Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - manteiro

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17
41
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 30. 04. 2013 13:01 »
Normaalissa (ilmaisessa) nettilehdessä ei julkaistu pääkirjoitusta, joten tästä - kääntäkää sivu 2, olkaatten niin hyvät!
http://www.e-pages.dk/pohjalainen/471/demo/

En oikein tiedä, mitä hittoa oikein tekisin tuon Pohjalaisen kanssa. Kannattamani puolue, Perussuomalaiset, ovat ainakin tilaamani/lukemani lehden pääkirjoittajien hampaissa tuon tuostakin. En kyllä voi hyväksyä moista puolueellisuutta "puolueettomalta" julkaisulta!
Pääkirjoituksesta huokuu suorastaan sairas ilo siitä, että Sipilä on jättämässä kriittisen suhtautumisensa EU:hun. Kirjoitus ei suinkaan analysoi tai arvaile (kuten olisi luullut), millä tavoin puoluejohtajan nopea takinkääntö tulee vaikuttamaan kepun tulevaisuuteen. Millä keinolla Sipilä tulee vaientamaan puolueaktiivien epäilykset EU: ja euron auvosta. Ettei Sipilä vaan innostu liikaa.

Pohjalainen puhuu jo otsikossa änkyröinnistä ja juntturoinnista - viittaa tietenkin PS:n suuntaan! Oikeampi ilmaus olisi tietenkin EU- ja eurokriittisyys, joka todellisuudessa ohjaa perussuomalaista EU-politiikkaa. Voi vain kuvitella, millaista Suomenkin Eurooppa-politiikka olisi ilman perussuomalaisten kritiikkiä ja arvostelua. PS:n pelko on viisayden alku!
Perussuomalainen kritiikki on todella lievää verrattuna esim. Englantiin (Ruotsiin-Norjaan)!

Maken ja heimolaistensa tulkintojen mukaan Suomi todellisuudesta hyötyy luikurimaiden tukemisista. Osoittaa vain sen, kuinka hataralla pohjalla kaiken kaikkiaan tietämys on. Hallitus tietää, kansan on kuitenkin pakko tyytyä vain lukemaan totuus hallituksen tiedotteiden rivien välistä - jos osaa. Matti Meikäläisillä sitä osaamista ei valitettavasti ole!

Puoluejohtaja Soini tietää! Hän tietää myös, ettei EU:sta ja eurosta voi enää noin vain luopua, syntyisi enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Kuitenkin jatkuva kritiikki estää suomalaisia pokkuroimasta liikaa Euroopan suuntaan, puolueet pelkäävät PS:ää sen verran - onneksi!       

42
Tein visiitin terkkariini reseptin uusimiseksi. Lähestyessäni ilmoittautumisluukkua soi puhelin, johon hoitaja vastasi - keskustelu käytiin ruotsiksi. Vastaanottoaikaa lääkärille haettiin - sopivaa aikaa arvottiin, joka löytyikin parin viikon päästä.
Äidinkielelläni ihmettelin, onko lääkärille pääsyn jonotusaika lyhentynyt noin hienosti? Nou vei, hoitajan sopertelua kuunneltuani olin ymmärtävinäni, että jonotusaika riippuu tilanteesta?? Toki akuutti tilanne vaatii välitöntä hoitoonpääsyä, siitäkö ehkä (toivottavasti) oli kyse.

Toinen tapaus: Tuttavani epäili itse jotain sairautta, vaiva ehkä viittasi johonkin vakavampaan. Yritti sitten samaan terkkariin lekuriaikaa. Lääkärin vastaanotolle merkittiin aika kahden ja puolen (2,5 kk.) kuun päähän. Tuttavani ei kuitenkaan leikkiin suostunut, vaan perui seuraavana päivänä ajan ja pääsi sitten parin päivän päästä yksityiselle (kotimaiselle) lääkäriasemalle. Käynti osoittautui aiheelliseksi.

Tämä lienee karu totuus tämän päivän sairaanhoidon tilasta Vaasassa. Kaupunki säästää ja pakottaa sairaat yksityisiin lääkärikeskuksiin. Varsinkin pienituloisia eläkeläisiä käy todella sääliksi - suomalaisten eliniän kasvun odotukselle se ei hyvää tiedä.
 

44
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 27. 04. 2013 14:02 »
Kuva suurenee kun sitä klikkaa.

Olemme kertoneet aiemmin, että Gerbyssä yhdestä asunnosta roskat tyhjätään tällä tavalla.
Henryn otti tänään kameran mukaan.  Jostain syystä huoltomies (ei nainen) ei ollut käynyt tai sitten
nämä on juuri "tyhjätty."

Kyse ei ole sivullisen heittämistä roskista sillä tekijän on Henry nähnyt kun oli saada osuman.

Noh tästä nyt näkee, että atriana on ollut banaania ja autokin lienee sillä Lidlissäkin on tullut käytyä.

Yllekirjoittanutkin nappasi mennä syksynä suurin piirtein samasta kohdasta ja vielä runsaammasta roskaläjästä kuvan. Lähetin otoksen Vaasan Ikkunaan, eivätpä julkaisseet.

45
Mustasaari / Vs: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 26. 04. 2013 09:09 »
Korkein varjelkoon vaasalaisia Mustis-liitokselta!

Tsemppiä Luther, olemme asiassa samalla puolella.

46
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 26. 04. 2013 09:09 »
Maken omintakeinen logiikka ei petä!

47
Vaasa / Vs: Liisa Kulhia mitali
« on: 22. 04. 2013 13:01 »
Liisa Kulhiasta kerrotaan myös tarinaa, että ollessaan italialaisen kansanedustajan (Giggiolina - se paljaspovinen) emäntänä vei tämän Lapin luontoa ihailemaan. Kuinkas ollakaan, Giggiolina eksyi tunturissa Kulhiasta ja hädissään rouva huutamaan: Kulhiaa - Kulhiaa!
Vastaus tuli tunturista rämäkällä lappalaisäänellä: Tulhaan - tulhaan! Siitä, miten tarina jatkui, ei sitten olekaan tarkempaa tietoa.

48
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 18. 04. 2013 11:11 »
"Valtio korvaa kunnalle pakolaiskustannuksia", päivän Pohjalainen - sivu 23. Toimittaja Anne Laurila
-"Kaupungin maahanmuuttajatyön johtaja Aira Kurtti sanoo, ettei Vaasassa, eikä muuallakaan ole laskettu, paljonko yksi pakolainen maksaa kunnalle. Sensijaan ne tulot, joita kunta saa pakolaisesta, ovat laskettavissa". Sitaatti loppuu.

Voi miten kertakaikkisen tyhminä meitä oikein pidetään! Vaasan kohdallahan kritiikki kohdistuu nimenomaan niihin pakolaisiin, jotka lähetetään muista rannikon vastaanoottokeskusksista tänne sen jälkeen, kun valtionavut on käytetty loppuun, eli kolmen vuoden ansainnan jälkeen (Oravainen)! Onko se niin vaikea ymmärtää? Tätä lukua Laurila ei edes kysy!
Toimittaja latelee Kurtin suulla lukuja ikäänkuin Vaasa olisi juuri se, joka pakolaisista hyötyy rahallisesti. Kovin pieni on kuitenkin se pakolaismäärä kokonaisluvusta, josta kaupunki todella jotain tienaa.

Joka tapuksessa kaupungin olisi uskallettava ilmoittaa luku, joka vastaa todellisia pakolaiskustannuksia. Vaikenemalla saatte kaupunkilaiset aina vaan kriittisemmiksi pakolaisten suhteen.

49
Kertokaa tuo myös mustasaarelaisille! Kielilaki ei koske suomalaista vähemmistöä, "vain 30%" kunnan väestöstä!
-Katujen/teiden nimistä vain pienellä osalla on vain ruotsalainen nimi!
-Mustasaaressa päätösten pöytäkirjoista vain osa suomennetaan!
-Kunnan virkoihin vaaditaan täydellinen ruotsin kielen taito - suomella ei niin väliä, aina alempi taitovaatimus!
-jne. kielirasismi jyrää!

50
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 04. 2013 10:10 »
Enbuske osuu täysin naulan kantaan. Jälleen kerran.

Tuo nimimerkki maken ihailema "suomalainen" istuu peräti puheenjohtajistossa tuossa omituisessa kokoonpanossa - seurueessa!
Linkki: http://www.svenskanu.fi/pdfs/pdf_3_6

51
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 04. 2013 09:09 »
-----Käsittääkseni Timo Soini,  vaati vaatimalla,  vastoin muiden tahtoa  suuret puoluetukimiljoonat säätiöitäväksi.  Itse hän itseoikeutettuna hyvien kaveriensa kanssa alkaa hallinnoida säätiöitä. Säätiöt jäävät ja niiden kasvu ja valta. Onkohan otettu mallia suurimmalta viholliselta.------
-----Perussuomalaisia ei myöskään näkynyt missään, kun hallitusta maahan perustettiin
Tutustu hyvä mies(?) tarkemmin Perussuomalaisten tavoitteisiin! Soini ja kumppaninsa eivät tetenkään vaadi säätiöitä lakkautettaviksi, eivät edes niitä vain ruotsalaisten hyväksi suomessa toimivia!
Vaatimus on saattaa pientä kielivähemmistöä hyödyttävien säätiöiden voitot verollisiksi - ymmärrätkö? Verottomuus on melkoinen kilpailuetu AB FSP:n apujärjestöille.
Suomalaiset säätiöt toimivat koko suomalaista kansaa hyödyttävästi, ärkkopeesäätiöt vain kielisten.
Myös poliittisten puolueiden lähtökohdat ovat puolustaa koko kansaa, kukin tietenkin omista ideologioistaan. Rkp on tässäkin toista maata.     

52
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 16. 04. 2013 08:08 »
Aihe1) Puoluekannastani huolimatta en voi käsittää enkä hyväksyä Pohjalaisen käymää tekstarisotaa kh:n puheenjohtaja Rapoa vastaan!
Tapanani ei ole kustantaa (tekstareilla) Pohjalaista tilaushinnan lisäksi, mutta Rapon ajojahti on mennyt niin överiksi, että laitoin jopa kaksi maksullista viestiä julkaistavaksi. Tukeakseni Rapoa. Ainakin viikko sitten! Arvasitte oikein, viestejä ei ole julkaistu!
Saapas näkee, esiintyvätkö kuitenkin kännykkälaskussa.

Aihe2) http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv.php
Miksi ihmeessä Yle femma ja Teema on kytketty yhteen katsojamittauksessa (Pohjalainen 15.4)? Femma on täysin ruotsinkielinen kanava (resursseista lähes 20%?!?!?), Teema täysin suomenkielinen - katsojaluvut moninkertaiset femmaan verrattuna!

Aihe3) Folkhälsan rakentaa ydinkeskustaan kenelle, millä rahoilla/rahoituksella? Tarkennusta menneeseen ja tulevaan! 
Voi kun näkis Pohjalaisessa edes joskus edes häivähdyksen "tutkivaa journalismia".     

53
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 15. 04. 2013 18:06 »
Onneksi on Perussuomalainen puolue! Jostain syystä joihinkin tavallisiin suomalaisiinkin on iskenyt omituinen pelko, että perussuomalaiset haluaisivat heikentää hidän elinolojaan. Päinvastoin, puolue on ainut, joka jokaisessa tilanteessa puolustaa suomalaisen kansan etuja, fakta!
Ymmärrän toki säätiöpuolueesta hyötyvien pelot etujensa menettämisestä. Perussuomalaiset eivät esimerkiksi hyväksy kielipuolueen rikkaiden vanhojen säätiöiden verovapautta, joka sallii sille kilpailuedut normaaleihin suomalaisiin yrittäjiin verrattuna.

Säätiöt laajentavat vain ruotsinkielistä vähemmistöä hyödyttävää vuokra-asuntojen rakentamista. Vaasan keskustaankin nousee kuuluisan Klub 25:n raunioille hulppeita palvelu- ja vuokra-asuntoja vähemmistökielisille vanhuksille. Folkhälsan kerää voitot - suomalaiset maksavat veroistaan vuokra-avustukset asukkaiden puolesta.
Freudenthalilaista menoa - lievästi sanottuna!         

54
Valtuuston tietoon / Vs: Club25
« on: 15. 04. 2013 10:10 »
Tuolle tontille on tulossa paikka mihin ei suomenkielisillä ole juuri asiaa, jos oikein muistan niin Folkhälsän rakentaa tuohon vanhuksille tarkoitetun talon.
Totta. Tuo iso alue Raastuvankadulta palokadulle asti on varattu Folkhälsanille, säätiölle, joka kerää liiketoimillaan verovapaasti mannaa vain pienen ruotsinkielisen vähemmistön hyväksi. Alueelle tulee säätiön rahoituksella vanhusten palvelutalon lisäksi senioreille suunnattava vuokratalo. Ja tietysti vuokrat verovapaita ja tietysti tarkoitettu vain ruotsinkielisille asukkaille/asiakkaille pitkin rantakaistaa (kielirasismiako?). Ja tietysti vuokra-avustukset koko yhteiskunnan kassasta.

Säätiö pyysi aikonaan toimelleen avustusta/osallitumista kaupungiltakin. Avustus/osallistuminen evättiin, onkohan nykyinen kaupunginjohto edelleen samaa mieltä?
Verovapaus on epätasa-arvoinen kilpailuetu, joka suosii erityisesti näitä miljoona-/miljardisäätiöitä.

J.K. Musisoijathan on siirretty jo ajat sitten Klemettilään.


55
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 09. 04. 2013 15:03 »
Päivän Pohjalaisen nettilehdessäkin on melkoinen määrä mielenkiintoista luettavaa, ainakin toistaiseksi. Ennenkuin sekin muuttuu maksulliseksi - no meikä nyt tilaa paperilehden joka tapauksessa.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/tassa-pohjalaiskunnassa-joka-kymmenes-on-ulkomaalaistaustainen-1.1368656

Huomio kiinnittyy Närpeksin kotoutusylistyksen yhteydessä näiden "pakolaisten" alkuperään (en kehtaa sanoa - laatuun). Epäilemättä  virolaisten, puolalaisten, vietnamilaisten tai bosniakkien kotouttaminen poikkeaa suuresti Oravaisista Vaasaan passitettuun, tai suoraan otettuun kiintiöpakolaisväkeen verrattuna.
Ainakin yllekirjoittaneen mielessä herää epäilys, että kyseessä on Wideroosin aikoinaan julistamasta suomenruotsalaisten osuuden lisäämisestä. Valikoidun maahanmuuton avulla!
Suomalaisten palkkaaminen olisi liian kallista ja toisi tietty Närpeksiin (väärän)kielisiä - vaikeasti kotoutettavia, kato.

56
Vaasa / Vs: Vaasa-Vähäkyrö
« on: 09. 04. 2013 15:03 »
Mielenkiintoinen kirjoitus Pohjalaisen vierailijalta.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/vahankyron-kaksikieliset-nimikyltit-1.1368591

Silmiinpistävää, kovin silmiinpistävää on jälleen kerran Vaasan ja Mustasaaren erilainen kielivähemmistöjensä kohtelu! Vaasa toteuttaa kielilain henkeä tarkasti, Mustasaari sooloillen oman mallinsa mukaan. Eli vain murto-osa Mustiksen kaduista/teistä on nimetty myös suomeksi. (Huom. Mustasaaren kielivähemmistö on suhteessa puolitoistakertainen Vaasaan verrattuna.)
Kuitenkin on jälleen kerran todettava, etteihän se hullu ole, joka pyytää, vaan se, joka ei puoliansa pidä, eikä etujensa perään edes vikise! 

57
Vaasa / Vs: Vaasanlaivat
« on: 09. 04. 2013 14:02 »
Ilmeisesti Uumajan kunnanjohtaja hallitsee myös ainakin tyydyttävästi suomen kielen?! Sehän on vähintä, mitä yhteisen varustamon pomolta on vaadittava. Ilman jonkinlaista suomen taitoahan edes mustasaarelainen ei pääse Vaasan kaupunginkaan virkoihin, puhumattakaan huippusellaisista.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/uumajan-kunnanjohtaja-nostettiin-varustamon-johtoon-1.1368793

Tai mikäs siinä, jos laivayhteys onkin tarkoitettu vain rantojen ruotsalaisten tarpeisiin. Se pitäis kuitenkin sitten huomioida verotuksen kohdennuksessa - tai lippujen hinnoissa.

58
Yleistä keskustelua / Vs: RKP -Vaasan vitsaus
« on: 30. 03. 2013 09:09 »
Sanompahan vaan: Freudenthal ja Haglund!
Haglund on se Soinia rasistiksi nimitellyt sivari puolustusministeri Haglund!

Koskahan rkp pyytää anteeksi suomalaisilta rasistisen oppi-isänsä AF:n näkemyksiä finneistä? Leikki leikkinä, suurin osa meistä toki tunnemme arvomme. Ohessa lista, josta kukin voi tehdä ja takuulla tekee omat arvionsa.

http://www.svenskanu.fi/pdfs/pdf_3_6

59
Mitäs vikaa suomalaisissa maaseutukylissä on, oi nimimerkki 21 solmua? Lähes jokainen suomalainen merkkimies on ollut/on maaseutukylästä kotoisin. Kuten myös suurin osa nykyisistä pliittisista päättäjistä ja tiede-/taideihmisistä.
Itselläni on laihialaiset juuret (ylpeä siitäkin) - laihialaismomma merkitsee todellista viisautta ja henkevyyttä muistoissani. Hänen luonaan sain viettää monia upeita kesälomia.
Meissä vaasalaisissa on se vika, että helposti halveksimme "lantapaukkuja". Ettei vaan johtuisi joillakin yrityksestä samaistua rakkaaseen kielivähemmistöömme, eli bättre folkiin?!

Mitä tulee tuohon keskussairaalan miljoonapiiri-sekoiluun, pelkään, että ärkkopeeläinen kielipolitikointi hankaloittaa vielä rajusti rantaeteläpohjalaisten "sairastelua"! Toivottavasti Tampere ei ota nokkiinsa ja toivottavasti ottavat vastaan jatkossakin erikoisaaraanhoitoa tarvitsevat potilaat.
J.K. Asiasta tuskin kannattaa enempää kinata - olis vaan kiva tietää, miten Vaasan kustanukset muodostuvat, jos/kun potilaat lähetetään edelleen Tampereelle! Numeroita kehiin, kiitos1     

60
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 03. 2013 14:02 »

Olipas hyvä ja helppo haastattelu.  Sen huomaa jos haastateltava on ollut usein kameran edessä
niin se on helppoa.  Tää oli helpoin haastattelu.  Leikkaan sen tänä yönä jos jaksan.

http://www.svenskanu.fi/pdfs/pdf_3_6

Sivuutettiinkohan haastattelussa ehkä viime aikoina esiin noussutta Freudenthal-kohuakin?
Svenska.nu-organisaation intohimoinen ylpiämies Paavo Lipponen on palkittu kuulema ihan kahdesti tuon oppi-isänsä nimissä jaettulla rkp-mitalilla. Freudis, kuten tiedämme, oli suomenruotsalaisten ihailema ja suomalaiset alempiarviseksi kansaksi/roduksi todistellut rasisti.   

61

Jos Vaasa olisi valinnut Tampereen, niin tässä muutaman vuoden sisään kaikki päivystys siirtyisi Seinäjoelle.
----niin kyllä tulee aika kalliiksi päivystyksen pitäminen heille. Tai edes 20. Se vasta hullua taloudenpitoa olisi. Luulisi, että keskussairaalassa on tehty laskelmia asiasta ja päädytty siten kyseiseen ratkaisuun. Jos akuutteja päivystyksen ulkopuolisia korvapotilaita
Kaava on tälläinen
----Jos  päivystykseen saapuvien potilaiden määrä kertaa matkakustannukset kertaa  Tampereen lasku Vaasalle ylittää päivystyksen hinnan, niin silloin Vaasa luonnollisesti pitää päivystyksen itsellään.
Elä make viännä! Äläkä jossittele! Tilanne nyt on vain juuri se mikä on! Vshp on Turun valinnut, fakta! Miksi ihmeessä kuvittelet, että samassa miljoonapiirissä Seinäjoki olisi määrännyt, miten Vaasan on päivystyksensä hoidettava. Eihän Vaasa pelkästään päivystyspiiriä valinnut, kun Turun valitsi! Häh?
Vaasan (ruotsinkielinen) sairaanhoitopiiri ratkaisee täsmälleen itse, mitä se haluaa maksaa ja kenelle! Ei Tampere, sen paremmin kuin Turkukaan, pysty/ole pystynyt määräämään Vaasan tekemisiä.

Laki sallii potilaan määrätä, mihin sairaalaan hoitoon tahtoo. Fakta! Tuskin Tampere kuitenkaan kauan katsoo hyvällä, että Turun valinneen piirin potilaat lähetetään Tampereelle, oli sitten kyse jonkin alan päivystyksestä tai potilaan jatko/erikoishoidosta. Tottakai kyse on myös Tampereen resursseista.
Siksi Sjölundiltakin oli kysytty, kumpaa potilaalle suositeltiin - Turkua vai Tamperetta! Mikä siinä on niin vaikeaa, tämä korvapäivystys on vain yksi pieni, mutta valaiseva esimerkki mitä tuleman pitää, eikö totta make!?

Päivän Pohjalaisessa on listaus VSHP:n valtuustosta ja muista elimistä. Esimerkiksi piirin hallituksessa (11 jäs.) on vain yksi (1) ainut suomenkielinen jäsen. Samaa rataa muutkinpiirin elimet. Toivottavasti Asko Salminen (ps/Laihia) osaa ruotsin, suomea tuskin hallituksessa puhutaan.
Eipä tarvitse paljon ihmetellä, että ruotsalaisrannikon sote-piiriksi tulee yhtä kuin nykyinen sairaanhoitopiiri - ruotsalaispiiri pieni saa pyöriä mielensä mukaan.

Suomenkieliset vaasalaiset vain vikisevät ja maksavat! Ja jonottavat!

Jos sallitte, nostin jutun edelliseltä sivulta, koska asian toistaminen veisi sen veraan aikaa. Aika on rahaa, sano... Viesti lienee edelleen käypä vastaus maken ruotsalaista hegemoniaa puolustaviin kannanottoihin. 

62
Jos Vaasa olisi valinnut Tampereen, niin tässä muutaman vuoden sisään kaikki päivystys siirtyisi Seinäjoelle.
----niin kyllä tulee aika kalliiksi päivystyksen pitäminen heille. Tai edes 20. Se vasta hullua taloudenpitoa olisi. Luulisi, että keskussairaalassa on tehty laskelmia asiasta ja päädytty siten kyseiseen ratkaisuun. Jos akuutteja päivystyksen ulkopuolisia korvapotilaita
Kaava on tälläinen
----Jos  päivystykseen saapuvien potilaiden määrä kertaa matkakustannukset kertaa  Tampereen lasku Vaasalle ylittää päivystyksen hinnan, niin silloin Vaasa luonnollisesti pitää päivystyksen itsellään.
Elä make viännä! Äläkä jossittele! Tilanne nyt on vain juuri se mikä on! Vshp on Turun valinnut, fakta! Miksi ihmeessä kuvittelet, että samassa miljoonapiirissä Seinäjoki olisi määrännyt, miten Vaasan on päivystyksensä hoidettava. Eihän Vaasa pelkästään päivystyspiiriä valinnut, kun Turun valitsi! Häh?
Vaasan (ruotsinkielinen) sairaanhoitopiiri ratkaisee täsmälleen itse, mitä se haluaa maksaa ja kenelle! Ei Tampere, sen paremmin kuin Turkukaan, pysty/ole pystynyt määräämään Vaasan tekemisiä.

Laki sallii potilaan määrätä, mihin sairaalaan hoitoon tahtoo. Fakta! Tuskin Tampere kuitenkaan kauan katsoo hyvällä, että Turun valinneen piirin potilaat lähetetään Tampereelle, oli sitten kyse jonkin alan päivystyksestä tai potilaan jatko/erikoishoidosta. Tottakai on kyse on myös Tampereen resursseista.
Siksi Sjölundiltakin oli kysytty, kumpaa potilaalle suositeltiin - Turkua vai Tamperetta! Mikä siinä on niin vaikeaa, tämä korvapäivystys on vain yksi pieni, mutta valaiseva esimerkki mitä tuleman pitää, eikö totta make!?

Päivän Pohjalaisessa on listaus VSHP:n valtuustosta ja muista elimistä. Esimerkiksi piirin hallituksessa (11 jäs.) on vain yksi (1) ainut suomenkielinen jäsen. Samaa rataa muutkinpiirin elimet. Toivottavasti Asko Salminen (ps/Laihia) osaa ruotsin, suomea tuskin hallituksessa puhutaan.
Eipä tarvitse paljon ihmetellä, että ruotsalaisrannikon sote-piiriksi tulee yhtä kuin nykyinen sairaanhoitopiiri - ruotsalaispiiri pieni saa pyöriä mielensä mukaan.

Suomenkieliset vaasalaiset vain vikisevät ja maksavat! Ja jonottavat!
 

63
Aiheesta kaikki tähän mennessä viestittäneet ovat yksimielisiä asiasta. Näinhän sen tulisi olla.

Ollaan kuitenkin mahdottoman, eli ärkkopeen kilpipuolustuksen takana. Eihän edes uusille kaava-alueille saada myös suomenkielistä nimistöä! Jo pelkkä kaavan teko perinteisille ruotsalaisalueille on silkaa tervan juontia, kuten olemme saattaneet huomata. Jopa uusien alueiden hankinta tehdään lähes mahdottomaksi. Viimeksi eilen ärkkopee (+Kalervo Laaksoharju, kd) onnistui valtuustossa ryssimään kohtuuhintaisen tonttimaan hankinnan Pöölessä. Pantiin pöydälle.

Nykyinen maakuntajohtaja esitti Sundomin liitoksen saatesanoissaan (muistaakseni 1974), että Kyseinen ruotsalaiskylä on säilytettävä ruotsalainena! Hallinto-oikeuskin näyttää olevan samaa mieltä.
Toivoa sopii, että Vaasan (suomalainen) kaupunki ei tyydy päätökseen! Säätiö/kielipuolue on rahoineen toki kova vastus.

 

64
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi vain Tolppanen?
« on: 26. 03. 2013 13:01 »
Perussuomalaisilla ei ole asiaan liittyvää agendaa ja suurin osa perussuomalaisten äänestäjäkunnasta ei jaa käsitystäsi, vaan näkevät yrittäjät riistäjinä..
Nimimerkki makella alkaa jo olla todella hysteerinen käsitys Perussuomalaisista. Eihän siinä mitään, mutta kun asiantuntemuksensa on samaa luokkaa kuin sen kuuluisan sian, joka ei tiedä pohjantähdestä sen enempää kuin make perussuomalaisista.

Tutkimusten mukaan Ps on suurin yrittäjäpuolue, myös jo suurin palkansaajapuoluekin.
Siinä vähän tietoa makelle, jonka vainoharhaiset tekstit alkavat muistuttaa jo pahasti erään entisen, omalla nimellään kinastelleen nykyvaltuutetun. Perittyäkö vai sattumaa? Ei siis mikään ihme, että joillakin tahoilla alkaa olla kohta heikki housuissa.

J.K. Maahanmuuttokriittisyys (lue maahanmuuttokriittisyys, eli ei sama kuin kielteisyys) on osa perussuomalaista politiikkaa. Ei liene epäilystäkään, etteikö se olisi Suomen tulavaisuuden kannalta hyväksi. Poliittisessa naljailussa se luetaan tietty rasismiksi (vrt. Haglund rkp). 

65
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 25. 03. 2013 10:10 »
Puovustusministeri (se sivari) esiinty juuri radio Pohjanmaassa. Ei ollut millänsäkään siitä, että rkp menetti ehdottoman enemmistön maakuntavaltustossa. Eipä tietenkään, koska Kumpula-Natrista (svenska.nu) tulee tuon valtuuston puheenjohtaja. Puheenjohtajan ääni ratkaisee tasatilanteessa, joten ärkkopeellä ei hätiä mitiä.

Kuten muulloinkin, myös tässä tilaisuudesta ärkkopeeläinen otti vaarin syyttää PS:n puhenjohtaja Soinia rasistiksi!!! (Toimittaja ei tietenkään vaatinut ministeriä tilille syytöksistään)
Hagvund on hävytön mies, jonka puolue vannoo todellisen rasistin A. Freudenthalin nimeen, eikö ne ymmärrä tai halua ymmärtää tuon Suomen ruotsalaisuuden oppi-isän todellista ja suorasukaista rasismia nimenomaan meitä suomalaisia kohtaan. Tuskin Freudenthalkaan laskee Suomen ruotsalaisia suomalaisiksi.

Jos Haglund olisi mies, hän pyytäisi suomalaisilta anteeksi Suomen ruotsalaisten rasistisia ja herjaavia kirjauksia suomalaisista.  Maria Tolppasta haastatellaan radiossa iltapäivällä, hän ehkä saa tilaisuuden vastata. Jos luoja ja toimittaja sen sallivat.

66
Hmmmm... eikö tässä nyt pitäisi pahimpien fennomaanien olla iloisia, kun ruotsinkielinen lähetetään Tampereelle. Ainakin sen tyyppistä kirjoittelua täällä on ollut, kuinka ruotsinkielisiä suositaan ties missä ja aina. Sjölundin tapaushan osoittaa tasapuolisuutta kielivähemmistöä kohtaan???
Jos "make" tarkoittaa fennomaanilla yllekirjoittanutta, otan sen kohteliaisuutena vastaan. Ilman fennomaanien sata vuotta sitten alkanutta isänmaallista toimintaa, koko Suomi olisi ruotsalaisrannikon kaltainen svekolandia. Onko Suomi vieläkään vapaa ruotsalaisuuden taakasta, onkin sitten se toinen asia.

Makella riittää kyllä näitä sekomaani-kavereita, ohessa linkki tuolle ihmeelliselle listalle. Mitähän tekemistä supisuomalaisilla on oikeastaan tuossa ruotsitusjärjestössä? Herää kysymys.
http://www.svenskanu.fi/pdfs/pdf_3_6
Lumion nimi listalla on käsittämätön, eikö juuri ärkkopee ollut innokkaimmin Lumion ajojahdissa? Ainakin kielipuolueen hyöty on ollut rajaton!

Mitä tuohon kielipolitikoinnin kaktuskukkaseen, eli päivystävään yliopistosairaalaan tulee, rkp halusi väen väkisin viedä rannikon Turun piiriin. Eikö se nyt sitten kelpaakaan, kun potilaita lähetetään jatkuvasti Tampereelle? Vks:n johtavan ylilääkärin (Rauhala) mukaan Tampere on edelleen ykköspaikka (päivän Pohjalainen)!

Joka tapauksessa tärkein asia on, että Sjölundin kaltaiset potilaat saavat parhaan mahdollisen hoidon - äidinkielestään ja rkp:n tahdosta riippumatta.   

67
Eikka näkee asian häiriköintinä. Se saattaa tuntua häiriköintinä niille, jotka uskovat omaan ääriuskontoonsa Ruotsin saatanasta. Kun omia fanaattisia pyhiä arvoja loukataan tai edes vihjataan, että totuus ei ole pakosta näin, niin näille fanaatikoille se on elämää suurempi juttu.
Hyi, miten rumia tuo make nyt...

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/korvapoliklinikan-potilas-kuljetettiin-tampereelle-hoitoon-1.1358918 - (nettilehden katkelma artikkelista)
Tuosta VKS-aiheesta on asiaa myös tuolla "keskussairaalan touhut..." Vaasan sosiaalipalvelut osiossa. (Yllekirjoittaneen sepustus)
Otin nyt tämän aiheen tännekin, koska Sjölundin kokemukset kuvastavat hyvin/pahoin myyräntyötä, mitä kielipolitikointi pahimmillaan tuo mukanaan.
Tuleekohan kenellekään mieleen, mitä tapahtuu, jos tamperelaiset tosissaan alkavat syrjiä (aiheesta?) meitä rantakaistalaisia. Kokemus on nääs osoittanut, että meidät kaikki luetaan muualla Suomessa samaan populaan, valitettavasti.
Ikävävästi kay, jos meidät kaikki pakotetaan Turkuun hoitoja saamaan!

Nettipohjalaisessa (vasta myöh. tuotu nettiin) on vain pieni osa Sjölundin seikkailusta, kannattaa todellakin lukea paperilehden (sivut 1 ja 4) koko artikkeli. Ja ottaa opiksi!   

68
Selvityksen mukaan ruotsinkielisten palvelu turvataan eritysiratkaisuin (Pirjo Rautio). Mitä ihmettä nuo selvityksen ruotsinkielisten erityisratkaisuista mahtavatkaan sisältää rkp:n hallitsemassa ruotsalaisenemmistöisessä maakunnassa (=sote)??
Mitä tuo oikein tarkoittaa suomenkielisestä näkökulmasta, vielä enemmänkö heikennyksiä palveluihin??
Pohjalaisen mukaan Vaasan keskusairaalan korvapolin potilaat kuljetetaan viikoboppuisin Tampereelle hoitoon.....
---Esimerkkinä on  vaasalaisen Christer Sjölundin tapaus. Foorumin kannalta mielenkiintoista jutussa on, että korvapolin ylilääkäri
---Tämän mielipiteen seurauksena Pohjalaisessa on puolensivun juttu, joka antaa VKS:n touhuista omituisen kuvan. Fremling (ylilääkäri) ei myöskään osaa sanoa kuinka monta potilasta on tähän mennessä lähetetty Tampereelle, vaikka tietää tai tulisi tietää.
Pohjalainen tänään, sivut 1 ja 4. Yritin hakea nettipohjalaisesta ko. juttua linkittääkseni sen tänne. Eipähän löytynyt?

Silmiinpistävin lainaus Pohjalaisesta: Tampereella Sjölundilta oli kyselty, kumpaa paikkaa hänelle Vaasassa suositeltiin, Turkua vai Tamperetta!!!!
Tottakai tämä oli arvattavissa, kun ruotsinkielisten palveluja "turvattiin"!  Toivoa vain sopii, ettei Turun valinta vaikuta vaasalaispotilaiden hoitoon Tampereella. Tampereen resurssit kun eivät välttämättä riitä jatkuvasti rantapohjalaisten hoitamiseen. Muistetaan nyt kuitenkin, että Hippokrateen vala velvoittaa lääkäreitä, mutta ihmisiähän nekin vain on...

Lukekaa Pohjalaisen juttu ja ihmetelkää! Turun valinnan ratkaisseita (6-5) on edelleen Vaasan valtuustossa. Monet olisivat halunneet päätökseen kirjauksen, jossa ainakin suomenkieliset ohjattaisiin Tampereelle.
((Sjölund matkusti kotiin junalla, koska kela korvaa matkan halvimman kulkuneuvon mukaan. Tuntuu varmaan hauskalta (tulevaisuudessa) puolikuntoiselle potilaalle jyristellä junalla Turusta Tampereen kautta Vaasaan ja tänne!))

69
Tuosta uudesta sote-alueesta hieman.
Pohjalaisessa oli lähes sivun mittainen artikkeli aiheen tiimoilta. Asiallista keskustelua eri osapuolilta - hiukan toki tuntuu hankalalta toteuttaa kaikkia osapuolia tyydyttävästi.

Mutta, mutta, sieltä se sitten taas putkahtaa: Selvityksen mukaan ruotsinkielisten palvelu turvataan eritysiratkaisuin (Pirjo Rautio). Mitä ihmettä nuo selvityksen ruotsinkielisten erityisratkaisuista mahtavatkaan sisältää rkp:n hallitsemassa ruotsalaisenemmistöisessä maakunnassa (=sote)??
Mitä tuo oikein tarkoittaa suomenkielisestä näkökulmasta, vielä enemmänkö heikennyksiä palveluihin?? Selvitä, Pirjo, pliis (tyst make). Sairaanhoitopalvelut ovat kaksikielisissä piireissä täysin vailla (tieteellisiä) tutkimuksia, miksi, oi miksi? Kaikenlaisia nollatutkimuksia tehdään, tässähän olisi jotain ytyäkin!

70
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 19. 03. 2013 14:02 »
Ettäkö ihan lisää ruotsalaiskuntia Vaasan kiusaksi? On hyvä muistaa, että Mustasaaren, Malahden etc. maa-alueista ym. päättävät ruotsinkieliset tahot apunaan kielipuolue RKP!
Edes Vaasan kaupunginvaltuusto ei saa hyväksymiään (yleis)kaavaehdotuksia rkp-muurin läpi. Täsmävalitukset purevat puolueettomaankin (hallinto)oikeuteen.   

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vaasan-hallinto-oikeus-sanoi-ei-vaskiluodon-ja-sundomin-uusille-asuinalueille-1.1357232
Toivottavasti valtuusto ei tyydy sormet suussa valittajien tahtoon.

Jäljet johtavat sylttytehtaalle, ei lisätä enää "ruotsalaista pyhää maata" Vaasaan? Mitä enemmän ärkkopeeläisiä, sitä vaikeampi on kaupunkia kehittää!
Hedelmällinen yhteistyö naapurusten kesken tuottaa parhaimman sadon, sen ymmärtää parhaiten juuri Luther. 


71
Keskussairaalan väki riemuitsee, kun lasareettiin saadaan lääkäriharjoittelijoita Turusta. En nyt muista, montako pätevää lääkäriä Vks:ssä on, mutta sadat epäpätevät harjoittelijat (jopa 30 viikossa) eivät välttämättä ole potilaiden kannalta hyväksi.
Voi jopa kuvitella, että jonot hoitoihin venyvät, kun vakituiset joutuvat ohjaamaan ja opettamaan kandeja. Ainakaan meikä ei sitäpaitsi halua joutua epäpätevien koekaniiniksi.

Jossakin/joissakin terveyskeskuksissa omalääkäriltä ei saa edes akuuttia apua. Ilmoitetaan tylysti: "Lääkäri on opetustehtävissä vielä ensi viikonkin". Varsinaisia vastaanottoaikoja saa sitten jonottaa jopa kolme kuukautta! 
Karua, mutta totta nykypäivän Vaasassa!

72
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä nimeksi Bölelle?
« on: 11. 03. 2013 13:01 »
Jos on pyhän ruotsalaisuuden häpäisemistä antaa BÖLE:lle myös suomalainen nimi, niin säilyttettäisiin nyt edes muualla vanhat suomenkieliset nimet.
Ainakin Pohjalainen on saanut päähänsä käyttää KRUUNAn alueesta sen ruotsalaista nimeä KRONAN! ilmeisesti katukilvet vaihdetaan sitten muotoon Kronanintie!

Eipä siinä sinänsä mitään ihmettelemistä ole - käyttäväthän lehden toimittajat usein virallisesta LAIHIANJOKI-nimestäkin nimeä TOBYÅ!

Yleensä ja erikseen - eivätkö konsulit pysty tai halua valvoa kaavaosaston suhmurointia?

73
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 11. 03. 2013 13:01 »
Perussuomalaisten taholta tuli kannanotto suomalaisnimistöstä Vaasassa. Bölen böllö-nimen rinnalle haluttiin myös suomalainen nimi!
Taitaa vielä paljon virrata vettä Laihianjoessa (yrittävät vääntää tuonkin virallisen nimen Toby-ååksi), ennekuin suomalaisenemmistöä kuunnellaan kieliasioissa kaupungissamme. Viikingastakin pudotettiin toinen i pois - esimerkkejä riittää.

Viimeisin kielikukkanen oli "minun lehdessäni" Pohjalaisessa jukaistu arikkeli (pari päivää sitten) KRUUNAN ALUEEN uudesta kaavasta. Toimittaja puhui suuta suuremmalla KRONANin alueesta vastoin parempaa tietoaan? Vai onko siitäkin kaavaosasto päättänyt pudottaa suomalaisen nimen ruotsalaisen hyväksi? (Helppo tarkistaa, kun ajaa KRUUNANTIETÄ pitkin) Kuka/ketkä siellä oikein huseeraavat Vaasan ruotsalaisen imagon puolesta, kositaanko näinkin mustiksia osaksi Vaasaa?

Se on kuitenkin varmaa, että ruotsalainen nimistö on myös imagoasia, joka karkottaa suomalaisia kaupungista pois. Tottakai se on ärkkopeen tarkoituskin, ihmetyttää vaan suomalaisten päättäjien jatkuva munattomuus. Jospa nyt sitten PS saisia jotain aikaan, saapas näkee.

JK. Edellisen nimi-asian vellonnan aikana tiedettiin, että kaavaosaston nimimestarittarena hääri suomenruotsalainen nainen. Näyttää siltä, että meno senkun jatkuu ja kasvaa!

74
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 10. 03. 2013 14:02 »
Sori, että huseeraan näin kovasti Pohjalainen-osiossa. Kuitenkin linkki nyt siltä varalta, että joku lehden toimittajakin innostuisi tutustumaan vähän tarkemmin Perussuomalaisiin. Ehkä puolueen parjaaminen tapahuisi sitten edes vähän hillitymmin ja harvemmin!
Kumpula-Natri (svenska.nu) ja Katainen, se Stubin kaveri, ovat tietty kovia naamoja, mutta.... 

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/

JK. En ole PS:n jäsen, ainakaan vielä. (ei tietenkään kiinnosta ketään, mutta kuhan sanoin)

75
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 09. 03. 2013 16:04 »
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/kohuyhteiskunta-1.1351819

Ellei päätoimittaja, niin sitten pääkirjoitustoimittaja syöksyy "persujen" kimppuun. Kaverusten mielestä vain "kakot" hallitsevat tiedon ja taidon!

Kataisen epäilyttävää Himas-rahoitusta vasta tutkitaan, kun jo Peltokangas on valmis teilaamaan selvityksen vaatijat. Tyypillistä myös kokkarien politikoinnille - eduskunnassa HALLITUKSEN kyselytunneillakin kokoomuspoliitikot vaativat farisealaisesti oppositiolta keinoja Suomen selviämiseen. Kunnollisia vastauksia katkuilta on turha odottaa, kysyjille viisastellaan ja suorastaan v......!

Eduskunnassa vastuu siirretään kysyjälle, Pahjalaisessa lukijalle! 

76
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 09. 03. 2013 16:04 »
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/kohuyhteiskunta-1.1351819

Pohjalainen ei voi antisympatioilleen mitään. Päivän pääkirjoitus halveksii ja parjaa tapansa mukaan perussuomalaisia - tällä kertaa ovat kehdanneet esittää epäilyksensä Kataisen suhmuroineen Himasen tutkimuksen rahoituksen (700 tuh.) järjestämisessä. Ilmeisesti kokkareita eivät koske kilpailutussäännöt.

Että "persujen" mielestä oikein pitäisi tutkia "kakojen" puheenjohtajan tekemisiä - onhan "Katku" sentään pääministeri! Hyi soinilaisia! Kiusantekoa moinen, sanoo Peltokangas.

Ettei vaan olisi taas pelko hiipinyt pusakoihin, kun Gallup lupailee PS:lle nousua. Alkavat lähestyä kakojen kannatuslukuja. Pohjalainen unohtaa, että perussuomalaiset osallistuvat myös lehden kustannuksiin tilaamalla lehteä. Ilman lukijoita mainostajat kaikkoavat.
(herkoon kanssa ollaan samaa mieltä lähes kaikista asioista, Pohjalainen jakaa kuitenkin intressit. Meikä pitää lehdestä, vaikka toimittajat joskus sortuvatkin ylilyönteihin. Vastuu siirretään turhan usein lukijalle!)

77
Vaasa / Vs: Vaasa - Seinäjoki
« on: 07. 03. 2013 19:07 »
Seinäjoelle 200 milj. hoito-palvelukaeskus
Väestön keski-ikä nousee nopeasti ja 65 vuotta täyttäneitä on yhä enemmän. Etelä-Pohjanmaalle suunnitellaan nyt ensimmäistä hoiva-alan suurhanketta.
Haasteeseen on tarttunut Hoitokoti Tuulikello, joka suunnittelee Seinäjoelle hoivapalvelujen keskusta. Hankeen kustannusarvio on 200 miljoonaa. Suunnitelmissa on senioriasuntoja, ravintoloita, lääkäri- ja terapiapalveluita, koulutustiloja ja kuntoilukeskus.
Vaasaa johtaa suvereenisti RKP (pikku apulaisia riittää), jonka äänestäjäkunta saa tarpeensa folkhälsan- ym. supersäätiöiltä. Säätiöiden saaristoa on kasvatettu suomalaisten verotuella vuosisadasta toiseen.
Miksi ärkkopee nyt niin kovasti suomenkielisiä vanhuksia ajattelisi, yhteistyön puute näkyy tässäkin räikeänä.

Keskustaan nousee ökypytinki Vaasan ja kehäkuntien ruotsalaisvanhusten palvelujen tuottajaksi. Pyysivät hankkeeseen kaupungilta miljoonatukea, mikähän mahtaa olla tilanne? Hiljaista on tiedoitusrintamalla tässä, kuten monissa muissakin hankkeissa.

Kateeksi käy Seinäjokea, missä puhalletaan yhteiseen hiileen yhteisistä intresseistä johtuen - tietenkin!   

78
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä nimeksi Bölelle?
« on: 07. 03. 2013 18:06 »
Alan ammattilaiset eli taksikuskit ovat ratkaisseet nimiongelman hyvin yksinkertaisesti, heidän koneellaan on Böle Vaasa sekä Böle Mustasaari ja ei mitään ongelmia.
Riemastuttavia ehdotuksia Bölen suomalaiseksi nimeksi, joista tuskin monikaan on tosissaan esitetty. Ristolta olisin odottanut jotain muuta.

Tosiasia on kuitenkin, että alkuperäisessä suomen kielessä ei esiinny eikä tunnisteta B-kirjainta. Siksi meidän suomalaisten ei pitäisi nöyrästi tyytyä siihen, mitä ruotsinkieliset meille kullonkin suvaitsevat esittää. Tietääkseni/muistaakseni kaavaosastolla nimistönikkarina touhuilee ruotsinkielinen nainen - jäljet näkyvät. Ovelasti Viikingastakin (Viikinlohkonakin joskus tunnettu) tiputettiin toinen i pois. Muistutan, että asumme Suomessa suomalaisenemmistöisessä kaupungissa, joten kyllähän meilläkin tulee olla oikeutemme.
Vaasa-Vasa onnistuu, miksei Böle (mikä nimi!) voisi todellakin olla yksinkertaisesti Pööle-Böle!? Asutus ei ole niin vanhaa ja vakiintunutta, ettei alueen nimistöä voisi entrata.

LÄNSI-POHJANMAA on edelleen ruotsinkielisten vaatimuksesta ilman suomenkielistä nimeä. Kuten tiedämme, POHJANMAA kattaa aluen, joka sisältää maakunnat Etelä-Pohjanmaalta Keski-Pohjanmaan kautta Pohjois-Pohjanmaalle!
Kun katselee nykyistä menoa, ihmettelee, onko Suomi edelleen ruotsalainen, kuten tv-sarjakin väittää?

79
Vaasa / Vs: Vaasanlaivat
« on: 07. 03. 2013 10:10 »
Linkki "vaasalaisen" kaipaamaan lisätietoon! Olisi ehkä ollut parempi jättää uutisen kaltainen info julkaisematta!

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/talous/uumaja-myonsi-miljoonalainan-nlc-ferrylle-1.1349939

YLE kertoi radiossa suorasukaisemmin, että arvioidun yhden miljoonan sijasta laivaromun remontti onkin maksanut/maksaa kokonaista kolme miljoonaa euroa!
Ota nyt sitten selvää. Hämäys ja salailu on seurannut pakkosillan korviketta jo alkutaipaleelta lähtien. Suuri yleisö sai tietää alushankinnasta vasta, kun ilmoitettiin laivan olevan jo matkalla Vaasaan! Ainakin yllekirjoittaneen uutinen yllätti täysin.

Kalliiksi, kovin kalliiksi näyttää ruotsalaisten välinen yhteydenpito tulevan veronmaksajille! 


80
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 01. 03. 2013 12:12 »
Kapunginvaltuutettu Jussi Mäkynen (ps) esittää valtuustoaloitteessaan BÖLEN nimeksi PASILA. Nimestä en tiedä, mutta kaupungin osoitenimistö pitäisi olla ilman muuta myös suomeksi - enemmistökielen mukaan.
Vaasan ruotsalaista imagoa pitäisi jo vähitellen alkaa ajatella kriittisesti. Imagoa ei todellakaa paranna jatkuva ruotsinkielen korostaminen osoitenimistöä myöten. On aika vaatia tasapuolisuutta!

Hälytysajoneuvot löytänevät perille, mutta samaa ei voi sanoa esim. rakennustarvikkeita kujettavista rekoista ym. Kerrotaankin, että rekka seikkaili Jerpyyn rakentamisen aikoina Raippluodon teillä - kollien osoitteessa luki JERPYY, tarkoitti tietty GERBYTÄ! No ilmeisesti kuorma pääsi aikoinaan perille.

Pohjalainen kysyy "päivän kysymyksessään" pitäisikö Bölen nimi suomentaa Pasilaksi? On varma, että hirveä haloo ja itku alkaa ruotsalaispiireissä: meiltä viedään identiteetti! Vaikka onkin kyse vain rinnakkaisnimestä Bölelle! Annetaan ymmärtää, että Böle-nimi muuttuu kokonaan joksikin suomalaismöröksi.
Voi vain kuvitella, miten koko ruotsalaisrannikko Sipoota myöden mobilisoidaan vastaamaan ja vastustamaan Pohjalaisen kyselyn mukaista uudistusta.
Yrittänyttä ei laiteta, hyvä Jussi Mäkynen!

Siirretty ketjuun Mikä Bölelle nimeksi

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17