneuksissaan kaavoittavat rakennusmaata, yks' aamu, kun heräävät, Mustasaaressa onkin suomenkielinen enemmistö!
Painajaisuni, jonka toteutumisen estävät takuulla, esimerkiksi kuntaliitoksin (ei Vaasan kanssa, tietenkään!).

654
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 15. 07. 2006 08:08 »
Loma ja työt tahtovat estää nettispämmäilyn tehokkaasti, toisin kuin Kike_Besser Wisserillä ( vai tarkoittaako tuo B betrefolkkia?).
Vielä kerran Ylen ohjelmista; Kike_Besser Wisser tekstailee tyypilliseen Suomen ruotsalaiseen tapaan asiat väännellen, vääristellen, käännellen päälaelleen. Ovat kirjansa lukeneet. Vbl:n ja Höblän (Rkp:n) opit ovat purreet!
Vielä sananen tv-ohjelmista: Joitakin ruotsinkielisiä ohjelmia saattavat suomalaisetkin katsoa. Erään taannoisen tutkimuksen mukaan r-kielinen tv-ohjelma keräsi peräti parisataatuhatta suomalaista katsojaa, Suomen ruotsalaisia katsojia vain 3-4 tuhatta!
Miksei ohjelmaa lähetetty suomeksi?
Suomen ruotsalaisilla on oma digi-kanava, Ylen ykkösen ja kakkosen "ruotsalaiset ikkunat" on ehdottomasti poistettava sen jälkeen, kun siirrytään lopullisesti digi-aikaan!
Eikä pidä koskaan puhua mainostelevison lähetyksistä Ylen ohjelmista puhuttaessa!    

Koska Kike_B jne on itse sylttytehtaan palveluksessa, hän voinee antaa linkin vähiten katsotuista TV-ohjelmista. Suomalaisia ei todellakaan kiinnosta Suomen ruotsalaisten tv-ohjelmat.

Säästääkseni palstatilaa, kehoitan lukemaan uudelleen ja uudelleen (kunnes kikekin ymmärtää) palstan otsikon mukaisen
EX-vaalaisen kuntaliitosaiheisen kirjoituksen 05.07.06 02:52:36 sivu 13.
Tekisi hyvää kaikille Suomen ruotsalaisille lukea tuo!

655
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 05. 07. 2006 12:12 »
Hmm, vaikeata ottaa tosissaan manteiron ja x-v:n tekstejä. Molemmilla näyttää olevan jonkun sortin touretten syndrooma kirjoittaessaan (viittaan tohon satunnaiseen lihavointiin) ja toisella tunnetun pedofiilin kuva omassa profiilissa, pistää miettimään että miksi?

Lihavoinnista huolimatta tuntuu olevan vaikea saada Suomen ruotsalaisia ymmärtämään takoitusperiämme.  Koittakaa kestää, ei se ole poissa lautaseltanne.

Kike_B on ilmoituksensa mukaan Helsingissä toimiva radiotoimittaja. Hän saa siis palkkansa suomalaisten maksamista lupamaksuista, jotka menevät epäsuhdasti ruotsinkieliselle, eli ylen toimintavaroista 20% menee ruotsinkielisen yleisradiotoiminnan hyväksi. Onko se kiken mielestä ok?
Onko Ylessä liikaa ruotsinkielisiä toimittajia, kun kikelläkin on aikaa roikkua netissä päivät pitkät?

Se niistä henkilökohtaisuuksista, en aio tulevaisuudessa provosoitua Suomen ruotsalaisten kirjoittelusta. Tälläkin palstalla on syytä pyrkiä keskustelemaan Vaasan tulevaisuudesta suhteessa kaikkiin naapurikuntiin. Mustasaari on vain yksi kunta muiden mukana.
Itse näkisin yhteistyön, jopa kuntaliitokset Kyrönmaan kuntien kanssa mieluisimpana!
Tuo Vaasaa kuristava reikäleipäkunta MS ei voi eikä saa olla pyhä ja koskematon! Käytävä suomalaiskuntiin on saatava aikaan.
Siinä keskustelunaihe, eikä Kike_B:n nenunväri!

656
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 07. 2006 09:09 »
Olen otettu tekstieni saamasta huomiosta Suomen ruotsalaisten keskuudessa. Kiitos!

Toivoisin kuitenkin, että lainatessanne osia kirjoituksistani, huomioisitte tarkoittamani ajatuksen säilyvän. Muistaakseni Kike_B on jossain yhteydessä (ainakin väittänyt) olevansa toimittaja, joten hallitsee ja harrastaa tuon kaltaista lauseiden "sorvaamista". Vaikuttaa kuitenkin harjoittelijan kömpelöiltä yrityksiltä.
Vääristely tuntuu muutenkin olevan folktingiläisten tyyli kaikessa toiminnassa, vai olenko väärässä?

Tällä palstalla käytävä keskustelu olisi suomalaisten taholta mahdotonta ilman uuden kielilain aiheuttamaa Suomen ruotsalaisten toteuttamaa suomalaisten ahdistelua. Folktingin kielipoliisit ovat aktiivisia ilman alkeellisintakaan suhteellisuudentajua. Ahneella sanotaan olevan paskainen loppu!
Kuntien välisen yhteistyön/liitosten vastustaminen kuuluu määrätynlaisten, lyhytnäköisten Suomen ruotsalaispoliitikkojen työtapoihin. Kehitystä jarruttamalla saadaan Rkp:n valta säilymään kunnissa! 

Onneksi ruotsinkielisissä suomalaisissa on myös järkeviä ihmisiä, heihin voimme asettaa toivomme jonkinlaisen kielirauhan säilymiseksi! (Oliko liian terävästi sanottu?)
Agressiot ovat Suomen ruotsalaisten tyttösten, kuten sen yhden IDAN heiniä!

657
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 03. 07. 2006 10:10 »
Oletko muuten ikinä tajunnut että sellaiset tekstit mitä kirjoitat täälläkin saavat ne "punakeltaiset liput liehumaan"? Jokaisella reaktiolla on vastareaktio. Ilmaiset itsesi agressiivisesti ja et piittaa vaikka yleistät rajusti. Eli onko tarkoituksesi valaista asiaa, keskustella vai provosoida?

Agressiivinen ja terävä eivät ole synonyymejä! Mitähän, jos joskus kertoisit omistakin tarkoitusperistäsi, etkä keskittyisi pelkästään referoimaan toisten tekstejä! Tiedät varmaankin, että hiljattain on folktingiltä lähtenyt Suomen ruotsalaisille nettiskrivareille ohje, jonka mukaan agressiivinen kirjoittelu ei palvele Suomen ruotsalaisten eikä Rkp:n asiaa.

Luuletko että Pohjanmaan ruotsinkieliset yrittävät luoda jonkun erillisen ruotsinkielisen kuvan maailmalle? Silloin olet pahasti ymmärtänyt asiat väärin. Täällä yritetään vaan varmistaa että puolet asukkaista saa jatkossakin palvelua omalla kielellään.

Vaasassa on vain neljännes (vajaa 25%) Suomen ruotsalaisia, siis ruotsia puhuvia kansalaisia. Ei puolta väkiluvusta! Rkp:n ajama politiikka pyrkii kaikin tavoin vaikuttamaan siihen, että Vaasa näyttäisi (imago) ruotsinkieliseltä kaupungilta! Älä kysy, miten? Ajattele jotain itsekin! En malta olla huomauttamatta futisturneen opasteiden (ruots.ensin) pyrkimystä samaan. Mitä luulet ihmisten ajattelevan?
Tällä palstalla keskustellaan Vaasan tulevaisuudesta. Vaasa ei ole pelkästään keinotekoista Pohjanmaan maakuntaa varten. Vaasassa asuu yli neljäkymmentä tuhatta suomenkielistä suomalaista.
Kaupungin vaikutus voisi ylettyä syvälle sisämaahan, jos sille sallittaisiin oikeat puitteet.

PS. Saako suomenkielisten arvostelu Suomen ruotsalaisten etuoikeuksia (TABU) vastaan punakeltaiset liput liehumaan? Tämä tekstini on ehkä terävä, ei agressiivinen!


658
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 03. 07. 2006 09:09 »
Ylemmät virkamiehet ovat paljon vartijoita, siksi heillä on ruhtinaallinen palkkakin. Kuka hyötyisi pikkuvirkamiehen lahjonnasta/kestitsemisestä?

Sama koskee kaikilta osin myös luottamushenkilöitä.

Käsite jatkuvasti on hyvinkin tulkinnanvarainen suure/määre tämänkaltaisissa asioissa. Jopa kerran vuodessa voi tuntua joissakin asioissa "jatkuvasti".

KOHTUUTTA VOIDAAN KUITENKIN VAATIA KAIKKISSA ASIOISSA!

659
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 03. 07. 2006 08:08 »
Jos oikein muistan niin vyyhti alkoi purkautumaan Vasabladetin kirjoittamasta "paljastuksesta". Joku "virkamies" sitten lähetti lehtileikkeen viranomaiselle.
Sylttytehtaalta!

On hyvä muistaa, että virkamieskin on ihminen! Voidakseen hoitaa tehtävänsä, hän joutuu pujottelemaan jatkuvasti lakiviittojen metsikössä, virkamiesmoraali saattaa kestää, tulkintaa kuitenkin voi tulkita.
Vaasan virkamiehet tarvtsevat työrauhan!

Ovatko virkamies ja luottamusmies moraalisesti samalla viivalla? Voiko valtuuston puh.joht. ottaa vastaan matkan/tehtävän maailman ääriin kaupungin kustannuksella ja jonkin yksityisfirman hyväksi? Voiko luvan antaa toinen luottamusmies, useampi luottamusmies, virkamies. Missä on moraalin raja?
Entäs ko. firman tavoite siirtää tuotantoa toiseen maahan? Vaikuttaako tuonkaltainen arvioitaessa moraalisesti matkoja?
Onhan se vähän vaikeeta!

 

660
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 30. 06. 2006 13:01 »
LAKI ON NIINKUIN SE LUETAAAN! Koskee myös lahjusten ottamista ja antamista.

Tuntuu siltä, että Vaasan kolmesta ylemmästä virkamiehestä tehty ilmianto kaupungin edun vuoksi tehdystä työstä (työmatkat) lankeaa kateellisten vastustajien syyksi.  Ilmiantajan/ilmiantajien nimi/nimet on julkistettava. On väärin, että myyrät pääsevät kuin "koirat veräjästä".

Viaton esimerkki: Presidentti Tarja Halonen vierailee ELÄKEVAKUUTUSYHTIÖN kelohuvilalla Lapissa jokaisena pääsiäisenä, vuodesta toiseen. Matka ei tapahdu tiettävästi työn merkeissä?
Kenellekään tuskin tulisi edes mieleen tehdä ilmiantoa.

661
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 30. 06. 2006 13:01 »
Nettiaddikti Kike_B lienee folktingin palkkalistoilla oleva spämmäilijä, niin atiivisesti hän vastailee jokaisen palstalle kirjoittavan jokaiseen lauseeseen! Eihän siinä mitään, jokaisenhan on leipänsä hankittava.

Keskustapuolue sitten vesitti hyvän ajatuksen kuntien yhteistyöstä ja liitoksista. Sehän sopii vallan mainiosti Rkp:llekin, onnea vaan!
Voidaan tietysti olettaa, jopa vaatia suomalaisia, suomalaisten etua ajavia poliitikkoja laittamaan KAIKKI LIKOON (Suomen ruotsalaisten sanonta) Vaasan kehityksen turvaamiseksi. Ensimmäinen erä on hävitty, taistelu jatkuu!
Suomalaisten velvollisuus ei ole kiltisti odottaa armopaloja, mitä Suomen ruotsalaisten (Rkp) pöydältä sattuu tipahtamaan.

Tämän päivän Pohjalaisessa (30.06.06. sivu 15) on Lalli Luhtalan nappi-kirjoitus koskien ruotsinkielisyyttä Suomessa (lukekaa). Hän sivuaa ytimekkäästi myös alueliitoksia Vaasan seudulla. Aivan oikein, emme tarvitse Mustasaaren kiihkokielisiä luteeruksia, meille riittää yhteistyö tai alueliitokset Kyrönmaan kuntien kanssa. Se on täysin mahdollista, riippuu pelkästään tekniikasta.

PS. Vielä kerran täysi tunnustus ja kunnia sanomalehti Pohjalaiselle poliittisten puolueiden ja erilaisten näkemysten tasapuolisesta (ainakin melkein) kohtelusta lehden palstoilla. Jopa edunvalvontajärjestö Rkp saa täysin sanansa kuuluviin!
Puutteita toki on, mm. lehdestä puuttuu muissa lehdissä oleva tavanomainen vapaa keskustelupalsta! Vasabladetissakin sellainen (huhhuh) on, tutustukaa! Jo pakkoruotsi auttaa ymmärtämään! Punakeltaiset liput liehuvat!

662
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 27. 06. 2006 12:12 »
Eikö Mustasaari julistautunut joulukuussa pyrkivänsä johtavaksi maalaiskunnaksi tms.?

Pitääkö jokainen asia vääntää rautalangasta? Ettekö todellakaan tajua Rkp:läistä politiikkaa? Kyse on Lutheeruksenkin mukaan ruotsinkielisestä (hallintokieli) Korsholmin hegemoniakunnasta.
Vaasasta tai yleensä suomalaisista viis!

Nimimerkki Kike_B:lle sanoisin vain; lue tekstini uudelleen ajatuksella, äläkä pyri ainoastaan vääristelemään kirjoitukseni tarkoitusta!
MINUN tarkoitukseni ei ole jankuttaa epäoleellisia. Kuten se, liittyykö esim. Laihia Vaasaan vai ei. Enhän sitä voi tietää, koska Laihialla toimii demokraattinen monipuoluejärjestelmä! Tiedän vain sen, lukemani perusteella, että monet siellä olisivat valmiit yhteistyöhön Vaasan kanssa.
Käytävä Vaasasta suomalaiseen Suomeen olisi kuitenkin ensimmäinen välttämätön toimenpide, sillä päästäisiin jo melko pitkällle! Älkää kysykö, mitä tarkoitan, koska monet tietävät!

Kielistä sen verran, että en hallitse pakkoruotsia, kuten eivät Vaasan suomalaisten enemmistökään. Kannattaisikin avata nettiin vastaava ruotsalainen osasto, jossa ruotsin taitoiset voisivat keskustella.
Heillä on toki täysi sananvapaus Vasabladetin sivuilla, ruotsiksi. Voitte oikaista, mutta joku väitti Vbl:n teksteistä puolet olevan kielipolitiikkaa.

Lopuksi sana mediasta: Pidän POHJALAISTA kohtuullisen tasapuolisena lehtenä. En edes haluaisi lehden edustavan agressiivista, mitään etujärjestöä mukailevaa (julkaisu)politiikkaa.
Mutta sehän onkin jo eri asia!
PS. Rkp:n ja Suomen ruotsalaisten jarrutuksen ansiosta Sundomin kaava viipyy, viipyyy, viipyy .....

663
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 26. 06. 2006 13:01 »
Ole Norrbackin johtaman työryhmän raportti on Pohjanmaan maakunnan osalta laadittu kohta kohdalta Rkp:läisten etujen mukaiseksi! Miksei olisi, kun työryhmän jäsenistä lähes kaikki  ovat Suomen ruotsalaisia tai heidän mukailijoitaan.
Työryhmä ei näytä esittävän kuntaliitos-/yhteistyö-asiasta varsinaisesti mitään suoraa suositusta julkisesti, eri asia on, miten toimitaan kulissien takana. Norrbackin tuntien suomalaisia pohjalaisia tuskin noteerataan kovinkaan pitkälle kaupanteossa kuntien kohtaloista.

Helsingin malli sopii ilmeisen hyvin myös Vaasan kohdalla. Kuntaliitoskeskustelujen alussa jo esitettiin mm. kj. Lumion taholta käytävän avaamista (Sepänkylä-Tuovila-Helsingby-Sulva ?) Vaasasta KYRÖNMAAN kuntien suuntaan. Laihialaiset eivät pelkää Vaasaa, päinvastoin siellä tajutaan yhteistyön voima kaupungin kanssa, jopa kuntaliitokseen asti.
Reikäleipäkunta Mustasaari on muutenkin täysin keinotekoinen yhteisö, katsokaa karttaa! Jäljelle jäävät vanhat kunnat voitaisiin liittää naapurikuntiinsa, tuskin Vaasa jotain Björköbytä niin kovasti himoitsee.

Oikeat, rehelliset asiantuntijat ovat joka tapauksessa sitä mieltä, että Vaasa tarvitsee kehityksensä tueksi lisää maapinta-alaa! Siitä ei kannata kinastella, eikä jatkaa Mustasaaren kunnanjohtajan aloittamaa tarkoitushakuista vertailua Helsingin ja Vaasan alueiden koosta. Pilvenpiirtäjiä rakentamalla toki saataisiin paljon väkeä pienelle alalle (vrt. Manhattan)!
Vaasan maantieteellinen asema on niin edullinen, että kaupungin myönteinen kehitys vaikuttaisi kauas Seinäjoelle ja Keski-Suomeen asti. On toisin sanoen keskustelussa siltä osin  vertailukelkoinen Helsingin kanssa. Vaasa voisi olla koko keskisen Suomen veturi.

Lapsikin tajuaa, että Vaasan imagon muuttuminen todellisuutta vastaavaksi suomalaiseksi kaupungiksi, kasvattaisi tietenkin kaupungin vetovoimaa ratkaisevasti. Sen tajuavat Rkp ja folkting tehden kaikkensa Vaasan pitämiseksi ruotsalaishenkisenä pussinperäkylänä, valitettava faktum!
Ottakaa valtuutetut kantaa, muutkin kuin Heikki Lamminmäki!

PS. Muutamalle nettiaddiktille vinkiksi: Kannattaa seurata suomalaista mediaa, jos aikoo osallistua suomenkieliseen keskusteluun!


664
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 06. 2006 12:12 »
ollen enää Vaasassa 4 - 4. mm.......niin Gröna Ön lieteallas

Tarkoittanet VIHREÄ SAARTA (ruots. Gröna ön)! Asummehan Vaasassa , jossa Vihreä saarikin sijainnee!

Maankohoama Vaasan alueella on 6-7 mm/vuosi viime vuosina.

665
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 11. 06. 2006 14:02 »
Pohjalaisen mielipidesivulla 11.6 Miapetra Kumpula SDP:n kansanedustaja haluaa rajoittaa valituksien tekemistä valtuuston päättämistä kaavoista.

Kumpulan mukaan hallitus on tehnyt uuden lakiesityksen, jossa on esitys myös valitusoikeuden tarkistamisesta.

Esimerkiksi Vaasan asuntomessujen alueen kaavan hän hyväksyy poliittisena tahtona. Eli hänen mielestä poliittinen tahto menee lain säädännön edelle.

Kolmosen ja muiden niuhottajien kannattaisi vilkaista tekstejään uudelleen, ettei tulisi antaneeksi väärää todistusta lähimmäisestään. Kolmosen tekstistä näkyy ristiriita. Siis: Kumpula ei esitä mitään lainvastaista kirjoituksessaan, toteaa vain, että laki antaa kiusantekijöille ja kehitysjarruille mahdollisuuden valituksellaan estää ja vaikeuttaa demokraattisten päätösten toteuttamisen.
Valitusoikeuteen sinänsä hän ei puutu!
On erittäin hyvä asia, jos eduskunta löytää lainsäädännölliset keinot KOHTUULLISTAA JA JÄRKEISTÄÄ valitusten haittavaikutukset. Valitusaikojen pituudet nimenomaan voivat kaataa hyviäkin hankkeita.
Ympäristöseuran SUOMENRUOTSALAISET JÄSENET ovat tämän hetken pahin kanto asuntomessujen kaskessa.

666
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 05. 2006 14:02 »
Nyt en ymmärrä. Eihän niitä messuja kukaan vastusta vaan ainosastaan paikkaa johon ne sijoitetaan? Jos aikataulu on vaikea ja raknneuspaikka huono niin eikö olisi paras valita parempi paikka jota ei vastusteta? Mitä hyvää muut ajattelevat meistä jos pidämme Asuntomessut?

Ellei ymmärrä, kanattaa kysyä sellaisilta, jotka ymmärtävät! Mitä vikaa messujen ehdotetussa pitopaikassa on? Vastaan: ei mitään. Paikka on mitä hienoin ja upea ikkuna muualtakin tueville. Aina joku on vastustamassa kaikkea, pitää kuitenkin huomioida demokratia ja enemmistön kanta.
Vaasa on aivan liian vähän esillä Suomeen päin. Kuva on suomalaisten silmissä negatiivisen ynseä ruotsalaisine imagoineen. Ikävä kyllä, FAKTA! Asuntomessut ovat yksi tapa esitellä  kaupunkia positiivisessa valossa.

Huomasin joidenkin tekstien arvostelevan Pohjalaista asian tiimoilta. Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että lehden linja on selkiytynyt hienosti viime aikoina. Pohjalaisessa asiat otetaan asioina ja kaikkeen uskalletaan nykyään puuttua. Lehden linja poikkeaa esimerkiksi Vasabladetin sensaationhakuisesta, vahvasti kielipolitiikkaan keskittyvästä journalismista.
Pohjalainen on tasapuolisesti koko levikkialueensa etua ajava media (toivottavasti).

Rantojen suojelusta vielä: Kukaan ei puutu sanallakaan Isolahden rantoja Viikingan ja Isolahden puolella valtaavien tontinomistajien toimiin. Toivottavasti maksavat edes vuokraa kaupungille tonttiensa ulkopuolisista alueista!   

Muutoin olen siinä käsityksessä, että asuntomessujen kaavan vastustajien (nimien perusteella) jäljet johtavat sylttytehtaalle. Sylttytehtaan oven päällä lukee SFP.

PS. Tänään valtuusto käsitellee kokouksessaan asuntomessujen asemakaavaehdotusta.
 

667
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 24. 05. 2006 17:05 »
[quote author=Orvokki link=topic=230.msg8442#msg8442 date=1148474947
Ettei vaan valituksessa olisi kyse kieliasioista? Valittajien äidinkieli?
Hetkinen, nyt vallan putosin kärryiltä! Mitä tekemistä tällä asialla on kielen kanssa?! Ei kyllä yhtikäs mitään!!
Quote

Siis kielellä valituksen kanssa? Huomaan, että tyttö on viaton neitsyt, uskot ihmisistä pelkkää hyvää.

Politiikka on siinä suhteessa omituista, että puolueen etu tahtoo mennä kaiken muun edelle. Maalaisliitto oli aikoinaan vallassa ollessaan tunnettu kehitysjarru pelätessään teollisuuden vievän halvan maataloustyöväestön. Kuten tiedämme, nuo ajat ovat kaukana takana.
RKP on puolue, joka on pyrkinyt ja pyrkii estämään esimerkiksi Vaasan kasvun kaikin keinoin! Totuus on yksinkertainen; Vetovoimainen Vaasa lisää nimenomaan suomenkielisen väestön osuutta heikentäen siten RKP:n valtaa! Puolue on onnistunut siinäkin suhteessa aivan loistavasti, Vaasan väkiluku on noussut todella hitaasti muihin vastaaviin kaupunkeihin verrattuna!
Totuuden nimessä, onneksi RKP:ssä kaikki eivät ajattele tuolla tavoin.

Aasinsiltako? Ei vaan yksi mahdollisuus ajatella, epäillä joidenkin tahojen pyrkimystä estää kaikki myönteinen, mitä  Vaasa voi esittää muulle Suomelle. Monet ovat sitä mieltä, että Ruotsissa tunnetaan Vaasa paremmin, kuin Suomessa.
Otan ihan leikisti yhden esimerkin viime ajoilta: Saatiin Suomen suurin silta Replotin saareen, sähköistetty rautatie sensijaan antaa odottaa toteutumistaan.

Se niistä asuntomessuista osaltani! Toivottavasti ovat  toteutuessaan Vaasan upea ikkuna koko Suomeen!


668
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 24. 05. 2006 12:12 »
Katsokaa ympäristöseuran nimissä valittaneiden nimilistaa! Onko se taas tuo määrätty taho, joka ei halua Vaasan kasvavan/kehittyvän?
Toivon hartaasti, ettei valituksessa ole kyse kielestä.

669
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 17. 05. 2006 19:07 »
Kannattaa lukea

http://www.demari.fi/Article.jsp?article=4346&main=5


Palstan sanahelinästä voi päätellä, kuinka hankalaa on tajuta kuntaliitoskiemuroita. Itse haluaisin jättää asioiden selvittämisen sellaisille poliitikoille, joiden intresseihin kuuluu kuntien asukkaiden hyvinvointi ja kestävä kehitys ilman subjektiivisia kieli- tai muita valtapyrkimyksiä.
Tässä kohdin Tapio Osala ansaitsee tunnustuksen, vaikka usein laittaakin valituksineen kapuloita kaupungin kehityksen rattaisiin.
Marjatta Vehkaojan tämänpäiväinen rohkea kirjoitus UUTISPÄIVÄ DEMARISSA ansaitsee täyden kympin!

Jotkut tahot repostelevat Vaasan maapinta-alaa kovin tarkoitushakuisesti. Esimerkiksi laaja rikkonainen saaristo on rakennuskelpoista vain vapaa-ajan asumiseen. Muualla, kuten Sundomissa, RKP:n voimakkaan jarrutuksen vuoksi kaavoitus ei tunnu onnistuvan!
Kysykää kaupungin kaavoittajilta, siellä on tietoa asioista.
Mustasaarelaisilta kaavoitus kaupungin kylkeen sen sijaan onnistuu loistavasti!
Vielä kerran: Kieli ei saa mennä kansalaisten hyvinvoinnin edelle, on haettava kopromisseja, jotka antavat parhaan tuloksen koko seutua ajatellen. Ensisijaisesti paras ratkaisu olisi asiantuntijoidenkin mukaan Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitos, muut naapurit tekevät sitten omat ratkaisunsa! 


Pages: 1 ... 15 16 [17]