Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Niilo Aro

Pages: [1] 2 3 4
1
Vaasa / Vs: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 11. 11. 2011 06:06 »
Sanomalehti Pohjalainen uutisoi tänää, että Lakea Oy allekirjoitti eilen kauppakirjat Mäkikaivontie 1 -kiinteistöstä Vaasassa. Kauppa solmittiin Lakea Kiinteistöt Oy:n ja Kiinteistö Oy Mäkikaivontie 1:n välillä.

Lakea aikoo jättää tontista kaavoituspyynnön Vaasan kaupungille ja aloittaa sen kehittämisen yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Toimitusjohtaja Keijo Ullakon mukaan Lakea tulee panostamaan siihen, että kiinteistö täydentäisi jatkossa Vaasan keskustan asuntotarjontaa ja palveluasumista. Luvassa on sekä omistus- että vuokra-asuntoja.

- Lakean tavoite on suunnitella tila uuteen käyttöön ja rakentaa lisäksi rakennusoikeuden sallima määrä asuntoja, asumista palvelevia tiloja sekä palveluasuntoja, Ullakko kertoo.

Vasta uutisen lopussa on paukku:

Kerrosalaltaan noin 2000 neliön suuruinen kiinteistö toimii tällä hetkellä toimistorakennuksena, jossa Verotoimisto on vuokralla. Verotoimiston vuokrasopimus kestää vuoden 2012 loppuun saakka, minkä jälkeen muutostyöt voidaan aloittaa.  Eili verotoimisto muuttaa jälleen.

Alue tunnetaan Vaasassa Kosovoana.  Onko siis Lakean tarkoituksena rakentaa alueelle ýhteiskunnan tukema maahanmuuttaja-slummi, joka tarjoaa yrityksell tasaisen ja varman tulolähteen?
Mitä tarkoittaa palveluasunnot tässä yhteydessä?

Monia muitakin mielenkiintoisia näkökohtia on.

2
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 08. 11. 2011 16:04 »
Nyt sitten tiedetään mikä on Pohjalaisen journalistinen linja ja moraaliu.

3
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 08. 11. 2011 16:04 »
Kalle Lanamäki kirjoitti
Quote
Olen vakuuttunut siitä, että ylimmän johdon lainkuuliaisuus säteilee koko organisaatioon. Vilpistely tekee samoin. Se mädättää organisaation pitkälle alaspäin pieniinkin vallankäyttäjiin asti. Lisäksi on kauhun tasapaino, sillä mikäpä esimies kieltäisi alaisen pikku lisäedut jos alainen tietää esimiehen isommat kuprut

Tässä hvyvin tiiistetysti sanottuna  vallan rämettymisen kuvio.  Lanamäki jatkaa:

Quote
On saatava konkreettisia sanktioita niille, jotka ovat esimerkillään panneet alulle moraalin rapautumisen. Yhteisestä kuormasta luvatta syönti on sikamaista

Tähän pääseminen ei ole mahdollista ilman täydellistä remonttia.  Se taas on lähes mahdotonta, sillä aivan liian moni on sotkeutunut kaulaansa myöten. 

Näen että ainoa mahdollisuus on julkisen paineen lisääminen.  Vanha viisaus putkesta ja paineesta pitää edelleenkin paikkansa.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 07. 11. 2011 13:01 »
Kalle Lanamäen tekstissä on kaksi mielenkiintoista kohta:

1. Tiedän, että Lumion ohella on hermona varsin laaja verkosto kaupungin virkamiehiä ja myös luottamushenkilöitä. Vaikka palkitsemiset ja palkankorotukset eivät täyttäneet julkisuusvaatimuksia eikä henkilöstöosastoa määräysten mukaan informoitu, ei syytekynnys ylittynyt. Jokainen voi tykönänsä miettiä miksi moista anteliaisuutta oli suunnattu ja missä asemassa oleville.

2. Pääosa kaupunkimme ansiokkaista virkailijoista tukee asioiden selvittelyä, eikä ole vaikeuksia saada tarvittavaa materiaalia. Tutkimusten, seuraamusten ja sovittamisen nopeasta aikataulusta hyödymme kaikki, enkä ole huomannut, että kovin monia palkitsemisia olisi osattomien taholta pidetty epäoikeudenmukaisina. Avoimuus ja uskottavat perustelut olisivat toki puhdistaneet ilmaa.

Kohdat kertoo siitä, että Lumion aika hiertää edelleen ja ehkä myös siitä, että asioita ei koskaan tulla selvittämään perinpohjin.  Täällähän se olisi mahdollista jos uskallusta ja rehellisyyttää riittäisii.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 05. 11. 2011 11:11 »
Tämä on ainoa kanava vaasalaisille, jota ei filtteröidä muutoin kuin nettiketin puitteissa. Kaikken etu on että keskustelu säilyy asiallisena ja että mukaan saataisiin uusia tuoreita keskusteljoita ja tuoreita mielipiteitä.

Minulla on tunne, että olisi tappio Vaasalle ja vaasalaiselle mielipiteenmuodostukselle jos tämä ilmainen palvelu jostain syystä lopetetaan.

Keskustelu on paikoin varsin ajankohtaista ja laadukasta.  Nyt esimerkiksi keskustellaan taas veronmaksajien rahoista (RG-Line) ja isoista moraalisista peruskykymyksistä (Kaupunginjohtajakysymys)

6
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 05. 11. 2011 09:09 »
Kaikki tämähän on ollut tiedossa alusta alkaen.  Nyt on taas tulossa uusi valtuusto mutta mikään ei muutu. En usko että vaasalaisilla on tahtoa/älyä muutokseen.

7
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 03. 11. 2011 16:04 »
Quote
Lanamäen kantelun sisältö on siis : "Voiko kansalainen A tehdä seuraamuksitta tekoja, joista kansalaisille B, C, jne tulisi rangaistus?

Kysymys on todella tärkeästä asiasta.  Näinkö Vaasassa hoidelaan asioita.  Mihin katosi Keskussairaalan rotöstelystä tehty uusi tutkimuspyyntö?  Sitäkin oli tutkimassa sairaalan hallinnon edustajan poika.

Mäntymaan ja Lumion tiedetään kallisteleen kuppia yhdessä.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Sitä ittiänsä
« on: 25. 10. 2011 08:08 »
Epäilemättä kakkakikkale viidhekylpyläm isossa altaassa on pieni ongelma jos sitä vertaa moneen globaaliin ongellmaan.  Mutta tässähän tuli esille myös olematon palvelukulttuuri ja täydellinen välinpitämättömyys mahdollisia terveyshaittoja kohtaan.

Sekä mahdollisesti se että  kikkaleet ovat varsin tuttuja henkilökunnille muissakin kylpylöissä ja muissakin palvelulaitoksissa.  Myös provokaation mahdollisuus on otettava huomioon.  Miksi joku paskantelee suljetun alueen uimaveteen?

Minä ainakin reagoin henkilökunnan asenteeseen.

9
Vaasa / Vs: Pikipruukin hallituksessa
« on: 23. 10. 2011 05:05 »
Kiitokset Juha Tuomikoskelle.  Harvinaisen suoraa ja rehellistä puhetta poliitikolta.  Juhan mielipide avasi mös yhden "uuden" kanavan.  Toivottavasti meillä on nyt mahdollisuus kysyä ja saada vastaus suoraan Sinulta moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  Asun itsekin Pikiruukin asunnossa.

Vaitiolovelvollisuus tietysti rajoittaa mielipiteen vapautta.  Marginaalissa on kuitenkin paljon asioita, joista kansalaisten on  pakko saada tietää.  

Yksi on tietysti palkintomatkat ja ns. koulutusmatkat.  Toinen on vaikkapa Pikiruukin käyttämät aliihankkijat.  Kilpailutetaanko niitä koskaan vai perustuvatko ne tuttavuus, ystävyy ja sukulaisuussuhteisin tai erilaisiin hyötysuhteisiin  jne.  Mm. näihin moni haluaa oikeata tietoa.


10
Päivän IS kertoo että venäläisille ei enää riitä suomalaiset luxusmökit. Kaikkea pitää olla, erityisesti viihde-elektroniikkaa.  Mielikuva hapankaalin, mahorkan ja paskantuoksussa viihtuvistä  venäläisista ei siis pidäkkään paikkansa.  Venäläiset siis viihtyvät mökeissään sisätiloissa.

Kun taas suomalainen lähtee luontoon.  Monelle rakkaalla mökillä ei ole välttämättä edes kaivoa ja ulkohuussi on jopa edellytys viihtymiselle.

Mitä tämä kulttuuriero pohjimmiltaan kertoo?

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 04. 10. 2011 05:05 »
Moni varmaan huokaisi tyytyväisenä kun selvisi että ns. Klemettilän ampumatapauksessa oli kysymys kantasuomalaisista ampujista.  Moni asia on kuitenkin vielä hämärän peitossa. 

Ihmetystä herättää poliisin niukka tiedotuslinja sekä se että sanomalehti Pohjalainen tyytyy kopioimaan vain poliisin tiedotteen.

Kirjoittaja Helinin tekstistä kuitenkin selviää että kysymyksessä on sama porukka joka nousi julkisuuteen viime vuoden elokuussa riideltyään maahanmuuttajien kanssa.

Mitä tarkoitaa maalaukset lähistöllä ja sana ”antifa” tässä yhteydessä.  Tuskin on mahdollista että antifasistit tarttuvat ilmakivääriin? 

Kun ampujat ovat 19-vuotiaita märkäkorvia, mietityttää kovasti että mistä tässä on lopulta kysymys.  Huolestuttavaa on tieysti se että ajellaan ympäri kaupunkia autolla, jonka varusteaisiin kuuluu yli 300m/s toimiva ase.

Yleisen turvallisuudentunteen säilyttämiseksi poliisin on kerrottava juurtajaksaen mistä on kysymys, jos kerran tapauksen pääpiirteet ovat tiedossa.

12
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 27. 09. 2011 07:07 »
Osuuskaupan tiedote 23.10.2009
Osuuskauppa KPO on tehnyt merkittävän lahjoituksen Vaasan yliopiston peruspääomaan. KPO lahjoittaa 200 000 euroa yliopiston pitkän aikavälin toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Lahjoituksen luovutti yliopistolle toimitusjohtaja Arttu Laine perjantaina 23. lokakuuta.

http://www.s-kanava.fi/web/kpo/tiedote?announcement=130563_66560

Ilmeista on, että Arttu Laineen ääni painaa.  Miksi Laine mahdollisesti sitten ajaisi Lumion asiaa?
Kansanomaisesti ajatellen kysymys on ns. asioiden pysymisestä perheen piirissä.

13
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 26. 09. 2011 08:08 »
Kuvista päätellen kaupunki nimeltä Vaasa sijaitsee Siperiassa, lähellä Kiinan rajaa.  Musiikkikin viittaa kovasti sinnepäin.

14
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 16. 09. 2011 09:09 »
Todella selväpäistä kirjoittelua nimimerkiltä "takaisin-vaasaan".   Tavallisen pulliaisen horisontista Lumion palkitsemisen  tarkoitus oli tukkia suut ja vetää palkitut mukaan Lumion kööriin. Olisiko tässä uuden kollektiivisen kampanjan paikka?

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 09. 2011 15:03 »
Matseman kirjoitti:
Quote
Henkilökohtainen mielpiteeni on se, että jos joku vettä kahvilassa juova karkoittaa jonkun kantasuomalaisen sillä pois, niin sellaisen kantasuomalaisen kannattaa miettiä yleensäkin tarkkaan, ennen kuin jättää oman kodin turvalliset neljä seinää. Siis suomeksi: helvetin lapsellisia juttuja, hameen alta.

Vettä kahvilassa juovat mamut ja tyhjät, ennen kantasuomalaisten  täyttämät tuolit, kaatvat yksityisen kahvilan.  

Miratalossa sijaitseva kahvila voi  vapaasti annostella kraanavettä, koska me työssä käyvät suomalaiset maksamme ko. (mahdollisesti perustettavan kahvilan)  vuokra, vesi, sähkö, siivous yms. laskut.

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 09. 2011 15:03 »
Jos mamut haluavat oman kahvilan, niin eikö heidän tulisi perustaa se vapailla markkinoilla?  Näin nähtäisiin tarvitaanko sellaista.  

Epäilen että ns. tavalliseen kahvilaan  tunneiksi itsensä vesilasin ääreen pulttaavat mamu karkoittavat maksavat kansasuomalaiset asiakkaat.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 09. 2011 14:02 »
Suhtaudun vieroksuen ajatukseen, että lasten iltapäivätoiminta joutuisi siirtymään pois mamu(äijänköriläiden) tieltä. Selväähän on että kahvilan tulisi valloittamaan yhden etnisen ryhmän keski-ikäiset miehet,  Naisia ei kahvilassa tule näkymään.

En myöskään jaksa uskoa mihinkään monikulttuuriseen mamukahvilaan.  Sen verran eripuraista sakkia Vaasan mamut ovat, johtuen uskonto-, rotu-, suku-, heimo-, klaani yms. asioista.

Kysymys tuntuu tulevan suoraan Omar Khjamin runosta "Teltantekijä".

18
Sekalaista keskustelua / Vs: Kateus ja katkeruus.
« on: 07. 09. 2011 10:10 »

”Keskeinen päätöksentekoalue on kaavoitus ja elinkeinotoiminnan harjoittamista tukeva infrastruktuuri. Yksityiset yrittäjät ovat törmänneet maankäytön ratkaisuihin, joissa tilanne kovin usein näyttää olevan, että yksityiset yrittäjät eivät saa asioitaan esiin eivätkä pysty hankkimaan kilpailukykyisiä liikepaikkoja samoin kuin isommat ketjuyritykset.

Kyse ei välttämättä ole kaavoitusmenettelystä ja alueiden suunnittelusta, vaan hyväksyttyjen periaat-teiden toimeenpanosta. Liikepaikkojen kehittämisen yhteydessä liian vähälle selvitystyölle ovat yleensä jääneet elinkeinopoliittiset ja yritystoiminnan rakenteelliset vaikutukset.”

Tämä on vuodelta 2007 mutta mikään ei ole muuttunut. Kannattaa lukea vielä kerran, mitä professori Rautamaa sanoo päivän Pohjalaisessa.  On kuin suoraan tästä tiutkimuksesta.  Lisää tietoa saat googlettamalla sanoilla rakenteellinen korruptio.
 
http://www.bensiinikauppiaat.fi/?file=113

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Kateus ja katkeruus.
« on: 07. 09. 2011 06:06 »
Asiantuntija kirjoitti:
Quote
Ei ole kysymys ironiasta. Saattaa tuo ABC:n saama kohtelu myös johtua siitä, että paikkaan on saatu todella vakavasti otettava toimija.

Kun tämä sama kuvio tapahtuu useilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja kaikilla ABC:n asiaa käsitelleillä luottamusmiehillä on s-ryhmän bonuskortti, voidaan oletaa että kortilla ja muilla eduilla on vaikutusta.

Tarkoitatko että virkamiehet tapaavat isokeankäsiä vain henkevän seurustelun ja ruokapöytävitsien vuoksi?

Quote
Olisiko hänet pitänyt erottaa lounaiden takia? Tai olisiko hänen pitänyt lopettaa tapaamiset kenties hyvän ystävänsä kanssa? Vai olisiko ollut paras että olis tehty molemmat?

Kyseinen virkamies ja neuvos saattavat putkahtaa esille jopa lähiaikoina varsin erikoisessa yhteydessä.

On erinomainen asia että kotimaisesta korruptiosta on vihdoin alettu puhua oikeilla sanoilla.  Toistaiseksi rakeenteellinen korruptio on ollut vaiettu asia, jonka kaikki ovat tienneet.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Kateus ja katkeruus.
« on: 07. 09. 2011 05:05 »
Asiantuntija kirjoittaa:
Quote
Mä en oikeasti ymmärrä, että miksi ihmeessä noista S-ryhmän ja Tradekan henkilöstöeduista nousee niin järkyttävä meteli. Ketä tai mitä se oikeasti haittaa, jos joku on mukana vaikuttamassa osuuskunnan asioihin ja saa siitä pienen alennuksen bonuksena. Onko tälle kateudelle mitään rajaa.

Onko kysymys ironiasta?  Esim. ABC:n saama kohtelu Vaasassa kertoo, että kyllä s-bonuskortista jotain hyötyä on ollut sekä päättäjille, että S-ryhmälle. Poliisin saamat ilmaiset kahvit ect. ovat nostettu esille, koska ne sotivat tavallisen ihmisen oikeustajua vastaan.

Kun talouden näkymät kiristyvät, nousee väistämättä myös moraalinen vastarinta.  Siitä on hyvä esimerkki professori Vesa Rautamaan mielipiteet Pohjalaisessa tänään. Asia on todellakin niin, että kuntapäättäjät ja johtavat virkamiehet seurustelevat mieluimmin isokeankäisten kuin pien- tai keskisuurten yrittäjien kanssa.

Takana on tietysti ajataus että isoisten pöydästä karisisi vähän itsellekin.

Vaasassa naureskeltiin vajaat kymmenen vuotta sille, että neuvoksen musta mersu odotti johtavaa virkamiestä sivukadulla yhteiselle lounaalle harva se päivä.  Oleellista oli tietysti että johtava virkamies käsitteli asioita, joita neuvoksen edustama firma ajoi. Virkamies on edelleen toimessaan.

Valtiosihteeri Raimo Sailas, yksi rehellisistä virkamiehistä, on tällä viikolla nostanut esille kolme isoa kusetusta.  On siis olemassa ainakin pieni toivo että tarpeellinen moraalikaeslustelu ja sitä seuraavat toimenpiteteet joskus toteutuvat.

Asiantuntijan kirjoituksesta paljastuu myös nimimerkin yhteiskuntamoraali.  ”Tottakai tilaisuutta oman edun vuoksi pitää käyttää jos siihen vain on mahdollisuus.

21
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 01. 09. 2011 14:02 »
Vaasassa ollaan kuin kusi sukassa:  Pohjalainen ei uskalla ottaa kantaa, koska omat miehet ovat edustettuna KPO:n hallinnossa.  

S-ryhmän alueosuuskauppojen päättävissä elimissä istuu ainakin 452 kunnanvaltuustojen tai -hallitusten jäsentä. Selvityksen mukaan kansanedustajia osuuskauppojen hallinnossa on 39. Päättäjien osuuskaupoilta saamat palkkiot ja alennushyödyt vaihtelevat useista sadoista kymmeniin tuhansiin euroihin vuodessa.

S-ryhmä on ny päättänyt luopua henkilökunta-alennuksista korruptiokeskustelun takia, kertoo Yle uutiset.

S-ryhmän on siis keksittävä muita keinoja asemansa vahvistamiseksi ja säilyttämiseksi.  Kaikki s-ryhmän hallinnossa olevat luottamusmiehet ovat tietysti sitä mitltä että saavutettua etua ei voi poistaa.  Nyt jää kannustimeksi enää kokouspalkkiot, päivärahat, joulu- ja vuosilahjat ja korruptio- eli siis opintomatkat.  Tämä ei varmaankaan riitä hyvää tottuneulle kunnallispäättäjille.

Olisi myös  mukava tietää millainen pukinsorkka on siinä, etä S-ryhmä on päättänyt sponsoroida Ahtisaaren instituuttia.  Pelkästä  humaanisuudesta ei s-ryhmä sitä kaiken koetun perusteella tee.

Kuntaministeri Tapani Tölli (kesk.) harkitsee lainmuutosta, joka pakottaisi kuntapäättäjät ilmoittamaan sidoksistaan yrityksiin.

Tapani Tölli

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ottaa blogissaan kantaa kuntapäättäjien ja kauppaketjujen kiisteltyyn sidonnaisuuteen. Braxin mielipide käy selväksi jo blogikirjoituksen otsikosta "Kuntapäättäjien sidokset julki".

Brax ehdottaa kyseenalaista kaksoisroolia pyörittävien päättäjien sidonnaisuuksien julkistamista internetissä.

Tuija Brax

Kuntapäättäjien sidonnaisuudet ovat jälleen nousseet tapetille. Julkisuuspyöritykseen joutunut S-ryhmä ilmoitti tänään poistavansa johdon henkilökunta-alennukset kohun seurauksena. Kuntaliitosta kerrotaan Uudelle Suomelle, että sidonnaisuudet aiotaan selvittää kunnolla lakiuudistuksessa.

S-ryhmän korruptio

SOK:n hallitus suositti alennuksista luopumista jo keväällä.
Kauppaketjun ja kuntapäättäjien sidonnaisuuksista on väännetty kättä jo vuosia. Epäilyksiä on herättänyt esimerkiksi ABC-huoltoasemaketjun hyvä kaavaonni.
Liian hyvä kaavaonni

22
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 01. 09. 2011 06:06 »
Meille pyritään antamaan kuva että  vaasalaispoliitikot ja virkamiehet olisivat liikeellä puhtaalla kaulalla.  Näin ei missään tapauksessa ole.  Lumion tapaus osoittaa että myös virkamiehillä on oma palkitsemisjärjestelmä.  Siitä ei vain puhuta.

Suomi on yksi Euroopan korruptoituneimpia maita.  Sanottiin tilastoissa mitä tahansa. En yhtään ihmettelisi vaikka pian kuultaisiin jotain uutta S-ryhmältä.

Kysymys ei tietenään ole vain s-ryhmästä.  Kyllä muutkin toimijat osaavat.  Mitä muuta ylenpalttinen konsulttien käyttö Vaasassa on kuin slaissin siirtämistä yksityiseen taskuun.

Pari vuotta sitten kuiskittiin että yksi palkitsemisen tapa on myydä virkamiehelle asunto alle markkina-arvon.  Tämä tapa lienee edelleen käytössä.

Kaikki tämä on mahdollista niin pitkään kun päätökset ja valmistelu ei ole avointa ja läpinäkyvää.

23
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 12. 08. 2011 08:08 »
Pitäisikö osata lukea myös ns. hiljaisia signaaleja? Yle julkaisi 10.6 seuraavan jutun:

”Vaasan kaupunki haluaa rakentaa Risön kauppapaikan ennen Liisanlehtoa. Syyksi sanotaan muun muassa halu saada kaupunkiin uusia toimijoita. Minimanin toimitusjohtaja Kalle Lähdesmäki arvostelee kaupungin linjausta kovin sanoin.

Vaasan vt. kaupunginjohtajan Tomas Häyryn mukaan kyse on valinnasta: halutaanko kaupunkiin ensisijaisesti uusi toimija vai lisää samoja kauppoja, joita kaupungissa jo on. Häyry ei kuitenkaan suostunut tarkentamaan, tarkoittaako hän uudella toimijalla nimenomaan Ikeaa, jolle on varattu tontti Risöstä.”

Kenen asialla?
Taustalla tuntuu olevan ajatus vanhvasta kaupungin johtamisesta ja ohjauksesta  kaikessa rakentamisessa.  Tällainean malli sisältää suuria riskejä siitä että ohjailuun pääsee vaikuttamaan ulkopuolelta esim. rahalla. Näin mikään ei muuttuisi  Vaasan rappeutuneessa hallinnoss vaikka  Häyry valittaisiin kaupunginjohtajaksi.

Kannattaa muyös  huomata että Häyry ei ole millään tavalla puuttunut Lumion luomaan kalifimalliin, missäö valta on keskittynyttä.

Konsulit valvokaa, niinkuin yksi kirjoittaja tapaa päättää kirjoituksensa.
Katso video:

Yle Pohjanmaa

24
Off Topic / Vs: Salaliittoteorioita
« on: 09. 08. 2011 12:12 »
Täällä on selvästi Suksi-Kivimäen salaliitto, jonka tarkoituksena on sotkea koko ketju.  Koittakaa pysyä asiassa.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihapuhetta
« on: 05. 08. 2011 07:07 »
Nettikeskustelussa on tyypillistä että ammattivänkärit nostaa jonkin lauseen esille ja ryhtyy sitten sitä väänteleen, niin että koko keskustelu on pian valovuosien päässä asian ytimestä.  Huvinsa kullakin.

Minusta tässä keskustelussa vihapuheesta on unohdettu lähes täysin se, että kysymys on tavallisten ihmisten puheesta.  Poikkeuksen tekee tietysti törkypuhe, joka luokkaa kohteensa ihmisarvoa ja kieltää tämän demokraattiset oikeudet.

Jollekin vähemmistövaltuutetulle saattaisi olla avartavaa pukeutua siivoojan vaatteisiin ja mennä työpaikoilla kuuntelemaan millaisia sanoja ja kielikuvia ns. tavallinen kansa käyttää vaikkapa turvapaikkapolitiikkaa koskevista asioista.

Tavallisen kansan kriittiset mielipiteet muodostuvan suurimmaksi osaksi siitä, että meille kerrotaan, miten meidän tulee ajatella ilman että sitä perusteellisesti selvitetään.  

Jos emme ajattele niin kuin meidän halutaan ajattelevan, me olemme rasisteja ja sivistymättömia muukalaisvihaa tuntevia moukkia, jotka emme ymmärrä mitään vaikkapa nyt monikulttuurin siunauksista.

Juuri tästä syystä Suomen poliittinen kartta on muuttumassa ja tulee ilmeisesti vieläkin muuttumaan.  Yli 500.000 suomalaista on jo mielipiteensä sanonut.  Syynä on poliitikkojen ja johtavien virkamiesten etääntyminen kansasta ja kansan tahdosta sekä ylimielisyys ja ylemmyyden tunne.

Minusta Helena Eronen kiateyttää tämän hyvin kolumnissaan UusiSuomessa:

”Mielestäni vähemmistöistä on huolehdittava, onhan Suomi sitoutunut ihmisoikeuksia kunnioittamaan ja muutenkin suomalaiset arvostavat tiettyjä inhimillisiä arvoja, mutta jos se tarkoittaa kaikissa asioissa sitä, että enemmistön mielipiteen yli jyrätään vedoten vähemmistöjen oikeuksiin, niin onko sekään sitten oikein?

Ettei nyt olisi käynyt niin, että humanismista on tullutkin tekosyy sille, että poliitikot voivat huseerata vastoin kansan enemmistön tahtoa? ”

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68786-kansan-tahdon-vastaista-demokratiaa

26
Onko sheikki  MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN puhe vihapuhetta länsimaista yhteiskuntaa kohtaan?

Avioliitto islamissa
Jälkeläisten saannin takaamiseksi ja islamin yhteisön voimistamiseksi avioliitto on jokaisen muslimin velvollisuus.

SHEIKKI MUHAMMED SALIH AL-MUNAJJIDIN ONLINE-FATWA

Eräs avioliiton tarkoituksista islamissa on lasten saaminen ja islamin yhteisön (umman) kasvattaminen. [...] Allahin Sanansaattaja sanoi: "Menkää naimisiin sellaisen kanssa, joka on rakastava ja hedelmällinen, sillä tulen olemaan ylpeä suuresta lukumäärästänne muiden kansojen edessä.

http://euroopan-tulevaisuus-islam.blogspot.com/2006/02/avioliitto-islamissa.html


27
Ilman muuta Halla-aho on  syrjäytettävä ja paikka annettava jollekin  palkiatsematta jääneelle demarille.

28
Olisiko maahanmuutolla siltikin jokin syy-yhteys Norjan hirvittävään tragediaan?  Norja ja Suomi ovat hyvin samanlaisia yhteiskuntia.  Penkaisin asiaa kirjoittamalla googlen hakukenttään ”perussuomalaisten kannatuksen syyt”,

J. Sakari Hankamäki
Muut puolueet ovat sössineet maahanmuuttopolitiikan niin pahasti, että ne joutuvat syyttämään kannatuskadosta ainoastaan itseään.

Näin entisestä SMP:stä on tullut yhden asian liike, kun ihmiset ovat päättäneet kanavoida protestinsa gallup-kannatuksissa tämän yhden puolueen kautta.”

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60429-perussuomalaisten-kannatuksen-syyt

Iltalaehden foorumi
”on se että he ajavat tavallisen työtätekevän suomalaisen asioita.. muut puolueet "puuhastelevat" koko maailman pelastamiseen tähtäävien asioiden parissa. täysin naurettavaa rahan ja ajanhukkaa.. yritetään nyt ensin pelastaa suomalainen ihminen. hyvä soini..

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=379466

MTV3
”MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund pitää perussuomalaisten suosiota yleisenä protestina koko politiikalle. Grönlundin mukaan perussuomalaisia kannattavat ovat kyllästyneitä poliittisen eliitin tekemiin päätöksiin. ”

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/09/1193125/asiantuntija-perussuomalaisten-suosio-protesti

jne..

Onko siis poliittinen eliitti tehnyt Suomessa ja myös Norjassa virheitä erityisesti maahanmuuttoöpolitiikan suhteen?  Tämähän oli yksi Breivikin perusväitteistä.  Tulisiko tästä asiasta keskustella syvällisemmin myös Suomessa sen asemasta että ensimmäisenä lähdetään kieltojen ja sensuroinnin tielle.

Kansa ei meilläkään purematta niele kaikkea, mitä sille yritetään halliatsevan eliitin toimesta syöttää.

29
Pidetään nyt yhdessä huoli siitä, että kukaan ei pääse terrorisoimaan tätäkin ketjua ja pysytään otsikossa. Eli millaisia todellisia uhkia meillä on Suomessa?

Millaisia mahdollisuuksia meillä kaikilla on estää Oslon massamurhan kaltaiset tapahtumat?  Etsitään vastauksia kysymykseen, onko syytä olla huolestunut?  Miten suuria määriä suomalaisista on mukana ääriliikkeissä?

Miten heidät on on mahdollista saada mukaan keskusteluun suomalaisen yhteiskunnan kehittämisestä? Onko suomessa vakavasti otettava islaminvastainen rintama?

Miksi tavallinen suomalainen tuntuu ajattelevan että yhteiskunnan yläluokka, eli pääasiassa johtavat virkamiehet, ovat tehneet salaliiton kansaa vastaan ja ryhtyneet islamistamaan Suomea?

 Miksi nettikeaskusteluissa kirjoitetaan, että pakolaisten maahantulosta ovat kiinnostuneita lähinnä hyvinhoidetut, hyvältä tuoksuvat suomen-ruotsalaiset hienostorouvat?

Tässä muutamia haja-ajatuksia keskustelun kääntämiseksi otsikon suuntaan.

30
Seinäjoki on kauppalopojen halvoista betonielementeistä kyhäämä palikkasa, mistä puuttuu kokonaan arkkitehtuuri.  Tosin tämän tiedostaa vain muutama asiaan vihkiytynyt.  

Sama koskee myös Vaasaa.  Vaasa mainostaa itseään artcitynä, mutta suurin osa vaasalaisista ei ole koskaan käynyt, eikä tule käymään, ensimmäisessäkään taidenäyttelyssä Vaasassa.

Tosiasia on se. että uuden halpahallin avaaminen Seinäjoella kiinnostaa vaasalaisia monikymmenkertaisesti enenmmän merkittävän taidenäyttelyn ja avajaisten tai ensi-illan asemasta.

Seinäjoelle rakennettavat suuruudenhullut kauppapaikat tulevat keräämään ympärilleen aikanaan kerros- ja rivitaloja eli kaupunginosan ja näin Seinäjoki tulee kas amaan ”oikeksi betonielementti kaupungiksi”,  missä taidetta ja kulttuuria edustaa Aalto-Keskus, missä kukaan ei käy ja kaupunginorkesteri, joka on keskiattynyt tangojen  tulkintaan.

Seinäjoki tulee palikkataloineen ja kauppapaikkoineen ajamaan Vaasan ohitse.  Ja asialle ei voi  mitään.  

Täällä vastataan omilla kauppapaikoilla, joka on täysin järjestöntä kun painopistettä tulisi siirtää koulutuspaikkojen  lisäämiseen, energiaklusgterin kehittämiseen, konferenssi- ja kokoustoimintojen kehittämiseen, ympäristö ja virkistyspalveluiden kehittämiseen jne.

Seinäjoen sloganiksi sopisi ”The ugliest city in Universe”

31
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 28. 05. 2011 08:08 »
Vaasalainen Raimo Koivuniemi kirjoittaa tänään Pohjalaisen yleisönosastossa, että Lumio ehkä ehti rokottamaan kaupunkia virkakautensa aikana. Se on silti näpertelyä.

”Sitä vastoin olisi suunnattava katseet ja tarkastukset tekniseen virastoon. Sieltä voisi löytyä mielenkiintoista kohdetta, mihin kaikki tarvikkeet ovat menneet.

Voisi kaivaa vaikka 25 vuoden takaiset kuitit, ja siitä nuoremmat tähän päivään saakka. Olisi mielenkiintoista luettavaa.

Arvoisa kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Marjatta Vehkaoja, olisin erittäin tyytyväinen että ottaisitte asian puheeksi heti seuraavassa tapaamisissanne kaupungin muiden viranhaltioiden, kuten myös valtuutettujen kanssa.”, kirjoittaa Koivuniemi.

Kirjoittaja on oikeassa.  Todellinen mätäpaise on teknisessä toimessa ja kaupunkisuunnittelussa.. Nyt kun omakotitalojen rakentamisen on vahdissa, olisi pakko tutkia kaupungin hankinnat.  Osa hankituista työkoneaista ja tarvikkeista menee joko Vaasan kaupungin henkilökunnalle, lapsille tai sukulaislle.

Runsaat kymmenen vuotta sitten eräs kaupungin työntekijöistä sanoi kollegastaan, että sen omakotitalossa ei ole ainuttakaan itsemaksettua tiiltä, eikä salaojaputkea.

Vain rahalla saa Vaasassa kaavan liikkeelle.  Tässä on todellinen työmaa tutkittavaksi.32
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 23. 05. 2011 08:08 »
Heikki Lamminmäki (pro-Vsa) sanoi Pohjalaisessa 19. 05 2011 Vaasan kaavoituksesta, että ”Vaasalaisessa rakentamisessa vallitsee vahvemman oikeus. Se jolla on mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin ja joka käyttäytyy röykeimmin, saa tahtonsa läpi, ei pikkuyrittäjä tai yksinäinen rakentaja.

Tämä pitää paikkansa, mutta mukaan täytyy ottaan myös sanat ”kaverille kans`” 

Käytäväpuheissa kulkee tieto, että kaupunki kaavoittaa ilmaiseksi radanvarasialueen, joka alkaa Maasillasta ja päättyy Korsholmanpuistikon loppupään kohdalle. 

Mistään lähestysmissuunnitelmasta ja konsulttityöstä ei ole puhettakaan, ja kuinka voisi ollakaan, sillä rakennusnevos Antti Ruostetniemi on suunnittelemassa alueella kahta 10-kerroksista kerrostaloa.  Toinen Maasillan- ja toinen Korsholamanpuistikon päähän.

33
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 18. 04. 2011 08:08 »
Kaikki eivät ole vieläkään mitään oppineet.  Kokoomus juhlii itseään vaalivoittajana vaikka menetti 7 kansanedustajaa.  Kokoomuksen voitto on Pyrhoksen voittokun hallitusneuvgttelut saattavat jopa sysätä kokoomuksen sivureiteille.

Persut voidaan saada mukaan hallitukseen jos syntyy sopimus siitä että EU:tasolla neuvotellaan sijoittajavastuun ulottamisesta pankkeihin.  Tämä olisi persuille jotenkuten kunniallinen kompromissi.

Toki muitakin mahdollisuuksia on.  Vaikkapa toimitusministeriö EU äänestyksen ohitsi ja senjälkeen hjallitusneuvottelut,  joisa Katainaen valitaan pääministeriksi.

Tässä muutamia visioita:

-Enemmistöhallitus syntyy mutta hajoaa persujen sisäisiin erimielisyyksiin ja tulee uudet vaalit.
-RKP ei pääse hallitukseen.
-Syntyy vähemmistöhallitus.
-Enemisthallitus syntyy KoK, SDP:n ja PerSunen kesken mutta on toimintakyvytön koko vaalikauden ajan.
-Politiikka alkaa taas kiinnostaa suomalaisia.
-Politiikka tulee takaisin osaksi politiikkaa.
-Kepu ei enää palaa politiikan eturintamaan.
-Vasemmistoliitosta tulee hallituspuolue
-Vireat kuivuvat 5:n eadustajan puolueeksi
-Maahanmuuttopolitiikka muuttuu rajusti
-Edessä on joka tapauksessa matokuuri kaikille suomalaisille.

34
Vaasa / Vs: Kuseeko kaupunkisuunnittelu kintuilleen?
« on: 09. 03. 2011 16:04 »
Jos betonielementtiteollisuus on saanut suunnitelmansa lävitse Seimäjoella, niin se saa suunnitelmansa lävitse myös Vaasassa.  Mielenkiintoinen kysymys on tietysti, mihin betonielementtiset senioritalot sijoitetaan.

Vastaus on naurettavan helppo tilanteessa, missä Spondan suunnitelman eivät varmaankaan toteudu.  Betonibunkkerit sijoitetaan matkahuollontorille.  

Senioritaloja niista tekee se että asunnoissa ei ole kynnyksiä ja kylppärissä on turvakahva ja oven pielessä turvapuhelin ja hissien ovet on mitoitettu pyörätuolien mukaan.

35
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 18. 02. 2011 11:11 »
Raija Kujanpään asemasta tulee Vaasan Kokoomukselle totinen paikka.  Tällä hetkellä Kujanpäätä- kannattaa kiihkeimmin edelleen kulisseissa häärivä Heikki Kouhi.  Kouhi on aivan viime päivinä  yrittänyt mitätöidä Lumion rötökset kutsumalla niitä pikku-jutuiksi. 

Aivan samoin Kouhi kutsui Lumion korruptiomatkaa Tallinnaan ”liikennerikkomukseksi”.

Todellisuudessa Kujanpään esintyminen julkisuudessa Lumon yhteydessä heikentää koko ajan Mape Mäntymaan mahdollisuuksia päästä parlamenttiin.  Luottamus puoluetta kohtaan horjuu nyt pahasti.

Valistunut arvaukseni onkin, että Kokoomus joutuu vaihtamaan Kujanpään Mape Mäntymaan mahdolliseen, joskin epätodennäköiseen, vaalimenestykseen.

36
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 17. 02. 2011 18:06 »
Vaikka Lumio ei koskaan juridista tuomiota saisi, niin kansan moraalinen tuomio tulee saattelemaan hänet hautaan.

37
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 11. 02. 2011 07:07 »
Kysymykseen, mitä Lumio ja Salin tekivät yhtä aikaa Milanossa, voi esittää sivistyneen arvauksen: he olivat siellä lemmenlomalla.  Tästä on ollut seurauksena mm. Raija Kujanpään reagointi, ainakin osittain.

38
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 02. 2011 09:09 »
Markku Lumion toiminta Vaasassa tuo mieleen muinaiset monarkit.  Jo tulleassaan Vaasaan hän halusi itselleen palatsin (Maaherrantalo)  

No, se ei onistunut.  Hyvin nopeasti Lumio myös aloitti hovin muodostamisen ympärilleen.  Hovimiehet- ja naiset ostettiin palkanlisillä ja luottokorteilla.  

Monarkismiin (Ludvig XIV)  viittaa myös kiinnostus taiteisiin ja ehkä myös halu hallita taiteiden sisältöä, kiinnostus Tikanojan ja Kuntsin toimintaan. (vaimon ajaminaen oopperan hallintoon) , Vuorion säätiö.

Myös monet juhlat, mm. synttärit  upeine kukkaloistoineen viittaa  vahvasti tähän  ludvigsyndroomaan. Analogioita riittää, tosin mikrokoossa  vaikka kuinka paljon.

Aivan kaikkea, kuten Versailaesin salaisia kammioita, ei tietenkään voi arvuutella ilman pätevää näyttöä .

En kuitenkaan nimeäisi Lumiota ”Aurinkokuninkaaksi”, sillä se arvo on jo toisella  Vaasassa aikaansa kuluttaneella selittelijällä.

39
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 02. 02. 2011 10:10 »
Nimimaerkki takaisin-vaasaan tuossa jo listasikin oleelliset kysymykset Lumion osalta.  Sitten on vielä kysymys uudesta kaupunginjohtajasta.  Tällä hetkellä kuiskutellaan siitä, että RKP hakee hyvitystä ja Tomas Häyry olisi kiikarissa uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Joku ehti jo vihjata että Martonen kaivetaan uudelleen esille ja  vanha meno varmistetaan, koska edut ovat sen verran makeat. 

Nyt on tietysti kansalaismielipiteen pidettävä huoli siitä että kaupunkiin saadaan mahdollisimman hyvä johtaja.  Eli pannaan pystyyn paikallinen mubarak-ilmiö.  Vanha rappeutunut valta pois ja uusi tilalle.

Yksi Lumioon liittyvä asia vielä.  Eräissä liikemiespiireissä on kohoteltu maljoja Lumion postumisen vuoksi.  Syynä on se että  näiden liikemiesten käsityksen mukaan Lumio on torpannut useita hankkaeita, jotka ovat kilpailijoita Lumion suosimien hankkeaiden ja kumppaneiden kanssa.

Tosin näitä virkamiehiä, jotka kohtelevat toisia eri tavoin kuin toisia on Vaasassa muitakin.  Heidätkin on pantava jonoon.  Vähenee ainakin ilmainen perhematkailu.

Eli tässä viitataan suoraan mm, S-ryhmään sekä tunnettuihin grynderiveljiin.


40
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 30. 01. 2011 11:11 »
Nyt kun Lumion lähtölaskenta näyttää todella alkaneen, on syytä ryhtyä  varovaisesti pohtimaan, mitä on tapahtunut ja mitä on edessä. 

Lumiosta tuli kaupunginjohtaja suurella kohulla ja torvien soidessa.  Ei kulunut kuin muutama viikko kun esille nousi Lumion asuntoetu ja sen nostaminen.

Siitä saakka Lumion näyttävimmät ulostulot ovat  liittyneet Lumion omaan lompakkoon.

Tallinanmatkasta vapauttavan tuomion saaneet Markku Lumio ja Heikki Lonka toivat pikkukaupunkiin aivan uuden hallintokulttuurin, joka perustui voimakkaiden paikallisten toimijoiden suosimiseen ja myös oman edun tavoitteluun.

Muistettakoon vaikka vain Longan vaimon änkeäminen virkaan ja Lumion vaiomon keikat Kuntsilla.

Nyt olemassa olevan tiedon perustteella voi kysyä, että onko kysymys ns. sukari-kakkonen tavasta hoitaa asioita.  Oma syynsä siihen, mihin on tultu, on varmasti myös kunnallisen voimatasapainon  hyväksymisellä.

Maanantain jälkeen tiedämme enemmän ellei kh:n raporttia sitten julistetan salaiseksi.

Uusi kaupunginjohtaja on tuskin kokoomuslainen.  Pitäisikö käynnistää spekulointi vai annetaanko se headhuntereiden tehtäväksi?


Pages: [1] 2 3 4