Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rinnewood

Pages: 1 [2] 3 4 5
41
Mitä yhteistä on John F. Kennedyllä ja Barack Obamalla?

Vastaus: Ei vielä mitään....

(Tämä kyllä ei ollut ollenkaan hauskaa, kuulin sen USAn sikaniskalueelta...)
Joo töissäkin on tullut puhetta aiheesta. Jopa jotain veikkauksia siitä milloin ensimmäinen attentaatti kohdistuu tuohon suuntaan. Eipä ole hauskaa myöskään, mutta jotenkin realistiselta tuntuu että attentaattia olisi odotettavissa..? Jokohan aiheesta ollaan vetoja vetelemässä?

42
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 24. 10. 2008 23:11 »
Risuttaa ettei ole päässyt muutamaan viikkoon omaan saunaan hikoilemaan.. Remontti sillä suunnalla venähti hiukan yli kun keskinkertaista ei millään kehtaa laittaa.
No ehkä jouluksi tuota uutta saunaa saa sitten hehkutettua itseni sekä kaikkien ystävieni iloksi?


43
Valtuuston tietoon / Re: Hevosurheilukeskus
« on: 17. 10. 2008 22:10 »
Kaupunkihan on täynnä salibandyn harrastuspaikkoja. Keksitään jotain muuta välillä - sellaista mitä täällä ei ole.
Minulla on käsitys, että salibandypaikoista on pulaa ja harrastajamäärät hurjia.

Niin olisi moottoriurheiluharrastajiakin, mutta ei ole ensimmäistäkään harjoittelupaikkaa osalle lajeista.... mut mut.. eihän se ole oikeeta urheilua eihän? ;)
Eipä niin, mutta kun motoristit kustantavat omat huvituksensa niin siihen ei pitäis olla kellään mitään huomauttamista..?!
Kyllä moottoriurheilun harrastajille on myötätuulta liikkeellä! ;) Nyt on ollut hiljaista täällä naturafoorumilla mutta aika näyttää, ehkä joidenkin lehtien palstoilla näkee juttua pian?
Tämä kommentti moottoriurheilun puolesta oli yhtä lähellä otsikkoaihetta kuin taannoinen pilvilampiaihe itse moottoriurheilukeskustakin.. vai mitenpäinsenytmeni?!

44
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 17. 09. 2008 21:09 »
Risuttaa:

Edellisiin aiheisiin viitaten, tarjousten ja plussapisteiden perässäjuoksijoiden yksisilmäisyys.
Ja risuttaa myös netin kiinnostumattomuus viimeaikoina omiin harrasteisiin ja vapaa-ajan vieton aktiviteetteihin suhteutettuna..!

Siispä risutus ei ole pahaa laatua. Mielekäs ja jotensakin järkevä puuhastelu on vain laitettava jonkinlaiseen arvojärjestykseen.. ;)

Poistunpa jälleen pitkästä aikaa ja palaan joskus kun on tällaista joutoaikaa joten kuud nait!

45
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 17. 09. 2008 21:09 »
ilostuttaa oman saunan runsaan kahden tunnin aikana aiheuttama raukea tila..

46
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 15. 08. 2008 23:11 »
...
Tuon autokuumeen nostattaminen on aika tärkeätä siinä vaiheessa kun täytyy alkaa etsimään uutta kiesiä alle!
Perustelen asiaa siten että itsellä on jo pitemmän aikaa ollut tilanne että tuo 90-luvulla valmistettu saksalainen kehonsiirtoväline alkaa olla tiensä päässä. No, ei siinä mitään vikaa ole, mutta todennäköisyys siihen että kohta koko keksintö hajoaa alle on varsin suuri. On nimittäin kilometrejä mittarissa sen verran että paaliin olisi jo pelkästään sen perusteella joutanut aikoja sitten. Jo viime vuonna piti kyseinen menopeli poistaa elävien kirjoista mutta kun niin pikkuvaivalla sai leiman paperiin niin joutui jatkamaan ajoa ainakin vuodella. Nyt tiedän että seuraavaan leimaan ainakin raidetangon pää tarvis vaihtaa, ja sekään ei ole mikään kovinkaan monen euron juttu..
Yksi melkoisen suuri ja nolo syy autonvaihto haaveille on puhtaasti kyllästyminen! Jotain uutta tarttis tilalle. Siis ei vuosimalliltaan uutta, vaan ihan itselle jotain erilaista, uutta, pitkästä aikaa.

Nettiautoa on tullut surffailtua jo pidemmän aikaa mutta ei oikein meinaa minkäänlaista kipinää iskeä.. Onhan siellä vaikka mitä mutta sitten se surullisen kuuluisa "järki" latoo jotakin faktaa pöytään ja joudun palaamaan takaisin lähtöruutuun. Ei oo heleppoo.. Mikä neuvoksi?

Tadaa, Asia ei ole enää ongelma! Näin kauan tosiaan kesti, mutta hyvät päätökset joutuu pehmittämään jonkin aikaa. Nyt on alla 250tkm vähemmän ajettu ajopeli ja olen oikeasti hankintaani tyytyväinen!

47
Sekalaista keskustelua / Re: Mikä nimeksi?
« on: 15. 08. 2008 21:09 »
Anna alueelle nimi!
Tälle keskustelualueelle voisi luoda aivan oman ja mielenkiintoa herättävän nimen. Paras nimiehdotus valitaan keskustelualueen nimeksi.  Toriparlamentti, Baari ja Flätinää ovat melko tavaomaisia.  Keksi parempi.
Olis varmaan ajatusta käyttää jotain perivaasalaista sanaa tai sanontaa ainakin osassa nimeä? En tällä erää lukenut koko ketjua läpi vaikka olis ajatus jo hyödynnetty. Jotain vois kuitenkin heittää vaikka ihan lonkalta sen enempää empimättä:
-Ylipedia
-Nettijoppari
-Ketkälä

Tässä vapaasti käyttöön jonkinlainen ajatuksen juoni. Jalostakaa mieleiseksenne! :)

48
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 08. 2008 23:11 »
Aika syvällä mutapohjassa tönöttää tuon veneen köli.. Ja vaikka tuota ruopattaisiin niin eikös se lahti ollu valleilla suljettu ja silloilla yhdistetty? Mihis tuon veneen masto kääritään sillan alituksen ajaksi?
No, oli miten oli. Kajakilla kyllä pääsee vaikka aamukasteisesta nurmikosta liikkeelle, mutta kauanko kestää meloa esim wärtsilään eli onkkarin perukalle? Tunti? Puoli..? Voisi lainata taannoista finnairin mainosta lievästi muutettuna lentäjien lakon aikaan ajoitettuna, eli "Kävellen olisit jo perillä.." :)
Kyllä se meren läheisyys on ihan kivaa mutta ei sillä pidä ruveta itsepetokseen. Hiukan realismia kehään. Maisemat on silti todella upeat! Ja edelleen tuo kajakkimelonta vallan nastaa puuhaa leppoisana ja aurinkoisena lomapäivänä! Jos tallissa odottaa corvette niin kyllä menen sillä mielummin duuniin kuitenkin.. Kun lämmityksestä ja vinan juonnista säästyneet rahat saa laittaa bensaan niin kuka siitä kehtaa valittaa?!

49
Ilmaston muutos on suurta bisnestä jolla saadaan vihreätkin kuluttamaan, eli antamaan entistäkin suurempi ekologinen jalanjälki tähän maailmaan!

50
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 01. 08. 2008 10:10 »
Näyttää olevan hyvin arka aihe kun joillakin hiiltyy käämit melko pienestä. Jatkakaa rauhassa "keskustelua"..

51
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 31. 07. 2008 20:08 »
Pointti olikin siinä että täytyy takoa kun rauta on kuuma! Oli miten oli, mokia tuolla varmasti on tehty, ja muutenkaan mikään ei ole ikuista. Nyt on hetken aikaa vaasa ja asuntomessut jokaisen foorumin tapetilla ja sitä voi joko hyödyntää tai sitten voi pissiä omille kintuilleen ihan omaehtoisesti.
Tuohon vain kiinnitin huomiota kun kovin vakavamielisiä moitteita sekä ihan suoraa ilkeämielistä huhunheittoa tuntuu olevan ilmassa. Siis jos jollakin on faktatietoa jonkin talon purkamisesta niin luulis sitä faktaa löytyvän myös julkisuuteen asti?
Se mitä messujen jälkeen tulee niin siitä saatte te vaasalaiset sitten märehtiä keskenänne. Tuskinpa se herättää vastaavanlaista valtakunnallista julisuutta kuin tämänhetkinen tila jossa elämme. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran.

Ja kuten toissapäiväisestä postauksestani tähän keskusteluun voi havaita, en toki antanut ihan täysiä pinnoja joka asiaan!

52
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 31. 07. 2008 19:07 »
Onhan tuo onkilahtikin muuttunut merkittävästi edukseen kun se ruopattiin. Miksi siis ei tuo asuntomessualueen ranta voisi myöskin vielä muuttua tuosta?
No, peripohjalaista kateutta tuntuu olevan ilmassa kun joku on saanut omakotitalon parin kilometrin päästä torilta ja vielä meren rannalta! Olkoonkin että se meri on kaikille vaasalaisille sama. Ennen messuja jotkut hikoili siitä kun se kaupungin ainoa luontoparatiisi nyt raiskataan, ja nyt se onkin sitten vaan joku "lutakko"!

Asian vierestä: Tänään oli komea päivä istuksia tuolla oman puutarhan patiolla ja toissa päivänä kerätty kirjallinen materiaali tuli selattua läpi. Milloin aikaisemmin on kaikenmaailman sisustuslehdistä, tekniikan maailmoista ym talotehtaiden mainoksista lähtien kirjoitettu yhtä paljon vaasasta?! Koko ajan radiossa ja teeveessäkin on aiheesta jotakin. Pääasiassa positiivista! Ottakaa nyt homeperseet kaikki irti tästä (toistaiseksi) myönteisestä julkisuudesta!!

53
Nyt olemme pahasti riippuvaisia ulkomaisista uraanin, öljyn ja maakaasun toimittajista. Kukahan ne viimeiset energiavarat käyttää? Suomi?

Pakko kommentoida tähän: Loppuvatko ne ennen kuin uutta on kehitetty tilalle?
Lisää kommenttia: Jos loppuu niin viimeinen käyttäjä on varmaankin juuri suomi. Sitä vanhaa varastoa riittää kun menekki on mitä on..

54
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 07. 2008 20:08 »
En ole vielä itse messuilla käynyt mutta pitääkö kuulemani paikkansa että omakotiasuminen aluella on verrattavissa rivitaloasumiseen?

Rivitalossa naapurit erottaa toisistaan yksi seinä. Omakotitalossa kaksi seinää ja hajurako.

...paremmissa omakotitaloissa usemapi metri sitä hajurakoa!

55
Tuossa aikaisemmassa, Osalan lainaamassa A.Majavan jutussa oli yksi ajatushelmi:
Quote
Tiedon hankinnasta, hyvien ideoiden heittelemisestä, omasta kekseliäisyydestä, luovasta rakentelusta ja päästöjen minimoinnista pitäisi tehdä kansallisurheilua, jokamieslaji. Toisaalta suuryritykset tulevat jatkossakin tekemään kaikkensa, jotta säilyisimme niistä mahdollisimman riippuvaisina.

Eli tuota omaa takapiharakentelua, käden taitojen ja ajatuksien harjaannuttamista sekä muuta maanläheistä duunaamista täytyis valtionkin tukea hieman enemmän. Omaakin "harrastusta" liippaa melko liki tuo sähköautoidea, vaikka sovellus saattaisikin olla hieman toisenlainen ja varsinkin toisen näköinen!

Mikäli jossain vaiheessa yleistyisi tuollaiset osakokonaisuudet joilla vanha bensamotti korvataan sähkövoimalla kohtuukustannuksin niin saattais olla pian mielenkiintoa erääseen sovellukseen. Ei niitä tule jollei niitä jotkut pelle pelottomat, tekniikan osaajat ja harrastajat ala niitä erikseen kehittelemään.

Mutta kuten sanottua, onhan niitä energiaa säästäviä keksintöjä tehty ennenkin. Jotkut monikansalliset konsernit ovat aina kiinnostuneita ostamaan tuollaiset ideat pois "kuleksimasta".

En tiedä liittyykö suoraan asiaan mutta minne hävisi se suomalainen "halkomoottori" keksintö joskus takavuosina? Eikö se ollut toimiva vai ostiko joku senkin patentin/mallisuojan pois?

56
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 07. 2008 19:07 »
Tänään tuli vihdoinkin käytyä tuolla asuntomessuilla.
Olihan siellä kaikenlaista nähtävää. Niin hyvää kuin myös vähemmänkin hyvää. Jotkut ratkaisut olivat melko ..sanoisinko mielenkiintoisia! Esim. vessa/kylppäri ilman ovea (joo huomasin, väliovet oli valtaosin poistettu tilapäisesti mutta siinä alkupään talossa, oliko nyt se musiikkitalo? ei ollut mitään havaittavaa oven paikkaa, karmia, saranaa tms veräjää yläkerran saniteettitilan edessä!), keittiö+olkkari yläkerrassa ja tosiaan poreammeisiin mennään nykyään vaatteet päällä?! Itse menisin kyllä aatamin asussa mutta jos ammeelta on suora näköala kadulle tai naapurin keittiöön niin.. juu ei.
Yksi talo loisti steriilin valkoisena että sisälläkin piti käyttää aurinkolaseja.
Paljon käytäviä ja sokkeloita.
Komeita terasseja, mutta tuo uusi muovimainen massapuristeesta leivottu "terassilauta" on melko yrjöttävä. Aitopuiset terassit loistivat edukseen!
"Energiataloja?" :D Mihin keskivertoperhe (2aikuista+1,8lasta) tarvii monta sataa neliötä, ja niitä kuutiometrejä oli enemmän kuin kotitarpeeksi?!
Lastenhuone yläkerrassa tehty kaksikerroksiseksi. Vaikeat avoportaat parvelle aiheuttaa varmasti jokusen pää edellä-alastulon..?
Halvan tuntuisia pintamateriaaleja joissain kohteissa. Viilua, puristemassa-putulevyä, vaneria, pahvia? tms. Toki oli myös aitoa kivitasoa, massiivipuuta ym siellä jossa oli maltettu satsata.
No, ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Terassit ja näköalat oli komeita. Alueen yleisilme nätti ja viihtyisä. Paljon muutakin jota täytyy vielä sulatella.

Pääasiassa talot oli mielestäni sen oloisia että raskaan työpäivän jälkeen on viihtyisä paikka oikaista koipia.. Tosin tuollaista puolen miljoonan euron mökkiä en lähtis pelkällä duunarin eli sen raskaan työn raatajan palkalla makselemaan.

Kerrostaloissa ei juurikaan käyty. Ei ole kiinnostusta siihen asumismuotoon.

Kannatti mielestäni käydä messuilla. Koko päivä meni mukavasti, varsinkin kun ilma oli upea ja varusteet oli asianmukaiset. Kolmekymppiä meni lippuihin, kahdeksan euroa kahden ihmisen välipalatuokioon ja monta kangaskassia täynnä brosyyreitä tuli muistoksi.

Oli kaikesta huolimatta mukava palata omaan kotiin kaiken näkemänsä jälkeen! ..tai no, harmittaa kun sinne majakkaan ei päässyt maisemia ihailemaan! ;)

Tulipa nähtyä mitä saa liki kymmenisen kertaa isommalla lainarahalla nykyiseen verrattuna, kallista näköjään tuo nykydisaini...

57
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 18. 07. 2008 23:11 »
RDD

          Risuttaa, kun isoveli Ruotsista valvoo meitä.....
Jos ei ole pahoja aikeita tai muuta salakähmää niin mitä sillä on väliä?!

58
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 17. 07. 2008 00:12 »

Niinpä niin, Monica ei oikein hallitse ruotsinkieltä, Näin ( finnar kan inte samma som vi svenskar)
ja näin ( vi bygger en stor stad hit på svenska kusten. Joten nyt olen varma että täti Monica pilailoo.

 Mistä ihmeestä noita kieltenopettajia oikeen kasautuu tänne?  
No kyllähän tuon jo maalainenkin näkee ettei Monican ruotsinkieli ole mitään puhdasta svenskaa edes murtaen joten selkeää provoa on liikkeellä!

59
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 16. 07. 2008 23:11 »
Onko joku joskus nähnyt kaksi vakavannäköistä miestä istumassa käsi kädessä Suvilahden kaislikossa? Liittyykö tämä asia jotenkin Vaasan asuntomessujen yhteydessä olevaan Kivikkopuutarhan ympäristötaidenäyttelyyn ja pinkkeihin telttoihin? Ovatko ”Ympäristötaidetta-näyttelyn” tulkinnat olleet aivan liian häveliäitä?

Lue blogin juttu:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/810-Steenkaaritaidetta-Vaasan-asuntomessuilla.html
Täh?!
Oliks toi joku homostelunäyttely kun pinkki telttaleiri oli pantu pystyyn?! Mitä kummaa.. Onko nuo teltat sitten ihan "aktiivikäytössä" ja mihin aikaan messuille kannattaa mennä ettei häiriinny mahdollisesta karjunnasta ym melusta mitä tuolta telttaleiristä saattaa kantautua...?!

Kyllä tää maailma on sitte kummaan suuntaan menossa.. Kaikkee sitä ihminen näkee vaikkei oo vanhaksi vielä eläny.

60
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 15. 07. 2008 20:08 »
Tämä ukko on ainakin menossa jonakin päivänä tuonne asuntomessuille ja ottaa tottakai mukaan tuon paremman näköisen kanssaeläjän!

Kunpa pystyis suodattamaan mielestään kaiken sonnan mitä aiheesta on täällä kirjoitettu että osais nähdä messut ikäänkuin ulkopuolisen silmin, ilman ennakkokäsityksiä ja muitakaan mielikuvia.

Kuinkas moni tällä foorumilla on jo käynyt "turistina" tuolla, nyt sen jälkeen kun messut virallisesti on avattu? Ja jos pystyy asettumaan muualtapäin suomea tulleen messuturistin housuihin niin millaisen vaikutelman messut tekee?

61
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 26. 06. 2008 18:06 »
http://www.autabuy.com/Gallery/?ID=232155&ShowAdSense=1&K=1966%20PONTIAC%20GTO%20

1966 PONTIAC GTO
1966 PONTIAC GTO 4-SPEED. 389 TRIPOD. PHS DOCUMENTED, RESTORED, GARAGE KEPT. NEW PAINT. EXCELLENT ORIGINAL INTERIOR. NEW CLUTCH, WHEELS AND TIRES. NEW CORRECT VINYL TOP, BUMPERS AND TRIM. FULLY SERVICED AND DETAILED. READY FOR CRUISE OR SHOW.

Price: $32,900.

 


Nostalgiaa vai kuinka Rinnewood..;)
Jep! :)

Eilen tuli telkkarista, Jim kanavalta, ohjelmaa ameriikan muskeliautoista ja siinä esiteltiin melkoisen kattavasti tuota geeteeoota. Taitaa tulla tänäänkin ties monettako kertaa uusintana, puolen yön tietämissä, joten yökyöpelit telkkarin ääreen!
Aikansa klassikko jossa silmä lepää tänäkin päivänä. Luonnossa toki näyttää ja kuulostaa vieläkin paremmalta..

62
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 11. 06. 2008 21:09 »
Fiksuhuudon pojjaat tarjoaa nyt huudon voitoksi treffejä Johanna Tukiaisen kanssa.  Johanna kuka?  Koita nyt kaivella muistiasia.  Huutaminen alkaa sunnuntaina.  Neiti Tukiainen mainostaa itseään myös youtubevideolla.

Saas nähdä mitä tästäkin tulee?


..varsin fiksua? Menkääs nyt joukolla huutamaan! Jokos ne taulutelkkarit on huudettu, vai tuleeko sellainen kaupanpäällisenä?
Mitäs muuten ne treffit pitää sisällään? Kustantaako fiksuhuuto tai itse tukiainen esim matkat ja safkat? Ja saako ottaa oman muijan mukaan? Entäs majoitus mikäli matka on riittävän pitkä, vai tuleeko tukiainen voittajan omaan kotiin?
Pitääkö naputella jotain tekstiviestiä saadakseen moisen pikavoiton? Vai joko se arvottiin eli mitäs se kanerva tuossa viimeksi selitti..?!

jännäksi käy nämäkin pelit!

63
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 06. 06. 2008 22:10 »
IKEA ei koskaan tule Vaasaan siitä yksinkertaisesta syystä että ympyrästä. jonka focuksessa IKEA sijaitsisi, on 180 astetta vettä.
Eikös samasta syystä olisi pitänyt olla rakentamatta tuo sundsvallin ikea?
Kyllä se vaasaan tulee jos vain kaikki menee putkeen, älkää nyt hyvät ihmiset pilatko tätä(kin) tilaisuutta!!
Vaikka en huonekalujani tuolta hakisikaan niin totta mooses tuollainen vetää muutakin kiinnostusta alueellisesti. Voihan sen toki antaa seinäjoellekin..?
Ja vaikka ikea tuleekin tuonne lentokentän tuntumaan niin kyllä jokainen keskustan tai lähiön mummo hakee sen kahvipaketin ja näkkileipäpaketin lähimmästä kaupasta. Jopa siitäkin syystä että eikai ikeassakaan ihan mitä tahansa myydä kuitenkaan? Ei ne pikkukaupat mihinkään kuole vaikka tuollaisia isompiakin keskittymiä tulisi. Vaatii vain hiukan pelisilmää ja sopeutumista kauppiailtakin tiedostaa omat heikkoudet ja vahvuudet!

64
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 06. 2008 22:10 »
Oli miten oli, mutta ilman tuota ympäristöseuran alullepanemaa mutkaa matkassa taloyhtiön remontti olisi saanut jatkua keskeytyksettä!
Mielenkiintoista sinänsä että vaikka pohjalaisen mielipidepalstalla julkaistussa, ympäristöseuran kirjoituksessa, viitattiin suoraan tänne vaasalaisia.infoon niin tällä foorumilla eivät ole vaivautuneet ainakaan nimellään oikaisemaan mahdolliset vääryydet tai suoranaiset valheet?!

Näyttäis siltä että asiaa yritetään tuon terroristiseuran sympatiseeraajien toimesta kääntää yleiseksi saivarteluksi. Olisko sittenkin ollut aihetta antaa taloyhtiön hoitaa remonttinsa rauhassa? Ja kannattaisikohan seuraavalla kerralla harkita toisenkin kerran ennenkuin lähdetään tekemään kiusaa vastaavassa tilanteessa?!

Ympäristöseuralle vinkki: Lappu luukulle jossa lukee "kunnia meni mutta maine kasvoi"


..ja vielä ihmetellään miksi mikään kunta ei halua liitosta vaasan kanssa!

65
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 29. 04. 2008 20:08 »
:) Vaarilla on ihan selvästi silmää kauneudelle!
Vappua saattaakin tuo DeSoto hyvinkin odottaa kuten sadat muutkin upeat vanhat jenkit vaassa, plus tuhannet muutkin ympäri suomen..
Vappuhan onkin perinteisesti tuo kesäkauden aloitus monelle harrasteautolle joten lähiaikoina onkin sitten tiedossa merkittävästi paranevaa katukuvaa!
Tuo vanhojen hienojen autojen määrä vain kasvaa joten lukuisia talven aikana valmistuneita sekä maahantuotuja uutuuksia täytyy taas bongata vappuna.

66
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 12. 04. 2008 00:12 »
Meillä on näköjään Karin kanssa yhteisiä tuttuja! :)
Paulahan on eräänlainen uranuurtaja vaasalaisen autoharrastuksen saralla ja todella aktiivinen monitoiminainen sekä ideanikkari parhaasta päästä! Hänellä nuo vanhat autot eivät ole mikään harrastus vaan elämäntapa.

Tuo mopilistien ambulanssitempaus oli ihan hieno juttu!
No stefankin pääsi nyt ensimmäiseen elokuvarooliinsa
Ai olikos sinne kuvauksiin menossa oikein tuo auton miehistökin? Luulin että vain autoa tarvittiin leffan filmauksiin mutta jos henkilöitäkin tarvitaan kyseiseen tarkoitukseen niin hieno juttu! Vaasalaisia kasvoja valkokankaalle!
Kaikkea vaasaan liittyvää myönteistä julkisuutta on aina hehkutettu mutta tuntuu että nyt kun on kyseessä jokin juttu mikä liittyy jollain tavoin näihin vanhoihin ajoneuvoihin niin aihe halutaan vaieta kuoliaaksi..? Kummaa asenteellisuutta! ;)

67
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 11. 04. 2008 15:03 »
Meillä on näköjään Karin kanssa yhteisiä tuttuja! :)
Paulahan on eräänlainen uranuurtaja vaasalaisen autoharrastuksen saralla ja todella aktiivinen monitoiminainen sekä ideanikkari parhaasta päästä! Hänellä nuo vanhat autot eivät ole mikään harrastus vaan elämäntapa.

Tuo mopilistien ambulanssitempaus oli ihan hieno juttu!

68
Valtuuston tietoon / Re: Nyt nykii..Uusi ravikeskus.
« on: 05. 04. 2008 22:10 »
Tesu osaa kyllä sanoa hienosti sellaiset jutut mitä itse kullakin käy mielessä! :)
Noista muista urheilumuodoista tuli mieleen eräs pikku juttu jota aikoinaan ajattelin.
Siis sellainen homma että oltais elvytetty henkiin eräänlaista "runabout" kisaa jonnekin vaskiluodon ja kaupungin väliselle merialueelle?
Kyseessä olis ollut sellaiset maailmansotien välisellä ajalla rakennetut pikaliipparit joita tänäpäivänäkin suomessa löytyy joitakin kappaleita! Plus kaikki replikat joita on tehty likimain liukuhihnalla viimeisten vuosien aikana. Niinsanotuiksi "pirtuveneiksi" niitä on härmässä kutsuttu.

Alkaa meikäläisellä sykkimään kaiken moottoriurheilukiihkoilun lisäksi kun puhutaan vanhoista pirtuveneistä..! :) Kenties aihetta omaan otsikkoonsa?

69
Valtuuston tietoon / Re: Nyt nykii..Uusi ravikeskus.
« on: 04. 04. 2008 22:10 »
No mikäs siinä, ravi tai mitä lie urheilukeskuksia vain lisää mikäli hankkeen puuhamiehet hoitaa hommalle rahoituksen ja perustaa jonkinlaisen yhdistyksen toiminnan tueksi.. Ellei sitten vallan veronmaksajien kukkarolla ruveta luomaan romaneille ajanviettopaikkaa ja totopelaajille rahankaatoränniä? No, kai niille karvaooppeleillekin täytyy joku kilparata saada ennenkuin meetvurstitehdas kutsuu..
;) No pisnes kai se on näissä hevospelijutuissa kaiken takana?

Suokaa minulle hieman sarkasmin ryydittämää tilannehuumoria tästäkin aiheesta..

70
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 29. 03. 2008 20:08 »
Olipas puiseva mopedi tuossa aikaisemmassa viestissä!
No, takaisin otsikkoaiheeseen. Tuon autokuumeen nostattaminen on aika tärkeätä siinä vaiheessa kun täytyy alkaa etsimään uutta kiesiä alle!
Perustelen asiaa siten että itsellä on jo pitemmän aikaa ollut tilanne että tuo 90-luvulla valmistettu saksalainen kehonsiirtoväline alkaa olla tiensä päässä. No, ei siinä mitään vikaa ole, mutta todennäköisyys siihen että kohta koko keksintö hajoaa alle on varsin suuri. On nimittäin kilometrejä mittarissa sen verran että paaliin olisi jo pelkästään sen perusteella joutanut aikoja sitten. Jo viime vuonna piti kyseinen menopeli poistaa elävien kirjoista mutta kun niin pikkuvaivalla sai leiman paperiin niin joutui jatkamaan ajoa ainakin vuodella. Nyt tiedän että seuraavaan leimaan ainakin raidetangon pää tarvis vaihtaa, ja sekään ei ole mikään kovinkaan monen euron juttu..
Yksi melkoisen suuri ja nolo syy autonvaihto haaveille on puhtaasti kyllästyminen! Jotain uutta tarttis tilalle. Siis ei vuosimalliltaan uutta, vaan ihan itselle jotain erilaista, uutta, pitkästä aikaa.

Nettiautoa on tullut surffailtua jo pidemmän aikaa mutta ei oikein meinaa minkäänlaista kipinää iskeä.. Onhan siellä vaikka mitä mutta sitten se surullisen kuuluisa "järki" latoo jotakin faktaa pöytään ja joudun palaamaan takaisin lähtöruutuun. Ei oo heleppoo.. Mikä neuvoksi?

71
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 22. 03. 2008 21:09 »
Olihan vallan mainio autonäyttely tuolla hellsingissä! Pendoliinolla mentiin ja mandoliinolla tultiin, vai mikä se nyt oli.. No, sähkövoimalla meno-paluu ja liukkaasti meni matka.

72
Sekalaista keskustelua / Re: Autokuume
« on: 18. 03. 2008 21:09 »
Noista sähköautoista tuli mieleen kaverin lohkaisu. Oltiin jokunen vuosi sitten vaasanpuistikon liikennevaloissa, vasemmalla kaistalla. Oikealla vieressä joku uudempi avensis tai mikälie vokkipannu. Kaveri istui apukuskin paikalla (kesäilta kun oli niin silloisessa buickissani oli kaikki ikkunat alhaalla) ja kantavalla äänellä pohti viereistä autoa silmillään mittaillen että "mihinkähän koloon tuossa laitteessa patterit vaihdetaan..!" Täytyy tunnustaa että pikkasen hävetti..

No, aiheeseen. Autokuumetta pääsee hehkuttamaan pääsiäisenä tuonne valtakunnan isoon kevätnäyttelyyn:73
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 26. 02. 2008 20:08 »
Nettiadressi jonkun kaupan saamiseksi kuullostaa melko fanaattiselta!
Pikaisella vilkaisulla näytti hyvin naisvaltaiselta tuo allekirjoittaneiden lista, joten ehkä ymmärtää asian..?
Mutta onhan niitä adresseja kerätty paljon ihmeellisempienkin asioiden vuoksi!

Kaikkee sitä ihmiset vouhottaa, se tulee jos on tullakseen. Aika näyttää miten käy!

74
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 23. 02. 2008 22:10 »
Tulipa töissä kollegan kanssa keskusteltua aiheesta. Hän on juuri niitä miehiä joiden eukot on kulkenu haaparannan ikeassa säännöllisin välein peräkärryinensä. Mainitsin vain että pian hakureissut taitaa lyhentyä, niin työtoveri sano siihen että "ei siinä enää ole mielenkiintoa jos kaikilla alkaa oleen samaa ikeatavaraa kotonansa"
Tarkoitti lähinnä sitä että jos ikea on riittävän kaukana niin otetaan töistä päivä vapaata ja sitä skeidaa mennään hakemaan, mutta mikäli myymälä löytyy "liian" läheltä niin täytyy keksiä muita keinoja erottua muista heimoveljistä tuon sisustuksen saralla..

Tulipa vaan mieleen että toivottavasti moni muukin ajattelee silleen niin jurvan puusepillä on edessä lihavat vuodet..? Mistäs muualta enää kovin persoonallista ja yksilöllistä voi hankkia kuin jurvalaasilta?! ;)

75
Sanokaas nyt että kuulinko ihan oikein myöhäisuutisissa että vihreä puolue vaatii tuhannen tuulivoimalan rakennuttamista suomeen?!
Jos näin todella on niin ymmärtääköhän ne millainen lukumäärä tuo tuhat (1000) mahtaa olla?
Onhan taas hienoa kun tämä kitukasvuinen kansa yrittää pelastaa maapalloa silmänlumeen avulla ja omaa kilpailukykyään rajoittamalla, huhheijaa sano..

Tuosta hieman lisäinfoa kaikille tuulivoimafaneille niin osaa suhteuttaa asioita toisiinsa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuulivoima

Peeveli mainitsikin tuossa aikaisemmin melko hyvin:
Quote
Ei energian hintaa tule tarkastella yksittäisen talouden näkökulmasta. Suomi on mukana eurooppalaisessa ja globaalissa kilpailussa kylmin lähtökohdin. Olosuhteistamme johtuen meidän suhteellinen energiankulutuksemme on huomattavasti korkeampi kuin kilpailijoillamme. Nämä kustannukset heijastuvat kaikkeen mitä tuotamme tai kulutamme.

Meillä ei ole varaa verottaa energialla kilpilukykyämme kuralle. Energiaa on pystyttävä tuottamaan ja myymään mahdollisimman halvalla hinnalla. Vain se takaa maamme kilpailukyvyn nyt ja tulevaisuudessa.

Elikkäs tuulivoima ei ole avain onneen ainakaan täällä suomessa. Ymmärrän toki T.Osalan näkökulman asiaan että vaasassa on valtavasti sähköalan aiheeseen liittyvää osaamista ja tietotaitoa ja mikäli tämä juttu saataisiin huijattua ihmisille niin vaasassa riittäisi työtä monelle pitkäksi aikaa. Mutta onko se sitten ympäristön ja energiantuotannon kannalta paras vaihtoehto?

76
Yleistä keskustelua / Re: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 22. 02. 2008 19:07 »
Nimenomaan valokuvauksessa pätee hyvin vanha sanonta: "Tämä päivä on huomisen historiaa"

Eli jos on tiedossa jotain kohteita joiden maisemallinen ulkoasu tulee muuttumaan lähiaikoina niin eikun kuvaamaan. Muutenkin pelkkää katukuvaa on hauska kuvata. Ei kannata odottaa että ihmiset ja autot väistyvät mahdollisen kohteen edestä kun nekin edustavat tulevaisuudessa sitä ajan kuvaa.

Ja varsinkin nykyautoista puhuttaessa, uskokaa tai älkää, mutta nykyajan elektroniikalla kyllästetyt autot saattavat olla sellaista kertakäyttötavaraa joita moni ei edes muista parinkymmenen vuoden päästä. Mallit vaihtuvat jatkuvalla syötöllä ja vanhemmasta päästä työnnetään paaliin sinänsä hyviäkin autoja joiden korjaaminen vain olisi ylivoimaisen kallista ja mielenkiinnotonta, toisin kuin vanhojen seitsämänkymmentäluvun ja sitä vanhempien kohdalla joissa tekniikka on vaikeusasteeltaan tuota lego-osastoa ja muotoilu silmää hivelevää mitä vanhempaan mennään..

Mutta takaisin aiheeseen, niin tuota kaupunkikuvaa ja muutakin lähiömaisemaa ei ole milloinkaan liian myöhäistä tallentaa kameraan!

77
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 22:10 »
Etkö sinäkään Rinnewood ole käynyt Ikeassa?? (Käyhän tutustumassa.) Mitäs materiaalia sinun komerosi ja keittiökaappisi ovat? Kokopuuta? Miksi ihmeessä?
No en ole todellakaan käynyt. Varmasti käynkin sitten jos tulee vaasaan mutta mihinkään haaparantaan (tai missä kaikkialla niitä olikaan) en varmasti lähde ainakaan minkään ikean perässä!

Meillä on komerot puuta mutta keittiönkaapistoista löytyy kyllä lastulevyä, toistaiseksi. Miksi ihmettelet massiivipuuta? Sehän on kestävä ja kaunis luonnonmateriaali!
 
Ja ihan lohdutukseksi voin tunnustaa että talostani löytyy toki jotain kalusteita jotka on tehty lastulevystä. Sattuneesta syystä joitain tällaisia on jäänyt lojumaan kun eivät ole tiellä ja kuitenkin täyttävät tehtävänsä joka niille on asetettu, tämän tarkemmin tätä omituisuutta erittelemättä. ;)
Voin siis kokemuksesta sanoa että silloin kun huonekalulta vaaditaan kestävyyttä ja esteettisyyttä niin lastulevy materiaalina ei tule kuuloonkaan! Ehkä tämä menee enemmän makuasioista kiistelyn puolelle?
Kas kun niitä ei sitten tehdä pahvista?!

Mutta kuten sanottua niin kaiketi siellä ikeassa löytyy myös muutakin kuin vain niitä lastulevykalusteita. Ehkä jopa "jokaiselle jotakin"? Itse en kuitenkaan ole niitä ihmisiä jotka sisustaa ja disainaa lukaalinsa kuukausittain heittämällä vanhat mööpelit roskiin ja hakemalla viimeiset ikean uutuudet tilalle. Enemmänkin on vain tullut hankittua tarpeeseen sitä mikä kestää sukupolvelta toiselle. Ja halvalla onkin jäänyt käteen tuollaista kierrätysvaiheessa olevaa, eli edustan sitä toista tai kolmatta sukupolvea joka tuotteita hyödyntää?

Tuon oman kotiympäristön luomisessa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeata tapaa. Jokainen tekee kodistaan sellaisen jossa viihtyy. Esitin vain oman näkemykseni ja tottumukseni tästä aiheesta.

No, jokatapauksessa toivotan ikean lämpimästi tervetulleeksi pohjanmaalle ja vaasaan! :)

78
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 21:09 »
Pentin kanssa olen kyllä samoilla linjoilla noiden lastulevyhuonekalujen kanssa! Ei putulevyä ole tarkoitettu huonekalujen tekemiseen.. Ja trendi on itse sananakin lähempänä vessapaperimerkkiä kuin pitkäikäistä laatutuotetta.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Alueen talouselämälle tuo on tottakai tervetullut uutinen. Ja ettei ihan kaikkea laatua haukuttaisi niin olen Ikean nettisivuilta löytänyt tulevaan keittiöremonttiin ihan varteenotettavaa raaka-ainetta eli niinsanottua puolivalmistetta olevia tuotteita. No, puolivalmisteita kaikki muukin siellä myytävä taitaa olla? Epäilyni tuon talon laatua kohtaan on kuitenkin estänyt tilaamasta sikaa säkissä. Ensin täytyisi päästä hypistelemään mahdollisia tuotteita selvittääkseen sen oikean laatuvaikutelman. Nyt se helpottuu jos kyseinen puoti rantautuu lähemmäs..
Vai onko se konsepti sellainen että vain kuvastossa on esillä valmiita tuotteita ja jos saman haluaa itselleen niin koodinumeron perusteella plokataan hyllystä se litteä pahvilaatikko tai vakuumimuoviin leivottu kasa?

No, sääliks käy seutukunnan työssäkäyviä miehenpuolia joiden akkojen pyhiinvaelluskohteeksi tuo on jo muuallakin vakiintunut.. Niska limassa pitkää päivää töissä kun emäntä hinaa taas peräkärryllisen litteitä pahvilaatikoita kotiin, joita mies sitten yömyöhään olohuoneen lattialla kokoaa.. ;)

Kyllä laadukkaille kotimaisille puusta tehdyille huonekaluille silti edelleen löytyy markkinoita, jopa vaasasta!

Kaikesta skeptisyydestä huolimatta tulee todennäköisesti ainakin käytyä tuossa liikkeessä. Jos ei muuta niin ihan uteliaisuudesta, ehkäpä sitä joku vessapaperirullateline tai muuta jännää killutinta jää käteen?

Niin ja tuo mahdollinen sijainti.. Jokos kivihaka on rakennettu täyteen vai pitääkö tuollaisen liikkeen olla jotenkin tietyntyyppisellä paikalla? Viitaten tuohon Lidl-"konseptiin" jossa kaikki näkemäni L-puodit ovat ulkoapäin ihan navetan näköisiä. (tämä esimerkki ei nyt liittynyt sijaintiin vaan ulkoasuun)

79
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 15. 02. 2008 23:11 »
Rankkaa kusetusta vai miksikä sitä vois sanoa..? Moniko vielä tunnustaa tienanneen jotain ennenkuulumatonta tuon kautta?
Joskus on hyötyä siitä että on hidas pohjalainen, joutuu odottamaan ja miettimään muiden kokemuksia aiheesta. Taitaa prismasta saada halvemmalla moiset heräteostokset..?

80
Tuo Osalan Tapio osaa sitten olla melko fiksu mies?! Siis tottakai omalle paikkakunnalle täytyy vetää niinkuin "kotiapäin".. Nostan hattua, näinhän se on! Voi ku olis muutkin vihertävät vaasan seudulla yhtä fiksuja, mutta sortuvat niin säälittävään populismiin että pinnat katkee..
Tää ei ollu sitten mitään herjaa vaan ihan realismia, kyllä minäkin tunnustan itsessäni pikku "kaappivihreän" mutta kaikki yleinen hötkyily vie pohjan itse asiasta! Itse ajan vanhoilla autoilla, harrastan kaikkien "cityvihreiden" paheksumaa moottoriurheilua ja hankin huonekaluni kirpparilta.. Enkä edes välitä siitä mitä muut ajattelee aiheesta!

Siispä, antakaa minun elää niin maailmanne pelastuu,, ;)

Pages: 1 [2] 3 4 5