Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Niilo Aro

Pages: 1 [2] 3 4
41
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 29. 01. 2011 14:02 »
Lex Lumio

Maanantaina kokoontuva Vaasan kaupunginhallitus aikoo laatii uudet säännöt kaupungin edustusvarojen käytöstä.  Sääntöjen sisältö tulee olemaan, että edustusvaroja ei saa käyttää omiin  tarkoituksiin.

Säännöllä  yritetään päästää kaupunginjohtaja Markku Lumio ja mahdollisesti moni muu virkamies pälkäästä. (Jos omaa käyttöä ei ole erikseen kielletty, niin se ei myöskään ole rikos, Raija Kujanpää)

Jos säännöt hyväksytään niin toivottavasti ne synnyttävät suomenkieleen uuden käsitteeen LEX LUMIO tuleviksi vuosikymmeniksi.  

Lex Lumiolla tarkoitetaan sääntöjä, jotka laaditaan sen jälkeen kun kusi on jo sukassa ja rötöksen tehnyt halutaan jälkikäteen pelastaa poliittisista syistä tai organisaation maineen puhdistamiseksi.

Näin myös Vaasan kaupunginhallitus painaisi sosrmenjälkensä maan poliittiseen sanastoon, mikä olisi tietysti ainoa asia millä se tähän vokaburaliin pääsisi.

42
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 28. 01. 2011 08:08 »
Elämänkokemus muista yhteyksistä sanoo että ennemmin tai myöhemmin jonkun alaisen moraalinen taakka kasvaa niin isoksi että siitä vapautuu vain kertomalla mitä tietää.

Tai sitten joku kalifiksi kalifin paikalle pyrkivä näkee tilaisuutensa tulleen.  Näin se aina menee.  Uskokaa pois.

"Kaikki on sallittu, mikä ei ole erikseen kielletty"

43
Kyllä kai koko tässä prosessissa suojellaan ennen kaikkea kaupunginjohtaja Markku Lumiota. Kerratkaa nyt mielesänne kaikki, mitä on tapahtunut sotkun ensimmäisesti uutisesta lähtien.

Nyt näyttää siis siktä, että Lumion lisäksi on muitakin suojelun tarpeessa olevia.  En nyt tarkoita Salinia, sillä häntähän suojellaan sen vuoksi, että suojellaan  Lumiota.

44
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 11. 01. 2011 12:12 »
Yksi syy vaasalaisten heikkoon osallistumiseen oman elinympäristönsä kehittämissä saattaa olla siinä, että päättäjät ovat liian kaukana kansasta ja politiikkakin on  vierautunut arjesta.  Enää ei kokoonnuta ”talolla” turpakäräjiin ja enää ei ay-liikkeessä ole junttakokouksia.

Porvarillinenkin puoli on vetäytynyt selslongille.

Vielä vajaa parikymmentä vuotta sitten toriparlamentissa saatoi ryhtyä väittelemaan vaikkapa kokoomuksen maalarimestarin kanssa.  Tänään Lamminmäki ja Osala taitavat olla ainoat ”kansanmiaehet” koko luottamusmieskaartissa.

Yleisessä ilmapiirissa toista äärilaitaa edustavat Sport ja Vepsu ja toista Tikanojan, Kuntsin ja k-teattereiden ympärille kerääntynyt herasväki.  Välillä ei ole mitään.

Toisaalta tallinnanmatkat, tonttikaupat, frakkikaupat ja jatkuva epäily korrptiosta niin kaavoituksessa kuin muutoinkin ovat syöneet luottamusta.

Parhailaan meneillään olevat selvityspyynnöt saattavat hiukan parantaa tilannetta mutta vain hiukan.

45
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 01. 01. 2011 16:04 »
Tottakai juuri tästä on kysymys.  Tosin pahimpien shakaalien hampaat ovat jostain syystä tylsistyneet mutta moneen kertaan julkaistuja mamu-uutisia postaavat saavat jatkaa.

46
Sekalaista keskustelua / Vs: Ennustus vuodelle 2011
« on: 18. 12. 2010 16:04 »
-Mustasaari säilyy edelleen itsenäisenä
-Vshp:n vaaliarahoitus paljastuu
-Vähäkyrö liittyy Vaasan
-Laihia  ilmoittaa äänaestävänsä kuntaliitoksesta v. 2012 alussa
-Rötöstely ja rietastelu Vaasan hallinnossa jatkuu
-Halli Oy aloittaa uuden parkkiluolan avolouhoksena Vaasanpuistikon pituudelta
-Halli Oy kattaa kauppahallin sisäpihan
-Kauppapuistikko 16. "Pikku Atrium" katetaan.
-Vaasasta tulee Suomen kansainvälisin kaupunki mamujen suhteessa kantaväestöön
-VPS putoaa liigasta
-RG-line lopettaa seilaamisensa ja maksut lankeavat vaasalaisille veronmaksajille
-Rabesta tulee isä

47
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 12. 12. 2010 15:03 »
Ehkä Suomessa siltikin on muslimien enemmän tai vähemmän salaisia organisaatioita:

Miten paljon on kysymys ns. ”normaalista” yhdistystoiminnasta olisi mukava tietää.

Googleta lisää sanoilla: muslim brotherhood finland

http://globalmbreport.com/?p=3614

Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Muslimiveljeskunta

Haku: secret islamic sosieties finland  ei tuottanut yhtäkään tulosta, mutta asiaa kannataa seurata.

48
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 11. 2010 05:05 »
En minäkään aivan purematta niele Leif Sandin sepustusta.  Minulla ei kuitenkaan ole tarpeeksi tietoja että pystyisin suoraan esittämään puutteet tai virheet.   Lähden siitä tosiseikasta että Oulussa, joka on suurinpiirtein  vertailtavissa, ovat kulut puolta isommat.

49
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 08. 11. 2010 05:05 »
No, joku tykkää äidistä. toinen perheen koirasta.  Vaikea kuitenkin kuvitella että joku tykkäisi Vihtori Kosolasta ja Lapuan liikkeestä, siis aivan tosissaan, ei varsinkaan jos on lukenut historiansa.

On toki mahdollista että kysymyksessä on provokaatio.  Jos ei ole, niin Perttulan mielipiteitä kannattaa seurata.

50
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 03. 10. 2010 10:10 »
Nyt Sinun on Niskanen pakko kertoa että asuuko tämä Eric todella Vaasassa ja soittaako/nauhoittaako edelleen ja missä? 

Kaverihan on ihan huippu.  Miksi hänestä ei kukaan mitään tiedä. Eikö tällaisen artistin pitäisi esiintyä vaikka Vaasan 404-vuotisjuhlissa ja kaikissa muissa merkittävissä tilaisuuksissa.

Missä mättää?

51
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 20. 07. 2010 09:09 »
Meillä virkamiehet elävät kuin sika pellossa ja tekevät mitä tahtovat.  Suhtaudun epäillen jokaiseen liikkeeseen joka koskee yksityistämisistä.  Joku vetää aina välistä.

Pieni googlettaminen, tosin koskien HOK-Elantoa, toi mielenkiintoista tietoa.  Ei ole mitään  syytä epäillä että sama meno ei olisi myös KPO:ssa ja Vaasassa:

"HOK-Elannon edustajistossa istuvat poliitikot saavat muhkeat alennukset S-ryhmän tuotteista."

"Edut perustuvat siihen, että toisin kuin muissa alueosuuskaupoissa, HOK-Elannossa edustajiston jäsen rinnastetaan yhtiön työntekijään. Näin hän saa 425 euron kokouspalkkion päälle mittavat lisäedut, kun käyttää S-ryhmän palveluita".

"Etuihin kuuluu mm. 15 prosentin alennus S-ryhmän ravintoloissa, Prismoissa ja Sokos-tavarataloissa ja oma korkoprosentti talletuksille. Hautauskuluistakin edustajiston jäsenet saavat 15 prosentin alennuksen."

"Ruokaostosten alennus on rajattu kolmeen prosenttiin - mikä sekin on roimasti enemmän kuin tavallisen asiakasomistajan saama etu."

"HOK-Elannon 60-hengen edustajistossa istuu 21 kansanedustajaa ja iso joukko kuntapoliitikkoja. Kilpailijat ovat jo pitkään kritisoineet osuuskauppoja siitä, että niiden hallintoelimissä istuu samoja poliitikkoja, joilla on valta päättää mm. kauppapaikoista."

"HOK-Elannon tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg, ovatko edustajiston edut tukea poliitikoille?"

"- Eihän tässä rahaa jaeta. Etu edellyttää, että asianomainen todella ostaa jotain. Ei tämä hyväntekeväisyyttä ole. Kyllä tässä jää edelleen HOK-Elannolle marginaalia."

"Ja luultavasti superalennukset koskevat myös kaikkia poliitikkojoen perheenjäseniä, asia nyt jollain tavalla unohtui Iltasanomilta. Entä paljonko erikoisalennuksilla ostetaan sukulaisille sekä muille tutuille S-tuotteita ja tavaroita?"

Ja unohtamatta yhtiöiden "tuon tuosta olevia" tuote esittelyitä, joissa yleensä jaetaan tavaraa kassitolkulla, mutta vain "harvoille ja valituille, eli mukaville ihmisille". Tällaisia mukavia ihmisiä voivat olla myös työpaikan työsuojeluvaltuutetut sekä luottamusmiehet, jotka sitten selkä väärällään kantavat tuotepaketteja kotiinsa "kuten eräissä työpaikoissa on havaittu".

Esimerkiksi eräs Vaasan valtuuston naisjäsen osallistui Emotion myymälän avajaisiin.

Ai niin, oli muuten unohtua autot, joista saa myös alennusta, ja mukavat S-boonukset."

Eikä tässä vielä kaikki, S-kesämökit kuuluvat mukavaan vapaa-ajanviettoon ja tietenkin kuuluu ”etu asiakkaille”. Eikä tässäkään vielä kaikki, henkilökunnan lääkäripalveluita kannattaa käyttää "alennuksen takia" jos vaikka meisselissä on pipi ”tai sihteerin rakenne kynsi on peräsuolen sisäseinässä kiinni”.

Niin ja Saariselän kokoukset ja lomamökit, Tallinanmatkat jne, jne..

Alennuksia, tuote esittelyjä, kesämökkejä, lääkäripalveluita, mutta vain ”etu asiakkaille”, erityisesti kunnallispoliitikoille ja kukaan ei tee mitään.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1725650

52
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 10. 06. 2010 08:08 »
Vaasan kaupunkirakenne-ketjussa sivutaan  huipputärkeää asiaa eli sitä että kuka Vaasassa oikein nykii narusta ja ketkä sätkii. Ukkoporukoissa asiaa pohditaan päivittäin ja aina on joku jotain tietävinään mutta todistappas se..

Tuon Seinäjoen megahankkaeen yhteydessä Ylen blogiin kirjoittaneen Matti Laitisen kirjoitus on poikinut mielenkiintoisen kommentin.

Kommentti
Suomessa voi valtion virkamiehelle antaa aivan laillisesti suuriakin summia rahaa täysin laillisesti.
Kunhan ymmärtää kutsua annettua rahasummaa "kulttuuripalkinnoksi". Asiasta on eduskunnan oikeusasiamiehen päätös tukena.

3 kansalaista valitti kun kielilakikomitean sihteeri OM:n lainsäädäntöneuvost Sten Palmgren vastaanotti Svenska folkskolan vänneriltä 10 000 euron kultturipalkinnon ruotsin kielen hyväksi tekemästä työstä. Eduskunnan oikeusasiamiehen päätöksen mukaan Svenska folksskolan vänner ei ole edunsaaja kielilakikomitean työssä.

Ts. kun kierrättää yhdistyksen kautta rahaa virkamiehille asia on ok.

Anonyymi

Laitinen

J.K Kannattaisi ehkä tsekata ovatko kaupungin virkamiehet saaneet viime aikoina huomionosoituksista RKP:n käsikassaroilta.

Tai onko joku keskeinen asioihin vaikuttava virkamies ollut Välimerellä purjehdusretkellä ison yrityksen vieraana.  Asiaan liittyy tietysti se että ko. virkamies valmistelee ko. firman hankkeita.

53
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Sairaanhoidon arvot
« on: 22. 05. 2010 06:06 »
Missä on VSHP:n valtuuston jäsen Tapio Osala nyt kun hänen mielipidettään tarvitaan?

54
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 05. 2010 10:10 »
Pohjalaisen uutisessa Suvilahden joukkotappelusta on monta asiaa, jotka eivät oikein loksahda paikoilleen. 

Maininta skineistä tuntuu kesätoimittajan villiintyneen mielikuvituksen tuotteelta.  Mistä Vaasaan olisi kuin tyhjästä syntynyt skinijoukko (yhteisö) joka ryhtyisi organisoituun tappeluun jotain toista organinisoitunutta ryhmää vastaan.

Jonkinlaista organisoitumista täytyy olla kysymys jos tappelu alkoi jo perjantaina ja jatkui lauantaina. 

Miten joukot on rekrytoitu?  Puskalennätimen avulla?  Tekstareilla?  Meileillä?  Vai onko jossakin sivusto, missä mieliä on kiihotettu ja sovittu menettelytavoista?

Jos kysymys on organisoidusta toiminnasta niin se on myös taltioitu videolle hengen nostattamiseksi.  Missä tämä video luuraa?

Jos kysymys on pojankoltiaisten nujakasta niin asian voi unohtaa.  Aina ovat ”toukolaaset tapelleet meirän kanssa kun meirän flikkoja on kopelootu”. 

Jos taas kysymyksessä on aatteellisesti organisoitunut joukko, niin on syytä tarkkaan selvittää heidän taustansa ja yhteytensä.

Nyt edellytetään viranomaisilta tarkkaa harkintaa.  Pimittely ei onnistu yhteiskunnassa missä foorumit, facebookit ja twitterit välittävät tiedon sekunneissa sadoillea ihmisille.

55
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 31. 03. 2010 18:06 »
Tässä vaalikeaaskustelussa tuskin riirttää ruutia yli vuodeksi ellei välillä vähän penkaista historiaa. Jorman tiedot ovat kiitettävät. Katsellaan nyt rauhass mitä kaikkea myyrä kaivelee esille.

Täysin käsittelemättä ovat mm. seuraava taiheet:

-maahanmuuttokeskustelun vaikutus vaaleihin
-eläkekeskustelun vaikutus vaaleihin
-vaalirahoitussotkujen vaikutus vaaleihin
-uudet populistiset puolueet
-muut mahdolliset aiheet

56
Tässä pari lainausta Harri Leppälän sensuroimattomasta yleisönosastokirjoituksesta Pohjalaisessa. Lainaus vaasalaisia.info/Omalla nimellä/Mamut ohitettiin budjettikeskustelussa

(lainaus)
Päätimme valtuustossa puhumisen sijaan kertoa tästä julkisesti sanomalehdessä koska suurimmalle osalle Vaasan kaupunginvaltuutetuista maahanmuuttopolitiikka on tabu ja rasistiksi leimaantumisen pelko niin suuri ettei asiasta saada aikaa faktoihin perustuvaa asiallista keskustelua.
(lainaus)
Ei ole rasistista sanoa niin kuin asiat ovat. Esim. minulle (Harri Leppälä) on tullut eri puolueista , myös valtuutettuja sanomaan että on hyvä kun joku ottaa näitä asioita esille koska he itse eivät asemansa, puoluekurin tms. takia voi ottaa kantaa tai saatikka sanoa omaa oikeaa mielipidettään.

Harri Leppälä
Kaupunginvaltuutettu Ps

Jukka Mäkynen
Kaupunginvaltuutettu ProV

Siis ns. vakavien kirjoittajien kaikkoaminen ei olisikaan Risto Helinin syytä, vaan niiden jotka luokitelevat ihmisiä rasisteiksi pelkän mielipiteen perusteella. Pelko on tarttunut heikon itsetunnon omaaviin valtuutettuihin ja luottamusmiehiin ja -naisiin.

Nyt on pääministerin suulla vaadittu että puolueet ryhtyvät tulevien vaalien suhteen  kontrolloimaan kansanedustajaehdokkaidensa todellisia mielipiteitä.  Suomi on siirtymässä totalitaariseen kontrollivaltioon.

57
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 23. 03. 2010 11:11 »
Tämän foorumin pienoismaailmassa on kiihdytty kovasti kun viranomaisia on arvosteltu maahanmuuttopolitiikasta.  Tänään sisäministeri Kari Rajamäki sanoo Ilta-Sanomien mukaan seuraavaa:

”Tuntuu, että eliitti ja valtamedia ovat etääntyneet kansalaisten tuntemuksista.  Jos ihmiset eivät voi luottaa siihen että turvapaikkajärjestelmää käytetään oikein, romahtaa myös tarpeellisen työperäisen maahanmuuton hyväksyttävyys. Ja pääattäjät kantavat  vastuun siitä.”

58
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 22. 03. 2010 05:05 »
Valittu kirjoitti:
Quote
Jos nollatoleranssi koskisi nettipalstojakin niin mitenkähän tämänkin kävisi.

Nimerkki Valittu uskoo siis että myös maahanmuuttokriitinen keskustelu on rasismia ja että Vanhasen mahtikäskyllä myös tämä palsta tullaan kieltämään. 

Pahaa pelkään että Vanhasen nollaatoleranssilla on aivan päinvastainen vaikutus jos kansa tulkitsee että myös viranomaisten arvostelu on rasismia.

Se johtaa vain entistä laajemman ja rehevämmän keskustelun syntymiseen.   Sitäpaitsi mistään ei löydy voimaa, joka pystyisi estämään vapaan kansalaiskeskustelun interneetissä. Tämä keskusteluketju ei ole rasistinen.  Täällä vain ollaan eri mieltä asioista.

59
Vertailukaupungit löytyvät kun hakee niitä hakusanalla kaupunkiblogi(t). 

Hyeenat ja shakaalit voi taas määritellä vaikka niin että hyeenat ja shakaalit  kääntävät jokaisen asian perseelleen mutta eivät piittaa mitään asiasta, josta pitäisi keskustella.

60
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 01. 03. 2010 07:07 »
PhotoStory  3 on suorastaan nerokas ohjelma.  En ole käyttänyt sitä diashowhun kotikuvistani mutta kyllä työasioissa.  Ohjelmassa on ominaisuus että voit lähettää showstasi kevytverrsion sähköpostilla.

Näin esim. kämpän rempan enenemisestä ja puutteista voi kertoa rempan tekijälle tai miksei puutteista tai ongelmista viranomaisille.

Sanotaan nyt vaikka että pieni diashow hoitamattomista lumitöistä saattaisi panna potkua talonmiesyhtiöön jos shown lähettää sinne sähköpostilla ja raskaamman version vaikka vaasalaisia.infoon.

61
Teho244 kirjoitti::
"Jos taas selvitys joudutaan koostamaan monesta paikasta ja annettavat tiedot pitää hyväksyttää monella tasolla byrokratiaa ennenkuin se voidaan julkaista, niin tällöin kustannukset tulee varmaankin siitä, että hommaa pallotteluun, vastuun välttelyyn ja palvereihin palaa usealta henkilöltä työaikaa tunteja."

Tämä on ehkä villakoiran ydin.  Juuri tällä tavoin virkamieskunta pystyy torppaamaan minkä tahansa aloitteen.  Hienoa kiitos.

Tässä alkaa olla pian painavat syyt kasassa  miksi mahdollisimman monen tulisi allekirjoittaa kansalaisaloite ja ottaa osaa sen muokkaamiseen.

Siirry siis kohtaan Kansalaisaloite, APUA ja osallstu muokkaukseen tai lähetä allekirjoituksesi meilillä jos et halua heti nimeäsi esille, vaan vasta kun allekirjoitukset on kerätty.

62
Toivon että joku oikea ATK-alan ammattilainen kertoo mitä tällaisen selvityksen tekeminen oikeasti maksaa.  

Ja miksi sen pitäisi maksaa jotain erityistä.  Ymmärtääkseni kehittynyt atk-järjestelmä mahdollistaa esimerkiksi sosiaalipuolella kaikkien menoerien yhteenlaskun tai erottamisen omaksi ryhmäkseen.

Sama atk-järjestelmä mahdollistaa vaikkapa nyt katupuolella jokaisen kadunpätkän remppaan menneen kustannuksen yhteenlaskun tai erottmisen kokonaisuudesta.

Väitänkin että Matsemanin ja Valitun kustannusten korostaminen on vain tietämättömyyttä tai halua provosoida.  He antavat sen kuvan että Vaasassa asioita hoidetaan Merkantli-mappien ja käsikorttien avulla.

Miksi Vaasaan olisi hankittu kallis atk-järjestelmä jos sen avulla ei muka v oi yhdistää erilaisia menoeriä ja tuloeriä ja vertailla niitä keskenään.  Tämähän on taloushallinnon arkea muissakin asioissa joka päivä.  Kysymys on siis vain halusta tehdä asialle jotain.

Asianatuntija kirjoitti:
"Noin pahasti tarkoitushakuiselta näyttävään homman en lähde. Pidempi ajanjakso olisi ehdotonta, vähemmän väärän vastauksen saamiseksi."

Noin tarkoituksenhakuista provokaatiota harvoin tapaa.  Kysymyshän on kansalaisaloitteen muokkaamisesta.  Tottakai tarkastettavaksi on otettava ajanjakso joka antaa luotettavimman tuloksen.

Nyt Asiantuntija ratsastaa Olkiukolla ja esittää hatustaan tempaamansa väiteen ja sitten osoittaa sen kelvottomaksi ja leimaa sillä huolestuneiden kansalaisten tekemän työn kansalaisaloiteen muokaamiseksi. 

Kerro nyt meille mikä on todellinen motiivisi osallstua tähän keskusteluun. Pelkkä ärsyttäminen. oman verbaalisen osaamisen esittely vai jotain muuta.


63
Yleistä keskustelua / Re: Kansalaisaloite, APUA!
« on: 12. 02. 2010 08:08 »
Nimimerkki Valittu haluaa selvästi provosoida ja halventaa nyt tehdyn aloitteen.  Pitäisikö on siis aloitteen koskea vain ns. pakolaisia ja turvapaikanhakijoita? 

Mitä mieltä olette?

ON erittäin monta pätevää syytä vaatia selvitystä.  Yksi painavimmista on osoittaa virkamieskunnalle että vaasalaiset ovat kiinnostuneita virkamiestensä tekemisistä. 

Pelkkä tavallista ihmistä halveksuva toteamus että ovat virkavastuulla ja akateemisesti koulutettuja, kuvastaa hyvin nimerkki Valitun rasistista suhtautumista tavallisiin vaasalaisiin  ihmisiin.

Arvelen että moni allekirjoittajistakin on akateemisesti koulutettu ennen kuin kansalaisaloite on valmiiksi muokattu.

Selvityspyyntöön tulee liittää myös vaatimus selvittää tarkasti paikallisen asuttamisen/majoittamisen periaatteet sekä kertoa vaasalaisille, millaista tapakoulutusta pakolaisille/turvapaikanhakijoille jne. annetaan esimerkiksi kerrostalossa käyttäytymisen osalta.

Onko jo nyt Vaasassa slummeja ja Kosovoja ja Mogadishu Avenuita, joissa paikallinen väestö ei enää viihdy.  Virkamiesten on myös osoitettava että rasistinen väite siitä että yksityoisomistuksessa olevien asuntojen hinnat eivät ole laskeneet/ovat laskeneet, pitää paikkansa.

Varmasi vaasalaisia myös kiinnostaa tietää, mitä kaikkea suomalaisesta ja vaasalaisesta yhteaiskunnasta ja historiasta sekä tapakulttuurista opetetaan.

Vaasalaisten on myös saatava tietää millaisia kriisivalmiuksia viranomaisilla on esimerkiksi etnisten konfliktien osaalta.  Esimerkkeinä ovat Ranskan ja Britannian v äkivaltaisuudet.

Tässä nyt muutama lisäpiirre kansalaisaloitteeseen.  Toivoakseni niitä tulee lisää.  Mahdollisimman arvovaltaiselta taholta annettu selonteko on aina parempi kuin todellisuudesta irroitettu lehtijuttu.

Muutoin olen sitä mieltä että ylläpidon ei tule hyväksyä minkäänlaista kansalaisaktiivisuutta aliarvioivaa käyttäytymistä ja PROOKAATIOITA  tässä ketjussa.  Eikö tuolla ylempänä todeta että keskustelu käydään muissa ketjuissa ja täällä muokataan vain kansalaisaloitetta.


64
Kun on lukenut mitä  nimm. Valittu on aikaisemmin kirjoittanut, niin tulee mieleen että tyhmälle rahvaalle on aivan turha antaa numerotietoja. koska se joka tapauksessa tulkitsee ja käyttää niitä väärin.

Väärin tarkoittaa tietysti viranomaisten mielestä väärin.  Vastapainona on Veikko Vennamon upea: "Kyllä kansa tietää".

65
Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa lakiin muutoksia, jotka helpottaisivat internetin rasismiin puuttumista. Laissa tehtäisiin selväksi, että esimerkiksi pelkkä nettilinkin tarjoaminen rasistisille sivuille voi olla kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Täällä on menty pidemmälle.  Pelkkä nettilinkin esittäminen arvostetun tiedotusvälineen sivulle, missä kerrotaan alkuperäisväestöstä poikkeavan törkeästä rikoksesta leimataan kiihottamiseksi kansanryhmää kohtaan.

Olisi mukava tietää mistä nimimerkki Valitun mielestä saa pakolaispolitiikasta kirjoittaa.
Vai saako pakolaispolitiikasta kirjoittaa lainkaan.?

Mikä olisi oikea rangaistus jokaiselle joka on pakolaispolitiikasta eri mieltä kuin Valittu, Johanna Suurpää ja Astrid Thors?

Tulisiko tämä keskustelu, johon Sinäkin osallistut (Sinun mielipiteitäsi lukuun ottamatta) kriminalisoida tai vähintäänkin poistaa?

66
Nimimerkki Valittu nostaa esille erittäin tärkeän asian. Maailman lyhyt nettihistoria tuntee lukuisia tapauksia, joisa huhu tai nettiin vuodatettu tieto on muuttanut maailmaa, ainakin hiukan.  Mieleen tulevat ensimmäisenä ns. Clintonin ”sikariskandaali” ja tapaus Berlusconi.Lisää löytyy googlettamalla.

Vaasaan siirrettynä tämä tarkoittaa sitä että täältäkin voisi löytyä rehellinen kunnallispoliitikko tai luottamusmies, joka riskejä ottaen paljastaa epäkohtia vaikkapa nyt kaavoituksessa.

Tapaus Vaasanpuistikon parkkiluola on sillä tavoin mielenkiintoinen että siitä kertonut Pohjalainen ei kerro oikeastaan mitään oleellista. 

Toisella puolen on Tarpion vakuuttelu siitä että samasta aiheesta on tehty suunnitelma yhdessä kaupungin kanssa, jota ei ole kuitenkaan käsitelty missään elimessä.

Mitä tämä on.  Eikö Vaasasta löydy poliitikkoa joka ottaisi selvää mistä on kysymys?

Vai onko kysymys siitä että moni tietää mutta ei kerro.?

Tavallinen vaasalainen joka ehkä lähitulevaisuudessa joutuu kiertämään  keskustan vaikka Hietasaaarenkadun kautta on varmasti kiinnostunut asiasta kuin myös jalankulkija, jonka kulku keskustassa vaikeutuu.

Kysymys on vain siitä että kansalaisilla pitää olla mahdollisuus osallistua tärkeiden päätösten ennakkovalmisteluun ja että meillä on jatkossakin paikka, missä  näistä asioista voi keskustella.

Täällä käyvät Osala, Heinonen, Kivimäki, Lamminmäki, Rapo, Vehkaoja, Leppänen, Hokkanen ja keitä heitä onkaan, voisivat näyttää esimerkkiä ja ottaa selvää mistä on kysymys.

67
Eikö tuossa tullut selväksi että ensimmäinen jäähyaitioon pantu on Pentti Suksi viikoksi vai onko se vain johtopäätös?

Jotenkin ymmärrän että päätös jäähyaition perustamisesta syntyi eilisen kiihkeän pelin tiimellyksessä ja toivottavasti se muutetaan niin että syy ja bannatun nimi tai nimimerkki ilmoitetaan.

Tiedän kyllä että monella foorumissa toimitaan niin kuin täällä on nyt kerrottu.  Foorumin omistajat tietysti päättävät sisällöstä ja pelin säänöista.  Jos ei miellytä niin voi viheltää pelin omalta kohdaltaan poikki.

68
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 09. 02. 2010 06:06 »
Suomessa ei siis ole saatavissa mitään tarkkoja tilastoja kaikista pakolaisten aiheuttamista kustannuksista.  Nyt puhutaan  vain pakolaisten saamista tuista.

Paljonko alati kasvava byrokratia maksaa kaikkine väittömine ja välillisine kustannuksineen?

Tietysti on otettava huomioon myös esim. SPR:n ja muiden organisoituneiden tai vapaaehtoisten tekemämä pakolaistyö mukaanlukien seurakunnat.

Onko kustannustenlaskussa huomioitu suomen kielen opetus? Kuuluuko se erillisiin kustannuksiin?

Vaaasassa voimme kysyä myös että miten paljon kustannuksia Pikipruukin asunnoissa asuvat pakolaiset aiheuttavat kantaväestöä eadustaville vuokranmaksajille.  Ainakin huhupuheiden mukaan monet pakolaiset eivät osaa käyttää suomalaista infraa vaan aiheuttavat kiinteälle omaisuudelle suuria vahinkoja.

Poliisista kuuluu aina joskus valituksia ylenmääräisestä pakolaisten aiheuttamasta vaivasta, joka ei siis ole ilmaista sekään.

Kun kaikki nämä ja tässä huomiotta jääneet kustannukset ynnäatään yhteen niin tuo yli 20% tuntuu hyvin vertailukelpoiselta myös täällä.

Tässä varmasti myös yksi syy sen lisäksi mitä laki saanoo virkamiasten vaitiolovelvoollisuudesta, siihen että virkamiaehet eivät osallistu keskusteluun.  He eivät yksinkertaisesti uskalla, koska totuus on liian karmiva.

69
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 11. 2009 12:12 »
Ihmettelen suuresti sanomalehti Pohjalaisen velttoa ja vähättelevää suhtautumista kaupungin virkamisten tekemisiin.  Eikö tälläisissä tapauksissa kuin tämä tiemestarin jo järjestyksessä toinen rötös paitäisi nostaa etusivulle suurin kirjaimin.

Viimeeksi ”kaupunki” katsoi sormien lävitse tiemestarin omalla autolla ajon.  Oliko syynä se että jos asia olisi viety oikeuteen, niin siinä olisi palanut monen muunkin näpit?

S-syväkurkun mukaan ns. suorittava porras tuntee kaikki keskijohton metkut.  Näin  varmasti on. 

Joskus jopa ohikulkija ihmettelee kun kunnallispoliitikon omakotitontille äkkiä ilmestyy tutun rakennusliikeen koneet ja vehkeet.  Toki kysymys voi olla myös aivan rehellisestä diilistä mutta arvioon liittyy tietysti aina mielikuva ko. kunnallispoliitikosta.

Olen kurkun kanssa täydellissti samaa mieltä:
Konsulit valvokaa!

70
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 11. 2009 06:06 »
Miten on mahdollista että Vaasan kaupungin palveluksessa oleva tiemestari pystyy pyörittämään omaa bisnestään valtakunnanlaajuisesti kaupungin työajalla.  Onko näitä muitakin?

Nimimerfkki Johansson on turhan häveliäs.  Pienellä googlettamisella löytyy aiheesta matskua vaikkakuinka paljon.  Vaikka tämä: http://jormanordlin.blogit.uusisuomi.fi/tag/korruptio/

Näitä teoreettisia virkamiehen lompakon lihottamiskeinoja on myös tämä: 
Annetaan tutulle maaurakoitsijalle pieni pläntti plaanattavaksi ja sitä sitten silotellaan koneella viikkotolkulla ja rahaa palaa mutta ei virkamiehen omaa.  Samaan aikaan maaurakoitsijan toinen kone jyrää kovalla kiireellä virkamiehen tonttia tasaiseksi, tämä siis noin teoreettisesti.

Lue myös nämä:
http://jaakkoalavuotunki.ehdokkaasi.fi/?cat=10

MOT
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=501&a=4515

Iltalehti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200907039851356_uu.shtml

Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/paulaholmila/seuraavaksi-siivotaan-kuntatasoa

71
Minäkin aloin ihmetellä että miksi tätä "postisotaa" käydään vain Asevelikylässä?

Onko kysymys pelkästään Veikko Siltasen veteraanisyndroomasta vai eikö muilla alueilla tiedetä tästä keskustelusta vai eikö muualla ole minkäälaisia ongelmia Itellan postinjakelun kanssa?

Vastaus tähän selvittää monta asiaa.

72
Ikävä kyllä mutta tässä mitataan nyt valtuutettujen kiinnostus vastata äänestäjilleen, foorumin jäsenten todellinen kiinnostus yhteisiä asioita kohtaan ja myös foorumin voima.

Toivottavasti jokainen valtuutettu saa viestin. 
73
Aivan selvä juttu on että laatikkokaanto on tullut jäädäkseen.  Aivan yhtä selvä jutt on että Itella on hoitanut tiedottamisen tökerösti ja ylimielisesti.

Vielä selvempi juttu on että asukkat ovat laittaneet laatikkonsa mitää ajattelematta tai jopa tarkoituksellisesti hankalasti.

Josta taas aivan selvästi seuraa että lehdenjakajan työpäivä pitenee ja turvallisuus- ja terveys heikknee kun joutuu vaihtamaan lämpimän auton ja kylmän ulkoilman välillä.

Selvää on myös se että jos tätä foorumia ei olisi, niin keskustelu aiheesta käytäisiin postilaatikolla 

Kuin myös se että Lajunen tekee blogihistoriaa heittäytymällä rohkeasti kansalaisjournalistiksi.

Kaikista selvintä on kuitenkin se että kukaan ei ole kertonut tästä keskustelusta itellalle. 

Aivan selvää ei ole, onko Lajunen tehnyt väärin, vaikka se lain mukaan niin olisikin, ajaessaan videota tehdessään pitkät päällä.

74
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 28. 09. 2009 14:02 »
Ymmärtäkää nyt että täällä eletään periferiassa, peräkyläsä, pussinperällä.  Kuinka tavallinen rivivaltuutettu voisi ymmärtää että äänestäjien kanssa on keskusteltava myös vaalien välissä. Koska sitä ei ole  tapahtunut aikaisemminkaan.

Tai sitten syynä on se että ei uskalleta tulla keskustelemaan. Koska joku voi kysyä sellaista mihin ei osaa tai ei voi vastata, koska saappaat ovat likaiset.

Isossa maailmassa eli pääkaupunkiseudulla osataan ja uskallettaan:

Nyt on ryhti- ja kansalaisliikkeiden aika. Tavalliset ihmiset valvomaan etujamme ja säätämään lainsäädäntöä, jossa aivan tavallinen kansalainen huomioidaan. Nyt etsimään kadonnutta ideologiaa - kansanideologiaa.  
Puheenvuoro

75
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 10. 09. 2009 12:12 »
Netistä löytyy tieto että Global EU-Invest niminen yritys on sotkeutunut venäläisen pimeän rahan pesuun. 

Onko kysymyksessä suomalaisen EU-Invest yhtiön tanskalaisen päämiehen A/S:n tytäryhtiö vai onko kysymys vain samannimisestä yhtiöstä?

76
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 15. 08. 2009 16:04 »
Vain harva vaalikarjasta tajuaa, miten korruptoinunut suomalainen virkakunta ja vaaleilla valitut päättäjät ovat.  Aina he eivät tajua sitä itsekkään niin kuin Hesarin ylläolevasta uutisesta voi lukea.

Suomalainen korruptio pysyy piilossa, koska meillä ei ole tapana pröystäillä ja koska keskinäinen rikostovertuus sulkee suut.

Vaalirahoitusskandaali on jo aiheuttanut sen että tavallisen kansalaisen luottamus päättäjiä kohtaan on alemmalla tasolla kuin koskaan aikaisemmin. 

Mutta vieläkään ei Vaasassa puhuta taulukaupoista, kerjäyskampanjoista, ammattiyhdisliiikeen nuorisotileistä, joilla on  vain yksi käyttäjä ja niin edelleen.

Vaasan kunnalliselämässä sekä pekkarisia että topisukareita pilvin pimein.

77
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 03. 07. 2009 13:01 »
Pahan mokan ja kaupungille miljoonatappion tehnyt virkamies voidaan siirtää dispoon polttelemaan piippua kun mitään muuta tekemistä ei ole, jos hän tietää riittävästi muista virkamiehistä.

78
Tässä on koko ajan ollut kysymys rikoksesta ja sen selvittämisestä.  Tämä on oikeastaan vain sivujuoni koko Vshp:n sotkuissa, eikä sen saa antaa sumentaa silmiä.

Vähintään yhtä tärkeätä kuin selvittää D.W:n aiheuttamat ongelmat, on selvittää hallintotapaan liittyvät asiat, kirjanpidon vedenpitävyys, RKP:n kauko-ohjaus. Olle Gullin juonittelut Kristiinankaupungin ja Närpiön johdon kanssa, jatkuva ruotsinkielisten kuntien (K5) aseman vahvistuminen, Selkämeren Sairaan laitteiden kohtalo, Selkämeren sairaalan ylisuuret laitehankinnat, ja nyt viimeeksi Vasekin mahdollinen osuus juonittelussa.

Vain yksi asia on toistaiseksi varma:  Vaasan kaupunkia viedään kuin pässiä suurista sarvista.

79
Nyt kaipaan virkavallalta rohkeutta aloittaa rikostutkimus.  Kaipaan myös pienemmiltä ja suuremmilta urakoitsijoilta rohkeutta aloittaa pöydän putsaus.

On selvää että jos vaikka kymmen urakoitsijaa marssii yhdessä poliisin puheille ja puhuu suunsa puhtaaksi, niin tuomio tulee olemaan vapauttava, jos siis tutkimukset johtavat syyteharkintaan.
,
Tässä olisi mahdollisuudet jopa suureen valtakunnaliseen puhdistustalkoisiin kitkeä valtavaksi kasvanut rakenteellinen korruptio.  Rakenteellinen korruptio, masuttaminen tms. on todella iso ongelma Suomessa.

Ei niin pientä sisäänostajaa ja hankintapäällikkö että ei osaisi vetää välistä. 

Koska tavaralla on hintansa, niin rikollinen virkamies/yksityisen puolen työntekijä - varastaa yhteiskunnalta tai työantajaltaan tai yrittäjä joutuu itse otttamaan riskejä.

Ymmärrän kyllä että täytän vain toiveiden tynnyriä mutta aina on pieni mahdollisuus että löytyy myös rehellisiä ihmisiä.

Yksi pieni epäkunnioittava huomio. Toivottavasti asiaa tutkiva poliisi on puhdas kaikista kieleen, sukulaisuuteen yms. liittyvästä epäilyistä.

Ymmärrän että tutkimuksen aloittaminen on vaikea tehtävä.  Olisikin mielenkiintoista tietää jotain tutkimuspyynnön sisällöstä.

80
Nyt siis halutaan tutkittavaksi pienemmät rötökset: "kaupantekijäiset", "hyvänmiehen-lisät", sorakuormat tai millä nimellä näitä palkkioita nyt kutsuisi.

Minä luulen että poliisi ei ota näitä tutkittavaksi koska vain harva kauppias myönntää antaneensa ylimääräistä kaupan syntymiseksi. Tämä kun on maan tapa tässä maailman vähiten korruptoituneessa maassa.

Vaasan ukkoparlamentti on jauhanut aiheesta jo pitkään ja moni pieneen lahjukseen sortunut tiedetään jopa nimeltä.

Ihmetystä herättää vain ihmisen suunnaton ahneus ja röyhkeys.

Pages: 1 [2] 3 4