Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ozzy

Pages: 1 [2] 3
41
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 22. 10. 2007 08:08 »
Silakasta tulikin mieleeni.

Katsokaa googlella termi "punainen silakka" tai "red herring". Vastaavuus tähän tapaukseen on ilmeinen. Tässä tapauksessa punaisena silakkana on työllisyys ja laivaliikenteen jatkuminen. :-)

Toivottavasti tämä punainen silakka ei kuitenkaan ole edellisen kirjoittajan mukaisesti aivan niin helposti syötävä.

42
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 20. 10. 2007 15:03 »

Miten niin? Päätöksiä tehdään paljon ja erilaisia. Ja usein nämä päätökset viivästyisivät kohtuuttomasti, jos pitäisi ensin tutkia meneekö kaikki EU:n asettamien linjojen mukaan.
Mikään ei siis estä tekemästä päätöstä ensin ja tutkimasta sitten voidaanko se viedä läpi.

Teimme mekin tässä päätöksen uusia julkisivuja, vähä eri tavalla alkuperäiseen verrattuna. Ja sellaiseenhan tarvitaan lupa. Päätös tehtiin ensin ja lupa hankitaan sitä mukaa kun asiat rullaavat eteenpäin. Ja jos emme saa lupaa, niin sitten otetaan asia uudelleen käsittelyyn.

Siis So Not?

Eiköhän tämä kaivelu ala täyttämään jo sensaatiohakuisuuden kriteerit?

Noo... Kuten sanoitkin, saa ihmisillä olla mielipiteitä eli ilmaisen tässä omani.

Kaupunginhallituksen tehtävä on tuoda esityksiksi asiat hyvin valmisteltuna ja tässä valmisteluun olisi kuulunut kyllä minun mielestäni tarkistaa onko tuen myöntäminen laillista ollenkaan (siis linjoista ei ole kyse vaan laista).

Jos nyt ihan pikkuasioihin tartutaan niin tuollainen ylimääräinen valtuuston kokous esim. tullee aika kalliiksi kokouspalkkioiden ym. osalta... Jos asia olisi ennen käsittelyä ollut selvästi osoitettu lailliseksi ja muutenkin edes omien säännösten mukaiseksi olisi tuskin sen taakse pöydällepanoa varten saatu tarpeellista määrää valtuutettuja.

Vertailusi talonkorjauspäätökseen ei kestä oikein siinä mielessä kritiikkiä, että kukaan tuskin hakee rakennuslupaa "varmuuden vuoksi" ja sitten vasta päättää, että taidampa korjata talon, kun tuo lupakin on :-) Ja rakennusluvassa saa tehdä vain ne toimenpiteet, jotka luvassa mainitaan. Jos olet hakenut luvan julkisivuremonttiin et saa sillä rakentaa lisäsiipeä...

Ei-sosialistina

Ozzy

43
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 10. 2007 14:02 »
Sen mitä kukin sanoi voinee käydä tarkistamassa net-tv:n sivuilta, jossa kokous on naiken kansan ihmeteltävänä. Muistaakseni Lumio suullisesti ilmoitti saaneensa myöntölauseen KTM:stä. Tosin virkamies ei koskaan anna lopullista lausuntoa suullisesti. Sitten, kun paperi on kourassa on virkamies vasta lausunut asiansa.

http://www.net-tv.fi/vaasa/valtuusto/

Mutta mielenkiintoista on tietenkin myös se, että hallitus valvoo osaltaan valtuuston päätösten laillisuutta (olenko oikein hiffannut?) eli jos nyt on tehty laiton päätös niin nuhteleeko hallitus valtuustoa tässä tapauksessa saatuaan parempaa tietoa vaikka on itse painostanut päätöksen läpi. ???

44
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 10. 2007 13:01 »
Ja tämä on sitten totisinta totta:

Kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan 22.10. kantaa vielä kerran tähän asiaan näin (lainaus esityslistasta):

"MERENKURKUN LIIKENTEEN JATKUVUUS /RG LINE OY:N JÄLLEENRAHOITUS
Kaupunginhallitus pyytää kirjallisen KTM:n näkemyksen siitä, miten kaupunginvaltuuston päätös soveltuu EU:n julkisen tuen säännöksiin."

Kysymys kuuluu: olisiko tämä pitänyt tehdä etukäteen? Mitä????

45
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 10. 2007 12:12 »
Hyvät ihmiset, älkää tuhlatko aikaa tällaisille unelmille. Me emme tule koskaan näkemään siltaa Vaasan ja Uumajan välillä. Proffan kääpiöillekin rakennetaan ennen omat puhelinkopit Vaasan torille.

Älä ole tosikko. Tuota tuskin olin tarkoittanut vakavasti otettavaksi uutiseksi. Sehän on vieläpä iltapäivälehden uutinen...

Olisi ilmeisesti pitänyt lisätä sinne tällainen ;-)

46
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 10. 2007 12:12 »
Pientä piristystä Merenkurkun ylitykseen:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200710196738576_ul.shtml

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1446528

Länsipohjan yrittäjien mielipide...

47
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 19. 10. 2007 09:09 »
Finnverakin on ainakin omien nettisivujensa mukaan hieman venyttänyt lainanantotulkintojaan.

Sivujen mukaan pääomalainaa voidaan antaa:"investointien, tuotekehityksen ja kasvusta aiheutuvan käyttöpääoman rahoitukseen". Mitähän rg line aikoo investoida, tuotekehittää tai kasvaa...

http://www.finnvera.fi/index.cfm?id=1905

48
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 18. 10. 2007 08:08 »
Minusta on vieläkin hieman sivuseikka kaupungin hallinnon kannalta kuinka liikenne Merenkurkussa hoidetaan. Toki on enemmän tai vähemmän tärkeää onko sitä olemassa mutta kaupungin kannalta tärkeintä on se, että kuuluuko kaupungin tehtäviin ja onko yleensä laillista tukea yksittäistä yritystä riskirahoituksella tai muutenkaan.

Mielestäni kaupunki ei voi olla riskisijoittaja eikä rahoittaja. Mutta nyt onkin enemmän kyseessä politiikka kuin sääntöjen noudattaminen.

Minäkin lainaan itseäni... Mutta minä olenkin enemmän laillisuusmies kuin poliitikko.

49
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 16:04 »
Tässä vaiheessa asiantilaa vedän tähän oman yhteenvetoni tapahtuneesta (siis niin kuin minä sen käsitän).

Taustaa: olin jo viimeksi, kun kaupunki tuki laivalinjaa "hieman pahoillani" tapahtuneesta.

No kuitenkin: Kun Casino Express myytiin tuli rg-linen taseeseen ammottava aukko, koska laiva oli taseeseen merkitty aivan liian arvokkaana. Tästä johtuen joutui yritys tasekriisiin ja joutui ilmoittamaan asiasta osakeyhtiölain mukaisesti viranomaisille. Yhtiö joutui selvitystilaan ja sai todennäköisesti aikarajan, jolloin taseen olisi oltava kunnossa tai rg-line jouduttaisiin hakemaan konkurssiin. Aikaraja taitaa olla jossain joulun tienoilla, koska Håkan niin kovasti painotti, että liikenne loppuisi ennen joulua, jos tukea ei myönnettäisi.

Tähän kohtaan pieni sivujuonne tarinaan. R.G. huomasi tässä vaiheessa myös, että jos konkka kolkuttelee menee 11% Kotipizza-osakkeista kaupungille. Sitä ei voi sallia, koska silloin yhtiö on paljon vaikeampi realisoida eli siis myydä. Kotipizza alkaa olla jo siinä vaiheessa elinkaartaan, että varmasti kyselyjä ja ostajia olisi riittämiin (vrt. Hese-seikkailut). Siispä takausten muotoa on saatava muutettua...

Ja tulkinta jatkuu: R.G:n hyvä veli (myös kirjaimellisesti) kavereita istuu kuitenkin parhailla paikoilla Vaasan hallinnossa. Siis yhteydenotto siihen piiriin alkaa tuottaa tulosta. RKP on selvää pässinlihaa; veli ja eduskunta-vaaleista hyväveli-velkaa oleva Håkan hoitavat sen. Ja kok menee sillä samalla vauhdilla, jolla Kouhi edellisen tukipotin hoiti. Ja Kouhin sana on laki siinä ryhmässä. Demareista mukaan lähtevät konkarit tuttuun tyyliin. Lieneekö sielläkin hieman vaalivelkaa... Asiaa alkaa valmistella luottamusmiesten konkari Kouhi (tästä tosin on vain arveluja, olisi erittäin mielenkiintoista tietää missä vaiheessa ja kuka otti ensimmäisenä yhteyttä Finnveraan). Kuitenkin: asia hoidetaan salassa ja kiireellä. Hallituksen listallekin se tulee salaisena asiana; siitä ei saa etukäteen puhua, pukahtaa. Tässä oman käsitykseni mukaan mennään metsään valmistelussa. Unohdetaan, että nykyään toimitaan EU-Suomessa ja tällaisiin tukiin pitää pyytää lupa. Mutta hallituksella (Kouhilla) on niin monta onnistunutta "puhallusta" takataskussaan viime vuosilta, että kyllä tämäkin menee kivuttomasti läpi.

No asia tulee sitten valtuustoon... Asia ei ihan kivuttomasti valmistukaan. Håkan raivoaa pöytänsä takaa, Lumio vapisee pidäteltyä raivoa mutta vasta toisella käsittelyllä päätös syntyy.

Ja sitten katsaus tuleviin mahdollisuuksiin.

Kunnallisvalitus. Asia voidaan todeta monelta kantilta väärin hoidetuksi. Menettelytavoiltaan tai laillisuuden kannalta. Silloin asia raukeaa ja rg-linen aika loppuu kesken. Tai Vaasan hallinto-oikeuden pikapäätöksen (vrt. asuntomessut) mukaan on toimittu oikein...

KTM (EU-komissio) katsoo, että tuki on ollut laitonta. Päätös kumotaan ja jos jotain on jo maksettu, suoritetaan takaisinperintä korkojen kera. Tai tuki onkin laillista (olisin yllättynyt)... Edellisessä tapauksessa firma konkkaan ja takauksen meidän tappioksemme. Mutta saisimmeko osakkeet takaisin eli palautettaisiinko tilanne ennalleen, kuten se oli ennen mahd. laitonta päätöstä???

Laivaliikennen ei alakaan kannattamaan ja konkka tuleekin vasta parin vuoden päästä. Ennen korollisen pääomalainan ajan alkua, kumma kyllä...

Me vastustajat olemme täysin väärässä; mitään hämärää ei ole tapahtunut, firma kukoistaa, kaupunki hyötyy niin paljon bisneksestä ja satamamaksuista, että voimme rakentaa vaikka uuden musiikkitalon Mansikkasaareen.

Ja tämä ei ole kateellista puhetta. Minä olen paljon komeampi kuin Rabbe ;-)

50
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 14:02 »
Juuri näin TriJack.

Komissiolta saa ja pitää pyytää tällaisiin lupa. Luultavasti tämä asiaan sekoitettu KTM:n ylitarkastaja joutuu näin juuri menettelemään.

Meillä Vaasassa päättäjät eivät ole vielä tajunneet, että olemme EU:n jäsenmaa... Eihän siitä ole kuin hieman yli 10 vuotta vasta, kun liityimme siihen...

51
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 10. 2007 14:02 »
Ei kaupunki niitä omista vaan ne ovat vain takauksen panttina...

52
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 21:09 »
Euroopan komissio
Kilpailun pääosasto
State Aid Greffe
Rue de la Loi/Wetstraat 200
B-1049 Bruxelles/Brussel

Kirjettä peliin :-)

53
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 20:08 »
Niinpä.

Mutta nyt onkin kovempi vastus: EU:n komissio...

54
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 20:08 »
Non niih...

Nyt ainakin tiedätte, ketä teidän on äänestettävä ensi vaaleissa. Jos muistatte niin kauas.

Näen tässä pari asiaa, jotka voivat tapahtua / tapahtuvat.

KTM:n ylitarkastaja näkee asian laillisena tai sitten ei. Tähän menee itse asiassa aika kauan aikaa, koska minusta hän ei voi sitä huomenna tehdä vaan on mahdollisesti jopa konsultoitava komissiota. Ja komission kiireet tiedetään... Hänen tulkintansa voi laittaa punnittavaksi komissioon (?) joko jonkun kuntalaisen kirjelmällä tai kaupungin toimesta. Riippuen tulkinnan lopputuloksesta.

Joku kuntalainen tekee asiasta valituksen hallinto-oikeuteen ja mahdollisesti, jos sieltä tulee bumerangi korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Aikaa siis kuluu.

Kysymys kuuluu: voiko kaupunki laittaa tukensa maksuun ennen sitä?

55
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 17:05 »
Ja vähän vakavammin.

Pj sanoi tauon alettua, kun tv-mikki oli vielä päällä, että vastustavat valtuutetut puhuvat enemmän yleisölle kuin muille valtuutetuille. Olisiko mahdollista, että vastustajat puhuivat oikeasti epäröiville valtuustojäsenille??? Ja mitä tämä muuta on kuin politiikkaa ja politiikassa puhutaan äänestäjille kannoistaan. Pitäisi sen kansaedustajan statuksella varustetun henkilön tietää.

Alkaa tuntua, että valtuuston puheenjohtajalla ei tosiaankaan ole enää demokratian pelisäännöt hanskassa. Tämä puhe-epäily lisättynä edellisen kokouksen johtamistyylillä johtaa väkisin ajatukset siihen suuntaan.

Hyi hyi Håkan!

56
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 17:05 »
Puoliaikatulos:

Puolestapuhujilla ei mitään uutta sanottavaa.

Vastustajilla pari uutta tietoa.

En ole siis vielä voinut muuttaa vastustavaa kantaani tuesta laivaliikenteelle.

Mutta harvoin näkee Vaasan valtuustossa näin hyvin valmisteltuja puheenvuoroja...

57
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 10. 2007 09:09 »
Etusivun kyselyyn oli äsken vastannut 420 kävijää. neljä viidestä oli tukemisen vastaisia.

Kokoomuksen riveistä pitää oman päänsä entinen historian opettajani. Hyvä niin. Oli Rintanen mielenkiintoinen opettaja ja mielestäni antoi kyllä jo silloin eväitä omaankin ajatteluun. Hätäisten peitepiirrosten mies pitää siis kiinni opettamastaan. Harvinainen tapaus... Ainakin tuossa ryhmässä.

Mutta riippumatta siitä kuinka illan "jännitysnäytelmä" loppuu: muistakaa vaasalaiset kuinka kukin äänestää. Teillä tulee vuorostanne äänestämisen paikka ensi vuonna kunnallisvaaleissa. Ja käytössähän on siis suhteellinen vaalitapa. Ääni ehdokkaalle menee koko puolueelle...

58
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 13:01 »
Kyllä täällä ovat vierailleet ainakin RKP:n Robert Grönblom ja kokoomuksen Seppo Rapo. He ovat kirjautuneet sisään ja lukeneet näitä kirjoituksia. Muut ovat ehkä käyneet vierailijoina paikalla.

Olen kyllä odottanut, että he näkemyksensä asioista tänne kirjoittaisivat mutta eipä ole tekstejä tullut...

59
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 12. 10. 2007 10:10 »
Kuntalain tenttivastauksia päättäjille (Ozzyn kommentein):

o Yhdenvertaisuusperiaatteesta on johdettavissa kielto antaa taloudellista tai muuta
tukea yksityisille ilman erityisiä perusteita. (työllisyys?; Vaasan seudulla on Suomen paras työllisyys, ei siis ole erityisiä syitä Suomen tai edes Euroopan mittakaavassa)
o Yhdenvertaisuusperiaate edellyttää johdonmukaisuutta. (toisilta peritään satamamaksut, toisilta...)
o Kunta ei saa hoitaa tai osallistua tehtäviin, jotka on säädetty valtiolle kuuluviksi. (em. pso-tuki?)
o Suhteellisuusperiaatteeseen sisältyy yleinen kohtuullisuuden vaatimus, jolla on
merkitystä myös toimialaratkaisuissa.
o Kun kunta antaa avustuksia järjestöille tai yksityisille yrityksille, on harkittava, onko
avustuksen suuruus kohtuullisessa ja järkevässä suhteessa siihen päämäärään, jota
tavoitellaan. (onko liikenne yli 4 Me arvoisten vastuiden arvoinen Vaasalle?)

www.helsinki.fi/publaw/opiskelu/Tenttikysymykset/Ha_mallivast_teor25.9.06.pdf -

Muuten olen sitä mieltä, että kaupungin ei pidä lähteä riskisijoittajaksi...

60
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 10. 2007 17:05 »
Eli asian valmistelijat keskittyvät aina vaan pehmentämään tyylillä: "tämä on Vaasan ainoa mahdollisuus"; Veroeurot jonoon vaan...

Jos nyt oikein ilkeäksi pitää ryhtyä tämän kokoomusvetoisen hankkeen takia, niin sanotaan nyt vaikka näin: kokoomuksen historialla alkaa v******a vetoaminen työpaikkoihin.

Hankkeeseen sitoutuvat vastuut taitavat muuten vastata noin sataa henkilötyövuotta, sivukuluineen.

61
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 10. 2007 11:11 »
Minusta on vieläkin hieman sivuseikka kaupungin hallinnon kannalta kuinka liikenne Merenkurkussa hoidetaan. Toki on enemmän tai vähemmän tärkeää onko sitä olemassa mutta kaupungin kannalta tärkeintä on se, että kuuluuko kaupungin tehtäviin ja onko yleensä laillista tukea yksittäistä yritystä riskirahoituksella tai muutenkaan.

Mielestäni kaupunki ei voi olla riskisijoittaja eikä rahoittaja. Mutta nyt onkin enemmän kyseessä politiikka kuin sääntöjen noudattaminen.

Kehottaisin edelleen kaupungin virkamiehiä ja luottamusmiehiä ottamaan yhteyttä laintuntijoihin. Esimerkiksi tässä linkissä http://ec.europa.eu/finland/abc/faq/eurojus/index_fi.htm on yhteystietoja. Suomi ja siinä sivussa Vaasa ei voi enää toimia pelkän kansallisen lainsäädännön puitteissa (jos tämä nyt on edes niiden mukainen tilanne), vaan EU-lait on myös huomioitava.


62
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 10. 10. 2007 08:08 »
Samassa lehdessä pääkirjoituksessa vetosi pääkirjoittaja Public Service Obligation eli julkisen palvelun velvoitteeseen. Tällaisia laivareittejä on EU-tasolla olemassa esim. Välimerellä pienille saarille, joille ei muuten olisi kannattavaa järjestää meriliikennettä. Tämäkin tuki on kuitenkin hyväksyttävä komissiossa. Ja liikennöitsijä on kilpailutettava. Toiseksi tukea ovat kaikissa tapauksissa, joita äsken selasin EU:n virallisesta lehdestä, antaneet valtiot. Kaupungin antamaa PSO-tukea ei sieltä löytynyt...

Alkaa tuntua siltä, että tosiaankin on ollut puutteita asia valmistelussa kaupunginhallituksessa. Sitä on tehnyt pari ukkoa, joilla ei ole tullut mieleenkään konsultoida asiantuntijoita. Näin käy, jos luottamushenkilöt tekevät myös valmistelun viranhaltijoiden sijaan (tosin en tiedä olisiko siltäkään puolelta löytynyt munaa tunnustaa asiantuntemuksensa rajat ja kysyä muilta).

63
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 10. 2007 10:10 »
Matti M:n kommentit allekirjoitan minäkin.

Valtuutetuilta kysyn vielä yhden kysymyksen: oletteko nyt selvittäneet vastuunne, jos äänestätte tukemisen puolesta ja esim. hallino-oikeus toteaa valituksesta teon laittomaksi? Taitaa käydä niin, että tuet peritään takaisin, yhtiö kaatuu siihen ja puolesta äänestäneet kantavat laillisen vastuun, mikä sitten lieneekään.

Kehotan vielä ottamaan yhteyttä EU:n tukiasioihin erikoistuneeseen juristiin.

64
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 10. 2007 06:06 »
Eilen kuuntelin hieman ihmeissäni Kouhin selitystä de minimis -sääntöjen tulkinnasta. De minimis -tukeen on laskettava mukaan kaikkien julkisyhteisöjen tuki (tässä tapauksessa Finnveran ja kaupungin tuki) eikä se saa ylittää 200 000 euroa kolmen kalenterivuoden aikana. Nyt pelkästään takauksien arvo menee tästä rajasta heittämällä yli (jo pelkästään kaupungin osalta).

Kannattaisi Kouhinkin hieman googlettaa...

http://www.ktm.fi/index.phtml?s=497

65
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 07. 10. 2007 02:02 »
Jaa'a, kun tietäis esim. kokoomusryhmän mietteet... Jos nyt äänestät vastaan Kouhin sopimaa lainapäätöstä, et saa tukea ryhmältä kunnallisvaaleissa???

Olen tosiaan tutustunut itänaapurin systeemeihin henkilökohtaisesti ja Vaasassa alkaa johtajan palvominen lähestyä Putäänin yksinvaltiutta. Yksi johtaa ja kaikki seuraa.

66
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 07. 10. 2007 02:02 »
Nimenomaan.

Palkkio-järjestelmät rakennustyömaan johtajille ovat perustettu pohjalle arvioidut kustannukset/ toteutuneet. Ja erotuksesta saa työnjohto osuutensa...

67
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 10. 2007 21:09 »
Muistokirjoitus läkkisepän hautakivessä: "paljon tinasit, paljon pilasit". Eli kyllä rispektiä löyty liikemieskykyjä ja aloitekykyä kohtaan mutta ei kaikessa voi onnistua. Ja tosiaankin nyt viimeistään pitää vetää raja verovarojen sijoittamiselle tähän "pilattuun tinaukseen". Olisi kyllä minun vaatimattoman mielipiteeni mukaan jo viimeksi pitänyt.

Joskus pitää uskaltaa vetäytyä hankkeista ja minimoida tappiot. Tässä tapauksessa nyt olisi loistava tilaisuus siihen.

68
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 06. 10. 2007 20:08 »
Vois luopiolle sanoa, että KVG mutta taisi luopion kysymys olla piruilua. Kumpikin on siis ollut kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaana.

Minua myös hieman pisti silmään, kun tuon kokouksen asialistan liitteineen selasin läpi, että kaupungin poliittinen ohjelma oli annettu konsulteille, jotka vieläpä olivat yhden puolueen ehdokkaita kumpikin.

Taitaa ainakin kokoomuksen ryhmä kannattaa yksimielisesti politiikkaohjelman hyväksymistä.

69
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 06. 10. 2007 13:01 »
Pitääpä hieman tässä puuttua rakentamisen laatuun.

Ensimmäisenä pitää ottaa aina huomioon, että rakennusliikkeen tehtävänä ei ole rakentaa laadukkaita rakennuksia (tai rakennuksia ollenkaan) vaan tehdä rahaa osakkeenomistajilleen. Rakentaminen on vain niiden valitsema keino rahan tekemiseen. Tämä on kaiken pohja ja juuri.

Suomessa rakentamisen minimilaatu määritellään pääpiirteissään rakennusmääräyskokoelmassa. Näitä määräyksiä noudattamalla saa aikaiseksi siis viranomaisten ja rakennusteollisuuden sopiman minimilaadun. Tätä laadukkaampaa ammattirakentaja rakentaa vain, jos saa lisää rahaa.

Ja tehdäkseen enemmän rahaa, rakentaja/rakennuttaja yrittää päästä vielä tätäkin halvemmalla ja rakentaa siis vielä huonommin, jos kukaan ei huomaa.

Rakennusliikkeet siis pelaavat todennäköisyyksillä. Otetaan pientä tai isompaa riskiä, joka jättämällä toteutumatta tuo omistajilleen ison kasan rahaa.

Tuo lyhyesti rakentamisen ekonomiasta. Sitten hieman tekniikkaa.

Tekniikasta yleensä sen verran, että vaikka pelle pelottomat mitä väittäisivät uuden rakennustekniikan käyttöönotto ja sen riskikohtien löytämiseen menee aina vuosia tai vuosikymmeniä. Rakennusala on siis tämänkin takia erittäin konservatiivinen ala (ja hyvä niin?).

Ennenmuinoin rakennukset kestivät satoja vuosia pilaantumatta mielestäni ennen kaikkea siksi, että rakennuksissa ei ollut tiloja, joissa olisi lotrattu vedellä samaan tyyliin kuin nykyään. Tämä tilanne kesti aina siihen asti, kun sisään piti saada suihku ja peräti sauna. Sitten alkoivat rakenteet mädäntyä ja home pesiytyä asuntoihin.

Eli märkätilat pitää oikeasti suunnitella rakennusfysiikkaan perehtynyt suunnittelija!

Mutta siis: muistakaa, että rakennusalalla sankareita ovat ne, jotka tekevät rakennuksen mahdollisimman halvalla. Laadukkuudesta viis.

70
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 04. 10. 2007 08:08 »
Mielenkiintoinen asia tämä. Tekisi melkein tosiaan jättää kunnallisvalitus hallinto-oikeuteen asiasta, jos valtuusto menee asian hyväksymään. Kaupungin tuki yrityksille on ilmoitettava etukäteen EU-komissiolle, jos tuesta muodostuu valtiotukitoimenpide. Sen kriteerit ovat, että se:

- tukee rahallisesti yritystä (voi olla lainaa, takauksia tms)
- tuki on valikoiva eli annetaan vain joillekkin (siis nyt vain yhdelle firmalle; jos annetaan pitää antaa kaikille)
- vaikuttaa jäsenvaltioiden kauppaan (Suomi-Ruotsi)
- voi vääristää kilpailua (mahdollinen muu laivuri, muut satamat tms)

Jos siitä siis muodostuu valtiotukitoimenpide, tehdään päätös nyt virheellisessä järjestyksessä, koska siitä ei ole etukäteen ilmoitettu komissiolle. Ja se voi olla valituksen peruste.

Mutta en ole juristi (mutta lakeja tottunut noudattamaan kyllä...). Pitäisi joltakulta spesialistilta kysyä asiasta.

71
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 03. 10. 2007 10:10 »
Jo vain oli lista päivitetty.

Muuten olen sitä mieltä että, ne valtuuston jäsenet, jotka ehdotusta puoltavat ovat edesvastuuttomia pässejä, joilta pitäisi ottaa samantien valtakirja pois.

Takauksena oleva laiva on arvioitu (ilmeisesti; arvio oli salainen) riittävän arvoiseksi mutta markkinahinta taitaa olla laivakaupassa aivan eri juttu. Osakkeenomistajilla vastuut ovat tällaisen järjestelyn jälkeen oma osakepääoma ja "hyvä maine".

72
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 03. 10. 2007 08:08 »
En tiedä mistä johtuu mutta arvaisin, että suuret puolueet eivät ole saaneet ryhmiään kokonaisuudessa ehdotetun järjestelyn taakse, sillä asia ei ole ensi maanantain valtuustokokouksen listalla (kaupungin sivuilla). Tulleeko sitten myöhemmin listalle, kun ryhmät on painostettu hallituksen ehdotuksen taakse???

73
Yleistä keskustelua / Re: Rg-Linen tilanne
« on: 12. 07. 2007 15:03 »
Uusinta uutta...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Casino+Express+-laiva+siirtokieltoon/1135228662374

Emme siis taida päästä hylystä satamassamme eroon. Tai siis rg-line ei pääse???

74
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 08. 08. 2006 19:07 »
Kävin ympäristölupaviraston sivuilla tarkastamassa rakennusmessualueen vesiluvan tilannetta mutta siellä ei ole tehty mitään sitten 19.7. Ovat varmasti lomalla koko porukka. Mutta siinä vireilläolevien asioiden taulukkoa lueskellessani näin, että kaupunki on hakenut toistakin lupaa. Sitä tosin ei ole vielä kuulutettu vireille tulleeksi eli taitaa olla keskeneräinen hakemus. Selitysosa vain oli mielenkiintoa herättävä.

Lainaus sivuilta:
Quote
Vesialueen täyttäminen ja louhospenkereen rakentaminen Kaupunginselälle

Tietäisikö joku mitä lupahakemus oikeasti koskee? Onko kyseessä jo yleiskaavaluonnokseen merkityn tekosaaren lupahakemus vai mitä asia koskee?

75
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 26. 07. 2006 21:09 »
Roskaaminen tuntuu kyllä lisääntyvän, kun kertakäyttökulttuuri opettaa ihmiset nakkaamaan kaiken käytön jälkeen pois. Ja tällä asialla eivät ole pelkästään syntipukki-nuoret vaan myös suurten ikäluokkien edustajat. Taitavat ikäluokkaan "vanhukset" kuuluvat olla ainoita, jotka on opetettu roskansa laittamaan roskikseen.

Silti meillä Suomessa on vielä varsin hyvä tilanne, jos katselee monissa muissa maissa sillä silmällä katukuvaa. Eli vielä ei ehkä ole liian myöhäistä saada porukkaa ajattelemaan asuinympäristönsä viihtyvyyttä. Sakko voisi tepsiä mutta väittäisin, että vielä tehokkaampi olisi oikean ajattelumallin saaminen jo lasten kalloon. Ei siis sakon pelosta mutta siksi, että se on yhteisölle hyväksi ;)


76
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 07. 2006 14:02 »
Oulun asuntomessujen 2005 kaavaa aloitettiin tehdä jo 1999 eli kuutisen vuotta ennen messuja (vrt. Vaasan  n. 3 v.). Messuja haettiin vasta kaavan teon aloittamisen jälkeen. Siellä homma osataan (ja kaupunki kasvaa!).

Lainataan Vaasan jarruketjua sinne, loppuu sekin kasvu

Oululla on kyllä ihan oma "jarruketju" eli luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Ovat nettisivujensa mukaan antaneet lausunnon tuon messualueen kaavasta. Eikä ollut pelkästään positiivista luettavaa. Koska kaavan tekemiselle oli varattu tarpeeksi aikaa pystyttiin kaava tekemään huolella.

Muuten olen sitä mieltä, että sinun sähköjänis olisi hieman syytä miettiä myös sitä kuinka käyttäytyä keskustelussa. Luopion haukkuminen taulapääksi ja ehdotus valojen päälle laittamisesta alkavat olla jo aika huonoa netikettiä.

77
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 07. 2006 12:12 »

Ei menisi, jos hommat osattaisiin hoitaa oikein!

Besser-wissers strikes again!

Ei tartte olla kaikentietävä. Esim. Oulun asuntomessujen 2005 kaavaa aloitettiin tehdä jo 1999 eli kuutisen vuotta ennen messuja (vrt. Vaasan  n. 3 v.). Messuja haettiin vasta kaavan teon aloittamisen jälkeen. Siellä homma osataan (ja kaupunki kasvaa!).

78
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 07. 2006 09:09 »
Kiitos kun valistat minua sähköjänis. Laillisten oikeuksien käyttäminen on siis henkistä väkivaltaa eli se voidaan laskea terroriksi.

Tämän jälkeen toivon, että kommentoisit vain asiaa, etkä menisi henkilökohtaisuuksiin. Menen laittamaan ne kanoottikenkäni jalkaan ja käyn kävelyllä. (edellisen viestin alkuperäisessä versiossa sähköjänis vertasi älykkyysosamäärääni kengännumerooni; Ozzyn huomautus)

Suosittelen kuitenkin, että selventäisit mielessäsi eron eri lupaprosessien ja kaavoituksen kulun välillä, että pääsisimme puhumaan asiasta.

79
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 07. 2006 09:09 »


Ja tuohon edellisen kirjoituksen valitusasiaan: ko. kaksi eri asiaa. Virastot ovat muistuttaneet (eivät valittaneet) vesiluvasta ja nyt ympäristöseura siis on valittanut asemakaavasta.

Juujuu. Toisille kelpasivat tehdyt muutokset.

Voi pyhä yksinkertaisuus...Kyseessä on kaksi eri asiaa. 1. Asemakaava 2. Vesilupa.

Ja edelleen terrori on väkivaltaa (siis niin, että veri lentää).

80
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 10. 07. 2006 08:08 »
Luopio ehti ensin mutta laitan tämän silti tänne:

Näitä teidän kirjoituksia olisi ihan huvittavaa lukea, jos kyseessä eivät olisi oikeat vakavat asiat.

En edes tiedä mistä alkaisin...

Okei: siis terrorihan katsotaan yleensä väkivallaksi, jonka tarkoituksena on herättää kauhua ja pelkoa. Jos ympäristöseura harjoittaa tuollaista toimintaa, ei se kyllä ole uutiskynnystä ylittänyt. Lain mukaisia ja siis laillisia keinoja on kyllä käytetty. Siis esim. sähköjäniksen mielestä laillisuus=terrori... Tietenkin yleistä mielipidettä on tässä kaupungissa tuolla kielenkäytöllä muokattu jopa maakunnan pääsanomalehden sivuilla eli ei ole mikään ihme, jos sitten netissä.

Ja tuohon edellisen kirjoituksen valitusasiaan: ko. kaksi eri asiaa. Virastot ovat muistuttaneet (eivät valittaneet) vesiluvasta ja nyt ympäristöseura siis on valittanut asemakaavasta.

Taidanpa lähteä ulos tuulettumaan ja nauttimaan kesälomastani.

Pages: 1 [2] 3