Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pappa Razzi

Pages: 1 [2]
41
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 14. 12. 2006 11:11 »
Onko kukaan nähnyt että Pohjalainen olisi kirjoittanut tarkastuslautakunnan arvioraportista tai kokouksesta.  Lukekaa nyt ihmeessä tuo raportti. Sen pitäisi olla paikallista dynamiittiä.
Kauhea järkkytys jos se painetaan villasella.

Tarkastuslautakunnan raportti

http://www1.vaasa.fi/ktwebbin/docisa.dll?323030365c313230355c36353330303636362e444f43++doc

42
Yleistä keskustelua / Re: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 22. 10. 2006 15:03 »
Ymmärrän täydellisesti Karin tunteet.  Itse kannan hautaan saakka kehitteen, välihuuhtelun ja kiinniteeen sekä keskeytteen tuoksun. 

Se joka ei ole koskaan paistanut paperikuvasta arkistokelpoista kopiota, ei tiedä "oikeasta" valokuvauksesta mitään.  Se joka ei ole koskaan prikannut tai kopioinut useita negoja päällekkäin on jäänyt paljosta vaille.

Mutta aika menee eteenpäin.

Saako muuten vielä jostain musta- valkoista kinomateriaalia?


43
Sekalaista keskustelua / Re: Autoista
« on: 17. 10. 2006 09:09 »
Täällä keskusteltiin keväällä siitä, että Vaasa voisi profiloitua ihmisvoimalla kulkevien laitteiden kaupungiksi mutta miksi ei "ihmis- ja sähkövoimalla kulkevien laitteiden kaupungiksi"? 

Esimerkiksi Waasalandiaan ajava "Tuksu?" voisi hyvin toimia akuilla, samoin kuin monet kaupungin ja Vaasan Sähkön ajoneuvot mainoksineen.

44
Yleistä keskustelua / Re: Blogi laskussa
« on: 22. 09. 2006 19:07 »
Onko tämä joku vitsi?

45
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 16. 08. 2006 06:06 »
Ikävä juttu Jaskarille jos toriteltasta tuli takkiin. Se oli kuitenkin ennustettavissa tuolla esiintyjäjoukolla.
Vaasalaisille riittää että saavat olla  vaasalaisten seurassa.  Tästä ovat Kalastuksen päivä ja Siika- ja silakkamarkkinat hyvä esimerkki.

Tulevaisuutta ajatellen tapahtumatelttaa ei saisi kuitenkaan heittäää järveen.

46
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 13. 05. 2006 13:01 »
Silakka eri tavoin valmistettuna on varmasti vaasalaista perusruokaa.  Monet vanhemmat vaasalaiset muistavat vielä silakkaperunut.  Eli kuorittujen perunoiden päälle kattilaan perattuja silakoita, sipulia, porkkanakuutioita ja maustepippureita.

Paistetut silakat, silakkapihvit, halstratut silakat ja savusilakat ovat toki myös vaasalaista ruokaa.  Lasimestarinsillistä ja suutarinlohesta nyt puhumattakaan. 

Köyhimmat kastoivat kuuman perunan kylmään "silakkalakaan" eli suolasilakkaliemeen tai sitten kylmän perunan kuuumaan lakaan.  Lakaan ei tullut muuta kuin voinokare ja sipulisilppua tai ruohosipulisilppua.

Mitä pizzanpurijasukupolvi ajattelee moisesta?

Ai niin se kysymys:

Onko muuta vaasalaista janojuomaa (ei alkoholia) kuin Jaakkoon puolukkajuoma?

47
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 10. 05. 2006 11:11 »
Mikä oli nimeltään se valkohapsinen, baskeria käyttänyt valokuvaaja  - joka vielä 1970-luvulla kulki kameroineaen ympäri Vaasaa.  Hän taisi asua Palosaarella lähellä ns. Fogelbergin kulmaa?


48
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 01. 05. 2006 17:05 »
En tiedä mitä se on, mutta minua ainakin jotenkin kouraisee kun taas saan kuunnella naljailua lahjusskandaalista  etelä-suomessa tulevalla viikolla.  On hämmästyttävää, miten laajalle tieto paikallisuutisesta on itse asiassa levinnyt.

Olen varma että pian joku keksii sellaisen Vaasaan sopivan ilmaisun kuin "turuntauti", joka sitten leimaa Vaasan negatiivisesti vuosiksi, kiitos ko. herrojen.

49
Johan myrkyn lykkäs.  Minä ottaisin autiolle saarelle, minkä tahansa seuraavien artistien tai säveltäjien cd levyistä tai biiseistä.  Järjestys on mielivaltainen:

1. Miles Davis
2. Fats Waller
3. Teddy Wilson
4. Louis Armstrong
5. Ella Fitzgerald
6. G. Gerswin
7. Anton Vivaldi
8. F. Chopin
9. T. Kärki
10. Villa-Lobos

50
Seppo Rapo

Quote
1-2 terveyskeskuksen ulkoistamistarjoukset on jätettävä 30.3.2006 mennessä ja asia tullee lautakunnan päätettäväksi mahdollisesti kevään aikana.

Puhelinpalvelusta lautakunta keskusteli edellisessä kokouksessa ja evästi viranhaltijoita jatkotoimenpiteitä varten.

Kiitos Seppo, mutta moni jää vieläkin pohtimaan.  Mitä tarkoittaa, terveyskeskusten ulkoistamisesta päättäminentulee ajankohtaiseksi:  esitys, ulkoistaminen??

ja mitä tuo evastäminen tarkoittaa?

51
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 23. 02. 2006 05:05 »
Kyllä tekee vanhalle mielelle hyvää nähdä taas elämää ja toimintaa kauppatorilla.  Venäläismiesten veistokset ovat todella upeita.  Menkää ihmeessa katsomaan ja osoittmaan mitä mieltä olette.

52
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 14. 02. 2006 15:03 »
Minun lapsuudessani oli muistaakseni Palosaren kirjaston ja kirkon välissä pikulapsille tarkoitettu liukurimäki.  Se oli tosin rakennettu puusta ja kiinteätä mallia.  Olisiko kovin kaukaa haettu ajataus että torille saataisiin tällainen nykyatekniikalla vaikka putkista rakennettu liukurimäki torille tai kirkkopuistoon tai jollekin pränkille?

Pränkkejä voisi muuten muutoinkin hyödyntää talvella.

Verenkuljettamille tiedoksi että pränkki on vaasalalaisittain palokatu.


53
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 01. 2006 15:03 »
Minä olen kaivannut, että Marjatta Vehkaoja, Heikki Kouhi ja Raimo Rauhala kirjoittaisivat tänne.  Eikö lkukaan tunne heitä ja voi vihjaista.  Ehkä myös RKP:n Nordman tai taustavaikauttaja Grönblom.

Virkamiehistä kaipaan Heikki Longan ja kulttuuriosaston Tarja Hautamen osallistumista.  Luulen että virkamaieskin voi osallistua keskusteluun.  Ainakin se antais ihyvän kuvan kaupungin avoimuudesta.

54
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 28. 10. 2005 11:11 »
Ei mikään ole niin kuin ennen.  Ennen oli Palosaarem urheilukentällä Präntöön paana ja Hietalahden urheilukentällä oli Hietskun paana.  Vanhemmat muistavat vielä Onkilahden paanan.

Nyt luistelu ei ilmeisesti kiinnosta.  No, silloista nuorisoa kiinnosti tietysti rusettiluistelu, mistä nykynuoret eivät mitään tiedä.  Siellä paanalla on kuitenkin monen nykyvaaslaisenkin ukki ja mummo tavanneet ensimmäisen kerran.

55
Mikä on tai oli viraapeli?

Uskon nimittäin että viraapelejä on yhtä vielä käytössä.  Viraapeli oli aikoinaan Vaasan kuuluisin veneen moottori.  Joka ikinen Viraapeli oli hieman erilainen, mutta kaiki toimivat erinomaisesti. Viraapelit valmistuivat työnantajan tieten Vaasan Puuvillatehtaan korjaamossa.  Viraapelien lukumäärää ei kukaan tiedä ellei sitten Vaasan Moottorimuseoakativisti Timo Koskinen ole asiaa tutkinut.

Veneen moottorin valmistaminen alusta lopuun ja omat valut ovat yhä vielä kova jattu ja kertovat siitä, että Vaasassa osattiin.  Taidetaan osata vieläkin.

56
No, siinne päin.  Kiusataan nyt vielä hetki ennen kuin jaetaan pisteitä.  Sen verran autan, että Viraapeli oli "peli".

57
Yleistä keskustelua / Vai ei kiinnosta?
« on: 12. 09. 2005 10:10 »
Vai ei muka kiinnosta
Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas epäili tänään, että vaasalaiset eivät ole kiinnostuneita kehittämään kaupunkiaan vuosikymmeniksi eteenpäin.  Ainakaan tämän foorumin perusteella ei voi niin sanoa.

Täällähän on todella positiivinen lataus ideoita ja kehittämishankkeita vaikka isommalle kaupungille jakaa.  Peltokangas ei ilmeisesti vielä tiedä tämän foorumin olemassaolosta.  Voisiko joku vihjaista?

58
Sekalaista keskustelua / Lisää sanoja
« on: 12. 09. 2005 10:10 »
Tussarit oli kova juttu

Minun nuoruudessani tussarit oli kova juttu.  Niitä oli vähintään tusina eri laista.  Kuka vielä muistaa?  Tässähän olisi oiva paikka neuvoa nykynuoria niiden rakentelussa.  (vitsi, vitsi)

Sitten oli tietysti ritsa, joita niitäkin oli ainakin kahta eri tyyppiä:  pihlajanoksasta ja polkupyörän kumista tehty ja hitsauspuikosta ja kumilenkistä tehty.  Nahanpala oli molemmissa samanlainen.

Olisiko sana propelli vaasalainen sana?

Sitten kymmenen pisteen kysymys.  Mikä on tai oli "Viraapeli"  Kirjoitan nimen isolla aivan tarkoituksella.

59
Sekalaista keskustelua / SAna kateissa
« on: 08. 09. 2005 06:06 »
En minäkään muista sanaa

Mutta sen muistan että oltiin poikien kanssa Palosaaren linja-auton takapuskurissa kiinni ja rohkeimmat otti pitkän li´un.  Mikä kumman sana se oli.

Kyllä ainakin Präntööllä pluukattiin muutakin kuin panaanaa.  Piruvieköön nyt se sana tuli mieleen. Se oli ookaamista.

60
Sekalaista keskustelua / Rooku, rooku ja arooku
« on: 15. 08. 2005 16:04 »
Rillit löytyi

Mikä ihmeen rooku.  Sehän on krooku -  se kuiva räkäklöntti - ei siis räkälöntti. No, voi se olla klimppikin mutta ei missään tapauksessa limppi.

61
Sekalaista keskustelua / Sanoja
« on: 15. 08. 2005 15:03 »
Vaasalaisia sanoja

Se rooku on yhtä kateissa? Samoin talojen nimet:  Tässä yksi lisää: "Wiikin Tivoli".

Lisää sanoja:

-Ranstakka

62
Sekalaista keskustelua / Mitä ne ovat?
« on: 15. 08. 2005 05:05 »
Mitä ovat rooku ja flyygi?

-Rookusta en ole koskaan kuullutkaan, mutta flyygy on ilmeisesti flygari eli nenä.

Hauska ilmiö täällä on myös talojen nimeäminen.  Vaasassa on kilometritalo, Eden ja Kapernaumi.  Vanhat muistavat Katekismuksen ja Betlehemin.  Onko muita?

63
Sekalaista keskustelua / Lisää sanoja
« on: 10. 08. 2005 07:07 »
No, mutta Timo.  Kyllä tämä on ihan vakavahenkistä keskustelua:

-huusi tai huussi
-paana tai baana
-espa

64
Yleistä keskustelua / Kaunein kotipiha kilpailu
« on: 10. 08. 2005 06:06 »
Missä Vaasan kaunein kotipiha?

Innokkaana kotipuutarhurina olen jo pitkään odottanut, että Vaasan perustettaisiin kilpailu kauneimmasta kotipihasta.  Luontevia yhteistyökumppaneita olisivat esimerkiksi Vaasan kaupunginpuutarha ja paikallinen media (Pohjalainen, Vasabladet ja Radio Vaasa) sekä Kyrönmaan Säästöpankki.

Ryhmä valitsisi kaupungin kauneimman kotipihan joskus loppukesästä.  Pari päivää ennen Taiteiden yötä olisi hyvä paikka.  Kohteena voisivat olla kerrostalopiha, rivitalopiha ja yksityispiha.

"Voittaja" saisi esim. 2000 euro uusia istutuksia varten ja muutaman puun taimen kaupunginpuutarhasta.  Seuraavina vuosina voisi huomioida aidat, portit, portaalit jne.

Tällainen kilpailu kiinnostaisi varmasti taloyhtiöitä ja yksityisiä ja auttaisi luomaan Vaasasta entistä viihtyisimmän.

65
Quote
Syksyisin sitä hungailtiin Pikkupotilla. Ja aidalla palitseerattiin. Kuka tietää mistä oli kyse?


Tiedän, tiedän!

Mutta mitä ovat prekkaaminen ja puttaaminen ja hungaamiseen liittyvä "plomata"?

66
Sekalaista keskustelua / Frysis
« on: 01. 08. 2005 11:11 »
Olisiko tämä vaasalainen sanonta?

"On frysis ja kalis kun on kalsarit kanis"

67
Yleistä keskustelua / Ruovikkoa ja rehevää
« on: 20. 07. 2005 12:12 »
Se puoleksi hoitamaton on juuri sitä, mitä jotkut tietyt kaupungin herroista haluavat.  Kaupunki on kulttuurimiljöö ja siinä miljöössä hoitamaton on hoitamatonta.

Hoaitamattomassa ympäristössä voimakkaimmat kasvit pääsevät valtaamaan koko kavualan ja lopputuloksena on karsea yksipuolisuus niin luonnon kuin ihmisen silmänkin kannalta.

Kaupungissa ympäristön täytyy olla hoidettua, leikattua ja siistittyä.  Sundominlahaden luonnollinen ympeenkasvaminen tarkoittaa haisevaa ruovikkoa.

Pages: 1 [2]