Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tapio Parkkari

Pages: 1 ... 15 16 [17]
641
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 03. 12. 2009 10:10 »
Puhuin tänään pitkän puhelun varsin kielitaitoisen ystäväni kanssa.  Kun tärkeimmät asiat oli kaluttu, niin ystänäni kertoi seuraavan storyn, joka liittyy Onyxiin.
 
Ystäväni oli ollut eilen hotellissa, jonka respan tiskin eteen oli juuttunut ranskalainen herrasmies.  Ranskalainen ei osannut englantia, eikä respatyttö ranskaa.  Ystänäni ryhtyi tulikiksi.  Asia koski diettiiruokaa.

Kun asia oli selvitetty, miehet alkoivat puhua niitä näitä kunnes raskalainen otti yllättäen esille Onyxin.
 
Ystäväni mukaan mies sanoi että suomalaiset eivät ymmärrä mistään mitään.  Ei varsinkaan siitä että ranskalainet pitävät kynsin ja hampain kiinni jokaisesta aluksesta joka on rikkoutunut heidän rannoillaan ja joidenka korjaulset eu-lainsäädäntöön vedoten voidaan tehdä Ranskasssa.

-Ensin ranskalaiset tietysti ottavat selvää millaiset takuut aluksella on, ja jos takuut ovat olemassa alus jäädytetään Ranskaan ja korjataan ranskalaisesten työmiesten voimin.

-Eli siis.  Jos takuu on aluksen omistavalla yhtiöllä niin juttu on ok mutta jos takuu jotenkin liittyy Suomeen, niin silloin ranskalainen tapa toimia on tämä:

-Asiasta tehdään pieniä juttuja ranskalaisiin  lehtiin ja nettiin , joissa arvioidaan kriittisesti suomalaisia viranomaisia.  Sen jälkeen asiasta tehdään pieni diplomaattinen kysymys, joka vuodatetaan lehtiin ja näin varmistetaan että Suomen ekologisesta maineesta huolissaan olevat  viranomaiset varmasti hoitavat asian. Näin siis naureskeli tämä ranskainen herrasmies.

Jos takauksilla ja Suomella eli siis Vaasalla on vielä jotain  tekemistä aluksen kanssa ,niin lasku on odotettissa pikapikaa. Osala voisi selvittää asian.

Hauska story joka tapauksessa ja kertoo että elämmme lopultakin hyvin pienessä maailmankylässä.

642
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 11. 2009 19:07 »
Risto,
tämä on varmasti hyvä ratkaisu.  Sen huomaa jo toisesta postauksesta.  ÄLä vedä hernettä  nenääsi.  Tämä selkeyttää keskustelua.

Tapsa

643
Olen samaa mieltä Marjatta Vehkaojan kanssa siinä että kenenkään aika ja energia ei riitä satojen keskusteluvitjojen seuraamiseen. 

Tilanne paranee huomattavasti ensi viikolla kun otan käyttööni ”Viikkotiedotteen” joka lähtee kaikille kunnanvaltuutetuille ja tämän lisäksi n. 1700:lle muulle vaasalaiselle.  Viikkotiedotteessa pyrin nostamaan esille kiinnostavimmat keskustelunaiheet.

Tämän lisäksi pyrin parantamaan foorumin uutisikkunan sisältöä.

Tällä kaikella ei kuitenkaan ole mitään merkitystä jos valtuutetut, virkamiehet, muut luottamusmiehet ja vaasalaiset eivät opi käyttämään foorumia työkaluna.

vaasalaisia.info on sosiaalinen, yhteiskunnan tuesta vapaa kansalaisfoorumi, jonka ylläpitäminen on kiinni minun jaksamisestani.  Näin ei voi olla enää kovin pitkään.

644
Sekalaista keskustelua / Re: Malka silmässä
« on: 07. 11. 2009 11:11 »
Lähin paikka missä pippuri kasvaa ulkona lienee Turun ylioipiston kasvitieteellinen puutarha.  Pippurin esitteli minulle itse Arno Kasvi vuosia sitten.

 Kasvi sanoi myös että piper-sukuun kuuluvia kasveja saattaa olla missä tahansa hyvin varustetussa kukkakaupassa, joten kovin kauaksi ei tarvitse mennä jos joku kehoittaa menenmään "niin pitkälle kuin pippuri" kasvaa.

Mutta mitä on "Nakkilan kirkon vaiheilla" kun näin sanotaan?

645
Sekalaista keskustelua / Re: MIKSI?
« on: 07. 11. 2009 11:11 »
Jätetään Pentti ja porkkanat rauhaan.  Miksi maksamakkara ei enää maistu maksamakkaralta?  Onko kysymyksessä joku terveysviranomaisten suositus vai pelkkä Herra Snelmannin ahneus.

646
Minusta tässä keskustelussa on ainakin kolme mielenkiitoista piirrettä:

!. Itella ei vastaa vaikka Itellan palautelomakkeessa, jonka täytin,  on kruksin paikka jos haluaa vastauksen meililä.

2. Sanomalehti Pohjalainen vastaa jälkijunassa, ja silloinkin talousosastomsa näkökulmasta.

3. Itse asianosaiset tai heidän lapsensa tai sukulaisensa eivät reagoi, vaan käyttävät "bulvaania". (Anteeksi Veikko) Onko syynä välinpitämättömyys vai onko suomalaisessa yhteiskunnassa jonkinlainen herranpelko?

647
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 03. 11. 2009 05:05 »
Voit auttaa ylläpitoa liittämällä seuraava teksti profiiliisi kohtaan Profilin ulkoasu > Allekirjoitus:

size=11pt]Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.[/size]

Laita ensimmäisen size sanan eteen hakasulku [  Voit toki muokata viestiä oman halusi mukaan.648
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 03. 11. 2009 05:05 »
Kysy itse Astridilta.

Monikulttuurinen Pohjanmaa ma 9.11.2009.
Mitä siirtolaisuus on antanut ja antaa Pohjanmaalle? Tästä aiheesta luennoi ministeri Astrid Thors maanantaina 9.11. Vaasan kaupunginkirjaston draamasalissa. Tilaisuus alkaa kello 18.00. Osoie: Kirjastonkatu 13.

Jos menet kyselemään niin varaudu siihen että et saa kahvia, koska kah itilaisuuteen piti ilmoittaugtua ennakkoon.

649
Kruksasin Itellan Palautesivulla kohdan että haluan vastauksen sähköpostiini.  Tämä tietysti siitä syystä että julkaisen vastauksen tässä ketjussa heti/jos se yleensä tulee.

Valtuutetuilta on turha odottaa vastausta ellei ensin asiasta kysy ja sen jälkeen vielä muistuta ja ellei sekään auta niin uhkaa että kertoo julkisuudessa että valtuutettu ei halua olla missään tekemisissä äänestäjänsä kanssa.

Todennäköisesti siitäkään ei ole apua.  Lähettelin valtuutetuille foorumin kolmen ensimmäisen vuoden aikana säännöllisesti meilejä.

Kerroin meileissä mistä kansalaiset ovat huolissaan foorumissa ja kehoitin valtuutettuja käymään lukemassa ja rekistgeröitymään foorumiin.  Ainoastaan 5 valtuutettua  vaivautui edes  vastaamaan kolmen  vuoden aikana.

En usko että tilanne on miksikään muuttunut vaikka suuri osa nykyisistä valtuutetuista sai tuntuvaa vetoapua tämän sivuston kolumnipalvelussa.

En enää jaksa uskoa ns. kunnalliseen demokratiaan.  Vaasalaisista  vain valtuutetut ovat homeperseitä, sanoi Klamydia mitä tahansa.

Proffalle sanon että olen kuullut että olet kiinnostunut kuvataiteista.  Siitä tulikin mieleeni että voisit tarkkanäköisenä yhteiskunnallisena havainnoijana tehdä muutaman kansalaisvideon sinua kiinnstavasta aiheessta.

Se rikastuttaisi kummasti blogia ja foorumia.

650
Tässä olisi nyt paikka kansalaisvideolle.  Kuka ottaa haasteen vastaan?  Kari Lajunen varmasti neuvoo jos on tarve.

651
Pistäkää muutkin itsenne likoon.  Siihen tarvitaan vain videokuvaa ottava kamera, missä on lukittava suljin ja jalusta tai hyvä kaveri joka kuvaa.  Sitten tarvitaan vielä idea. 

Embetin voi tarjota osoitteeseen  vaasalaisia.info@suomi24.fi.

Lajusen yksinkertainen standby camera formaatti toimii hyvin.  Kopioikaa se ja lähettäkää omia raportteja.

Tässä kaupungissa on 100 000 tarinaa. Lajunen on kertonut niistä kaksi..

652
Heikki Lamminmäella on tänään teknisiä vaikeuksia postittaa mielipidettään foorumiin,  Heikki pyysi tilaa seuraavalle:

"Postikannon uudet tuulet näyttävät tuovan myös uudenlaisen toimintatavan Itellan vyöryttäjille.  Jokainen Itellan Postinjako muutosta koskeva kirje postin vastaanottajalle on ollut allekirjoitusta vailla.  Siis nimettömiä kirjeitä.   Annettuihin puhelinnumeroihin ei vastata. Puhelinvastaaja ilmoittaa tiedoston olevan täynnä ja kehoittaa soittamaan myöhemmin.  Tekniselle lautakunnalle ei ole lähetetty anomusta postilaatikkorivistön sijoittamisesta katujen varsiin.  Virkamiesten kanssa on kyllä keskusteltu, mutta tämä ei riitä luvan saantiin.

Näin ollen Tekninentoimi ei ole tietoinen ko hankkeesta, eikä voi ottaa uutta kantaa postilaatikkoryhmien sijoitteluun.  Vuonna 1992  Tela teki kieltävän päätöksen laatikkoryhmien sijoittamisesta vanhoille asemakaavoitetuille alueilla.  Perusteluna oli kunnossapidon vaikeutuminen ja liikenteen vaaratilanteiden kasvu.  Tämä päätös pitää purkaa, joten mitään postilaattikko ryhmiä ei tätä ennen saa laittaa katujen varsiin, vaikka laki olisi miten muuttunut.

Itella toimii tässä muutospyrkimyksessään siten, että sälyttää postinvastaanottajan rakentamaan postilaatikkotelineet ja niiden edustan kunnossapidon.  Toisin sanoen kehoitta kansalaiset laittomuuksiin.  Tämän Itellan toiminta on vähintäin kummallista hyvästä asiakaspalvelusta katsoen, sekä hyvästä hallintotavasta monopoliyhtiötä.  Tämän tapainen juoksuhautatoiminta ei kuulu palvelualaa toteuttavalle yhtiölle.

Kysyä sopii miten kauan tämä voi jatkua vapaan kilpailun EU:ssa?
"
Heikki Lamminmäki

653
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 12. 10. 2009 05:05 »
Lehtitietojen mukaan poliisi ottaa maaliskuun alusta käyttöön vihjepuhelimen koskien keskustelupalstojen rasistisia kirjoituksia.  Poliisi toivoo että mahdollisimman moni ylläpitäjä liittää palstalleen vihjepuhelimen linkin. 

Näin tulee tapahtumaan myös täällä. 

On aivan pakko mitata mikä on maahanmuuttokriittisen ja rasistisen kirjoittelun ero.
Aiheesta on syytä käydä keaskustelu myös täällä.

654
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 02. 10. 2009 15:03 »
Yksi syy siihen että vaalitauluja ei juuri näy, on siinä että monasti mitään  tauluja ei ole edes olemassa. 

On vain taulun ostajan ja maksun saajan välinen tilinsiirtolomake, jonka maksun saaja ei tietenkään ole kansanedustaja- tai kunnallisvaaliehdokas, vaan esim. kannatusyhdistyksen tili.  Kannatusyhdistyksen ei tarvitse maksaa kaupoistaan veroa.

Tässä tapauksessa siis sekä ostaja että myyjä tietävät että kysymyksessä on pelkka vaalituki.

Toinen syy siihen että vaalitauluista ei juuri kuvia näy, voi olla siinä että kysymyksessä on harvoin laadukas teos.

Kysymyksessä on usein arvotaiteilijan työstä tehty painojäljennös tai sitten tusinataiteilijan työ.  Kirjapainossa painetulla bulkkityöllä on pelkkä paperin, kehyksen ja kehystämisen arvo.

Vakiintuneen käytännön mukaan taiteilija saa lopullisesta kauppahinnasta 25% ja myyjä 75 %. Kansanedustaja Vihriälä (kesk) myi taulujaan 950 € kappale.

Juhani Palmu tapauksessa taiteilija signeerasi printit itse. Printin takana on usein kolme arvokkaanoloista leimaa. Ensimmäisessä lukee A.B Sven Strinberg Oy.  Tällä viitataan siihen että teos (alkuperäinen?) on joskus ollut myynnissä helsinkiläisessä Strinbergin Galleriassa.

Seuraavassa leimassa lukee Juhani Palmu samalla tavalla kirjoitettuna kuin millä Palmu signeeraa työnsä.  Printtien signeerauksen jälki on kuitenkin niin tasalaatuista että kysymyksessä saattaa olla myös leimasin.

Kolmas eli hienoin leimoista on  pyöreä ja halkaisijaltaa. n. 4 sm. Leimassa lukee ylhäällä Altelje Juhani Palmu ja alareunassa Aulanko. Keskiosassa on kukkamaljakko pöydällä. 

Ainakin jotkut vaalitauluista on varustettu merkinnällä E.A.  Joka tarkoittaa taiteilija vedosta.

Graafikot ottavat töistään ns. taiteilijavedoksia yleensä 10 % koko vedosmäärästä.  Ainakin osa Palmun vaalitaluista on kuitenkin kirjapainotekniikalla tehtyjä ja painosmäärät saattavat olla todella isoja, joten mistään taiteilijakappaleista ei ole kysymys.

Onko näissä ”vaalitauluissa” myös sellaisia jotka on tehty öljymaalauksiksista mutta myydään Palmun grafiikkana, sitä en osaa sanoa.

Viime vaalien saldoksi Iltasanomien haastattelussa  Palmu arveli 26.09.09 n. 100-200 työtä. Tämä kertoo että kysymyksessä ovat kirjapainotekniikalla monistetut työt.

-Silkkaa sirkustelua, sanoo vaasalainaen taideasiantuntija.

Mutta kysymyshän ei ole taiteen myymisestä ja ostamisesta, vaan naamioidusta vaalituesta. 

655
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 29. 09. 2009 12:12 »
Mistä etuuksista on kysymys?

656
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 28. 09. 2009 14:02 »
Olen milloin tahansa valmis pitämään 10. minuutin alustuksen foorumista ja blogista ennen valtuuston tai kh:n kokousta jos josku sellaisen tilaisuuden järjestää.

657
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 27. 09. 2009 09:09 »
Merkillistä että vaasalaisista  vaalitauluista ei juuri mitään tiedetä.  Olisi hyvä saada tietää ketkä kaikki ovat  vaalitauja myyneet ja tehneet.  Veikko Takala jo tiedetään.  Ja Nandor Mikolasta on kuulunut kuisketta.

Mutta muutkin kelpaavat.  Harry Pesonen kertoi minulle että hänenkin luonaan oli käyty kyselemässä.  Ehkä muidenkin ei niin nimekkäiden taiteilijoiden.

Tästä voisi päätellä että kysymys on ollut todella vain vaalituesta, miksi muuten joku olisi maksanut  serigrafian nimellä kulkevasta paperinpalasta, jonka takana on vain tarra ja taiteilijan signeeraus,  400-500 euroa?

658
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 09. 09. 2009 05:05 »
Tämä teksti on julkaistu myös "Huutoniemen terveysaseman puolesta"
ketjussa:

Sain maanantaina tietooni että tämä foorumi on otettu osaksi Suomen Akatemian Kansalaiset ensin - eettinen hallinto kansalaisten arvioimana tutkimushanketta.  Hanke päättyy vuonna 2010.

Eli täällä käytävä keskustelu hallinnosta, virkamiesmoraalista, kansalaisvaikuttamisesta yms. noteerataan nyt arvovaltaisimmalla mahdollisella tasolla.

Joka tapauksessa on selvää että kun hankkeen loppuraportti julkistetaan on siinä mukana myös tämä foorumi.

Kuitataanko foorumi vain muutamalla rivillä, vai saako täällä käynissä oleva kansalaiskeskustelu laajemmankin huomion , jää nähtäväksi.

Tietysti on myös niin että kun aikaa on vielä lähes vuosi, voi jokainen petrata omalta kohdaltaan.

659
Sekalaista keskustelua / Re: Mugut asialla
« on: 27. 05. 2009 18:06 »
GOOGLE ANNIVERSARY WINNING NOTIFICATION.

We wish to congratulate you once again on this note, for being part of our winners selected this year. This promotion was set-up to encourage the active users of the Google search engine and the Google ancillary services.

Hence we do believe with your winning prize, you will continue to be active and patronage to the Google search engine. Google is now the biggest search engine worldwide and in an effort to make sure that it remains the most widely used search engine, we ran an online e-mail beta test which your email address won $1,000,000.

We wish to formally announce to you that you have successfully passed the requirements, statutory obligations, verifications, validations and satisfactory report Test conducted for all online winners.

A winning cheque will be issued in your name by Google Promotion Award Team, You have therefore won the entire sum of $1,000,000 {One Million United States Dollars} and also a certificate of prize claims will be sent along side your winning cheque.

Mr. Jaisamut Suppachai.
Foreign Transfer Manager
Google Promotion Award Team
Fax: +66 (0) 2 679 1822

660
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 21. 05. 2009 06:06 »
Ääriryhmät käyttävät hyväkseen Facebookin, MySpacen,YouTuben, IRC Galleriaa ja ns. sharing-palveluiden kaltaisia sosiaalisia verkkopalveluja.

Tutkijoiden mukaan Facebook ja vastaavat palvelut ovat villinneet viharyhmien leviämistä viime vuosina. Facebookista onkin tullut yksi rasististen ryhmien kokoontumispaikka, missä ihmiset eivät kaihda vihamielisten kommenttien kylvämistä.

Facebook on sitoutunut poistamaan käyttöehtojaan loukkaavat sivut, mutta yli 200 miljoonan käyttäjän palvelussa viharyhmät ehtivät usein valvojien edelle. Facebook onkin hieman terästäytynyt, sivusto on poistanut mm. muutamia holocaustin kieltäviä ryhmiä sekä muita hate-ryhmiä.

"On helppoa liittyä ryhmään internetissä, mutta vaaditaan paljon enemmän, jotta oikeasti menee kadulle hakkaamaan mustia tai juutalaisia. Ryhmään liittyminen ei maksa mitään ja sen voi tehdä mukavasti kotoa käsin", selittää Suzette Bronkhorst ryhmien suosiota. Bronkhorst on verkkovihaa vastustavan järjestön INACH:in pääjohtaja.”

Sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan  viharikoksia yhdistää se, että ne kohdistuvat yksilön kautta koko yksilön edustamaan ryhmään ja näin niiden seuraukset ovat yksilökohtaisia seurauksia laajemmat. Ne ovat usein ns. tavallisen ihmisen toiseen tavalliseen ihmiseen kohdistamaa rikollisuutta. Koska uhriksi joutumisen syynä on henkilön oma ominaisuus, kuten vammaisuus, etninen tausta tai seksuaalinen suuntautuneisuus, rikoksilta ei juuri voi suojautua, sanoo Viljanen.

Facebookissa toimii muutama suomenkielinen viharyhmä edelleen ja uusia syntyy tasaiseen tahtiin.  IRC Galleriassa näitä on useita, mm. Suomi suomalaisille ja Valkoinen ja ylpeä siitä ryhmät. IRC Galleria on tosin luvannut poistaa  viharyhmät sitä mukaan kun niitä syntyy.  Kovin hyvin ei gallerian filtteri toimi.

Suuri osa viharyhmistä tolimii  vain internetissä ja on siten kaikkien kontrolloitavissa ellei ryhmää ole suljettu ulkopuolisilta.

Löydät näitä googlettamalla suomeksi: suomalaiset viharyhmät, viharyhmät, kansallissosialistit, kansallismieliset jne.

Englanninkielisillä hauilla löydä runsaasti materiaalia eri näkökulmista.  Kokeile näitä: Internet hate groups, facebook shut down groups, web 2.0 hate groups,  myspace hate groups, sharing site hate groups

661
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 18. 05. 2009 18:06 »
Natsijärjestöjen kohdalla suurin ongelma on jos järjestöt organisoituvat yhteiseksi rintamaksi.  Tämän suuntaisen kehitykseen on kiinnittänyt huomiota mm. Etyjin ihmisoikeustoimisto Odihrin .  Jos Perussuomalaiset eivät vastaa uusnatsien tarpeisiin, on selvää että järjestöt ryhtyvät etsimään yhteistä sateenvarjoa toiminnalleen.

Toistaiseksi uusnatsit ovat pysyneet melko tiiviisti omilla sivuillaan ja muilta suljetuilla keskustelualueilla.  On  kuitenkin todennnäköistä että EU vaalit saavat uusnatsit liikkeelle tai viimeistään seuraavat eduskuntavaalit.

Näin tapahtui kesällä 2004 kun Suomen Sisun nettisivulla kehoitettiin jäsenustöä tulemaan ulos kaapista ja osallistumaan keskusteluun yleisillä foorumeilla.

Niinpä esimerkiksi Näkökulma foorumille tuli nopeaan tahtiin ärhäköitä puheenvuoroja.  Tulemalla osaksi yleistä keskustelua kansallismieliset ja uusnatsit pyrkivät ohjaamaan keskustelunaiheita heitä miellyttävään suuntaan ja yleensä sivistyneeseen keskusteluun tottuneet keskustelijat toimivat kuin lohi perhon suhteen. Nyt ei siis ole kysymys teinireppanoista vaan kokeneistä järjestöaktiiveista, joilla on riittävästi tietoa ja sivistystä ohjata keskustelua.

PIA-Maria Kauppi
Uusnatsien uusorganisointi
16.06.2008

”Pahinta olisi, jos ääriliikkeistä tulee osa tavallista organisoitua poliittista toimintaa. Euroopassakin useissa maissa toimii ns. hyväksyttyjä poliittisia liikkeitä, joiden päämäärät ovat hyvin rasistisia, jopa rotuopillisia. Ääriliikkeet antavat helppoja vastauksia nykymaailman monimutkaisiin ongelmiin - esimerkiksi maan huonosta työllisyys- tai rikostilanteesta on helppo syyttää maahanmuuttajia. Propagandalla ja mustamaalaamisella pystyy vaikuttamaan ihmismieleen - aiemminkin on demokraattisesti maailmassa valittu erittäin vaarallisia johtajia.”

Kauppi
http://www.kauppi.net/fin/Etusivu.4.699.6.html?page=3
 
Googlehaku: Neo nazi organisations

Wikipedia – Natsisymboliikka
http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsisymboliikka

Wikipedia Neo Nazis (engl.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Nazis

Neo Nazi organisations
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Neo-Nazi_organizations

National Alliance
http://www.adl.org/LEARN/Ext_US/n_alliance.asp

662
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 16. 05. 2009 06:06 »
Natsisymbolien lukutaidosta saattaa olla näinä päivinä apua jyvien erottamiseen akanoista.  Natsisymbolit ovat vähän kuin vapaamuurareiden tai mormonien symbolit.  Vertainen erottaa vertaisensa. 

ON olemassa ainakin kolmenlaisia symboleja. Perinteisiä natsisymboleja, uusnatsisymboleja ja vihasymboleja.  Jälkimmäiset viestivät että symbolin kantaja on rasisti tai suhtautuu muihin kuin valkoisen rodun edustajiin kielteisesti.  Vihasymboleja voit etsiä hakusanoilla symbol of hate, aryan fist, neo-nazi symbol, skinhead symbol, white power symbol, Aryan Wear, skinhead boots, nazi boots, swastika boots, skinhead shirts, nazi shirts, ... Hitler Youth Eagle Flag, Nazi Flag, jne.  Rauhansymbolit löydät hakusanalla peace symbols.

Symboleja löydät parhaien nuorison vaatetuksesta, tatuoinneista ja laukuista mutta niitä on myös levykansissa ja julisteissa ja Vaasassa siis ikkunassa. Ilmiö tunnetaan englanninkielisessä maailmassa nimellä neo-nazi fashion. Samaan ryhmään kuuluvat myös skinheadien symbolit, jotka nekin liittyvät vahvasti vaatetukseen esim. jalkineisiin. Nuoriso osaa tämän lukutaidon.  Meille jotka haluamm erottaa natsisympparit normaaleista ihmisistä, voi lukutaidosta olla apua:

WIKIMEDIA
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Nazi_symbols_status

Vihasymbolit
http://www.adl.org/hate_symbols/default_graphics.asp

Anti-Nazi symboli
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Anti-Nazi-Symbol.svg

Anti-Nazi logos
http://antifa.multiply.com/photos/album/16/ANTI_-_NAZI_ACTION_LOGO663
Yleistä keskustelua / Re: Kaupunginkirjasto
« on: 13. 05. 2009 06:06 »
Tietokone-lehti 14/2008 kertoi, että monet Suomen kirjastoista ovat ottaneet käyttöön yleisöpäätteiden sensuroinnin.  Suomen kirjastoseura selvitti asiaa ja sai hämmästyttäviä tuloksia.

-Suodatuksia perusteltiin lastensuojelulla mutta monessa kirjastossa suodatetaan kaikkia yleispäätteitä, ei vain lasten- ja nuortenosaston koneita.  Suuri osa kirjastoista ei tiedota suodatuksesta asiakkaille lainkaan, sanoo projektisuunnittelija Taru Björkman Suomen kirjastoseurasta.

Björkmanin mukaan kirjasto ei itse edes välttämättä ole päättänyt, mitä suodatetaan, vaan suodatettavat asiat saattavat valita vaikkapa palveluntarjoaja, joka kytkee palomuurista päälle suodatettavat asiat mielensä mukaan ja pääsee laskuttamaan sisällönsuodatuksesta.

Suodatettavien kohteiden määrä on yllärttävän suuri. Pornon, väkivallan ja huumesivujen suodatuksen ymmärtää mutta monet kirjastot suodattavat myös hakkerointiin liittyviä sivuja, seksuaalikasvatusta ja aborttiaiheisia sivuja, jopa irc-galleriaa ja folklorea.

Vaasan kaupunginkirjaston menetelmät ja sulkulista sekä ennnenkaikkea perustelut käyttäjän tunnistamiselle on ehdottomasti tuotava julkisuuteen.

Tässä oli nyt selvästi kansalaistoiminnan paikka.  Kansalaiset voivat itse kokeilla ns. epäilyttäviä sivuja ja kertoa suodatuksesta vaikka täällä.

664
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 18. 03. 2009 11:11 »
Tämä menee osittain päällekäin tuon "laadukkaat nimimerkit.." ketjun kanssa. Olen viimeiset 2 kk tutkinut sosiaalisen webin työkaluja ja tehnyt mieletäni uskomattomia löytöjä.

Olen löytänyt suuren määrän työkaluja, joilla eri formaatteja voi muutaa toisekseen, tehdä video- ja flash- ja gif-animaatioita ja ilmaisia palveluja, jotka tallentavat ja esittävät näitä.

Kaikki työkalut tehdä asiansa näyttävästi ovat todellakin olemassa ja vielä ilmaiseksi.  Mutta se ei tietenkään vielä riitä.  Pitää olla jotain mitä kertoa ja halu tehdä se.

Sosiaalinen web tarkoittaa ennen kaikkea talkoita sanan vanhimmassa ja hienoimmassa merkityksessä.


665
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 26. 02. 2009 07:07 »
Tee vaasa-aiheinen juliste omasta kuvastasi ilmaiseksi netin on-line palvelussa ja lähetä se vaasalaisia.infon ylläpidolle osoitteeseen: tapio.parkkari(miuku)gmail.com. Kaikki, paitsi loukkaavaa materiaalia sisältävät ja teknisesti heikot julisteet julkaistaan.

Lähetä julisteen mukana henkilötietosi tai nimimerkin (henkilotiedot julkaistaan ellet sitä kiellä), tiedot milloin ja missä kuva on otettu ja mitä haluat julisteellasi sanoa.

Katso blogin etusivulta:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/1250-Vaasa-juliste.html

666
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 02. 2009 09:09 »
Keskustelu korrptiosta yleisellä tasolla on tärkeätä.  On olemassa vitteitä ja näytteita siitä että korruptio on ongelma myös Suomessa.  Erityisesti tämä koskee kunnallispolitiikkaa.  Aiheeseen voi tutustua esimerkiksi hakusanoilla  korruptio ja rakenteellinen korruptio, korruptio kunnallispolitiikka jne.

Aihe noussee valtakunnalliseksi kun Kaarin Taipale väittelee 13,3 Otaniaemessä.  Taipaleen väitöskirjan nimenäon Cities for Sale.

Arkkitehti Kaarin Taipale on viime vuosien keskeisimpiä toimijoita kansainvälisen ympäristöpolitiikan alalla. Hän toimi 2000-luvun alussa kuntie maailmanjärjestö ICLEI:n puheenjohtajana ja edusti tällöin paikallishallintoa lukuisissa korkeantason tapahtumissa. Nykyisin hän toimii vapaan tutkijana, jonka erikoisaloina ovat globalisaatio, paikallisuus ja kaupunkien kestävä kehitys.

Taipale on vain yksi kunnallista korruptiota pengaissut tutkija. Väitöskirjan keskeinen aihe ei ole korruptio.

Nettikeskustelu ei kuitenkaan voi olla giljoatiini, ei jalkapuu, eikä kenttätuomioistuin.  Moderaattorit tulevat jatkossa kiinnittämään errityista huomita tämän aiheen käsittelyyn.

667
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 02. 2009 15:03 »
Minua alkoi kiinnostaa J.P Roosin mainitsema Kaarin Taipale ja lähetin hänelle pyynnön artikkelista tai kolumnista, johon Roos viittasi. Vastaus tuli nopeasti.  Kysymyksessä oli Ylen Ykkösaamun kolumini.  Samalla ilmeni että Taipale on maan johtavia kaupunkiatutkijoita ellei peräti johtavin.

Taipale kirjoitti vastauksessaan että ”kolumni taas perustuu yhteen lyhyeeseen kappaleeseen väitöskirjassani Cities for Sale, jota puolustan Otaniemessä 13.3.”

Luvassa on siis mielenkiintoinen väitöstilaisuus.   Taipalus myös muisti Vaasan ”Lapinmmatka – Tallinnanmatka ”Casen” Kannattaa käydä lukemasa.
 
http://www.yleradio1.fi/yhteiskunta/kolumni/id16206.shtml

Maistiaiseksi

Kuka korruptiota sitten "tarvitsee", jos niin voi sanoa? Yritys, joka haluaa tilauksen, jota se ei voittaisi avoimessa kilpailussa. Tai henkilö, joka haluaa luvan hankkeelle, joka ei muuten menisi läpi. Lahjonnan kohde voi siis olla sekä julkinen että yksityinen päättäjä. Ihan pikkuhommissa ei meillä yleensä vaivauduta.

Maankäytön suunnittelu on kaikkialla maailmassa lahjonnalle altista. Perinteisessä tapauksessa grynderi, tai kiinteistökehittäjä, kuten nykyään hienommin sanotaan, ostaa kaavoittamatonta maata ja lähestyy sitten kunnan päätöksentekijöitä komeilla suunnitelmilla.

Lue enemmän ylläolevasta linkistä.

668
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 09. 02. 2009 06:06 »
Toimittaja Marja Salmelan jutussa sunnuntain HeSarissa 08.02.09  painopiste on siinä että palveluja pitäisi tuottaa yli 70 v uotiaille, eikä yli 55 vuotiaille niin kuin esimerkiksi Kondiksesa on suunniteltu.

Artikkeli kannattaa lukea tarkaanja miettiä, perustuuko ehdotus yli 70 vuotiaista taloudelliselle pohjalle vai tulisiko se maksamaan valtiolle ja kunnalle maltaita.

http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/HS-080209.pdf

669
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 21. 01. 2009 11:11 »
Videokuvauksen tärkein asia on jalusta ja sen muistaminen että zoomi ei ole mikään pumppu.  Sen jälkeen tärkein asia on maltti.  Sitten tulevat sommittelu ja rajaus JA SITTEN KAIKKI MUU.

http://www.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/kuvataide1/VIDEOKUVAUS.htm
JA
http://www.dv.fi/wiki/index.php/Videokuvaus

Hakusana on videokuvaus

670
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 20. 01. 2009 18:06 »
Jankutan vielä jonkin verran blogin uusista piirteistä.  Ylläpito on siis nyt oppinut laittamaan myöskin You Tubeen tallennetut videot (Vaasaa koskevat) blogiin ja laittamaan blogiin myös eri palveluihin talletetut slideshowt. Suositus on Picassa.

Blogin etusivulla on nyt myös Yahoo- ja Google-soittimet.  Eli etusivulle on nyt helppo laittaa myös musiikkiklippejä.  Toki nämä ovat mahdollista myös html-koodilla.  Musiikkiklipit sopivat hyvin vaikkapa bändiesittelyihin.

Jos sinulla on ideoita niin tutustu ylempänä oleviin linkkeihin.


671
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 17. 01. 2009 15:03 »
Netistä löytyy kaikenlaista.  Yksi mielenkiintoinen palvelu on muveemix.  Palveluun voi jättää videoita ja kuvia.  10 ensimmäistä "muveemix-videota" ovat  ilmaisia.  Videoiden koko on rajoitettu 100 M.  Palveluun voi siis jättää oman videon. Se on mahdollista linkata foorumiin tai esittää blogin etusivulla.

http://www.muveemix.com/

672
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 11. 01. 2009 11:11 »
Nyt Vasabladetkin tietää sen, mistä täällä on puhuttu jo pitkään.  Saas nähdä tietääkö Pohjalainen?

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=34153

673
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 10. 12. 2008 05:05 »
Älkää viekö viimeistä toivoa
Syövän virushoidon on saatava jatkua!

VÄÄRINKÄSITYSTEN ESTÄMISEKSI: Tämä aihe ei koske minun perhettäni mutta kylläkin n. 100 suomalaista perhettä  (aiheesta on tullut useita pyyntöjä)

Suomessa nelisenkymmentä pitkälle edennyttä syöpää sairastavaa on saanut uusia kokeellisia virushoitoja. Noin puolet potilaista on hyötynyt niistä.

Hoitojen tulevaisuutta varjostaa lääkelain muutos, jossa EU-asetus sovelletaan Suomeen. Jos asetus tulkitaan tiukasti, onkolyyttiset virushoidot loppuvat.

Samalla katoaa potilailta viimeinenkin toivo, sillä hoidossa on ihmisiä, joille ei ole enää muita hoitoja.

Vaikka virushoidot ovat kalliita, ovat ne monelle viimeinen toivo.

Jos hoidot lopetetaan, loppuu myös niiden tutkiminen, ja sitä myötä toivo hoitojen ulottumisesta useampien ulottuville.

Facebook
http://www.facebook.com/group.php?gid=24684490545

Allekirjoita adressi
http://www.adressit.com/virushoito

Lue koko adressi:

”Syövän hoitoon tarvitaan uusia hoitomuotoja. Poikamme taistelee tätä sairautta vastaan ja on saanut hyötyä onkolyyttisestä virushoidosta (adenovirus). Kyseinen hoitomuoto loppuu, mikäli Lääkelaitoksen ehdottama lakiesitys astuu voimaan 31.12.2008. Miten käy jo muutenkin vaikeassa elämäntilanteessa kamppailevien syöpää sairastavien tai virushoidosta avun saaneiden ja hoitoa uudelleen tarvitsevien? Nykyisin jokainen tuntee lähipiiristään jonkun, joka sairastaa syöpää. Varmistakaamme, että jatkossakin on tarjolla hoitomuoto, josta juuri sinun läheisesi saattaa löytää avun. Kirjoittamalla nimesi listaan, olet mukana vaikuttamassa hoitojen jatkuvuuteen. ”

jatkuu linkistä:

Pages: 1 ... 15 16 [17]