Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tapio Parkkari

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17
41
Yleistä keskustelua / Vs: Sinua tarkkaillaan
« on: 22. 06. 2013 17:05 »
Effi: Myös suomalaisten tietoja vakoillaan - "on ihan selvää"
Effin mukaan The Guardianin paljastuksen ansiosta nyt kansalaisilla on ensi kertaa konkreettista tietoa viranomaisten harjoittamasta vakoilusta.

http://yle.fi/uutiset/effi_myos_suomalaisten_tietoja_vakoillaan_-_on_ihan_selvaa/6700327?origin=rss

42
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 22. 06. 2013 17:05 »
Tiedote
22.06.2013

20-21.6 välisenä yönä on murtauduttu jäätelömyyntivaunuun Linnunvuoren levähdyspaikalla Mustasaaressa. Vaunusta oli viety mm. elintarviketta.

Moottoripyöräpoliisi pysäytti mopon Laihialla 21-22.6 välisenä yönä. Kuljettajalle suoritettiin puhalluskokeen, jonka tulos oli 1,20o/oo. Tarkastuksessa huomattiin myös että mopo ei ollut käyttökunnossa. Poikaa epäillään nyt rattijuopumuksesta ym.

22.6 aamuyöllä joku on sytyttänyt Huutoniemen K-kaupan jätepiste tuleen. Tapahtumassa on ollut vaaraa että tuli olisi levinnyt vieressä olleeseen puuaitaan sekä puuhun. Poliisi kaipaa vihjeitä sekä havaintoja tapahtuneesta. Vihjeet otettaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.pohjanmaa@poliisi.fi

Myöhemmin aamuyöllä poliisipartio otti Kaskisesta kiinni mieshenkilö epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Mies puhalsi poliisin alkomittariin tuloksen 2,5o/oo.

43
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 22. 06. 2013 16:04 »
Ylläpito on saanut runsasti Talotoimea koskevia yksityisviestejä, joiden yksi keskeisiä sanomia on tavat joilla Talotoimi on estänyt kritiikin kuulumista tai ei ole reagoinut kritiikkiin organisaation sisällä.  Blogi ja foorumi tullee julkaisemaan näitä viestejä lähettäjien luvalla.  Tässä yksi näytteeksi:

”Tietämäni mukaan koululla ei ole enää riittäviä varastotiloja talossa..Vao Vakk remontin jälkeen on koululla tavaraa rantamakasiinissa 5 huoneellista. Kaupungilla on muistaakseni ollut jonkinlaisena varastopäällikkönä Jouni Vuorenmaa niminen henkilö.

Olisi kiva tietää paljonko maksaa tuollainen tuoli, olisiko niistä saanut jotain säästöä jos olisi kaupungilla olemassa joku käytetyn tavaran huutokauppaus tai muu nettimyynti systeemi.

No, joka tapauksessa nuo tuolit ovat olleet koko ohimenevän kansan vapaasti kosketeltavissa. Luin sun hyvän kirjoituksen ja siitä tämä.”

44
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 22. 06. 2013 09:09 »
Nimimerkki Vanha Pieru on muistanut foorumia juhannuksesta huolimatta. Lähetetty sähköpostilla tänään klo. 10.05:

"Kaupungin talous on kuralla vai onko? Bonuspalkkiot ärsyttävät. Yritykset lähtevät ja jättävät siivoukset tekemättä. Työttömyysluvut nousevat.  Uusien yrityksien tulo  on byrokraattisesti estetty. Vanhukset joutuvat pian täysin hunningolla. Vaasa elää velkarahalla. Säästörahat on haettava kansalaisilta. Hallintokulut sen kun paisuvat.  Näin lyhyesti paikkalaislehtien antimet.

Mottona: Kansaa hallitaan pelolla.

Normaalien  taviksien mielessä pyöri aivan toisenlainen loogisuus. Kaupunki elää vain verotulojensa avulla. Kaupunki kuihtuu tai kasvaa vain työpaikkojensa mukaan. Kun työpaikat vähennevät, väkiluku vähenee, verotulot vähenevät ja kaupungin talous kriisiintyy. Kaikkea tätä meillä on Vaasassa nyt ylliin kylliin.

Yksi valopilkahdus on olemassa: Musiikkitalo linjanautoaseman tontille on tulossa. Ei ole syytä huolehtia mistään, voimme kaikki nojata rauhassa sohvamme. Vaasaa voidaan musiikkitalon jälkeen markkinoida aktiivisemmin investoijille ja yrityksille kulturellisenä sijoittumispaikkana ja taivas aukenee. Rauha maassa.

Koskaan aikaisemmin ei ole kansalle syötetty näin paksua soopaa.

Ei minulla ole mitään bonuksia vastaan. Voidaan hyvin maksaa vaikkapa tuplapalkka jokaista Vaasaan saatua työllistävää yritystä kohtaan, mutta kun yritystoiminnan Vaasassa joku virkamies estää, on laskettava hänen kohdalla myös miinus-bonuksia.

Kaupungin taloutta on hoidettava kuin yritystä. Laman aikana on rakennemuutos otettva huomioon ja ”löysät pois”.  Tämän jälkeen on investoitava kauaskantoisiin ja kannattaviin hankkeisiin.

Yritykset , jotka paneutuvat vain lyhytkantoisiin asioihin, ja jättävät rakennemuutokset tekemättä, kuuluvat aina häviöjäihin.  Näin on tilanne myös kaupunkien kohdalla.

Vaasassa  ei ole mahdollista pärjätä muilla tavoilla. Me kansalaiset voimme vain äänestämällä vaikuttaa siihen, että valtuutettuja, joka estävät kaupungin verotulorahoitusta, eivät ole enää seuraavalla kerroksella mukana. Myös kaupungin tulorahoitusta estävät virkamiehet on saatava vastuuseen nopeasti.   

Tehdään Vaasasta vetovoimainen kaupunki, eikä jämähdetä entisien ja nykyisen johtajien saamattomuuteen.

Tehdään rohkeita avauksia ja päätöksiä tulevaisuuteen. Satsataan rohkeasti Vaasan ainutlaatuiseen maapohjaan, korkeuseroihin.

Vaasa voisi olla erinomainen liikennesolmukohta koko Suomea ja Pohjoismaita  ajatellen, myös Venäjä ja Petroskoin ja Leningradin alue huomioiden. 

Vaasasta voisi kehittää upea ”Pohjolan Venetsia”. Ainutlaatuinen mesta Vaasan uudelle kaavoittajalle, mutta hänellä on oltava myös pesäpallomaila laukussa.

Hyvää juhannusta!

Vanha Pieru

 

45
Sekalaista keskustelua / Vs: Tietokoneähky
« on: 22. 06. 2013 08:08 »
The Guardian kertoo saaneensa käsiinsä vakoilusyytteeseen asetetun Edward Snowdenin vuotamia asiakirjoja. Näistä käy ilmi, että GCHQ on kerännyt ja varastoinut valtavan määrän sähköpostiviestejä, Facebook-merkintöjä, selainhistorioita ja puhelutietoja ainakin puolentoista vuoden ajan.

Lehden mukaan Britannian ja Yhdysvaltain viranomaisten yhteistyö on aloitettu salassa kansalaisilta ja ilman julkista keskustelua. Tietoja on ilmeisesti haalittu sekä rikoksista epäillyiltä että täysin moitteettomilta ihmisiltä

http://yle.fi/uutiset/the_guardian_britannia_valvoo_salaa_verkkoa_ja_puheluita/6700267?origin=rss

46
Off Topic / Vs: Hyödyllisiä linkkejä
« on: 22. 06. 2013 08:08 »
Jos käärme puree koiraa:

Ainoa myrkyllinen käärme Suomessa on kyy.

Oireet
Kyyn pureman oireet ovat voimakas turvotus ja kipu puremakohdassa, joka on useimmiten
tassussa tai kuonossa. Muutamassa tunnissa kehittyy tumma turvotus ja koiralla voi olla
oksentelua, vatsakipua, ripulia, verinen virtsa ja hengitysvaikeuksia. Koira menee äkkiä
voimattomaksi. Kyyn purema voi myös olla lähes oireeton.
Ensiapu
Ensiapuna puremakohta pyritään saamaan liikkumattomaksi ja koira pidetään levossa;
tarvittaessa koira siis kannetaan metsästä kotiin. Kyyn purema koira on syytä käyttää
eläinlääkärillä tarkastettavana. Jos koiralla on oireita tai se on huonossa kunnossa, se on
heti vietävä eläinlääkäriin. Kyytabletteja ei suositella ensiapuna niiden kyseenalaisen
tehon takia. Jos purema on kuitenkin osunut koiraa kuonoon tai kaulaan ja hengitystiet
alkavat turvota kiinni, on koiralle syytä antaa kyytabletteja, jotka laskevat turvotusta.
Annostus on 1 tabletti /10kg.
© Eläinlääkäriasema Otus 2012

http://www.elainlaakariasemaotus.fi/artikkelit/EA_Kaarmeen_puremat.pdf

47
Off Topic / Vs: Hyödyllisiä linkkejä
« on: 22. 06. 2013 07:07 »
Viimeistään nyt on syytä laittaa kesämökin koordinaatit kuntoon:

Koordinaateista voi olla arvaamatonta hyötyä mökkeilevälle tai veneilevälle kesälomalaiselle. Kansalaisen Karttapaikalta mökin koordinaatit saa autonavigaattoria ja pelastuslaitosta varten helposti.

Kesälomalainen voi selvittää kesäpaikkansa tarkan sijainnin Maanmittauslaitoksen verkkopalvelun karttojen ja koordinaattien avulla. Sijainti koordinaatteina kannattaa selvittää erityisesti silloin, kun kesänviettopaikalle ei ole tiedossa tarkkaa osoitetta.

http://www.maanmittauslaitos.fi/tiedotteet/2009/07/kesamokin-koordinaatit-talteen-karttapaikalta

48
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 20. 06. 2013 11:11 »
Missä on "Reijo Kokko" nyt kun häntä, tai kaltaistansa tarvitsemme?  Täällä lähdetään siitä, että kaaiaakki vaian tulee jostakain, ilma e ttä otetan riskejä, kokeillaan jotain uutta.  Olen varma, että joku ruotsinkielinen säätiö pohtii Villan kohtaloa, mutta imagosyistä jättää tilaisuuden väliin.

49
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 20. 06. 2013 10:10 »
Yksinkertaistaen: vaasalaiset ovat huolissaan siitä,että Villa säilyy  jatkossakin vaasalaisten käytössä.

50
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 20. 06. 2013 08:08 »
Tämä on vähän kuin ampuisi haulikolla pimeään metsään.  Teoreettisesti ainakin muutaman haulin pitäisi osua johonkin pikkuliintuun.  Toistaiseksi yksikään  niistä, joiden pitäisi, ei ole reagoinut. Onko ideoit?

51
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 20. 06. 2013 05:05 »
Jos tuollainen Sundominlahden Venetsia tekosaaarineen, kanavineen ja siltoineen joskus toteutuisi, niin lopputuleman pitäisi olla ensisijaisesti kaupallinen.  Saarissa olisi vuokramökkejä ja pari saarta voisi myydä venäläisille miljardöreille.

Tässä pikkuvenetsiassa olisi tarjolla vesiliikuntapalveluja, vuokraustoimintaa, ohjattua toimintaa jne.
Siellä olisi Steamboat Ravaintola, kelluvasta majakasta (joita saa romuraudan hinnalla ent. sos.maista) tehty seikkailumaailma, käytöstä pistettu sukellusvene....

Ruoppaamalla lahdelle saataisiin laitureita asuntolaivoille.  Talvella, jos kylmiä talvia vielä tulee, kanavat aurattaisiin  ja mökit vuokrattaisiin hollantilaisille matkaluistelijoille.

Rannan suojaisat poukamat ja saaret kanavineen muodostaisivat ainutlaatuisen virkistysalueen ja mahdollistaisivat aivan uudentyyppisiä yrityksiä.

52
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 06. 2013 12:12 »
Minä rakastan suurten visioiden luomista.  Varmaan moni muukin, mutta muilta puuttuu kehtaaminen.  Minulla ei ole mitään menetettävää, ei virallista asemaa, joten voin huoletta päästellä kynästäni vasikka tällaista:

Vaasa tarvitsee SUUREN VISION.  Suuri visio on, että Vaasasta tehdään  seuraavan 10 vuoden aikana, ei vain Suomen, vaan koko Skandinavian  ja rajantakaisen Venäjän lähialueen merkittävin kokous, konferenssi, musiikkitapahtuma, festivaali, urheilu, virkistys yms. kaupunki.

Meillä on siihen lähes valmiit puitteet jo olemassa. Ajattelen nyt aluetta, joka alkaa Malmönkadulta kaartaen ent. Rytilaakson ja laajennetun monitoimiviheriön takaa Suvilahteen sisällyttäen sisäänsä Patterinniemen ja kaartaen sieltä edelleen Kustaanlinnan kautta takaisin Malmönkadulle.

Tämän alueen sisällä on Raviradan keskellä monipuolinen konferenssi-monitoimi-musiikkitalo todella suuria kansainväliä tapahtumia varten.  Siellä olisi tilat myös molemmille teattereille ja kaupunginorkesterille.

Kaupunginpuutarhan alueelle tulee kesäteatteri-festivaalialue, joka sisältää Korkeanmäen puoleiseen rinteeseen osittain uppoavan ison esiintymislavan.  Tilaa n. 50.000 festivaalivieraalle.

Parkkipaikatkin ovat lähes olemassa n. 200 metrin etäisyydessä nykyisestä kaupunginpuutarhasta, varsinkin jos moniatoimiviheriön  kenttiä voidaan käyttää pysäköintiin.

Alueen sisällä on tietysti myös laajennettu jääkiekkostadion ja monipuoliset tenniskentät sekä Bragen ympäristöön rakennettava Pohjalainen maalaiskylä.  Arboretumiin  istutetaan, sivumennen  sanottuna, kaikki Suomessa kasvavat puuvartiset puut ja pensaat ja ruusutarhaa laajennetaan huomattavasti.

Kun tähän lisätään Villan tuleva käyttö intiimien pienimuotoisten tapahtumien pitopaikkna ja Sundominlahden idyllliset hiekkapoukamat ja sileän kalliorinteet, ei yksikään Suomen kaupunki pysty tarjoamaan samanlaista aluetta ja lähes valmiin struktuurin.

Jos lähetätte valkotakkisia paikalle, niin kerron, että olen lomalla tuntemattomassa paikassa.

53
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 06. 2013 11:11 »
Maan alle rakentamisen kustannuksia säästyy jos kaupunki saa itse myydä louhinnasta tulevan murskeen ja sitä ei anneta aryndereille ilmaiseksi.  Näin Tampaereella.

54
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 06. 2013 11:11 »
Nyt kun tuosta alueesta kirjoitetaan niin ihmettelen että miksi ei ravirataa uudelleen suunniteltessa oteta mukaan heti suurempi alue, joka kattaa myös nykyisen monitoimialueen viereisen ja takaisen metsän sekä  nykyisen kaupunginpuutarhan alueen.

Niin epäkunnioittavaa kuin se onkin, niin mielestäni kaupunginpuutarha vie aivan turhaa rakennusmaata.  Puutarha voisi aivan hyvin olla jossakin muualla.  Sitäpaitsi kaupungille tulisi varmasti halvemmaksi tilata istukkaat, puut ja pensaat aina tarvetta vastaava määrä kasvattajilta.

55
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 06. 2013 10:10 »
Keskustelin puhelimessa Anna-Maija Salon kanssa ja hän sanoi, että eripuolilla Sundominlahtea kaislikon takana on useita hiekkaisia poukamia, jotka voitaisiin ottaa suhteellisen halvalla käyttöön kunhan kaislikko ensin poistettaisiin ja ympäristöä raivattaisiin .

Aivan loistava idea, jos näin on.  Vaasa voisi profiloitua todelliseksi ihmisten rantakaupungiksi.  Nuo poukamat tulisi tietysti raivasta mahdollisimman laajasti niin että niihin on näköyhteys joka suunnasta.  Tällä vältyttäisiin siltä, että niistä tulisi kaikenmaailman pervojen kokoontumispaikkoja.

56
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 19. 06. 2013 05:05 »
Lauri Karppi Lyhytviesteissä:

"Tulospalkkio on normaalikäytäntö kyllä, mutta silloin on etukäteen sovittu jotain mittareita millä perusteella tulospalkkiota saa tai ei saa. Lisäksi tulospalkkiota piti voida maksaa vain jos se mahtuu budjettiin, eli jos toiminta on tehostunut. Kumpaakaan ohjetta ei ole noudatettu. Lisäksi pomot ovat tehneet virallisia päätöksiä maksamisista vasta jälkikäteen. Asia ei jää tähän.
 

57
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 06. 2013 05:05 »
Olen varma, että Joakim Strand seuraa tätä ketjua, koska olen lähettänyt ketjusta hänelle tiedon ja hän on luvannut seurata.

58
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 18. 06. 2013 13:01 »
Nimimerkki "nyt" Lyhytviesteissä:

"karpin pitää tehdä tutkintapyyntö kaupungilta varastamisesta ja tolppasen pitää esittää mustaa valkoisella mamujen eduista muuten he ovat ainoastaan ilmapallokauppiata jotka myyvät pelkkää ilmaa."

59
Muuta "Oivasti palveleva kaihdinliike" muotoon:  Oivaltavasti palveleva kaihdinliike, saat ilmoitukseesi enemmän substanssia.

60
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 17. 06. 2013 17:05 »
Kuka on varavaltuutettu Tuomikoski?  Hieman perustietoja?

61
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 17. 06. 2013 10:10 »
ELY-keskus ei korjaa Isojoki–Kauhajoki-tietä
Isojoen ja Kauhajoen välinen maantie ei ole Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen korjaussuunnitelmissa lähivuosina. Se lupaa tänä kesänä ainoastaan paikata tien pahimpia painumia ja epätasaisuuksia. Tämä selviää liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) vastauksesta kansanedustaja Maria Tolppasen (ps) kirjalliseen kysymykseen.

– Kyse ei ole kuopista vaan tien murenevasta reunasta, Tolppanen huomauttaa.

Raskaan liikenteen kaluston enimmäispainoja ollaan EU:n määräyksestä korottamassa 60 tonnista 76 tonniin. Sen takia valtio myöntää 55 miljoonan euron lisärahoituksen teiden kohentamiseen.

– Kyllä tästä summasta täytyy löytyä rahaa myös Isojoen ja Kauhajoen väliselle tielle. Se on tärkeää paikallisille elinkeinonharjoittajille, Tolppanen sanoo.


62
Sekalaista keskustelua / Vs: Päättömät Uutiset:
« on: 17. 06. 2013 07:07 »
Todella hienoa. Vaasalla ja vaasanseudulla on omatekoisista vempeleistä pitkä kokemus.  Yksi vaasalaisia erikoisuuksia oli Viraabeli eli itse tehty veneenmoottori, joita valmistui kymmeniä Puuvillan korjaamolla.

Tein joskus 60-70 lukujen vaihteessa Tekniikan Maailmaan ison monisivuisen jutun Vaasan saariston fiskareiden itse valmistamista skiidoista tai pitäisikö sanoa lumikulkuneuvoista.  Juttu on kuulemma edelleen alan klassikko.  Valitettavasti minulla ei ole siitä kopiota.

63
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 16. 06. 2013 16:04 »
Kari, Lumian systeemistä ei ole Sinulle apua.  Sinun on etsittävä Googlella.  Aloita vaikka kirjoittamalla puhelimisesi merkki ja sovellus.  Siis:  nokia 500 sovellukset

64
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 16. 06. 2013 15:03 »
Poliisipartio tarkasti rattijuopumusvalvonnan yhteydessä kuljettajan ajokunnon Laihialla 15.6 aamupäivällä. Kuljettajalle suoritettiin puhalluskokeen, jonka tulos oli 0,29mg/l. Miestä epäillään nyt rattijuopumuksesta.

Poliisille tuli ilmoitus 15.6 illalla mahdollisesti aseistautuneesta miehestä Vöyrillä. Useita poliisipartioita lähti tapahtumapaikalle, missä tilanne ratkesi ilman voimakeinoja. Poliisilla ei ole syytä epäillä rikosta asiassa.

Aikaisemmin illalla tuli ilmoitus Uttermossantieltä, Kristiinankaupungissa, että joku ampuu mahdollisesti metsästyskiväärillä.  Partio lähti paikalle ja löysi miesseurueen joka kertoi ampuneensa kiväärillä hetkeä aikaisemmin.

Kaikki miehet otettiin kiinni ja heitä epäillään ampuma-aserikoksesta sekä vaaranaiheuttamisesta. Huomenna, virka-aikana poliisi antaa tarvittaessa lisätietoja tapahtuneista.

65
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 16. 06. 2013 14:02 »
Tässä hiukan tietoja karhun kohtaamisesta:

http://www.suurpedot.fi/www/fi/suurpedot_ja_me/kohtaaminen/karhu.php

66
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 16. 06. 2013 13:01 »
Mitä jos valitsisit sellaisen, missä luke Yle uutiset?

67
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 16. 06. 2013 12:12 »
En ymmärrä mitä tarkoitat sanalla yhdistää.  Ainakin Lumiassa se tapahtuu valmilla "Asenna" nappulalla.  Eikä muuta.

68
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 16. 06. 2013 09:09 »
Minulla on Lumia, joka tarjoaa mahdollisuuden mennä Yle-uutisiin internetin  kautta tai noutaa yle-uutiset-appsin.  Uskon että Sinun puhelimessasi on sama ominaisuus.  Eli jonkinlainen "Marketplace" tai play-sivusto tms. mistä pytyy lataamaan erilaisia sovellutuksia.

69
Vaasa / Vs: Vaasan ympäristöongelmat
« on: 16. 06. 2013 05:05 »
Nimetön viesti Lyhytviesteissä:
"Suvilahden kaatopaikka on Vaasan suuri ympäristöongelma. Luokitus: riskikaatopaikka."

70
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 15. 06. 2013 13:01 »
Poliisille tuli 14-15.6 välisenä yönä ilmoitus, jonka mukaan Vähässäkyrössä henkilöauto oli ajanut ojaan ja kääntynyt katolleen. Partio joku saapui paikalle, suoritti kuljettajaksi osoittautuneelle naiselle puhalluskokeen, jonka tulos oli 2,63o/oo. Ambulanssin henkilökunta tarkasti naisen kunnon tapahtumapaikalla.

Naista epäillään nyt törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

15.6 aamuyöllä kolme miestä varasti perämoottorin venekaupan pihasta, veneen perästä Oravaisessa.

Kaupan henkilökuntaan kuuluvaa henkilö oli nähnyt kun miehet olivat poistuneet valkoisella pakettiautolla.

15.6 aamuyöllä kioskiin murtauduttiin rikkomalla ikkunaa. Kioskista vietiin makeisia, mm. kolmen nuorten miesten toimesta.

Poliisi kaipaa havaintoja ja vihjeitä tapahtuneesta.

Poliisi ottaa vihjeitä tapahtuneista vastaan sähköpostitse rikostorjunta.pohjanmaa@poliisi.fi tai puh.nro. 0718749411

71
Vaasa / Vaasan ympäristöongelmat
« on: 15. 06. 2013 12:12 »
Tässä ketjussa käsitellään kaikkia muita, paitsi Kemiran ympäristölle aiheuttamia ongelmia. 

Aloitetaan vaikka "Raatopakasta".  Raatopakka sijaitsi suurinpiirtein paikalla missä nyt sijaitsee Milkan entinen meijerirakennus.  Vanhan muistitiedon mukaan Raatopakalle vietiin surutta kaikki mahdollinen teurasjätteistä teollisuuskemikaaleihin ja jäteöljyihin.

Nyt alaueelle suunnitellaan asuntoja, niin olen ymmärtänyt.

72
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 14. 06. 2013 06:06 »
Tulisiko Kemirasta tehdä poliisille tutkimuspyyntö? Onko se mahdollista tehdä kollektiivisesti vaikka täällä ja toimittaa sitten poliisille?

Melllä on jo siitä kokemuksia, että kaupungille voi tehdä kansalaisaloitteen. kollektiivisesti.  Olisiko sen sisältönä virkamiehen lojaliteetti?

Minusta Kemiran kohdalla ei enää ole kysymys vain laitoksen ja kaupungin ja mahdollisesti Puolustusvoimien  välisestä työnjaosta, vaan mitä suuremmassa määrin myös kaikkien vasalaisten kansalaisvastuusta.

Kehoitan kaikkia lukemaan professori Kari Uusikylän kolumnin Pohjalaisen kivijassa.  Varmasti yksi vuoden tärkeimmistä moraalisista ja eettisistä kannanotoista:

”Arvojen lisäksi on olemssa hyveitä, mm. rohkeus, oikeamielisyys ja kohtuullisuus, kirjoittaa Uusikylä.

Näitä tarvitaan paitsi tulevan Kemiran ympäristökatastrofin osapuolilta, myös meiltä tavallisilta vaasalaisilta.”

73
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 04. 06. 2013 18:06 »

L
Linnanmäen uusi "Estradi", voisi toimia sunnannäyttäjänä myös Villan puistossa.

74
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 04. 06. 2013 14:02 »
Ei mitään väliä kunhan palkka juoksee.

75
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 04. 06. 2013 14:02 »
Marko, tuli  vahingossa väärään ketjuun.  OL tarkoitus laittaa Vaasan Imago-ketjuun, että laatu säilyisi: :-)

76
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 04. 06. 2013 14:02 »
Saatan olla väärässä mutta muistaakseni Airaksinen suunnitteli sinne myös yksityistiloja.  Muistan jopa nähneeni jonkinlaisen illustraation.

No, joka tapauksessa on turha puhua vain "Villasta" kun pitäisi puhua Villan Puistosta ja pohtia mitä kakkea aktiviteetteja siellä voisi olla ja mahdollisia lisärakennuksia (keveitä)  esim.  puolikaaren muotoinen kuorostage.

77
Vaasa / Hietalahden Villan puolesta
« on: 04. 06. 2013 10:10 »
Kyllä myös ruotsinkielinen säätiö, joka haluaa säilyttää "Villan" on sen puolesta.  Yksityiselle ei sitä villaksi tietenkään myydä mutta kyllä ravintolaksi, häiden ja juhlien pitopaikaksi tms.  Vaasan kaupunki suunnittelee rakennuksen myymistä ja tiettävästi jo jonkinlaisia neuvotteluja on käyty.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 01. 06. 2013 10:10 »
Tietenkin näin alkuvaiheessa pitää kysyä, että riittääkö ryhmä vai olisiko vaasalaisia.infolle avattava aivan oma facebook-profiili?

79
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 06. 2013 10:10 »
Keskustelu vaasalaisia.info foorumista ja facebookista ja foorumin kehittämisestä siirtyy Vaasalaisia keskustelufoorumi ketjuun, minne se kuuluu. 

Toivon että Roy Rabb ja Eikkä siirtävät/copypastaavat  aihetta koskevat viestinsä sinne. Aihetta koskevat viestit Maahanmuuttopolitiikkamme ketjussa tullaan tämän jälkeen poistamaan.

Sen verran kuitenkin vielä Eikalle, että kyllä vaasalaisia.info facebook-ryhmästä on kerrottu.  Eikka voisi näyttää nyt hyvää esimerkkiä ja rekisteröityä vaasalaisia.info ryhmään.

80
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 01. 06. 2013 10:10 »
Eikka kirjoittaa:

Quote
Olen jo ajat sitten kehottanut ylläpitoa levittämään toimintaa Facebookiin. Vastaukseksi olen saanut jotain epämääräistä. Jos some on ylläpitäjälle vieras toimintaympäristö voisiko joku aktiiveista ottaa työnalle facen? Ei se nyt niin ihmeellistä ole.

Olen somen hevijuusereita.  Minulla on Facebookissa 440 kaveria ja Twitterissa tänään 678 seuraajaa.  Myös muissa some-palveluissa minulla on seuraajia, kavereita ja chattipyyntöjä pilvin pimein.  Näitä on niin paljon, että minun on rankasti rajoitettava somen käyttöäni.

Vaasalaisia.infolla on myös oma ryhmä facebookissa, jota juuri kukaan muu minua lukuunottamatta ei ole pävittänyt.  En koe että se on yksin minun tehtäväni. 

Olen keskustellut tänään Jussi Mäntylän kanssa ja Jussi lupasi, että facebook-ikoni ilmestyy foorumiin ensi viikolla jahka hän palaa lomaltaan itä-suomesta.

Nyt vain kaivataan mielipiteitä siitä tulisiko ikoni johtaa vähänkäytettyyn vaasalaisia.info facebook-ryhmään vai minun facebook-sivulleni.

Vaasalaisia.info facobook ryhmä
https://www.facebook.com/groups/118500411511298/?fref=ts

Tapio Parkkari Facebook
https://www.facebook.com/tapio.parkkari

Twittertunnus
@TapioHeikki

Netlog
http://fi.netlog.com/parkkaritapio

Lisäksi olen mukana Google +
Linkedissa,
Baboossa
Pinterestissä
ja eräissä muissa some-palveluissa, jotka olen kuitenkin jättäny ajan puutteen vuoksi ja harkitsen jäsenyyden lopeattamista.

Odotan Eikalta mielipiteitä vaasalaisia.info kansalaissivustosta ja facebookista.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17