Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - korkokengät

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 21. 01. 2010 08:08 »
Moderaattori edit:  Ole niin ystävällinen ja siirrä allaoleva kirjoituksesi kohtaan "Asiat jotka ilostuttaa."
Tänne mamu-uutisia. 

Moderaattori 3.


Lisää suomalaisten vitsinikkarien tekstejä löytää täältä:

http://www.mankeli.com/


Tuo  moderaattorin kehotus ja asiasta antama huomautus antaa minulle vaikutteen, että moderointi ei oli puolueetonta.

Niskasesn vastaus oli täysin asiallinen ja edelliseen viestiin liittyvä.

Olen saanut ikävän vaikutelman, että palsta suosii muukalaisvihamielistä kirjoittelua.


Quote
Rasististen ja muukalaisvihamielisten tekojen kriminalisointia halutaan selkeyttää ja laajentaa. Oikeusministeriön työryhmän mielestä myös rangaistuksia pitäisi koventaa.

Tiistaina oikeusministeri Tuija Braxille (vihr.) luovutetun ehdotuksen tavoitteena on muun muassa saattaa voimaan Euroopan neuvoston tietoverkkorikoksia koskevan sopimuksen rasisminvastainen lisäpöytäkirja ja panna kansallisesti täytäntöön EU:n rasismin torjuntaa koskeva puitepäätös.

Rasistisena rikosta pidetään silloin, kun teko kohdistuu ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän mukaan määräytyvään ryhmään tai sen jäseneen. Rasistisesta motiivista tehdyt rikokset ovat jo nykyisin Suomessa rangaistavia ja rasistinen vaikutin voidaan ottaa huomioon rangaistusta koventamisperusteena.

Keskeinen rangaistussäännös, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, on työryhmän mielestä kuitenkin jo osin vanhentunut ja sen soveltaminen tietoverkoissa tapahtuviin toimintoihin voi olla ongelmallista. Myös koventamissäännökset ovat osin tulkinnanvaraisia.

Ehdotuksen mukaan kiihottamisrikossäännöksessä mainittaisiin uutena tekotapana yleisön saataville asettaminen. Näin työryhmä varmistaisi, että rikosnimike soveltuu muun muassa linkkien avaamiseen rasistista kiihottamista sisältäville saiteille.

Uusi säännös joukkotuhontaan kehottamisesta

...

Kiihottamisrikosta koskevassa säännöksessä täsmennettäisiin sananvapauden suojaa määrittelemällä alueet, joissa sananvapauden merkitys rangaistavuuden punninnassa on tavanomaista suurempi. Tällaisia olisivat tiede, taide ja niihin rinnastettavat julkiset toiminnot sekä ajankohtaisten ja historiallisten tapahtumien selostaminen.

- Esimerkiksi toimittajien saattaminen vastuuseen muiden antamista haastattelulausunnoista voi vaarantaa sananvapauden käyttämistä ja estää keskustelua yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, työryhmä toteaa.

Myös oikeushenkilö - kuten yhteisö tai yhdistys - voisi ehdotuksen mukaan joutua vastuuseen kiihottamisrikoksesta kansanryhmää vastaan, syrjintärikoksesta ja jos rikoksella on vihamotiivi, julkisesta kehottamisesta rikokseen, laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkausrikoksesta.

Lähde: http://www.verkkouutiset.fi
2
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 15. 01. 2010 09:09 »
Olen yllättynyt, että ollessaan pakolaisen puolella onkin nimimerkki "korkokengät" mielestä  "aktiivinen rasismin saralla."

Pystyneekö noudattamaan omaa ehdotustaan?

Aika erikoista, että moderaattori toivoo minun pysyvän poissa täältä koska olen mitä ilmseismmin hänen kanssaan eri mieltä jostain asiasta.

Tämä takoittaa siis sitä, että moderaattori Lajunen haluaa karkoittaa kaikki "rasismikortin käyttäjät" pois täältä?

Haluaa vain hengenheimolaisiaansa tänne?

Aika hyvin hän on jo onnistunutkin.

Mm. VIC20, Besse. R.Wissser, Rabb, eklu, massi, Helin, herkkoo, Lajunen ovat minun mittapuuni  rasisitisia mielipiteitä viljeleviä. He eivät yritäkään käydä asiallista ja rakentavaa mielipiteen vaihtoa esim. pakolaisuudesta, sem syistä, turvapaikan hakijan statuksesta, kansainvälisistä sopimuksista vaan MINUN mielestäni heidän kirjoitteluaan (ja copy-paste valikoimiaan) ohjaa selkeästi ulkomaalaisvastaisuus.

Kovin huonosti osaavat peitellä rasismiaan.

Tämä palstan pitäjä on ottanut minusta selkeän kannan, että se haluaa ja toivoo tämän foorumin olevan "maahanmuutokriittisten koti". Muita savustetaan jopa pois.

Tämä on nähdäkseni seikka, joka on vaarana viedä tämän palstan hautaan tai ainakin jättää hyvin pienen piirin temmellyskentäksi.

Tämä olisi voinut olla jotain muuta.

3
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 12. 01. 2010 14:02 »
Ehdotan, että "maahanmuuttokriittisissä" keskusteluissa pidetään 6 kk:n tauko.

4
Ei ole tullut täällä pitkään aikaan vierailtua. Olen hämmästynyt "maahanmuuttokriittisen" (=piilotettu rasismi) kirjoittelun suuresta osuudesta täällä.

Vielä hämmästyttävämpää on, että yksi moderaattoreista on aktiivinen tällä saralla.

Tämä kansalaisfoorumi alkaa kilpailla suomi24-palstan kanssa kyseenalaisella tavalla.

Eikä palstanpitäjä pelkää, että rasismileiman saanti karkoittaa kirjoittajia, jotka eivät halua leimautua? Onko sitä jo tapahtunut?

5
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 28. 09. 2008 09:09 »
Koskapa vaaliblogin "kysymys ehdokkaalle"-foorumi ei nyt toimi, esitän kommenttini Ossi Kukkoselle hänen eilisen kolumninsa johdosta tässä näin:

Taisit aika lailla provosoitua tuosta eilisestä ”pääuutisesta”?
Se ei ole tarpeen, jos omatunto on puhdas.

Jos olet sitä mieltä, että "oman pesän likaajaa ei kehtaa lähettää kaupunkiamme edustamaan", niin rupeatko piilottelemaan kaupunginjohtajaammekin vastaisuudessa?
Osalalla ei kaiketi ole mitään salattavaa/hävettävää?
Sinulle näytti tulleen joka tapauksessa kauhea kiire, ellei suorastaan paniikki, puhdistaa ehkä kuitenkin hieman tahraantunutta kotipesäänne. Hyvin ymmärrettävää näin vaalien alla.

Rauhala ja Osala tuskin suunnittelivat tuomareiksi ryhtymistä. Kunhan olivat ilmaisseet rehellisen mielipiteensä median sitä heiltä kysyessä. Olisiko pitänyt ruveta valehtelemaan?
Eikös se olisi ollut todellista hurskastelua?
Meitä on kuuleppas Vaasassa koko joukko "hurskaita", jotka jakavat herrojen Rauhala ja Osala hurskaat ajatukset tässä kaupunginjohtajan "talo pilkkahintaan" -asiassa.

Itse ”räksytät rakkikoiramaisesti" myös Osalan TV-esiintymisen. Haisee kovasti kateudelle. Vallankin, kun omanne eivät päässeet kyseisessä TV-ohjelmassa lainkaan "välkkymään".
Muuten olen sitä mieltä, ettei kenenkään erinomaisuutta/alamittaisuutta kannata arvioida  tuollaisen pinnallisen TV-karnevaalin perusteella.

Taidat itse kuulua "hurskastelevien kiihkoilijoiden" kärkikaartiin?

6
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 18. 08. 2008 18:06 »
Palaanpa taas siihen asumisviihtyvyyteen... Tiedättekös muuten, että eräässä Pikipruukin talossa on ilmastointisysteemi ollut ihan rikki jo pidemmän aikaa! Keväällä joskus oli asukastoimikunnan kokous, jossa tuli esille, että jokin kaiketi katolla oleva värkki on rikki. Paikalla oli Pikipruukin henkilökuntaa ja muutama asukas..

Nyt elokuussa otettiin yhteyttä Pikirpuukkiin, että mikä he..... mättää, kun on niin kylmää ja kosteaa ja tunkkaista täällä meidän luukussa. No, kas kummaa, se värkki (mahtoiko olla huippu-imuri nimeltään) oli rikki! Eli.. jo se nyt on kumma (tai ei se mikään kumma ole, ilmeisesti ihan perussettiä Pruukilla), että henkilökunta tietää jonkun olevan rikki, menee ainakin 3 kuukautta ja mitään ei tapahdu!

Muuttoauto tulossa marraskuussa viimeistään.. Jee!

Kun olen käynyt tädin luona,  joka asuaa Palosaarella Pikipruukilla niin tuo edellinen kuulostaa aivan uskomattomalta. Niin hyvin siinä talossa tuntuvat kaikki voivan.

7
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 08. 06. 2008 15:03 »
Yleensä ja erikseen: KYLLÄ KANSA TIETÄÄ! Ympäristöseuralle ei ymmärrystä vaasalaisten taholta heru, no ehkä vihreiltä vähäsen "viran" puolesta.

Kansa kyllä tosiaankin tietää!
En olisi siis niinkään varma tuosta väittämästäsi.

Minä ja monet muut arvostamme edelleenkin ympäristöseuran pyyteetöntä, yhteisen hyvän puolesta -toimintaa, josta on oman edun tavoittelu yhtä kaukana kuin itä on lännestä.

8
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 20:08 »
Näin mahtava valta ja tietoisesti harhaanjohtava vaikutus lehdellä voi olla.

Kehottaisin sinua lukemaan faktoja tästä asiasta Vaasan Ympäristöseuran keskiviikkona 4.6. Poahjalaisessa julkaistussa "vastauksesta".

9
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 18:06 »
Minä ymmärsin, että Ympäristökeskus, eli valtio, sen jäihin pani, eli keskeytti taloremontin. Pohjalainen ehkä tahallaan sekoittaa Ympäristökeskuksen ja ympäristöseuran. Eikös ne alumiiniikkunajutut ollut taas museoviraston juttuja.

Toinen Pohjalaisen vale oli samassa loanheitossa se väite, että kun asuntomessujen talot eivät valmistu ajallaan ja aiheuttaa lisäkustannuksia, on ympäristöseuran vika.

Minä ainakin nostaisin syytteen valheellisten väitteiden esittämisestä. Toivon, että ympäristöseura sen myös tekee.

Aika moni tuntuu nyt valheiden perusteella leimaavan ympäristöseuran.

10
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 06. 06. 2008 18:06 »
Automarketeista on huonoja kokemuksia ulkomailta.Ikean viereen tulee KPO market ja muita erikoisliikkeitä. Se tyhjentää Vaasan keskustan liikkeistä.

11
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 18:06 »
Tuota noin.  Kenenkä vaatimuksesta valtion viranomainen sen keskeytti?

Ympäristöseura ei ole esittänyt mitään keskeyttämisvaatimuksia.
Sen teki ihan omasta aloitteestaan valtion viranomainen. Pohjalainen väitti, että Vys sen teki ja se on oikea emävalhe!
Kummallista, että valheisiin uskovia näyttää löytyvän?
Noista valheista Pohjalainen pitäisi muuten panna vastuuseen.

12
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 17:05 »
Luin muutama päivä sitten Ympäristöseuran vastauksen Pohjalaiselle. Se oli tyhjentävä.

Valhe oli mm. se, että ympäristöseuran väitettiin aiheuttaneen kustannuksia asuntomessuille, viivyttäen niitä. Toinen valhe oli oikein otsikossa, että ympäristöseura olisi pysäyttänyt taloremontin. Sehän oli valtion viranomainen, joka sen teki. Sitten vielä Pohjalainen nimitteli ympäristöseuraa.
 
Pohjalainen ei myöskään ole julkaisssut ensimmäistäkään ympäristöseuraa puolustavaa tekstaria. Manipulaatiota ja propapandaa, sanon minä -  joka menee toisiin kuin tyhjää.

13
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 14:02 »
Mielestäni Pohjalainen tekee aivan oikein siinä, että se kyseenalaistaa ympäristöseuran toiminnan. Ympäristöseuran toiminta alkaa yhä useamman kaupunkilaisen silmin vaikuttamaan varsin kyseenalaiselta.

Pohjalainen yrittää lietsoa valheiden avullakin vihaa luonnonsuojeluväkeä kohtaan. Ja monet sitä tuntuvat uskovan.

Ympäristöseuralla on minun tukeni. Hyvin toimittu ja rohkea on nuori NAINEN Anna Swanljung!

14
Ovat tainneet sairaanhoitopiirin arvot unohtua itse johtotroikalta?
Joka ikinen keskussairaalan virkahakuilmoitus alkaa kuitenkin tuolla liturgialla.

Olisiko keskussairaalan henkilöstöjohtaminen juuttunut peräti tsaarin aikakaudelle?

L-mies Männikkö puolusti muutoin kritisoimaansa keskussairaalan toimintaa sillä, että heiltä irtisanoutuneiden joukko oli suurimpia koko maassa(kertooko se jostakin?) ja että sen vuoksi lakon varalta tehdyt valmistelevat toimenpiteet olivat mittavat.
Niin mittavat, ettei jäänyt voimia laatia toimintasuunnitelmaa sen varalle, että työtaistelulta vältytään.

Eikö juuri sen vuoksi olisi pitänyt varautua myös toiseen vaihtoehtoon?
Olisi saatu laajalti pysäytetyt toiminnot nopeasti uudelleen käyntiin.

Toiminnan hetkellinen halvaantuminen maksoi varmaan paljon?

H.Nordmanin viime päivinä perään kuuluttama itsetutkistelu olisi tarpeen muuallakin kuin kaupungin hallinto- ja luottamuselimissä.

15
Tuossa ei kylläkääni ollut mitään uutta, mitä tulee keskussairaalan harjoittamaan henkilöstöpolitiikkaan.

Sairaalan johto pistää hoituritkin taatusti vielä kyykkyyn. Vai pistikö jo tiistaina?
On se vaan niin katkeraa maksaa noita palkankorotuksia. Ihan kuin myrkkymaljaa joisi.

Väistämättä nousevat mieleeni sairaanhoitopiirin arvot... Eikö nyt kenellekään muulle?

16
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 11. 2007 07:07 »
Kyllä alkaa olla vaikea ymmärtää, miten tästä RG-line asiasta sallitaan tulevan tuollainen ikuisuuskysymys, jota Vaasan valtuustomylly jauhaa vielä varmaan ensi vuonnakin?

Ruvetkaa nyt hyvät herrat(lue: RG-linen juoksupojat), kaupunginjohtaja ja kh:n pj, suorittamaan jo välillä perustehtäväännekin! Vai onko siitä enää tietoa?
Valtuuston budjettikokous lähestyy. Luulisi olevan paljon muitakin, oikeasti TÄRKEITÄ, asioita pöydällä.

Ja tuon veljen läsnäoloa eilisessä tiedotustilaisuudessa en ymmärrä senkään vertaa. Alkaa olla härskiä. Vaikka onhan tässä hänen jääviyskysymyksessään pelattu likaista peliä aikaisemminkin. Jätetty varajäsen kutsumatta tai siirretty kokouspaikka mihin lie hornan tuuttiin, jonne ei tietenkään varajäsentä ole kannattanut kuskata pelkästään yhden asian vuoksi.

VOI MEITÄ METSÄKANAN POIKIA!

17
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 09. 2007 08:08 »
Taitaa tulla Vaasan messuille hintaa kun kymmenen hengen revohkalla lähdetään maailman vanhoja asuntomessuja tutkimaan. Malmössä oli messut 2001..

Ehtivätkö käydä kaikki läpi ennen kesää?

Että kehtaavat!?18
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 09. 2007 21:09 »
Kyllähän joku varoitti mutarannalle rakentamisesta...olisko ollut se "kehityksen" vastustaja?

Se se just oli.

Kyllä muuten Kouhikin em. blogissaan 2005 aika monta kertaa piikitti juuri tätä kehityksen "jarrua".

Kuinkahan nyt suu pannaan? Kun pilkka kolahtaa näin rajusti omaan nilkkaan.

19
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 09. 2007 18:06 »
Vaasaa viedään nyt lujaa jos ei ihan maailman niin ainakin Suomen kartalle.

Valtakunnan media on nimittäin löytänyt meidät ja kohta niin surullisen kuuluisat Asuntomessumme.

Mutta mitä tekee Pohjalainen?
On yllätys yllätys hiljaa kuin pisu sukassa?

Mahdetaanko Pohjalaisen toimituksessa nyt katkerana kirottavan, että "olisivatpa niiden ekoterroristien(=Vaasan Ympäristöseura) valitukset edes menneet läpi"!
Olisi säästytty tältä murska häpeältä.
 
Kuka kohta kehtaa tunnustaa olevansa vaasalainen?

20
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 17. 09. 2007 18:06 »
Nimimerkki korkokengät ei ilmeisesti ole katsonut, eikä kuullut valtuustonkokousta ja sitä keskustelua joka käytiin Asuntomessuhankkeen hyväksynnässä. Minulla ei ole mitään selittelyn tarvetta, eikä syytä pyrkiä vierittämään kenenkään muun vastuulle päätöksiä.

Tiedän tasan tarkkaan omat puheeni ja mielipiteeni.

Lamminmäen linja pitää edelleen.

Korkokengät tapittaa aina koko pitkän valtuustoillan Bottnia-TV:n ääressä ja tietää täsmälleen, mitä ja mistä valtuustossa on puhuttu ja kuka mitenkin on äänestänyt. Kuinka korkokengät olisivat voineetkaan sivuuttaa valtuustokokouksen, jossa päätettiin näin tärkeästä asiasta!

Mikä se Lamminmäen linja, joka hänen omasta mielestääni pitää,  sitten mahtoi olla tässä Asuntomessukysymyksessä?  Korkokengät vaan kysyy.
Yksikään valtuutettu kun ei kannattanut Osalan tekemää vastaehdotusta, vaan oli YKSIMIELISESTI  Asuntomessujen kannalla.

On aivan toisarvoista, mitä Lamminmäki mahdollisesti ajatteli, jos hänessä ei ollut miestä julkistamaan todellista kantaansa äänestystilanteessa.
Sen sijaan hän meni massan mukana, niin kuin varmaan moni muukin.

Taitaa tuo politiikka olla aika selkärangatonta?

21
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 17. 09. 2007 13:01 »
Selvitettävää riittää, mutta rakentajat joutuvat kantamaan vastuun. Tästä ei taida naarmutta selvitä yksikään vaasalainen. Kunnia meni, mutta maine kasvaa.

On aivan ilmeistä, että tietoinen kiire on johtanut tähän tilanteeseen. Asuntomessujen paikan valinta tehtiin virkamiesten valmistelemana, muutamien luottamushenkilöiden näkemysten perusteella ja kaupunginjohtaja Lumion suosituksella.  Ensin alkuun Heikki Lonka vastusti, mutta lähti sitten mukaan toteutukseen, kun poliittinen päätös oli kerran tehty.  Keskeisessä roolissa olivat sen hetken kaupunginhallituksen ja suunnittelujaoston luottamushenkilöstön enemmistö.  Näiden asiantuntijoiden esityksiin sittemmin Vaasan kaupunginvaltuusto siunasi asuntomessut, tosin aikamoisen murinan jälkeen. (pitkin hampain)
 

Onpa huvittavaa kuulla, että Lamminmäkikin mieluusti vetäisi nyt kaikki vaasalaiset mukaan kantamaan häpeää epäpätevien virkamiesten ja luottamusmiesten tyhmyydestä. Minä en ainakaan aio tässä ryvetyksessä naarmuuntua millin vertaa!

Meitä oli ihan sievoinen joukko meitäkin, jotka taistelimme silloin kun vielä jotain oli tehtävissä kaikin voimin sen hyväksi, ettei tämänkaltaista katastrofia olisi pääsyt koskaan syntymään.
VYS teki valituksia ja vaati lain kirjaimen kunnioittamista. Täysin turhaan. Sille naurettiin ja se leimattiin ympäristöterroristeiksi.
Ainoan hanketta vastustaneen valtuutetun, Tapio Osalan, perään kehdataan luullakseni huudella vieläkin. Niin kuin on nähty tämänkin foorumin sivuilla.

Poliitikon paskapuhetta(nyt alkavat korkokengänkin korot kopista!) tuo Lamminmäen väittämä, että valtuusto olisi siunannut asuntomessut  "aikamoisen murinan jälkeen". Valtuuston kokouksessa ei tasan tarkkaan murissut kuin yksi ainoa valtuutettu.
Julistihan paikallinen sanomalehtikin seuraavana aamuna kissankokoisin kirjaimin: Valtuuston YKSIMIELISELLÄ päätöksellä...

Lamminmäki yrittää vierittää vastuun valtuuston päätöksestä poropeukaloisille "asiantuntijoille" .

Lamminmäki hyvä, ei valtuutettuja ole tiemmä vielä kielletty käyttämästä omiakaan aivoja. Jos nimittäin sellaiset sattuu löytymään. Jälkiviisas on helppo olla.

22
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 13. 09. 2007 22:10 »
Huumorintajuton tyyppi puuttui sanaleikkiin, joka ei edes koskenut häntä.

Ja mikä helvetin väärässä olo tässä pitäisi tunnustaa, häh? Kannatin ja kannatan rantarakentamista. Mikään ei ole sen suhteen muuttunut. Mahtaa ottaa koppaan korkomonoakin, kun se iki-ihana pöpelikkö on kadonnut. Buahahahaha

Pidät siis järkevänä rantarakentamista mutaiseen meren pohjaan tulvarajantuntumaan.

Hyvä tietää. Palataan asiaan kymmenen vuoden kuluttua. Jokohan silloin oivallat, oletko ollut väärässä vai oikeassa?
No, se on ehkä sinulta liikaa odotettu...

Ei korkomono tällaisia asioita henkilökohtaisesti ota.  Ei siis järin ota koppaankaan.


23
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 13. 09. 2007 21:09 »
Olisi kiva nähdä kartta siitä missä ne vajonneet talot ovat.

Siinä ne on Liito-Osal...Oravankadulla vierekkäin ;)

Olisikohan sähköjäniksenkin jo korkea aika lopettaa tuo puhki kulunut pilkanteko Osalasta ja liito-oravista?
Kun nyt joka tapauksessa niin sähköjäniksellä kuin muillakin Pro Suvilahti-Asuntomessulaisilla näyttäisi olevan pissat housuissa.

Sitä paitsi... eivät ne liito-oravaa koskevat EU-direktiivit  Osalan keksintö ole.

On se NIIIIIIIN VAIKEAAA tunnustaa olleensa väärässä!

24
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 09. 2007 21:09 »
Totta helvetissä halusin tätä, mutta en käskenyt urakoitsijan hutiloida.
Ihailtavaa, että kehtaat sentään tunnustaa kuuluneesi niihin tyhmänrohkeisiin, jotka jääräpäisesti ja suurella metelillä vaaditte asuntomessujen "rakentamista" nimenomaan Suvilahteen.

Tähän jästipäiden kerhoon kuuluivat yksimielisesti myös kaikki valtuutetut lukuunottamatta YHTÄ AINOATA, T. Osalaa, joka kehityksen hirvittävänä "käsijarruna" melkein lynkattiin. Samoin kävi VYS:lle. Seisovatko valtuutetut yhä yksimielisen kovaäänisesti suunnitelman takana? Vai meneekö pupu pöksyihin ja pistävät päänsä mieluummin pensaaseen?

Kuitenkaan kukaan näistä jarrumiehistä ja -naisista ei varsinaisesti vastustanut Asuntomessujen tuloa Vaasaan, vaan rakentamisen kohdealue oli heidän mielestään väärin valittu. He arvasivat, että tarinalla tulee olemaan onneton loppu. Joka liejuun rakentaa jne......

Urakoitsijaa on turha syytellä. Ei sekään mahdottomuuksia kykene muuttamaan.

Uskon, että kaikella tapahtuvalla on tarkoituksensa.
Asuntomessuja on päättäväisesti viety Suvilahdessa eteenpäin. Jopa senkin uhalla, että on jouduttu välillä turvautumaan lainvastaisiin tekoihin. Tulemmeko näkemään, viekö tämä jääräpäinen uurastus lopulta koko hankkeen päin  katastrofia. Voi talon rakennuttaja-parkoja!

25
Veikkaan noista kolmesta vaihtoehdosta C:tä.

Vaikka mistä ne keskussairaalan "pointit" tietää. Eihän niiden  päätöksistä tahdo aina löytää päätä eikä häntää...

Syynä siihen, että ymmärrän sanailuasi ehkä väärin, voi olla myös oudohko tapasi viestiä.

"Pieni palkka, pieni v.....tus. Se olla työmiehen suola!"

26
Korkokenkät kulkevat hakoteillä.

Eli postaukseni kuului: OLISIKO.

Sinunkin pitäisi jo avata silmät hiljalleen, kirkkaista keleistä huolimatta, että näkisit, miksi jengi lähtee
K Sairaalasta, varsinkin suorittavassa portaassa.

Mikä ihmeen Osala, miten hän liittyy asioidemme parantumiseen mahd. muutosprosesseineen,
konkreettisine toimineen ?

Työelämässä olen ollut n. 32 v, pimeät työt päälle, joskin oma yrittäminen on aina ollut erikoisherkkua, mitä moninaisimmin intressein.


Vielä ovat korkokenkäni tiellä pitäneet!

Ja jo myöskin yli 30 vuotta työelämän tantereilla. Tiedän kyllä mistä puhun. Sinä et oikein näytä tietävän. Ilmeisesti julkinen sektori on sinulle täysin vieras areena, toisin kuin minulle.

Ei mikään "ihmeen Osala". Ihan vaan tavallinen kaupunginvaltuutettu. Tavallisten poliitikkojen käsissä on kuitenkin  lopulta sairaanhoitopiirinkin asiat.

27
Olisiko tässä Keskus sairaala valinta sessiossa ollut kuitenkin muitakin pointteja, kuin hyvä veli mallit,
esim. ajankohtaiset kustannuskysymykset.

Esim. tämä kaivattu ulkopuolinen Radiologiguru koulutus oikeusvaltteineen, olisi varmasti ollut käytännössä huomattavasti kalliimpi investointi, perehdyttämis jaksoineen, kuin jo teeveestä tuttu, talon oma Victorzon.

Joten milloin muka työntekijät ovat itse kaverinsa, saatikka pomonsa valinneet ?

Koska Osala olet ollut viimeksi töissä .?

Äly hoi, älä jätä, edes Professionaalia!
Milloin sinä olet viimeksi nykyajan työyhteisöön tuttavuutta tehnyt? Siitäpä vasta kauan lienee...

Osala sentään näyttää ainakin koko ajan paljon yrittävän tehdä yhteiseksi hyväksemme.

Nimittäin kyllähän nykyisin julkinen sektori on niin heikoilla työvoimamarkkinoilla, että demokraattisesti johdettu ja hallinnoitu työyhteisö on vähintä, mitä se voi tarjota kilpaillakseen yksityisen sektorin kanssa.

Eikä sekään vielä ketään suuresti Vaasan keskussairaalaan houkuttele. Tottamar' on kysymys myös rahasta. Mitä ollaan valmiit maksamaan? Nyt on työntekijöiden markkinat!

Mitä runsaammin meriittejä, sitä enemmän on tietenkin kanttia pyytää palkkaa. Sehän on kai Professionaalillekin selvää pässin lihaa.
Ja kannattaisi kyllä maksaakin hiukan enemmän kuin vaikkapa  naapuri.
Röntgenlääkäreistähän on ollut vuosia Vaasan keskussairaalassa hillitön pula. Eihän keskussairaala varmaankaan pyöri, ellei itsellä ole tarjota nykyaikaisia röntgenpalveluita, eihän. Kuinkahan niitä on viimeiset vuodet kuitenkin tuotettu Vaasan keskussairaalassa ? 
Arvatenkin sillä tavalla, että on onnistuttu rahalla ostamaan konsulttilääkäreitä.
Se vasta kalliiksi tulee.
Eli että halvemmalla sittenkin olisi päästy, kun olisi saatu harvalukuiseen vakinaisten joukkoon yksikin ulkopuolinen lisää.
Mistähän kielii muuten se, että käsittääkseni pitkäaikainen ansioitunut röntgenin ylilääkäri otti ja lähti tässä kevään korvilla yksityissektorille?28
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 21. 06. 2007 07:07 »
Tämänpäiväisessä Pohjalaisessa vastaa Mantilalle myös työterveyspsykologi Tuula Ilkka-Lehto. Työuupumus on vakava asia!  Kirjoitus on täyttä asiaa. Kiitos Tuula Ilkka-Lehdolle!

Löytyisikö Mantilalta edes tämän jälkeen hieman enemmän arvostelukykyä?
Ei kannattaisi itsensä päätoimittajan julkisesti hölmöksi ilmoittautua. Jättäisi siis asiantuntijoille aiheet, joista ei mitään tiedä.

29
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 20. 06. 2007 15:03 »
No nyt ainakin sunnuntain 17.6. Pohjlaisessa oli täydellinen pohjanoteeraus ihan itsensä päätoimittajan suulla lausuttuna(Takkin tarttunutta/Markku Mantila). Siinä Mantila elämän opettamana lausuu omia tulkintojaan masennuksen syistä syvistä. Että muka työhaluttomuuden aiheuttamaa teeskentelyä?! Ei ole Mantila selvästikään kokenut itse tai edes läheltä sivusta seurannut, kuinka kelju sairaus masennus oikeasti on. Omia kokemuksiaan ovat monet julkkiksetkin meille kuvanneet.

Eivätkö ihmiset yleensä lue tämän aihepiirin kirjoituksia, kun kukaan tälläkään blogilla ei ole reagoinut?

Kummallista? Masennus kuitenkin koskettaa niin montaa meistä. Masentuneet itse ovat varmastikin niitä maan hiljaisimpia, jotka eivät paljon ääntä pidä. Edes silloin kun olisi aihetta!

Onneksi sentään yksi lähti julkisesti heitä puolustamaan. Ks. mielipiteet Pohjalaisessa 19.6. Masennus - laiskuuttako? Asiantuntijalla oli kanttia oikoa totuuksia itse päätoimittajallekin.Hyvä niin.

Paljon olisi vielä kirveellä töitä asennekasvatuksessa...

30
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 13. 06. 2006 21:09 »
Sen verran vielä, että minä olen insinööri ja rationaalinen ihminen ja tuollainen suunnittelematon projektiin ryntääminen meidän veronmaksajien rahoilla risuttaa kyllä ihan satasella.

Kiitos Ozzy!
Puhut asiaa.
Minä en ole insinööri, mutta rationaalinen ja riittävän oppinutkin...ymmärtääkseni, että asia on juuri noin kuin sen "paperille" olet präntännyt.

Muuten keskustelu asuntomessuista alkaa tällä palstalla toistaa kyllä jo itseään. Minä ainakin käännyn koroillani ja kopistelen kohti uusia tuulia...

31
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 12. 06. 2006 18:06 »
Olen täysin samaa mieltä hänen kirjoituksensa kanssa. Kyllä kaupungin johtamisen ja kehittämisen tulee nojata edustukselliseen demokratiaan. EI tiettyyn temppuun erikoistuneiden seurojen tai lobbareiden toiveille.

Ei yksittäisiä järjestöjä kokonaisuus kiinnosta. Miksi kiinnostaisi? Heillä ei myöskään voi olla kokonaisuudesta vastaavaa kuvaa kuin kaupunginhallituksella ja virkamiehillä.

Tällä suurella enemmistöllä henkilökohtainen vaikuttaminen jää vaaleissa äänestämiseen.

Terveisiä Vaasan päättäjille: pitäkää pää kylmänä ja yrittäkää nähdä kokonaisuus.

Sitä vaan ihmettelen, että mitähän sinäkin foolihattu tiedät kehittämisestä??

Näytät tosiaankin kuuluvan siihen enemmistöön, jolla henkilökohtainen vaikuttaminen jää vain äänestämiseen.
Mutta enpä sinulta juuri muuta voisi odottaakaan. Niin avuttomia kirjoittelet!
Että ehkä on hyväkin, ettet yritä enempää vaikuttaa.
Lukiessani tekstiäsi korkojani alkoi taas kovasti kopisuttamaan...

Sanonpa vain, että ympäristöseurahan se nimenomaan näkee metsän puilta.
Sen sijaan kaupunginvaltuustosta ei tätä kauaksi näkemisen kykyä löydy kuin yhdeltä, hyvällä onnella kenties kahdelta valtuutetulta. 
Koko muu jengi pitää tosiaan päänsä härkäpäisesti kylmänä vastoin kaikkia tavallisen tallaajankin järkeen käyviä realiteetteja.
Silmät ummessa täysillä vaikka Suvilahden prutakkoon!

32
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 11. 06. 2006 17:05 »
Ympäristöseuran SUOMENRUOTSALAISET JÄSENET ovat tämän hetken pahin kanto asuntomessujen kaskessa.

No, johan sammakon suustasi päästit!
Tuohonhan ei nyt kukaan enää usko.
Lukisit edes Pohjalaista niin tietäisit, että valittajien joukossa on myös NELJÄ VALTION VIRASTOA! 
Vaikkakin kyseinen kohta oli uutisoitu Pohjalaisessa HYVIN VAATIMATTOMASTI...niin kuitenkin. NELJÄ VALTION VIRASTOA + paikallinen ympäristöseura.
Eiköhän tämäkin kerro jotain asuntomessuhankkeen ja lain kirjaimen välisestä ristiriidasta.

Juuri palasin ulkoilemasta noilta, nyt jo kohta surullisen kuuluisilta Suvilahden rantamilta, joiden kaislikossa tikun nenässä töröttävät pahvinpalaset lupailevat suuria. Ainakin joillekin...tontteja.

Itse en kuuna kullanvalkeana pistäisi kättäni rumasti sanottuna "paskaan" ja pystyttäisi taloani tuohon mutakkoon. Onhan näitä rakennusvirheitä jo tehty Suomessa aivan riittämiin ilman tätä vaasalaista loppuhuipennustakin.

33
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 06. 2006 16:04 »
Verorahaa palaa joka päivä ja paljon, (näin muuten kokonaisen kaupunkibussin maalattuna Asuntomessujen väreiihn!)vanhusten hoidosta säästetään mutta pojissa ei ole munaa kertoa, että mutaan meni koko hanke.

Ehkä onkin niin, ettei Vaasan kaupungilla alunperinkään ole ollut varaa asuntomessuihin. Kun nyt kumminkin monesta tärkeämmästä asiasta kuten opetuksesta ja terveydenhuollosta pitää jatkuvasti säästää. Valmistelemalla asia huonosti on voitu varmistua siitä, että ympäristöseura valittaa. Näin löytyy syntipukki, jota monen miehen isolla keskisormella osoitetaan.

Muuten olen kyllä myös sitä mieltä, että valmistelijoiden joukosta ei oikein tahdo löytyä ammattitaitoa, johon luen itsestäänselvyytenä myös Suomen lain tuntemisen. Ainakin siltä osin mikä mitä suurimmassa määrin koskettaa suunnittelua.

Ihmettelen myös yhä sitä, kuinka monta pössöä istuukaan kaupunkimme valtuustossa?? Ellei itsellä ole tietämystä, pitäisi osata luottaa asiantuntijoihin. Mutta mitä vielä! Nyt kaikki valtuutetut YHTÄ poikkeusta lukuunottamatta äänestivät riemurinnoin täystyperän ja tuhoon tuomitun hankkeen puolesta. Ihan rupeaa korkokenkiäni kopisuttamaan.

Varmasti onkin niin, etteivät kaikki valtuutetut oikeasti ihan noin tyhmiä ole. Sen sijaan pelko se on, joka näyttää pyörivän heidän housuissaan. Kuinka moni valtuutettu joutui hyväksymään vähin äänin ryhmän päätöksen? Vastoin omaa kantaansa.  Sitä me emme tiedä.Mutta voimme arvata...

Rohkeita ja suoraselkäisiä periaatteen miehiä ja naisia löytyy surullisen vähän.

Toivon, että me äänestäjät muistaisimme tämän koko draaman vielä parin vuoden kuluttua, kun taas seuraavan kerran valitsemme edustajiamme. Emmekä lähtisi ikävää totuutta myöskään muuntamaan tai parhain päin selittämään...

34
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 24. 05. 2006 14:02 »
Arvostan erittäin korkealle ympäristöseuran hallituksen neljän jäsenen oikeudenmukaisuuden tajuntaa!

Mitä valituksen tekemisellä ja oikeudenmukaisuudella on yhteistä tässä asiassa? Jos asia on arvo- ja mielipideasia, voiko oikeudenmukaisuus olla jonkun tietyn arvon puolella? Silloin oikeudenmukaisuuskin muuttuu arvoarvostelmaksi.

Kyllä voi!
 
Tarkoitan oikeudenmukaisuudella tässä yhteydessä nimenomaan toimimista lain määrittelemällä tavalla. Sitähän kaupunki ei ole tehnyt esim. tuossa kaavoitusprosessissa.

Oikeudenmukaisuuden peräänkuuluttaminen paistaa myöskin luonnon ja kulttuuriarvojen suojelemisvaatimuksen läpi mitä kirkkaimmin.  Jos et tätä näe, niin kyseisillä asioilla ei liene paikkaa Sinun arvomaailmassasi.

Oikeudenmukaisuuteen kuuluu myös kaupungin asukkaiden vaikutusmahdollisuus heitä laaja-alaisesti ja pitkäaikaisesti koskettavaan päätöksentekoon.
Tämä on sitä demokratiaa!

35
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 23. 05. 2006 19:07 »
Kuin taivaan lahjana tulee sijaiskärsijä, syntipukki. Ympäristöseura! Sehän on syyllinen kaikkeen vaikka ei ole mitään valitusta tehnytkään.
Voi teitä pojat. Ei ole peilin vika jos naama on vino.

Tohtorin puheissa on kyllä perää. Noin tämä homma psykologisesti juuri menee.

Ensin on perusteellisesti mokattu. Sitten alkaa häpeän tuska painaa päälle: tyriminen paljastuu.On peräännyttävä. Mutta MITEN VOI kaiken tämän jälkeen?! 
Kun perääntyminen näyttää joka tapauksessa todennäköiseltä, on revittävä merikelpoinen selitys vaikka takin lävestä.  Mikä olisikaan parempi pelastus kuin syntipukin löytäminen. Ja ympäristöseurahan istuu syntipukiksi aina yhtä hyvin!

Arvostan erittäin korkealle ympäristöseuran hallituksen neljän jäsenen suoraselkäisyyttä, rohkeutta ja oikeudenmukaisuuden tajuntaa!
Tällä näyttämöllä EI SOVITELLA eikä neuvotella. Se ex-puheenjohtajankin pitäisi  kokemuksesta tietää.36
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 22. 01. 2006 14:02 »
Quote
-Ruoppaus Suvilahden koulun alapuolella alkaa toukokuussa. Se kestää kesän puoleen väliin.
Kävi Isolahdessa kävelyllä ja huomaisn, että Variskarin ympäröivää kivimuuria oli nyt aletta kaivaa pois sieltä. Maksamme varmaan tuon kivirallin yhteisesti. Olisi varmaan ollut niille rahoille tärkeämpääkin tekemistä.

Onko vaarana, että Suvilahdessa tapahtuu vastaavaa? Onko luvat ensi kevään ruoppauksille varmasti kunnossa? Entsä se kivikasa joka siellä Ahvensaaressa jo on? Eikös sekin ole sillä luvatta niinkuin Variskarin kivetkin? Osataanko asuntomessut hoitaa laillisesti vai niinkuin Mustikkamaa?

Pages: [1]