Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jorma Kivimäki

Pages: 1 [2] 3 4 ... 50
41
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 09. 03. 2012 21:09 »
Et ole kirjoittanut yllä olevaa enkä ole niin väittänyt, eihän lause ei ollut lainausmerkkien sisällä. Mutta ajatus on  sinun, kun kritisoit Hilkka Ahdetta  siitä, että toi asian julkisuuteen eikä pimittänyt sitä.

Olen esittänyt mielipiteenäni ettei paras tapa hoitaa asiaa omalta kannalta ole sen saattaminen julkisuuteen iltapäivälehtien kautta. Näinhän se tuli julkisuuteen. Pimittäminen on sinun keksimä juttu, jota en ole koskaan esittänyt, eikä se ole julkisuuden vastakohta kuten ajattelet. Moni asia on työpaikan sisällä julkinen, mutta harvoin niitä lehdistön riepoteltavaksi viedään.

Quote
Kaikki Rädyn kaltaiset narsistitkiusaajat pitää käräyttää. Mitä Hilkka Ahteen terveyteen tulee, niin juurihan sinä lainasit häneltä kohdan TV-haastattelusta, jossa hän puolusti asian julkisuuteen tuomista juuri sillä, ettei terveys   enää kestänyt asian pimittämistä.  

Ilman muuta kiusaamiseen pitää puuttua ja kiusaaja saatettava edesvastuuseen. Eri asia on se, että pitääkö asiaa käsitellä iltapäivälehdissä. En usko, että tuon TV-haastattelun jälkeen yhä vellonut julkisuus on ainakaan parantanut Hilkka Ahteen tilannetta. Kuten tiedetään, on julkisuuteen heitetty ties mitä paskaa, muun muassa Ahteen juopottelusta työaikana. Enpä usko että Ahdekaan osasi asian julki tuotuaan ymmärtää kuina suuri kohu asiasta nousee ja että paskaa tulee myös omaan niskaan.

Quote
Matti Ahde oli kansanedustaja, kun Hilkka oli AKT:ssä Rädyn kiusattavana. Ja oli varmasti vielä silloin, kun Hilkka päätti tehdä kantelun. Ei tässä mitään virhettä ole.

Virhe on kun puhutaan nykymuodossa kansanedustajan vaimosta. Kirjoituksesi on kautta linjan sisältänyt muutenkin pienempiä virheitä ja isompia silloin kun alat kirjoittaa siitä mitä mieltä minä olen.


Sukselle lyhyesti, että puhun tämän palstan kirjoittavista persuista, jotka haluavat yleistää asian demareiden tavaksi toimia. Siksihän tästä keskustellaan tämän otsikon alla. Olen muuten kanssasi samaa mieltä siitä, ettei asia ole poliittinen.

Vaasa on ollut aina porvarikomennossa, joten nämä jäsenkirjajutut ovat sitä tavanomaista tyhjänpäiväistä ja perusteetonta mustamaalaamista.
Yrityksissä esimiehet kuuluvat pääosin eri liittoon mitä duunarit, joten nämä jutut liiton edustajan taholta tapahtuvasta jäsenen ojentamisesta kuuluvat myös samaan kategoriaan. Julkisella sektorilla saattaa olla joku poikkeus, kun JHL: n vaaleissa näytti olevan myös johtaja-nimikkeellä oleva ehdokas.
42
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 09. 03. 2012 18:06 »
Kyllä herra  Kivimäki oli myös minun tulkinnan mukaan Rädyn puolella , no kaikkein naurettavintahan tässä on se , että asia olisi haudattu kaikessa hiljaisuudessa ellei nyt sattunut kiusattu olemaan sukunimeltään Ahde.
Nyt vain toivoa sopii , että nyt lähtisi suurempikin remontti käyntiin noissa tunkkaisissa kammareissa joissa yksinvaltaa pitävät sossut , ja Rädyn kaltaisia pikkunatseja löytyy varmaankin paljon.

Höpöhöpö - ei työsuojelupiiri koskaan hautaa asioita kaikessa hiljaisuudessa.

Ei liene epäselvää kellekään, mikä on teidän persujen motiivi ja näkökulma tässä asiassa. Voinpa kertoa ihan vihjeenä, ettei se ainakaan ole Hilkka Ahteen sääliminen tai myötäeläminen.

Kunn kirjoitit natseista, tuli hetimiten mieleen, että eikös se näitä lähellä olevan järjestön paita ollut ihan sinun lempparipaitojasi.  

43
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 09. 03. 2012 18:06 »

Kivimäki väittää edelleen, että asian julkisuudelta pimittäminen olisi ollut kaikkien kannalta paras ratkaisu.

Tokaluokkalainen jälleen kerran vääristelee ja myös tulkitsee kirjoituksiani tutusti tavalla josta en tunnista itseäni.

En ole missään koskaan kirjoittanut, että ”asian julkisuudelta pimittäminen olisi ollut kaikkien kannalta paras ratkaisu.”  Olen kyllä kirjoittanut, ettei julkisuuden paineella, eikä varsinkaan keltaisen lehdistön kirjoitusten ansiosta koskaan  saavuteta parasta ratkaisua. Ei varsinkaan asianomaisen, eli tässä tapauksessa Hilkka Ahteen kannalta. Tämän kirjoitin jo paljon ennen Hilkka Ahteen irtisanomista.

Pitääkö minun nyt samaan tyyliin tulkita nyt tokaluokkalaista, että hänen mielestään Ahteen irtisanomiseksi joutuminen oli lopulta loistava asia kokonaisuuden kannalta. Minä taas näen, että tässä toteutui se pahin mahdollinen. Tokaluokkalaiselle tuntuu olevan tärkeintä, että Räty saatiin satimeen, vaikka se sitten maksaisi Ahteen terveyden.

Kirjoitin ihan omista kokemuksistani, joita olen joutunut matkan varrella aika usein joutunut selvittämään. Asioiden riepotteleminen julkisuudessa ei todellakaan luo edellytyksiä asioiden kuntoon saattamiseen. Toki asioita voidaan julkisuuteenkin saattaa, mutta oman asian hoitamiseen työsuhteen kestäessä se on harvoin toimiva ratkaisu.

Työsuojelupiirillä olisi ollut lain mukainen mahdollisuus pakottein määrätä AKT työnantajana hoitamaan asia ilman julkisuutta kuntoon. Jos näin olisi menetelty, veikkaan että Hilkka Ahde olisi yhä AKT: n palkkalistoilla.

Luulenpa, että muutenkin tämä helvetinmoinen julkisuus on Hilkka Ahteen kannalta ollut kaikkein pahinta. Kaikenlaista mustamaalausta juopottelusta lähtien hän on nyt joutunut osakseen ottamaan. Käsitän varsin hyvin, että tuollainen ryöpytys saattaa romahduttaa ihmisen terveyden lopullisesti. Se olisi todella kauhea sääli.

Quote
Kivimäesta kertoo paljon se, että hän saivartelee merkityksettömillä asioilla.

Olen huomannut, että henkilöt (kuten tokaluokkalainen) jotka esittävät virheellistä tietoa ja ovat epätarkkoja pienissä asioissa, tekevät sitä hyvin todennäköisesti myös isommissa asioissa.

44
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 08. 03. 2012 16:04 »
Kivimäelle: se mitä olet kirjoittanut AKT:n tapauksesta, sen voi jokainen tarkistaa lukemalla tämän ketjun vanhemmat viestit. Lyhyesti kiteytettynä: asenteesi oli tapausta vähättelevä. Halusit nähdä, että koko juttu on vain Hilkka Ahteen oma henkilökohtainen projekti.

Ja sieltä vanhemmista viesteistä myös selviää, että (demarien toimitatavat tuntien) näin heti alussa, että Räty ja hänen lähipiiri on harjoittanut laajamittaista kiusaamista, joka on jatkunut vuosia.


En todellakaan ole ottanut missään kantaa Rädyn puolesta tai Ahdetta vastaan. Olen ottanut kantaa kahteen asiaan.
1.   Siihen ettei ulkopuolisten kannattaisi ottaa kovin jyrkkää kantaa, ellei asiaa perinpohjin tunne.
2.   Olen ainoastaan todennut jo hyvissä ajoin sen tosiasian, ettei asian riepotteleminen julkisuudessa koskaan johda työyhteisön kannalta hyvään lopputulokseen. Tämä on hyvä esimerkki siitä ja lopputulos saattaa hyvinkin olla se, ettei kumpikin saa lähteä. No ammattitiedottaja saattaa ajatella julkisuudesta hieman eri tavalla.

Tapahtuneen jälkeen voin ottaa kantaa kolmanteenkin asiaan. Nimittäin siihen, etten missään tapauksessa hyväksy Hilkka Ahteen irtisanomista. Tässä AKT: n hallitus on Rädyn johdolla toiminut kuten huonolla työnantajilla on johtohenkilöiden kohdalla tapana, heitetään henkilö ulos luottamuspulaan vedoton. Tavallisen duunarin kohdalla lähtö tapaa tulla vasta seuraavan YT-neuvottelun kohdalla.
 
Omassa työssänikin olen monta kertaa ollut tekemisissä jäsenen kanssa, joka on hautonut mielessään huonon kohtelunsa julkistamista ja samalla yrityksensä mollaamista yleisönosastokirjoituksella. Olen aina ollut sitä mieltä, ettei niin tehdä ainakaan niin kauan kun meillä on neuvotteluyhteys olemassa. Jos lopputulos on jäsenen kannalta negatiivinen ja kaveri on joka tapauksessa ulkona talosta, niin siitä vaan sitten.

Mitä tulee siihen, että oliko Hilkka Ahde omalla asiallaan, voin todeta että hyvin pitkälle kyllä. Ja tietysti omaa asiaa saa puolustaakin. Keinot ovat sitten asia erikseen. Voiko haastattelusta Ylen uutisille muuta johtopäätöstä vetää ? Hän muun muassa totesi, ettei olisi halunnut tehdä kantelua eikä asiaa julkisuuteen, mutta ettei hänellä ollut muuta mahdollisuutta. Sanatarkasti myös näin: ” Timo Rädyllä oli kaikki avaimet, hän ei ole suostunut minun kanssani sopimaan”. ja edelleen ” Mullakin on joku raja jossakin. Ja mun raja meni siinä, että mun terveys ei enää vaan kestänyt.” Oikaistaan samalla sekin tokaluokkalaisen esittämä väärä väite, jonka mukaan Ahteen työsuhde on huomattavasti lyhempi mitä tulehtunut tilanne. Ahteen työsuhde on alkanut jo vuonna 2003.

Asian noustua esiin, näyttää jälkeenpäin osapuolten tukijoiksi ilmoittautuneen sekä työkavereita, entisiä työkavereita ja täysin ulkopuolisia. Rädyn tukijoiden kannanottoakaan en halua enkä pysty millään tavalla arvioida kun en tunne AKT: n sisäisiä asioita. Yhden hyvän lauseen se kuitenkin sisälsi. Nimittäin tämän:” Kaikenmaailman dosentit ja professorit antavat lausuntoja tietämättä asiasta yhtään mitään.”  Sama pätee tämän forumin vielä vähemmän perehtyneisiin ”asiantuntijoihin”. Kuvaavaa on, että jopa entinen yksinpurjehtija Hjallis Harkimo on ottanut tiukan kannan asiaan – naurettavaa.


Kun itse otin yhteyttä ay-liittoon öykkärimäisestä sossuesimiehestäni, minulle tehtiin selväksi hyvin nopeasti, että kyseinen henkilö on suorastaan kunniakansalainen ja minun tulisi hävetä, kun kehtaan arvostella häntä.


Tyylilläsi vastaan tähän. Mitä olen kirjoituksiasi, sen sävyjä ja asenteita lukenut, olen aivan varma että tässäkin tapauksessa juuri sinä olit se öykkäröivä osapuoli.

---  ---  ---
Lopuksi kritiikkiä ylläpidolle. Tämä keskustelu pitäisi ilmiselvästi käydä ay-liikkeen otsikon alla. Mutta kuten aina Parkkarille käy hyvin persujen tahto yleistää tapaus demareiden otsikon alle.

45
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 06. 03. 2012 19:07 »

Aivan samalla äänenpainolla tälläkin sivustolla eräs demari on puolustellut Timo Rätyä ja väittänyt, että Hilkka Ahteen ainoa motiivi oli saada julkisuutta.Ajattelin etten enää juurikaan viitsi osallistua keskusteluun tällä moderoimattomalla persuforumilla. Kun tokaluokkalainen kuitenkin tuossa lainatussa osassa pistää ilmiselvästi kirjoittamakseni täyttä valheellista puppua, oikaisen asian.

Ensinnäkään en ole sanallakaan puolustanut Rätyä, ainoastaan kritisoinut sitä seikkaa että asiaan täysin perehtymättömät henkilöt ja toimittajat ottavat teidän tapaanne jyrkästi kantaa pelkästään musta tuntuu pohjalta. Sama pätee tapauksiin, missä osa on Akselin tapaan vakuuttunut, että kysymys on Rädyn ajojahdista, kun hän on niin tiukka ay-mies.

En ole koskaan missään kirjoittanut, että Ahteen motiivi on saada julkisuutta. Ihmettelin ainoastaan mikä on Ahteen motiivi tuoda asia iltapäivälehdistön riepoteltavaksi. Lähinnä ajattelin sitä, että kuvitteleeko hän tosiaan, että asia ratkeaa tällä tavalla. Ei ole vähääkään ratkennut, päinvastoin. Tässäkin tapauksessa lopputulos saattaa hyvinkin olla se, että molemmat (Ahde, Räty) joutuvat lopulta maineensa menettäneenä lähtemään.  

Täällä kirjoitteleva persumafia haluaa kovasti yleistää yksittäisen henkilön käyttäytymistä koko ay-liikkeen tai vielä mieluummin demareiden peruskäytökseksi. Näin vaikka sekä SAK että SDP ovat varsin selväsanaisesti ja perustellusti tuominneet Ahteen irtisanomisen. Tuo yleistäminen on erityisesti persuilta varsin outoa, kun ottaa huomioon missä yhteyksissä heidän edustajansa itse ovat kunnostautuneet. Pitäisikö muidenkin tehdä sama yleistys teistä jokaisesta yksittäisten persujen toilailujen perusteella. Niitähän kyllä on riittänyt.
 

46
Yleistä keskustelua / Vs: Työkyvyttömyys ja käsitteet
« on: 20. 01. 2012 16:04 »
Professionalilla on pahasti faktat ja fiktiot sekaisin, kun väittää Santasen hyvinkin subjektiivisen mielipidekirjoituksen olevan faktaa ja totuus.
Santanen kritisoi nykyään lähes kaikkea työeläkkeisiin liittyvää ja vaikka taustaksi osittain esitetään faktatietoa, enimmäkseen kirjoituksessa on kysymys puhtaasti mielipiteistä.

Tahallaan epäselvästi kirjoittava proffa ilmeisesti viittaa ”lautamiehiin” tarkoittaen eläkesäätiöiden hallitusten jäseniä. Eläkesäätiöitä on vain isoissa yhtiöissä ja niiden hallituksessa on edustus työnantajilla ja henkilöstöryhmillä. Henkilöstöryhmät valitsevat niihin yleensä luottamusmiehiä ja siinä ominaisuudessa olen itsekin työntekijöitä aikanaan säätiössä edustanut.

Mutta avataanpa Santasen kirjoitusta hieman:  

Santanen kritisoi lain eläkeratkaisijoiden pätevyydestä olevan liian väljä, kun pätevyydeksi riittää että on laillistettu lääkäri. Tässä kritiikki mielestäni kohdistuu sekä hoitavaan, että Kelan/vakuutusyhtiön lääkäriin. Vakuutuslääkärin nimike ei Santaselle riitä, pitäisi vaatia vielä laajempaa koulutusta.

Santanen väittää, että esim. mielenterveystapauksessa voi tavallinen lääkäri antaa lausunnon eläkkeestä ilman erikoisalan lääkäriä. Voi tosiaan olla, että tämä on teoriassa mahdollista, mutta ei konkretisoidu käytännössä. Minä en ainakaan ole nähnyt ainuttakaan mielenterveyteen perustuvaa hakemusta, jossa ei olisi asiantuntijalääkärin mielipidettä.

Eläkehakemuksen ratkaisijalääkäri voi toimia saman työpaikan työterveyslääkärinä. Näin säätiöissä yleensä onkin, mutta silloin hän ei voi olla potilaan hoitava lääkäri. Eri asia sitten kokonaan on työnantajan vaikutus palkanmaksajana päätöksiin, koskee tiytysti myös sairauslomia. Kokonaisuudessaan kuitenkin eläkesäätiöitä on pidetty hyvänä asiana.

Santanen esittää kokonaan uutta alasta riippumatonta ratkaisulautakuntaa, joka korvaisi Kelan ja vakuutusyhtiöiden päätöksenteon. Äkkiseltä kannatettava ajatus, tosin se tietäisi melkoista uutta virkakoneistoa ja maksaisi yhteiskunnalle melkoisesti.

Santanen kommentoi Risikon vastausta, että kumpikaan lääkäri (hoitava/vakuutusyhtiön) ei välttämättä ole väärässä. Santanen vetää tästä aika kummallisen johtopäätöksen, etteivät kumpikaan myöskään voi olla oikeassa. Kummallinen johtopäätös sikäli, jos toinen katsoo potilaan työkyvyttömäksi, toinen ei, on varmasti jompikumpi oikeassa. Santasen kommenttiin, että lopulta vahvemman oikeus aina toteutuu, voin toki yhtyä.

Loppu kirjoituksesta on täyttä populistista roskaa. Santanen väittää, että kansanedustajamme hiljennetään vuodesta toiseen, aina vaalien välillä, siirtämällä asia komiteaan tai perustamalla uusi. Hän unohtaa tarkoituksellisesti mainita, mikä asia siirretään komiteaan. Käsittääkseni hallitusohjelmassa sovittiin työryhmän asettamisesta arvioimaan työeläkeindeksijärjestelmän mahdollisia muutostarpeita. Tietysti myös keskustelu työurien pidentämisestä jatkuu, mutta se ei olekaan enää puhdasta eläkepolitiikkaa, koska muitakin keinoja kun eläkeiän nosto löytyy siihen, että työssä viihdytään tai jaksetaan entistä pidempään. 

47

Onneksi Kivimäki ei ole ajamassa tätä asiaa harhatielle niin voidaan pysyä oikealla tiellä.


Et sitten millään malta olla naljailematta minusta tai minulle. Et myöskään pitänyt lupaustasi olla hiljaa jouluun saakka.

Kun kerrankin tänne kirjoittaa todellinen asiakirjoittaja (pooki  1130) katsot sinä viisaaksi toivottaa hänet tervetulleeksi joukkoon tyylillesi sopivasti, eli melko puhtaalla nolla/naljailuviestilläsi. Olet täysi pelle ja madallat osaltasi tämän forumin tasoa ja teet parhaasi karkoittaaksesi asiakirjoittajia pois.

48
Yleistä keskustelua / Vs: Työkyvyttömyys ja käsitteet
« on: 15. 01. 2012 17:05 »
Lainaus J. Kivimäki

"Oman kokemukseni mukaan on paljon tehokkaampaa hankkia uusia todisteita työkyvyttömyydestä ja hakea eläkettä uudelleen jonkin ajan kuluttua"


Tämä tarkoittaa Suomeksi kyseisissä lautakunnissa:

Ei mitää uutta edellistä päätöstä koskien

Eli mitkään todisteet eivät näissä auta, vaan invaliditettin mahd. kasvaminen

Ja joiden suhteen Kivimäet voivat edelleen osoittaa teorioissaan
vaikka vuodepotilaille SDP.n osastosihteerin paikan

Käytännössä kuitenkaan näissäkään tapauksissa eivät Työnantajain ja
"Terveidenkään" vuodepotilaiden yhteiset intressit kohtaa
pystyssä pysyvista tuhansista sairaista työnhakijoista puhumattakaan

Tämän todistavat vähän korkeat työttömyysluvutkin jo
TE keskusmapeissaan

Syynä juuri tämä uskomaton logiikka

Eli Todistavat erikoislääkärit vs. virastopatruunat

Nämä pienemmät lautamiehet mukaanlukien
.

SDP:n osatosihteerin paikan

Mitä yrität tuossa kertoa, muuta heittää päätöntä kritiikkiä vailla mitään konkreettista ? 
Montako kielteistä työkyvyttömyyseläkepäätöstä olet ylipäänsä nähnyt ?
Politisoit asiaa samaan tyyliin mitä Tolppanen. Haet syytä hallituksesta ja viime kädessä SDP: stä.

Asiaan:

Voin kertoa, että olen ollut aikanaan päättämässä ja myöhemmin auttamassa ihmisiä varsin lukuisia kertoja. Kielteisiä lausuntoja olen lukenut varmaan satoja. Kuten todettu, eläkkeelle pääsy edellyttää laajempaa työkyvyttömyyttä kuin työkyvyttömyys omaan työhön.

Aina puhutaan siitä, että Kelan tai vakuutusyhtiön lääkäri tekee ratkaisut näkemättä henkilöä. Se on totta, mutta ratkaisut tehdään aina ainoastaan ja vain hoitavan lääkärin lausunnon perusteella. Kuten edellä kirjoitin, niistä löytyy poikkeuksetta syy hylkäämiseen. Näiden kanssa paljon tekemisissä ollut löytää aika helposti lausunnosta kohdan johon homma kaatui. En muista nähneeni ainoatakaan ratkaisua, jossa hoitavan lääkärin kanta olisi ehdoton ja ratkaisu silti kielteinen.

Jotkut niistä ovat sillä tavalla toivottomia, että henkilön on syytä varautua hakemaan muuta työtä. Joskus ollaan rajoilla, jolloin kannattaa prosessia jatkaa. Kokemuksesta voin sanoa, että valitustie onnistuu todella harvoin, vaikka esim. Kelan byrokratia sitä automaattisesti suosittaa. Valitushan käsitellään samalla todistuksilla millä päätös on tehty.

Uusia todisteita voidaan hakea ja on monesti haettu erikoislääkärin pakeilta. Ei se aina edellytä työkyvyn huonontumista vaan kysymys on uudelleen arvioinnista. Joku lääkäri arvioi usein kokonaistyökyvyn toisella tavalla mitä toinen.

Uskon muuten Professional hallitsevani huomattavasti sinua paremmin tämän alueen. Olen valmis keskustelemaan mistä tahansa yksityiskohdasta. Luulenpa että sinä tyypilliseen tapaan kuitenkin tyydyt lähinnä soittamaan suutasi.

49
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 14. 01. 2012 17:05 »
Katso tänään Ylen Suoralinja TV " klo. 19.20.  Ehkä saat oivalluksen miksi tämän foorumin tasoa paitää nostaa.


Pitänee samalla kommentoida tätäkin, kun piti tuon Professionalin takia palata tänne. Sinänsä on ollut mukava todeta, että tietyt nimimerkit ovat myös poistuneet tai ehkä paremminkin tyytyvät nyt kirjoittamaan omalla nimellään. Mielenkiintoista on se, ettei omalla nimellä ole munaa kirjoittaa samanlaista sontaa mitä nimimerkin takaa.

Etkö sinä Parkkari tajua, että forumin tason nosto on eniten sinusta itsestäsi kiinni. Ymmärrän hyvin tuon kommentin, jossa Pertti Salo kirjoitti, ettei otsikko ”Kokoomusmoraali. Totta vai tarua” ole oikeassa suhteessa keskusteluun. Kaipa Salo piti otsikkoa hieman loukkaavana. Otsikko oli professionalin tekemä, mutta Laihian kepulainen OW oli hetimiten kommentoimassa, että otsikko on oikea, hyvä ja harkittu.

Jos minä avaisin otsikon ”Kepu pettää aina”, luulen että OW: n mielipide muuttuisi, mutta sinä Parkkari hyväksyisit senkin. Sallithan aikanaan myös Leppälän perustaman demareita halventavan otsikon.

Jos todella haluat tasonkorotusta, on sen lähdettävä nimenomaan ylläpidosta ja moderoinnista, jota ei tällä hetkellä käytännössä ole ollenkaan. Aluksi voisi vaikka karsia typerät, halventavat ja turhat otsikot pois ihan riippumatta siitä mihin tai keneen se kohdistuu. Miksi esim. presidentinvaaleista sallitaan kaksi otsikkoa, toinen yleinen ja toinen valjastettiin palvelemaan Väyrystä.
 
Kunhan nämä asiat olivat jossakin säällisessä kunnossa, voisi keskittyä itse kirjoitusten moderointiin, jolloin ihan omien sääntöjenkin mukaan karsittaisiin pois asiattomat kirjoitukset ja riidan haastaminen.

Eivät nämä taiteilijoiden itsestään tekemät videotkaan juuri forumin tasoa nosta. Monellehan syntyy väkisinkin mielikuva, että he ovat virallinen osa tätä forumia.

Tällä hetkellä täällä ei ole mitään sellaista valtakunnallisesti kiinnostavaa keskustelua, että Ylen Suoralinja asiasta kiinnostuisi. Siihen ei varmaankaan riitä pelkästään forumin tyrkyttäminen heille.

Ellei mitään muutosta tapahdu, yhdyn nimimerkki beluriskin yllä olevaan mielipiteeseen.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Työkyvyttömyys ja käsitteet
« on: 14. 01. 2012 16:04 »
Professional näyttää repineen pelihousunsa yleisönosaston kirjoitukseni johdosta. Täyslaidallinen tulee asiasta ja varsinkin sen vierestä ”genreineen” ja jopa saattohoitoineen. Korjaan tässä muutaman selkeän virheen proffan kirjoituksesta:  

-  En ensinnäkään viittaa ollenkaan Tolppasen eduskuntakyselyyn vaan nimenomaan hänen kirjoitukseensa Pohjalaisessa, jossa hän kirjoittaa yleisellä tasolla siitä että ihminen voi olla yhtä aikaa työkykyinen ja työkyvytön.

- Tolppasen ilmeisesti on kysellyt jostain yksittäisestä omaishoitajatapausta, johon Risikko näyttää lehtitietojen mukaan vastanneen. Siihen en ole ottanut kantaa.
- En kyseenalaistanut hoitavan lääkärin pätevyyttä millään tavalla, enkä edellytä häneltä ammatinvalintasuosituksia.
- En kyseenalaistanut myöskään hoitavan lääkärin arviota jäljellä olevasta työkyvystä.

Tolppasen kirjoituksesta sai sen käsityksen, että hallituksen säästöjen tuloksena, jokin käytäntö on muuttunut. Tämä ei käsittääkseni pidä paikkaansa.

Kirjoituksesta saattoi saada myös käsityksen, että jos olet pysyvästi työkyvytön omaan työhösi, olet eläketapaus. Näinhän asia ei todellakaan ole.

Selkeästi väärä käsitys kirjoituksessa oli se, että kielteisen eläkepäätöksen jälkeen ei voisi saada työttömyyskorvausta. Kielteinen päätös perustellaan aina ja samalla se sisältää toteamuksen jäljellä olevasta työkyvystä. Jäljellä olevalla työkyvyllä voi kyllä ilmoittautua työnhakijaksi ja saada työttömyyskorvausta. Itse en tunne ainoatakaan tapausta, missä tämä ei olisi onnistunut. Kokonaan eri asia on se, jos ko. henkilö tekee jotain sellaista, että hänet katsotaan työllistyneen muuten.
--  --  --  --  --  --  --
Mitä tulee hoitavan lääkärin ja vakuutusyhtiön/Kelan lääkärin ristiriitaisiin kantoihin siitä, onko henkilö työkyvyttömyyseläketapaus, voin todeta muutaman seikan.
Aikanaan eläkesäätiön hallituksen työntekijäjäsenenä keskityimme ainoastaan ja vain kielteisiin eläkepäätöksiin. En silloin, enkä myöhemminkään ole löytänyt juurikaan vakuutusyhtiön/Kelan kielteisiä päätöksiä, joka ei perustuisi juuri hoitavan lääkärin E-lausuntoon, tavalla tai toisella. Näitä perusteluja paljon lukeneena voi kyllä aika helposti löytää lausunnosta kohdan, mihin homma on kaatunut.
Usein hoitavat lääkärit kertovat potilaalle kyllä suosittelevansa eläkettä, mutta kuitenkin kirjoittavat E-lausuntoon kohtia, johon lopulliset päättäjät pääsevät kiinni. Lisäksi hoitava lääkäri lähettää aika usein lausuntonsa suoraan vakuutusyhtiölle, jolloin potilas ei ennen päätöstä ole edes nähnyt lausuntoa.
Kelan ja vakuutusyhtiön virkailijat korostavat aina valitusoikeutta. Äärettömän harvoin se johtaa muutokseen. Oman kokemukseni mukaan on paljon tehokkaampaa hankkia uusia todisteita työkyvyttömyydestä ja hakea eläkettä uudelleen jonkin ajan kuluttua.

51
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 12. 2011 15:03 »
Taidan pikkuhiljaa myös liittyä tämän persuforumin boikottilaisiin ja lähteä ainakin hetkeksi tauolle, koska eipä tämänkaltaisesta keskustelusta kukaan mitään kostu.

Kivimäki on ilakoinut Ville Rannan mautomalla pilakuvalla. Ja jos joku on ehkä hieman antanut takaisin, niin Kivimäellä  on heti suu mutrulla niin kuin 5 vuotiaalla pojalla.


Olen koettanut aina olla heittämättä ensimmäistä kiveä. Tällä persuforumilla olen kyllä kokenut olevani nimenomaan se takaisinantaja. Esimerkiksi tokaluokkalainen ensimmäisestä viestistään lähtien ollut pelkkä riidanhaastaja, vaikka nyt muka heittäytyykin takaisinantajaksi. Toki osaan myös ihan hyvin myös tuon tyylin, enkä mene tauolle mitenkään suu mutrulla. Koen tämäntyylisen keskustelun vain yksinkertaisesti typeräksi.

Aika monet keskustelut poliitikkojen kanssa käytynä voin myös todeta, että on aivan turhaan kuvitella että tänne tulisi enemmän päättäjiä tai jopa virkamiehiä keskustelemaan niin kauan tämän keskustelun taso on mitä on.

Kun täällä ei moderointia edes omien sääntöjensä mukaisesti harrasteta, muistuttaa tämä forum nykyään täysin Suomi24 keskustelua. Voitte siis ainakin toistaiseksi jatkaa keskenänne vaikkapa herkkoon yllä olevanan ”tasokkaan” viestin tyyliin.

Kaikesta huolimatta Hyvät Joulut ja Uudet Vuodet kaikille !

52
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 12. 2011 19:07 »
Leitetaan tämäkin korvan taakse. Ruotsissa kun todettiin, että kaikki menee EU-lakien mukaan eikä asiaan voi puuttua. Mutta Jutta on toista maata ja korjaa asian. Näin on Kivimäki meille vakuuttanut kaksi sormea jäsenkirjan päällä.

Itse asiassa puutuin Roy Rabbin mainostamaan Maria Tolppasen tekemään aloitteeseen ja siihen että Rabb julisti ”On järkyttävää että hallitus ei tee asialle mitään.”  Ilmeisesti Rabb ei ollut tietoinen asian valmistelusta tai sitten hänkin oli tapansa mukaan vääntämässä tänne pelkkää propagandaa.

Lainasin Uuden Suomen juttua, jossa hallitus oli luvannut Jutta Urpilaisen suulla antaa lakiesityksen. Jos EU-lainsäädäntö tekee asian vaikeaksi, olisi se tehnyt sen vaikka asiaa olisi valmisteltu Tolppasen aloitteesta. Minun lupauksestani ei siis ole ollenkaan kysymys, kuten tokaluokkalainen hyvin tietää. Eräille tämä keskustelu kuitenkin ajautuu aina tähän tuttuun persutyyliin.

Tyypillistä tyylille on esimerkiksi se, että jos persut tai sen halla-aholainen siipi kohdistavat pilkan johonkin ihmisryhmään, puolustetaan sitä kiihkeästi sananvapauden nimissä. Sananvapaus loppui heti, kun persut joutuivat itse pilkan kohteeksi näissä jouluntoivotus kuvissa. On tehty oikein eduskuntaryhmän toimesta valitus Julkisen sanan neuvostolle ja muutenkin on ryvetty itsesäälissä.

Tässä jäsenkirjapilkassa taas huomaa hyvin, mikä on tokaluokkalaisen perimmäinen tarkoitus hänen muka julistautuessaan liikkuvaksi äänestäjäksi. Minuun se ei ainakaan uppoa. Sitä paitsi suurin osa persujen äänestäjistä on muuten äänestänyt 2000-luvulla muita puolueita.

Taidan pikkuhiljaa myös liittyä tämän persuforumin boikottilaisiin ja lähteä ainakin hetkeksi tauolle, koska eipä tämänkaltaisesta keskustelusta kukaan mitään kostu.

53
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 12. 2011 18:06 »
Ihan perinteinen kikka kerätä irtopisteitä on tehdä turha (laki)aloite asiasta, joka on jo muutenkin valmisteilla. Tästähän tässä kuitenkin viimeisen päälle on kysymys.

Hallitus nimenomaan toimii ja oppositio tekee pelkkiä ehdotuksia. Tekisivät niitä edes asioista, jotka eivät jo muutenkin ole työn alla.

54
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 12. 2011 17:05 »

Tolppaselta lakialoite veroparatiisikikkailuun

Esimerkkinä Tolppasella on edelleen Mehiläinen.Terveyspalveluja myyvä yritys on Tolppasen mukaan maksanut 36 miljoonan euron vuosivoitostaan veroa noin 0,4 miljoonaa euroa eli vain 1,1 prosenttia. -Minimaaliseen verotukseen on päädytty siksi, että osakeyhtiö on maksanut suuren konserniavustuksen kansainväliselle, veroparatiisiin jäljittyvälle omistajayhtiölleen. Verot yritys vältti vähentämällä verotuksessa konserniavustukset, jotka se oli maksanut.

Uutinen on päivän Pohjalaisessa. On järkyttävää että hallitus ei tee asialle mitään.


Järkyttävää tässä on ainoastaan se, että Tolppanen tekee sellaisesta asiasta lakialoitteen, jonka hallitus on jo laittamassa kuntoon.

Uuden lain valmistelu on jo alkanut ja asiasta uutisoitiin jo marras-joulukuun vaihteessa, välittömästi sen jälkeen kun Mehiläisen touhut tulivat julkisuuteen. Tämäkin uutinen on, jossa valtionvarainministeri Urpilainen on luvannut hallituksen hoitavan asian uuden lain voimin on päivätty 1.12. Tuolloin keskustakin ehti kysellä asian perään ennen perussuomalaisia. Hallitus oli jo sitä ennen päätynyt tukkimaan Mehiläisen härskin menettelyn lain voimin. Näin ministeri Urpilainen saattoii vastata hallituksen puolesta eduskunnassa Lintilän (kesk.) kyselyyn uutisessa esitetyllä tavalla.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118314-mehilaisen-harski-kikkailu-%E2%80%93-jutta-urpilaiselta-lupaus

Tolppanen on keräämässä irtopisteitä asiaan perehtymättömiltä. Laki valmistuu ensi vuoden alkupuoliskolla ja nimenomaan hallituksen toimesta, ei Tolppasen aloitteen pohjalta.

55
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 21. 12. 2011 11:11 »
Uskomattoman hyvät meedion kyvyt tarvitaan niimerkkien sekaviin vihjailuihin ,ja liittämällä nimimerkin haltijan johonkin tietämättä kuka merkin takana todellisuudessa on.

Mielestäni en ole ollenkaan vihjaillut epäselvästi. Kunhan koetan noudattaa forumin sääntöjä siitä ettei nimimerkkien takana olevia henkilöitä saa arvuutella.

Sekin on minulle päivän selvää, ettei teidän täällä omalla nimellään ja nimimerkeillä vaikuttavien persujen yhteenlaskettu summa ei ole läheskään yhtä suuri henkilöinä laskettuna.

56
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 21. 12. 2011 09:09 »
Tähän mieheen ei sitten mikään teksti mene perille, noina ajankohtina kun olet vihjaillut minun olevan persujen jäsen niin en ole sitä ollut. Nyt olen ollut hivenen aikaa ollut Perussuomalaisen puolueen jäsen , meniköhän jakeluun.

Jakeluun on mennyt jo aikoja sitten, että olet persu. Jäsenyydestä en ole koskaan vihjaillut. Eikä se muutenkaan merkitse oikeastaan muuta kuin tiettyä muodollisuutta asialle. Nyt sekin on sitten sinetöity.

57
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 21. 12. 2011 09:09 »
Jorma herra haluaa käsittää tahallaan väärin , olethan monasti esittänyt joitain henkilöitä persuiksi vasten parepaa tietoa asioiden todellisesta laidasta. Tuotakoon se nyt vielä kerran esille tuo toukokuu -09, olin Seinäjoella pisnistapaamisessa ja samoihin aikoihin olivat perussuomalaiset tuossa torilla missä istuin kahvilla.

Niin mitä sinun tapauksessasi olen käsittänyt väärin ?  

Meinaatko, että Juuseppi-Rasvattu Ajatus-toisen luokan kansalainen ei ole perussuomalainen samalla tavalla kuin et sinäkään ole ollut vaikka olitkin ?

58
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 12. 2011 09:09 »
Herra Niskasen uutinen on väärän otsikon alla,

Otsikkohan on ihan oikea, kun kerran Niskanen kyseli ”osallistuukohan Suomen tunnetuin katolilainen uuden kappelin avajaisiin ? ”  

Kuvista puheen ollen, miksiköhän ruotsalaiset kuvaavat muumi Soinille rotanhännän ?
Ei sitten muuten ole demarilehden julkaisu. :-)59
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 21. 12. 2011 09:09 »
(Mutta sinähän Helin olet muutenkin halunnut viestittää forumin kotisivullasi kulloisestakin mieltymyksestäsi. Pro-Vaasan ehdokkuuden jälkeen viestitit Muutos 2011 puolesta. Sitten kielsit siirtyneesi persuihin ja nyt se on kuitenkin kotisivusi. )
Tässä Jorma herra taas söpertelee ja näyttää kuinka ulkona on asioista, noihin aikoihin sinä huonolla meediointi kyvyilläsi vihjailit minun olevan persujen jäsen ja koska en sitä noihin aikoihin ollut niin luonnollisesti kielsin sen . Jos kirjoitan , että monelta sossulta puuttuu joku kyky niin sehän ei tarkoita kaikkia.Risto Helin puhuu jälleen pahasti muunnettua totuutta. Ensinnäkään en ole koskaan missään kirjoittanut tai edes vihjaillut sinun olevan perussuomalaisten jäsen.

Olen kyllä puhunut perussuomalaisista puolueenasi viime tammikuussa SMP (persujen edeltäjä) keskustelun yhteydessä. Silloinhan asia oli jo täysin selvä kaikille täällä kirjoittaville. Silti katsoit aiheelliseksi vakuuttaa, ettet ole tietääksesi minkään puolueen jäsen. Siihenkin tyydyin vain toteamaan, ettei asialla ole merkitystä keskusteltavaan aiheeseen. Keskustelu löytyy perussuomalaisten sivulta 6 alusta lukien.

Sinut muuten yhdistettiin persuihin jo toukokuussa 2009, koska pyörit heidän puoluekokouksensa tietämillä Seinäjoella. Asian taisi julkistaa Pohjalainen ja siitä keskusteltiin aikanaan täälläkin jo poistuneessa Pro Vaasa osiossa. Kielsit silloinkin asian kertomalla, että voihan sitä vapaassa maassa olla missä haluaa, eikä sen tarvitse mitään tarkoittaa. Sitä ennen talvella 2009 oli profiilissasi kotisivuna Muutos 2011.

Ei sinun puoluekantasi seuraamiseen mitään meditaatiokykyjä ole tarvinnut. Siihen on riittänyt ihan normaali asioiden seuraaminen. Silti sinä olet aina tarvittaessa halunnut ”näätämäisesti” korostaa että voihan asia olla toisinkin.

60
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 20:08 »
Monelta sossulta puuttuu kyllä kyky asettua toisen ihmisen asemaan, ja se johtunee vallan mukana tulleesta vauhtisokeudesta kun on päästy rääpimään ja hääräämään liian kauan . Jorma herra on kai vitsikkäällä tuulella kun pyytää jättämään hänen facekaverit ulos moitteista , kun nyt kuitenkin muistetaan kuinka itse on mies kääntänyt ja vääntänyt toisten facekavereilla. Kohtelemalla ja katselemalla toisia ihmisiä samalta tasolta pärjää jo hyvin , ongelmia tulee jos alkaa katselemaan toisia alaviistoon.

Tokaluokkalainen kyseenalaisti farisealaisesti kykyni asettua toisten asemaan. Helin tapansa mukaan pisti paremmaksi ja yleisti sen vielä kaikkiin demareihin. Teillä persuilla on ihmeellinen uskomus omasta ylivertaisesta kyvystänne asettua toisten asemaan, vaikka tosiasiassa samanlaisia tasamaan tallaajia te olette meidän muiden kanssa.

Jos Helin liityt valtakunnallisesti tunnettujen muualla Suomessa asuvien kaveriksi, joidenka tuttava et muuten ole, tarkoittanee se jonkinlaista poliittista kannanottoa. Eri asia on jos kysymys olisi vaikkapa vaasalaisesta henkilöstä. Tästä nyt pääosin on kyllä kirjoittaneet muut kuin minä, toki minäkin tuon allekirjoitan. En minä kuitenkaan sinun kannanottojesi takia lähtisi Jussi Halla-ahoa tai Olavi Mäenpäätä syyllistämään.

Mutta sinähän Helin olet muutenkin halunnut viestittää forumin kotisivullasi kulloisestakin mieltymyksestäsi. Pro-Vaasan ehdokkuuden jälkeen viestitit Muutos 2011 puolesta. Sitten kielsit siirtyneesi persuihin ja nyt se on kuitenkin kotisivusi.

Yllätys että tuo "kettutyttö" Ville Ranta mainittiin täällä , tais ollakkin sossu eikä piiperö......
No odotin sitä tuonne Perussuomalaisten topicciin ........... Jortsun "kynästä" tietenkin.
ootsä "kova" ;).

Huilaa välillä kun joulukin tulee.........

Lajusen esimerkkiä noudattaen käytän itsesensuuria. Nimimerkki ei edes ansaitse tulla kommentoiduksi.


Miksi hommaisit TV-vastaanottimen vanhukselle, joka ei sellaista halua katsoa ja joka sulkee sen heti (pois päältä huutamasta) Ongelma tässä on se, että TV:stä ei kerta kaikkiaan tule mitään sellaista, jota vanhus haluaa katsoa. YLE kun ei lainkaan huomioi ohjelmistossaan tätä koko ajan kasvavaa yli 85-vuotiaiden ryhmää.

Tunnen monta yksin asuvaa vanhusta, myös yli 85-vuotiasta, mutta he katsovat kyllä mielellään televisiota ja kuuntelevat myös radiota. Sitä paitsi eihän mikään estä heitä katsomasta muita kun Ylen kanavaa. Tiedän myös usean vanhuksen tuijottavan näitä saippuasarjoja, kuten kauniit ja rohkeat tai salkkareita. Omassa perhepiirissä molempien vanhemmat asuvat yksin ja ovat molemmin puolin 85-ikää. He ovat eri sukupuolta ja katsovat eri ohjelmia. TV on kuitenkin käytännössä aina päällä ja he pitävät sitä ehdottomasti tärkeimpänä ajankuluna.

Vaikka löytyisikin joku määrä vanhuksia, jotka eivät TV: stä tai radiosta piittaa, on niiden määrä joille Ylen uudistus tuo parannusta moninkertainen.

61
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 19:07 »
Tokaluokkalaisen mielestä hänen tuotoksensa ovat asiapitoisia ja minun vuodatuksia. :-)  Jospa jättäisit sentään facebook-kaverini näistä moitteistasi ulos.

Mitä tulee omaan suhtautumiseeni tähän Ylen veroon, olen huomannut että se on tällä istuntokaudella ensimmäinen asia, jonka koko eduskunta oppositioineen on hyväksynyt. Empatiaa siis puuttuu siinä tapauksessa muiltakin kuin minulta.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, maksamme monia muitakin veroluontoisia korvamerkittyjä maksuja, joiden tuotosta läheskään kaikki eivät pääse nauttimaan.

On totta, etten juurikaan tunne kotona asuvia vanhuksia, joilla ei olisi televisiota. Jos tuntisin, hommaisin yhdessä sukulaisten kanssa sellaisen pikaisesti. Itse asiassa monelle tuntemalleni vanhukselle se on ehkä kaikkein suurin yksittäinen huvi ja yksinäisyyden karkottaja.
Heillehän tämä järjestelmä on selkeä parannus, kun jatkossa maksut kaikille yksin asuville pienenevät. Alle  7 813 euron vuosituloisilta (651,08 € / kk) ei maksua peritä ollenkaan ja sen jälkeen 0,68 %  21 875 (1822, 92 €/ kk) euron tuloihin saakka. Sen jälkeen maksu on tuo 140 € / vuosi, kun se nyt on ollut  252 euroa ja siihenkin olisi tullut normaali inflaatiokorotus. Ratkaisu on siis mitä suuremmassa määrin sosiaalisesti oikeudenmukainen.

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/12/nain_yle-vero_maaraytyy_3109456.html


Lähes jokainen eduskunnan budjettikeskustelussa puhunut kansanedustaja onnitteli maanantaina viestintäministeri Krista Kiurua (sd) Ylen rahoitusratkaisusta.
Yhden epäkohdan löysi perussuomalaisten Ari Jalonen. Hän sanoi, että Yle-maksu voi nousta isoksi perheissä, joissa aikuinen lapsi – tai ehkä useampikin – asuu vielä kotona, ja palkannauttijoita on taloudessa enemmän kuin kaksi.
Jalosen mukaan tällainen tapaus voi olla, kun aikuinen lapsi huolehtii vanhemmistaan näiden kotona.
Kiurun mukaan valiokuntakäsittelyssä arvioidaan, voiko näissä tapauksissa jonkinlainen huojennusmenettely tulla kysymykseen. Hänen mukaansa näidenkin perheiden Yle-vero jää alle 300 euron vuodessa.

Kumma kyllä edustaja Hongisto ei näytä käyttäneen puheenvuoroa, ehkä hänestä oli parempi vaikuttaa Pohjalaisen mielipidepalstalla.

http://www.hs.fi/politiikka/Viestint%C3%A4ministeri+sai+Yle-maksusta+kiitokset+eduskunnalta/a1305551752366

62
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 18:06 »
Sureminen ja kunnioittainen on kaksi eri asiaa, sossut ovat kunnostautuneet hyvin myös tuolla kunnioittamisen saralla mm. DDR:n diktaattorin kynkässä kunioittamistaan osoittaen.

Pilapiirtäjä Rantaa lainatakseni ”hassua että provosoidutaan tuolla tavalla”. ;-)

Oikeastaan kai persukansanedustajat esittivät  sarkasmin keinoin saman asiasisällön mitä Tuomioja. Vahinko vaan ettei Risto ollut juttua lukenut, vaan kiiruhti mollaamaan Tuomiojaa. Ja herkkoo aina kaikuna perässä.

Oman muistikuvani mukaan, näiden Itä-Euroopan kommunistipuolueiden vallanpitäjiin suhtauduttiin asiallisen ja viileän kunnioittavasti, kuten valtionpäämiehiin kuuluukin suhtautua, ovat he sitten mitä aatesuuntaa hyvänsä. Koskaan en ole kuullut kenenkään demarin heidän aatettaan kunnioittaneen.  

63
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 12. 2011 17:05 »


Soini-pilapiirros pillastutti perussuomalaiset

Viikon takainen Kirkko ja kaupunki -lehden pilapiirros on saanut osan perussuomalaisten kannattajista hermostumaan. Lehden päätoimittaja Seppo Simola kertoo, että palaute on ollut poikkeuksellisen vihaista, hyökkäävää ja runsasta.

- Siellä on ollut aika kovaa kielenkäyttöä, mutta en nyt halua lähteä siteeraamaan niitä. Kun olen sitä palautetta katsonut, niin ehkä piirros ei niin kovasti harhaan osunut.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122014981853_uu.shtml64
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 17:05 »
Kukahan yrittää puhua puppua, herra Tuomioja väittää ettei Kim Jong-iliä surisi kukaan. Uutiskuvissa on näytetty aivan toisenlaisia reaktioita ,ja nyt on surun aitoutta kommentoinut ihminen joka on sitä seurannut lähempää kuin Tuomioja. YLE: Avustustyöntekijä: Pohjois-Korean suru on aitoa , Avustustyössä Pohjois-Koreassa viimeiset puoli vuotta ollut Anna-Mari Raikkola on päässyt tutustumaan maahan ja sen kansalaisiin uutiskuvien takana. Syksyllä hän sai vilauksen myös edesmenneestä suuresta johtajasta Kim Jong-ilistä sekä hänen pojastaan ja seuraajastaan Kim Jong-unista. - Kuvat on aika rajoittuneita, mutta toisaalta ne kuvaavat hyvin paikallista arkea. Pohjoiskorealaisille ihmisillehän johtaja on todella tärkeä. Yllättävä poismeno vain korostaa sitä, että he reagoivat häneen liittyviin asioihin hyvin voimakkaasti.

Ilman muuta Tuomioja puhuu puppua. Ei nimittäin edes riitä, että Pohjois-Korea suree, mukana surevat myös perussuomalaiset edustajiensa välityksellä, ainakin osan heidän  kansanedustajistaan.

Kansanedustajat Kaj Turunen olisi halunnut viettää hiljaisen hetken Kim Jong-ilin kuoleman johdosta.

Kansanedustaja Juho Eerola oli samoilla linjoilla. Hän puhui näin: ”Sitten, arvoisa puhemies, edustaja Kaj Turunen oman puheenvuoronsa päätteeksi otti hyvin kauniilla tavalla osaa siihen suureen suruun, joka nyt on kohdannut Pohjois-Korean sitkeää kansaa. Minä omasta puolestani haluan toivottaa rauhallista joulua ja kaikkivaltiaan siunausta suurelle seuraajalle Kim Jong-unille ja tsemppiä vaativaan tehtävään.”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122014979708_uu.shtml

Kimin kuolema on koskettanut myös syvästi joitain amerikkalaisia:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/kimit-menivat-sekaisin---lil-kimin-kuolemaa-surtiin-netissa/art-1288436663837.html65
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 14:02 »

Mitä perussuomalaisten vaaliohjelman tulee  YLEn osalta  , niin siellähän ei ehdoteta yksityistämistä vaan kyseenalaistetaan se, onko YLEn toiminta mitoitettu oikein suhteessa toimilupaan.

Juuri näin. Juuri tuota kannanottoa vertasinkin omaasi, eli molemmissa lähdetään ohjelmatarjonnan supistamisesta. Yksityiset mediatalot ajoivat samaa asiaa omista taloudellisista intresseistään.

Quote
Kysymys on entistä aiheellisempi , kun YLEn toiminta aiotaan rahoittaa pakkoverolla.

Henkilökohtaisesti olen pettynyt perussuomalaisin, että hyväksyivät YLE-pakkoveron, jolla YLElle kerätään vielä suurempi potti kuin TV-maksuilla.  

Tokaluokkalaiselle löytyy myös tukea tälle pettymykselleen ja keneltäkääs muulta kuin perussuomalaisten kansanedustajalta. Reijo Hongisto kritisoi tänään Pohjalaisessa Yle-veroa ja lupaa äänestää hallituksen esitystä vastaan. Perussuomalainen eduskuntaryhmä kuitenkin enemmistöllään tukee hallituksen esitystä, joten yksittäisen edustajan pullikoiminen ei taida paljoa painaa.

Hongiston kritiikin kohteena on se, että veroa joutuvat maksamaan nekin, jotka eivät televisiota katso. Tiedä sitten, haluaako hän tässä puolustaa lestadiolaisia vai ryhmätoveri Hakkaraista, kummatkaan eivät tiettävästi katso televisiota. Uskonlahko tulee enemmän mieleen Hongiston kirjoituksesta, koska hän haluaa ottaa vertauksen kirkollisveroon.

Hongisto kirjoittaa, että ”voidaan samalla ajatuksenjuoksulla esittää vaikkapa kirkollisveron uudistamista ja kohdentamista sitä kaikille täysi-ikäisille palkansaajille riippumatta kuuluuko palkansaaja kirkkoon vai eikö kuulu”. Milleköhän kirkolle tai uskontosuunnalle Hongisto tuon veronsa ohjaisi ?  Meidän pääkirkolle, roomalaiskatoliselle vai lestadiolaisille. Oli miten oli, kirkollisveroa ei mitenkään voida mielestäni verrata valtion- tai kunnallisveroon. Sehän on lähinnä jäsenmaksuun verrattava suoritus.

Tässä yhteiskunnassa peritään veroin ja maksuin rahaa moniin eri tarkoituksiin, jota kaikki eivät koskaan käytä. Silti nämä ovat maksuja, joita kukaan ei aseta kyseenalaiseksi. Uudessa Ylen järjestelyssä on siirrytty budjettirahoituksen suuntaan, mutta uusi maksu kerätään kuitenkin korvamerkittynä verona samaan tapaan kuin vaikkapa sairausvakuutus- työeläke- tai työttömyysvakuutusmaksu. Verot siis Ylen tapauksessa kerätään valtion budjettiin, mutta siirretään sieltä valtion televisio- ja radiorahastoon. Rahastosta siirretään Ylelle vuosittain laissa säädetty summa. Ei tämä Yle-vero mikään kummallisempi asia ole.

Jukka Relander kirjoittaa Uudessa Suomessa: ”Köyhimmät joutuvat maksamaan vähemmän, ja me keskituloiset suunnilleen saman kuin aiemmin. Lisärahoitus tulee lähes yksinomaan niiltä, jotka ovat jättäneet lupamaksunsa maksamatta.”

Vielä lyhyt lainaus koskien Ylen ohjelmia ja on samalla viittaus tokaluokkalaisen ja laihialaisten täällä viittaamaan puolueellisuuteen Ylen toimittajissa. Kirjailija (puolueisiin kuulumaton) Janne Kuusi kirjoittaa muun muassa ”jotkut jaksavat edelleen nähdä kaikessa Ylen ohjelmassa kommunismia kuin vihreitä pikku-ukkoja. Jopa avoimesti porvaritoimittajien tekemiä yhteiskuntakriittisiä ohjelmia olen nähnyt syytettävän kommunistisuudesta.”

http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91684-yleisradio-ei-ole-bisnes

66
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 12:12 »

YLEn toimintaa pitäisi supistaa reilusti. Esimerkiksi urheilua, kevyttä viihdettä, ulkomaisia TV-sarjoja esitetään runsaasti, vaikka ne sopisivat paremmin kaupallisen kanavan ohjelmistoon tai maksullisille kanaville.


Ihmettelen suuresti tätä kantaa, joka löytyy myös perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmasta.  Sehän merkitsisi mitä suuremmassa määrin täälläkin parjattua yksityistämisen suosimista.Lainasin kirjoitustasi ja kommentoin sitä. Siis tuota kohtaa, että Ylen toimintaa pitäisi supistaa reilusti. Vastaavia linjauksia, esim. ruotsikielisen ohjelmien vähentäminen ja muitakin löytyy perussuomalaisten vaaliohjelmasta.

Kirjoitin siis ainoastaan ja vain Ylestä.En ole edes lukenut persujen kannasta tilaaja-tuottajamalliin tai tässä yhteydessä muihinkaan ohjelmakohtiin.

Tietysti Ylen toiminnan alasajo merkitsee myös yksityisten mediatalojen suosimista, vaikka kirjoitinkin vain ja ainoastaan halusta supistaa Ylen toimintoja. Tähän viittasin, kun vertasin sitä täällä olleeseen kritiikkiin yksityistämistä kohtaan.

En minä voi sille mitään, että tokaluokkalaiselle tulee psykedeelinen olo, jos käsittää kirjoitukseni väärin. Luulisi viimeistään edellisen täsmentävän kirjoituksen jälkeen asia tulleen selväksi, mutta ei. Vai olisiko kuitenkin kysymys siitä, että asia kyllä tuli tokaluokkalaiselle selväksi, mutta (tokaluokkalaista lainaten) silti pitäisi päästä sanomaan se viimeinen sana.

67
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 12. 2011 10:10 »
Persut ne jaksaa olla näin joulun allakin positiivisella mielellä.

Herkkoo lainaa Tuomiojen matkasta ainoastaan herkullisimmat osat, jättäen mainitsematta että valtuuskuntaan kuului toistakymmentä henkilöä. Myös tämän lehdistöavustaja Parkkosen maininnan siitä, että ”  tilauskoneen käyttöön päädyttiin lähinnä aikataulu- ja turvallisuussyistä”. Sekä että sen, että hän vakuutti kynnyksen tilauskoneen käyttöön olevan hyvin korkealla. Asiaa voi tietysti tarkastella tuhlailuna, mutta olisi kuitenkin asiallista kertoa koko totuus, eikä jatkuvasti valikoida yksittäisiä kohtia.

Nimimerkki Piiska vetää joka kerta täällä vieraillessaan pohjat. Hän kritisoi ilmeisesti Miapetran taksikuluja, vaikka kirjoittaakin tapansa mukaan puuta heinää kappamatkoista. Muistuttaisin arvon persuja siitä, että Maria Tolppasen (ps.) taksikulut olivat lähes samaa luokkaa, vaikka hän on pelkkä rivikansanedustaja verrattuna ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaan, joka sentään on ollut näinä aikoina todella kiireinen. Enpä muutenkaan lähtisi kadehtimaan vaasalaisten kansanedustajien taksinkäyttöä, vaikka se luonnollisesti onkin suurempaa kuin eteläisen Suomen edustajilla.

Roy Rabb kirjoittaa järkähtämättömästä uskosta kuin aidolla kommunistilla. No hän entisenä kommunistina kai tietää minkälaista se on. Itse asiassa kukapa täällä Rabbia enempää muistuttaakaan Pohjois-Koreasta tuttua järkähtämätöntä uskoa isä aurinkoisen (Soini) julistuksiin. Asiaa korostetaan jatkuvasti myös sieltä tutuilla henkilöjulisteilla, tässä tapauksessa animaatiolla.

Hän pistää jälleen kerran mielipiteitä piikkiini ja saman tien myöntää, etten ole koskaan sellaista sanonut. Perin kummallista touhua.
Muuten olen sitä mieltä, että on paljon parempi olla sanomatta jotain varmaa, kuin että esimerkiksi kirjoittaa jatkuvasti täyttä puppua Roy Rabbin lailla. Viimeksi hän teki niin, kun ei vaivautunut lukemaan Lipposen lausuntoa turvautumisesta Viroon. Hänen mielikuvituksensa teki tepposet ja hän kuvitteli puheena olevan Suomen idänsuhteet. Pitäisi jokaisen vähänkään asioita seuranneen tajuta, ettei Virosta ole Suomen idänsuhteiden avuksi.

68
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 18. 12. 2011 21:09 »
Lipponen paljastaa sumeilematta syvää halveksuntaansa Paasikiven ja Kekkosen linjaa vastaan. Tämän ulkopoliittisen linjan ytimenä kun oli luottamukselliset suhteet itänaapuriin ja pitäytyminen seikkailupolitiikasta. Lipposen vihamieliset puheet itänaapuria kohtaan, esim. tokaisu että saatamme tarvita Viron apua itäsuhteissa, ei voi olla heräämättä hämmästystä myös Venäjällä. Presidenttinä Lipponen olisi suuri vaaratekijä Suomelle.


Tässä se mitä Lipponen sanatarkasti sanoi idänsuhteista: (lähde Uusi Suomi): ”Silloin joutuisimme suurvaltojen pompoteltavaksi akselilla Moskova-Berliini. Venäjä on aina suhtautunut kielteisesti EU:n yhteistyön syventämiseen, unioniin, joka esiintyy yhdellä äänellä. Mieluiten Venäjä hoitaisi suhteensa Suomeenkin puhtaasti kahden kesken, jolloin asetelma muuttuisi hyvin epätasaiseksi ”

Viittaus Viroon taas ei liittynyt pätkääkään idänsuhteisiin, vaan paremminkin EU: n ytimeen. Näin Uusi Suomi ”Euron ulkopuolelle siirtyminen ja EU:n ytimen jättäminen ajaisi Lipposen näkemyksen mukaan Suomen pyytämään Virolta apua etujemme hoitamiseksi. Ruotsille taas Suomen suunnan kääntyminen olisi painajainen.”  

Kuvittelisin, että Suomen olisi huomattavasti helpompaa tai turvallisempaa puuttua vaikkapa Venäjällä tapahtuviin ihmisoikeusloukkauksiin tai vaikkapa vaalivilppeihin, kun se tapahtuu EU: n nimissä, eikä pienen Suomen.
Mitä taas tulee viittaukseen Viroon, luulisi jokaisen ymmärtävän ettei siinä idänsuhteista puhuttu, vaan EU: sta. Ei kai kukaan voi edes kuvitella, että Virosta ainakaan sotilaallista turvaa haettaisiin.

Quote
Yhtä hävyttömästi puhuu Liikanen, jotenkin tähän tapaan, että jokainen muistaa kuinka ankeaa oli markan aikana, kuinka pieni valuutta se oli, kuinka turvattomia me olimme. Aika oli ankea korkeintaan finanssipelureille ja pankinjohtajille, jotka hekin silloin joutuivat omistautumaan rehelliseen ja koko isänmaata suosivaan työntekoon. Hän varoo visusti kertomasta mitä pitäisi muistaa.  

Kyllä Liikanen minusta kertoi mitä pitäisi muistaa: ensinnäkin korkeat korot ja toisekseen devalvaatiot, joita oli kaksin kappalein 90-luvun alussa.


Roy Rabb löytää nopeasti omat tulkintansa tuohon Lipposen idänsuhteita koskevaan hyvinkin epämääräiseen arvioon. Sen sijaan Liikasen selkeästä viestistä hän ei löydä millään sitä mitä pitäisi muistaa. Kovin on tarkoitushakuista propagandaa.

69
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 18. 12. 2011 20:08 »

Kivimäki viittaa perussuomalaisten vaaliohjelmaan, josta on ymmärtänyt, että perussuomalaiset ovat parjanneet yksityistämistä (ylempi lainaus). Seuraavaksi Kivimäki alkaa haukkua minua, että "lähden tyypillisesti harhailemaan muissa aiheissa", kun osoitan parin esimerkin avulla, ettei (ainakaan minun mielestä) yksityistäminen  ole  sinällään väärä ratkaisu,  jos lopputulos ei ole huonompi vaan syntyy säästöjä, laatu on vähintään sama ja työntekijöiden asema ei heikenny.

Joten kysyn nyt: kuka tässä oikein harhailee ja millä ihmeen valtuuksilla Kivimäki katsoo, että hänellä on oikeus päättää, mistä aiheista tässä ketjussa saa kirjoittaa? Demarien puoluekirjako sellaiseen valtuuttaa?

Mitä perussuomalaisten kannanottoihin tulee, niin ne eivät vaikuta pätkän vertaa siihen, mikä on oma mielipiteeni. Esimerkiksi YLEn suhteen perussuomalaisissa löytyy jyrkempiä mielipiteitä kuin omani. Lähtien vaatimuksesta lakkauttaa koko YLE.Olen yrittänyt rajoittaa keskustelun kerrallaan yhteen asiaan, eli tässä tapauksessa Ylen rahoitukseen ja ohjelmatarjontaan. Yleä ei olla yksityistämässä vaikka sen kilpailijat yksityisiä ovatkin. Puhun korkeintaan heidän (yksityisten) suosimisestaan Ylen kustannuksella.

Ymmärsit täysin väärin viittaukseni perussuomalaisten vaaliohjelmaan. Siinäkin viittaan vain ja ainoastaan kannanottoihin Yleä koskien, en yksityistämiseen. Siellä vaaditaan osittain samojen asioiden karsimista Ylen ohjelmistosta pois mitä esitit. Toki heidän ohjelmassaan ei tainnut olla urheiluohjelmia niin kuin sinun listallasi. Halusit ne jopa maksullisille kanaville.

Mitä haukkumiseen tulee, se olit kyllä sinä joka sitä harrastit ja harrastat. Vaadit jopa, että minun olisi pitänyt ymmärtää kritisoida etukäteen sinua askarruttaneita kysymyksiä, vaikka ne eivät ole olleet koskaan täällä keskustelussa. Tämän omatekoisen ajatusrakennelmasi jälkeen sinä katsot oikeudeksesi haukkua minut ”sosiaalidemokraatit-nimisen uskonlahkon kiihkeä jäsen” nimityksellä, kun en ole kritisoinut jotain 90-luvun päätöstä, joka ei siis ole koskaan edes ollut keskustelussa.

Saathan sinä toki kirjoittaa mistä haluat, mutta jos minun kanssani keskustelet, toivoisin sinun pysyvän keskusteltavassa asiassa. Tässä tapauksessa Ylen rahoituksessa ja ohjelmatarjonnassa.

Minulle ei ole jäänyt yhtään epäselvemmäksi poliittinen kantasi, mitä omani sinulle. Siihen ei enää vähääkään vaikuta tietynlaiset heppoiset yritykset esiintyä muka riippumattomana. Olet taatusti pesunkestävä persu.

70
Vaasa / Vs: Pikipruukin hallituksessa
« on: 18. 12. 2011 15:03 »
Vedenkulutuksesta huomasin Kivimäen Jorman epäilevän. että kulutusta ei kovin hevin saada alle 100 lit./vuorokausi/henkilö. Tämä 100 lit. on ominainen omakotiasukkaille, mutta pienin minun tietooni tullut on erään yksinäisen jo edesmenneen mummelin 3000 lit/vuosi, eli 8,2 lit/vuorokausi.

Pieni kulutus tosin perustui keräämällä kaikki sadevesi talteen ja käyttämällä se huuhteluun ja pesuun.  Säästyi siinä muuta euro jätevesi taksasta, mutta laitonta toimintaa.  Kanteen nostaminen on myöhäitä, joten rohkenin esimerkin laittaa.


Sen verran oikaisua Heikille, etten epäile ollenkaan etteikö moni pystyisi pienempään kulutukseen kuin omani, tuo 100 litraa/ vrk.

Kommentoin tuolla aikaisemmin nimimerkki AD: n kulutusta, joka oli vain 35 litraa/vrk / henkilö. Siihen en kyllä nykykoneilla ja normaalilla vedenkäytöllä millään pääse. AD vakuutti pääsevänsä, mutta käyttää hyväkseen sadevettä ja vesipihejä koneita. Toki AD: kin kalpenee tuon mummon kulutuksen kanssa. :-)

71
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 18. 12. 2011 11:11 »
Tokaluokkalainen lähtee taas tyypillisesti harhailemaan muissa aiheissa kuin Ylen rahoituksessa. Koetetaan nyt keskittyä aiheeseen kerrallaan.

Mihin ihmeen yksittäiseen sanaan olen hirttäytynyt ? Puolustan kokonaisuudessaan Ylen asemaa objektiivisena ja riippumattomana tietolähteenä verrattuna yksityiseen, koska yksityisellä saattaa olla taloudellisia sitoumuksia tai intressejä. Ihan samaan suuntaan itsekin kirjoitit.

Ero tulee siinä, että sinä vaadit edellisestä huolimatta että ” YLEn toimintaa pitäisi supistaa reilusti.”  Niinpä tämä yhtälö muuttuu mahdottomaksi.

Kuten Tuulikki Ukkolakin kirjoitti, pidän selvänä asiana että Ylen toimintoja ajetaan alas mikäli siitä tehdään pelkkä ”säätietojen ja tiekolarien tietotoimisto”.  En ymmärrä sitäkään, että esimerkiksi kaikki urheilu pitäisi viedä köyhän kansan ulottumattomiin maksullisille kanaville. Sekään tosiasia ei muutu miksikään, että Ylen toimintoja ovat olleet ajamassa alas ennen kaikkea yksityiset mediamogulit ja heidän tukijansa.

Kaikki eduskuntapuolueet ovat nyt hyväksyneet Ylen uuden rahoitusmallin, joka takaa Ylelle jatkossakin entisen kaltaiset toimintamahdollisuudet

Tokaluokkalainen ajaa nyt siis ohi oikealta kaikista suomen eduskuntapuolueista vaatimalla Ylen toimistojen supistamista. Vaikka Perussuomalaisten ohjelmassa on hieman samoja sävyjä, ei siellä sentään supistamista sellaisenaan vaadita. Niinpä hekin ovat nyt uuden lain hyväksymisen kannalla.

---  ---  ---  ---

Muistuttaisin kuitenkin siitä, ettei Puolustusvoimien ruokahuoltoa olla yksityistämässä vaan yhtiöittämässä. Siis valtion sataprosenttisesti omistamaksi yhtiöksi, joten puhumme ihan eri asiasta.

Tokaluokkalaisen paatoksellinen saarnaaminen sosialidemokraattisesta uskonnosta kuullostaa hassulta persun kirjoittamana. Täällä kun eräiden teikäläisten kirjoituksia lukemalla saa kyllä käsityksen todellisesta uskovaisuudesta. Eräät animaaatiot jopa henkilöpalvonnasta.
Kuten aikaisemmin totesin, en kuulu tosiuskovaisiin, enkä  näin ollen perusta oikein ”pyhistä tai jumalallisista”. Monia johtajiakaan en pidä kovin kummosina auktoriteetteina.

72
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 18. 12. 2011 09:09 »

YLEn toimintaa pitäisi supistaa reilusti. Esimerkiksi urheilua, kevyttä viihdettä, ulkomaisia TV-sarjoja esitetään runsaasti, vaikka ne sopisivat paremmin kaupallisen kanavan ohjelmistoon tai maksullisille kanaville.


Ihmettelen suuresti tätä kantaa, joka löytyy myös perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmasta.  Sehän merkitsisi mitä suuremmassa määrin täälläkin parjattua yksityistämisen suosimista.

Mikäli Ylestä tehtäisiin pelkästään ”säätietojen ja tiekolarien tietotoimisto”, ei kanavilla kävisi juuri kukaan.

Edellä mainittu lainaus oli kokoomuksen entisen kansanedustajan, toimittaja Tuulikki Ukkolan kirjoituksesta, joka tiivistää osuvasti olennaisen. ”Tavoitteena on ollut nutistaa Ylen rahoitus niin pieneksi, ettei se pystyisi kilpailemaan yksityisten medioiden kanssa.”

http://tukkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91496-krista-kiuru-selatti-mediamogulit


Ylen uuden rahoitusmallin ideologiassa 22 000 euroa ansaitsevista tehtiin hyvätuloisia. - jee jee.

Vai olisiko sittenkin niin, että tuon rajan alle ansaitsevat lasketaan suhteellisen pienituloisiksi.

73
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 17. 12. 2011 11:11 »
Kun tuo kansallinen häpeämme eli YLE liukui taitavasti takaisin sossujen komentoon niin ei mennyt kauan että tuli tämä "Piikki auki" laki voimaan ja nyt sitä mansikkaa kerätään sossujen laariin pakottamalla kaikki maksamaan propagandaveroa.

Seuraavaa lakia, missä pakotetaan katselemaan pakkopropagandaa punakanavilta 3 tuntia päivässä, jäädään odottamaan.

Klaus Berg toimii tässä näköjään yksityisen bisneksen, lähinnä Almamedian lähettiläänä ja yhtyy itkuun siitä, ettei Yle aiokaan kohtuuttomasti rahastaa ns. Yle-verolla. Yksityinen media olisi mielellään nähnyt Ylen alasajon tai ainakin sen merkittävän supistamisen tavalla tai toisella.

Pääsyylliseksi on haluttu osoittaa viestintäministeri Krista Kiuru ja tietysti taustalla ollaan näkevinään haamuja entisen pääjohtajan muodossa.

Muistuttaisin myös Bergiä siitä, että päätös Yleisradion uudesta rahoitusmallista on saanut jopa suomalaisessa konsensusilmapiirissä harvinaisen yksimielisen vastaanoton. Nimittäin kaikki eduskuntaryhmät, oppositio mukaan lukien hyväksyvät Ylen uuden rahoitusmallin.

Yle ei todellakaan ole mikään kansallinen häpeä, vaan edes jonkinlainen tae siitä, ettei kaikki tiedottaminen tapahdu yksityisen pääoman ehdoilla. Kyllä meillä silti näitä hömppäkanavia riittää.

http://www.hs.fi/politiikka/Ylen+rahoitusmalli+kelpaa+eduskuntaryhmille/a1305551460325

74
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 16. 12. 2011 18:06 »
Tällä viikolla on italehdissä tai MTV: n sivuilla ollut juttua myös tämän viikon hallituksen kokouksesta hätäkokouksena.

Mistäs herkkoolle on tullut käsitys, ettei valtuusto kokoonnu ?

Koeta nyt hyvä mies lukea edellinen kirjoitukseni uudelleen. Luulen, että löydät sieltä vastauksen.

Onhan se nyt erikoista, että täällä olevat persut olisivat ay-liikkeessä juoksemassa iltalehtien toimittajien mukaisesti ja antamassa kenkää jo ennekuin selvitys asiasta on tehty.

Enpä ole varma kokoontuuko ylimääräinen valtuusto edes tammikuussa. Hätäkokous nimi on keksitty lehdistössä dramatiikan lisäämiseksi. Mikä hätäkokous se on, jos ylimääräinen kokous järjestetään joskus tammi tai vasta helmikuussa.

Sama tyylihän lehdistöllä on esim. noissa lentokoneiden hätälaskuissa. Ensin iso lööppi hätälaskusta, sitten myöhemmin laimea juttu, jossa todetaan ettei kysymyksessä ollut hätälasku vaan varotoimenpide.

Hallitus kokoontuu normaalisti kuukausittain ja oletan, että se kutsuu valtuuston koolle poliisitutkinnan valmistuttua. Jostain muistan lukeneeni, että se valmistuu vasta helmikuun alussa. Saattaa siis hyvinkin olla, että se valtuuston ylimääräinen kokous pidetään helmikuun puolella. Näin ennustan.

Luulisi tokaluokkalaisenkin käsittävän, ettei ylimääräisen kokouksen vaatimisella ole mitään tekemistä sen kanssa, onko riidassa mukana 2 vai useampi henkilö. Minustakin on hyvä asia, että tutkinnan jälkeen asiasta päätetään.

75
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 12. 2011 18:06 »

Tapaus Ilkka Kantolan kohdalla on jo päädytty niin pitkälle, että Kivimäki on jankuttanut monta kertaa Kantolan eron piispan virastan johtuneen avioerosta.  Kivimäki yrittää tehdä väitteestä totuuden sitä tarpeeksi toistamalla, vaikka osoitin, että piispana toimii henkilö, jonka avioliitto on päätynyt eroon kaksi kertaa.

Sinä väität, että jankutan syyksi avioeroa. Jos olisit itse tarkkana, totesin edellisessä vietissäni sanatarkasti näin ” Sitä seurasi mediamyllytys, jonka seurauksena Kantola itse päätti erota piispantehtävistä.” ja myöhemmin ” Oli miten oli, vain Ilkka Kantola itse tarkalleen tietää eroamisensa syyn.”  Itse asiassa kumpikaan noista ei tarkasti ottaen väitä syyksi suoranaisesti avioeroa, ensimmäisessä kirjoitin mediamyllytyksestä ja jälkimmäisessä jätin syyn avoimeksi.

Samalla tavalla sinä yrität jankuttaa ”huorin tekemisestä”, jotta asiaan saataisiin mahdollisimman paljon väriä.

Oikeusvaltioissa on hyvin pitkälle avioerotapauksissa luovuttu syyllisten (pettäjien) etsimisestä ja se on ollut koko ajan kirjoitusteni pointti. Sinulla taas korostuu pelkästään tämä tarkoitushakuinen huorin tekemisen vatvominen.

Quote
Että tuommoinen elististidemari tällä kertaa. Vaikutusvaltaisilla Facebook-kavereilla elvistelevä (ja varmasti myös elitistidemarina itseään pitävä) Kivimäki sopii hyvin pettäjäpiispan puolustajaksi. 

Sinun tämänpäiväistä kirjoitustasi lainaten ” Noinhan se usein  menee nettikeskusteluissa. Viimeisenä oljenkortena tartutaan henkilöön.”

Enpä muista, että minulla olisi kovin vaikutusvaltaisia fb-kaveraita, ellei sellaisiksi lasketa paria vaasalaista kansanedustajaa (Kumpula-Natri ja Mäntymaa). En muista heistä koskaan maininnneeni. Jos viittaat AKT: n työsuojeluvaltuutettuun, on hän rivitoimitsija joka nyt sattuu olemaan henkilökunnan ts-valtuutettu. Vaikea häntä on sillä perusteella pitää vaikutusvaltaisena. Tuttavuuskin perustuu siihen, että hän toimi aikaisemmin Vaasassa samassa rakennuksessa. Tokihan näin pitkään ay-toiminnassa mukana olleena myös väkisin tuntee paljon erilaisia vaikutusvaltaisia ihmisiä, mutta en kyllä pidä sitä kummempana meriiittinä.

Enpä muuten usko, että kukaan pitää itseään myöskään ”elitistidemarina”. Sehän on pelkkä taistolaisten ja sinun kaltaistesi persujen haukkumatermi.

76
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 16. 12. 2011 17:05 »
Minusta AKT: n liittohallituksen päätös oli johdonmukainen ja vastaa oikeustajuani asiassa.

Asiantuntemattomat toimittajat ovat pitkin matkaa otsikoineet tilannetta tarkoitushakuisuutensa ja vajanaisen ymmärryksensä mukaisesti. Tyypillistä on, että puhuttu ensin valtuuston hätäkokouksesta ja taas tällä viikolla hallituksen hätäkokouksesta, vaikka kysymyksessä on ollut hallituksen normaali joulukuun kokous.

Herkkoo on pihalla kuin puutarhaletku, kun puhuu asian maton alle lakaisemisesta. Miten se nyt sinne voitaisiin lakaista. Myös keltaisen lehdistön toimittajat ihmettelevät kuinka heidän varmana pitämänsä hätäkokous ei nyt toteutunutkaan. Räty on epäilemättä monelle mieluinen maalitaulu, koska AKT on hänen johdollaan ollut aika ärhäkkä, joidenkin mielestä jopa häirikkö työmarkkinaosapuoli.

Jos riittävä määrä valtuuston jäseniä vaatii, on tietysti ylimääräinen valtuuston kokous pidettävä. Kokouksen ajankohdasta päättää kuitenkin hallitus. Eikä ylimääräisen kokouksen vaatijatkaan ole oletettavasti vaatineet kokousta ennen tutkinnan suorittamista. Käytännössä nopea kokoontuminen johtaisi siihen, että jouduttaisiin pitämään vielä toinen ylimääräinen kokous ja se olisi jäsenistön jäsenmaksuvarojen tarpeetonta polttamista. Mielestäni kentältä tulleet ja normaalisti kaksi kertaa vuodessa liitossa kokoontuva valtuutetut eivät voi tehdä päätöksiä muuta kuin tutkinnan pohjalta. . Luin jostain, että poliisitutkinta valmistuu vasta helmikuun alussa. Tuolloin tammikuun hallitus ehtii varsin hyvin päättämään ylimääräisen valtuuston kokouksen ajankohdasta.

Helsingin Sanomien jutun jälkeisten kommenttien joukosta poimin Athur Herdin (ilmeisesti AKT: n jäsen) nimisen henkilön mielipiteen, joka vastaa erityisesti ensimmäisen kappaleen osalta täysin omaa käsitystäni asiasta, joten lainaan sen tähän:

”AKT:n hallitus eli Liittotoimikunta nojasi varmaan siihen vielä toistaiseksi vallalla olevaan käsitykseen, että todetaan syyllisyys virallisesti, so. tutkinnan ja mahdollisen tuomion kautta ja toimitaan sitten. Tämä huomio vain sen takia, että jos hallitus olisi toiminut vaikkapa Maikkarin "toivomusten" mukaan, Räty olisi jo nyt ns. entinen puheenjohtaja.

Fiilikset ovat kuitenkin sellaiset jäsenistön keskuudessa, että Rädyn työpöydän omakohtasta siivousta tuskin katsotaan hätiköidyksi. Rädyn mahdollista lähtöä tuskin moni ay-johtaja ainakaan kovin näyttävästi vastustaa.”

Luulisi melkein,että räty on tehnyt jotain pahaa tokaluokkalaiselle ja herkkoolle.
Jos näytöt olisivat kiistattomat rätyä vastaan,niin olisi saanut lähteä jo puheenjohtajan paikalta.
turhaan me täällä juttelemme odotellaan nyt mitä näyttöä tulee asiassa.

Juuri näin.

Taitaa nyt kuitenkin olla niin, että tokaluokkalainen, herkkoo, Helin ja muut persut koettavat tehdä tässä niin sanotusti politiikkaa.

Jos kysymys olisi persutaustaisesta henkilöstä, saisimme nähdä äärettömän kiivasta puolustamista ja arvostelijoiden kimppuun käymistä. Samalla jokainen arvostelu kuulemma kasvattaisi persujen kannatusta. Samalla kaavalla se etenee jokaisella keskusteluforumilla. Selkeästi organisoitua toimintaa.

77
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 16. 12. 2011 16:04 »
Tämän päivän Pohjalaista lukemalla sa käsitylsen, että Salin on suurempi rikollinen kuin Lumio.

Hm...

Sen yhden mattojuttumokan jälkeen muuttui Pohjalaisen kanta 180 astetta Lumion asiassa. Vieläkin siis pyydellään anteeksi ja vähätellään asiaa.

Salinin korkokengät ovat lehden mielestä pahempi juttu kuin Lumion lakerikengät ja vaimon tanttu sekä limusiinilla ajelut ja muut reissut.

Kysymys kuuluu: millä Lumio säikäytti Pohjalaista? Kuka "iso poika" tai ilmoittaja puuttui peliin?Jos olen ymmärtänyt oikein, on poliisitutkintaan otettu vain kaupungin luottokortin väärinkäytökset. Tässä asiassa Salinia jutun mukaan epäillään viidestä eri rikoksesta ja Lumiota yhdestä.

Eipä tuo sillä tavalla yllättänyt, olihan Salinin ostolistakin kai pidempi. Näiden kenkien lisäksi oli lomamatkan hotellia (500 €) ja ties mitä. Kuititkin puuttuivat yli puolesta runsaan 6000 euron ostoksista. Ymmärtäisin, että Lumion ostokset olivat summaltaan pienempiä ja saattaa olla että kaupunginjohtajan asemakin sallii hieman enemmän edustusostoja mitä museonjohtajan.

Mitä tulee Pohjalaisen juttuun, on sen tehnyt freelancertoimittaja ja rikoksiin perehtynyt Reima Luukkanen. Hän on entinen Kansan Äänen toimittaja, eikä taatusti kuulu mihinkään ”isojen poikien” klikkiin. Pohjalaisen sensuurista tai sisällöllisistä vaatimuksista tokikaan en tiedä.

78
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 16. 12. 2011 12:12 »

Noinhan se usein  menee nettikeskusteluissa. Viimeisenä oljenkortena tartutaan henkilöön.


Näin moitiskelee nimimerkki, joka lyhyen kirjoitushistoriansa alusta saakka on tasaisin välein tarttunut henkilöön. Toki tarkoitan kirjoitushistorialla vain tällä nimimerkillä postattuja viestejä.

79
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 12. 2011 12:12 »

Minkä ihmeen takia Kivimäki jankuttaa avioerosta, kun se ei ollut syy, joka johti Ilkka Kantolan eroon?


Tiedät siis jopa paremmin kuin Ilkka Kantola itse, miksi hän päätti erota piispan virasta ? Uskomatonta !
Hänhän kuitenkin teki itse päätöksen piispan virasta eroamisestaan ja ihan omista lähtökohdistaan joita tokaluokkalainen ei taatusti voi tietää.

Katselin tuossa sen ajan keskustelua sen mukaan julkisuuteen tuli ensin Kantolan avioero sekä suhde erääseen naispappiin. Sitä seurasi mediamyllytys, jonka seurauksena Kantola itse päätti erota piispantehtävistä. Tässä siis järjestys.

Muun muassa körttiforumilla väitetään, että hänestä pidettiin ja valtaosa Turun- ja Salonseudun papeista olivat valmiita tukemaan hänen jatkoaan piispana. Jopa papisto on siis suvaitsevampaa kuin tokaluokkalainen tai tämä meidän keltainen lehdistö. Siellä johtopäätös oli se, että Kantola erosi mediakohun takia. Siellä hänen ainoaksi virheekseen laskettiin lähteminen myöhemmin mukaan politiikkaan ja vieläpä demareiden listalle. Joku arvioi hänen yksinkertaisesti ajatelleen kirkon parasta ja niin edelleen.

Kantolan eroon johtaneesta mediakohusta on tehty myös tutkimus, joka liittyy kirkon asemaan tilanteessa. Oli miten oli, vain Ilkka Kantola itse tarkalleen tietää eroamisensa syyn. Sain myös sen käsityksen, ettei ero piispan virasta olisi ollut edes välttämätön.

Ps. Pidän huorittelua sopimattomana kaikissa tilanteissa.

80
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 12. 2011 11:11 »

Todella mautonta meininkiä, ei tuollainen "haistakaa paska teidät saa ampua" ole edes mitään huumoria

Voi vain kuvitella jos vastaava olisi tehty demareista tai kokkareista mikä älämölö siitä olisi noussut

Luultavasti se piirtäjäkin oli joku "hilkka-ahteen-kiusaaja" -demari


Kaverihan kertoi julkaisseensa pilakuvia kaikista suomalaisista puolueista, mutta vain persut nostivat älämölön.

Kysymyksessä on sama kaveri, joka julkaisi myös Muhammed-pilapiirroksia, jota tuskin ainakaan kukaan perussuomalainen paheksui.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ville_RantaIlkka Kantolan piispanura ei päättynyt avioeron takia vaan siksi, että julkisuuteen tuli hänen huoraaminen naispapin kanssa.

Eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun joku löytää uuden rakkauden avioliitossa ollessaan ja lopulta päätyy avioeroon. Taustalla saattaa olla paljon asioita joista ulkopuoliset eivät tiedä mitään. Omaan vakaumukseeni ei kuulu tässäkään tapauksessa huorittelu.

Jotkut uskonnot eivät vieläkään hyväksy avioeroa, eikä meidän valtakirkkommekaan sitä näytä hyväksyvän ainakaan henkilökunnalleen ehdoitta. Pidän aika pimeänä sitä, että ihmiset hakevat omaan paheksuntaansa lyömäaseeksi uskonnon.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 50