Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jorma Kivimäki

Pages: [1] 2 3 ... 50
1
Sekalaista keskustelua / Vs: AY-LIIKE.........
« on: 27. 03. 2012 18:06 »
Metalliliiton vaalitulos alkaa olla valmis. Poliittiset voimasuhteet säilyivät jokseenkin ennallaan.

Demarivetoinen vaaliliitto A (Metallin yhteistyön vaaliliitto) eteni hieman (+ 1,1 % yks.) saaden 295 edustajaa ja 61,72 % kannatuksen. Vasemmistoliittolainen Metallin vaikuttajat saivat 165 paikkaa ja 36,56 % kannatuksen. Metallin jäsenten vaaliliitto sai 2 paikkaa (0,66%) ja Keskusta (0,51 %) ja Perussuomalaiset (0,21%) kumpikin yhden paikan. Yhteensä liittokokoukseen valittiin 464 edustajaa.
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen uhosi vielä syksyllä, että puolue hakee toiseksi suurimman ryhmän kannatusta, mutta tulos jäi valovuoden päähän tavoitteesta.

Metallin puheenjohtaja näyttää todenneen aivan oikein, että jos haluaa menestyä ammattiliiton vaaleissa, on työtä tehtävä myös ruohonjuuritasolla eli työpaikoilla.

http://vaalit.metalliliitto.fi/vaalitulos

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 27. 03. 2012 17:05 »

Tuohon voisi sanoa vastavuoroisesti, että ellei osoita nöyryyttä sossuja kohtaan, niin on onko sitten stalinistiperheen kasvatti, persu tms?

Yhdistit nimimerkin Matseman vasemmisto-vihreisiin vain sillä perusteella että hän on ollut eri mieltä forumin persuparven kanssa. Muuta perustetta ei ollut, etkä tätä edes kiellä vaan esität pelkän vastakysymyksen.

Vastavuoroisesti vastaan, ettei asia tietenkään ole niin.
Mutta stalinistiperheen kasvatti on sitä faktojen perusteella. Aika pitkälle niin voi päätellä myös kirjoittajasta joka säännöllisesti puolustaa persuja ja haukkuu kaikkia muita. Kaiken lisäksi olet tuonut tänne myös selkeitä persulinkkejä, muun muassa Saarakkalan kirjoituksia. Tyylisi kirjoittaa on kuin persu-suomi sanakirjasta. Olen melko varma, että kirjoitat täällä myös omalla nimelläsi persuna.

Quote
Oliko tämä uusiseelantilainen persu? Tolppasen mielipiteisiin en puuttunut millään tavalla. Enhän niitä edes tämän asian kohdalla tiedä, kun en kyseistä kokoomuslaisten ja oikeistosossujen maksullista propagandajulkaisua tilaa. Niin tyhmä en sentään ole, että ryhtyisin puoluepropagandasta maksamaan. 

Uusiseelantilainen oli hallituspuolue Kansallispuolueen ministeri, jota kai voisi verrata meidän kokoomukseen.

En ole väittänytkään, että olisit kommentoinut Tolppasen kirjoitusta, mutta halusit tulkita kirjoitukseni siten, että vain harvat (minä ja Kyllönen) ollaan loukkaannuttu ko. ministerin kirjoituksesta. Meidät asettamalla hieman ivallisesti Tolppasen vastapuolelle (joka ei loukkaantunut) tuit kyllä tietyllä tavalla tässäkin kohtaa hänen kantaansa.

Pidän Pohjalaista kokoomuslaisena julkaisuna, koska sekä päätoimittaja (Heiskanen) että pääkirjoitustoimittaja ( Peltokangas) sitä ovat.  Omistajataho lienee keskustalaista, koska julkaisu on Ilkka-yhtymän. Tietäen että sinun maailmassasi demari on yhtä kuin oikeistodemari, voin vakuuttaa etten tiedä lehdessä olevan ainuttakaan demaritoimittajaa.

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 27. 03. 2012 14:02 »
Mielenkiintoinen piirre uusiseelantilaisen ministerin puheen synnyttämissä reaktioissa on se, että puheista  ovat närkästyneet Kivimäki ja ilmeisesti myös liikenneministeri Merja Kyllönen. Molemmat niin sanotusti vasemmistolaisia.

Närkästystään ovat esittäneet julkisesti aika moni muu kuin minä. Kirjoituksestani pitäisi kyllä osata päätellä, että enemmän minä närkästyin Tolppasen vastuuttomasta asenteesta.

Quote
Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että eikö juuri vasemmisto+vihreät -suunnalta ole kuultu samantyyppistä kritiikkiä? Vaasalaisia.infossa esim. nimimerkki Matseman on esittänyt aika pitkälle samat väitteet: suomalaiset miehet hakkaavat juovuspäissään vaimojaan. Matseman käytti tätä myös perusteluna, miksi tänne tarvitaan paljon lisää maahanmuuttajia (parempia geenejä). 

Enpä itse ole koskaan pystynyt Matsemania lukemalla yhdistämään häntä vasemmistoon tai vihreisiin. Itse asiassa en muista koskaan lukeneeni häneltä kannanottoa, josta voisi päätellä millään tavalla hänen poliittista suuntautumistaan. Ilmeisesti 2-luokkalaiselle riittää se, ettei yhdy forumin persuparven mielipiteisiin. Sen sijaan minua ei pätkääkään yllättänyt se, että 2-luokkalainen oli ensimmäisten joukossa esittämässä vasta-argumentteja kun on persuista kysymys.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 27. 03. 2012 12:12 »
Vaasalainen persu-kansanedustaja Mari Tolppanen näkee päivän Pohjalaisessa, että Suomen asiat esitetään jopa maailmalla liian hyvässä valossa. Negatiivisuudesta selkeästi nauttiva edustaja osaa kuitenkin positiivisesti iloita, kun joku ulkomailla haukkuu Suomea.

Häntä ei lainkaan loukkaa ministeri Browleenin sanomana se, että Suomi on kouluttamattomien, murhamiesten maa, joka ei kunnioita naisia. ”Miten ne voisivat loukata, kun ne ovat tosia.” Silti jopa ministeri Browleen itse on perunut puheensa ja pyytänyt anteeksi ja kertonut että kysymys oli huumorista.

Yleensä suomalaiset hyväksyvät olosuhteittemme haukkumisen oman maan kansalaisten taholta. Jos joku ulkomainen Suomesta oikeastaan mitään tietämätön sen tekee ja vieläpä perusteettomasti, pidetään sitä sopimattomana ja loukkaavana.

Luultavasti Tolppanen näkee tässäkin jonkinlaisen tilaisuuden sisäpoliittisen hyödyn ammentamiseen, koska ainahan voi kaikesta syyttää viime kädessä valtaa pitäviä. Tarvittaessa vaikka huonosta säästä. Epäilen kyllä että valta-osa kansasta ajattelee tästä eri tavalla.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 27. 03. 2012 10:10 »
"jatkuvan" -sana olisi pitänyt olla "jatkavan."

Totta - näytät jatkavan samalla linjalla. Korjaan samalla lausen  "halua on yhä kaivella ja ponnetonta yritystä jatkaa naljailua" viimeisen sanan hieman voimakkaampaan muotoon nälviä. Harrastat lapsellista nälvimistä.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 27. 03. 2012 08:08 »
Näyttää Lajusella ottaneen todella koville tuo toissapäiväinen. Halua on yhä kaivella ja ponnetonta yritystä jatkaa naljailua. Tuo hymiökin hymyilee kuin misseillä - selvästi ihan väkinäisesti.

Asia mistä hän näyttää polttaneen totaalisesti päreensäi ei ole kuitenkaan satua ja sehän siinä kai harmittaakin. Koettaisit nyt hyvä mies päästä yli tuosta traumasta.

Eikös tuo henkilökohtaisuuksiin meneminen (satusetä) ollut tämän forumin sääntöjen vastaistakin. Ai joo, sehän ei tietysti koskekaan Lajusta.

Kun kerran minua lainasit, täytyy asian selventämiseksi lainata koko virke, jotta kokonaisuus säilyy, eli kirjoitin näin:


Sinä Lajunen voit olla mitä hyvänsä mieltä munaamisesta, mutta eivät nämä sinunkaan kaksi viimeisintä kirjoitusta aivan aikuisen miehen kirjoituksilta näytä.


Samalla yllämainitulla linjalla näytät jatkuvan, joten samassa hengessä totean subjektiivisena näkemyksenäni, että olet aikuiseksi mieheksi harvinaisen lapsellinen tyyppi.

Tokaluokkalainen kai pyrkii myös provosoimaan tuomalla tänne kaiken maailman uutisia, tietäen varsin hyvin että kumpaankin on olemassa myös vastine. Tupakkakeskustelu olisi sinänsä kyllä monella tavalla ihan mielenkiintoistakin, se ei kuulu kuitenkaan tämän otsikon alle. Enkä virittele tällä forumilla muutenkaan enää mitään keskustelua, koska se nyt on mitä on nähty. Keskustella voi toki muuallakin kuin täällä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin Lajusen iloksi poistumassa täältä.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 26. 03. 2012 08:08 »
Lajusen tunnekuohu ei yön yli nukuttuaankaan näköjään laantunut.

Ajattelin olla vastaamatta eiliseen kovin lapselliseen viestiin. Kun nyt kuitenkin Lajunen haluaa jatkaa, niin jatketaan.

Tämä on aika tyypillinen kiusaamisväite. yhdyn täysin jalin arvioon siitä, että Lajusella on aina suuri tarve tulla komppaamaan lähinnä kiusausmielessä vastakirjoittajaani. Pahimmillaan jopa niin, että hän kyseenalaisti ammattitaitoni ay-toimitsijana. Näin vaikka ei tiedä höläyksen pöläystä siitä, miten puolustan tai olen puolustamatta työntekijöitä. Lajunen tuskin tietää ay-toiminnasta muutenkaan mitään.

Siinä olen eri siis mieltä jalin kanssa, että kyllä Lajunen tietää tarkalleen mitä on tekmässä ja yhtyy mielellään mustamaalaukseen ja itse asiassa sehän häntä juuri tähän komppaamiseen kannustaakin. Pidän siis Lajusta kiusaajana.Minähän en tuosta lannistu, mutta sitä saa mitä tilaa.

Minusta on muutenkin aika omituista, että Lajunen tuo täällä mennen tullen esiin isäänsä, valokuvin ja historiallisten tapahtumien valossa. Kun minä sitten totean täysin yleisessä tiedossa olevan faktan, että isänsä oli tunnettu taistolainen (huom. en käytä sanaa stalinisti) pitää hän sitä kiusaamisena. Politiikasta kuitenkin juttelemme ja oikeastaan vain vahvistin asian, jota jali epäili. Jostain antipatiat aina kumpuavat.

Sinä Lajunen voit olla mitä hyvänsä mieltä munaamisesta, mutta eivät nämä sinunkaan kaksi viimeisintä kirjoitusta aivan aikuisen miehen kirjoituksilta näytä. Sinä et minua saa täältä häipymään, mutta voithan toki aina kääntyä ystäväsi ylläpitäjä Parkkarin puoleen ja saada hänet poistamaan kirjoitusoikeuteni.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 21:09 »

Kyse ei myöskään ole antipatiasta demareita kohtaan vaan kyse on sanojen syömisestä.  Olet
vienyt asiaa niin paljon harhateille, ettet enää muista koko asiaa.  On aivan sama kuka söi
sanansa.  Sanojensa syöminen on rumaa söi ne kuka tahansa.

Oikeastaan tämä viimeisin väittelyn osio tokaluokkalaisen kanssa koski ainoastaan ja vain tuota lääkärin irtisanoutumista. Sinun piti siihenkin tulla säätämään omituisine kannanottoinesi.
 
Ensin kannatat tokaluokkalaista (296) ja olet varma että kyse on liiton lääkäristä ja pian sen jälkeen, jalin kerrottua välissä totuuksia, (298) viet asia täysin sivuraiteelle väittämällä ettei asialla ole merkitystä, ihmeellisine ”omalääkäri” määritteinesi.

Vaikuttimena on taatusti antipatiat kun lähdetään kirjoittamaan negatiivisesti asiasta josta ei mitään tiedä ja voi vain arvella mistä ne kumpuavat.

Jali tiivisti lopuksi vastauksessa 300 hyvin mistä oli oltu eri mieltä.

Juuri näin Lajunen- sitä saa mitä tilaa.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 20:08 »
Mielenkiintoista on se, että kun ”jali” kirjoitti epäilevänsä, että olette stalinistista kodista, et reagoinut ollenkaan. Heti kun minä vahvistin asian, reagoit heti minulle. Kysymyshän oli siitä, mistä suuret antipatiat demareihin kumpuavat.

En tiedä perustuiko jalin heitto tietoon, mutta tottahan nyt meikäläisen ikäiset ja varsinkin ay-liikkeessä toimineet isäsi tunnettuna taistolaisena muistavat. Onko siinä jotain hävettävää ?  Ei tässä ole sen kummemmin tarkoitus kotiolojasi käsitellä.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 20:08 »
On nyt vähän saivartelua jo,mutta ei kukaan lääkäri ole sanoutunut työpaikastaan irti asiantiimoilta siitähän tässä on kysymys.Pitää olla jo mittava työterveyshuolto jos lääkärit ovat palkkalistoilla.
Ostopalveluperiaatteela joltain lääkäriasemalta nuo palvelut yleensä on.

Juuri näin ! Ainakin tokaluokkalainen lähti nimenomaan siitä, että AKT: n lääkäri oli irtisanoutunut. Lajunen taas soutaa tyypilliseen tapaan sivuraiteilla ja yrittää viisastella jotain asian sivusta.

Onhan se tietyllä tavalla hassua kun herrat Lajunen ja tokaluokkalainen täällä viisastelevat asialla jonka tunnen läpikotaisin. Pitäisihän teidän tietää, että minä tiedän.

Jokainen liitto on oma työnantajansa, eikä sen jäsenliitoilla ole yhteistä työterveyshuoltoa. Jopa liiton sisällä on useampi työterveyshuolto, koska aluetoimintaakin on. Vaasassakin lähes jokaisella on oma työterveys omalla paikkakunnalla, koska tulisi paljon kalliimmaksi lähteä erikseen Helsinkiin esim. sairaustapauksessa.

Yhdelläkään liitolla, eikä myöskään SAK:lla ole omaa työterveyslääkäriä. SAK: la on asiantuntijalääkäri palkkalistoilla, mutta hän hoitaa kolmikantayhteistyötä, seuraa lainsäädäntöä ja auttaa valitusten tekemisessä ja niin edelleen. Ei siis ota potilaita, eikä hoida työterveyshuoltoa.  

Epäilen että tokaluokkalainenkin on stalinistisesta kodista,samoin kun lajunen on on sen verran antipatiaa molemmat tuntevat demareita kohtaan..

Taisitpa osua naulan kantaan, epäilen myös asian olevan pitkälle juuri näin. Lajusen kohdalla tuo ainakin pitää kutinsa.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 20:08 »
Sossujen toiminta on ollut pitkään hyvinkin ketkumaista, joku on joskus todennut heidän pelaavan kahdella kärjellä ...

Vaan sinähän se Risto varsinainen ketku olet ja toimit kahdella kärjellä. Täällä käytät natsi-sanaa kirosanana ja kotona pidät uusnatsijärjestön T-paitaa. Kehut sitä maailmanlaajuisessa mediassa mielipaidaksesi ja haluaisit kuulemma uudenkin.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 16:04 »
Kivimäki voi kääntyä YLEn puoleen jos häntä huolestuttaa väärän tiedon levittäminen. Tässä voi jokainen katsoa alla olevan uutisvideon ja miettiä, oliko kyseessä liiton oma työterveyslääkäri ja sanoutuiko hän irti tehtävästään. Mutta eihän tämä video mitään todista. Kivimäellä on facebook-kaverinsa, joiden välityksellä hänellä on paljon paremmat ja tarkemmat tiedot kuin jollain poliisin asiakirjoja lukeneella toimittajalla.

http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1491623

Ei ole mitään syytä kääntyä Ylen puoleen tuon jutun kuunneltuaan. Sinulla sen sijaan tuntuu olevan selkeitä ongelmia tulkita nykyistä tapaa puhua näistä asioista.

Se, että toimittaja puhuu ”liiton työterveyslääkäristä” ei tarkoita sitä, että ko. henkilö olisi ollut liiton palveluksessa.

Jos et usko käännyn lakimieheni puoleen. Vai voinko tehdä niin, kun minulla ei ole lakimiestä palkkalistoillani. Tämä oli nyt siis sitä sarkasmia.

Toimittajat kopioivat nykyään myös luvattoman paljon toistensa tekstiä. Kun luet samasta aiheesta vaikkapa viittä lehteä, saattaa niissä kaikissa olla sanatarkasti sama teksti. Tässä tapauksessa on kopioitu sana irtisanoutuminen, joka ei mielestäni vastaa tapahtunutta. Luultavasti lääkäri on vain yksinkertaisesti ilmoittanut, ettei jatka asian setvimistä.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 15:03 »

No nyttemin uutisissa on  kerrottu, että kyllä vaan lääkäri otti loparit ja irtisanoutui.


Taas syyllistyt levittämään väärää tietoa, kun haluat uskoa alun perin keltaisen lehdistön lööppejä.

Keltainen lehdistö haluaa esittää asian siten, että se olisi mahdollisimman dramaattinen. Usein lukemalla jutun, selviää että lööppi nimenomaan johtaa harhaan aika tavalla. Jokainen kai meistä on tuon iltalehtiä lukiessa huomannut.

On sillä aikamoinen ero, sanoutuuko lääkäri irti työsuhteesta tai ko. asian hoitamisesta. Erityisesti tapauksessa, missä muutenkin puhutaan irtisanomisesta. Tässä tapauksessa nimenomaan on kysymys asian hoitamisen lopettamisesta.

Tuosta väittämästähän on tarkoitus tulla käsitys, että AKT: n palkkalistoilla oleva lääkäri otti myös lopputilin työsuhteesta tämän asian takia. Näin ei ollut, koska AKT muiden liittojen tapaan ostaa työterveyspalvelut ulkopuoliselta lääkäriasemalta. Edes keskusjärjestön palveluksessa oleva lääkäri ei hoida potilaita.
En ole kuullut, että ko. lääkäri olisi ottanut lopputilin työskentelemältään lääkäriasemalta. Jos vaikka olisikin, ei sillä ole mitään tekemistä enää AKT: n kanssa.

Sama juttu hiljattain iltalehtien lööpit isolla : Rätyä epäillään nyt myös pahoinpitelystä. Arvaahan sen, mitä lehdet tuossa haluavat lukijalle tuossa viestittävän. Lukemalla jutun sisäsivulta, selvisi että kysymyksessä on henkinen pahoinpitely, joka ei sitten enää millään tavalla yllättänyt, kun kiusaaminen on ollut koko prosessin ajan esillä.

Lööpit myyvät rahaa iltalehtien kirstuun, kansa ostaa kiinnostavan lööpin perusteella huomatakseen että sisäsivulla juttu lässähtää aika olemattomaksi.

14
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 13:01 »

Kivimäki vie tapansa mukaan asiaa harhatielle.  Keskustelun pohja on siinä, että
Jutta epäilyttävästi söi sanansa kun joko marssi ulos vapaaehtoisesti tai ei koska
ei halunnut ALV:n korotusta.
 
Sillä ei ole väliä lähtikö hän vapaaehtoisesti vai ovea näytetyn.  Jutta on nyt
kuitenkin hyväksynyt ALV:n korotuksen jota vastaan hän lupasi olla
ja joka lupauksena muuttui Kivimäen näppäimistöllä tavoitteeksi jolloin se ei
sitoisi häntä ollenkaan.

Se oli lupaus ja tämä lupaus on epäilyttävästi syöty. 

Jos Kivimäki väittää, että se oli tavoite niin Kivimäki pysyy kannassaan
vaikka se olisikin lupaus.  Tämä on Kivimäeltä hieno ja kunnioitettava piirre
sillä hän pysyy sanojensa takana vaikka olisi kuinka väärässä.  Sellainen
on jääräpäisyyttä mutta se on samalla luotettavaa.  Joissain asioissa vaan
ei voi joustaa ja yksi sellainen on lupaus.  Jos lupaa jotain niin siitä
ei saa joustaa vaan lupaus pitää pitää.

Lajunenkin esittää tuon tavanomaisen ”harhatie” kommenttinsa, vaikka keskustelun erimielisyys on hyvinkin selvänä tullut esille. Ikään kuin tietty levy olisi jäänyt päälle.

Oikeastaan vain Lajunen oli välillä ”harhateillä” ja kuvitteli ettei puhuttu vertauskuvin ja yritti jopa esimerkein opettaa mikä on vertauskuva.

Urpilainen ja Arhinmäki marssivat ulos neuvottelusta sen jälkeen kun Katainen ilmoitti heille neuvottelujen päättyneen. Näin uutisoi media ja myös Kataisen toimenpiteet sen jälkeen todistavat samaa.

Jos olet noin varma, että kysymyksessä on lupaus, eikä tavoite, voit kai näyttää sen toteen. Mediaa ja sanomisia on nykypäivänä helppo jäljittää. Jos joku sanoo, ettei hyväksy jotain, ei se vielä ole lupaus, vaan kannanotto ja tavoite. Jos taas kertoo, ettei osallistu hallitukseen, joka tekee ko. päätöksiä, on se lupaus.

Olen lukuisia kertoja ollut tilanteessa, jolloin työntekijät sanovat, että hyväksyvät vain tietynlaisen ratkaisun. Samoin ilmoittaa työnantaja, lopulta kuitenkin aina päädytään kompromissiin. Näin yksinkertaista se on.

Seuraa sinäkin Lajunen mediaa, äläkä tee johtopäätöksiä mieltymyksiesi tai pelkän antipatian pohjalta. Samaa voisi sanoa täällä aika monelle, muun muassa nimimerkille vanki.

15
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 25. 03. 2012 13:01 »

Urpilaista ei edes huolittu mukaan lapin hiihto ja kokousmatkalle, Jutta saa seurata sitä antia tiedotusvälineistä.  Kyllästyttää muuten tää demarikeskustelu tässä foorumissa, loppuu kävijät tällä menolla. Ei kai yhellä demarilla voi olla mahtia päättää muiden sanomisia ja solvata muiden kirjoituksia.




Vanki ei kannanotoillaan koskaan yllätä. Tässäkin näkee vain minun syyllistyneen arvosteluun, vaikka tokaluokkalaisen teksti oli takuulla yhtä kriittistä. Se, että olen kritisoinut tokaluokkalaisen tekstiä, ei tee siitä monikkomuotoa (muita), vaikka vanki kuinka sivussa myötäeläisi.

Jos nyt kuitenkin muidenkin sanomisista ja solvaamisesta syytetään, sanottakoon sitten samaan piikkiin ettei keskustelun taso ainakaan laske, mikäli ensimmäisenä kyllästynyt ja sen ilmaissut henkilö täältä poistuisi.

Mielestäni on muuten täysin sopimatonta lainata minua, poistamalla kuitenkin kaiken kirjoittamani.


16
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 18:06 »

En ymmärrä miksi palaat tuohon asiaan uudelleen. En ole koskaan väittänyt, että demarit yksin  katkaisivat hallitusneuvottelut. Sen jälkeen kun demarit eivät hyväksyneet  ALVin korotusta Katainen totesi, että neuvotteluja on turha jatkaa. Tästä seurasi että "Urpilainen ja Arhinmäki marssivat näyttävästi ulos hallitusneuvotteluista", kuten alunperin kirjoitin.

Jos kahden osapuolen välillä ei synny yhteisymmärrystä eikä kumpikaan osapuoli jousta, niin tietenkin myös neuvottelujen kartiuminen johtuu molemmista.




Taatisti ymmärrät, koska esitit asian ketkuilevasti siihen sävyyn, josta saa käsityksen Arhinmäen ja Urpilaisen olleen aktiivisesti katkaisemassa neuvotteluita. Aktiivinen oli nimenomaan Katainen, eikä vasemmistopuolueet koskaan kieltäytyneet jatkoneuvotteluista. Sen sijaan kokoomus Kataisen johdolla aloitti välittömästi selvitykset uudesta hallituspohjasta ja tulipa siinä myös maininneeksi, ettei neuvottelujen katkeamista edeltävältä pohjalta enää neuvotella. Joutui sitten lopulta syömään sanansa, kun persuista ei ollutkaan vastuun kantajiksi.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 17:05 »

En ole ikinä väittänyt, että demarilla on halu nostaa ALV 25 prosenttiin jonkun tiedon perusteella vaan se on oma uskomukseni sen kaksinaamaisuuden perusteella, jota demarit ovat esittäneet. Ensin vaaleissa äänet kerätään ALVin korotusta jyrkästi vastustamalla , mutta kohta muutamia kuukausia tämän jälkeen veroministerin roolissa ALVia korotetaan.

24 prosentista on lyhyt matka 25 prosenttiin ja alempiin ALV kantoihin demarit haluavat muutoksen jo vaaliohjelmansakin perustella. Jopa niiden poistamisesta on keskusteltu. Tosin sitä en tarkkaan tiedä, mikä on demarien viimeisin kanta sen suhteen.

Mitä sitten tulee siihen, kuka katkaisi hallitusneuvottelut, niin tottahan siihen syyllistyi molempi osapuoli. Jos demarit olisivat hyväksyneet ALVin korottamisen heti eikä vasta "16. päivä", niin neuvottelut olisivat jatkuneet. Jälkeenpäin voi nähdä, että pelkkää teatteria koko touhu. Urpilaisella ja Arhinmäelle niin saatanallinen kiima päästä ministeriksi , että olisivat varmasti myyneet vaikka äitinsä torilla sen tavoitteen saavuttamiseksi. Mutta ensin piti näytellä köyhien puolustajaa, joita nämä pyrkyreitten ketkupuolueet eivät ole ikinä (ainakaan minun muistin mukaan) olleet.



Et tosiaan SDP: n ALV kannasta kirjoittaessasi vedonnut mihinkään lähteeseen, vaan totesit yksiselitteisesti asian olevan noin. Et siis tehnyt selväksi, että se on mielipide. Kun kirjoitat tuolla mahtipontisesti ketkuista, kannattaisi ehdottomasti vilkaista välillä myös peiliin.

Vastaavasti minä olen mielipiteenäni esittänyt, että olet persu. Se on mielipide, joka perustuu siihen, että olet aina ollut heitä puolustamassa ja muita mollaamassa. Usein kuten tuossa edellä, tuntuu sinulla olevan vaikeuksia jopa peittää sitä. Minulla on myös vahva usko siihen, että kirjoitat täällä myös omalla nimelläsi avoimesti persuna.

Minä väitän, että jos hallitusneuvotteluissa olisi päädytty prosentin ALV: n nostoon, nyt olisi kompromissina nostettu ALV: ta lisää, johtuen talousnäkymien huonontumisesta.

Se tosiasia, että Katainen ja kokoomus katkaisi tuolloiset hallitusneuvottelut ei muutu muuksi vaikka kuinka yrittäisit muuta väittää.

Eklundille.
En pidä tyylistäsi puhutella minua aivan kuten en olisi kaltaisesi tavallinen ihminen, enkä ymmärtäisi elämästä mitään. Olen minäkin kokenut elämässäni kaikenlaista, joten ulkopuolisen on turha sitä lähteä arvostelemaan. En ole missään norsunluutornissa kuten kirjoitit, tuskin sinäkään mikään maan matonen.
Se etten ole vastannut kysymyksiisi johtuu pelkästään siitä, etten ole ymmärtänyt mitä ylipäänsä sellaista olet kysynyt, johon en ole vastannut.

18
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 14:02 »
Sinun muistisi tässä kyllä pettää tai tyylisi tuntien ehkä kirjoitat tahallasi potaskaa.  Muistan varsin hyvin, kuinka Urpilainen ja Arhinmäki totesivat kuin yhdestä suusta, että Katainen heitti heidät ulos neuvotteluista. He eivät siis marssineet näyttävästi ulos.

Tuo on mielenkiintoinen piirre Kivimäessä, että minulle osoittamissaan viesteissään hänen täytyy toistaa, että kirjoitan potaskaa tai että viestini eivät ole totuudenmukaisia. Loppupeleissä Kivimäki ei kuitenkaan kykene todistamaan väitteitään millään tavalla.

Tällä kertaa Kivimäki väittää, että potaskaa on Urpilaisen ja Arhinmäen ulosmarssi hallitusneuvotteluista. Ilmeisesti Kivimäki muistaa, että Katainen (joka on kohtalaisen pienikokoinen mies) hetti nämä ulos oikein fyysisesti?

Kivimäen epäonneksi googlettamalla löytää linkkejä, joilla "potaska" paljastuu totuudeksi ja Kivimäen omat muistelot paljastuvat potaskaksi. Tässä oikein kuvan kera juttua Urpilaisen ja Arhinmäen ulosmarssista.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hallitusneuvottelut-karille-700-miljoonaa-arvonlisaveroja-jai-saamatta

Seuraavaksi linkki uutiseen, jossa Urpilainen kertoo Kataisen näyttäneen heille ovea, kun eivät hyväksyneet Kataisen ehdotusta. Juttussa ei sanaakaan "ulos heittämisestä". Hallitusneuvottelujen vetäjänä Katainen ei voinut muuta tehdä kun pyytää Urpilaista poistumaan, kun neuvottelut olivat menneet umpikujaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/sasi-t%C3%A4smensi-esityst%C3%A4%C3%A4-sovun-etsint%C3%A4-jatkuu/676220

[/color]



Silloin kun viestisi ei totuudenmukainen, voi sen mielestäni sanoa. Olen alusta lähtien oppinut, kun kirjoittajana on nimimerkki ”toisen luokan kansalainen” voi varautua mihin tahansa poskettomaan väitteeseen, jolla ei ole mitään kosketusta totuuden kanssa. Viimeksi muun muassa tuo ”tieto” demareiden halusta nostaa ALV 25 prosenttiin.

Annoit vastoin totuutta selkeästi ymmärtää, että Urpilainen ja Arhinmäki olisivat katkaisseet neuvottelut, kun ALV oli heille niin kova juttu. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan se oli sen hyväksymättä jättäminen oli kova juttu kokoomukselle ja Kataiselle, joka keskeytti neuvottelut ja vertauskuvallisesti heitti ko. vasemmistojohtajat ulos neuvotteluista. Yrittipä jopa kasata hallitusta ilman vasemmistoa.

En ole missään väittänyt, etteikö tuolloin ollut erimielisyys ALV: n korottamisesta. Toki oli, mutta silloin kokoomus ei hyväksynyt tuloveron korotusta vaan piti kompromissina 1 prosentin ALV: n korotusta, kun se (kokoomus) oli vaatinut 2 prosentin korotusta. Nyt toteutettua ratkaisua, joka tehtiin silloista huonompien talousnäkymien valossa, voidaan pitää kompromissina, koska tuloveroilla kerätään enemmän kuin 1 prosentin ALV: lla.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 24. 03. 2012 08:08 »
Kun joku saa potkut niin luuletko ihan oikeasti että häntä potkaistaan?


Lajusella on vertauskuvat pahasti hukassa. Kysymys on siitä kenen toimesta neuvottelut keskeytettiin. Tokaluokkalain antaa selvästi ymmärtää, että Urpilainen ja Arhinmäki marssivat ulos koska eivät saaneet tahtoaan läpi.

Tosiasiassa hallituksen muodostajana Katainen oli se joka keskeytti neuvottelut vasemmiston kanssa (SDP, Vasemmistoliitto) koska ei saanut tahtoaan läpi. Vertauskuvallisesti siis heitti heidät ulos neuvottelusta. Se vahvistui jälkeenpäin moneen kertaan yrityksenä muodostaa hallitus persujen ja kepun varaan tunnetuin lopputuloksin.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 22:10 »
Sori Kivimäki että vielä kiusaan mutta aikaisemmissa ketjujen kysymyksiin et ole vastannut vaan olet jumiutunut puolueen kantaan ja mä puhun oikeasta elämästä ottaen esimerkkejä omasta elämästä, eikö mikään puolue voi lähteä puolustamaan oikeaa totuutta. ?

Oma mielipiteeni perustuu lähinnä siihen, että vertailen omia budjettiriihen odotuksia siihen mitä lopulta sovittiin. Pelkäsin paljon pahempaa.

Luulin jo vastanneeni sellaisiin kysymyksiisi, joihin voin sen tehdä.

En osaa vastata kysymykseesi, kauanko kykenet tähän ? Mistäs minä se voisin tietää.

Kysymykseen onko oikein verotettu jo vastasin, että ” Tietysti olen sitä mieltä, että sairaiden ja pienituloisten kukkarolle ei pitäisi mennä.”

Kysymystäsi ”vaihdetaanko etuja” en ottanut kysymyksenä vaan lähinnä pyrkimyksenä osoittaa miltä tuntuisi olla toisen asemassa.

21
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 22:10 »

Kivimäellä on joko huono muisti tai  hän yrittää leivittää väärää tietoa. Arvonlisäveron korottamatta jättäminen oli SDP:llä aivan keskeinen vaaliteema. Se oli sitä vielä hallitusneuvotteluissa, koska ensimmäinen yritys kasata hallitus kariutui nimenomaan tähän asiaan. Silloin Urpilainen ja Arhinmäki marssivat näyttävästi ulos hallitusneuvotteluista TV-kameroiden edessä.


Sinun muistisi tässä kyllä pettää tai tyylisi tuntien ehkä kirjoitat tahallasi potaskaa.  Muistan varsin hyvin, kuinka Urpilainen ja Arhinmäki totesivat kuin yhdestä suusta, että Katainen heitti heidät ulos neuvotteluista. He eivät siis marssineet näyttävästi ulos.

Tuolloinhan kokoomuksen kanta oli, ettei tuloverotusta nosteta, vaan homma hoidetaan ALV: n korotuksella. Katainen kai kuvitteli muodostavansa siinä vaiheessa porvarihallituksen, jossa persutkin olisivat olleet mukana. Kepuhan jo ehti tehdä myönteisen päätöksen. Näin ei käynyt ja sen takia puhuttiin kokoomuksen joutuneen alistumaan moneen SDP: n vaatimukseen pitääkseen pääministerin paikan. Yksi merkittävä oli muun muassa Vasemmistoliiton ottaminen mukaan hallitukseen. ALV: n korotus ei tullut näin hallitusohjelmaan, mutta tuolloin kompromissina päätettiin, että taloudellista tilannetta seurataan vuosittain. Tästähän oli nyt kysymys, että taloudelliset ennusteet ovat huonontuneet siitä mitä ne olivat vuosi sitten.

Vaaliohjelmiin ei kirjoiteta mikä on niin ehdoton kanta tai että se on hallituskysymys. Se, että eläkeiän alarajan nosto oli kynnyskysymys, tuli selväksi TV-tenteissä, missä Jutta Urpilainen teki selväksi, ettei SDP osallistu hallitukseen, joka nostaa tuota alaikärajaa. Kyllä valtion velkaantumisen pysäyttäminen oli myös aivan keskeisiä vaatimuksia.

Vertaat alv-tuottoa vajaat 750 miljoonaa, tuohon solidaarisuusveron tuottoon 115 miljoonaa. Todellisuudessahan tuloverotus tuottaa vajaat 800 miljoonaa + tuo 115 miljoonaa, eli huomattavasti enemmän mitä ALV-korotus.

Pitkin talvea on uutisoitu, että kokoomuksen verolinja on korottaa ALV: tä, kun taas demarit mieluummin tuloveroja. Ei ole minun keksintö, että kokoomus antoi periksi tuloverotuksessa ja SDP arvonlisäverotuksessa. Näin uutisoi koko suomalainen media.

http://lmgtfy.com/?q=SDP+taipui+%2C+kokoomus

22
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 21:09 »
Vastauksena Eklundille totean, että aina kun valtiontaloutta laitetaan kuntoon ja puhutaan isoista rahamääristä, joudutaan toimenpiteet kohdistamaan käytännössä koko kansaan. Tietysti olen sitä mieltä, että sairaiden ja pienituloisten kukkarolle ei pitäisi mennä. Kun tuohon hallituksen sopeuttamisohjelmaan tarkemmin tutustuu, ei se kuitenkaan ihan mahdottoman pahalta näytä.
Ikäväähän tässä on se, että valtiontalous on ylipäätään ajettu niin velkaiseksi, että velkaantuminen joudutaan pysäyttämään veroja lisäämällä ja valtion menoja leikkaamalla. Mikä poliittinen taho tahansa kun näitä joutuu tekemään, törmää ikäviin realiteetteihin ja toimenpiteisiin. Samahan se on velkaisessa kotitaloudessakin.

Verot:
Pelkästä arvonlisäverosta puhuminen johtaa aika tavalla harhaan, koska se on kuitenkin vain pieni osuus (vajaat  750 miljoonaa) koko yli viiden miljardin sopeuttamissummasta. Paljon muitakin tulonlähteitä siis on. Esimerkiksi tuloverotuksella kerätään vajaat 800 miljoonaa. Suurituloisilta kerätään solidaarisuusveroa ja suurten perintöjen verotusta kiristetään, joka arvioidaan tuottavan 115 miljoonaa. Muillakin veroilla kerätään lisää rahaa valtion kirstuun. Poikkihallinnollisella harmaan talouden vastaisella toimenpideohjelmalla hallitus tavoittelee 300 miljoonan euron vuotuisia lisätuloja. Hallitusohjelman mukainen pankkivero otetaan käyttöön vuonna 2013 ja ns. windfall-vero vuonna 2014. Näiden on oletettu käyttöönoton jälkeen kasvattavan verokertymää vuositasolla yhteensä 340 milj. euroa.

Pienituloisten ihmisten verotusta kevennetään kasvattamalla työtulovähennystä kaikkein pienimpien palkkatulojen luokassa. Myös perusvähennystä korotetaan. Tuo tiedote väittää, että näillä toimilla kavennetaan myös tuloeroja

Säästöt:
Ehkä sairaiden ja köyhien kannalta verotustakin tärkeämpää on se, ettei leikkauksia laajamittaisesti toteuteta. Sosiaaliturvaa ei leikata ja sen indeksikorotukset toteutetaan.

ALV-kannan nousuvuonna sosiaaliturvaan tehdään koko vuoden arvioitua indeksikorotusta vastaava korjaus jo vuoden puoli välissä pienituloisten ostovoiman tukemiseksi. Käytännössä siis indeksikorotus tulee 6 kuukautta etuajassa aikaisemmin päätettyyn nähden.

Tuon tiedotteen mukaan säästöjä tehdään noin 1,2 miljardin euron edestä. Säästöt toteutetaan niin, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten toimeentulo turvataan.
Suurimmat säästöt kohdentuvat kuntien valtionosuuksiin, joita vähennetään asteittain siten että taso vuonna 2015 on 520 miljoonaa alempi. Tuo oli arvattavaa, koska sillä vauhditetaan kuntarakenneuudistusta.

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=353895


23
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 18:06 »
Kivimäki on ottanut tehtäväkseen puolustaa hallituksen veronkorotuksia. Kivimäen mielestä sama tasaveroon johtava kehitys, jota kokoomus ajoi Niinistön ja  Kataisen valtiovarainministerinä ollessa, on oikea ja puolustettava.

Tätä juuri tarkoitin edellisessä viestissäni, kun totesin täällä eräiden tulkitsevan rivien välejä. Kirjoitin, että hyväksyn kompromissin. Kompromissi ei koskaan ole hyvä ja oikea, mutta voi olla paras saavutettavissa oleva. Täytyy muistaa, että nytkin suurin osa muutoksista kerätään progressiivisilla tuloveroilla, ei tasaverolla.

Quote
Kivimäki ohittaa tyystin sen mikä on oleellista: vaalien alla SDP halusi profiloitua ja myydä itsensä kokoomusta ja kepua parempana vaihtoehtona, vastustamalla jyrkästi ALVin korotusta. Silloin Urpilaisen sanojen mukaan ALV ottaa enemmän niiltä, joilla on pienemmät tulot.

Mitä pienemmät tulot, sitä enemmän ALV niistä vie. Ja näinhän se on. Urpilainen puhui totta. ALV ei ole tasavero vaan sitä maksetaan suhteellisesti enemmän mitä vähemmän tuloista jää yli, kun välttämätön, ruoka, asuminen, lääkkeet jne, on vähennetty.

Euroopan Unionissa Suomi ja Tanska verottavat ruokaostoksia kaikkein rankimmin. Suomessa ruoan ALV on Urpilaisen korotuksen jälkeen lähes kolminkertainen verrattuna EU15-maihin. Tämän veron jokainen köyhä ja rikas joutuu maksamaan samansuuruisena kaupassa käydessään. Yllättävän suuri osa kansasta ei sitä tajua.

Et siis viitsi edes lukea kirjoituksiani. Olen kyllä osallistunut kirjoittanut ennenkin siitä, mitkä olivat keskeiset SDP: n tavoitteet. Ainoa ehdoton ja kynnyskysymys hallitukseen menolle oli eläkeiän alarajan nosto 63—>65. Muita tavoitteita löytyy kokonaisen ohjelman verran, mutta vaalikeskustelussa tietysti esille nousi myös verotus.
Tässä veroasiassa jouduttiin kompromissiin ja sillä sipuli. Myös kokoomus joutui hyväksymään tuloverotuksen noston ja päälle vielä isotuloisten solidaarisuusveron.
Jos perussuomalaiset olisivat ottaneet hallitusvastuuta, ehkä tulos olisi ollut hieman erilainen - vai olisiko ? Tyytyminen räksyttämään oppositiossa ei pienituloista ainakaan auta senkään vertaa.

Oli tosiaan hyvä, ettei levittämäsi väärä huhu 4 prosentin ruuan ALV: n korotuksesta toteutunut, koska se olisi koskenut eniten pienituloisia sellaisenaan toteutettuna. Tokikaan ruuan ALV ei ole ainoa syy suomalaisen ruuan kalleuteen. Kokonaishinta muodostuu monesta osatekijästä ja meillä muun muassa keskittynyt kauppa rohmunnee suuremman siivun kuin muualla. Eri maiden verotus ei myöskään ole kokonaan vertailukelpoista, koska eri maissa on erilaisia vähennyksiä ja tulontasauksia. Tanskassa on korkea ruuan ALV, mutta silti siellä on ruoka halvempaa kuin esim. Norjassa.

Quote
He kyllä kauhistelevat vertailuja, joilla todistetaan, että Suomessa ruoka maksaa 15% enemmän kuin EU-maissa keskimäärin, mutta siihen se jää. Kiitos median tehokkaan pimityksen kansalaisilta jää huomamatta merkittävin tekijä, joka on ruoan kalleuden takana.
Se on juuri tämä ALV, jonka demarit haluaisivat nostaa EU-maksimiin eli 25 prosenttiin. Heitä ei köyhän kansan ongelmat kiinnosta kuin korkeintaan vaalien alla, kun valehdellaan jotain mikä sitten rikotaan muutama kuukausi vaalien jälkeen.  

Tässä siis väität, että demarit haluaisivat nostaa ALV:n ja jopa ruuan ALV: n 25 prosenttiin. Käsittämättömän törkeä, valheellinen ja provosoiva väite, mutta sinun ala-arvoiseen tyyliisi se kyllä istuu.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 14:02 »
Lajunen kirjoitti, ettei ota kantaa arvonlisäveroon, mutta otti sivulauseessa selkeän kannan. Nyt hän kirjoittaa, että minä en ottanut kantaa, vaikka tavallisesti täällä osataan tulkita kirjoituksistani jopa rivien välit.

Tehdään nyt sitten selväksi, hyväksyn hallituksen esityksen kompromissina asiassa. Molempia pääkeinoja (tulovero, ALV) käytettiin ja näin saadaan kerättyä 1,5 miljoonaa euroa valtion tyhjään kassaan. Luultavasti vasemmisto olisi tehnyt hieman erilaisen veroratkaisun, ellei kysymys olisi kuuden puolueen hallituksesta, jossa näkökantoja joudutaan sovittelemaan. Pääasia lopulta itse kullekin, että valtion velkaantuminen saadaan kuriin.

Mikäli jokainen tavoite tulkitaan lupaukseksi, ollaan täysin mahdottomalla pohjalla. Tarkasti ottaen eivät poliittiset puolueet tai poliitikot juuri koskaan varsinaisesti lupaa mitään, vaan asettavat tavoitteita, niin myös tässä asiassa. Tämä johtuu siitä, ettei Suomessa yksikään puolue voi oikeastaan luvata varmasti mitään muuta kuin vastustusta. Sekin edellyttää sitä, että on valmiutta asettua 4-vuodeksi oppositioon. Näin tapahtuu tosi harvoin ja silloin kyllä se sanotaan selkokielellä.

Lajunen arvostelee hallitusta helpoimman tien käyttämisestä. Mielipide kielii ainakin siitä, ettei Lajunen ole tutustunut lainkaan tähän hallituksen talouden sopeuttamisohjelmaan, joka on yli 5 miljardin kokonaisuus, sisältäen paljon muita tulolähteitä valtiolle kuin ALV. Myös menoja on lisätty, joko sosiaalisen oikeudenmukaisuuden perusteella tai sitten on haluttu tehdä ns. elvytystoimenpiteitä.

Alla olevasta linkistä voi tutustua ohjelmaan. Epäilen kyllä, ettei "helpon tien arvostelija"  jaksa edes lukea ajatuksella tuota laajaa kokonaisuutta läpi.

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=353895

25
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 09:09 »

Ennen kuin muutkin kuin Eklund alkavat kaivata sotilasvallankaappausta, laitetaan ALV: n korotuksen todelliset vaikutukset näytille:

Fakta. Lähde: Veronmaksajain keskusliitto.

Näin alv-korotus nostaa ostosten ja palvelujen hintoja

 Alv 23:sta 24 prosenttiin: 56 euron kampaajakäynnin hinta nousee 56,46 euroon.
 Alv 13:sta 14 prosenttiin: Litran maitotölkin hinta nousee 0,95 eurosta 0,96 euroon.
 50 euron ruokakassin hinta nousee 50,44 euroon.
 Alv 9:stä 10 prosenttiin: Kipulääkepaketin hinta nousee 7,50:stä 7,57 euroon.

http://www.hs.fi/politiikka/N%C3%A4in+alv-korotus+nostaa+ostosten+ja+palvelujen+hintoja/a1305558405189

26
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 23. 03. 2012 08:08 »
Lajusen kirjoitus on sinänsä tragikoominen. Hän ei siis sinänsä ota kantaa veronkorotukseen, mutta esittää saman tien kantanaan että se saattaa aiheuttaa tuhansien yritysten kuoleman. Minusta tuo oli kohtuullisen selvä kannanotto.

Lajunen ei ilmeisesti käsitä, mikä on tavoitteen ja lupauksen ero. Toimimalla politiikassa tai yleensä edunvalvoja, vaikkapa luottamusmiehenä, eron kyllä oppii aika nopeasti. Tavoitteita pitää olla, mutta usein niiden kohdalla joudutaan tekemään kompromisseja. Yksikään puolue ei Suomen politiikassa pysty lupaamaan minkäänlaista uudistusta, ainoastaan vastustamaan jotain hamaan loppuun saakka.

Vaalilupaus on sellainen, joka on ehdoton. Silloin ei mennä hallitukseen, jonka hallitusohjelma mahdollistaa lupauksen rikkomisen. Ainoa lupaus, jonka muistan ehdottomana Urpilaisen antaneen, on se ettei SDP mene hallitukseen, joka nostaa vanhuuseläkkeen alaikärajaa kuudestakymmenestäkolmesta (63) kuuteenkymmeneenviiteen (65). Tämä myös toteutuu tällä hallituskaudella. Tavoitteita oli sen sijaan paljonkin.

SDP ilmoitti vastustavansa ALV: n korotusta, mutta myös valtion velan pysäyttämistä. Ihan saman tavoitteen asetti muuten Vasemmistoliitto. Molemmat ovat täysin olennaisesti riippuvaisia kansantalouden kasvusta, joka on vuosi sitten ennustettua huonompi, eli tänä vuonna alle prosentin. Hallitusohjelmaan ei kirjattu ALV: nostoa, mutta tehtiin kirjaus että taloustilannetta tarkastellaan vuosittain. Jos talouskasvu olisi suurempaa, ei myöskään veroja tarvitsisi merkittävästi korottaa.

Vai polttonesteen hintojen nosto !  Herää todellisuuteen Lajunen !
Mikäli samat yli 700 miljoonaa kerättäisiin Lajusen ehdotuksen mukaisesti polttonesteen verotusta kiristämällä, olisi seuraukset katastrofaaliset. Kuljetusalan yrityksiä menisi pilvin pimein nurin ja tavalliset kansalaiset maksaisivat nyt jo kalliista bensiinistä ja lämmitysöljystä aivan sikahinnan.

Poliittisia ennusteita voimme tietysti jokainen tehdä. Minä puolestani ennustan, että kompromissiin kykenemättömät persut kuihtuvat pikkuhiljaa oppositioon, odotukset kun heitä kohtaan olivat valtavat. Herkkoo onkin nyt ehtinyt juhlia täällä persujen vaikutusvaltaa. Wallin kuulemma saatiin poliittisesta ohjauksesta kiinni persujen kantelun takia. Heidän kantelunsa toki hylättiin perusteettomana, mutta syystä tai toisesta juuri siitä keskusteltaessa, asia sattumalta paljastui. Tämä ”vaikutusvalta” näyttää riittävän innokkaimmille kannattajille, tuskin kuitenkaan kaikille.  

27
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 22. 03. 2012 20:08 »
Pakko tuohon jorman lepertelyyn on puuttua, kun ei mies tajua kaksikielisyyden merkitystä.
No yritetään nyt sitten valistaa: Korsnäs on riuotsinkielinen (virallisesti) kunta, koska sikäläinen väki koostuu lähes sataprosenttisesti ruotsinkielisistä! Apsoluuttinen fakta, kuten pääministeri lausui Wallinin totuudesta.
Pohjanmaa maakunta on kaksikielinen, eikä ruotsinkielinen, kuten kielikiihkoilijat yrittävät suomalaisten tietoisuutta manipuloida. Pohjanmaalla on niukka ruotsalaisenemmistö, joten kysynpäs nyt Jormalta, onko oikein puhua ruotsinkielisestä vai kaksikielisestä Pohjanmaasta?
Valitettavasti käytäntö on ruotsinkielisten teksteissä puhua johdattelevasti ja valheellisesti ruotsinkielisestä Pohjanmaasta. Voin kuitenkin lohduttaa jälleen toistuvasti Jormaa - en vihaa ruotsinkielisiä enkä ruotsinkieltä. En kuitenkaan voi napisematta hyväksyä Rkp:n edunvalvonnan diktatoorisia tavoitteita, enkä heidän vasallejaan. Ruotsalaisen imagon liioittelu on vahingollista Vaasalle ja koko maakunnalle. Taas apsoluuttinen fakta! (Viittaan edelliseen viestiini, jos jokuta muuta, kuin Jormaa sattuisi kiinnostamaan)
Rkp:tä äänestää sitäpaisti "vain" 70% ruotsinkielisistä!

Tietysti pitää puhua kaksikielisestä Pohjanmaasta, jos maakunnasta maakuntana puhutaan.  Vaasasta puhuttaessa on jopa syytä korostaa reilua suomenkielistä enemmistöä. Näin sen takia, että muualla on Vaasan kielijakaumasta vääristynyt käsitys.

Sen sijaan jos puhutaan ruotsinkielisen varuskunnan (Draksvik) vaikutuksesta täkäläisiin varusmiehiin, puhutaan ruotsinkielisistä nuorista miehistä. Sama asia jos puhutaan suomenkielisen Kauhavan varuskunnan lakkauttamisesta, ei todellakaan tarvitse korostaa maakunnan kaksikielisyyttä. Silloin puhutaan suomenkielisistä.

Valitettavasti manteiro vain näkee joka ikisen asian vain kielikysymyksenä.  Vieläpä niin, että jos suomenkieliset joskus sattuvat olemaan RKP: n kanssa samaa mieltä, ovat he RKP: n vasalleja.  Toivoton asenne.

28
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 22. 03. 2012 19:07 »
Aivan kuten jali totesi, hallitus teki hyvin odotettuja päätöksiä talouden ja valtiovelan tasapainottamiseksi. Kaiken kaikkiaan säästöiksi sovittiin 2,7 miljardia euroa, kun oikealta vaadittiin jopa 5 miljardin säästöjä. Odotettua oli myös se, että menojen leikkaukset (1,2 miljardia) ja verotulojen lisäykset (1,5 miljardia) jakaantuvat aika tavalla tasan.

Menojen leikkaukset ovat jääneet suurimman arvosteluryöpyn ulkopuolelle, kun kodinhoitotukea ei leikattukaan. Kepu ehti tehdä jo asiasta välikysymyksen huhujen perusteella. Tokaluokkalainen toi myös esiin huhun, että demarit haluavat nostaa ruuan arvonlisäveroa neljällä (4) prosentilla. Huhuksi tuokin tokaluokkalaisen tietolähde osoittautui.

Täällä muutamat ja persut eduskunnassa ovat pitäneet älämölöä siitä, että demarit ja vasemmistoliitto ovat pettäneet vaalilupauksensa vastustaessaan ALV: n korotusta. Ennen vaaleja ainakin demareiden kanta perustui nykyistä optimistisimpaan talouskasvuun. Ennusteet talouden kasvusta ovat vuoden aikana selkeästi huonontuneet. Vaalilupauksiin kuului ennen kaikkea valtiontalouden tasapainottaminen. Se kai lienee kaikkien kannalta kuitenkin se tärkein asia. Edellinen hallitus hoiti asioita valtionvelkaa lisäämällä, sille tielle ei tunnetusti ainakaan pitäisi lähteä.

Tässä yhteydessä todettakoon se fakta, että ALV: n korotuksen lisäksi korotettiin myös muita veroja. Tulovero nousee indeksien jäädytysten (2013, 2014) takia ja suurituloisille määrätään demareiden esittämä solidaarisuusvero. Minusta on hyvä, ettei ALV: n korotusta suunnattu yksinomaan ruokaan, koska silloin korotustarve olisi ollut vähintään tuo puhuttu 4 % ja se jos mikä koskee pienituloisia.

Tuloverojen osuus säästöistä on hallituksen mukaan 800 miljoonaa, kun ALV: n nosto tuo valtion kassaan 700 miljoonaa. Suurituloisten solidaarisuusvero taas 135 miljoonaa. Mahdettiinko tuossa lopulta siis mennä kovinkaan kummosesti kohti tasaveroa.

Kaiken kaikkiaan kysymyksessä on kompromissi, jota voi tietysti arvostella. Kukaan ei kuitenkaan pysty esittämään toimenpiteitä, mitkä toisivat valtion kassaan vastaavan määrän euroja. Jos taas olisi menty suurempiin leikkauksiin, olisi se vieläkin murheellisempaa pienituloisten kannalta. Politiikassa joudutaan tekemään kompromisseja ja ehkä sen vielä persutkin joutuvat joskus oppimaan. Toinen mahdollisuus on kuihtua ikuisessa oppositiossa.

Ekonomistit, jopa Pellervon tutkimuslaitos (keputaustainen) piti toimenpiteitä oikeina. Työnantajien EK taas moitti sitä, ettei menoja leikattu enempää.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/03/1516830/ekonomistien-arvio-kohtuullinen-talouspaketti

29
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 20. 03. 2012 12:12 »
Luulempa, etten ole sen fanaattisempi äidinkieleni puolesta kuin ruotsinkieleisetkään omastaan. Sitävastoin Jorman fanaattisuus ruotsin puolesta herättää kummastusta.
Kyllä todelliset kielifanaatikot asuvat sentään ärkkopeessä, onhan sentään hyvä joskus jonkun kyseenalaistaa tuo kaikenkattava kielipolitikointi.
Miapetrasta tiehän, että tuo kovaääninen kansaedustaja toimii vahvan ruotsalaisuuden puolesta taistelevassa SVENSKA:NU-organisaatiossa - miksi? Eikö RKP muka pysty huolehtimaan suomenruotsalaisten edunvalvonnasta? (Suomi koulukielenään yllätti.)
Vielä tuosta Vaasan negatiivisesta imagosta muualla Suomessa, jonka ruotsalaisuutta Miapetra korosti. Yllekirjoittaneen vahvennettu teksti pitää paikkansa, valitettavasti!

Et tosiaan juurikaan puolusta suomenkieltä, mutta olet sairaalloisen kiihkeästi ruotsinkieltä ja ruotsinkielisiä vastaan. Jopa niin, ettet pysty kiihkoinesi erottamaan metsää puilta.

Tässäkin asiassa, missä Miapetra Kumpula-Natri itse asiassa oli hyvin kriittinen Wallinin toimintaan, sinä puhut aidanseipäästä eli yksittäistä sanaparista (ruotsinkielinen Pohjanmaa), etkä itse asiasta eli ministeri Wallinin toiminnasta. Totta ihmeessä Dragsvikin yhteydessä puhutaan ruotsinkielisestä Pohjanmaasta, ei siellä suomenkieliset palvele.

Pidän sinua kirjoitustesi perusteella kielifanaatikkona ja sinä vastavetona nimeät minut fanaattiseksi ruotsinkielen kannattajaksi. Mennään nyt kuitenkin tosiasioihin. En ole koskaan kirjoittanut tänne ainuttakaan ruotsinkielen aseman tärkeyttä korostavaa kirjoitusta. Joskus olen toki vaatinut pysymistä tosiasioissa. Mutta entä sinä manteiro, montako kirjoitusta sinulta ylipäätään on täällä muusta kuin ruotsinkielen tai RKP: n arvostelusta ? Ei todellakaan montaa, joten ohjelmajulistuksesi on tullut varsin selväksi.

30
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 20. 03. 2012 11:11 »
Tuossa tokaluokkalaisen viittaamassa Helsingin Sanomien jutussa kokoomuslähde puntaroi, että demarit saattaisivat hyväksyä ruuan ALV: n noston kompromissina. Tokaluokkalainen puolestaan samaan juttuun vedoten virheellisesti väitti, että asiaa ajavat demarit. Onhan tuossa melkoinen epätotuus.

http://www.hs.fi/politiikka/Hallitus+pohtii+ruuan+alvn+nostoa+17+prosenttiin/a1305557832967

Pääministeri Jyrki Katainen kiistää, että hallituksessa olisi keskusteltu vakavasti ruoan arvonlisäveron nostamisesta.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/katainen-ruuan-alvsta---kaikki-on-poydalla-kaikki-on-mahdollista/2012/03/1512052


Saamani tiedon mukaan SDP: n talousryhmässä on kategorisesti vastustettu ALV: n nostoa. Taloustilanteesta johtuen jonkinlaisia kompromisseja hallituksessa luonnollisesti tullaan tekemään.

Pääosin muiden kuin elintarvikkeiden ja ravintolapalveluiden ALV on suomessa 23 %. ALV. n korottaminen kauttaaltaan yhdellä prosentilla toisi valtion kassaan 800 miljoonaa euroa. Ruuan ALV: n nostaminen 17 prosenttiin nykyisestä 13 prosentista tuottaisi puolestaan 600 miljoonaa. SDP: n esittämällä solidaarisuusverolla on arvioitu kerättävän yli 50 miljoonaa euroa. Mahdollinen pakkausvero toisi noin 135 miljoonaa ja valikoimassa voisi olla myös vihreiden suosima energiavero, joka sekin tosin kohdentuisi vahvasti pienituloisiin.

Olen elintarvikealan edustajana hyvinkin tarkasti seurannut ruuan arvonlisäveron kehitystä. Pääosin olen ollut SDP: n taannoisten linjausten kanssa eri mieltä. Vuonna 2009 kun ALV: tä laskettiin, vastusti enemmistö demarien eduskuntaryhmästä alennusta. Perusteena  vastustukselle esitettiin velan lisääntyminen veropohjaa vähentämällä noin 500 miljoonalla ja se että muilla täsmätoimenpiteillä voitaisiin suoremmin kohdentaa tuki nimenomaan vähävaraisille. Tuolloin vuonna 2009 myös kokoomuksen piirissä oli aikamoista vastustusta ruuan ALV: n laskulle, mutta se lienee ollut keskustan keskeinen vaatimus hallitusohjelmaan.

Nyt tilanne on toinen kun valtiontalous pyritään saamaan tasapainoon. Ei puhuta alennuksista, vaan korotuksista. Kuten aikaisemmin kirjoitin keinoina ovat tulojen (verot) lisäykset ja menojen leikkaukset. Odotusarvona pidetään sitä, että molempia keinoja käytetään jokseenkin yhtä paljon. Molemmat toki tyynni huonoja vaihtoehtoja kansalaisten kannalta.

31
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 19. 03. 2012 22:10 »
Onhan tuo nyt aikamoinen epätotuus ja perustelusi kumpuaa monen vuoden takaa edellisen hallituksen ajoilta. Kuten itsekin toteat on viime kevään hallitusneuvotteluissa tuo SDP: n taholta torjuttu. Vaalien alla alv: n korotusta on ajanut kokoomus ja ajaa tietysti yhä. Kokonaan eri asia on mihin lopulta päädytään. Viimeksi nyt maanantain aamu-TV: ssä esimerkiksi Miapetra Kumpula-Natri oli hyvin nihkeä ALV: n korotukselle. Kokoomuksen Kimmo Sasi puolestaan edusti myönteisempää kantaa ALV: n nostoon, joka nyt oikeastikin pitäisi olla kaikkien tiedossa.

32
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 19. 03. 2012 16:04 »
Manteiro on jälleen kerran menettänyt kyvyn arvioida keskustelua, kielifanaatikkona kun kiinnittää huomion ihan epäolennaisiin asioihin.

-   Keskustelua käytiin alussa nimenomaan Dragsvik päätöksestä ja ministeri Wallinin poliittisesta ohjauksesta, ei mistään muusta. Ei silloin keskustella leijonanosasta, joka menee inttiin muualle kuin Dragsvikiin. Ei myöskään maakunta Pohjanmaan kielijakaumasta, koska keskustelu oli rajattu ruotsinkieliseen sotilaskoulutukseen. Vaasan imagon esiin tuominen suomalaisuutta korostaen olisi näin vakavan keskustelun aikana olisi ollut täysin typerää, eikä taatusti olisi palvellut Vaasaa.

-   Miapetra Kumpula-Natri aloitti luontevasti kertomalla, että tulee tuolta alueelta (ruotsinkielinen Pohjanmaa), josta poikia lähtee Dragsvikiin myös kotikaupunki Vaasasta. Mielestäni ihan hyvä pointti, jotta TV-katsoja voi ymmärtää, että puhuja tietää mistä puhuu. Manteiro olisi ilmeisesti tässä kohtaa korostanut Vaasan suomenkielisyyttä, jolloin katsojalle olisi tullut käsitys, että on aivan sama mitä Wallin on ruotsinkielisten kohdalta päättänyt. Sitäpaitsi tässä tulee hyvin esiin myös se ristiriita, että suurin osa ruotsinkielisistä asuu Pohjanmaalla, kun taas Dragsvik varuskuntana sijatsee Etelä-Suomessa.

-   Puheenvuorot menivät järjestyksessä Pekkarinen – Sasi – Kumpula-Natri. Väite siitä, ettei Miapetra tiennyt mitä sanoa on täyttä tuubaa, koska hän aloitti alta minuutti ohjelman aloituksesta tuolla kommentilla ja samalla selkeästi kyseenalaisti Wallinin poliittisen ohjauksen. Hallitusohjelman kirjaus siitä, että ruotsinkielinen sotilaskoulutus turvataan, olisi mahdollistanut myös sen toteuttamisen Upinniemessä. Kumpula-Natri otti esiin vertailuksi ihan oikein myös Kauhavan aseman, kuten myös sotilassoittokuntien lakkautukset.

-      Manteiron tiedot eivät pidä paikkaansa myöskään Miapetran koulukielestä. Hän on kyllä käynyt suomenkielistä koulua lukuun ottamatta insinööritutkintoa, joka on suoritettu englanniksi - ei siis ruotsiksi. Nuo tiedot on toki helposti netistäkin saatavilla, joten aika kummallista levittää tuollaista.

-   Kaiken kaikkiaan Miapetra pärjäsi mielestäni oikein hyvin tuossa keskustelussa ja kuka tahansa voi käydä muodostamassa mielipiteensä katselemalla ohjelman Ylen Areenan sivulta. Pääosa keskustelusta käytiin lopulta tulevasta budjettiriihestä ja mahdollisista säästöistä, sekä verotuksesta.

http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1486750

33
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 19. 03. 2012 10:10 »
En minä kenenkään kirjoituksista loukkaannu, en varsinkaan jos ja kun tiedän kirjoittajan olevan enemmän politikoimassa kuin tarkoittamassa kirjoittamaansa. Sitähän se keskustelu täällä valitettavan usein on.
En minäkään ole nähnyt Henry Eklundin kirjoittavan mitään loukkaavaa, vaikka hän yleensä käsittääkseni tarkoittaakin mitä kirjoittaa, eikä politikoi. Usein olen eri mieltä, mutta pääasia että kirjoittaa sitä mitä tarkoittaa.

Vasemmisto etenee kansan kannatuksessa

”Ruotsin sosiaalidemokraattinen puolue kasvattaa suosiotaan, kertoo Sifon tuore mielipidekysely. Puolueen kannatus oli maaliskuun mittauksessa 33,7 prosenttia, kun se vielä helmikuussa oli 4,5 prosenttiyksikköä alhaisempi. Sen jälkeen, kun puolueen johtoon valittiin Stefan Löfven, puolueen kannatus on noussut peräti 9,1 prosenttiyksikköä.
Mielipidekyselyn tulokset julkaistiin Svenska Dagbladetissa ja Göteborgs-Postenissa.
- En ole koskaan nähnyt näin voimakasta muutosta kahtena kuukautena peräkkäin, ihmettelee Sifon mielipidemittausten päällikkö Toivo Sjörén Svenska Dagbladetille.
Pääministeri Fredrik Reinfeldtin maltillinen kokoomuspuolue menetti suurimman puolueen paikkansa sosiaalidemokraateille. Kokoomus sai mittauksessa 28,7 prosentin kannatuksen, ja näin ollen sen suosio laski 4,2 prosenttiyksikköä helmikuusta.
Svenska Dagbladet kertoo, että Ruotsin punavihreiden kokonaiskannatus on mittauksen mukaan nyt 50,1 prosenttia, kun taas hallituskoalition 43 prosenttia.”

Ruotsissa ei kokoomus johda sikäläistä SDP:tä kuten suomessa. Siellä ei myöskään vasemmisto ole hallitustasolla oikeiston kanssa. Suomessa siis herrat ja narrit ovat yhtä pataa.
Suomessa ei siis ole vaihtoehtoa politiikassa oikeistosta eduskuntavasemmistoon, vaan kaikki sopivat yhteen ”talvisodan” hengenmukaisesti hallitsemaan demokraattista kapitalismia.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/03/mielipidekysely_sosiaalidemokraatit_vahvassa_nousussa_ruotsissa_3341354.html

Urho se ei koskaan yllätä. Samaa mantraa hokee vailla minkäänlaista johdonmukaisuutta. Kun Ruotsin demareiden kannatus oli ennätys alhaalla, eivät he silloinkaan olleet hallituksessa oikeiston kanssa. Tässä lienee kysymys enemmänkin siitä sinänsä huolestuttavastakin ilmiöstä, että puoluejohtajan persoona vaikuttaa kannatukseen enemmän kuin aate. Politiikka on pinnallistunut ja muuttunut liian henkilökeskeiseksi.



Helsingin Sanomien mukaan tulevalla viikolla SDP on taipumassa ruoan arvonlisäveron korotukseen. Lupaus olla korottamatta ALVia oli yksi SDP:n keskeinen vaalilupaus. Ruoka-ALVin korotus rokottaa erityisesti köyhiä ja pienituloisia. Tutkimusten perusteella on nimittäin täysin kiistatonta, että ALV ei ole tasavero (kuten yleensä virheellisesti kuvitellaan) vaan sillä tavalla käänteisesti progressivinen vero, että köyhät ja pienituloiset maksavat sitä enemmän, koska heillä suurempi osuus tuloista menee välttämättömään kulutukseen.

Helsingissä köyhien ruokajakelua ylläpitävä Heikki Hursti kritisoi ankarasti SDP:n suunnitelmaa korottaa ruoka-ALVia. Hän ennustaa, että jos korotus toteutuu, niin leipäjonot pitenevät entisestään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012031615326156_uu.shtml

Vastakohtana Urholle, jonka mielestä kokoomus johtaa demareita, tokaluokkalaisen mielestä demarit johtavatkin hallitusta ja näin myös kokoomusta. Näin voi päätellä ainakin siitä, että kokoomuksen ajama arvonlisäveron korotus onkin hänen mielestään yhtäkkiä SDP: n suunnitelma.

Tosiasiassa tuossa Hurstinkin kritiikissä puhutaan hallituksen suunnitelmista, ei SDP: n, vaikka tokaluokkalainen vääntää tuostakin hänelle niin tutunomaisen epätotuuden.

Taisi muuten olla demareiden vaalilupauksissa myös valtionvelan pysäyttäminen. Täälläkin joku väläytellyt velkakelloa siinä tarkoituksessa, että huonosti menee. Harvoinpa sitä omaakaan taloutta tasapainotetaan muuten kuin menoja leikkaamalla. Toinen vaihtoehto aina tulojen lisääminen ja tästä kaiketi hallituksessakin tullaan vääntämään.

Joku on vaatinut 5 miljardin leikkauksia valtion menoihin. Demarit ovat tunnetusti ajaneet pienempiä leikkauksia (korkeintaan puolet tuosta) ja elvytystoimenpiteitä, joiden seurauksena saataisiin kansantulo kasvamaan. Demareita on porvarilehdistö kritisoinut liiallisen painon asettamisesta kansantulon kasvuun, samalla kun he ovat pääkirjoituksissaan vaatineet suurempia leikkauksia valtion menoihin.

Faktaa on sekin, että mitä tahansa leikataan tai mitä tahansa veroa nostetaan, koskee se aina köyhiä suhteellisesti enemmän kuin rikkaita. SDP esitti suurituloisille solidaarisuusveroa. Sekin on ehditty tässä itsekkäässä ilmapiirissä tuomita jo moneen kertaan. Aika näyttää mihin hallituksen budjettiriihessä päädytään. Hyviä vaihtoehtoja sieltä on turha tässä tilanteessa odottaa, oli hallituksen kokoonpano sitten mikä hyvänsä.

34
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 12. 03. 2012 13:01 »
Kivimäen onnistui mahduttaa kolme paksua väitettä samaan viestiin. Mitä nyt ensinnäkin tulee siihen, että olisi tuonut AKT-sopan tähän ketjuun, niin sehän ei pidä paikkaansa. Olin vasta neljäs, joka kirjoitti siitä. Kivimäki itse oli minua ennen, ja itse asiassa juuri Kivimäen viesti aloitti laajemman keskustelun, koska ensimmäinen viesti oli oikeastaan pelkkä linkitys.


Totesin asiaa tarkistamatta, että taisit olla ensimmäinen. Olet tässä asiassa oikeassa, se oli nimimerkki herkkoo joka toi Rädyn tähän ketjuun. Hän kyllä aloitti ay-ketjussa otsikolla ” Oikeen kunnon perusdemari?” ja siirsi keskustelun myöhemmin tämän otsikon alle jotta Rädyn käytös voitaisiin yhdistää demareihin.
Oikeastaan ylläpidon pitäisi ohjata tai pitää keskustelu oikean otsikon alle, mutta eihän täällä ole moderointia ollenkaan.

Quote
Vielä paksumpi on Kivimäen väite, että nimenomaan minä olisin "pahastunut" persuihin kohdistuvasta kritiikistä. Kuulepas, Kivimäki, jos tuo "pahastuminen" on niin erityisen yleistä, niin otapa ja listaa 10 viestiä, joissa olen "pahastunut". Väite on aivan posketon sitäkin taustaa vasten , kun muistelen, että olen kertonut täällä ketä äänestin kunnallisvaaleissa ja presidentinvaaleissa. Kumpikaan ei ollut persu.

Vastasin minua koskevaan kommenttiisi ” Se että Kivimäki ottaa henkilökohtaisesti keskustelussa esitetyn kritiikin ko puoluetta ja sen edustajia kohtaan on hänen itsensä valitsema rooli. ”
Kun olen kirjoittanut perussuomalaisten otsikon alle, olet vastaillut itse tavalla, josta voin tavallasi päätellä kohdaltasi ihan samaa. Eli olet valinnut roolin, jossa ko. puolueeseen tai sen edustajiin kohdistunut kritiikki on jotenkin sinulle henkilökohtainen.

Vakavasti puhuen, vasta-argumentteja voi mielestäni hyvinkin esittää ilman että vastapuoli alkaa alatyyliin puhumaan ”pahastumisesta” tai ”ottamisesta henkilökohtaisesti” jonkin asian. Minusta siinä kirjoittajalla on aina selvä tarkoitusperä, kun joku alkaa kyseenalaistamaan kirjoittajan objektiivisuuden leimaamalla hänet jotenkin arviointikyvyttömäksi. Leimaamalla kirjoittaja ”kiihkodemariksi” , ”Lipposen ruusupuskassa kuleksijaksi” tai että ”ottaa asiat henkilökohtaisesti” pyritään kirjoittajan objektiivisuus tarkoituksellisesti kyseenalaistamaan. Poikkeuksetta samat kirjoittajat esiintyvät itse sitoutumattomina tai liikkuvina äänestäjinä objektiivisuuttaan korostaen.

Quote
Kivimäen kolmas paksu väite on se, että Rädyn käytöksellä ei ole mitään tekemistä SDP:n kanssa. Koittakaapa kysyä Kivimäeltä, pitäisikö jokaisen normaaliälyisen osata erottaa Hakkaraisen, Halla-ahon ja muiden persusuomalaisiin liittyneiden tekemiset perussuomalaisista? Oikea vastaus on tietenkin että ei pitäisi. Se on oikea vastaus myös Rädyn kohdalla, joka on SDP:n jäsen ja suurempi vallankäyttäjä kuin rivikansanedustaja.  

Tyypillinen asian vääntäminen toiseksi sinulta. Kun kirjoitin, että ” Uskoisin normaaliajatteluun kykenevän ihmisen erottavan Rädyn käytöksen ja SDP:n toisistaan”, muutat sen muotoon ettei Rädyn tekemisillä ole mitään tekemistä SDP: n kanssa. Tietysti Räty voidaan yhdistää demareihin ja sitähän sinäkin parhaasi mukaan loppuviimeksi yrität.

Minusta näiden yksittäisten töppäilijöiden, kun ne eivät liity politiikkaan, käytöstä ei pitäisi yleistää puolueeseensa. Ei varsinkaan, jos ko puolue asian tuomitsee. Tämä koskee myös edustaja Hakkaraista  ja hänen ryyppyretkiään. Ei kai se ole perussuomalaisten syy, jos Hakkarainen dokaa ? Toinen asia on sitten poliittiset kannanotot tai tässä tapauksessa möläytykset.

Halla-aho onkin jo ihan asia erikseen, koska hänen kohdallaan on kysymys poliittisista linjanvedoista ja hänet voidaan puolueen kiistatta vahvanakin vaikuttajana yhdistää perussuomalaisiin.

Jorma Kiviniemimäelle... vai mikä se nyt olikaan
toivottelen kaikkea hyvää ja heikäläisen kirjoittelusta
päätellen ihmettelen, että mahtaa olla kovaa olla demari.

Koitahan edelleen kuitenkin  jaksaa puurtaa menemään
poliittisen ykssuuntaviitoituksesi mukaan.


Ei muuten ole ollenkaan kovaa olla demari, eikä jaksamisessa ongelmia. Paljon vaikeampaa olisi olla persu tai muuten ajatella että kaikki asiat ovat päin persettä. Tuollainen supernegatiivinen ajattelu täytyy tuntua todella ahdistavalta ja elämä tosi ikävältä.

35
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 11. 03. 2012 23:11 »
Taiteilija Jalosen temperamentti näköjään oikein kuohahti, kun huutamaan ja pilkkakirvestä heiluttamaan alkoi. Nimikin jo tuossa lopussa taisi jo sekoittua, ellet sitten kuitenkin tarkoittanut sitä Maria – keskustan puheenjohtajaa.

Quote
Ne katos ei oo päässy vielä hallitukseen puolueensa asioita sotkemaan ja ihmisiä omalla konsensuksellaan kusettamaan.  

Edellä oleva lause sisältää mielestäni sen toteamuksen, että hallitukseen meno ja konsensus (yhteistyö) olisi automaattisesti asioiden sotkemista ja ihmisten kusettamista. Sen totesin olevan persuilua, koska vastaahan tuo aika pitkälle Soinin perusteluja hallitukseen menemättömyydelle.

Minä olen näkevinäni ristiriitaa siinä, että julistat politiikan olevan perseestä ja suurinta paskaa, kuitenkin seuraat sitä silti ja teet jopa poliittisia ennustuksia. Ei tämä ollut edes ensimmäinen kannanottosi politiikkaan, eikä mielipiteeni siis perustu pelkästään edeltävään kirjoitukseesi. Väittäisin tuolla perusteella, että ainakin välillä politiikka kiinnostaa sinua oikein kovastikin.

Tuo Lipposen esiin vetäminen yhteyteeni tuntuu täällä myös kovin tutulta ja on poliittista vittuilua, kuten hyvin ”normaaliajatteluun kykenevät ymmärtävät”.
Myönnän – lainaan sinua tuossa edellä piruuttani, koska lauseesi sisältää epäilyksen vastakirjoittajan ymmärryksestä. Pidän tapaa ylimielisen tökerönä.

36
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 11. 03. 2012 21:09 »

Eklundille vain huomautuksena, että ei tämän ketjun otsikko ole "provoillaan Kivimälle" vaan tämä on kaikille avoin keskustelu sosiAAlidemokraatit -nimisestä puolueesta. Se että Kivimäki ottaa henkilökohtaisesti keskustelussa esitetyn kritiikin ko puoluetta ja sen edustajia kohtaan on hänen itsensä valitsema rooli.


Taisit muuten olla ensimmäinen joka siirsi AKT: n eli ay-liikkeen sisällä olevan keskustelun tämän otsikon alle, joten etpä ainakaan itse ole keskustellut yllä olevan julistuksesi mukaisesti otsikon aiheesta. Asia ei koske Sosialidemokraatit - nimistä puoluetta.

Minä en koe ottavani mitenkään henkilökohtaisesti demareihin kohdistuvaa kritiikkiä. Toivon ylipäänsä, että asioita perustellaan. Täällä sitä tapahtuu tosi harvoin ja Jaloseltakin tuli jotain sepitystä vasta kolmannella yrittämällä. Aivan samalla tavalla voisin sanoa, että jokainen persuihin kohdistunut arvostelu saa täällä olevan persuyhteisön takajaloilleen, eli ottamaan kritiikin henkilökohtaisesti. Erityisen pahastunut on ollut juuri tokaluokkalainen.

-----------------
Jalonen kieltää persuilun, mutta perustelut suorastaan pursuavat sitä. Kun pelkästään hallitukseen meno on perseestä, kaikki ainekset persuiluun ovat olemassa. Jalonen näköjään myös yleistää asioita ihan persumaiseen tapaan. Jos AKT: n puheenjohtaja on käyttäytynyt tökerösti, on koko ay-toiminta persiillään. Toki normaaliajatteluun kykenevä ihminen muutenkin on tämän ns. sitoutumattomuuden täällä huomannut.

Ihan normaaliajattelulla en pysty näkemään demaripuolueen pasmojen olevan mitenkään sekaisin. Puoluesihteeri vaihtuu ja se on mielestäni hyvä asia. Puheenjohtaja on vakiinnuttanut asemansa oikein mainiosti. En ole ainakaan kuullut missään kritiikkiä myöskään hallituksessa olon johdosta. Yksittäisistä säästötoimista kritisoivat kaikkien hallituspuolueiden edustajat. Mitä tulee Vaasan tilanteeseen, samaahan romahdustahan täällä ennustettiin ennen eduskuntavaalejakin ja persiilleen meni nekin ennusteet. Kuten aikaisemmin totesin, enemmän nämä ovat kyllä toiveita kuin ennusteita.

AKT: n sekoilu saattaa tietysti jatkuessaan vaikuttaa ay-liikkeen ja jopa SDP: n kannatukseen, sen aika näyttää. Aivan selvänä asiaa en pidä, koska lähes koko muu ay-kenttä on kuitenkin asian tuominnut. Myös SDP tuomitsi Ahteen irtisanomisen. Uskoisin normaaliajatteluun kykenevän ihmisen erottavan Rädyn käytöksen ja SDP:n toisistaan.

---------------------
Euroalueen kuohuessa pidettiin Slovakiassa eilen vaalit. Slovakian parlamenttivaalit olivat ennenaikaiset Euroopan väliaikaisen kriisirahaston kasvattamisen vuoksi.

Oppositiossa ollut sosialidemokraattinen Smer puolue voitti ylivoimaisesti vaalit saaden 44,4 % kannatuksen ja selvän yksinkertaisen enemmistön maan parlamentissa. Mistäköhän tuo kertoo ?

37
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 11. 03. 2012 16:04 »

Lainaus: Jorma Kivimäeltä
demareiden kannatus oli plusmerkkinen.

OLI

Miten tämä on niin pirun tyypillistä keskustelua täällä, ei mitään asiaperusteluja, pelkkää tyhjää viisastelua.

Enpä ”epäpoliittiselta” Jaloselta kyllä mitään syväanalyysiä odottanutkaan, mutta odotin sentään jotain muuta kuin tämä tyypillinen persuilu, eli ennustetaan että omat toiveet toteutuvat.

38
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 11. 03. 2012 11:11 »
Ikävänä ennusteena lohkaisen tähän väliin veikkauksen, että tulevissa kunnallisvaaleissa SosDem rojahtaa ja pahasti, Joillekin sattu joskus tuleen jytky ja nyt taitaa sitten joillekin tulla NOTKU,


Ainahan sitä veikata saa. Jytkysympatioista huolimatta kannattaisi kuitenkin muistaa faktat.
Jytky näyttäisi ensinnäkin olevan hiipumassa pahasti. Toisekseen viime kevään jytkystä huolimatta Vaasan kaupungissa (myös vaalipiirissä) demareiden kannatus oli plusmerkkinen.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 10. 03. 2012 21:09 »
Voisko Jalonen hieman tarkentaa, mitä tarkoittaa suolla, josta demareiden on vaikea nousta ?
Kannatuslukuja vai mitä ?  

Politiikka on aaltoliikettä ja kannatusluvut muuttuvat nykyään yllättävänkin nopeasti. Ei ollut ainakaan minulle vaikea ennustaa, että esimerkiksi keskusta nousee vielä takaisin, vaikka näitä lopullisen tuomion antajia aina löytyy. Nopeasti protestihengessä saatu kannatus saattaa myös huveta hyvinkin nopeasti, viitteitä siitä on vahvasti olemassa.

Eklundille sanoisin, että turhaan sinisilmäisyyttäsi odottelet Saulilta mitään jytkyä. Ei presidentillä mitään todellista valtaa ole. Suurin yksittäinen syy Saulin äänestämiseen näytti tutkimuksen mukaan olevan se, ettei Suomeen tulisi homoa presidentiksi. Eli se siitä ylivoimaisesta voitosta.

Presidentti voi lausua jostain mielipiteensä, kuten voi tehdä kirkon päämies, eduskunnan puhemies, Jorma Ollila, Nalle Wahlroos tai vaikkapa Hjallis Harkimo. Media lainaa ja kaikki jatkuu entiseen malliin. Todellinen poliittinen valta on eduskunnalla ja hallituksella. Poliittistakin valtaa suurempaa on taloudellinen valta, johon edes poliittisin päätöksinkin on suhteellisen vaikea vaikuttaa.

40
Sekalaista keskustelua / Vs: sosialidemokraatit
« on: 10. 03. 2012 17:05 »
Mikael Jungner saa varmasti tunnustusta Jorma Kivimäeltä, kun on samalla linjalla. Puoluevaltuuston kokouksessa Jungner haukkui nimeltä mainiten Minna Lintosen ja sanoi, että puolue ei tarvitse Minna Lintosta ja hänen kaltaisiaan "selkäänpuukottajia".  Jungnerin mielestä hänen hoitamaa Lipposen vaalikampanjaa ei olisi saanut arvostella julkisesti vaan pimittää arvostelu ja korkeintaan tulla sanomaan suoraan Jungerille.

Valitettavasti teet tässäkin asiassa väärän arvion. Yhdyn nimittäin Lintosen kritiikkiin, enkä hyväksy puoluesihteerin käytöstä mainitsemalla yksittäisen nimen julkisesti. Tyypillistä vähän katkeraa takavasemmalle poistuvan henkilön käytöstä.


Quote
 Ei täydellisiä demareita sovi arvostella.  Niinpä juuri. Tuon minä opin jo oman demari-esimieheni kanssa.

Sinun tyylilläsi suoritettua arvostelua tuskin viitsii sietää yksikään hyvä esimies, oli hän sitten minkä tahansa puolueen kannattaja tai peräti sitoutumaton.

Pages: [1] 2 3 ... 50